Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.076.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Nisam znao da si ti Drago oeccovac. Mišljah da je nešto socio/filo u pitanju, a prevarih se.

:)
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Tonči kaže...

Nisam znao da si ti Drago oeccovac. Mišljah da je nešto socio/filo u pitanju, a prevarih se.

Svestran momak.

Rvat katolik!
17 godina
Tonči kaže...

I sociologija FFZG i oecc na EFZG. 

Na kraju "radim u struci" tj. pišem na forumu. Još jedna "uspješna priča iz Hrvatske". 

Priča mi jedan frend koji ima nekakvu rodbinu u Americi kako je razgovarao sa svojim nećakom koji se javio u zrakoplovstvo mornarice (Navy) i kako mu balavac (21 godina) govori kako će do 33-će biti NASA-in astronaut. I ovaj misli kako mali fantazira, a onda mu sestra kaže kako to nije nikakva fantazija jer tip ima sve što se traži za taj posao (koledž, vojna služba, kasniji faks tehničkog ili fizika/matematika smjera, zdravlje) i klinac to planira od 16 godine i stvarno od 16 godine MOŽE isplanirati svoju karijeru i život.

Kod nas ne možeš isplanirati BILO ŠTO. Ja znam da moj stvarni život i moji raniji planovi nemaju skoro nikakve veze jedno s drugim, a vjerujem na primjeru ljudi oko mene da to vrijedi za 90+% slučajeva.

Radiš, učiš i trudiš se i na kraju ti je totalna faking lutrija gdje ćeš se zaposliti i što ćeš raditi. 

Svi planovi i ideje totalno nemaju veze ni sa čime što ti se kasnije dogodi. 

Milanović je u pravu da smo mi država slučajnosti i slučajna država. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Tonči kaže...

I sociologija FFZG i oecc na EFZG. 

Na kraju "radim u struci" tj. pišem na forumu. Još jedna "uspješna priča iz Hrvatske". 

Priča mi jedan frend koji ima nekakvu rodbinu u Americi kako je razgovarao sa svojim nećakom koji se javio u zrakoplovstvo mornarice (Navy) i kako mu balavac (21 godina) govori kako će do 33-će biti NASA-in astronaut. I ovaj misli kako mali fantazira, a onda mu sestra kaže kako to nije nikakva fantazija jer tip ima sve što se traži za taj posao (koledž, vojna služba, kasniji faks tehničkog ili fizika/matematika smjera, zdravlje) i klinac to planira od 16 godine i stvarno od 16 godine MOŽE isplanirati svoju karijeru i život.

Kod nas ne možeš isplanirati BILO ŠTO. Ja znam da moj stvarni život i moji raniji planovi nemaju skoro nikakve veze jedno s drugim, a vjerujem na primjeru ljudi oko mene da to vrijedi za 90+% slučajeva.

Radiš, učiš i trudiš se i na kraju ti je totalna faking lutrija gdje ćeš se zaposliti i što ćeš raditi. 

Svi planovi i ideje totalno nemaju veze ni sa čime što ti se kasnije dogodi. 

Milanović je u pravu da smo mi država slučajnosti i slučajna država. 

Tu se, nažalost, u potpunosti slažem. Doduše, ja se još uvijek koprcam i pokušavam baviti strukom, ali me svako malo zanima nešto drugo. Dapače, koji put imam osjećaj da više efekta i utjecaja imam kad napišem nešto na Bugu o techu, nego kad nešto pokušam izvesti u struci s obzirom koliko zapravo hitech u nas traži nadljudske napore i nevjerojatno puno sreće samo za krenuti. Nije problem što je konkurencija prejaka, nego što je nema, što nitko ne želi i ne treba ništa više od kopiranja kopirane kopije nečega. Čak postoji velika tendencija jednostavno ignoriranju IT-a koliko god se maksimalno može. Na kraju ili se šlepaš na projekte  stranaca ili se uhvatiš nečega što nema toliko barijera. Okruženje je kolo sreće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 15:28 (Tonči).
17 godina

Moram priznati da je i mene ovaj put opalilo po glavi ta naša realnosti. (Opet) tražim poso i to čisto iz razloga što vidim da sam se uljenio ko mazga i nakupio 15 kg u 3 mjeseca i ajde, idem nešto samo da kakav-takav ritam dobijem, jer trenutno mi se život sastoji od reda gledanja serija, reda gledanja Discovery channella, reda WoWa, red gubljenja vremena u Arena centru i tako u krug. Znači uopće nemam nikakve novčane potrebe, čisto tražim samo da budem prijavljen i da mi se da neki vrag da radim u struci.

Trenutno... Nekako imam osjećaj da je ovo godina u kojoj ću (napokon) završiti faks.

P.S. Ako Bug traži kakvog dopisnika, malog od kave ili nekog tko će trošiti pretplatnički novac u Las Vegasu na kur... Uhm, ovaj, da...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Tu se, nažalost, u potpunosti slažem. Doduše, ja se još uvijek koprcam i pokušavam baviti strukom, ali me svako malo zanima nešto drugo.

Apropo i Draginog Amera.

Prijatelj iz N. Jerseya radi od punoljetnosi (sad ima 31.) u UPSu kako bi si mogao platiti glazbenu akademiju (faks) i slične muzičke kurseve. Iako nikada neće raditi "u struci" svejdno to tjera, a posao kojeg radi voli u smislu da mu je dovoljno zanimljiv i dobar da bi ga obavljao koliko god treba.

Na tom tragu nekako mislim da je ovo "posao u struci" za jednu osobu nepotreban ideal iz razloga što mislim da svaka osoba može voljeti više poslova bez obzira na struku i da je to dobro!

Ja sam kroz školovanje preko sezona radio i ko konobar i kao skladištar, dugo vremena sam bio novinar, pa prodavač, pa tehnička podrška u jednom operateru.... i svaki taj posao sam volio i bio mi je gušt svaki dan doć na posao. Iako mi to nije bila struka nisam nikada težio obavljanju jednog posla za kojeg sam "stvoren". Smatram se dovoljno svestranim i pametnim da bi mogao biti sretan i zadovoljan u više poslova neovisno o struci. A mislim da je većina također svestrana i pametna.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
ivan dragi kaže...

Na tom tragu nekako mislim da je ovo "posao u struci" za jednu osobu nepotreban ideal iz razloga što mislim da svaka osoba može voljeti više poslova bez obzira na struku i da je to dobro!

Da se ne bi krivo shvatilo - ja se ne žalim na svoj posao - dapače, ispalo je bolje nego što sam očekivao kad sam upisivao fakultete i zadovoljan sam i poslom i firmom i ljudima s kojima radim,a i svime ostalim. 

Međutim, ostaje činjenica da je posao ispao čista slučajnost. Završio sam u Bugu, a mogao sam isto tako raditi za minimalac na utovaru vreća u kamione ili nakon faksa upisati u Otvorenom učilištu tečaj zavarivanja i ići na platformu u Sjeverno more (kao što se dogodilo nekim mojim kolegama). 

Poanta nije u poslu u struci (s bilo kojim faksom struka ti postaje vrlo širok pojam), već u planiranju života koje je kod nas nemoguće.

This space for rent!
15 godina
Drago, plan je da nema plana.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Nitko ništa ne komentira ove meteorešto padaju po majci Rusiji? Priča se po selu da postoji velika mogućnost da udari i novi unutar nekoliko sati.

Papa dao otkaz, meteori udaraju, Kara-marko se odrekao Jace u korizmi... čeoeče stvarno počinje smak svijeta {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
odjavljen

lol, slušam na radiju i niš mi ne kužim. kakav meteorit? kad ono; "suprise mathafakas" :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Nitko ništa ne komentira ove meteorešto padaju po majci Rusiji? Priča se po selu da postoji velika mogućnost da udari i novi unutar nekoliko sati.

Papa dao otkaz, meteori udaraju, Kara-marko se odrekao Jace u korizmi... čeoeče stvarno počinje smak svijeta {#}

HAARP v.2.

Rvat katolik!
17 godina
ivan dragi kaže...
..

A mislim da je većina također svestrana i pametna.

.. 'svi smo mi' svestrani (i nastrani) talentirani (i ponekad kranje glupi.. ponekad-često).. jer smo ljudi.

Razlika je samo u učestalosti a-ili-b odgovora koja ovisi o svakoj jedniki.

što želim reči...: svi znate pojam ŠteficaTM.. e pa sad (vjerojatno ćete shvatiti) uvodim novi termin, ŠtefTM.

-predpostavljam da je svima jasno, i koristeći ISKovu podjelu na ekonomiste i 1-2-2b.. ukratko, Štef je 'majstor' kod kojeg PC neće dugo raditi, pa ni nov-novcat, ni neuništiv (jer ne postoji, nešto što naš čoek ne može smrdati)...

Pa sad, kad znamo tko su Štef i Štefica, kao minus i plus, kao materija i antimaterija.. zapravo su idealan par. Takav Štef složi Štefici računalo za fb, naravno dvije Radeonke u CF, žešći OC, i JNC napajanje od deklariranih 280W. ... i veselica počne. Štefica vrišti kak ova kanta ništ ne valja, kak farmiwille nemre farmat, kak joj treba drugi monitor.. dok znalac Štef, diže još malo clock i voltažu na Sempronu iz kojeg se već javlja naznaka novog Pape.. srećom ima JNC pa je požar lokalnog karaktera.

Nakon nekoliko formatiranja OSa i instalacije 86-bitnog ultimatišena, (86 bitni je jači od 64), takav Štef odluči da je potrebno DODati disk, pa i SSD ili Green od 3TB i vodeno hlađenje, jer mu instalacija ne prolazi (DAZ-error neki blentavi BIOS loader). oš čudnije u toj priči, ponekad računalo proradi.. tad se samo razvuče osmjeh na znalačkom licu, dok Štefica veselo klika po novom monitoru 27inchnom pixele farmajući,.. jedino što joj ipak treba veći monitor, jer na većini stranica mora scorllati..

Koliko Štefica&Štefova ste sreli i to preživjeli? Meni se čini da ih je previše, statistički.. dali to znači da su kao vrsta uspješniji? (darvinizam), dali tad proizlazi da ćemo mi ostali izumrijeti?

- dali je TBFovski kraj svijeta već tu? (Russija, 100, 150, 500 ... uskoro i više cifre stradalih). Dali je Ratzinger uzrok? Dali će nas opet spasiti B.Willis ili neki takav lik?... možda Štef?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 12:45 (ihush).
15 godina
Sad kad krene Badelu.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen

ček, nisu li bili najavili da će proć neki komet jako blizu zemlje uskoro? ne mogu sad nać link kad je sve zatrpano rusijom...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Je li moguće da 2 stana od 50m2 potroše 561m3 plina?

Shvaćam da je zima, i grije se, ali tragikomično mi izgleda ispis režija, struja i voda 600kn, plin 2100kn.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Shvaćam da je zima, i grije se, ali tragikomično mi izgleda ispis režija, struja i voda 600kn, plin 2100kn.

To je kod tebe doma?

Dvije kolegice s posla su mi se jučer požalile da im je stigao ogroman račun za plin, odnosno ogromna potrošnja za prošli mjesec.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
odjavljen

Pa kako vam se isplati taj plin? Ljudi se na struju griju jeftinije, a kamoli na drva...

16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Da ,moguće je ,pogotovo ako je za prošli mjesec.

Ali ,potrošnja ovisi o mnogo faktora:

Koliko je radijatora i na koliko su otvoreni ,te kakve ventile imaju - obične ili termostatske.

Ovisi i o smještaju glavnog termostata - ako je blizu vanjskih vrata ili prozora ,sistem će stalno grijati.

Kolika je temeperatura namještena na glavnom termostatu? U kojoj prostoriji je smješten glavni termostat?

Najbolja pozicija je u prostoriji u kojoj se najviše boravi - dnevni boravak.

Tonči kaže...

Pa kako vam se isplati taj plin? Ljudi se na struju griju jeftinije, a kamoli na drva...

U jednoetežnom stanu ,možda ,ali čisto sumnjam. U kući - nema šanse!

Drva: kubični metar drva košta 350 - 400 kn ,plus peć.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 13:35 (kizo2703).
14 godina
wyks kaže...

Ako misliš 561m3 za razdoblje od tri mjeseca u zimskom periodu, onda da, proprilično normalno.

15 godina
Tonči kaže...

ja još uvijek na lož ulje....kuću od cca 300m2{#}

katastrofa kako je skupo.

Battlelog CRO_ZeNGe
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ček, nisu li bili najavili da će proć neki komet jako blizu zemlje uskoro? ne mogu sad nać link kad je sve zatrpano rusijom...

Hoće, ali ovi u meteori u Rusiji nisu povezani s tim kometom. Iz različitih smjerova su

http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/02/15/breaking_huge_meteor_explodes_over_russia.html

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

Ako misliš 561m3 za razdoblje od tri mjeseca u zimskom periodu, onda da, proprilično normalno.

I prošle godine je bilo hladno ali mjesečni račun za stan bi dosegao 2500kn jedino ako je vlasnica platila i moj telefon skupa sa ostalim.

Sad kad sam smanjio telefonske račune, plin ne samo da je pojeo razliku već je i nadodao troška...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
odjavljen

Živo me zanima kako se griju ovi jadni ljudi s minimalcima? Plaćama koje ne pokrivaju niti grijanje... Da ih dvoje ima minimalac, to je jedva 5k kuna (niti toliko), a stanarina i grijanje malog stana pojedu sve to.

14 godina

Istina je da bi prošle godine za ovo vrijeme platio manje jer je cijena poprilično narasla + ukinuta je posebna mjera kućanstvima (onih 0,086 od ukupne cijene).

561 x 2,341 (+ ogrijevna cca 0,048, - 0,086 PMK + PDV) = 1.589,14 kn (otprilike)

Em' imaš, po novome, mjesečnu naknadu od 20,63kn.

Ali potrošnja što se kubika tiče nije neobična :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 13:51 (Ukulele).
17 godina
neaktivan

Muka je i zamisliti.

Ovako mogu živjeti samo zato jer nemam niti jedan drugi trošak osim ovog skupnog računa koji dođe 15. u mjesecu sa kopijama uplata i detaljnom računicom.

Lakše je iskalkulirati izlaske i hobije, ali da imam nekakvu drugu obavezu brzo bi promjenio navike.

15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Poanta nije u poslu u struci (s bilo kojim faksom struka ti postaje vrlo širok pojam), već u planiranju života koje je kod nas nemoguće.

To je točno.

Ali mislim da meni planiranje života i planiranje posla nije istoznačnica, vjerojatno pripada istom širem skupu. Možda zbog mojih godina(25), možda zbog iskustva (kojeg s obzirom na godine smatram bogatim).

Planiram si život kako ide, ali pošto smatram da ću sutra biti pametniji nego što sam danas, držati se planova onog balavca od prije 3 godine mi je glupo. Naravno svatko ima neki cilj, plan, ali to mi se više odnosi na mene samog (partnera, bližnje), dakle kakva sam osoba, dal sam napredovao - nazadovao itd (cilj), nego na neki posao, mjesto stanovanja, ili neku drugu fizičku vertikalu (sredstvo).

Da ne ispadne krivo, naravno da posao kojeg radim planiram što dulje raditi i uvijek dajem maksimum truda i volje i u tom trenutku se taj posao uklopi u planiranje života, no također mi se sutra taj plan može promjeniti ako lupi grom u zgradu pa ostanem bez posla, ali neću zbog toga prestat planirati svoj život. Plan ostaje isti u svim dijelovima osim u vezi posla.

Razumijem da postoje svakakve okolnosti od osobe do osobe, ja zato govorim isključivo u svoje ime i s obzirom na moje iskustvo.

Nadam se da kontaššto želim reć, malo mi je nespretno ovako apstraktno govoriti no ne bih htio previše osobnih stvari (iskustva, okolnosti) iznositi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan

Što bi tek da ti je prirodni plin nekakav input u proizvodnji i da si kod mene potrošač na industriji, ključ u bravu.

Cijena inputa je brutalna, i ne da ograničava nego uništava bilo kakvu proizvodnju i konkurentnost.

Iako čak i nakon poskupljenja, izgledno najjeftiniji energent - 6/2012 članak.

Moram reći da kad su nam bili regionalni direktori i još neke diše iz EON-a, čudom su se čudili odnosu cijene pr.plina za kućanstva vs. industriju, odnosno kada mislimo (kao da je to do nas) - povećati (?!) dodatno cijenu kućanstvima a industriji smanjiti, i time ih bar mrvicu održati na životu.

Mislim da nas to sve skupa čeka u prvim godinama punopravnog članstva u EU, možda i ranije (što se industrije tiče), liberalizacijom tržišta.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 14:33 (thedream).
17 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
Šef kaže...
skank666 kaže...

Hoće, ali ovi u meteori u Rusiji nisu povezani s tim kometom. Iz različitih smjerova su

http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/02/15/breaking_huge_meteor_explodes_over_russia.html

Ovaj kamenčič od recimo okvirno 50 metra promjera,Izlanuo se koji danas prolazi vrlo blizu zemlje nije Comet več Asteroid fučkaj ga.Da bilo kakav Comet prolazi vrlo blizu zemlje, moš samo izljubit sve bliženje i ostale koje stigneš i to je kraj jel.Cool

Kaj se tiče ovog u Rusiji hm, intresantno da baš na isti dan kad jedan Asteroid prolazi vrlo blizu zemlje eto baš sad usput udaraju i Meteoriti.Ko da gledaš neki film bez greške, samo kaj ovo nije zezancija ima puno štete i ozljeđenih uglavnom dobili smo ozbiljan rafal Meteorita bez ikakvog upozorenja.{#}Nevinašce

http://say26.com/meteorite-in-russia-all-videos-in-one-place

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 16:23 (rambox).
17 godina

Pa što nije da velika većina toga zapravo izgori u armosferi? Oni koji stignu do površine, zapravo pri ulazu u atmosferu su bili daleko veći objekti.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice