Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

Gun služi dobrim ljudima da se obrane od onih zlih.

Nevažno je sada jel smio ili nije smio imati gun. Obranio se legalno gledano pravno, a ako je nije smio imati gun, neka ga se osudi za to.

"Igranje policajca"...pa, mnogi ekipa sa one strane zakone se uhvatila, jer je građanstvo javilo policiji prave informacije. Primjerice, netko bude svjedok pljačke kladionice, te nazove murju, te ih navodi gdje se grino kreće, onako gledajući iz daljine. Kada bi više ljudi javljalo policiji saznanja koja ona nema, svima bi nam bilo bolje.

U mom kvartu, ekipa gledala repku s nekog prvenstva, naši nekaj sa Australcima prokockali šanse za prolaz dalje, te počinje šou tog tipa, razbija telku, trči okolo, neda ekipi da gleda tekmu, te sve mlati i nasrće na one koji se javljaju i negoduju. Nakon nekog vremena, dolazi murja, kada je ovaj ugledao njihovo vozilo, "junak" uzima svoju jaknu i žibe. Kada je murja napokon došla svi se razišli, te nitko nije ostao da murji prenese informacije. Dečko je kvartkovski igrač i tako. Ja gledao sve sa prozora iz stana u kojem živim. Što je kasnije bilo sa tim tipom i njegovim slučajem, nebitno, ali navodim, da danas ekipa kod nas slabo surađuje sa policijom, kada da oni nisu tu zbog nas.

Cimmer za mene nije slabić, nego junak, koji je popravio ovaj naš okrutni svijet zločina i nepravde. Oružje je ovdje samo sredstvo.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 20:59 (Cold Steel).
17 godina
odjavljen
Cold... dečko je imao problema sa školom (ništa strašno), možda je bio depresivan (ne dolazi na nastavu), malo devijantan (spreja vrata) i to je to. Nije imao maloljetnički dosje, koji tamo lako dobiješ, nije bio baš problematičan. To nije razlog za smrt. To je nečiji sin, brat, prijatelj, netko ga je volio, nekome nedostaje i nekome je život uništen. Zimmerman je, s druge strane, već privođen, ima povijest velikog ega, glumatanja veličine i pokušaja da se ugura u policiju, da bude "važan", da bude "opak". U policiju nije upao iz tko zna kojih razloga, a ja bih se kladio na psiho test. Nosi pištolj, besplatno radi posao policije tako da sjedi po kiši u autu "nadgledajući kvart"... ma da? Normalna osoba bi to radila ili za naknadu ili iz velikog straha (provale baš i nisu strah u kostima) od masovnog ubojice i sl. Normalan sjedi kući i gleda film, seksa se ili drka, igra igre... što god, ne sjedi po kiši u autu tražeći delikvente za 0 kuna.

Ja sam sklon vjerovati da je konačno i bila samoobrana, samo sam također sklon vjerovati da je njemu to, barem u startu, skroz bilo fora. Ne mora biti rasist, ali u njegovim očima on je vjerojatno bio lopov kojem treba stati na kraj. Iracionalno.
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
protjeran

Wiki veli da je vjerojatno bio i kradljivac. To su mi bili počeci. Tko zna u što bi se kasnije razvio, svi počinju tako, malo mare, malo grafita("Mamiću odlazi", "Mamića na vješala" i slično), te neki baš zabriju u to. O.K., slažem sa da to nije razlog za smrt, ali kako se on ponio prema Cimmeru, mogao ga je ubiti, te nitko ne bi prosvjedovao, da ga je ubio. Neki gringo ubio još jednog amiga.

Ovaj čovjek ako radi posao policije badava, znači da volontira, te da služi zajednici. Palac gore sa moje strane zbog toga. A posao policije je da štiti živote i imovinu građana, a ponekad to iziskuje i fizički sukob, ako ne i gunfight. On je bio službi zajednici, te je zbog toga i morao ubiti ovog dječaka koji je eto izvukao deblji kraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 21:25 (Cold Steel).
16 godina
Cold Steel kaže...
Ovaj čovjek ako radi posao policije badava, znači da volontira, te da služi zajednici. Palac gore sa moje strane zbog toga. A posao policije je da štiti živote i imovinu građana, a ponekad to iziskuje i fizički sukob, ako ne i gunfight. On je bio službi zajednici, te je zbog toga i morao ubiti ovog dječaka koji je eto izvukao deblji kraj.

No stvar je u tome da posao policije ne može obavljati svaka budala koja je spremna upucati nekoga, inače bi nam društvo izgledalo kao divlji zapad. Taj tip nije bio u službi zajednice već u službi svoga ega i svojih kompleksa. Da je bio u službi zajednice, poslušao bi dispečera i pustio profesionalce da obave svoj posao. I onda vjerojatno uopće ne bi došlo do pucnjave i usmrćivanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 21:30 (captain_soap_McTawish).
18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
No stvar je u tome da posao policije ne može obavljati svaka budala koja je spremna upucati nekoga, inače bi nam društvo izgledalo kao divlji zapad. Taj tip nije bio u službi zajednice već u službi svoga ega i svojih kompleksa. Da je bio u službi zajednice, poslušao bi dispečera i pustio profesionalce da obave svoj posao. I onda vjerojatno uopće ne bi došlo do pucnjave i usmrćivanja.

Ako čuva tu zajednicu onda vjerojatno tamo i živi s obitelji i ima prijatelje poznanike.

Ne kažem da trebaš se igrati Splinter Cell-a i pratiti sumnjivu osobu, ali osobno ako već imam pištolj i osjećam se sigurno rađe bi ga pratio nego da odem a kada se vratim žena/dijete/najbolji prijatelj/susjed leži u lokvi krvi.

Ne da mi se tražiti po netu, ali mislim da sam negdje čitao da je u toj zajednici u godinu dana prije ovog ubojstva bilo preko 20 provala i 400+ poziva prema policiji zbog raznog sranja što se događalo u tom naselju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 21:39 (Paolo2612).
18 godina
Tonči kaže...
Možda bi on bio žrtva da nije pucao, tako da ovo vjerojatno jest samoobrana.

A možda je išao za njim:

Z - Stani!

M - Zašto?

Z - Stani, ja sam nejbrhud voč!

M - GTFO, dude, idem doma, napušio sam se s frendovima koji su išli prebit neke likove, a ja sam odlučio kročiti stazom dobrote i idem doma još malo pljugat...

Z - Ne ideš ti nikamo (fata ga za rukav)!

M - Daj, pusti me, koji ti je? Idem doma leć i odmorit malo, a mogao bi i ti.

Z - A ne, ne, znam ja takve kao ti, ideš sigurno nekog upucat pištoljem.

M - ?!?! Nemam pištolj. Idi pa se leči.

Z - Ali ja imam, zato stani,legni na pod i stavi ruke iza glave (pokazuje mu pišu)!

M - Daj, fuj, odvratan si!

Z -Di ćeš? Na, dođi, diraj mi pišu, ovo me jako uzbuđuje, ova moć koju imam nad tobom, jer sam ja nejbrhud voč, a ti si cigan (uzima mu ruku i gura ju u svoje međunožje).

M - Goni se idiote (gura ga)!

Z - Aha, nasilan si, saće da te svladam (zamahne da ga udari, ali se popikne i padne, te mu ispadne pištolj).

M - Daj, idiote, ispao ti je gan (diže gan s poda i vraća mu ga), odi doma i čilaj malo...

Z - Što mi diraš pištolj, mamlaze jedan, sad si gotov (uzima pištolj i sjeti se helikoptera kad je bio klinac, pa krene vrtit rukama prema njemu i misli da je frajer)!

M - (misli si: okej, ovaj tip definitvno ima išjuz, malo ću ga sredit end den vil kol it a dej - BAM padne šaka posred nosa) Znao sam da sam trebao ić koknut onog malog, lijepo su mi dečki rekli da ću imat problema ako ne idem s njima...

Z - (pada, glavom udara u pod dva-tri puta jer je idiot, pištolj mu ispada iz ruke, pada na pod i opali ravno u M, jer ga idiot Z nikad niti nije zakočio) Joj i jao!

M - A u k...

Sad nikad nećemo znat, obzirom da je Martin mrtav, zar ne?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 21:41 (Veliki Brat).
13 godina
protjeran

O.K., ali ovaj ga je napao...mogao je Cimmer i zgiljati, ali osjećaj dužnosti prema zajednici nije mu to dopuštao. Možda je on to radio zbog svojega ega, ali nije bio na drugoj strani zakona, kao ovaj naš Martin, a ja bi rađe imao frenda koji se loži na provođenje zakona, nego da moram imati posla sa kradljivcima, te bi na primjer bio sretan kada bi moj susjed bio Cimmer, da takvi tatovi poput Martina ne provale u moj dom, dok me nema. Zato sam zahvalan ovakvim ljudima poput Cimmer, a tim više i policiji kada me štiti od nasilnika.

Jel sada takav moj susjed iskompleksiran ili ima veliki ego, meni nebitno, kada znam da postoje ljudi koji su kriminalnci, te koji ne poštuju moj vlasništvo, a kamoli život.

Žišku?

{#}

17 godina
odjavljen

Kakve gluposti, pa i nakon ubojstva policija je bila tu za 2 minute (piše). Kakvo praćenje ako mu dispečer kaže: WE DO NOT NEED YOU TO DO THAT. U prijevodu: ne trebaš to raditi, vrati se u auto i kuco.

Ne, džek ima pištolj pa je Callahan...

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kakve gluposti, pa i nakon ubojstva policija je bila tu za 2 minute (piše). Kakvo praćenje ako mu dispečer kaže: WE DO NOT NEED YOU TO DO THAT. U prijevodu: ne trebaš to raditi, vrati se u auto i kuco.

Ne, džek ima pištolj pa je Callahan...

Ne trebaš i nemoj su 2 različite stvari. Ne moraš to raditi, ali možeš.

Policija mu nije dala zabranu nego savjet. Druga stvar što ga nije poslušao - nigdje on nije prkosio naredbama policije. Uostalom dispečer nikada nije rekao za koliko će auto biti tamo - mogao je komotno doći za 2 sata.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
13 godina
@cold steel: ti meni izgledaš malo sumnjivo... Krive si boje(koja nije moja), govoriš slengom( koji nije moj), vjerojatno ima tu i drugih stvari koje nisam uočila ali sigurno postoje....Ma, fck all, najbolje da ja tebe upucam.
Očito, tebi ne pada na pamet da bi se nekada nekim poslom ili zabavom mogao naći u nekom drugom kvartu, gradu, ....i da bi nekom drugom mogao biti sumnjiv. Ti i tvoji frendovi niste centar svijeta ni " najbolja ekipa".
18 godina
neaktivan

Najbolje od svega je to da Z nije bio na dužnosti u tom trenu. Nejbrhud voč™ nije posao, nejbrhud voč™ je život...

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
13 godina
protjeran

O.K., nije greda, to je tvoje razmišljanje.

Mogao bi biti sumnjiv, ali ne bih išao kontra zakona, te kada bi netko ovlašten htio vidjeti tko sam i što sam ja, vrlo rado bih se predstavio, jer stojim imenom i prezimenom, iza onoga što ja jesam, ne misleći pritom na profil na nekoj društvenoj mreži. A pogotovo ne bih nekoga napadao, jer ako ovaj misli da sam lopov. O.K., razbu zajedno čekajmo plavce, pa vidimo tko je kaj.

{#}

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Dispatcher: Are you following him?
Zimmerman: Yeah.
Dispatcher: Okay, we don't need you to do that.
Zimmerman: Okay.

P.S. Ne zauzimam strane u debati, nemam pojma u biti ni o cemu se radi...

Are you following him? Are you following him?
Yeah! Yeah!
Okay, we don't need you to do that. Okay, we don't need you to do that.
Okay. Okay.
They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 22:36 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Da, ako bi netko ovlasten htio vidjeti tko si i sto si. Nas Cimi ocigledno (po saznanjima kolega) nije bio ovlasten u tom trenutku...
Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
protjeran

Ovaj ga je ipak napao....

18 godina
Cold Steel kaže...

Ovaj ga je ipak napao....

Ima li svjedoka?

Bi li ga napao da ga nije pratio i pravio se herojem?

Na žalost znamo priču samo jedne strane no ne i istinu.

17 godina
odjavljen

Kutiju s mačkom nikad nećemo otvoriti, ali mačka ne bi bila u toj situaciji da nije bila znatiželjna.

Mislim da je dovoljno tragična činjenica da je momak mrtav. To je sve skupa argument protiv mog stava da je oružje okej, iako je opet i dokaz da ljudi ubijaju, a ne pištolji. Da je pametnjaković poslušao dispečera, vjerojatno nitko ne bi bio mrtav.

Inače, u engleskom jeziku ne važe baš iste stvari kao u našem: "we don't need you to do that" može biti i uputa da se to ne radi. Nešto kao "ne trebaš nam pomagati, sami ćemo". 

18 godina
Deus ex machina kaže...
P.S. Ne zauzimam strane u debati, nemam pojma u biti ni o cemu se radi...

Muljatoru, jasno se vidi da na prvoj i trećoj fotki nije isti tip!

O čeu se radi? O tome da je a BOL forum upao mali cimerman s argumentom "Bolje da ga je ubio, jer je ovaj mogao ubiti nekog. Sad se osjećam sigurnije, jer će zbog ovog ubojstva zasigurno biti manje ubojstava!"

Tonči kaže...
Inače, u engleskom jeziku ne važe baš iste stvari kao u našem: "we don't need you to do that" može biti i uputa da se to ne radi. Nešto kao "ne trebaš nam pomagati, sami ćemo". 

Zapravo, kad uzmeš u obzir da je kompletna ideja nejbrhud voča ispomoć lokalnom PD-ju, onda "we don't need you to do that" jasno govori što nije na njemu da radi.

Ali naravno, to je samo moja slobodna interpretacija, možda to na američanskom zapravo znači "uzmi gan i upucaj nitkova!", vrag će ga znati.

Oružje IMHO jednostavno nema što raditi van kuće, eventualno u autu, ako si baš takve sreće da svakodnevno prolaziš kroz ratnu zonu, gdje te svaki tren mogu ubiti, opljačkati ili isto napraviti tvojoj ženi i djeci. Iako, u takvoj situaciji radije bi razmišljao promijeniti posao/kvart/grad/državu, nego svaki dan teglio nešto zbog čega ću možda i kriminalca imati na savjesti. Hvala, ali - ne, hvala...

Gledam te!
17 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...
Tonči kaže...

Zapravo, kad uzmeš u obzir da je kompletna ideja nejbrhud voča ispomoć lokalnom PD-ju, onda "we don't need you to do that" jasno govori što nije na njemu da radi.

Ali naravno, to je samo moja slobodna interpretacija, možda to na američanskom zapravo znači "uzmi gan i upucaj nitkova!", vrag će ga znati.

Što ti zapravo misliš da sam ja napisao? - Ja sam gore napisao da je logičnije rečenicu shvatiti kao uputu da ne prati osobu, a ne kao "samo prijedlog".

13 godina
protjeran

Pa i Custer je junak, mada je njegov način pogibelji referiran u više verzija.

Da nije išao u indijanske ratove, crvenokošci ga nikada ne bi ubili.

18 godina
Cold Steel kaže...

...

Ti si ono rekao da imas oruzje? S obzirom kako razmisljas, pitam se kako si prosao psiho test. A s obzirom kako zakljucujes, pitam se kako si prosao test inteligencije.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...
Cold Steel kaže...

...

Ti si ono rekao da imas oruzje? S obzirom kako razmisljas, pitam se kako si prosao psiho test. A s obzirom kako zakljucujes, pitam se kako si prosao test inteligencije.

Ovo je Hrvatska. Šta će ti dozvola za oružje?

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
Tonči kaže...
Što ti zapravo misliš da sam ja napisao? - Ja sam gore napisao da je logičnije rečenicu shvatiti kao uputu da ne prati osobu, a ne kao "samo prijedlog".

Da, upravo u tom smislu sam i shvatio; bilo mi je logičnije nadovezati se na tebe, s kim se slažem, nego na Paola.

Gledam te!
18 godina
18 godina
neaktivan

Veli kralj da imamo najniže trošarine u Europi i okej, to stoji. Međutoa zaboravlja da imamo jedan od najvećih PDV-a također.

Nije mi (s)Linić generalno negativan lik, dapače, al kvragu...

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Danny_HR kaže...

Veli kralj da imamo najniže trošarine u Europi i okej, to stoji. Međutoa zaboravlja da imamo jedan od najvećih PDV-a također.

Linic nije generalno negativan, ali ovakvo stanje je neodrzivo. Potrosnja drzave raste, prihodi padaju. To ne moze sljakati dugorocno. Treba imati nekakvih drugih ideja osim dizanja nameta i poreza.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Linic nije generalno negativan, ali ovakvo stanje je neodrzivo. Potrosnja drzave raste, prihodi padaju. To ne moze sljakati dugorocno. Treba imati nekakvih drugih ideja osim dizanja nameta i poreza.

Na kraju će nam ostati samo prostitucija. Budući nije legalizirana, lagano će zaobići fiskalizaciju. "Mala država za veliki odmor (15 minuta)"

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen

Nek' ugasi 10-20 beskorisnih agencija pa će odmah imati love...

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...

Stavljanje državne imovine (vojna i druga odmarališta, ruševni hoteli - pogledaj samo one Kupare i njihov potencijal, takvih lokacija je doslovce na stotine na našoj obali) u funkciju bi bilo zgodno za početak, samo što ta funkcija u 90% slučajeva znači privatizaciju odnosno koncesiju i onda imaš reakcije po medijima tipa ove vezane za autoceste, koje su po meni - 1. preplaćene, 2. preskupe i vezano za prvo dvoje 3. s premalim pokrićem u efektivnom prometu da bi se mogle samoodržavati.

Privatizacija opet ne pogoduje interesu lokalne samouprave koja tradicionalno i poslovično koči svaki oblik ulaganja za koji oni - stručni u 3pm, procjene da im ne paše (čitaj da ne mogu pospremiti kakvu dodatnu pinku kradom u vlastiti džep), i tako to..

Inače govorili smo o povećanju poreznog opterećenja i njihovim razlozima već mnogo puta ovdje. Ukratko - to je najlakši, i (državi) najbezbolniji način ubiranja fin.sredstava. Strukturne reforme gotovo da i nikome ne padaju na pamet, ide ljeto što ti je, tri tjedna go itd..onda će još malo i predizborna godina, neka druga priča, koja će ispratiti onu da to u prvom mandatu nisu stigli sve napraviti.

Problem je što je to - sve, ustvari - jedna jedina stvar koju su trebali napraviti i na nju se fokusirati. Državni rashodi i smanjenje državne potrošnje. Bezuspješno. A8 umjesto S klase, bezidejan primjer, ali sugerira dosta toga malo šire preslikano..

EDIT: U JF namjerno nisam ulazio, jer je evidentno da ćemo idućih 5-10g. samo otplaćivati enormne kamate na inozaduženja, bez diranja glavnice (iznova se zadužujući)..

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 14:00 (thedream).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nek' ugasi 10-20 beskorisnih agencija pa će odmah imati love...

Trebalo je odmah ,na početku 2012. ,krenuti na posao i pogasiti sve županije i većinu općina i gradova ,te ostaviti samo 150 ,koliko je bilo ''prije oslobođenja'' Hrvatske ,1989.

I naravno ,otpustiti ,150k ljudi koji su radili u njima i raznim agencijama i uredima vezanima uz njih.

Samo me interesira dali bi se onda ''dogodila'' Grčka (neredi u njoj) ili Rusija 1917. (ovaj put predvođena HDZ-om)?! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice