Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.139.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Tada je bila 8 kn-sada je 10 kn. Nije baš sića.

Ja pričam o studentskoj/učeničkoj. Radnička je u Sisku 600 kn/mj.

I ja očekujem da bude na vrijeme ali do sada u ZG nisam doživio da mi tramvaj/bus ima varijacije veće od +/- 2-3 min što je donekle u redu.

Evo ti konkretan slučaj, svaki dan linija 268 kojom idem na posao i kući (gorička linija) - po voznom redu (na onom digitalnom šabanu) ide svakih 10 min, u praksi gotovo nikad razmak nije manji od 20 min, često je to 30 minuta, a tu i tamo ga čekam i do 40 minuta. Rekord je bilo zimsko čekanje, u 3 navrata, kada sam do doma putovao gotovo 2 sata, a inače mi treba 40tak minuta. Btw. kad kažem putovao, mislim smrzavao se na stanici preko sat vremena. E sad, nije čak ni to toliki problem, nego za koji ku*ac im služe ti digitalni šabani, kada to nije realan prikaz situacije, a najgore od svega, pazi ovo, usred zime, piše "promet teče usporeno" (ili ekvivalent natpisa) na tim pločama, umjesto da napišu kada linija misli proći tuda da ljudi ne čekaju bezveze. Kome je uopće bitna takva informacija? Pa jasno da teče usporeno ako je pao metar snijega...

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 18:33 (Minoza).
13 godina
protjeran
Trustek kaže...

ma znam nije stavr sukob s policijom nego je stvar da recimo mala manjina (civili s dozvolom) ima oruzje i ona kao takva moze ubiti i nanjeti puno zla nenaoruzanome koji nije imao priliku zastiti sebe i svoju obitelj, sto cesto viđamo/slusamo po medijima.

U redu, to apsolutno stoji.

Ali sam se referirao na tvoje o "fašizmu i policiji".

BTW, uvijek ljude podržavam da se naoružaju, da budu spremni obraniti sebe i svoje, od bilo kakavih ugroza, a ne da postaju žrtve luđaka, pshiopata, kriminalaca i ostalih koji ne poštuju druge.

World's Strongest, Sharpest Knives
14 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Evo ti konkretan slučaj, svaki dan linija 268 kojom idem na posao i kući (gorička linija) - po voznom redu (na onom digitalnom šabanu) ide svakih 10 min, u praksi gotovo nikad razmak nije manji od 20 min, često je to 30 minuta, a tu i tamo ga čekam i do 40 minuta. Rekord je bilo zimsko čekanje, u 3 navrata, kada sam do doma putovao gotovo 2 sata, a inače mi treba 40tak minuta. Btw. kad kažem putovao, mislim smrzavao se na stanici preko sat vremena. E sad, nije čak ni to toliki problem, nego za koji ku*ac im služe ti digitalni šabani, kada to nije realan prikaz situacije, a najgore od svega, pazi ovo, usred zime, piše "promet teče usporeno" (ili ekvivalent natpisa) na tim pločama, umjesto da napišu kada linija misli proći tuda da ljudi ne čekaju bezveze. Kome je uopće bitna takva informacija? Pa jasno da teče usporeno ako je pao metar snijega...

Išao sam i ja par puta sa 268, doduše, samo do MSan-a. Nisam primjetio neko kašnjenje.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
Pranja kaže...

I ja očekujem da bude na vrijeme ali do sada u ZG nisam doživio da mi tramvaj/bus ima varijacije veće od +/- 2-3 min što je donekle u redu.

Ne znam na kojoj relaciji ti putuješ, ali, recimo, kada sam u srednjoj lovio... Ovaj bus što ide od Črnomerca na Novi Zagreb... 109 ako se ne varam.

Uglavnom, sat uvijek završi u isto vrijeme, ja na stanicu otprilike uvijek 3-4 min nakon, a bus čekam od trči jer ga evo do 20-25 minuta.

Još je lako kad ideš doma nego kad negdje moraš negdi biti u točno određeno vrijeme (škola, posao) i onda bacaj ti grah i gledaj u talog kave jer moraš krenuti 30 min ranije ili sat vremena.

EDIT: Da uopće ne kažem da od Savskog okretišta do Mihaljevca (znači 14+15) ti treba sat vremena. Za taj isti sat vremena ja autom dođem do Varaždina, ako je promet mi naklon i do Čakovca.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 19:03 (Bukva).
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Ne znam na kojoj relaciji ti putuješ, ali, recimo, kada sam u srednjoj lovio... Ovaj bus što ide od Črnomerca na Novi Zagreb... 109 ako se ne varam.

Uglavnom, sat uvijek završi u isto vrijeme, ja na stanicu otprilike uvijek 3-4 min nakon, a bus čekam od trči jer ga evo do 20-25 minuta.

Još je lako kad ideš doma nego kad negdje moraš negdi biti u točno određeno vrijeme (škola, posao) i onda bacaj ti grah i gledaj u talog kave jer moraš krenuti 30 min ranije ili sat vremena.

EDIT: Da uopće ne kažem da od Savskog okretišta do Mihaljevca (znači 14+15) ti treba sat vremena. Za taj isti sat vremena ja autom dođem do Varaždina, ako je promet mi naklon i do Čakovca.

Busevi: 109 i 118

Tramvaji: 4, 5, 14, 17, 3, 9

Uvijek se potrudim biti minimalno 5-10 min prije vremna polaska da si nađem mjesto. A da ne kažem kako mi zahebana kombinacija sa HŽ-om kada moram krenuti 3 sata prije nego li mi počinje predavanje.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
13 godina

Ljudi, kupite si bicikl, to je bila moja najbolja investicija u zadnjih par godina :D. Gradski prijevoz je out!

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Ljudi, kupite si bicikl, to je bila moja najbolja investicija u zadnjih par godina :D. Gradski prijevoz je out!

Pa to i jest najbolje riješenje. Doduše,kada dođe zima, ne možeš računati više s njim. :/

12 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Treba legalizirat oruzje, pa se zbog ravnoteze oruzja policija nece usudit provodit fasizam.

Je i onda dobiš SAD, militantnu državu. Oružje nije riješenje.

Ovo na videu, policija je prešla mjeru

Nema akcije bez reakcije
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 19:32 (veliki bebač).
13 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Pa to i jest najbolje riješenje. Doduše,kada dođe zima, ne možeš računati više s njim. :/

Da, no ovisi o padalinama (meni barem) - sama hladnoća mi nije problem, ja sam se vozio sve dok nije zatrpao snijeg. U svakom slučaju, nekih 9 mjeseci vožnje se da izvuć'. S obzirom na aktualnu cijenu karata, meni će se bajk u godinu dana skoro u potpunosti otplatiti.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Da, no ovisi o padalinama (meni barem) - sama hladnoća mi nije problem, ja sam se vozio sve dok nije zatrpao snijeg. U svakom slučaju, nekih 9 mjeseci vožnje se da izvuć'. S obzirom na aktualnu cijenu karata, meni će se bajk u godinu dana skoro u potpunosti otplatiti.

Ma ako je MTB, može on i po snijegu, smo što je onda i pješke brže. {#}

Da, definitivno se isplati uložiti u dobar bicikl, pogotovo ako se često koristi. A i nije auto da moraš plaćati servis i mijenjati ga svakih 7-8 godina.

17 godina
Pranja kaže...
Minoza kaže...

Išao sam i ja par puta sa 268, doduše, samo do MSan-a. Nisam primjetio neko kašnjenje.

Pa naravno kad ne moraš biti u određeno vrijeme na poslu. Da moraš vidio bi kako je ugodno stajati na svakakom vremenu, a busa nema iako prema rasporedu treba doći. Super je to.

Što se tiče bajkova, sve je to super na kraće relacije. Na duže si osuđen ili na ZET ili na vlastiti auto. Također moraš paziti gdje ostavljaš bajk jer se kradu kao ludi.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 20:11 (Pero Dinamit).
14 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Pa naravno kad ne moraš biti u određeno vrijeme na poslu. Da moraš vidio bi kako je ugodno stajati na svakakom vremenu, a busa nema iako prema rasporedu treba doći. Super je to.

Što se tiče bajkova, sve je to super na kraće relacije. Na duže si osuđen ili na ZET ili na vlastiti auto. Također moraš paziti gdje ostavljaš bajk jer se kradu kao ludi.

Zar je bitno o čemu se radi-posao, fax, sastanak-svugdje se mora biti na vrijeme. I zašto misliš da je meni "ugodno stajati na svakakom vremenu" i čekati nešto x minuta?

Imam filing da vi u Zagrebu svugdje idete naknap pa zato kasnite.

15 godina
neaktivan

apropo bandica

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
neaktivan

Problem s biciklom je ako imate nesto vazno neki sastanak ili doktora nemrete doc uznojeni nakon velike kilometraze.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 21:12 (Trustek).
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Bicikli se kradu jer su loše zaštičeni,Nevinašce dakle štedi se na preventivi to je velika boljka opčenito na bilo kojem području tu je kvaka.Ako imaš novi bajk za recimo 2500kn, a zaključaš ga sa sajlom za 150kn ili zubni konac onda uskoro više nemaš bajk tak to ide.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
odjavljen

Ja imam Pevec naljepnicu i nikad ne zaključavam bicikl (star 5 godina). {#}

13 godina
protjeran

Znaš da je ozbiljno čim i Sulejman prosvjeduje.

http://www.udarno.com/turska-gori-i-sulejman-prosvjeduje

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina

Na licima im vidiš složnost,  izborit ce se sigurno, smo je kod nas hrvat protiv hrvata, hdzovac protiv sdpovca, susjed protiv susdjeda, purger protiv... sad mi lagano postaje jasno zašto mi je stari govorio da ce kod nas opet biti rata, glup smo narod

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Na licima im vidiš složnost,  izborit ce se sigurno, smo je kod nas hrvat protiv hrvata, hdzovac protiv sdpovca, susjed protiv susdjeda, purger protiv... sad mi lagano postaje jasno zašto mi je stari govorio da ce kod nas opet biti rata, glup smo narod

nece bit rata, to su ta politicka prepucavanja kao i u svakoj demokratskoj drzavi, mi smo cak među sloznijim narodima. Obicno se svi sdp-ovci i hdz-ovci dobro znaju i nije slucajnost da neki predaju na istim fakultetima ili vode iste tvrtke.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
16 godina
neaktivan

Apropos incesta - mene je najvise zaprepastio ovaj dio:

Don Anđelko Kaćunko kaže da su stvari jasne po kanonskom pravo, ali ističe da je delikatno pitanje treba li slati u zatvor odrasle osobe koje u pravilu mogu raditi što žele. Naglašava da je to pitanje o kojemu se, uz pravnike, trebaju čuti filozofi, sociolozi, psiholozi.

Sad mi vise uistinu nije jasno zasto su im bas homici tako stali na zulj, kad po jednom poprilicno tezem pitanju zauzimaju jedan vrlo zdrav, znanstveni stav. Cak i Zivko Kustic je iznio jedan kvalitetan stav.

Moj stav je poprilicno slican onom koji je iznijela psihijatrica Dubravka Kocijan, long story short, samo zato jer si punoljetan, ne znaci da nemas issues koji ti onemogucavaju slobodan izbor. Dakle, odnos izmedju dvije zdrave, zrele punoljetne osobe - bez problema, ali iz puke zastite jedne ili obje od tih strana, mislim da bi bilo dobro provesti kakvu psiholosku analizu ili savjetovanje, da se utvrdi da li je osoba zaista zdrava i nema duboko usadjene probleme koje na ovaj nacin ispoljava.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 4:23 (Deus ex machina).
17 godina
Pranja kaže...

Zar je bitno o čemu se radi-posao, fax, sastanak-svugdje se mora biti na vrijeme. I zašto misliš da je meni "ugodno stajati na svakakom vremenu" i čekati nešto x minuta?

Imam filing da vi u Zagrebu svugdje idete naknap pa zato kasnite.

Nije bitno, ali kada nešto planiraš onda i očekuješ da ti dođe recimo tram u 7:10, a ne u 7:25. Možda izgleda mala razlika, ali gužva se stvori u tih 15ak min da ti se putovanje produži za 30ak min kod većih udaljenosti.

rambox kaže...

Bicikli se kradu jer su loše zaštičeni,Nevinašce dakle štedi se na preventivi to je velika boljka opčenito na bilo kojem području tu je kvaka.Ako imaš novi bajk za recimo 2500kn, a zaključaš ga sa sajlom za 150kn ili zubni konac onda uskoro više nemaš bajk tak to ide.{#}

Bajkovi se kradu bez obzira na zaštitu. Nije ni U-lock ultimativna zaštita, ali je relativno dobra prevencija u usporavanju lopova prilikom krađe.

edit:

@anonimni

Imaš gore desno kvačicu na kojoj piše prati ovu temu {#} Tako i tako nakon 40 dana nepisanja će ti i ova tema nestati iz rubrike Teme u kojima sudjelujem.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 10:03 (Pero Dinamit).
17 godina

Prvo potez Bandića - vratiti na čelo Holdinga čovjeka koji ga je uništio. Pre-faking-genijalno

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Prvo potez Bandića - vratiti na čelo Holdinga čovjeka koji ga je uništio. Pre-faking-genijalno

Nego kaj...covjek je naucil na svojim greskama i sad bu bolje delal....{#}

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina

Još krvavih scena sa turskog prosvjeda

Potpis!
16 godina
Bukva kaže...

Sad ćeš nam, vjerujem, pojasniti kako je to on uništio Holding {#}

15 godina

Meni se čini da ova pjesma najbolje ocrtava izbore (kad malo bolje razmislim i cijelu temu, samo fali dio o spolnoj i rodnoj orjentaciji):

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 13:09 (mario.L_hr).
18 godina
mario.L_hr kaže...

Meni se čini da ova pjesma najbolje ocrtava izbore (kad malo bolje razmislim i cijelu temu, samo fali dio o spolnoj i rodnoj orjentaciji):

A ja nikad nisam kuzio tu pjesmu, pa se moze prenesti znacenje i na taj nacin...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

apropo bandica

Iskreno ,tko je kriv zagrepčanima? Oni sami!

Dovoljno je pogledati izlaznost i preračunati - 24,986% od ukupnog broja birača izabralo je Bandića za gradonačelnika.

Izlaznost - 38%.

Dakle ,sami su krivi.

O iskrenosti Ostojića: po tome ,barem pola hrvatskih gradonačelnika i župana su lažovi ,jel su ili saborski zasupnici ili rade neki drugi posao.

Biseri svoje vrste ,kratko i jasno.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 13:34 (kizo2703).
17 godina
eevek kaže...
Bukva kaže...

Sad ćeš nam, vjerujem, pojasniti kako je to on uništio Holding {#}

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/slobodan-ljubicic-kikas-bandicev-pinokio/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice