Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.286.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
eevek kaže...

Tko to ovdje brani Mamića i zašto?

Ako je izrekao sljedeće: "Takav Srbin ne može voditi najvažniji resor u Hrvatskoj. Nema nikakvog iskustva, a ima krvna zrnca predodređena da mrzi sve hrvatsko", kako bilo tko ovdje može braniti idiota i uspoređivati ovo sa eventualnim spominjanjem Mađara?

Posve je jasna konstrukcija ove rećenice i što Maminjo želi reći, a i Mamića svi dobro poznajemo. Znamo njegovo mišljenje o "petokolonašima, djeci jugooficirčina" itd. itd.

Iznenađujuće je da puno ranije nije završio u pritvoru...odnosno nije iznenađujuće - ipak smo u HrvatCkoj.

trebalo bi valjda imati pozitivno mišljenje o petokolonašima i jugooficirima {#}

koliko god njegove izjave bile primitivne on je jedini bez dlake na jeziku. drugi će glumiti visoku kulturu i uvijeno vrijeđati (ali npr. jovanović u takve ne spada, po ponašanju je birtijaš skoro kao mamić) a on barem strese u facu što misli da nekog ide. 

Potpis!
16 godina
Ezio kaže...
trebalo bi valjda imati pozitivno mišljenje o petokolonašima i jugooficirima {#}
koliko god njegove izjave bile primitivne on je jedini bez dlake na jeziku. drugi će glumiti visoku kulturu i uvijeno vrijeđati (ali npr. jovanović u takve ne spada, po ponašanju je birtijaš skoro kao mamić) a on barem strese u facu što misli da nekog ide. 

Svi vi koji pušite nekakvo Mamićevo domoljublje smješniji ste od njega.

A Jovanović jest seljačina i to posebne vrste. Doduše, to i dalje nije opravdanje za Mamića. Već godinama nema opravdanja za Mamića i za nevjerojatnu činjenicu da ga nitko ne dira.

14 godina
odjavljen

Koga uopće briga i za Mamića i za Jovanovića?

I jednog i drugog bi pogodio fiskalnom kasom u glavu. Bljuje mi se od njih.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
16 godina
eevek kaže...
Ezio kaže...

Svi vi koji pušite nekakvo Mamićevo domoljublje smješniji ste od njega.

A Jovanović jest seljačina i to posebne vrste. Doduše, to i dalje nije opravdanje za Mamića. Već godinama nema opravdanja za Mamića i za nevjerojatnu činjenicu da ga nitko ne dira.

ništa ja od nikoga ne pušim. pretpostavljam da se iza svega najčešće skriva lova.

ali ti si gore napisao kako svi dobro znamo mamićevo mišljenje o petokolonašima i jugooficirčinama. pa se pitam kakvo bi mišljenje o takvim spodobama trebalo biti tj. što si ti htio reći. znam što si napisao, ali nemam pojma što si mislio. isto kao što ti nemaš pojma što je mamić mislio.

Potpis!
16 godina

Nije poanta u tomu što on misli o tzv. "petokolonašima" nego je spika ta da on u svakomu tko se usudi pisnuti protiv njega vidi "dijete jugooficirčina i petokolonaša, mrzitelja svega hrvatskog" itd. itd.

On je najveći petokolonaš u priči...krši veći broj zakona već godinama i nitko nema muda/mozga stati mu na kraj. Možda se nešto promijeni i tu.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Nije poanta u tomu što on misli o tzv. "petokolonašima" nego je spika ta da on u svakomu tko se usudi pisnuti protiv njega vidi "dijete jugooficirčina i petokolonaša, mrzitelja svega hrvatskog" itd. itd.

On je najveći petokolonaš u priči...krši veći broj zakona već godinama i nitko nema muda/mozga stati mu na kraj. Možda se nešto promijeni i tu.

Krši veći broj zakona? Jel on piše i provodi zakone? I nije točno da mu nitko ne staje na kraj, za mučko đubre onaj novinar je dobio 50 000 kn po privatnoj tužbu + 15 000 državi. Samo što nikoga to ne zanima [link].

Stalno se traži neki linč, prozivanje... osobno smatram da na taj način stvari ne riješavaju. Što se ima od toga da dotični završi u zatvoru, jel se onda može reći naša je država uređena? Eto, sada ministarstvo mijenja šestotinjak auta... umjesto BMW-a Mercedesa smo pali na ''skromniji'' VW, ajde neki pomak, ali daleko još od koliko bi se moglo uštedjet kad bi se stislo zube[ne trebam spominjat da je ovo ušteda kroz godinu, s tim mislim na to što je država digla ponovo kredit da pokrije rupe u proračunu]. Ima puno važnijih stvari oko kojih bi građani trebali biti aktivniji, a to definitivno nije Mamićevo laprdanje.

17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Njemu je petokolonaš ,mučko đubre ... <you name it> svatko tko se javno zapita otkud mu pare.

A to je poanta i zadnjeg napada na Jovanovića. Ustrojene su inspekcije koje će malo prošvrljat po (nogometnoj) močvari i odma je panika!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina

Nekako mi se sve čini da se uopće ne uzima u obzir motivacija koja stoji iza tih izgovorenih riječi već same, suhoparne riječi.

Pa valjda je svima jasno da je Mamić vrhunski provokator, nikakav nacionalist ili još gore šovinist. Kako je rekao kizo, tko god mu prigovori vezano uz bilo što, on ih sve baca u isti koš već prije navedenih termina - bio taj netko Hrvat, Srbin ili Kardasijanac.

Ne vidim tu nikakvu naci pozadinu svega ovoga.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
neaktivan

Jasno i glasno govorim, mene je sramota države u kojoj živim.

Dragi moji, shvatite, živite na balkanu, ne u Njemačkoj. Imamo taj mentalitet koji nam iz ponosa govori "gazi sve šta je srpsko" i sl.

Sramota me je da jedan Mamić sa izjavom protiv srba digne cijelu Hrvatsku na noge, a 360 000 nezaposlenih nemogu to. Sramota me je da se odigravaju ovake predstave da se skrene pozornost sa mnogo ozbiljnijih tema kao što su siromaštvo, bijeda i tuga. 

Ova Mamićeva mora proći kažnjeno, ali se nadam da je ovo samo uvertira u ono što ga čega, a to je podizanje kaznenog postupka za direktni sukob interesa, ne plaćanje poreza i što sve nijee radio. 

Nažalost, tako je koliko god mi zatvarali oči.

Pozdrav.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
17 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

...

Sramota me je da jedan Mamić sa izjavom protiv srba digne cijelu Hrvatsku na noge, a 360 000 nezaposlenih nemogu to. Sramota me je da se odigravaju ovake predstave da se skrene pozornost sa mnogo ozbiljnijih tema kao što su siromaštvo, bijeda i tuga. 

...

To ti nema veze s Hrvatskom niti s balkanom, sine.... to je moderni zivot.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
17 godina
odjavljen

Ne znam jel' tko primijetion, ali ovo s Mamićem je vrlo zabrinjavajuće. Na stranu to što on vrijeđa i uživa u tome, ali ovdje je od njegovih uvreda (već je smiješan, postalo je uobičajeno, dobio je i svoj meme o nabijanju na kurâc) daleko opasnija činjenica da je priveden i zadržan u pritvoru zbog - vrijeđanja. Bi li se isto dogodilo da je uvrijedio nekog novinara (kao nekoliko puta do sada), Deusa, mene? - Naravno da ne bi, jer i nije. Ovdje se događa nešto što je loše, ne zato što Mamić nije vrijeđao, nego zato što pravosuđe i policija služe privatnim interesima pojedinaca i postali su privatna vojska i privatne institucije koje svoj posao i po zakonu rade samo kad je to u službi nekoga na položaju.

:)
18 godina
Tonči kaže...

Ne znam jel' tko primijetion, ali ovo s Mamićem je vrlo zabrinjavajuće. Na stranu to što on vrijeđa i uživa u tome, ali ovdje je od njegovih uvreda (već je smiješan, postalo je uobičajeno, dobio je i svoj meme o nabijanju na kurâc) daleko opasnija činjenica da je priveden i zadržan u pritvoru zbog - vrijeđanja. Bi li se isto dogodilo da je uvrijedio nekog novinara (kao nekoliko puta do sada), Deusa, mene? - Naravno da ne bi, jer i nije. Ovdje se događa nešto što je loše, ne zato što Mamić nije vrijeđao, nego zato što pravosuđe i policija služe privatnim interesima pojedinaca i postali su privatna vojska i privatne institucije koje svoj posao i po zakonu rade samo kad je to u službi nekoga na položaju.

Zato sto ovo nije uobicajena kleveta vec sirenje mrznje i diskriminacija.

- Psiho246
17 godina
odjavljen

Ni prvi ni zadnji, a i ne vidim kakva je to diskriminacija i širenje mržnje kakvo se ne događa svakodnevno i na ovom forumu. Koliko ljudi sjedi u pritvoru? Nula.

Iznimno su brzi i ažurni jer je meta ministar. Svi jednaki pred zakonom, moš mislit. Ovo je samo još jedan korak prema onome što nas čeka. Malo po malo.

17 godina
Tonči kaže...

-to se i ja (ne)pitam...

-btw, Milanović, aka čudooddeteta, je neki dan uvrijedio profesore engleskog jezika, s govornice vlade. Nije se ispričao nego objasnio ''..da je on mislio..''. Zašto on nije s četkicom za zube prepraćen na vikend ako su kriteriji vrijeđanja jednaki?

-govor mržnje, snimka, istražni postupak, ponavljanje djela.. LOL. ni jedan konkretan razlog za ''četkicu i vikend'', osim ako je direktiva takva.

-s druge strane, Maminjo, (vjerojatno) planski prebacuje igru na teren politike, jer se obruč porezne steže... koliko je sirovina, toliko nije glup.

btw, da je 'naci' i sl. možda, ali nije... on radi za lovu, #ebe mu se za rvatsvo ako nema cijene. najnormalnije dijeli plijen s ostalim krvnim zrncima u bratskoj ljubavi. Ovo je samo (proračunati) show ili dimna bomba, tj posljednji adut kojeg može odigrati dok ga ne srede s financijskim muljažama.

btw, koji je smisao optuživati ga za fašizam, nacizam (zvuči slično? .. nacionalizam, šovinizam). Govor mržnje?, on optužuje ministra za mržnju, tako da je stvar interpretacije tko je što rekao ili mislio... itd. Ono što je rekao, krvna zrnca, srbin.. to je dovoljno za presudu? hmmm, ok. Ali to nije baš neko pravno rješenje, to je samo 'demokracija jačeg'. koliko ja vidim, vrlo pažljivo je birao riječi, kao profesionalan glumac u nekoj grčkoj tragediji s grčem na licu i pjenom na zubima... glumnjeno ludilo. Kao što Deus quota, mljac-mljac-mljac, đubre, mljac, kretenu, mljac-mljac...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

smijesan je pa ga treba zanemarit?    oli nije komandir šamil bio uber smijesan i krajnje neopasan,pa je expresno priveden.  kako bi ti to odradio?   imao bi detektor neozbiljno-smijesnih zabavljaca?

dakle vazi ona...nije bitno sto govori, nego tko govori.   a ako je govornika od milja pola nacije proglasilo šašavim zabavljačem, sasvim je nebitno što govori?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
Dobro, gdje ti u mojim tekstovima vidiš naznake lomače? Jesam li fino raščlanio što je rekao i što je čime argumentirao? Već sam prije govorio da mu je status u medijima problematičan. Odgovaram ti jedino iz ovog razloga: navedeš nešto što sam i sam rekao, a sve kako bi mene odvratio od nekakve lomače s kojom nemam veze - wtf. Ako to planiraš ubuduće raditi, ignoriraj me, priznajem da sam ja na dobrom putu da ignoriram tvoje upise.

Al smo osjetljivi svi nešto ko mimoze.

Nit te tko proziva nit ja tebi nešto upučujem. Govorim generalno, a i dovoljno si dugo tu da vidiš tko je tko i da ne moraš mene smatrat Hitlerom. Pa neće njega nitko spalit na lomači. To je valjda jasno. Lomača se odnosila na medijsku hajku, što sam također mislio da sam jasan. Al eto, zaeba se čoek.

Sve si ti super argumentirao i pokazao si više puta da nisi budala niti ja to tebi spočitavan. Skroz si razuman momak i to svi vide, pa od kad si se registrirao, jedan si od par autora koje pratim i s radošću čitam, a pratim ih možda 4-5. Zato mi nije ni jasno zbog čega se sad osječaš prozvanim. 

Al ono, ovako prijetiti nešto zbog toga što si krivo razumio, a mislim da ti to netreba, pa ni meni. Neće ni meni ni tebi past dlaka sa glave ako se budemo ignorirali, al ja nikog ne ignoriram pa nemam razloga ni tebe stavljat na tak te liste, pogotovo kad nemam nikakvog razloga. Ak ti imaš, ah bože moj. Nije da nas netko tjera da raspravljamo.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ni prvi ni zadnji, a i ne vidim kakva je to diskriminacija i širenje mržnje kakvo se ne događa svakodnevno i na ovom forumu. Koliko ljudi sjedi u pritvoru? Nula.

Iznimno su brzi i ažurni jer je meta ministar. Svi jednaki pred zakonom, moš mislit. Ovo je samo još jedan korak prema onome što nas čeka. Malo po malo.

Što nas to čeka? 

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-btw, Milanović, aka čudooddeteta, je neki dan uvrijedio profesore engleskog jezika, s govornice vlade. Nije se ispričao nego objasnio ''..da je on mislio..''. Zašto on nije s četkicom za zube prepraćen na vikend ako su kriteriji vrijeđanja jednaki?

BTW ,nisam baš primjetil da je nekom brojal krvna zrnca i proglašaval ih mrziteljima nečega.

Malo im je oplel ego. Za to ga svatko može tužiti privatno ,ako hoće.

A i mnogi su mu uzvratili istom mjerom ,koliko sam primjetil.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
torrente kaže...

smijesan je pa ga treba zanemarit?    oli nije komandir šamil bio uber smijesan i krajnje neopasan,pa je expresno priveden.  kako bi ti to odradio?   imao bi detektor neozbiljno-smijesnih zabavljaca?

dakle vazi ona...nije bitno sto govori, nego tko govori.   a ako je govornika od milja pola nacije proglasilo šašavim zabavljačem, sasvim je nebitno što govori?

Kad smo več kod toga jel,Izlanuo se sad sam videl crno na bjelo Nova TV izgubljeni Milanovič veli da se u Hrvatskoj vodil građanski rat.Nisam siguran kad se on to zadnji put umil u hladnoj vodi, mislim da nije malo duže vremena jel fakat valja gluposti do daske. Meni je ovakva njegova izjava veči problem, nego cirkusant Mamič hebeš ti to kakve ljude imam danas na vlasti koji nit ne znaju kaj se u hrvatskoj događalo prije 20 godina koji užas.{#}Nevinašce

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina

Milanović je daleko veći broj ljudi uvrijedio s tim svojim besmislenim laprdanjem od Mamića - odan je poput psa stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Tonči kaže...

-to se i ja (ne)pitam...

-govor mržnje, snimka, istražni postupak, ponavljanje djela.. LOL. ni jedan konkretan razlog za ''četkicu i vikend'', osim ako je direktiva takva.

-s druge strane, Maminjo, (vjerojatno) planski prebacuje igru na teren politike, jer se obruč porezne steže... koliko je sirovina, toliko nije glup.

btw, da je 'naci' i sl. možda, ali nije... on radi za lovu, #ebe mu se za rvatsvo ako nema cijene. najnormalnije dijeli plijen s ostalim krvnim zrncima u bratskoj ljubavi. Ovo je samo (proračunati) show ili dimna bomba, tj posljednji adut kojeg može odigrati dok ga ne srede s financijskim muljažama.

btw, koji je smisao optuživati ga za fašizam, nacizam (zvuči slično? .. nacionalizam, šovinizam). Govor mržnje?, on optužuje ministra za mržnju, tako da je stvar interpretacije tko je što rekao ili mislio... itd. Ono što je rekao, krvna zrnca, srbin.. to je dovoljno za presudu? hmmm, ok. Ali to nije baš neko pravno rješenje, to je samo 'demokracija jačeg'. koliko ja vidim, vrlo pažljivo je birao riječi, kao profesionalan glumac u nekoj grčkoj tragediji s grčem na licu i pjenom na zubima... glumnjeno ludilo. Kao što Deus quota, mljac-mljac-mljac, đubre, mljac, kretenu, mljac-mljac...

torrente kaže...

Imali smo nedavno svećenika tj mislim da je bio biskup, nadbiskup ili tako nešto moćno, s puno opasnijom i oštrijom retorikom, zatim smo imali političare s daleko opasnijim govorom, a imamo i uvrede i salve uvreda od onih iz tog miljea, a među njima i Milanović kao premijer i s tim o anglistima. Dakle, očito je da pravosuđe i policija služe isključivo određenima koji su od zakona zaštićeni, a koriste ga kad im treba.

To je ono što, očito, torrente ne vidiš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 20:07 (Tonči).
18 godina
neaktivan

znači treba ignorirati zakon jer je netko idiot pa on može? ne serimo čovjek je obavio verbalni nacistički napad i ima odgovarati po zakonu koji je vrlo jasan... od kuda početi kada se kreće u sređivanje sramotne bagre koja se okuplja po stadionima i uzvikuje grozote? sutra ćete se groziti stadionskom smeću i čuditi se nasilništvu a najveći ofender je onaj koji sjedi u počasnoj loži, "blesan" koji nije kriv što je "blesan" pa ćemo ga tolerirati, zašto uopće očekivati išta bolje i groziti se bagre koja viče "ubij srbina"... ono ponašamo se kao da smo pali s marsa, kao da nekima nije bilo dovoljno nacističkog divljanja u nedavnom ratu pa bi još malo... ako se utvrdi Mamićeva krivnja a nadam se da hoće očekujem najstrožu kaznu od tri godine i po mogućnosti i za njegovo dobro tečaj ponašanja u afektivnim stanjima... ili kako se to već zove...

Tonči kaže...

pfff, a što nas to čeka?

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 20:34 ((s)izgoreo).
13 godina
protjeran

pfff, a što nas to čeka?

I mene zanima, ali izgleda da me Tonči ignorira. {#}

If you have a garden and a library, you have everything you need.
16 godina
neaktivan

Meni je fenomenalno kako se ovo želi predstaviti i pojednostaviti kao sukob dva pojedinca, dvije individue iz javnog tj. društvenog života. Kao da su se Katica i Barica posvađale oko kiselog kupusa na Dolcu, pa hajd'mo, ima kupusa za sve, najte se svađati puce.

Nitko više ne vidi uopće što je izrečeno već je fokus na onome tko je rekao, što je apsurd sam po sebi. Činjenica je da se u ovoj državi govorilo i prije svašta (nekažnjeno), no da li to ZM-a oslobađa odgovornosti (krivnje?) ili ćemo pustiti još godinu, dvije, pet pa onda reći dosta?

Naša je žalost, i naša sramota što je ovakvo devijantno ponašanje i izjave ovog tipa, i ovog kalibra - prolazilo i prolazile nekažnjeno. Ako je ono što nas čeka - sankcioniranje ovakvih ispada u javnom životu kao nečem javnodostupnom, nečem što ima utjecaj na šire mase pa i čitavo društvo, ja to pozdravljam.

Naravno da DORH neće napraviti profil na BOL-u i ići loviti svaku budalu koja drugoj budali opsuje mater, i takvi argumenti su bez ikakvog temelja, kao i relacije. U stilu - pa vrijeđamo se svi svaki dan, evo za 10 dana će čitav stadion vikati Ubij Srbina! i pljeskati si, i čekaj samo malo, što? To je u redu?

Da je ovo pravna država - policija bi ispraznila stadion na prvi takav uzvik, tome mjesto u civiliziranom svijetu jednostavno nije. Predugo smo taoci vlastite nemoći (od ekonomske, socijalne, političke, pa i seksualne ?! ) da bi i na generacije koje dolaze, na našu djecu prenosili ovakve zle ideje i zle izjave, ovo je jednostavno zlo, i Milanović je dobro odreagirao na Tomašičku, može onda do preksutra sad objašnjavati što je mislila. Ima dovoljno godina i javna je osoba, bila je i predstavnik reda i Zakona, zna šta smije, što ne - reći.

Ajmo se lijepo mrziti, pričati što nas je volja, kome god nas je volja - i prolaziti nekažnjeno, što Vi kažete na to? Ma još bolje - ajmo djecu naučiti da odmah u 1.razredu osnovne uz ime i prezime dopišu - srbin, hrvat, rom, musliman, da se odmah zna, uštedjeli bi možda koju proračunsku kunu kasnije.

Prestrašno, ali kažem treći put - nisu problem oni koji to govore, već oni koji ih slijede, podržavaju, i koji na to likuju i u tome ne vide ništa loše. Da li će dobiti jedan dan zatvora ili tri godine, ma apsolutno nebitno po cijelu priču - bitno je da takvo ponašanje mora jednostavno biti osuđeno i sankcionirano, pa i novčano, po glavi - ili ako ne ide po glavi, onda po džepu. To prolazi kod Hrvata.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
Tonči kaže...

To je ono što, očito, torrente ne vidiš.

a brate mili ,koristite kada vam treba taj pojam "ocito".  a do sada je 30 000 puta na forumu decidirano trazeno i "zacepljano" sudionike sa prosto-plasiranim pitanjem

- imas ti za to dokaze /argumente?

nebitno ,bila tema o bozonima, uroti oko "miniranja" twinsa ili špijuniranju preko štednih zarulja.

stoga te pitam po toj šabloni sa foruma....

-  imas ti neki dokaz da netko narucuje pokretanje odredjenih radnji kada mu to zatreba od odvjetništva/ mupa?

može očit odgovor.   imam /nemam.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan

Tonči trola i to je jedina činjenica.{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina

Da se nadovežem na dio o nogometu:

Zamisli Maksimir kakav će biti za 6 dana, onda to fino pomnoži sa Googolplex-om i dobiješ Marakanu.

Ako smo mi srednji vijek, oni su još u prekambriju. Ovo kažem samo zato da dočaram situaciju, ipak nismo takvi šovinisti.

Btw, nije to nikakvo "zlo" nego skupina maminih sinova koja se pravi važna jer ih ima 30+ tisuća. Manji su od govna u svakodnevnom životu.

Da se isprazni stadion samo bi se još više narajcali, briga njih za sport. I gdje bi nas takve rigorozne sankcije dovele, ne bi bili igrali ni na jednom EP-u ili SP-u od '96. na ovamo...

To bi bila velika šteta upravo zbog onih koje zanima samo sport, a ne popratni igrokaz. Dobro staro ignoriranje bi bolje upalilo od sankcija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 21:35 (pr0n_addict).
17 godina
odjavljen

Zašto on nije prenoćio u zatvoru? http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/236282/Biskup-naziva-vlast-nacistickom-i-poziva-na-novu-Oluju.html

Ah da, on je mrvicu moćniji od ovih koje je napao...

Nije problem u vrijeđanju, vrijeđanju na nacionalnoj osnovi (jer ovo jest sukob dva pojedinca!) ili sljedbenicima, već je problem da se reagira samo onda kad to odgovara pojedincima. Šišaš takav sustav koji radi samo na specifične žetone.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

....

Znas sta, bas sam se mozgao o ovoj recenici...

Nekako teoretski, trebalo bi biti da su svi jednaki pred zakonom, ali ... ljudi smo, nismo strojevi. Ako ga nitko ne uzima za ozbiljno - koga briga?

Mislim, pokusao sam si predstaviti situaciju kroz nekakav brzinski misaoni eksperiment: zamislimo da hodam ulicom i jedan od onih gradskih ludjaka, polupijan, se nesto dere ili mi dobacuje uvrede. Pa, nasmijao bi se i produzio svojim putem.

Ali recimo, da mi shef na poslu dobaci takve uvrede - prvo bi se zaputio u HR ured, a onda mozda i na sud.

Primjer dva: nepoznata osoba mi kaze da sam glup ko k****. Ignoriram. Najbolji prijatelj mi kaze da sam glup ko k****. Zamislim se dobrano.

Dakle, osobno gledano - itekako mi je bitno tko govori, a tek onda sto se govori.

Zasto bi pred zakonom bilo drugacije?

No, specijalizirano gledano na ovaj slucaj - ja bi ga tutnuo u zatvor na malo hladjenja. Jest, govori ono sto drugi misle, ali ti drugi sto samo misle se sakrivaju u svoje misje rupe i drze svoje bolesne rasisticke/nacisticke misli za sebe jer znaju da bi ih ostatak drustva ismijao. Ovako kad javna osoba istupi sa takvim izjavama, onda ih 'huska' i daje im ideju da i to spada pod demokraciju ili "to je moje misljenje na koje imam pravo".

Tj. nedopustivo je.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
15 godina

Deus, odavno je nedopustivo to što on radi. Ako je novinaru u direktnom razgovoru rekao "da ga proklinje a oni koje on proklinje nestanu" (slobodan prijenos ali to je smisao) zar to nije prijetnja nekome i to eksplicitna. Zar je to manje bitno od ovoga. Odavno je on trebao biti marginaliziran ali kao što Tonči reče ispada da do sada nije naletio na dovoljno moćnog. Nemam problema s tim što je završio u zatvoru već s tim zašto se gledalo kroz prste do sada?

BTW: To prepucavanje između ministra i njega traje od početka mandata ove vlade. Ministar je utrčao s velikim planovima oko uvođenja reda u nogometu (pomislih napokon će se uvesti red). Što je napravio do danas? Ništa. Mislim da će isti rezultat biti i na kraju mandata. Trebao je imati više muda i rasturiti žabokrečinu od nogometne organizacije, rastjerati kriminalce i sumnjivce koji se petljaju oko nogometa i danas bi se samo sjećali da je tamo nekad bio neki lik koji je radio gluposti. Nažalost nije.

Stručnjak za odmaganje...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice