Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.288.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
pr0n_addict kaže...

Ako takvom vidiš njegovu izjavu, onda u redu. To je tvoje viđenje i shvaćanje.

Ja opet kažem da je to zato jer on ima nešto osobno protiv ministra pa ga na ovakav primitivan način vrijeđa (jer je Mamić primitivac kakvog nema).

Ne mislim da je nekakav šovinist, pa nema dugo da je izjavio da je često u Beogradu i druži se s kolegama iz FSS-a. Našmrkan je i lud, ali to je sve.

Marković je, s druge strane, bio i ostao nacionalist - ali je isto tako bio vrlo doziran u izjavama. Kontrolirao se, iako je bilo par skandala.

boli me ona stvar protiv koga je i što je, uvrede na naci osnovama su neprihvatljive, time vrijeđa svačije uši i srba i hrvata i svih nezlonamjernih žitelja svijeta i za to treba odgovarati

zašto bi se Marković kao nacionalist kontrolirao u izjavama, nema potrebe... misliš Marković kao nacist bi se trebao kontrolirati? a i kao homofob, ovo drugo nije uspio

td svima
14 godina

Naravno da su te izjave neprihvatljive u očima zakona - meni su malo prenabrijane, ali da su tako teške (za zatvor, jel), imo nisu jer je to samo po sebi dosta prljavo "bojište" te zato jer su upučene ka jednoj osobi a ne jednom cijelom narodu.

Mora se obzir uzeti karakter osobe u cijelosti, ne samo ovakve "epizode". Mislim da mu je ovo vjerojatno prvi ispad na nacionalnoj osnovi, stvarno nema naviku ovakvo što izgovarati.

Ovo za Markovića ipak nisam pohvatao, pomalo mi je nekoherentno.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 21:10 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan

Točno to, uvreda je upućena jednoj osobi, a ne narodu. Osobno mi više smeta što se riječ Srbin pretvara u grdu zato jer smo kao ''suosjećani''.

"Ojj Srbine!!!"

koliko vas bi se okrenulo i pogledalo, strašno me smetaju predrasude i zato sam indeferentan prema Mamićevoj izjavi, nigdje doli iz konteksta nije izvučena izjava da je on rekao zato što je Srbin.

14 godina
odjavljen

Diktatura demokracije.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
18 godina
vgetik kaže...

Točno to, uvreda je upućena jednoj osobi,

upucena je ministru.   instituciji u vladi RH.   ne vrijedja njega kao nekog jovanovica, nego omalovazava ministra RH. Pravo samo to zanima. A Pravdu moze sam jovanovic trazit privatnom parnicom,kao "osoba" nekom drugom prilikom.  Za sada zakon stvar pokrece "automatikom" po sili zakona.  i nije to nikakva diktatura, vec zakon radi svoj posao kao kakav programirani strojcic koji slijepo slijedi clanke zakona.  i ne poznaje te "osobnosti" prekrsitelja...nema oci da vidi nekog propalicu iz parka ili mamica ili mene.

nemate se sto neslagat, to je tako i nikako drugacije.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
torrente kaže...
vgetik kaže...

Točno to, uvreda je upućena jednoj osobi,

upucena je ministru.    instituciji u vladi RH.    ne vrijedja njega kao nekog jovanovica, nego omalovazava ministra RH.  Pravo samo to zanima. A Pravdu moze sam jovanovic trazit privatnom parnicom,kao "osoba" nekom drugom prilikom.  Za sada zakon stvar pokrece "automatikom" po sili zakona.  i nije to nikakva diktatura, vec zakon radi svoj posao kao kakav programirani strojcic koji slijepo slijedi clanke zakona.  i ne poznaje te "osobnosti" prekrsitelja...nema oci da vidi nekog propalicu iz parka ili mamica ili mene.

nemate se sto neslagat, to je tako i nikako drugacije.

Takav zakon je obična glupost. Nema nikakve razlike u tome kada netko vrijeđa običnog građanina i kada vrijeđa nekoga ministra. Ako DORH reagira na vrijeđane nekoga ministra, onda bi trebao isto tako i reagirati na vrijeđanje nekog običnog građanina.

18 godina
captain_soap_McTawish kaže..

Takav zakon je obična glupost. Nema nikakve razlike u tome kada netko vrijeđa običnog građanina i kada vrijeđa nekoga ministra. Ako DORH reagira na vrijeđane nekoga ministra, onda bi trebao isto tako i reagirati na vrijeđanje nekog običnog građanina.

bila tebi glupost ili ne, covjece uzmi obicni procisceni dio ustava i pogledaj sto pise o tim stvarima.

oooopet vi o covjeku i osobnosti...pa moze li vama doprijet do možđana pojam institucije...Hrvatski barjak, grb RH u nekom uredu i ministar, predsjednik, premijer... funkcije i obiljezja = ista stvar pred zakonom.  zanemari to sto minstar ima dvije ruke i dvije noge te voli hamburgere.

PA ZATO DORH i reagira. PO SILI ZAKONA!!  za malog gradjanina isto reagira.  gradjanin ode (ima noge)u pisarnicu najblizeg DORHA i podnese prijavu.  predmet ide na obradu. institucija RH nema noge i DORH radi za nju po sili zakona.

jeli ovo neka velika filozofija?   nekima ocito jest!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 22:13 (torrente).
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

torrente kaže...

bila tebi glupost ili ne, covjece uzmi obicni procisceni dio ustava i pogledaj sto pise o tim stvarima.

oooopet vi o covjeku i osobnosti...pa moze li vama doprijet do možđana pojam institucije...Hrvatski barjak, grb RH u nekom uredu i ministar, predsjednik, premijer... funkcije i obiljezja = ista stvar pred zakonom.  zanemari to sto minstar ima dvije ruke i dvije noge te voli hamburgere.

PA ZATO DORH i reagira. PO SILI ZAKONA!!  za malog gradjanina isto reagira.  gradjanin ode (ima noge)u pisarnicu najblizeg DORHA i podnese prijavu.  predmet ide na obradu. institucija RH nema noge i DORH radi za nju po sili zakona.

To je Kazneni Zakon ,Članak 325

Javno poticanje na nasilje i mržnju:

(1) Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina,

kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko javno odobrava, poriče ili znatno umanjuje kazneno djelo genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti ili ratnog zločina, usmjereno prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla ili boje kože, na način koji je prikladan potaknuti nasilje ili mržnju protiv takve skupine ili pripadnika te skupine.

Nema veze s demokracijom ,izražavanjem mišljenja niti vrijeđanjem javnih osoba - ministri nisu ''zaštićene osobe''.

To kaj je nekome neki zakon glup (pogotovo ovaj - Kazneni zakon) ,govori o njemu samome!!

DORH reagira zbog govora mržnje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 23:51 (kizo2703).
16 godina
torrente kaže...

jeli ovo neka velika filozofija?    nekima ocito jest!

Ja sam tebe očito pogrešno shvatio da obični građanin, ako hoće istjerati pravdu, mora sam podnijeti privatnu tužbu.

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Ja sam tebe očito pogrešno shvatio da obični građanin, ako hoće istjerati pravdu, mora sam podnijeti privatnu tužbu.

sva zbivanja posljednjih godina unijela su neku nadu gradjanima i "oslobodili" su se.  EDIT: ostatak posta posaljem na pm.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 22:31 (torrente).
16 godina
kizo2703 kaže...

To kaj je nekome neki zakon glup (pogoto ovaj - Kazneni zakon) ,govori o njemu samome!!

Rekao sam da je taj zakon glup zato sto sam mislio da on stiti samo visoke drzavne duznosnike.

15 godina

Ako sam ja dobro razumio, sve što sam čuo danas (petak je pa uzmite u obzir da nisam pretjerano koncentriran), dotični je dobio ogroman medijski prostor a na kraju će se izvući nekažnjeno. Barem sam ja tako razumio. Jedinu reperkusiju imati će ako ga ministar privatno tuži.

Ako se izvukao nekažnjeno za sve ovo do sada, ne vidim zašto bi sada bilo drukčije. Ako se dobro sjećam otvoreno je prijetio novinaru da će ga maknuti, da ne spominjem napad na službenu osobu u uredu iste (pred bivšom gradonačelnicom), itd.... Ali jednostavno mi smo takva zemlja tko ima para nedodirljiv je. To se demonstrira iz dana u dan i ne vidim da će se promijeniti u skorije vrijeme.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ako sam ja dobro razumio, sve što sam čuo danas (petak je pa uzmite u obzir da nisam pretjerano koncentriran), dotični je dobio ogroman medijski prostor a na kraju će se izvući nekažnjeno. Barem sam ja tako razumio. Jedinu reperkusiju imati će ako ga ministar privatno tuži.

Ako se izvukao nekažnjeno za sve ovo do sada, ne vidim zašto bi sada bilo drukčije. Ako se dobro sjećam otvoreno je prijetio novinaru da će ga maknuti, da ne spominjem napad na službenu osobu u uredu iste (pred bivšom gradonačelnicom), itd.... Ali jednostavno mi smo takva zemlja tko ima para nedodirljiv je. To se demonstrira iz dana u dan i ne vidim da će se promijeniti u skorije vrijeme.

Mamić je više puta biva kažnjen za svoje ispade, tko od vas ima 50 000 kn za uplatit zbog klevete.

Radite fasadu ispod koje živite....

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 23:03 (vgetik).
18 godina

dok je parnica 1:1 ili prekrsajni postupak, novac ce podmiriti troskove presude/postupka.  u kaznenom postupku, novcem moze samo podmiriti jamcevinu za cekanje redovnog postupka sa slobode.  tesko da se iz kaznenog izlazi sa novcanom kaznom...ili je uvjetna ili kazna izdrzavanja ili oslobadjajuca.

16 godina
neaktivan

Ekipa, valjda je svima jasno da nije Jovanović uskok ni policija i da ga neće jovanović strpat u zatvor jer mu se trpa nekog u zatvor.

Bio on institucija nečega u RH ili ne (što je apsolutno nebitno), na silama zakona je da utvrđuju pravo i pravdu u bilo kojem pogledu, radilo se o uvredama ili o ubojstvu.

Ako postoji osnova (to nije ni na Jovanoviću ni na nama) za nekakvo postupanje, na policiji je da tu osobu privede pred sud gdje će se utvrdit o čemu se radi.

Uopće nije bitno jel osoba B inspektor, ministar, pop ili slučajni prolaznik..

Jovanović (ja, ti, on...) je mogao doć u policiju i prijaviti bilo koga za bilo što, al na policiji je da utvrdi jel tu ima temelja za daljnje postupanje ili ne.

To više spada pod osobnu uvredu, sramoćenje i klevetu. Ne vidim na temelju čega to spada pod govor mržnje - poticanje na nasilje.No to je na sudu da utvrdi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
mario.L_hr kaže...

Dobro si razmel da kaj drugo,Izlanuo se tako kažu iskusni odvjetnici u praksi i to je tak prošla su vremena kad se ljude trpalo u zatvor za svakakve izjave.Pa nije rekel da če nekog ubit ili ne znam kaj, več je oplahnul u svom stilu vrlo žestoko vjerojatno s određenim ciljem kaj drugo. To je on smišljeno napravil nema tu ništ spontanog, znaš kak se kaže stvori problem da bi rješio drugi problem a cirkusiranje je kod nas uvjek dobro došlo.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

To više spada pod osobnu uvredu, sramoćenje i klevetu. Ne vidim na temelju čega to spada pod govor mržnje - poticanje na nasilje. No to je na sudu da utvrdi.

Da je izjavio ''mučko đubre'' ,da ,to spada pod klevetu i rješava se privatnom tužbom.

Ali ,ovo sigurno spada pod članak 325.KZ-a i govor mržnje:

''On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo da je to olimpijski odbor, nogometni savez ili nešto treće. On ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko. Već sam govorio da kada vidite njega, ne vidite osmijeh, već očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak', kazao je povišenim tonom Mamić.

Zamislite da se čovjek koji je Srbin i nikad nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je nešto malo dizao utege, nalazi na čelu ovako važnog ministarstva?! On je hrvatomrzac!''

Druga je priča kaj se sad od Mamića pokušava napraviti politička žrtva ,kaj smo mogli čuti u izjavama njegovih 5(!) odvjetnika večeras.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 11:00 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

evo upravo sam mislio se uloviti istoga :)

Zamislite da se čovjek koji je Srbin i nikad nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je nešto malo dizao utege, nalazi na čelu ovako važnog ministarstva?! On je hrvatomrzac!''

eto samo da je ispustio srbina sve pet. Ovako ispada da je biti srbin u ministarstvu jednako biti potpuno neprikladan. Eh :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 0:13 (Dr. Zoidberg).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Da je izjazio ''mučko đubre'' ,da ,to spada pod klevetu i rješava se privatnom tužbom.

''On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo da je to olimpijski odbor, nogometni savez ili nešto treće. On ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko. Već sam govorio da kada vidite njega, ne vidite osmijeh, već očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak', kazao je povišenim tonom Mamić.

Gdje to potiče na mržnju? Mislim, neka ga tuže kako žele, za krađu, privatno, dinamo, što god.. Samo - imho - nema temelja za ovo zbog čega je na razgovoru. Za sada policija smatra da ima razloga za postupanje temeljem tog zakona, al bumo vidli kaj sud veli.

Da sam srbin, uopće se ne bi osjetio prozvanim ili oštećenim jer je sve upućeno ministru, a ne nekoj naciji.

Kada bi pisalo "Zamislite da se čovjek koji je Hrvat, Bosanac, Mađar"...također ne bi bila riječ o govoru mržnje jer ne kaže "Ja Mamić mrzim i mislim da treba mrziti/ubit Srbe, Talijane" - niti ne insinuira na to.

On kaže da Jovanović mrzi sve što je hrvatsko, te da je "srbin koji se bez iskustva u tom sportu ne bi trebao baviti ministarstvom sporta..". Da je lik Mađar.. "Zamislite da se čovjek koji je mađar i nikada nije radio.... nalazi na čelu ministarstva", opet nema govora mržnje. Čovjek je konstatirao da je osoba ministar Srbin (mada je možda Nizozemac) i da se bez iskustva ne bi trebao baviti sportom.

Može maminjo bit vulgaran i degutantan al nije glup. Mada je svaka ta riječ za sebe debilna, od "krvnih zrnaca" do "čovjek koji je srbin", tu ništa nije govor mržnje prema nekoj osnovi već osobno prozivanje i vrijeđanje.. Previše se tu sve može interpretirati ovak ili onak, ovisi kako se što i s čim stavi u kontekst.. bitno je kako će sud to vidjet.

Al to mi je ultra simpatično da se točno na dan kada odlučimo uzet 2 tone friških dolara iz SADa, pojavi maminjo sa brojanjem zrnaca..

14 godina

Nisam očekivao da će neki ovdje pokazati toliko nerazumijevanje hrvatskog jezika, mislim nhf al' wtf: ''ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko'', kasnije naglašava njegovu ''hrvatomržnju'' nakon što je još i naveo čuđenje kako je srbin (doduše i nekompetentan) na čelu ministarstva. Dakle, u prijevodu, jovanović mrzi hrvate jer je srbin, jednostavno si ne može valjda pomoći jer ima takva krvna zrnca (srpska, ne nizozemska ili mađarska) -  eto, to je ta izjava, dajte mi još jednom objasnite kako to nije, uz činjenicu da je uistinu i debilana od izjave, govor mržnje i kako to nije generalizacija.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

Koga boli kita za Maminja. Mirko je osvojio K-1{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina
protjeran

Pojas i milju dolara, hehe.

daniel
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
kizo2703 kaže...
Da je izjazio ''mučko đubre'' ,da ,to spada pod klevetu i rješava se privatnom tužbom.

Gdje to potiče na mržnju? Mislim, neka ga tuže kako žele, za krađu, privatno, dinamo, što god.. Samo - imho - nema temelja za ovo zbog čega je na razgovoru. Za sada policija smatra da ima razloga za postupanje temeljem tog zakona, al bumo vidli kaj sud veli.

Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiču ili javnosti učine dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina...

Nije mi se čeprkalo za izvornim tekstom članka, nadam se da su ga novine prenjele točno. Zaboldao sam ono što bi se moglo iskoristiti za mamića s obzirom na krvna zrnca i njegovu nepodobnost za poziciju jer je nesposoban i srbin. Znam da izgleda glupo ali i da piše mađar ili išta drugo to je diskriminacija jer se insinuira da su uvjeti biti sposoban i ne biti srbin.

16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Nisam očekivao da će neki ovdje pokazati toliko nerazumijevanje hrvatskog jezika, mislim nhf al' wtf: ''ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko'', kasnije naglašava njegovu ''hrvatomržnju'' nakon što je još i naveo čuđenje kako je srbin (doduše i nekompetentan) na čelu ministarstva. Dakle, u prijevodu, jovanović mrzi hrvate jer je srbin, jednostavno si ne može valjda pomoći jer ima takva krvna zrnca (srpska, ne nizozemska ili mađarska) -  eto, to je ta izjava, dajte mi još jednom objasnite kako to nije, uz činjenicu da je uistinu i debilana od izjave, govor mržnje i kako to nije generalizacija.

Pa da. Ukazuje na njegovu mržnju! ali nigdje ne poziva na mržnju ili nasilje prema nekome jer je taj netko Srbin. Know the differrence.

To što čovjek govori o Jovanoviću i naglašava da je Srbin, i što je cijela država osjetljiva na riječ "SRB" - novine jedva dočekale, ne znači da je riječ o novoj "Oluji" ili domovinskom ratu.

Ovo što sam istaknuo u tvom postu Mamić nije rekao.

Ovo drugo je tvoja slobodna interpretacija, koju zaista i sud može tako shvatiti - interpretirati pa ga poslat u ćuzu na 3 godine. Svejedno ja ne vidim gdje on poziva na mržnju i nasilje.

Prozivanje nekoga da je mrzitelj nečega - nije kazneno djelo, prozivanje nekoga Srbinom - isto nije kazneno djelo.. Možda ima elemenata za privatnu tužbu itd.. Al to je sve labavo.

14 godina
ivan dragi kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Pa da. Ukazuje na njegovu mržnju! ali nigdje ne poziva na mržnju ili nasilje prema nekome jer je taj netko Srbin. Know the differrence.

To što čovjek govori o Jovanoviću i naglašava da je Srbin, i što je cijela država osjetljiva na riječ "SRB" - novine jedva dočekale, ne znači da je riječ o novoj "Oluji" ili domovinskom ratu.

Ovo što sam istaknuo u tvom postu Mamić nije rekao.

Ovo drugo je tvoja slobodna interpretacija, koju zaista i sud može tako shvatiti - interpretirati pa ga poslat u ćuzu na 3 godine. Svejedno ja ne vidim gdje on poziva na mržnju i nasilje.

Prozivanje nekoga da je mrzitelj nečega - nije kazneno djelo, prozivanje nekoga Srbinom - isto nije kazneno djelo.. Možda ima elemenata za privatnu tužbu itd.. Al to je sve labavo.

Kako nije rekao ovo prvo što si istaknuo u mom postu? Priznajem da citat nije u potpunosti točan, preuzet je iz medija, no evo što je precizno rekao: ''on jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko''. Za drugo sam rekao da je moja interpretacija, no prilično je jasno da mamić argumentira jovanovićevu navodnu mržnju prema svemu što je hrvatsko činjenicom da je srbin - slažem se da prozivanje nekoga da je mrzitelj nečega nije kazneno djelo, niti da je kazneno djelo isticanje nečije nacionalnosti. No dobro, nisam očekivao baš ovoliku raščlambu baljezgarija čovjeka koji je (iako su neki ovime začuđeni) već prije pokazao sklonost neosnovanoj diskriminaciji, no tada su u pitanju bili homoseksualci. Nemam volje više, uzmite si mamića, radite mikseve od njegovih govora i smijte se sa djecom.

16 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
Kako nije rekao ovo prvo što si istaknuo u mom postu? Priznajem da citat nije u potpunosti točan, preuzet je iz medija, no evo što je precizno rekao: ''on jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežu na ono što mrzi sve hrvatsko''. Za drugo sam rekao da je moja interpretacija, no prilično je jasno da mamić argumentira jovanovićevu navodnu mržnju prema svemu što je hrvatsko činjenicom da je srbin - slažem se da prozivanje nekoga da je mrzitelj nečega nije kazneno djelo, niti da je kazneno djelo isticanje nečije nacionalnosti. No dobro, nisam očekivao baš ovoliku raščlambu baljezgarija čovjeka koji je (iako su neki ovime začuđeni) već prije pokazao sklonost neosnovanoj diskriminaciji, no tada su u pitanju bili homoseksualci. Nemam volje više, uzmite si mamića, radite mikseve od njegovih govora i smijte se sa djecom.

Pa i istina je da je lik pokazao i nekulturu i dao naznake diskriminacije po svakakvim osnovama. Ono što je napravio novinaru (mućko đubre) je umobolno i za tužbu.

Vrlo vjerojatno postoji mogućnost da se i po nekim drugim osnovama ogriješio o zakon.

Ali kada se nekome sudi zbog nečega, taman da mrzim tu osobu do kičme, opet je i meni u interesu da se toj osobi sudi pošteno i s argumentima/razumom a ne emocijama ili po principu hajke.

Taman da je uvrijedio nekog, pa brate mili nećemo odmah pripremat lomaču. Mediji neka ga ubuduće ignoriraju, neka ne dolaze na presice, nek ne pišu o njemu, i kada ih pozove neka ne dođu. Medije koji prenesu (posredno/neposredno) njegove riječi mržnje također bi prozvao jer da zaista drže do nekakvih principa bi ga isključili iz etera i ćao bao.

14 godina
ivan dragi kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Pa i istina je da je lik pokazao i nekulturu i dao naznake diskriminacije po svakakvim osnovama. Ono što je napravio novinaru (mućko đubre) je umobolno i za tužbu.

Vrlo vjerojatno postoji mogućnost da se i po nekim drugim osnovama ogriješio o zakon.

Ali kada se nekome sudi zbog nečega, taman da mrzim tu osobu do kičme, opet je i meni u interesu da se toj osobi sudi pošteno i s argumentima/razumom a ne emocijama ili po principu hajke.

Taman da je uvrijedio nekog, pa brate mili nećemo odmah pripremat lomaču. Mediji neka ga ubuduće ignoriraju, neka ne dolaze na presice, nek ne pišu o njemu, i kada ih pozove neka ne dođu. Medije koji prenesu (posredno/neposredno) njegove riječi mržnje također bi prozvao jer da zaista drže do nekakvih principa bi ga isključili iz etera i ćao bao.

Dobro, gdje ti u mojim tekstovima vidiš naznake lomače? Jesam li fino raščlanio što je rekao i što je čime argumentirao? Već sam prije govorio da mu je status u medijima problematičan. Odgovaram ti jedino iz ovog razloga: navedeš nešto što sam i sam rekao, a sve kako bi mene odvratio od nekakve lomače s kojom nemam veze - wtf. Ako to planiraš ubuduće raditi, ignoriraj me, priznajem da sam ja na dobrom putu da ignoriram tvoje upise.

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Joj daj molim te ,brljaš. Imaš naveden članak zakona ,imaš i Mamića kako priča.

To kaj tebi i još nekima ovdje nije problematično brojanje krvnih zrnaca je vaš problem.

Da je to izjavio neki Srbin za Hrvata ,sigurno vam nebi bio problem i lomača bi gorjela bez problema.

A naravno ,ko što sam i rekao sinoć ,Mamićevim odvjetnicima je svo ovo sada politički progon!!

Ante Madunić je kazao da je ovdje riječ o političkom progonu

Sad još samo fali da Karamarko nešto izvali i stane u obranu ''jadnog'' Mamića.

16 godina

Ne da mi se čitati što mamić izjavljuje i što se piše o njemu ali upala mi je u oko milanoviceva izjava na mamićev ispad: "eto to je taj hdz, to je ta nova snaga". Ili tako nekako.

čovjek ubije dvije osobe na autocesti i dalje se ponaša bahato kao i većina njegove stranke. pa zašto onda premijer nije izjavio: eto to je taj hns, to je ta snaga? obzirom da su u koaliciji trebao bi zapravo reći: eto to smo mi, bahati smo i radimo sranja. ali nije.

dvostruka mjerila? ništa čudno za dno dna ljudskog društva-političare. preseratorske niškoristi kojima je osim zadovoljavanja osobnih interesa i ostvarenja snova o velikoj moći glavni cilj poniziti neistomišljenika. jad i bijeda.

sve bi ih ja na minimalac pa nek se onda preseravaju i pljuju jedni po drugima po novinama.

Potpis!
16 godina

Tko to ovdje brani Mamića i zašto?

Ako je izrekao sljedeće: "Takav Srbin ne može voditi najvažniji resor u Hrvatskoj. Nema nikakvog iskustva, a ima krvna zrnca predodređena da mrzi sve hrvatsko", kako bilo tko ovdje može braniti idiota i uspoređivati ovo sa eventualnim spominjanjem Mađara?

Posve je jasna konstrukcija ove rećenice i što Maminjo želi reći, a i Mamića svi dobro poznajemo. Znamo njegovo mišljenje o "petokolonašima, djeci jugooficirčina" itd. itd.

Iznenađujuće je da puno ranije nije završio u pritvoru...odnosno nije iznenađujuće - ipak smo u HrvatCkoj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice