Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.145.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Ezio kaže...

Meni ne donosi dodatnu lovu, samo trošak. Sad sam računao mjesečni prosjek uz sve godišnje troškove. 4100 kn bez servisa mamicu mu njegovu. Focus pišljivi. Da sam na javnom prijevozu, uštedio bih godišnje 45000 kn. Ali onda bih više trošio na cipele zbog više kretanja, a ovak sam se barem udebljao 30 kila previše za slučaj smaka svijeta.

Auto je strašno skupa stvar, tim prije jer ti naši trgovci automobilima ne znaju izračunati TCO - total cost of ownership, pa tako tek kad i sam imaš auto, najčešće drugi, znaš kako to izračunati.

Za razliku od nas, "glupi" Amerikanci kojima se smijemo i rugamo u svemu, sa svakim autom imaju detaljne TCO tablice tako da točno znaš koliko te godišnje i u ukupno radnom vijeku automobila, on zapravo košta. U našim autosalonima nisu nikada čuli za to. Jedino što ti znaju reći je "okvirna" cijena redovitog godišnjeg servisa i tu im je najbitnije da te uvjere da trebaš ići baš u njihovu mehaničarsku radnju, a ne onu na tvom kraju grada.

Zaključak je da smo u svemu šusteri, na vlastitu štetu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 11:49 (Drago).
15 godina
neaktivan

Relativno lako i točno to svaki pojedinac za svoje potrebe izračuna najobičnijom Excel tablicom ulaganja od 1.1.2012. - 1.1.2013. primjerice, gdje će uključiti sve stavke, od tehničkog pregleda, police osiguranja, goriva, redovnog servisa (filteri,ulje itd.), pa čak i tekućinu za stakla odnosno auto-praonu, čak su i cestarine stavljali u konačni izračun - do mora, nazad itd.

Poznajem nekoliko ljudi koji to godinama sebi već vode, zanimljivo bude na kraju godine, pogotovo uspoređivati koliko godišnje "košta" posjedovanje vlastitog automobila X-u i Y-u. {#}

Iznimke su naravno veći kvarovi odnosno servisi, tu je malo neobjektivnije onda uspoređivati.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
thedream kaže...

Relativno lako i točno to svaki pojedinac za svoje potrebe izračuna najobičnijom Excel tablicom ulaganja od 1.1.2012. - 1.1.2013. primjerice, gdje će uključiti sve stavke, od tehničkog pregleda, police osiguranja, goriva, redovnog servisa (filteri,ulje itd.), pa čak i tekućinu za stakla odnosno auto-praonu, čak su i cestarine stavljali u konačni izračun - do mora, nazad itd.

Poznajem nekoliko ljudi koji to godinama sebi već vode, zanimljivo bude na kraju godine, pogotovo uspoređivati koliko godišnje "košta" posjedovanje vlastitog automobila X-u i Y-u. {#}

Iznimke su naravno veći kvarovi odnosno servisi, tu je malo neobjektivnije onda uspoređivati.

sad sam se ja mudrac podsjetio da imam na mobu aplikaciju kojom pratim sve troskove od polovine 2009. Cifra je još veća. 4620 kn mjesečno prošle godine a nisam ni računao cestarine jer si to pišem pod troškove ljetovanja, izleta itd.

Ali najviše pojede kredit. 3100 kn. dakle 1500 kn mjesečno su gorivo, parking, obvezno osiguranje, registracija, porez, pranje... Auto od 115 KS, jedva 1000 kilometara mjesečno. Eto možda nekom posluži proračun.

Potpis!
15 godina
neaktivan

Ne mogu napamet govoriti za sebe, morao bi se javiti za godinu dana ili doći doma, zbrojiti sve za što imam račune, gorivo i cestarine projicirati nekako mjesečno za prošlu godinu jer nisam čuvao slipove, ali čini mi se jako fina cifra kod tebe.

EDIT: Nemam kredit za automobil, polovan sam kupio prije 7g., u sustavu PDV-a, nisam 5% platio porez. Registriran je na firmu od kupnje do sad, no ne vidim neke koristi od toga kad je moj, vjerojatno me stari htio legalno spriječiti da ga prodam i ne uzmem neku kanturinu od 200ks i ne ubijem se. Makes sense..

EDIT II: Hmmm..

http://www.jutarnji.hr/vlada-odlucila-povecavaju-se-place-sefova-drzavnih-agencija-i-institucija-/1076054/

Ne znam jesam li to ja, ali ova Vlada mi sve više počinje ličiti na HDZ-ovu. Do kraja mandata stignu skupiti još koju masniju aferu, i opet "su nas za*ebali". Čak i gore, uz neke otegotne okolnosti.

Kvragu i sve, moramo li se zadovoljiti da nemamo lopove na Vlasti (u globalu gledajući i po broju optužnica) kao da to nije default svakog čovjeka, a pogotovo političara sa takvom odgovornošću, br.1 mu je poštenje. A nesposobnost, neznanje, nedostatak političke hrabrosti i volje - na to zaklopimo oči, dosta je eto - da ne kradu. Sve ostalo može, bili zadnji idioti.

Tonči i Drago će mlade dobiti na ovakve odluke, meni samo gađenje izazivaju zasad.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 13:28 (thedream).
15 godina

Ništa od odgovornosti političara dok ne buse zakon o kaznenoj odgovornosti istih. Teško da će ga iti jedan saziv sabora donijeti, glavno da imamo zakon koji priječi vrijeđenje na forumima i portalima ipak je taj segment bitniji.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen

A bolje da ne komentiram, da ne bih platio 360 dnevnica... {#}. Kad emigriram, moći ću srati koliko hoću s IP adrese s koje ne izručuju. {#}

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
17 godina
Tonči kaže...

A bolje da ne komentiram, da ne bih platio 360 dnevnica... {#}. Kad emigriram, moći ću srati koliko hoću s IP adrese s koje ne izručuju. {#}

- kažu da je autocenzura, najgori oblik cenzure. To pokazuje da je naše društvo došlo na korak do tog uzvišenog stadija, još samo nirvana...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
dado2202 kaže...
P.S. Kod nas na Europski sud za ljudska prava idu samo romi i to ona najgora vrsta, koju ulove u krađi, pa premlate ko vola, a ovaj odmah plaće po svim mogućim sudovima. Na kraju niti ne ide u zatvor i još dobije lovu od Europskog suda.

Nemoj tako, nisam Rom niti krivac, ali i ja ću uskoro na taj sud, jer me već 10 godina korumpirana {#} vozaju uokolo kako bi zaštitili određene ljude i grupe povezane u mrežu kojoj ni državno odvjetništvo ne može ništa...

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne znam jesam li to ja, ali ova Vlada mi sve više počinje ličiti na HDZ-ovu. Do kraja mandata stignu skupiti još koju masniju aferu, i opet "su nas za*ebali". Čak i gore, uz neke otegotne okolnosti.

jos tri godine pa ce gradjani imati prilike birati nove {#}

ako to ne upali... onda treba pricekati jos 4 godine.. pa jos 4.. a valjda ce jednom doci neki "normalni na vlast". ili ako nista drugo ostaris, krepas i rijesio si se muke "izbora". {#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Antisocial_personality_disorder

http://www.medicinenet.com/antisocial_personality_disorder/page2.htm#what_are_antisocial_personality_disorder_symptoms_and_signs

http://www.tomwoods.com/blog/we-really-are-governed-by-sociopaths/

http://www.theatlantic.com/health/archive/2012/07/the-startling-accuracy-of-referring-to-politicians-as-psychopaths/260517/#

http://www.huffingtonpost.com/david-freeman/are-politicians-psychopaths_b_1818648.html

http://www.mcafee.cc/Bin/sb.html

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
Littlemanbeingerased kaže...
thedream kaže...

nove? pa ako ovi trenutni nešto ne promijene, vratiti će se hdz. unatoč svim optužbama o lopovluku, živjelo se bolje. izgleda da su ipak više ekonomski nadareni.

Potpis!
17 godina

Glasati za HDZ ili za SDP granici sa cistim mazohizmom.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...

nove? pa ako ovi trenutni nešto ne promijene, vratiti će se hdz. unatoč svim optužbama o lopovluku, živjelo se bolje. izgleda da su ipak više ekonomski nadareni.

Može li ovaj zaključak biti promašeniji? Osnove ekonomije?

16 godina
Tonči kaže...
Ezio kaže...

ke? vidjet ćemo za 3 godine tko je promašio.

Potpis!
17 godina
neaktivan
@tnakir

Izaći na izbore je potpuni gubitak vremena i energije...

George Carlin je to fino objasnio. Vidi YouTube!

P.S. Sve izborne kampanje se temelje na lažima i obmanama, a Vi svojim glasom političarima dajete do znanja da je takav sistem (za njih) dobar i da funkcionira.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
17 godina
The Man kaže...
@tnakir

Izaći na izbore je potpuni gubitak vremena i energije...

George Carlin je to fino objasnio. Vidi YouTube!

P.S. Sve izborne kampanje se temelje na lažima i obmanama, a Vi svojim glasom političarima dajete do znanja da je takav sistem (za njih) dobar i da funkcionira.

Trenutacno u HR ne postoji stranka kojoj bih dao svoj glas. Ali postoji stranaka i stranaka kojima bih ga oduzeo. Zbog toga nije gubitak vremena i energije i zbog toga cu ponovno izici na izbore.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

HDZ bez pogovora ima najbolje ekonomske stručnjake na Balkanu. Pravi primjer Šuker, koji je ponosan na kredit od par milijardi eura (najveći uspjeh u njegovom CV-u).Nema što, trebali su izdvojiti koji milijun od kredita da tom ekonomskom magu podignu spomenik u bronci, tj. farbanoj bronci—što je pak tanki sloj bronce izvana, a željezo iznutra, da malo ofarbaju građane i spreme nešto i u svoj đžep.

Ako misliš da je bolje živjeti na kredit, od danas do sutra, imam vijest za tebe - ti si kut od 90-180° ({#} zbog novog zakona od kojeg ionako nema koristi pa ti ipak mogu reći da si tup).

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
16 godina
i_rambo_plache kaže...
Ezio kaže...

HDZ bez pogovora ima najbolje ekonomske stručnjake na Balkanu. Pravi primjer Šuker, koji je ponosan na kredit od par milijardi eura (najveći uspjeh u njegovom CV-u).Nema što, trebali su izdvojiti koji milijun od kredita da tom ekonomskom magu podignu spomenik u bronci, tj. farbanoj bronci—što je pak tanki sloj bronce izvana, a željezo iznutra, da malo ofarbaju građane i spreme nešto i u svoj đžep.

Ako misliš da je bolje živjeti na kredit, od danas do sutra, imam vijest za tebe - ti si kut od 90-180° ({#} zbog novog zakona od kojeg ionako nema koristi pa ti ipak mogu reći da si tup).

poruka tebi i nadobudnom tnakiru i sličnim brzopoteznim agresivcima: naučite čitati s razumijevanjem da ne moram crtati slikovnice.

jesam li ja rekao možda da je hdz bolji? rekao sam samo da je tada standard bio bolji od današnjeg i ako ne bude promjena na bolje sa ovima sada, crno im se piše. misliš da je prosječnog predstavnika glasačkog tijela koji je ispodprosječno inteligentan i podložan farbanju briga kako i zašto?

Potpis!
17 godina
Ezio kaže...

poruka tebi i nadobudnom tnakiru i sličnim brzopoteznim agresivcima: naučite čitati s razumijevanjem da ne moram crtati slikovnice.

jesam li ja rekao možda da je hdz bolji? rekao sam samo da je tada standard bio bolji od današnjeg i ako ne bude promjena na bolje sa ovima sada, crno im se piše. misliš da je prosječnog predstavnika glasačkog tijela koji je ispodprosječno inteligentan i podložan farbanju briga kako i zašto?

Standard je bio bolji jer su se uzimali krediti bez imalo pameti koji su danas dosli na naplatu, da ne spominjem razne afere gdje se pokralo novaca kojih eto, danas, nema, takodjer, da ne spominjem N drugih poteza koje je bivsa vlada krivo odigrala.

Zbog toga drzava danas nema novaca. Zbog toga ti je standard losiji.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran

Ne vjerujem u političke stranke, ali ovca u meni kaže da pravaške stranke bile najmanje loš izbor.

15 godina
Da, ovca se najbolje osjeća kad ju nategne vuk.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Tonči kaže...
Ezio kaže...

ke? vidjet ćemo za 3 godine tko je promašio.

Zbog nove režimske politike i K.Z. koji je smislio HDZ i uveo SDP (kojom režim štiti primarno sebe, ali je upotrebljiv i privatno), ne mogu napisati što mislim o komentaru (može ti biti potencijalno uvredljivo, a 360 dnevnica mi je iznimno veliki novac koji ne želim poklanjati), ali moram te upozoriti na to da je tvoj zaključak lišen svake logike koja bi bila rezultat iole ekonomski obrazovane osobe. Da, možda se živjelo bolje, ali je tako vozač N.N. živio odlično ubrzavajući prema nailazećem teretnom vlaku, živio je nadasve radosno i uzbudljivo sve do trenutka kad ga nekoliko stotina tona nije rasulo na 2 km2 u dijelove.

Kroz više od dvadeset godina razne grupe i pojedinci opetovano sudjeluju u veleizdaji kroz kriminal, što je državu gurnulo nizbrdo, a što više vremena prolazi to je nakupljenog smeća više, uteg sve teži i brzina nizbrdo sve veća. Da to netko i pokuša zaustaviti svim silama, ne bi uspio nekoliko godina. To ti se zove inercija odlaska u p***u materinu i činjenica da je taj odlazak bio sporiji u nekom trenutku, ne znači da se neće nastaviti ili da je rezultat (ne)rada nesretnika koji je nekoga naslijedio na kormilu.

A što se HDZ-a u budućnosti tiče, sačuvaj nas Bože ovakvog.

16 godina

budem sačuvao ovih vaših par poruka pa će za tri godine biti {#}

i btw, meni je standard bolji ali to nema veze sa sdp-om.

govorim za većinu kojoj je lošiji.

Potpis!
14 godina
odjavljen

Ezio,ti baš ništa ne razumiješ.

Za vrijeme HDZ-a je bilo dobro jer su oni kupovali socijalni mir kako bi mogli u miru krasti.

Za razliku od njih, SDP se pokušava uhvatiti u koštac s problemom i pogurati državu u pravom smjeru. Nažalost,za oštre rezove nemaju manevarskog prostora jer bi na taj način izgubili hrpu glasova na slijedećim izborima, što je instant pušing.

Ako otpustiš višak iz javnog sektora,to ti je 100 000 glasova manje.

Nemaju muda,ali barem nisu ultra-lopovi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
Space Buddha kaže...

Ne vjerujem u političke stranke, ali ovca u meni kaže da pravaške stranke bile najmanje loš izbor.

Ti vjerujes u gustere illuminate. Pametnom dovoljno.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...

budem sačuvao ovih vaših par poruka pa će za tri godine biti {#}

i btw, meni je standard bolji ali to nema veze sa sdp-om.

govorim za većinu kojoj je lošiji.

Standard možda raste ako ne radiš u Hrvatskoj i ako su ti poslovni klijenti (izvor novca) van granica, no ako je nama dobro, ne znači da ne možemo kritizirati zbog drugih, zar ne? Također, ako barem neko vrijeme obitavaš u Hrvatskoj, ne možeš izbjeći sve negativne efekte kojima su izloženi oni koji tu žive i rade, a još gore oni koji ne izvoze, nego posluju lokalno. Hrvatska je trenutno vrlo teško okruženje za poduzetništvo, potezi i pravila tjeraju sve one koji mogu da izmjeste poslovanje van domovine, a ovdje ih drže uglavnom obitelji, klima i osjećaj da si doma. Kad stanje postane takvo da te stvari više nisu dovoljno bitne (a blizu smo), tada će sve što valja polako napuštati Hrvatsku, a ostajat će oni manje sretni (bez prilika) i oni štetni (političari itd.). Najcrnji scenarij nas pretvara u plažu za Europu, a dobrome se još možemo nadati samo ako na vrijeme zaustavimo ekonomske, mentalne i kriminalne orgije "zlatne mladeži", tajkuna i političara. Vremena je još malo.

Pod "vidjet ćemo" misliš na to kako će HDZ dobiti izbore? Pa, to nije uopće upitno, ali o tome ja ne govorim. Ja govorim isključivo o tvome zaključku kako je HDZ ekonomski potkovaniji/sposobniji, što je besmislica.

13 godina
protjeran

Ti vjerujes u gustere illuminate. Pametnom dovoljno.

Ti si r'vat katolik. Pametnom dovoljno.{#}

16 godina

sva sreća da imam vas da mi objasnite. zato i dođem tu na temu jer je puna ljudi koji znaju da nikom drugom ništa nije jasno.

@Tonči, pa naravno da sam mislio na to da će hdz dobiti izbore. direktno sam replicirao i ostavio citat iz posta koji se upravo na to odnosi. samo su se neki našli prozvanima ukazati mi koliko sam tup i glup. zato mi je valjda standard bolji. iako živim i radim u hrvatskoj i u 98% slučajeva za hrvatske firme.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 11:36 (Ezio).
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...

sva sreća da imam vas da mi objasnite. zato i dođem tu na temu jer je puna ljudi koji znaju da nikom drugom ništa nije jasno.

Nemoj plakati, ni mi se nismo rodili sa znanjem. Doći će ti to jednog dana kada porasteš.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
16 godina
neaktivan
kaos
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 11:50 (Jurra).
17 godina
tnakir kaže...
...

Standard je bio bolji jer su se uzimali krediti bez imalo pameti koji su danas dosli na naplatu, da ne spominjem razne afere gdje se pokralo novaca kojih eto, danas, nema, takodjer, da ne spominjem N drugih poteza koje je bivsa vlada krivo odigrala.

Zbog toga drzava danas nema novaca. Zbog toga ti je standard losiji.

-Kerum se i tome dosjetio, zagrabio je iz proračuna za iduću godinu. Svaka mu čast (i svaka mu JE dala, ... za određeni iznos).

-postali smo apolitično društvo, tj stranke više nisu političke, nego obična nakupina (interesna skupina građana, organizirana u trojke, s ciljem hedonističkih zadovoljstava i kur#enja titulama i tuđim sredstvima). Dal me jaši Pero, Stipe, Jozo ili Štef.. ja sam kljuse/magare, sve ostalo su sitnice. (Balaševičev Pijetao). Politike više nema u strankama, nema političke platforme, nema ideologije, prava, zakona, ... moral smo odavno odbacili kao lažni. Ostaju nam samo vrli dužnosnici koji ovih dana belosvetski obilaze toplo-hladne krajeve od Dubaia do Tirola.

Kome dati glas? ... ameri imaju jednu prigodnu, dont piss on my boots and tell me it's raining. Dajem glas svakome tko me bolje zapiša ili zajaši, ili glas ne dam, al me svejedno zajaše i pišaju. To je izbor (ne samo izbori).

and uobičajeni, btw, -novca ima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 11:44 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice