Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.147.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Tonči kaže...

Žao mi je ako si to doživio kao trolanje (iako definicija pojma to ne uključuje). Ja sam samo hipotetski opisao situaciju, hipotetsku, zbog metaforičkog i zabavnog efekta. Realno, vjerojatno se ne radi stvarno o konkretno četvorici zgubidana, ali možda njih 40 nije dovoljno efektivno. Tko je za to odgovoran?

Mislim da su najveći problem zaista ti koji se samo potpisuju, a ostatak vremena ne rade ništa. Vidim da si kao posljednji bastion obrane upotrijebio jahanje na konju novih zakonskih okvira pa sam tekst sam pažljivo uopćeno uredio, a i tvoje kritike o mom jahanju i držanju u sedlu te napuštanju istog ću shvatiti kao humor, kako ne bismo kršili kazneni zakon, ipak je sloboda pisane riječi povijesni pojam nekadašnje republike, sada pod režimskom represivnom čizmom.

Genijalan si. {#}

Faith divides us. Death unites us.
18 godina

Jbt osim što smo se u ovoj temi od početka zajedno okrenuli protiv "otpadaka" ovog društva, sad smo se počeli okretati jedni protiv drugih.

Za novogodišnju odluku odričem se negativnosti u potpunosti. Sukladno tome morat ću otić iz ove teme. Dream, preporučujem isto. :) Linčuju te po malo.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
Pranja kaže...

Kineska kvaliteta za hrvatski jad. Ne samo da će rebrandirati neki kineski no-name uređaj,već će ga i tamo proizvoditi-neš ti hrvatske pameti.

To će biti "must have" uređaj za državnu upravu i javna poduzeća.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

To će biti "must have" uređaj za državnu upravu i javna poduzeća.

S obzirom da će ga distribuirati M San(ader) ugravit će ga i u sve škole,kao i onu grdobinu od tableta.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Linčuju te po malo.

Nikad.

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
17 godina
Tonči kaže...

Čuj, ako uzmemo hipotetsku situaciju da neki zaposlenik neke firme radi za petoricu, kako je to za puno radno vrijeme nemoguće zbog fizike svemira, zaključili smo (dobrohotno) da je taj 1 koji radi, a da ih je ukupno 5, od čega on radi za svih 5, a četvorica ne rade ništa. To je evidentna šteta ako on 80% svojih primanja poklanja četvorici koji su neradnici i lijenčine. Da se plaća samo njega, on bi imao 400% višu plaću od trenutne. Možda takav zaposlenik samo treba društvo.

I upravo je u tome problem. Nije problem (zaista) što Linić eventualno uživa na arapskom suncu, već što se na drugu stranu od privatnog poduzetnika/radnika za naplaćeni proizvod od 12500kn državi daje 2500kn PDV-a, za plaću od 10.000kn bruto se opet ima davanja od 3.400kn i radniku praktički ostaje u Zagrebu 6600kn neto primanja, odnosno državi ide preko 47% sve zarade privatnog, stvarnog posla.

Ako je hipotetskom zaposleniku državne firme plaća bruto 10.000, to znači da porezni obveznici za plaće njega i njegovih kolega izdvajaju 50.000kn mjesečno, odnosno da bacaju u vjetar 40.000kn, jer je samo hipotetski zaposlenik državne firme (u daljnjem tekstu HZDF) pošteno zaslužio svoju plaću. Imaju li se porezni obveznici ljutiti što im država uzima ogroman novac, da bi bacala 80% novca nepotrebno? Zar ne bi bilo bolje da HZDF prima 20.000 kuna bruto plaće, da umjesto 6600kn prima pristojnijih 11.300 kuna i da porezni obveznici sačuvaju 30.000 kuna prikupljenog novca?

Kako smo se od Linica i njegovog "nerazumijevanja" siromasnih i potlacenih u HR dosli do thedreama i njegove butige? Sad odjedanput nije problem sto Linic uziva u Dubaiu?

Tebi je gust raspravljat i svadjat se, vidim ja, pa makar se usred rasprave i predomislio {#}

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Kako predomislio? Predomišljanje je OK (inače bismo bili prilično čudni ljudi), ali nisam se predomislio. Ja sam samo komentirao da je cifra od negdje spomenutih 15k eura (kasnije u članku 15k kuna, dakle nešto je možda mijenjano) nepristupačna nekome njegovih primanja (nema toga tko to može uštedjeti), a kasnije sam komentirao i da je Kizino viđenje neistinitosti informacija zanimljivo, odnosno da ćemo vidjeti o čemu se radi kasnije, kad i ako se Index/Linić očituju dokazima. Naknadno sam i komentirao da se zimovanje na ekstra-skupoj destinaciji smatra provokacijom ako dolazi od nekoga iz struktura vlasti, visokog profila, a primanja nedovoljnih za luksuz, te da je plaća onda vjerojatno previsoka, pogotovo za socijal-demokrata.

Kritiziram isključivo rastošnost vlade i loše poruke koje Linić šalje odmaranjem na destinacijama koje se spominju. :)

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da imam novaca, ne bih se ni ja lijecio u HR. Pretpostavljam ni ti.

Yebe me se sto ce narod mislit, bitnije mi je moje zdravlje od toga sto ce me neki tamo forumasi spominjat na nekom tamo forumu.

A Linic, sto se mene tice, nek covjek ide gdje hoce. Nece me spasit to sto ce on ostat u HR, niti ce me unistit to sto ce on ici u Monte Carlo ili u Dubai. Poslati poruku narodu mogu na jedan jedini nacin, a to su dubinske reforme. Od toga nece biti nista. Why worry?

Naravno da čovjek ima pravo trošiti lovu gdje god želi.

Takav smo narod da jednostavno MORAMO reć "a vidi ga, mojim novce ljetuje po Havajima". I to ne svi, većinu boli đon, najčešće su najglasniji upravo oni koji niš ne rade, tj ne doprinose nigdje, sad to može bit da ne plaćaju porez, da rade na crno ili neki peti razlog, nebitno.

Ne zbog toga što netko negdje ljetuje, već samo da se sere. Prođite cestom i pitajte ljude što misle o stanju u državi, svi će reć da je katastrofa. Taman da upitate ljude koji imaju najskuplje mobitele, aute, Chanel torbice i neznam šta, opet će samo negativno govoriti. To se mora, to je godinama IN (IT), svi "krpaju kraj s krajem", "nema se za kruh", ali BMW qx98 sa felgama skupljim od mog auta i koji parkiran troši 15 litara, to je must have.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 15:18 (ivan dragi).
17 godina
ivan dragi kaže...

Ne zbog toga što netko negdje ljetuje, već samo da se sere. Prođite cestom i pitajte ljude što misle o stanju u državi, svi će reć da je katastrofa. Taman da upitate ljude koji imaju najskuplje mobitele, aute, Chanel torbice i neznam šta, opet će samo negativno govoriti. To se mora, to je godinama IN (IT), svi "krpaju kraj s krajem", "nema se za kruh", ali BMW qx98 sa felgama skupljim od mog auta i koji parkiran troši 15 litara, to je must have.

Mediji su uveliko pridonjeli takvom mentalitetu.

Na svakom drugom kliku su neki supljoglavci i supljoglavke koje nose na sebi Dior, voze se u X6-icama, cesto u nekakvim "skandalima".

Previse paznje se takvim "zvijezdama" pridonosi.

Kolko puta je Sorajina gnojistarka zauzela medijski prostor u najjcitanijim novinama (24 sata) u Hrvata.

Mene najvise boli kaj su te smrklje od novina najjcitanije.

Ljudima je u prirodi da ih interesira vecina stvari vezana uz sexualnost, al kaj je previse, previse je... (pa cak i vrsta bolesnog fetisa koji se pali na prelijepu Soraju) :S

Jednostavno ljudi koji nose vec prije spomenute brandove su opcinjeni tim fake-zvijezdama i u najmanju ruku zele bit popularni kao oni.

A popularni poput njih ne mogu bit bez spomenutih stvarcica.

Druga stvar je zadrtost gdje gospodin ili gospodja Unknown kupuje BMW na kredu, a doma ga parkira u blatno dvoriste...

Mediji su pokazali kako se moze zaradjivat lova na totalno banalan nacin - budi cim upadljiviji, u nizu kojekakvih sex skandala i cega sve ne, samo da dospijes u medije i lova je zagarantirana.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 15:44 (Batista).
17 godina
odjavljen

http://www.index.hr/vijesti/clanak/strava-u-galizani-bacili-petardu-psu-u-usta-veterinar-zgrozen-morao-ga-uspavati/655104.aspx

Eto, i još "teroriziraju mještane", a kad neki mještanin uzme zakon u ruke i isprazni buckshot u huligane, bit će divljak, ubio mirne i brižne mlade... Odgoj.

16 godina
Tonči kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/strava-u-galizani-bacili-petardu-psu-u-usta-veterinar-zgrozen-morao-ga-uspavati/655104.aspx

Eto, i još "teroriziraju mještane", a kad neki mještanin uzme zakon u ruke i isprazni buckshot u huligane, bit će divljak, ubio mirne i brižne mlade... Odgoj.

Ukinuti plavi telefon i izlemati djecu na vrijeme. Masturbirati mogu nauciti i kasnije.
Potpis!
17 godina
Tonči kaže...

Makar napuniti patronu sa solju pa pucat po psihicki bolesnoj, neodgojenog bagri. 

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Ovakvim stvarima provociraju, a koliko ih ima što im malo treba da puknu, a imaju oružje doma. Strašno.

17 godina
neaktivan
Da je mom psu to netko napravio, otišao bi prvo na tavan po ono najlon odijelo za krečenje/kolinje, a zatim bi skoknuo do šupe po staru hrđavu tupu mačetu i pajser, da im prvo sa njom očistim crno ispod noktiju, a onda ih s pajserom počupam. Kao šećer na kraju, napravio bi im shake od jednog svježeg govna srednje veličine i malo mokraće uz dodatak peršunova lista, tako da nitko ne može reći da u njemu nema vitamina.

Šta bi im nakon ovog radio nije za javnost, ali uključuje otopinu za skidanje boje, bacač plamena, protupožarni aparat i iznimno dugu teleskopsku palicu s metalnom kuglicom na vrhu.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
The Man kaže...
Da je mom psu to netko napravio, otišao bi prvo na tavan po ono najlon odijelo za krečenje/kolinje, a zatim bi skoknuo do šupe po staru hrđavu tupu mačetu i pajser, da im prvo sa njom očistim crno ispod noktiju, a onda ih s pajserom počupam. Kao šećer na kraju, napravio bi im shake od jednog svježeg govna srednje veličine i malo mokraće uz dodatak peršunova lista, tako da nitko ne može reći da u njemu nema vitamina.

Šta bi im nakon ovog radio nije za javnost, ali uključuje otopinu za skidanje boje, bacač plamena, protupožarni aparat i iznimno dugu teleskopsku palicu s metalnom kuglicom na vrhu.

metalna kuglica je da ublaži bol? mislim, mogao si staviti i šiljke na vrh

Potpis!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Nah, tako bi prebrzo iskrvario.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
16 godina
thuglife kaže...
Ezio kaže...

Nah, tako bi prebrzo iskrvario.

ne znam kako je zamislio koristiti otopinu za skidanj eboje i koliko je jaka te može li prouzročiti krvarenje. ali vjerojatno je bacačem plamena planirao kauterizirati rane pa upotreba kuglice da spriječi brže krvarenje ima čak smisla.

Potpis!
14 godina
neaktivan

A da jednostavno prebijete čovjeka šakama?

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
17 godina

http://danas.net.hr/crna-kronika/zbog-batina-ispred-skole-dobit-ce-7500-eura-odstete

10 godina se cekalo na sudjenje? Slucaj otisao u zastaru? E sad svima po hijerarhiji treba podijelit otkaze. Yebalo nas sudstvo. Jel ko uopce kontrolira rad sudaca, provjerava kvote i slicno?

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

http://danas.net.hr/crna-kronika/zbog-batina-ispred-skole-dobit-ce-7500-eura-odstete

10 godina se cekalo na sudjenje? Slucaj otisao u zastaru? E sad svima po hijerarhiji treba podijelit otkaze. Yebalo nas sudstvo. Jel ko uopce kontrolira rad sudaca, provjerava kvote i slicno?

Hmm, bez uvrijede,ali baš taj slučaj mi izgleda nekako sumnjivo. "Našli" loptu, klinac je možda ostavio nakon igre. Kad se kasnije vratio po nju ovi mu je nedaju. Nakon toga dođe stari da nekoliko odgojnih i klinci vračaju loptu. Nakon toga dolazi doma i cmizdri tati kako ga je neki "striko" pretuko.

Najbolji mi je još popis sudova kojima su se sve obratili i gdje su sve pokušali izvuči lovu. Kako god da bilo, nekako ne pušim ovu priču, ali možda netko zna više. 

P.S. Kod nas na Europski sud za ljudska prava idu samo romi i to ona najgora vrsta, koju ulove u krađi, pa premlate ko vola, a ovaj odmah plaće po svim mogućim sudovima. Na kraju niti ne ide u zatvor i još dobije lovu od Europskog suda.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
dado2202 kaže...
tnakir kaže...

Hmm, bez uvrijede,ali baš taj slučaj mi izgleda nekako sumnjivo. "Našli" loptu, klinac je možda ostavio nakon igre. Kad se kasnije vratio po nju ovi mu je nedaju. Nakon toga dođe stari da nekoliko odgojnih i klinci vračaju loptu. Nakon toga dolazi doma i cmizdri tati kako ga je neki "striko" pretuko.

Najbolji mi je još popis sudova kojima su se sve obratili i gdje su sve pokušali izvuči lovu. Kako god da bilo, nekako ne pušim ovu priču, ali možda netko zna više. 

P.S. Kod nas na Europski sud za ljudska prava idu samo romi i to ona najgora vrsta, koju ulove u krađi, pa premlate ko vola, a ovaj odmah plaće po svim mogućim sudovima. Na kraju niti ne ide u zatvor i još dobije lovu od Europskog suda.

Ma nevezano za slucaj, nije mi jasno da neki slucaj nije dosao na tapet ni nakon 10 godina. To mi nije jasno.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran

Ma nevezano za slucaj, nije mi jasno da neki slucaj nije dosao na tapet ni nakon 10 godina. To mi nije jasno.

Živiš u Banana-Republici Hrvatskoj... mislim da je sada dovoljno jasno.

15 godina
Ako ti tako misliš, onda sam uvjeren da za nas ima nade.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
tnakir kaže...

Pred dvije godine, da budem precizniji 8 mjesec 2010, išao sam iz dućana doma. Stao na križanju, omeo me miris salame koji sam kupio, pa sam više gledao vrećicu sa salamom nego cestu. Na tom križanju nisam dobro vidio lijevu stranu ceste i krenuo. Oduzeo nekome prednost. Ništa strašno se nikome nije dogodilo, brzina je bila 20kmh, nitko nije bio niti ogreban,samo svi preplašeni. Priznao sve kada je došla policija(čovjek u drugom autu je inzistirao na policiji, ja se nisam protivio), sa nikime se nisam svađao, nisam pravdao, popravio svoj auto na svoj trošak (uzeo drugi kredit). Sve po pravilima.Nakon toga nikakva prometna nesreća (niti je bilo bilo kakvih shranja s policijom prije ili poslije toga).

Dođe meni nakon 2 mjeseca sudsko rješenja da platim 1000 kn kazne i 2 mjeseca bez vozačke. Uputim žalbu da mi platiti kaznu nije problem, ali da svaki dan putujem na posao i da mi je vrijeme dosta bitan faktor (radim još i doma nakon posla). Ako je bilo kako moguće smanjiti trajanje odzimanja vozačke, jer odlaskom na posao vlakom/busom gubim dodatnih 2-3 sata kroz dan, što mi onda i za toliko smanju rad na drugom poslu. Nakon malo manje od dvije godine, da budem precizan 2 tjedna prije nego bi bilo 2 godine od prve odluke, šalju oni meni da mi ništa ne priznaju (zbog "TEŽINE" prekršaja i da to ne napravim ponovno, da, baš će mene ta kazna to naučiti) i još mi naplaćuju dodatnih 300 kn za "SVOJE" troškove (što su 2 godine držali moj predmet u nekoj hebenoj ladici, valjda je tih 300kn za skladištenje papira). I što da onda kažem o našem pravosudnom sustavu.

I tako ja danas dolazim na posao vlakom (jer je još i ovo shranje sa vozačkom po novom zakonu kažnjivo pritvorom, pa da još i na pritvor ne trošim godišnji).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
protjeran

Napisao si post na forumu i to će dosta utjecat na naše pravosuđe, jer, su jadni državni službenici dok su ti trebali odgovarti na uloženu žalbu tražili slične postove na Internetu zbog poboljšanja njihova rada. Sljedeći puta kada uložiš žalbu oni će odgovoriti čim prije, ali će morati zaposliti još par uhljeba, po mogućnosti u krvnom srodstvu, koji će surfati po internetskim prostranstvima i tražiti slične postove, jer žele da Državni aprat bude na usluzi svojim građanima.{#}

Zato Linić još nije raspustio to silno Državno uhljebljeništvo - traže ovakve postove i na njih promtno reagiraju.{#}

Sljdeći puta kada ti treba državni aprat, samo spomeni da si ti dado sa bug foruma i dopusti da te brzina i efikasnost Hrvatskog Državnog ostavi bez teksta!  

17 godina
dado2202 kaže...

Pred dvije godine, da budem precizniji 8 mjesec 2010, išao sam iz dućana doma. Stao na križanju, omeo me miris salame koji sam kupio, pa sam više gledao vrećicu sa salamom nego cestu. Na tom križanju nisam dobro vidio lijevu stranu ceste i krenuo. Oduzeo nekome prednost. Ništa strašno se nikome nije dogodilo, brzina je bila 20kmh, nitko nije bio niti ogreban,samo svi preplašeni. Priznao sve kada je došla policija(čovjek u drugom autu je inzistirao na policiji, ja se nisam protivio), sa nikime se nisam svađao, nisam pravdao, popravio svoj auto na svoj trošak (uzeo drugi kredit). Sve po pravilima.Nakon toga nikakva prometna nesreća (niti je bilo bilo kakvih shranja s policijom prije ili poslije toga).

Dođe meni nakon 2 mjeseca sudsko rješenja da platim 1000 kn kazne i 2 mjeseca bez vozačke. Uputim žalbu da mi platiti kaznu nije problem, ali da svaki dan putujem na posao i da mi je vrijeme dosta bitan faktor (radim još i doma nakon posla). Ako je bilo kako moguće smanjiti trajanje odzimanja vozačke, jer odlaskom na posao vlakom/busom gubim dodatnih 2-3 sata kroz dan, što mi onda i za toliko smanju rad na drugom poslu. Nakon malo manje od dvije godine, da budem precizan 2 tjedna prije nego bi bilo 2 godine od prve odluke, šalju oni meni da mi ništa ne priznaju (zbog "TEŽINE" prekršaja i da to ne napravim ponovno, da, baš će mene ta kazna to naučiti) i još mi naplaćuju dodatnih 300 kn za "SVOJE" troškove (što su 2 godine držali moj predmet u nekoj hebenoj ladici, valjda je tih 300kn za skladištenje papira). I što da onda kažem o našem pravosudnom sustavu.

I tako ja danas dolazim na posao vlakom (jer je još i ovo shranje sa vozačkom po novom zakonu kažnjivo pritvorom, pa da još i na pritvor ne trošim godišnji).

I onda dodje vlasnik One2Playa sa 30+ kazni u zadnjih godinu/dvije i covjek normalno vozi, a za ne falit pregazi decka na motoru, laze itd... i prodje bolje nego ti. U Split ima neki lik (bilo u Slobodnoj Dalmaciji) koji je imao preko 200 kazni u prometu i taj je jos uvijek na ulici. 

Izgleda da obicne postene ljude imaju muda guzit, dok pravim kriminalcima i delikventima cesto zazmire...

Rvat katolik!
16 godina

auto je skup sport. kad se sjetim koliko mi love odnese godišnje kredit+parking+gorivo... uhvati me nostalgija za danima tramvaja.

a ne daju ti ni da uživaš nego te svuda love. za mad maxovskih 83 km/h sam na praznoj trotračnoj zagrebačkoj  u 2 u noći dobio 1000 kn kazne. od tad vozim preko 80 samo kad je cesta puna i svi voze tom brzinom.

Potpis!
17 godina
tnakir kaže...

I onda dodje vlasnik One2Playa sa 30+ kazni u zadnjih godinu/dvije i covjek normalno vozi, a za ne falit pregazi decka na motoru, laze itd... i prodje bolje nego ti. U Split ima neki lik (bilo u Slobodnoj Dalmaciji) koji je imao preko 200 kazni u prometu i taj je jos uvijek na ulici. 

Izgleda da obicne postene ljude imaju muda guzit, dok pravim kriminalcima i delikventima cesto zazmire...

Kako takvi likovi uopće uspiju naletiti na policiju toliko puta? Znači tome sa 200 kazni je praktički svako sjedanje u auto neki prekršaj i kazna. I još kažeš da je još uvijek na ulici.

Eto pitanje je samo kada će nekoga ubiti, a hoće nažalost kad-tad... Nadam se da će samo sebe, a ne ostale.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Space Buddha kaže...

Napisao si post na forumu i to će dosta utjecat na naše pravosuđe, jer, su jadni državni službenici dok su ti trebali odgovarti na uloženu žalbu tražili slične postove na Internetu zbog poboljšanja njihova rada. Sljedeći puta kada uložiš žalbu oni

E pa nisam valjda sve to pisao bez razloga{#},znam da su Linić(iako on nema ništa sa prvosuđem) i njegova ekipa svi internet ovisnici i vise na Bug forumu po cijele dane{#}. Ma znam da je munjevita brzina pravosuđa. Iako se djelomično bunim na njihovu brzinu, recimo da niti to nije toliki problem, problem je rješavanju slučaja. Bilo bi bolje da sam lagao i muljao u žalbi i da mi na temelju toga onda "oproste" oduzimanje vozačke, umjesto da sam govorio istinu. Valjda su mislili : "U gledaj ovaj radi dva posla, njega ćemo oderati", a nije bitno da radim ko crnac svaki dan, sad još moram i u 6 sati se dizati da stignem na vlak u 7, da stignem na posao u 8, a idem spavati oko 2, kad moram do 22-23 raditi (jer kasnije stižem sa posla). Mislim da ću morati odhebati drugi posao, jer jednostavno nemam energije sada u ovakvom režimu rada.

tnakir kaže...

A gledaj ja nisam nikoga podmazivao, niti sam nikome muljao, pokušao sam na civiliziran i pristojan način, ali očito toga kod nas nema

Ezio kaže...

auto je skup sport. kad se sjetim koliko mi love odnese godišnje kredit+parking+gorivo... uhvati me nostalgija za danima tramvaja.

a ne daju ti ni da uživaš nego te svuda love. za mad maxovskih 83 km/h sam na praznoj trotračnoj zagrebačkoj  u 2 u noći dobio 1000 kn kazne. od tad vozim preko 80 samo kad je cesta puna i svi voze tom brzinom.

I to kako skup, ali budući da u mom kraju nema nekog brzog međugradskog prijevoza (kao što je tramvaj) između Čakovca i Varaždina, nego se moram pouzdati u autobusne i vlakovne rute koje mi oduzmu dodatnih 2-3 sata dnevno, za 15min vožnju autom. Praktički u mom slučaju je novac vrijeme. Sve što trošim na auto (servis, rega, benzin, godišnji porez na novo vozilo- koji shit, prometna), mi praktički daje vrijeme da radim nešto drugo, što mi opet donosi novac (recimo i znanje).

Nekad mi izgleda da se sa svime time samo vrtim u krug. Brže bolje stigni negdje, da nešto napraviš, zaradiš lovu, pa potrošiš na auto koji će te opet dovesti negdje itd. Ajde bar nešto crkavice ostane i za mene :), nije da baš radim badava

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 11:13 (dado2202).
16 godina
dado2202 kaže...

I to kako skup, ali budući da u mom kraju nema nekog brzog međugradskog prijevoza (kao što je tramvaj) između Čakovca i Varaždina, nego se moram pouzdati u autobusne i vlakovne rute koje mi oduzmu dodatnih 2-3 sata dnevno, za 15min vožnju autom. Praktički u mom slučaju je novac vrijeme. Sve što trošim na auto (servis, rega, benzin, godišnji porez na novo vozilo- koji shit, prometna), mi praktički daje vrijeme da radim nešto drugo, što mi opet donosi novac (recimo i znanje).

Nekad mi izgleda da se sa svime time samo vrtim u krug. Brže bolje stigni negdje, da nešto napraviš, zaradiš lovu, pa potrošiš na auto koji će te opet dovesti negdje itd. Ajde bar nešto crkavice ostane i za mene :), nije da baš radim badava

Meni ne donosi dodatnu lovu, samo trošak. Sad sam računao mjesečni prosjek uz sve godišnje troškove. 4100 kn bez servisa mamicu mu njegovu. Focus pišljivi. Da sam na javnom prijevozu, uštedio bih godišnje 45000 kn. Ali onda bih više trošio na cipele zbog više kretanja, a ovak sam se barem udebljao 30 kila previše za slučaj smaka svijeta.

Sva sreća da ove godine izlazi kredit pa će i meni cveće da procvate. Ako ne propadne preduzeće prije.

Potpis!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice