Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.188.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

E, nego evo jedno pitanje koje me muči danas. Znači, Božić je, Božićni duh i tako to, kako to već ide i sad, odluči nekolicina ljudi onima koji nemaju baš hrane i sl. udijelit ponešto hrane. Eto, idu im skuhat i odnijet i podijelit u javnim kuhinjama ili kako to već ide.

I znači ti dobrotvori odluče darovati bakalar siromašnima. BAKALAR.

Pa dajte ljudima nešto jestivije, ukusnije, zasićenije, nešto od čega će se čak i najest, a ne bakalar. Dajte im lijepo mesa i krumpira i salate, juhe, kolače itd., a ne nešto bezvezno kao što je bakalar. Ionako ga dobar dio ljudi ne voli baš.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 10:35 (Šef).
13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Šef kaže...

E, nego evo jedno pitanje koje me muči danas. Znači, Božić je, Božićni duh i tako to, kako to već ide i sad, odluči nekolicina ljudi onima koji nemaju baš hrane i sl. udijelit ponešto hrane. Evo, ajd idu im skuhat i odnijet i podijelit u javnim kuhinjama ili kako to već ide.

Pa dajte ljudima nešto jestivije, ukusnije, zasićenije, nešto od čega će se čak i najest, a ne bakalar. Dajte im lijepo mesa i krumpira i salate, juhe, kolače itd., a ne nešto bezvezno kao što je bakalar. Ionako ga dobar dio ljudi ne voli baš.

Evo usporedba:

Inače, ja sam jednom probao bakalar i zamalo se nisam naopako izvrnuo (utroba napolje, koža unutra).

Bakalar Bakalar
Hamburger s najjeftinijim prilozima Hamburger s najjeftinijim prilozima
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

E, nego evo jedno pitanje koje me muči danas. Znači, Božić je, Božićni duh i tako to, kako to već ide i sad, odluči nekolicina ljudi onima koji nemaju baš hrane i sl. udijelit ponešto hrane. Evo, ajd idu im skuhat i odnijet i podijelit u javnim kuhinjama ili kako to već ide.

Prvo boga pa beskućnike, i volonteri katolici imaju liste prioriteta.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
17 godina
odjavljen
Šef kaže...

E, nego evo jedno pitanje koje me muči danas. Znači, Božić je, Božićni duh i tako to, kako to već ide i sad, odluči nekolicina ljudi onima koji nemaju baš hrane i sl. udijelit ponešto hrane. Eto, idu im skuhat i odnijet i podijelit u javnim kuhinjama ili kako to već ide.

Bakalar je i jestiv i ukusan :) Zašto misliš da nije svima? :P Možda ga ne voliš, ali... :)

Troll level: sensei
15 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivajte-u-zimi-ljeto-bi-moglo-biti-quotpaklenoquot-2013-godina-bit-ce-medju-najtoplijima-u-posljednjih-160-godina/653889.aspx

Ovakva vijest je bila i očekivana nakon ove blage zime i jesenskog Božića

Nego, što vi kažete na ovo globalno zatopljenje ? Jesu ljudi krivi ili majka priroda ? Uostalom nisu ni dinosauri uzrokovali ledeno doba.

steam:hcplankton
17 godina
neaktivan

Bit će leda neboj se, vidjet češ u drugom mjesecu, malo smo izhebali majku zemljicu pa se sve pomaklo za koji mjesec, zato na božić možeš uredno u kratki rukav po dalmaciji.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
16 godina
Keops kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivajte-u-zimi-ljeto-bi-moglo-biti-quotpaklenoquot-2013-godina-bit-ce-medju-najtoplijima-u-posljednjih-160-godina/653889.aspx

Nego, što vi kažete na ovo globalno zatopljenje ? Jesu ljudi krivi ili majka priroda ? Uostalom nisu ni dinosauri uzrokovali ledeno doba.

Pa ljudi su svakako pridonijeli sa abnormalnim prženjem raznih goriva, prije svega. Sve će to doći na svoje mjesto kako tehnologija napreduje, a neće niti Kinezi dovijeka moći kuriti koliko sada kure.

Zato su mi smiješne katastrofalne prognoze.

Zapravo, većina svijeta izbacuje sve manje CO2, osim Kineza i Indijaca koji su u zamahu razvoja.

Osobno mislim da će svima daleko veći problem biti abnormalno razmnožavanje ljudi, lako je za prirodu {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 15:15 (eevek).
18 godina
neaktivan
Keops kaže...

Da, baš. Prije par mjeseci su prognozirali jednu od najjačih zima, a što je ovo sada? Prije dvije godine najavljivali kišno ljeto, a ustvari suša opalila kao malo kada. Prije cca 3 godine Englezi najavili, a naši slijepci prenijeli, kako nas čeka sušno ljeto, a cijelo ljeto kiša i poplave. Bolje prognozira baba Simana nego ti nazovi znanstvenici.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
17 godina
Šef kaže...

Badnjak je bio, posti se. Zato se obično jede riba. Jasnije?

A ti bi im dao kolača umjesto ribe, wtf? Pa šta god da su im dali, kakve to veze ima? Bitno da su nešto jeli.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Šef kaže...

Badnjak je bio, posti se. Zato se obično jede riba.

Postili su oni cijelu godinu.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Otkad je to smeće zvano post ikako vezano uz Božić kao obveza?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 22:07 (eevek).
14 godina
odjavljen
eevek kaže...
Pero Dinamit kaže...

Od onda otkada je Božić vjerski blagdan. Znači-otkako se i počeo slaviti.

Ako ti to smeta,nisi kršćanin-nemoj ni slaviti Božić. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
15 godina
@Šef: mislim da je bakalar dijeljen na Badnjak, na Božić dijele nešto drugo. Osobno da sam u situaciji da se ne mogu prehraniti bio bih zahvalan za bilo kakav besplatni obrok. Da li je baš morao biti bakalar? Vjerujem (mada nisam pretjerano veliki znalac) da je bakalar odabran zbog toga što se od njega radi varivo pa se može napraviti dosta porcija i nahraniti dosta ljudi. Žalosno je to što pučke kuhinje imaju sve više korisnika.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
eevek kaže...

Osobno mislim da će svima daleko veći problem biti abnormalno razmnožavanje ljudi, lako je za prirodu {#}

To ćemo lako, ratovanjem koje je korisno i za ekonomiju i za preveliku populaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 0:01 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...
eevek kaže...

To ćemo lako, ratovanjem koje je korisno i za ekonomiju i za preveliku popularnost.

*populaciju?

Sve je to fino, ali nekako ne vidim rat na teritoriju juesendej. Tako da to i nije nesto previse fer.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 23:59 (tnakir).
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Tonči kaže...
eevek kaže...

To ćemo lako, ratovanjem koje je korisno i za ekonomiju i za preveliku popularnost.

*populaciju?

Sve je to fino, ali nekako ne vidim rat na teritoriju juesendej. Tako da to i nije nesto previse fer.

Puno pojeo :P

To se čini sada. Ne vidi se niti se vidio WW2 na europskom...

16 godina
Pranja kaže...
 Od onda otkada je Božić vjerski blagdan. Znači-otkako se i počeo slaviti.
Ako ti to smeta,nisi kršćanin-nemoj ni slaviti Božić. {#}

Ne smeta mi, frende... zabavlja me činjenica da boga veseli manjak unosa hrane.

Osim što si u krivu po pitanju obveze posta, većina vas megakatolika krivo i shvaća sam post, pa tako jedete cijeli dan samo da nije masno...ali dobro, nećemo sada o tomu.

Za biti vjernik ionako nije bitno znati o čemu je riječ  {#}

17 godina
AA-d00d kaže...
Pero Dinamit kaže...

Badnjak je bio, posti se. Zato se obično jede riba.

Postili su oni cijelu godinu.

Ako već frajeru citiraš, citiraj cijeli post do kraja gdje sam napisao da je bitno da su nešto jeli, nije bitno šta. Šta bi sad ti još birao kada već nemaš?

eevek kaže...
Pero Dinamit kaže...

Pranja ti je savršeno odgovorio. Ti bor/jelku nemaš u kući onda ovih dana jel da? Ili si licemjer pa ga ipak imaš? Kako mi idu takvi kao ti na onu stvar... Idi slavi pravoslavni žićBo ili šta već, ako već ne poštuješ tuđe običaje bolje šuti.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
odjavljen
eevek kaže...

Ne smeta mi, frende... zabavlja me činjenica da boga veseli manjak unosa hrane.

Osim što si u krivu po pitanju obveze posta, većina vas megakatolika krivo i shvaća sam post, pa tako jedete cijeli dan samo da nije masno...ali dobro, nećemo sada o tomu.

Za biti vjernik ionako nije bitno znati o čemu je riječ  {#}

Ako ti ne smeta,što se buniš?

I zašto vjerski običaj nazivaš smećem? Podsjećam te da kršiš pravilo o vrijeđanju po vjeri,tako da malo pripazi kakve ateističke bahate gluparije pišeš.

Ja sam jučer konzumirao samo ribu i povrće kada smo kod toga.

Mene jedino čudi kako neka osoba (poput tebe) može biti toliki licemjer-slaviš(znam da slaviš) blagdan vjerske zajednice za koju tvrdiš da ne pripadaš, vjerojatno i sa članovima svoje obitelji ili prijateljima,zabavljaš se i onda još pljuješ po svemu tome. To je toliko jadno da mi te je čak i žao.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
16 godina

Ne bunim se, frende...samo sam se zakačio za napisano o postu. Valjda me smeta što vjernici nemaju pojma što to jest.

Imam jelku, ali nije moja niti je moj izbor. Da se mene pita, ne bi bila tu jer ne bi imalo smisla.

Istina, pretjerao sa opisivanjem posta kao smeće i ispričavam se za to...to je samo osobno mišljenje, ali znam kada pretjeram i to priznam.

Božić je blagdan, ne običaj. Post na badnjak je običaj, ne pravilo.

Jednako tako... post (obični, ne strogi) znači jesti jednom dnevno, pravi punokrvni obrok. 

Nemrs znači jesti cijeli dan, ali bez meseka (ono što većina "vjernika" zove post)

Gledajući "običaje" oko sebe, vidim da većina nema pojma što uopće radi na badnjak, ali dobro. Meni je to smiješno jer ja bih se potrudio biti upućen u pravila nekakvih rituala, ako već imam tu spiku.

I sad vas to ljuti...što da ja radim. Ako sam u krivu ispravite me.

Inače, ne. Ja ne slavim Božić već godinama, ali ga čestitam onima koji ga slave. To je čisto stvar kulture.

Ne "postim", ne idem na polnoćke, ne kitim nikakvo stablo, ali kupim poklon ljudima koje volim.

Što je kod mene licemjerno i što ste se odmah digli na noge? Poprilično ste ratoborni, a ne biste trebali biti {#}

"ateističke bahate gluparije" neću niti komentirati, jer moraš me ispraviti pa dokazati da je napisano gluparija.

Uostalom, nemaš pojma o meni, tko i što sam bio prije nego sam shvatio da vjere nisu baš moja stvar {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 0:33 (eevek).
18 godina
Pero Dinamit kaže...
citiraj cijeli post do kraja gdje sam napisao da je bitno da su nešto jeli, nije bitno šta. Šta bi sad ti još birao kada već nemaš?

Preskočiti ću dio o vjeri, ali me baš zanima otkad je ideja ljudi (koji nešto dobrovoljno dijele) pokazivati moć?

Gledam te!
14 godina
odjavljen

http://hr.wikipedia.org/wiki/Post

Kao što možeš pročitati na linku,pogriješio si vezano za post.

Nemoj me zvati frendom,jer nismo prijatelji.

Imaš jelku,kupuješ poklone... hmm, prihvatio si sve komercijalne oblike tog blagdana.

17 godina
Veliki Brat kaže...

Preskočiti ću dio o vjeri, ali me baš zanima otkad je ideja ljudi (koji nešto dobrovoljno dijele) pokazivati moć?

Ne kužim na šta misliš?

Pa dijelili su valjda hranu na Badnjak, tako već godinama rade, neka vrsta tradicije. Zašto bi to bila moć? Meni je to lijepo djelo, iako bi trebalo takvo što biti češće, a ne samo par dana godišnje.

16 godina
Pranja kaže...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Post

Kao što možeš pročitati na linku,pogriješio si vezano za post.

Nemoj me zvati frendom,jer nismo prijatelji.

Imaš jelku,kupuješ poklone... hmm, prihvatio si sve komercijalne oblike tog blagdana.

I dalje griješiš, ali dobro. Ionako ti je nebitno poznavati vjeru.

Nismo frendovi, ok.

Imam jelku jer osoba sa kojom živim to želi. Tolerancija se to zove - nešto što vjernicima ne ide baš dobro.

Kupujem poklone...i za rođendan i godišnjice, ali često i bez razloga.

Kada netko slavi Božić, a tebi je drag, kupiš mu poklon jer ti je...drag i očekuje to.

To se zove kultura i uvažavanje tuđih želja, potreba, očekivanja, pa i ljubav.

Znaš ono, kupiš majci cvijeće za Dan žena i tako to.

Eh...puno toga imaš za naučiti o životu, a i vlastitoj vjeri očito.

18 godina
Pero Dinamit kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne kužim na šta misliš?

Pa dijelili su valjda hranu na Badnjak, tako već godinama rade, neka vrsta tradicije. Zašto bi to bila moć? Meni je to lijepo djelo, iako bi trebalo takvo što biti češće, a ne samo par dana godišnje.

Sad ti prigodno preskačeš dio vlastitog citata.

Ako prijatelju poklanjaš nešto, onda se poklonjenom konju ne gleda u zube. Ali ako kuhaš za čovjeka koji si ne može priuštiti hranu i kažeš mu: "Jesti ćeš ovo ili ništa." onda to nije dobročinstvo, nego čisto iskazivanje moći i pumpanje vlastitog ega.

Ne znam koja je nutricionistička vrijednost bakalara, ali dijeljenje bakalara na badnjak nema veze s dobročinstvom, nego s vjerom. A to je tužno.

Gledam te!
18 godina
neaktivan

pa kakav je post riba? i to bakalar, vrlo hranjiva riba puna nutrijenata pripremljena da pliva u ulju, za post se jedu gorke trave, beskvasni kruh i voda, to bi bio kakav takav post, ovo što se prodaje pod post je kičasto blagovanje punog stola koje se vrlo malo razlikuje od božićnog stola

td svima
14 godina
odjavljen
eevek kaže...

I dalje griješiš, ali dobro. Ionako ti je nebitno poznavati vjeru.

Nismo frendovi, ok.

Imam jelku jer osoba sa kojom živim to želi. Tolerancija se to zove - nešto što vjernicima ne ide baš dobro.

Kupujem poklone...i za rođendan i godišnjice, ali često i bez razloga.

Kada netko slavi Božić, a tebi je drag, kupiš mu poklon jer ti je...drag i očekuje to.

To se zove kultura i uvažavanje tuđih želja, potreba, očekivanja, pa i ljubav.

Znaš ono, kupiš majci cvijeće za Dan žena i tako to.

Eh...puno toga imaš za naučiti o životu, a i vlastitoj vjeri očito.

Ako griješim-pokaži i dokaži.

Sa boldanim si me nasmijao-prije par minuta si sipao drvlje i kamenje,a sada je sve pinki i svuda raste cvijeće. Jako licemjerno.

Ja toleriram tvoje "neslavljenje" Božića ako je to tvoj izbor,ali ne toleriram kada netko vrijeđa mene,moje običaje,vjeru i sve ostalo što se uz to veže samo zato jer on to ne prakticira. A ti to radiš i meni kažeš da nisam tolerantan.

14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

pa kakav je post riba? i to bakalar, vrlo hranjiva riba puna nutrijenata pripremljena da pliva u ulju, za post se jedu gorke trave, beskvasni kruh i voda, to bi bio kakav takav post, ovo što se prodaje pod post je kičasto blagovanje punog stola koje se vrlo malo razlikuje od božićnog stola

Jede se hrana koja ne sadržava životinjske masnoće i meso koje ne potječe od toplokrvnih životinja.

Ja nisam jeo bakalara,jeo sam lososa. Riba je riba.

@ Veliki Brat:

Po tebi bi beskućnici znači trebali jesti a la carte?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 0:57 (Pranja).
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Jede se hrana koja ne sadržava životinjske masnoće i meso koje ne potječe od toplokrvnih životinja.

Ja nisam jeo bakalara,jeo sam lososa. Riba je riba.

boli me šta se jede tradicionalno, u kršćanstvu je sve ionako svedeno na ritual a kler si je fino odredio da se mogu prežderavati i dok poste, jesti ribu jednostavno ne znači postiti u smislu u kojem je post zamišljen (suzdržavati se od ugode koju pruža hrana)

td svima
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Šef kaže...

Bakalar je i jestiv i ukusan :) Zašto misliš da nije svima? :P Možda ga ne voliš, ali... :)

Ma jest, da, jedem ga i ja eto na Badnjak il kad se već jede. Al eto, možda bi ljudi bili sitiji s nečim drugim.

Pero Dinamit kaže...
Šef kaže...

A ti bi im dao kolača umjesto ribe, wtf? Pa šta god da su im dali, kakve to veze ima? Bitno da su nešto jeli.

Ne, nije mi jasno, daj malo pojasni uz 2-3 linka na wiki.

Ja bih im dao kavijar da jedu.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice