Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.293.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ja sam mislio da smo malo evoluirali od srednjeg vijeka i divljeg zapada a vi bi nazad. Bolje rjesenje je vracanje neceg drugog zastarjelog-smrtne kazne.
Potpis!
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Ezio kaže...
Ja sam mislio da smo malo evoluirali od srednjeg vijeka i divljeg zapada a vi bi nazad. Bolje rjesenje je vracanje neceg drugog zastarjelog-smrtne kazne.

Okej, ajmo se svi praviti da je vani stalno sunce, da su svi dobri i uživati u djetinj... čekaj... No, zašto bi uveo smrtnu kaznu? Zašto bi ciljano ubijao, a smeta ti sama mogućnost "ravnoteže straha u sustavu"?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Okej, ajmo se svi praviti da je vani stalno sunce, da su svi dobri i uživati u djetinj... čekaj... No, zašto bi uveo smrtnu kaznu? Zašto bi ciljano ubijao, a smeta ti sama mogućnost "ravnoteže straha u sustavu"?

Ima doma trulog voca i povrca koje nije pojeo, pa da malo galami i baca na heretike dok ih se prohodava do vjesala...

They say freak, when you're singled out...
16 godina
Ciljano ubijao? Zato sto nista ne odvraca kriminalca od pocinjenja kaznenog dijela tako dobro kao mogucnost dobre stare smrtne kazne. To mi se cini nekako pametnije od djeljenja oruzja svakoj budali i njegovom bratu. A ako se nece dijeliti svakoj budali onda treba provoditi ispitivanja i psiho testove na svima zainteresiranima. Eto novih korisnih radnih mjesta placenih iz proracuna. Juhuu!
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 20:08 (Ezio).
17 godina
odjavljen

Smrtna kazna može biti nepopravljiva pogreška, doživotni zatvor to nije, a i veća je kazna od smrti.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Smrtna kazna može biti nepopravljiva pogreška, doživotni zatvor to nije, a i veća je kazna od smrti.

Možda u Gulagu

Jaka mi doživotna s 3 topla obroka dnevno, pristup teretani, računalu i knjižnici sve na teret poreznih obveznika.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
13 godina
protjeran
Ezio kaže...

Zadaća države je da opasne ljude stavi u zatvor, ne da ih ubija.

Osim toga, to može garantirati da nije učinjena pogreška? 

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
odjavljen
Paolo2612 kaže...
Tonči kaže...

Možda u Gulagu

Jaka mi doživotna s 3 topla obroka dnevno, pristup teretani, računalu i knjižnici sve na teret poreznih obveznika.

Rusija, Meksiko, Kolumbija... to su zemlje koje zatvore shvaćaju na pravi način. Ovo ovdašnje su hoteli, pogotovo Skandinavija.

16 godina
Tonči kaže...

Smrtna kazna može biti nepopravljiva pogreška

greške se događaju. i doživotni zatvor netko može dobiti posve nevin, a rekao si da je to veća kazna od smrti.

par postova ranije si pisao kako bi tragično bilo dati ljudima mogućnost direktnog odlučivanja u vođenju države jer ima previše idiota.

sa druge strane, dati im oružje bi valjda bilo skroz ok...

Potpis!
17 godina
odjavljen

Da, imaš pravo, kontradiktorno je.

18 godina
Tonči kaže...
Paolo2612 kaže...
Tonči kaže...

Možda u Gulagu

Rusija, Meksiko, Kolumbija... to su zemlje koje zatvore shvaćaju na pravi način. Ovo ovdašnje su hoteli, pogotovo Skandinavija.

Kaj se tiče Meksika i Kolumbije pih,Nevinašce pa tam u puno slučajeva dosta velikih gradova izgledaju ko ratne zone zbog Narko mafije dakle kaos u državi na raznim stranama.Vezano za njihove zatvore jel, to više izgleda ko gladijatorska arena u kojem se ubijaju kak stignu a vlastima to baš tak i odgovara.{#}

Eto opet dole teške zavrzlame, tip je ubio nenaoružanog dečka onako reda radi ili preventive jer se osječal ugroženo.E sad kaj se tiče presude hm, atmosfera je užarena to sigurno bez greške kaj drugo.

http://www.vecernji.hr/vijesti/zimmerman-osloboden-optuzbi-ubojstvo-tamnoputog-tinejdzera-clanak-583771

Lako bi se moglo ponoviti neredi i razvaljotina kao oni u Los Angelesu 1992 to sigurno.U tom slučaju su panduri prebili crnca+loše sudske odluke, pa iz toga su proizašli neredi te haračenje itd a šta če bit u ovom slučaju recimo preventivnog ubojstva ko zna.{#}

https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
... Ne postoji situacija da oružje nemaju kriminalci.
...

Pretpostavljam da pod "oruzje" mislis na vatreno oruzje.

U koju kategoriju onda spada ovaj "kriminalac"? {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 22:29 (1domagoj1).
17 godina
odjavljen

Odustajem... nisam kompetentan za to oružje... :D

Nego, stick je zakon :)

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Odustajem... nisam kompetentan za to oružje... :D

Nego, stick je zakon :)

A provale se vrše ovako...

12 godina
neaktivan

Svrha i zadaća zatvora je rehabilitacija zatvorenika, o čemu vi pričate ljudi!?

Parva Diplodocus
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Budimo iskreni i recimo da zatvor kao sredstvo rehabilitacije je zakazao. Vecina onih koji izade iz zatvora nakon odsluzene kazne je jos gora nego kad je usla unutra.

17 godina
neaktivan
Makavelii kaže...
Budimo iskreni i recimo da zatvor kao sredstvo rehabilitacije je zakazao. Vecina onih koji izade iz zatvora nakon odsluzene kazne je jos gora nego kad je usla unutra.

Ovisno dal ih tretiraju sa ili bez vazeljin.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina

Evo jedna zanimljiva anegdota od ovog vikenda. 

Već se 4 godine skupi ekipa i svi skupa otiđemo na Mrežnicu lagano kampirat na vikend.
Dosad je sve prolazilo bez problema, uvijek smo sa stanovnicima popili gemšit , porazgovarali itd.
Što je najbolje, mi smo 3. generacija od naše ekipe koja rađe otiđe kampirati nego na more recimo.. Znači tradicija od +10 godina.

Al ove godine se nešto zanimljivo desilo. U nedjelju ujutro je stiglo policijsko službeno vozilo sa 2 inspektorice i 2 jake snage MUP-a i

dizajnirali su zapisnik , kojim nas terete za kampiranje na nedozvoljenom mjestu uz kaznu od 1.500 kn do 15.000 kn ili kako je inspektorica

nasmiješenog lica rekla : 1.000 kn ako plaćate odmah.  

Naravno, nisam to platio, ne namjeravam to platiti, oni su govorili da tako svake godine obilaze ljude i svaki vikend naplaćuju kazne ,

a s kim god sam pričao (da je bio na Mrežnici), nije dobio kaznu.

Upitao sam neljubaznu inspektoricu dal mi može reći čije je to, ukoliko mi kaže , ja plaćam 1000 kn na licu mjesta.

Razumijem da taj zakon mora postojati , ali kud naplatiti kaznu čovjeku koji je došao na NIČIJE. 

18 godina

Da, pogotovo kad na par godina nekog pogrešno osuđenog "prisiliš" na komunikaciju s creme-de-la-creme društva. Mislim da Isusa ubaciš unutra, da bi izašao kao silovatelj...

Gledam te!
12 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Da, pogotovo kad na par godina nekog pogrešno osuđenog "prisiliš" na komunikaciju s creme-de-la-creme društva. Mislim da Isusa ubaciš unutra, da bi izašao kao silovatelj...

Pa ja se slažem, ali to je praksa u većini zemalja. Gore se hejtao skandinavski sustav, recimo, što je po meni greška. Mnogo su bliže oni nekakvoj mojoj ideji zatvora od je_ene Venezuele.

Parva Diplodocus
17 godina
odjavljen

Tvoja ideja zatvora je hotel za šljam društva? Na teret proračuna?

13 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Tonči kaže...

Možda u Gulagu

Uzalud je tamo teretana i ostale pogodnosti, kada ostatak života provodiš u strahu za svoj život okružen ubojicama i sličnim psihopatima.

Tonči kaže...
Paolo2612 kaže...
Tonči kaže...

Možda u Gulagu

To su krajnosti, treba naći zlatnu sredinu. Imale bi i Rusija, Meksiko i Kolumbija bolje zatvore da im je ekonomsko stanje skandinavsko.

Makavelii kaže...

Ne mora biti. Imao sam prilike upoznati par bivših i aktualnih zatvorenika, optuženih za različite zločine (od krađe, preko pokušaja ubojstva, do stvarnog teškog ubojstva). Na većinu njih zatvor je djelovao pozitivno. Nije bio pravi pakao (kao u Venezueli), niti je bio pretjerano udoban (kao u Norveškoj), bila je to "zlatna" sredina. I svejedno se već u zatvoru okreću odluci da se više ne žele vratiti natrag, pa traže edukacije, posao i normalan život.

Zapravo nikada nisam imao neugodnosti kada bi mi došao pacijent u lisicama u pratnji 2 ili više policajaca. U pravilu su bili pristojniji od regularnih pacijenata.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
17 godina
odjavljen

Nezgodno okruženje. :) A jel' koji recidivist? Ovaj s ubojstvom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 12:54 (Tonči).
13 godina
neaktivan

Pa koliko sam upoznat sa stanjem tih zatvorenika, koje sam upoznao i koji su na slobodi, nema recidivista. A što sam čuo od njih, najčešće "padnu" oni s lakšim zločinima, tipa krađe i prodaja droge.

Ovaj s ubojstvom je jadan sam sa sobom i svojom kontrolom emocija. A takve osuđene za vrlo teške zločine se ne bi trebalo puštati na slobodu, čak i ako odsluže punu kaznu, a postoji i najmanja naznaka da bi, makar u naletu bijesa mogao opet oduzeti život. Za to su zaduženi zatvori, a zatvori ovise o državnom proračunu.

Što se tiče okruženja, kažem, sa zatvorenicima nisam dosad imao lošeg iskustva, više me šokiraju ljudi koji ne žele pustiti umiruću djecu s onkologije preko reda na pretragu koja traje 5 minuta.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
15 godina
neaktivan
matekws kaže...

Al ove godine se nešto zanimljivo desilo. U nedjelju ujutro je stiglo policijsko službeno vozilo sa 2 inspektorice i 2 jake snage MUP-a i

dizajnirali su zapisnik , kojim nas terete za kampiranje na nedozvoljenom mjestu uz kaznu od 1.500 kn do 15.000 kn ili kako je inspektorica

Upitao sam neljubaznu inspektoricu dal mi može reći čije je to, ukoliko mi kaže , ja plaćam 1000 kn na licu mjesta.

Razumijem da taj zakon mora postojati , ali kud naplatiti kaznu čovjeku koji je došao na NIČIJE. 

Trebao si platiti na licu mjesta "nagodbenu" kaznu. Po novom prekrsajnom, sudac ce ti lupiti "odokativnu" (ovisno o okolnostima) kaznu + troskove prekrsajnog postupka (trosak suda i dolazak svjedoka/policajca na sud sa putnim troskovima.)

btw to sto je nesto "nicije" ne znaci da tamo mozes raditi sto zelis :) (btwbtw, samo komentiram zakon,  inace suosjecam, i sam sam kampirao dosta na divlje, i imao zabave sa organima vlasti :) ).

18 godina
neaktivan
farty kaže...
Paolo2612 kaže...
Tonči kaže...

Možda u Gulagu

Uzalud je tamo teretana i ostale pogodnosti, kada ostatak života provodiš u strahu za svoj život okružen ubojicama i sličnim psihopatima.

Ubojca i psihopat se boji da bude ubijen i okružen psihopatima? {#} Uostalom postoje samice ako je toliko paranoičan

Osobno boli me briga kakvo je stanje u zatvoru dok se zatvor financira samostalno a ne od poreznih obveznika. Činjenica da roditelji silovane ili ubijene osobe moraju hraniti onoga koji im je načinio zlo je odvratna.

Neka u zatvoru je obvezno plaćati hranu pa bi bilo svima bolje. Nek se zatvorenik zaposli u zatvoru i pokaže da zna nešto raditi i u budućnosti biti koristan član društva - ako neće neka ga uzdržava onaj tko ga želi uzdržavati ili neka gladuje. A proračun puniji.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
mcf kaže...
matekws kaže...

Trebao si platiti na licu mjesta "nagodbenu" kaznu. Po novom prekrsajnom, sudac ce ti lupiti "odokativnu" (ovisno o okolnostima) kaznu + troskove prekrsajnog postupka (trosak suda i dolazak svjedoka/policajca na sud sa putnim troskovima.)

btw to sto je nesto "nicije" ne znaci da tamo mozes raditi sto zelis :) (btwbtw, samo komentiram zakon,  inace suosjecam, i sam sam kampirao dosta na divlje, i imao zabave sa organima vlasti :) ).

Hvala na odgovoru. Pa zato i pitam vaša mišljenja, kako bi vi postupili. 
Nemam ni najmanju namjeru platiti kaznu, snaći ću se ja, bez brige, samo ukazujem na glupi sustav.

Moj frend ih upitao nakon što su izrekli kaznu "Znači po vašem je bolje otići nekud za vikend, napit se ko kreten, izdrogirati i lupiti nekog na cesti ili nekog vani, nego

se negdje opuštati pokraj lagane vatre", ostali su u tišini gledati samo, bez odgovora.
Dođu zadnji dan, još sam se jučer razgovarao sa starijim frendom i on veli da smo se mogli samo početi pakirati pred njima , ne odazivati se jer nam

nisu rekli da pospremimo šatore radi toga jer se nesmije kampirati na tom mjestu i samo otići doma nakon toga :) ..  

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 13:50 (matekws).
18 godina
neaktivan

Iako smatram da je zakon kao takav glup i da svojim kampiranjem ne činite ništa loše, realno ti nemaš šta propitkivat policiju šta oni misle da je bolje. Oni su tu da provode zakon, slagali se s njim ili ne i najmanje su vam za kaznu krivi oni.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
Danny_HR kaže...

Iako smatram da je zakon kao takav glup i da svojim kampiranjem ne činite ništa loše, realno ti nemaš šta propitkivat policiju šta oni misle da je bolje. Oni su tu da provode zakon, slagali se s njim ili ne i najmanje su vam za kaznu krivi oni.

Svjestan sam i toga da nije do njih , oni provode zakon, s druge strane ima ljudi koji donose zakon, u njih sam razočaran. 

Nismo bili napadni, bez brige, kasnije smo razgovarali kako smo hranili labude , dal je voda hladna i dal nam je bilo dosta vina, budući da je vidio KR tablice. {#}

A sad me još i zanima ; tokom dužeg planinarenja , čovjek odluči odspavati dan, dva u šatoru i dolazi mu policajac sa inspektoricama na 1000 metara visine  i naplati kaznu?! Slična situacija.

Razumio bih da se taj zakon provodi strogo malo južnije od Karlovca, a ne tu. 

15 godina
neaktivan
matekws kaže...

Moj frend ih upitao nakon što su izrekli kaznu "Znači po vašem je bolje otići nekud za vikend, napit se ko kreten, izdrogirati i lupiti nekog na cesti ili nekog vani, nego

se negdje opuštati pokraj lagane vatre", ostali su u tišini gledati samo, bez odgovora.

Zakon na zalost ne moze biti selektivan (mozda u nekom idealnom drustvu, utopijskom i dovoljno bogatom). Zakon nije donesen protiv tvojih frendova koji hranite labudove, drzite se za ruke i pjevusite kumba-ja (instert hipi song here) hitove dok gledate sunce, kao i sva mladez koja kampira na mreznici. Donesen je jednostavno zato da bude nekog reda na otvorenim povrsinama, ili bi svatko izgradio privremeni smjestaj gdje mu pase. 

Donesen je da kazni bahatog njemackog kamper-kombija koji je unistio sumsku stazu da dodje do same obale sa kamperom i tamo se nastani dva dana i prazni kemijski wc u more i pere sudje tamo dok lokalna policija nije konacno dosla nakon par poziva. Ili protiv pijanih klinaca koji nemaju love pa kampiraju u sumi oko Zrca, uredno bacajuci staklene boce okolo i paleci vatre ispod suhog bora da zagriju konzervu (primjeri kojemu sam svjedocio prosle godine na Krku i Pagu).

Zato je kazna selektiva, i zato ce ti sudac odvaliti minimalnu kazu, a kamperu maksimalnu (nadam se:) ).

Sto se tice planinara, mislim da je to pokriveno u pravilniku o planinarskim drustvima. I tak i tak, ako ides na neko ozbiljno planinarenje, trebao bi biti uclanjen u neko planinarsko drustvo (teoretski).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice