Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...

Mi za razliku od SAD imamo dobro razrađene zakone kao i većina europskih država. A kad pogledaš statistike nema nikakve potrebe za oružjem, dapače. Kao što mi i "smrdi" ta priča s obrtnikom. 

Misliš zato što nema kriminala, policija je svugdje i kad ti treba stigne...? :D

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

Mi za razliku od SAD imamo dobro razrađene zakone kao i većina europskih država. A kad pogledaš statistike nema nikakve potrebe za oružjem, dapače. Kao što mi i "smrdi" ta priča s obrtnikom. 

Misliš zato što nema kriminala, policija je svugdje i kad ti treba stigne...? :D

Nema ni približno toliko kriminala, policije ima i više,  a i stigne. Kasnije sudsko procesuiranje je problematicno.

18 godina
Cold Steel kaže...

O.K., slažem se, ali ovo što sam naveo, je situacija koja je svojedobno bila u crnoj kornici, kada su dva bandita, došli nepozvani u kuću bolje stojećeg obrtnika, te su ga u njegovoj spavaćoj sobi počeli šorati po glavi sa tupim predmetom. Frajer, je zagrabio gun iz ladice noćnog ormarića koji se nalazio odmah uz krevet tik do njegovog uzglavlja. Koliko se sjećam jednog je ubio, drugog ranio. Oslobođen je svih optužbi, jer je sud procijenio da je pucao u nužnoj obrani.

Oružje nije držao po propisima, jer je trebalo biti u sefu, odvojeno od spremnika s municijom. Zato treba biti kažnjen.

http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=208010

Evo ti jos jednog obrtnika sa pistoljem.

Btw ja ne znam kako to ja nemam problema sa oruzjem (u smislu da meni netko prijeti). Ni ja ni itko od mojih blizih. Vjerovatno zato jer se ne druzim sa kriminalcima, ne posudjujem lovu u kamatara i nisam nikome nista ukrao. Vjerovatno zato jer zivim normalan (da ne kazem dosadan) zivot.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 19:12 (tnakir).
13 godina
protjeran

Policija je tu reagirala na vrijeme, ali kad je ovaj sišao dole ipak je u igri bilo oružje, nož i pištolj. I sada je pitanje, što da je ovaj naoružani kada je došao ovdje podsjetiti, odmah počeo da puca, a ovaj nema čim da uzvrati.

Svijet nije idealan, te ako sam ja donkle ispravan, živim svojim mirnim građanskim životom, ne bih trebao upadati u nevolje. A što kada nevolje, ne pitajući mene, ipak dođu?

Katkad si zbog svojeg posla prisiljen imati veze sa huliganim, pijancima, idotima....Ako se povučem, onda sam gazdi nepotreban, jer ne obavljam posao, a ako pokažem zube, lijepa riječ ili vlastita tjelesna snaga, ponekad nisu dovoljni, onda mi treba nešto što neutralizira, nepremostive razlike(napadači mlađi, viši, zgodniji, imaju neko oružje...) između mene i potencijalnih napadača....

...nitko ne zna kada će postati žrtvom neke ugroze, ali ono što čovjek može da napravi je to, da ako ikada dođe do te situacije, da bude što spremniji odgovoriti na nju. Ako nikada ne dođe tim bolje.

Ako čovjek hoće, može ovo prihvatiti, a ako ne svatko ima izbor.

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 19:32 (Cold Steel).
18 godina
Cold Steel kaže...

Policija je tu reagirala na vrijeme, ali kad je ovaj sišao dole ipak je u igri bilo oružje, nož i pištolj. I sada je pitanje, što da je ovaj naoružani kada je došao ovdje podsjetiti, odmah počeo da puca, a ovaj nema čim da uzvrati.

Svijet nije idealan, te ako sam ja donkle ispravan, živim svojim mirnim građanskim životom, ne bih trebao upadati u nevolje. A što kada nevolje, ne pitajući mene, ipak dođu?

Katkad si zbog svojeg posla prisiljen imati veze sa huliganim, pijancima, idotima....Ako se povučem, onda sam gazdi nepotreban, jer ne obavljam posao, a ako pokažem zube, lijepa riječ ili vlastita tjelesna snaga, ponekad nisu dovoljni, onda mi treba nešto što neutralizira, nepremostive razlike(napadači mlađi, viši, zgodniji, imaju neko oružje...) između mene i potencijalnih napadača....

...nitko ne zna kada će postati žrtvom neke ugroze, ali ono što čovjek može da napravi je to, da ako ikada dođe do te situacije, da bude što spremniji odgovoriti na nju. Ako nikada ne dođe tim bolje.

Ako čovjek hoće, može ovo prihvatiti, a ako ne svatko ima izbor.

{#}

Opet ti pricas o poslu zastitara. Normalan covjek nije zastitar. Sta tebe briga van sluzbe ko pljacka banku. Ionako zastitari po bankama ne smiju nista napravit, nego sluze kao obicna strasila.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran

Pa, govorimo o korištenju oružja, pa navodim primjer....a to što si običan građanin, ne znači da si cijepljen od napada raznoraznih ljudi sumnjivog morala. Pa mnogi normalni i obični ljudi, ne vole sami šetati noću. A tko će ih napasti, ako nikome nisu ništa napravili?

I A.Bilić je bila obična djevojka, dok nije naletila na manijaka.

A često ti se posao, miješa sa privatnim životom, nažalost....htio ti to ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 19:43 (Cold Steel).
18 godina
Cold Steel kaže...

Pa, govorimo o korištenju oružja, pa navodim primjer....a to što si običan građanin, ne znači da si cijepljen od napada raznoraznih ljudi sumnjivog morala. Pa mnogi normalni i obični ljudi, ne vole sami šetati noću. A tko će ih napasti, ako nikome nisu ništa napravili?

I A.Bilić je bila obična djevojka, dok nije naletila na manijaka.

A često ti se posao, miješa sa privatnim životom, nažalost....htio ti to ili ne.

Po tebi bi trebali nositi oružje 24/7? Božemesačuvaj.

Broj mrtvih bi rastao eksponencijalno. Da ne govorim kako se 99% ljudi ne bi znalo obraniti ni s oružjem. 

17 godina
odjavljen

Iggy nije baš da je za pucanje nužan VSS.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
Tonči kaže...

Iggy nije baš da je za pucanje nužan VSS.

Za pucanje nije, za pravilnu upotrebu ne VSS ali dobra uvjezbanost i psihička spremnost. A to vecina ljudi nema. 

18 godina

opet meni zanimljiv dio za sudionike i anketiranje.

vjezba vjezba i samo vjezba.  osobno sam ispalio omanji kamion municije iz raznih pistolja, te se nagledao prvih susreta pocetnika sa prvim svecanim praskom "bang".

tada ih treba uslikati, neka imaju svoj izraz lica za uspomenu.  takav je svak.

dovoljan je sat ipol vremena pozornog predavanja i pozornog slusanja o rukovanju vatrenim oruzjem.  zatim probijanje njufera sa 50 metaka uz strogi nadzor kandidata i tek onda poslusati njegove dojmove.   da, vidjet ce da je problem pogodit metu i na 10m.  bez strogog nadzora, masu njih bi ranilo sebe ili drugoga.

vjezba, vjezba, vjezba i samo vjezba.   iznenadili bi se kako ima nadarenih zena kojima sjedne pucaljka. {#}

16 Nisam nikada pucao
4 Pucao sam iz pistolja/revolver
19 Pistolj / AK-47 / rpg / zolja
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
torrente kaže...

vjezba vjezba i samo vjezba.  osobno sam ispalio omanji kamion municije iz raznih pistolja, te se nagledao prvih susreta pocetnika sa prvim svecanim praskom "bang".

dovoljan je sat ipol vremena pozornog predavanja i pozornog slusanja o rukovanju vatrenim oruzjem.  zatim probijanje njufera sa 50 metaka uz strogi nadzor kandidata i tek onda poslusati njegove dojmove.   da, vidjet ce da je problem pogodit metu i na 10m.  bez strogog nadzora, masu njih bi ranilo sebe ili drugoga.

vjezba, vjezba, vjezba i samo vjezba.   iznenadili bi se kako ima nadarenih zena kojima sjedne pucaljka. {#}

{#}

14 godina
Neznam dje bih pitao pa vidih ovu temu najslicnija je mom pitanju :D zanima me citam tamo o igricama i komentare forumasa iscekuje se gta 5 itd pa razbi glavu razmisljajuci citajuci komentare koliko vi ljudi ustvari imate godina,do kada se mogu igrati igrice na pc-u na lego kockama bar znas pise ljepo do 6 god a u ovom slucaju ce ti reci cura ili zena dragi mislim da je dosta :D mozda sam pogrijesio temu ali ne i pitanje
16 godina
kaw_liga kaže...
Neznam dje bih pitao pa vidih ovu temu najslicnija je mom pitanju :D zanima me citam tamo o igricama i komentare forumasa iscekuje se gta 5 itd pa razbi glavu razmisljajuci citajuci komentare koliko vi ljudi ustvari imate godina,do kada se mogu igrati igrice na pc-u na lego kockama bar znas pise ljepo do 6 god a u ovom slucaju ce ti reci cura ili zena dragi mislim da je dosta :D mozda sam pogrijesio temu ali ne i pitanje

Moze se do cetrdesettrece.
Potpis!
18 godina

Eto ga na Detroit u blatu do koljena,Izlanuo se inače to je grad ko Zagreb kad se radi o broju stanovnika onak okvirno jel.S obzirom kako se upravlja sa Zagrebom, i opčenito sve lošije stanje kod nas i Zagreb ide prema ovakvoj nezgodnoj situaciji fučkaj ga sad{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/sok-sad-u-bankrotirao-detroit-kolijevka-automobilske-industrije-clanak-586271

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
torrente kaže...

{#}

Još kad ovome o čemu ti pišeš dodaš i varijablu čovjeka s druge strane (u kojeg se treba pucati u samoobrani) sa svim nepredvidljivim reakcijama onda to obično završi loše ili po onoga tko je potegnuo oružje ili po nedužnog prolaznika. Pucati u drugo ljudsko biće (bez obzira u kojim uvjetima) je jedan od najgorih osjećaja i nepobitno izaziva naknadnu reakciju kod onoga tko je pucao (mješavina histeričnog napada, živčanog sloma i napadaja mučnine) i vrlo teško se zaboravlja.

Ako nekoga zanima oružje, ima dosta streličarskih klubova, učlani se i vježbaj pod nadzorom. Oružje u kući je velika potencijalna opasnosti i to zbog dokazanog nemara onih koji ga drže i zanemarivanja te opasnosti. Najčešće zbog toga nastradaju djeca.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Slavko opet udara. Gorivo skuplje 50 lipa.

http://danas.net.hr/novac/cijene-goriva-drasticno-skacu

Rvat katolik!
13 godina
protjeran

Pa, kao što sam prije rekao, a kako su i tu neki rekli-vježba čini majstora. Gle, potrebe su različite svakoga od nas, ali posjedovanje( možda nošenje) oružja ne povećava broj kriminalnih djela, nego ga smanjuje, jer ekipa s one strane zakona, nije tako hrabra da ide na naoružane ljude.

Posurfaj malo, pa vidi statistike iz raznih izvora, pa se uvjeri sam da li zakonito naoružavanje civila(znači da lakše ekipa dođe do vatrenog oružja, da ga može nositi...) doprinosi smanjenju ili povećaju stope kriminala.

Isto tako dobro je pogledati statistiku koja ukazuje da tamo gdje je legalno posjedovanje oružnje ograničavano ili potpuno zabranjeno, da stopa kriminala raste(primjer Velike Britanije).

Daj si truda, pa onda vidi što kaže statistika. Ne samo ti, nego i ja, te svi oni koji žele radi sebe imati činjenice, da lakše mogu donijeti zaključke, ne toliko bitne za ovu temu na forumu. Nego, onako, radi sebe.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 8:13 (Cold Steel).
18 godina
Statistike su neupotrebljive jer nema jedinstvenog pristupa, na stranu što brkaš posjedovanje i nošenje oružja. Uz to, mnoge države kod kojih he posjedovanje oružja državna i vojna politika organiziraju i edukaciju.
18 godina
neaktivan

http://www.vecernji.hr/vijesti/iz-beograda-stigao-dokaz-bespravnoj-gradnji-hrvatskoj-clanak-585976

Evo, komsije daju slikice iz zraka da se vidi tko je legalno gradio, a tko ilegalno. Nego, mene vise zanima jel komsije imaju i karte miniranih podrucja Hrvatske pa da i to bratski udijele ili su to zatrpavali kako im je doslo, bez reda i karata?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...

Nego, mene vise zanima jel komsije imaju i karte miniranih podrucja Hrvatske pa da i to bratski udijele ili su to zatrpavali kako im je doslo, bez reda i karata?

{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran

Voliš docirati...nema smisla raspravljat sa sveznajućima. Ne čitaš sa razumijevanjem, pa donosiš nepostojeće zaključke. Neka, forum je savršeno mjesto za to.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 16:59 (Cold Steel).
16 godina
1domagoj1 kaže...

http://www.vecernji.hr/vijesti/iz-beograda-stigao-dokaz-bespravnoj-gradnji-hrvatskoj-clanak-585976

Evo, komsije daju slikice iz zraka da se vidi tko je legalno gradio, a tko ilegalno. Nego, mene vise zanima jel komsije imaju i karte miniranih podrucja Hrvatske pa da i to bratski udijele ili su to zatrpavali kako im je doslo, bez reda i karata?

Skupo su naplatili i aerofotogrametriju iz doba djece cvijeća a minske karte će dati nikad.

Potpis!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Cold Steel kaže...

O.K., slažem se, ali ovo što sam naveo, je situacija koja je svojedobno bila u crnoj kornici, kada su dva bandita, došli nepozvani u kuću bolje stojećeg obrtnika, te su ga u njegovoj spavaćoj sobi počeli šorati po glavi sa tupim predmetom. Frajer, je zagrabio gun iz ladice noćnog ormarića koji se nalazio odmah uz krevet tik do njegovog uzglavlja. Koliko se sjećam jednog je ubio, drugog ranio. Oslobođen je svih optužbi, jer je sud procijenio da je pucao u nužnoj obrani.

Oružje nije držao po propisima, jer je trebalo biti u sefu, odvojeno od spremnika s municijom. Zato treba biti kažnjen.

http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=208010

Evo ti jos jednog obrtnika sa pistoljem.

Btw ja ne znam kako to ja nemam problema sa oruzjem (u smislu da meni netko prijeti). Ni ja ni itko od mojih blizih. Vjerovatno zato jer se ne druzim sa kriminalcima, ne posudjujem lovu u kamatara i nisam nikome nista ukrao. Vjerovatno zato jer zivim normalan (da ne kazem dosadan) zivot.

ovdje je opet u pitanju kafić...kao i neki dan kad je tip izletio iz kafiva i za vrat uhvatio 4.godišnju curicu - vjerojatno jer ga je krivo poghledala ili je mala bila malo glasnija...

alkohol je uzrok svemu. da se uvedu extremni porezi na alkohol (200-300-500%) možda bi bilo manje zločina!!!

18 godina
1domagoj1 kaže...

Imaju oni sve bez brige to sigurno,Nevinašce samo nedaju jer ne moraju po principu ko vas hebe uglavnom pokvareni i podmukli gadovi prve klase to sigurno.{#}

Fučkaj ga a šta je sad ovo, jel to neka šala ili o čem se tu radi neko reketarenje hm. To drito izgleda ko prica za jednu epizodu Monty Python, bez greške šta reč e hebem ti ovakvu državu na šta smo spali kakve podmukle smicalice pa kak se uopče usude.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/zapecatili-slasticarnicu-koje-je-pobjegao-linicev-pandur-clanak-586516

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ezio kaže...
Skupo su naplatili i aerofotogrametriju iz doba djece cvijeća a minske karte će dati nikad.

Ma koje minske karte... stari mi je u vojsci bio u minerima, i on kaze da su se te karte crtale po toalet papiru, i svrljale na kojekakvim papiricima koje su imali pri ruci...

@rambox

Pomalo stari, dvije su strane medalje... u novinama je izasla samo prica iz perspektive vlasnika, a nismo nista culi od inspektora. Da inspektor dodje i kaze da je ovaj sve lagao, sta onda?

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 17:56 (Deus ex machina).
18 godina

nema vam nigdje nikakvih karata, pa mi cistimo i svoje vlastite mine jer nista nije zabiljezeno.

takodjer moj rod vojske, inzenjerija. 

oko ove price sa inspektorima.  laz je da postoji crnac u inspekciji.  a ovo sa sladoledom treba istraziti.  ostali sto su pali, pali su po pricama opravdano.   samo u jednoj noci digli su 4 udarne picerije.

sjeli na terasu hotela Lero i poceli narucivat mijesane. 

13 godina
neaktivan

Što se tiče SDP i reformi tu imaju moju podršku. Dobro je što rade reda na svim granama u ovoj banana državi.

Ali zar svaka mjera koju donose mora biti novčani/financijski udar na građane?!? Od PDV na dalje... Za ovih 3% dodatnih na plaču kaže Zoki "to je 3% bruto, manje od 2% neto". To  najviše pogađa srednji i niži stalež građana. Bogati to ni ne osjete. Umjesto da pridoniju više ovoj krizi kojoj su najviše i pridonijeli bogati i koji su takvi postali 'privatizacijom i pretvorbom na Kradezeov način'.

Imamo 261 multimilijunaš u Hrvata i to onih koji imaju više od 30 milijuna dolara, a di su oni sa manje od toga. Prema nekim procijenama vrijednost pokradenog od države, kaj imaju po računima, je više od 30 MILIJARDI kuna. Znam jednog tipa kad zagusti ode prek grane podignuti nekaj novčeka, neda da se ovdje čuva -   početkom 90ih vozio R4 sada 2 kuće, 2 stana, A6..., 2 tvtke, apartmani na moru... Dobra veza u Kradezeu.

Trebali bi za sve koji rade u državnim tvrtkama sa 10k+ kuna plače +10% poreza, 20k+ kuna +20% poreza, više imaš više daj.

Trebali bi kao Srbija, svi koji ne mogu dokazati porijeklo imovine (prvi milijun?) sve im oduzeti!

SDP koalira sa HDZom u Dubrovniku. Kraj demokracije. Koalicijom, političari protiv ljudi koji su protiv apartmanizavcije na Srđu.

SDP kolaira sa HDZom na državnoj razini (za izmjenu ustava)...

Ne izlazim na slijedeće izbore.

Nema akcije bez reakcije
18 godina
Deus ex machina kaže...

@rambox

Pomalo stari, dvije su strane medalje... u novinama je izasla samo prica iz perspektive vlasnika, a nismo nista culi od inspektora. Da inspektor dodje i kaze da je ovaj sve lagao, sta onda?

Ti si u Kanadi pa previše vjeruješ u našu vlast,Izlanuo se no realnost je sasvim nekaj drugo Hrvatska je banana država a šta je Kanada to znaš i sam.Nije prvi slučaj da je država i neki inspektori, išli u lov po mutnom terenu to se kod nas konstantno događa itekak. Pogledaj ovo dole dakle državna firma, tj smotani i večinom beskorisni HRT je probal protuzakonito nekaj naplatit jel znaš šta to znači i di je onda pravna država?Cool

http://www.jutarnji.hr/hrt-pretplata--cak-60-tisuca-iznajmljivaca-oslobodeno-haraca/954787/

torrente kaže...

nema vam nigdje nikakvih karata, pa mi cistimo i svoje vlastite mine jer nista nije zabiljezeno.

takodjer moj rod vojske, inzenjerija. 

oko ove price sa inspektorima.  laz je da postoji crnac u inspekciji.  a ovo sa sladoledom treba istraziti.  ostali sto su pali, pali su po pricama opravdano.   samo u jednoj noci digli su 4 udarne picerije.

sjeli na terasu hotela Lero i poceli narucivat mijesane. 

O itekako ima bez brige,Izlanuo se nisu oni bili tak glupi(iako je bilo i toga dost) JNA+Četnici pa da su bez ikakvog reda i rasporeda sijali mine ko kokoši bez mozga.Sve šta je išlo preko Jugo vojske, a išlo je puno toga vezano za mine i minske karte itekak postoje pa nisu to gluposti i izmišljotine.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 18:14 (rambox).
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
eevek kaže...

Ako netko pronađe način za maknuti 40-ak posto umirovljenika, spasit će državu. S obzirom da je Hitler odavno mrtav, a njegove metode nisu nešto što se može očekivati, mislim da ne treba računati na to.

Dakle bankrotirat ćemo kroz 5 godina, osim ako se odjednom pola europe ne odluči uložiti u Hrvatsku. Znate kolika je vjerojatnost za to, jednaka kao i za prvospomenuti scenarij  {#}

Jedini razlog zbog kojeg ćemo propasti, je taj što nitko ne želi raditi.

Imamo više socijalnih slučajeva vjerovatno...

A mi imamo nagrađivani električni automobil (rimac), pa električnu verziju gradskog vozila (XD), a mi i dalje ulažemo brodogradnju koja je, htjeli mi to priznati ili ne, propala!

Mi više nemamo Rimac Concept One, sada je to španjolski auto Volar-e koji "Razvoj prototipa sufinanciran je novcem iz europskih fondova iz kojih je osigurano 50 posto sredstava"

A električna verzija gradskog vozila Doking XD je, službeno, "u razvoju" dok stvarno stanje je da sve stoji, imaju "dječje bolesti" vezane ne uz baterije i elektroniku nego mehaničke osnove auta, izmišljaju toplu vodu. Od tipa koji tamo radi.

Nema akcije bez reakcije
18 godina

to ti predpostavljas..

ja jedino znam (ne predpostavljam)...a mogu im i imena nabrojati, od 10 invalida bez udova, 5 ih je nagazilo na nase mine. sa dvojicom sam i odrastao.

u uredjenom organiziranom ratnom djelovanju moderne vojske se zna, gdje koja mina stoji u pola centimetra.   pa kad se na nekoj liniji radi proboj, inzenjerci preko noci trebaju pocistit svoje polje i sa diverzantima pregledat polje kod neprijatelja kuda ce se provuci... pa zapinjalo se vec na ciscenju svoga.  iste te probleme je imala i druga strana.  

minsko explozivnim sredstvima se rukovalo nestrucno.   

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice