Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.372.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...

Da, natjerat ćemo svakog takvog da plati namete za to. Nažalost, to u realnom svijetu nije moguće.

Ovaj rofl na kraju i je osnova sive ekonomije.

Dobro, još uvijek nije moguće, ali vjerujem da vlastela priprema nešto za stoku, da nebi sučajno potpuno uživala u plodovima svoga rada.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
18 godina
The Man kaže...

Točno. Po svima. i tom klincu, jer ne plaća porez od 25%, ali ja plaćam isti da bi njemu platio školu, plaćam mu za zdravstveno...

Griješiš. Novac koji je klinac dobio za "uslugu" je već oporezovan prilikom isplate plaće ili penzije na račun onoga tko klincu taj novac daje.

Samo ovo, ne da mi se odgovarati na ostale gluposti... To što si ti platio kroz namete iz i na osobni dohodak nema nikakve veze s davanjima koja još moraš platiti s onim što ti ostane. Probaj reći "već sam platio kroz OD" u trgovini ili restoranu.

Zatim, svaka prodaja dobara ili usluga mora biti popraćena plaćanjem PDV-a (osim za neke iznimke i uz različite stope PDV-a). Svaka, bez iznimke. Sve što ne prođe kroz sustav predstavlja sivu ekonomiju, predstavlja manji prihod države i predstavlja dodatni razlog zašto država mora povećavati poreze.

Što se ovog malog tiče i njegovog košenja, priča je još kompliciranija (ako se baš želi službeno, em je neuporedivo kompliciranije em što je bitno skuplje od samog PDV-a). No, postoje jednostavniji načini: mali pokosi besplatno jer je dobar sa susjedom, ovaj mu pokloni za rođendan tu lovu i sve pet (osim ako Linić ipak nije proveo one promjene ZOR-a).

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Zatim, svaka prodaja dobara ili usluga mora biti popraćena plaćanjem PDV-a (osim za neke iznimke i uz različite stope PDV-a). Svaka, bez iznimke. Sve što ne prođe kroz sustav predstavlja sivu ekonomiju, predstavlja manji prihod države i predstavlja dodatni razlog zašto država mora povećavati poreze.

Što se ovog malog tiče i njegovog košenja, priča je još kompliciranija (ako se baš želi službeno, em je neuporedivo kompliciranije em što je bitno skuplje od samog PDV-a). No, postoje jednostavniji načini: mali pokosi besplatno jer je dobar sa susjedom, ovaj mu pokloni za rođendan tu lovu i sve pet (osim ako Linić ipak nije proveo one promjene ZOR-a).

Zar nebi ja kao slobodni individualac trebao imati izbor hoću li nekome dati dio moga rada ili pak ne?

Što ako je malom rođendan bio prošli mjesec, i osim toga, treba mu ta lova? I šta nije malo glupo da u daje novac koji je on zaradio tek za rođendan, kada bi mu kao dobar susjed, ionako trebao nešto pokloniti ili dati novac? Šta bi on sada trebao čekati rođendan ili neki blagdan za cashout?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 1:38 (Space Buddha).
18 godina
http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 20:26 (rambox).
18 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Naravno da je to siva ekonomija.

A što znači "biti primoran koristiti usluge banaka"?

Eto. A zasto bi drzava morala lupiti 25% PDV-a na tu uslugu? Jel mi je ona dala instrukcije?

Pa pricamo o 1/4 iznosa, kvragu. Na 100 000 kn to je 25 000 kn. Pa onda jos i ovo zdravstvo na sto ste se zalili. Ne koristite usluge, a poslodavac to mora podmiriti u bruto placi. Cemu? Koja je onda svrha toga osim punjenja drzavne blagajne? Tko je uopce ta drzava? Onih 150 likova u Vladi? Ova crta koju je netko povukao na karti? Nije to dobro, nije... <sigh>

(naravno da se blagajna mora puniti, da me krivo ne bi shvatio, jer eto zivimo u takvom svijetu, ali sto je previse je previse)

Da li mozes imati primanja ako nemas otvoren racun u banci?

Da ne pričam kako upravo zbog poreza koji je otišao u ruke nastavnika, potrebe za instrukcijama ne bi niti smjelo biti.

@Bukva, ali i za domagoja i iggy-a - radije se ne sekirajte, plaćajte zdravstveno i budite sretni ako vam nikada ne zatreba. Ne razumijem što ljude toliko bode u oči socijalna država?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 20:31 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
Old Iggy kaže...

Zar nebi ja kao slobodni idndividualac trebao imati izbor hoću li nekome dati dio moga rada ili pak ne?

Što ako je malom rođendan bio prošli mjesec, i osim toga, treba mu ta lova? I šta nije malo glupo da u daje novac koji je on zaradio tek za rođendan, kada bi mu kao dobar susjed, ionako trebao nešto pokloniti ili dati novac? Šta bi on sada trebao čekati rođendan ili neki blagdan za cashout?

Ma glavna fora je u tome da je naša država jedna (bit ću blag) lame ass prčija i da je može izigrati svako ljudsko biće koje je sposobno da naruči piće.

Naprimjer susjed iz moje prošle priče uzme knjigu i u nju stavi novac, a zatim tu knjigu posudi malome koji mu je pokosio livadu da čita i obrazuje se.

Nema tog sudskog naloga ili te opravdane sumnje da bi netko išao gledati da li je susjed sakrio pare u knjigu, jer to već spada pod žešće uznemiravanje poreznog obveznika.

Da se razumijemo, ne mora medij za transfer LEGALNO ZARAĐENOG NOVCA uvijek biti knjiga. Može taj mali od susjeda "posuditi" i rolu toalet papira ili jednostavno ode tamo s kapom u ruci, a izađe s njom na glavi i parama ispod nje.

Ne može jedna umjetna tvorevina poput države pobjediti ljudsku snalažljivost i inteligenciju. Može samo pritom jako fejlati i ispasti smiješna.

Apropo onih viškova u kasama, netko je rekao da je najjednostavnije ujutro izvaditi 200 kuna iz kase i cijeli dan biti u manjku. Navodno je to dozvoljeno.

Snađu se ljudi brzo i bez puno mozganja smisle kako da ga metnu maćehi državi, jer ta im ista država ionako meće gdje god stigne i pritom nije nimalo nježna, već ga gurne odma do balčaka.

Nemojte se slučajno zavaravati i misliti da ste vi kao pojedinac bitni za državu, u smislu da će vam pomoći kad vam je to najpotrebnije.

Državi puca ona stvar za pojedince i oni su za nju tek brojke, ovce za šišanje i krave muzare što mlijekom satkanim od krvi, znoja i suza redovito snabdjevaju uhljebljene, lijene, preplaćene i pretile guzare.

{#}

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
13 godina
protjeran

Nisi jedini. {#}

Nadam se da će i ostatak Južne Amerike i svijeta sljediti ovaj primjer, jer napokon imaju ljude koji zaravo koliko-toliko rade za njih.

Kad se sjetim ovih naših kretenoida, one Karamarkove izjave nakon što je SDP dekriminalizirao travu: "Za nas je to spirala smrti" ili nešto u toms stilu. Ja mislim da ni sam ne vjeruje u ono što govori, nego je sada u opoziciji i mora se prilagodit večini briača. Čuj, spirala smrti..

18 godina
Space Buddha kaže...
Old Iggy kaže...

Zar nebi ja kao slobodni individualac trebao imati izbor hoću li nekome dati dio moga rada ili pak ne?

Naravno da kao "slobodni individualac" nemaš nikakav izbor. Isti si kao i svi ostali, postotak zarade moraš dati.

A za klinca vam fakat treba crtati. {#}

Veliki Brat kaže...

Da ne pričam kako upravo zbog poreza koji je otišao u ruke nastavnika, potrebe za instrukcijama ne bi niti smjelo biti.

@Bukva, ali i za domagoja i iggy-a - radije se ne sekirajte, plaćajte zdravstveno i budite sretni ako vam nikada ne zatreba. Ne razumijem što ljude toliko bode u oči socijalna država?

Na isti način "ne bi trebalo" biti potrebe za dodatnim zdravstvenim osiguranjima, privatnim zdravstvom, kao i svim ostalim "detaljima" - od dužine godišnjeg, regresa, božićnica i uskrsnica i sličnih stvari. Socijalna država ne znači "ajde vi samo plaćajte i šutite".

18 godina
Old Iggy kaže...
Veliki Brat kaže...

Na isti način "ne bi trebalo" biti potrebe za dodatnim zdravstvenim osiguranjima, privatnim zdravstvom, kao i svim ostalim "detaljima" - od dužine godišnjeg, regresa, božićnica i uskrsnica i sličnih stvari. Socijalna država ne znači "ajde vi samo plaćajte i šutite".

To nema nikakve veze jedno s drugim (iako je i "dodatno" osiguranje idiotizam, barem u socijalnoj državi), a pogotovo ne s "plaćajte i šutite".

Poanta je da ako sustav funkcionira tako da dijete mora raditi 12 sati dnevno - sustav jednostavno ne valja. Kvragu, čak i odrasli imaju vremena za odmor, zašto bi se dijete moralo dodatno mučiti doma nakon što se pola dana gnjavilo s nastavnikom koji mu  ne zna prenijeti gradivo (a za to je plaćen)? Nek' ide van i igra se.

A ovo s šutnjom i plaćanjem... Gle, kad vidiš ljude na klinici za tumore koji primaju herceptin i bore se za život, kada znaš da jedna tura košta 17,5k kuna, da prosječna terapija košta 200k kuna (jedna godina svaka tri tjedna - 18 tura), kada znaš da ljudi to čudo primaju po troje odjednom i tako skoro čitav dan, kada čuješ da netko cijeli život mora primati tu fakin supstancu, inače će umrijeti od metastaza u najgorim mukama, onda ti je jasno da čovjeka mogu snaći gadosti s kojima se sam ne može izboriti. Koja lova, a to su samo oni koji primaju herceptin.

I onda tu uskače društvo - znaš, to je ono što nam pomaže da preživimo, jer svatko sam za sebe ne bi mogao?

Osobno ne vidim apsolutno nikakav problem u tome da čitav život plaćam osnovno i dopunsko osiguranje, a nikada ga ne upotrijebim. Ako ništa drugo, znam da će biti tu zbog mene ako mi zatreba (OK, neće, ali to je sad već drugi problem).

Da znam, pomogao bi im i vlastitim rukama, ali ne znam. Zato mi je OK dati parsto kuna mjesečno, da netko tko zna može to raditi i za one koji si ne mogu priuštiti. I zato - plaćaj, šuti, budi sretan i nadaj se da ti neće trebati, te da će socijalna država potrajati koliko god je moguće.

Gledam te!
18 godina
Veliki Brat kaže...

To nema nikakve veze jedno s drugim (iako je i "dodatno" osiguranje idiotizam, barem u socijalnoj državi), a pogotovo ne s "plaćajte i šutite".

Poanta je da ako sustav funkcionira tako da dijete mora raditi 12 sati dnevno - sustav jednostavno ne valja. Kvragu, čak i odrasli imaju vremena za odmor, zašto bi se dijete moralo dodatno mučiti doma nakon što se pola dana gnjavilo s nastavnikom koji mu  ne zna prenijeti gradivo (a za to je plaćen)? Nek' ide van i igra se.

A ovo s šutnjom i plaćanjem... Gle, kad vidiš ljude na klinici za tumore koji primaju herceptin i bore se za život, kada znaš da jedna tura košta 17,5k kuna, da prosječna terapija košta 200k kuna (jedna godina svaka tri tjedna - 18 tura), kada znaš da ljudi to čudo primaju po troje odjednom i tako skoro čitav dan, kada čuješ da netko cijeli život mora primati tu fakin supstancu, inače će umrijeti od metastaza u najgorim mukama, onda ti je jasno da čovjeka mogu snaći gadosti s kojima se sam ne može izboriti. Koja lova, a to su samo oni koji primaju herceptin.

I onda tu uskače društvo - znaš, to je ono što nam pomaže da preživimo, jer svatko sam za sebe ne bi mogao?

Osobno ne vidim apsolutno nikakav problem u tome da čitav život plaćam osnovno i dopunsko osiguranje, a nikada ga ne upotrijebim. Ako ništa drugo, znam da će biti tu zbog mene ako mi zatreba (OK, neće, ali to je sad već drugi problem).

Da znam, pomogao bi im i vlastitim rukama, ali ne znam. Zato mi je OK dati parsto kuna mjesečno, da netko tko zna može to raditi i za one koji si ne mogu priuštiti. I zato - plaćaj, šuti, budi sretan i nadaj se da ti neće trebati, te da će socijalna država potrajati koliko god je moguće.

Prvi problem je - što je to socijalna država? Ne postoji definicija, a još manje "building block" iste.

Drugo, upravo primjer klinca koji mora dodatno učiti može biti i "pozitivan" i "negativan" - može biti da je do profesora, može biti da je do klinca, a najveći problem je što nema državnih "normi" što za koju ocjenu dijete mora znati.

Treće, što se lijekova tiče, sretan si ako dobiješ lijek, ali - besplatno. A ne dobiju ga svi (iz prve ruke, nažalost, što je "besplatno zdravstvo" izbacilo iz džepova moje obitelji iščupalo vrijednost dobrog automobila).

Meni je apsolutno jasna ideja društva, no nije mi jasna ideja nesrazmjera davanja (kojeg ne mogu mijenjati) i usluge (koju ne mogu uvijek dobiti) te što ni na koji način ne mogu utjecati na isto. I ne radi se o par stotina kuna mjesečno već par tisuća kuna, što zdravstvo kao kategoriju sprema na drugo mjesto mjesečnog troška obitelji (odmah iza stambenog kredita, automobili mu nisu do koljena).

Ajde redefinirajte ulaganja i troškove, ajde da vidim bonuse i maluse u zdravstvu, ajde da vidim transparentnost poslovanja i onda možemo razgovarati o "socijalnoj državi" - jer ne prihvaćam da plaćam više od 90% građana RH, ali da mi članovi obitelji moraju ovisno o odluci komisije pojedine bolnice plaćati dodatne enormne iznose "jer bolnica nema para".

18 godina
neaktivan

Ja sam se bas nadao da cemo mi legalizirati.

Indijska konoplja je nepravedno stigmatizirana biljka i to u takvoj mjeri da sve vuce na teoriju zavjere {#}. Ponajvise zato sto ja na tu biljku gledam kao na zaista korisnu biljku. Kao prvo, uspijeva su najrazlicitijim klimatskim uvjetima. Od nje se moze dobiti visokokvalitetan papir (koji ne zuti kao ovaj od drveca), ulje (moze biti koristeno za prehranu, kozmetiku, kao baza za boje, lakove...), boje, odjeca tj. tekstil (veoma kvalitetna vlakna, puno kvalitetnija i izdrzljivija od pamuka), bioplastika, beton... Uostalom ovdje sve pise: https://en.wikipedia.org/wiki/Hemp

Ok, ovdje se prica o konoplji kao drogi (takoder sam za legalizaciju), ali recimo u hrvatskom zakonu za uzgoj konoplje u industrijske svrhe potrebno je imati dozvolu (a i u drugim drzavama). Jedna od najkorisnijih biljaka, ako ne i najkorisnija koju je covjecanstvo vidjelo i onda treba dozvola za uzgoj u industrijske svrhe? I to kad se uzme u obzir cijeli ovaj spektar korisnih primjena? Pomalo smjesno. S druge strane kad pogledamo koliko je se godisnje proizvede, onda to postaje pomalo tuzno.

Zasto ne zasadimo dio Slavonije koji ionako zjapi prazan konopljom i bit ce posla za svakoga pomalo. Ali ne, nedaj Boze da nesto malo podigne ekonomiju zemlje...

Sve to samo zato sto biljka sadrzi malo THC-a od kojeg su ljudi malo fiju, a od alkohola (etanola) kao nisu. A razlika je "malena", konoplja se moze primjeniti u milijun raznih svrha, a alkohol za dezinfekciju (i to onaj 70%+) - i mozda jos nesto, ne pada mi nista trenutno na pamet.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 13:49 (1domagoj1).
18 godina

Pa nisu sve konoplje marihuana.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ako kazes meni, ja to kuzim, ali neki drugi s vecom moci od nas ili ne kuze ili ne zele kuziti.

Marihuana je inace meksicki-spanjolski naziv za konoplju.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
tnakir kaže...

Ako kazes meni, ja to kuzim, ali neki drugi s vecom moci od nas ili ne kuze ili ne zele kuziti.

Marihuana je inace meksicki-spanjolski naziv za konoplju.

Iako skoro sve konpolje imaju THC-a, ali neke u vecim, neke u manjim kolicinama :)

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
....

...

Boh...? I? Ne bas direktno vezano za temu o zdravstvu: ako ne mozes prezivjeti - umri. Iovako-ionako samo odgadjas neizbjezno, tako da zasto se dize takva panika oko toga da se mora prezivjeti pod svaku cijenu???

Moderno drustvo je tako tabuiziralo smrt da dolazimo do upravo tog paradoksa gdje trosimo ogromne kolicine novaca na nekoga tko ce iovako-ionako umrijeti uskoro, umjesto da im priredimo fin oprostaj i preusmjerimo te novce nekamo kamo imaju smisla?

I uostalom - ako cijeli zivot trpas u sebe meso, mast, alkohol, nikotin, pa onda poberes ocekivani karcinom necega, zataji ti jetra, otkazu bubrezi, dobijes aneurizam ili ti se zakrce zile - zasto ti sad drustvo mora pomagati da prezivis jos neko vrijeme. kad si ocito donio odluku da ti dugovjecnost nije bas bitna? Odrasli ljudi donose odluke o svojim zivotima i snose posljedice; kako si zivio, tako umri. Snosi posljedice svojih odluka.

My life style determines my death style. (Fran-tic-tic-tic-tic-tic-tic-toc)

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:08 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže......

1. Boh...? I? Ne bas direktno vezano za temu o zdravstvu: ako ne mozes prezivjeti - umri. Iovako-ionako samo odgadjas neizbjezno, tako da zasto se dize takva panika oko toga da se mora prezivjeti pod svaku cijenu???

Moderno drustvo je tako tabuiziralo smrt da dolazimo do upravo tog paradoksa gdje trosimo ogromne kolicine novaca na nekoga tko ce iovako-ionako umrijeti uskoro, umjesto da im priredimo fin oprostaj i preusmjerimo te novce nekamo kamo imaju smisla?

2. I uostalom - ako cijeli zivot trpas u sebe meso, mast, alkohol, nikotin, pa onda poberes ocekivani karcinom necega, zataji ti jetra, otkazu bubrezi, dobijes aneurizam ili ti se zakrce zile - zasto ti sad drustvo mora pomagati da prezivis jos neko vrijeme. kad si ocito donio odluku da ti dugovjecnost nije bas bitna? Odrasli ljudi donose odluke o svojim zivotima i snose posljedice; kako si zivio, tako umri. Snosi posljedice svojih odluka.

1. Zasto onda jedes zdravo i bavis se sportom ako ti je zapravo svejedno kad ces umrijet?

2. Drusto ne mora placati da prezivis, pa mi svi placamo zdravstveno, dakle, sve sto mi ocekujemo je usluga koju smo platili. Btw sto ako imas genetske predispozicije za tumor, dijabetes etc etc? Mislis da ce te zdravo hranjenje izvuci od svih bolescina. Da... ne!

Rvat katolik!
18 godina
Deus ex machina kaže...

Ne bas direktno vezano za temu o zdravstvu: ako ne mozes prezivjeti - umri.

Što će ti onda društvo?

Gledam te!
15 godina
Deus ex machina kaže...

Boh...? I? Ne bas direktno vezano za temu o zdravstvu: ako ne mozes prezivjeti - umri. Iovako-ionako samo odgadjas neizbjezno, tako da zasto se dize takva panika oko toga da se mora prezivjeti pod svaku cijenu???

I uostalom - ako cijeli zivot trpas u sebe meso, mast, alkohol, nikotin, pa onda poberes ocekivani karcinom necega, zataji ti jetra, otkazu bubrezi, dobijes aneurizam ili ti se zakrce zile - zasto ti sad drustvo mora pomagati da prezivis jos neko vrijeme. kad si ocito donio odluku da ti dugovjecnost nije bas bitna? Odrasli ljudi donose odluke o svojim zivotima i snose posljedice; kako si zivio, tako umri. Snosi posljedice svojih odluka.

Ovakvu hrpu govna vec dugo nisam procital , tebi netreba pistolj ili neko drugo oruzje s ovakvim nacinom razmisljanja si uzasno opasan.

Jednostavno ljudski je instinkt prezvijeti dal je u pitanju bolest,prometna nesreca ili pad sa planine nije bitno.

Takvi ko ti uvijek promijene plocu dok im se nedaj Boze nesto dogodi ili da obolis od nedaj Boze tumora ili neke slicne bolesti naglo bi drugacije razmisljal

nazalost imal sam prilike vidjet u obitelji kako to izgleda dok mlada osoba od 27 godina umire od raka i iza sebe ostavlja dvoje male djece pa ti njima

objasni da im je mama "morala" umrijeti.

twice the pride double the fall
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

1. Zasto onda jedes zdravo i bavis se sportom ako ti je zapravo svejedno kad ces umrijet?

2. Drusto ne mora placati da prezivis, pa mi svi placamo zdravstveno, dakle, sve sto mi ocekujemo je usluga koju smo platili. Btw sto ako imas genetske predispozicije za tumor, dijabetes etc etc? Mislis da ce te zdravo hranjenje izvuci od svih bolescina. Da... ne!

1. Ovo pitanje mi je postavljeno vec par puta, pa cu odgovoriti: zato jer uzivam u sportu! Ne treniram i ne jedem zdravo jer mi se svidja krajnji cilj, nego mi se svidja aktivnost sama po sebi. To je prvi, primarni i skoro jedini razlog. Jedan manji, sekundarni, je onaj da ono sto cu prozivjeti, zelim prozivjeti kvalitetno, ali mogu ti garantirati, da me nekakva bolest dokaci - ne bi sigurno visio na lijekovima po bolnicama nego se pozdravio sa svima, sjeo na motor i vozikao se okolo dok se ne odvezem u zid.

2. Ne mislim da ce me zdravo hranjenje ili bavljenje sportom izvuci od bolestina, ali ovo pitanje mi pokazuje da uopce nisi shvatio o cemu pisem. Niti se ne pokusavam izvuci od svih bolestina. Ako se razbolim i ako sam terminalan - pa koga briga!!! Ta nije da zivim zauvijek, pa sad odjednom moram umrijeti! Koliko ja vidim zivot, umrijeti mogu svake sekunde i to dok sam zdrav ko dren.

Poanta je - debilno je toliko paranoizirati oko smrti, kad je neizbjezna. Prihvati da ces umrijeti, pa ako se razbolis, neces panicariti nego jednostavno skuziti da si upravo saznao kada najkasnije, a ne da li. Cak i terminalno bolestan, opet it moze pasti klavir na glavu i iznenaditi te jer si eto ocekivao smrt za 3 mjeseca.

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Što će ti onda društvo?

Ne treba mi :-) Prisiljen sam zivjeti u njemu jer ne postoji nedrustveni teritorij u kojem mozes slobodno zivjeti na svojoj farmi i od plodova prirode.

dad0r kaže...

Svasta s tobom {#} Boli kad ti netko malo bocne mjehurcic, ha?

Ja sam iznad instinkta, zato jer sam slobodno ljudsko bice koje zna donijeti odabir. Ako ti volis instinkt, onda si definitivno opasniji od mene, jer kad zateknes svoju zensku kako se trpa s nekim drugim, "instinkt" je da ih oboje ubijes.... ili kad vidis gay par na ulici (nismo dugo), instinkt je da ih premlatis.

Strah od smrti je opasan malisa, pomiri se sa cinjenicom da su ti dani odbrojani {#} U suprotnom, mogao bi zavrsiti vjerujuci u dedu na oblacima, raj i pakao i slicne idiotarije...

Edit:

Btw, zaboravio sam pitati - sta ti inace svoju djecu planiras uciti da ces i ti i oni zivjeti zauvijek? Pa da, mama je morala umrijeti jer je bolesna. Da ju je strefio auto, mama je morala umrijeti jer ju je strefio auto. Da ju je strefio infarkt - da ne nabrajam sad dalje.

Odnos prema smrti je vrlo tabuiziran, a ti si sa svojim ispadom dao savrsen primjer koliko duboko to ide...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:38 (Deus ex machina).
13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Naravno da kao "slobodni individualac" nemaš nikakav izbor. Isti si kao i svi ostali, postotak zarade moraš dati.

A za klinca vam fakat treba crtati. {#}

Ako nemam izbor, onda nisam slobodan. Osim toga, nitko meni nemože reći da ja imam ili nemam izbor, ja ga imam i točka. Mislim, nemam ništa protiv toga da netko plaća neke uhljebljene birokrate, političare, razne državne servise koji mu nikada neće trebati, vojnike koji siju smrt po cijelom svijetu, ali ja ću sa svojom zaradom raditi što ja hoću.

18 godina

@Deus... tko prica o terminalnim bolestima. U ostalom, nisu svi tumori terminalni. Nekoc je i upala pluca bila terminalna. Ako postoji sansa da pozivim jos malo, zasto ne. U ostalom, mislis da bi tvoji frendovi i tvoji voljeni volili da samo odustanes? Sebicno pristupas ovoj prici.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

@Deus... tko prica o terminalnim bolestima. U ostalom, nisu svi tumori terminalni. Nekoc je i upala pluca bila terminalna. Ako postoji sansa da pozivim jos malo, zasto ne. U ostalom, mislis da bi tvoji frendovi i tvoji voljeni volili da samo odustanes? Sebicno pristupas ovoj prici.

Daj nemoj me zajeb3vati molim te!!!

Moji frendovi i moji voljeni???? Pa za koga zivim, covjece, za svoje frendove i svoje voljene ili za sebe???

Moj zivot, moje odluke! Ako se ne mozes nositi s mojim zivotnim izborima - nadji drugog prijatelja, ne moram ti bas ja biti prijatelj. Najsebicnija stvar koja meni moze pasti na pamet jest, da kad netko umire, da mu sad nabijam neka moja ocekivanja ili ideale, i da mu pokusavam nabiti griznju savjesti jer sam ja pred njega postavio ocekivanja!

Moja ocekivanja - moja razocaranja! Ljudi su slobodni! Ako nemas sposobnosti donijeti slobodan izbor, i iz bilo kojeg razloga raditi ono sto je tebe volja - nisi slobodan. A zivot bez slobode meni nema bas nekog smisla.

Pritom - sloboda da odabras umrijeti je takodjer vrsta slobode. Ako to ne mozes (jer te instinkt tjera da zivis) - robujes svojoj ideji zivota.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 15:44 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Svasta s tobom {#} Boli kad ti netko malo bocne mjehurcic, ha?

Ja sam iznad instinkta, zato jer sam slobodno ljudsko bice koje zna donijeti odabir. Ako ti volis instinkt, onda si definitivno opasniji od mene, jer kad zateknes svoju zensku kako se trpa s nekim drugim, "instinkt" je da ih oboje ubijes.... ili kad vidis gay par na ulici (nismo dugo), instinkt je da ih premlatis.

Strah od smrti je opasan malisa, pomiri se sa cinjenicom da su ti dani odbrojani {#} U suprotnom, mogao bi zavrsiti vjerujuci u dedu na oblacima, raj i pakao i slicne idiotarije...

Edit:

Btw, zaboravio sam pitati - sta ti inace svoju djecu planiras uciti da ces i ti i oni zivjeti zauvijek? Pa da, mama je morala umrijeti jer je bolesna. Da ju je strefio auto, mama je morala umrijeti jer ju je strefio auto. Da ju je strefio infarkt - da ne nabrajam sad dalje.

Odnos prema smrti je vrlo tabuiziran, a ti si sa svojim ispadom dao savrsen primjer koliko duboko to ide...

Nemas neke pametne argumente pa odma "napadas" mene i filozofiras mi floskule jer kao ti znas kako ja razmisljam i zivim,

ja te iskreno zalim jer si nula od covjeka.

twice the pride double the fall
17 godina
neaktivan
dad0r kaže...

Nemas neke pametne argumente pa odma "napadas" mene i filozofiras mi floskule jer kao ti znas kako ja razmisljam i zivim,

ja te iskreno zalim jer si nula od covjeka.

Shvatio sam {#}

Ti si jos jedan karakterni komedijas {#}

*clicks ignore*

18 godina
Deus ex machina kaže...
Pritom - sloboda da odabras umrijeti je takodjer vrsta slobode. Ako to ne mozes (jer te instinkt tjera da zivis) - robujes svojoj ideji zivota.

Upravo tako, zato ove odluke o kojima pričaš i možeš donijeti samo za sebe, ne i za druge.

Također, ono kad pričaš da tebi društvo ne treba, ali da živiš u njemu, u tome i je stvar - ne možeš parirati pojedincima koji su dio društva, od njih nisi jači nikako i nikada. Da ne pričam koliko benefita imaš od ovako uređenog društva (čega si i sam svjestan), u odnosu na razne verzije kroz povijest. Ako ništa drugo, već sama sloboda koju uživaš ti je garantirana društvenim uređenjem unutar kojeg fukcioniraš. Dozvoli malo te slobode i drugima :)

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Upravo tako, zato ove odluke o kojima pričaš i možeš donijeti samo za sebe, ne i za druge.

Također, ono kad pričaš da tebi društvo ne treba, ali da živiš u njemu, u tome i je stvar - ne možeš parirati pojedincima koji su dio društva, od njih nisi jači nikako i nikada. Da ne pričam koliko benefita imaš od ovako uređenog društva (čega si i sam svjestan), u odnosu na razne verzije kroz povijest. Ako ništa drugo, već sama sloboda koju uživaš ti je garantirana društvenim uređenjem unutar kojeg fukcioniraš. Dozvoli malo te slobode i drugima :)

Ja nikome ne branim da radi sto god hoce sa svojim zivotom, dokle god to direktno ne utjece na ostale ljude - kako si i sam spomenuo, vecina ljudi placa zdravstveno cijeli svoj zivot, dakle jednom kad/ako zavrse u bolnici, iovako-ionako su to i preplatili. Cijeli moj post je bio oznacen sa "nevezano za temu o zdravstvu", i bio je orijentiran prema tom, meni nejasnom, idealu da se mora prezivjeti pod svaku cijenu.

Pusenje je sad uglavnom zabranjeno na javnim mjestima zato jer je rizik od karcinoma pluca visestruko povecan. To je inicijativna mjera, pretpostavljam da ce za pokoju generaciju pusenje biti toliko masivno skupo da ce si ga moci priustiti samo rijetki. Paradoksalno je pusiti cijeli zivot (tj. samounistavati se), pa ako dobijes rak pluca pitati se "Pa zasto bas Ja?" - ali je jednako tako paradoksalno biti super zdrav, i onda se sokirati kad saznas da ces umrijeti nesto skorije nego sto si ocekivao.

Samo zato jer zivis zdravo, ne garantira da ces umrijeti u poznoj dobi... garantira jedino da ono sto imas, prozivjet ces kvalitetno.

Edit:

Pardon, zaboravio sam komentirati oznaceno - u ovo se ne bi kladio, da sam na tvom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 16:26 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...
Također, ono kad pričaš da tebi društvo ne treba, ali da živiš u njemu, u tome i je stvar - ne možeš parirati pojedincima koji su dio društva, od njih nisi jači nikako i nikada.

Ja nikome ne branim da radi sto god hoce sa svojim zivotom, dokle god to direktno ne utjece na ostale ljude - kako si i sam spomenuo, vecina ljudi placa zdravstveno cijeli svoj zivot, dakle jednom kad/ako zavrse u bolnici, iovako-ionako su to i preplatili. Cijeli moj post je bio oznacen sa "nevezano za temu o zdravstvu", i bio je orijentiran prema tom, meni nejasnom, idealu da se mora prezivjeti pod svaku cijenu.

Edit:

Pardon, zaboravio sam komentirati oznaceno - u ovo se ne bi kladio, da sam na tvom mjestu.

Naravno da nisam mislio na 1-on-1 obaranje ruku, već na to koliku podršku društvo može dati pojedincu. Na kraju krajeva - u društvu kakvo imamo danas, možeš dobiti terminalnu bolest i preživjeti. Try that on your own :)

Moram priznati da je i meni jadno kad se ljudi tako prepadnu, kad ih strefi ideja da jednog dana mogu umrijeti, ali iskreno, tko zna kako ću se ja ponašati jednoga dana - zato se u principu trudim ne suditi. Pogotovo ne u kontekstu nečega tako elementarnog kao što je nagon za preživljavanjem.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Naravno da nisam mislio na 1-on-1 obaranje ruku, već na to koliku podršku društvo može dati pojedincu. Na kraju krajeva - u društvu kakvo imamo danas, možeš dobiti terminalnu bolest i preživjeti. Try that on your own :)

Shvatio sam te, pa nisam moron da mislim na obaranje ruku {#}

Zelim reci ovo: drustvo donosi pogodnosti, ali donosi i odgovornosti. Ovisno o tome kakvi su ti zivotni prioriteti, ne slazem se da drustvo uvijek ima prednost - dogodi se da imas puno odgovonorsti i ogranicenja, a malo ili nista prednosti.

Za primjer, uzmi si moderni monetarni sistem i pravni sistem isprepleten s ekonomskim/bankovnim, pa ce ti biti jasno na sto mislim. Odgovornosti koliko god hoces, i to pod cijenu zivota (ili oduzimanja slobode, sto je meni jos gore!) ali koristi skoro nikakve... a utjecaja ama bas nista.

Primjerice, radije bi uzgajao krumpir i sa susjedima razmjenjivao za mrkve i salatu, te znao da ce mi kg krumpira danas vrijediti otprilike koliko i kg krumpira za 20 godina - nego da mi je odjednom krumpir bezvrijedan jer je drustvo odlucilo toliko subvencionirati proizvodnju GMO krumpira, da mu je cijena ispod proizvodne - sto nema ama bas nikakve logike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 16:52 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sotonistička filozofija.

Ako nisi znao Deda na oblacima ulazi i u ljudska srca i bubrege,

pa nek ti neki ajnštajn to objasi.

A da sorry znanstvenici to nisu dokazali{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice