Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.312.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

stvar je u tome što se od asfaltiranja rotora (karikirano gore, karikiram ja) ne da preživjeti, nije stvar u tome da se ljude koji su nesposobni za više treba kazniti, potrebno je da mogu živjeti, u društvenoj preraspodjeli koja se kreće od živjeti normalno, od tuda treba krenuti nikako manje od toga ako je ispod toga onda mi niti ne treba država niti uređenje koje se ne brine za tupe, glupe, poluglupe i ostatak kretena koji rade poslove kojima su po rođenju intelektualno limitirani

Ad1; moža i ne, ali ja se nebih složio s tim tvojim stajalištem, a razlog bih tražio u višljim linijama poslovanja, gdje baš imam prilike u mojem gradu xy puta vidjeti kako se neka karikirano kanalizacija u dužini oko 1200 metara kopa oko mjesec dana, i zamisli, iza 15.00 sati oni odu doma, umjesto da to odrade u što kraćem vremenu, pa da si podignu nivo produktivnosti, oni ju ČUVAJU, da slučajno ne bi  pobjegla kuda!!!!

Ad ostalo; pričaš o društvenoj preraspodjeli, pa me baš živo zanima gdje se ti vidiš nakon završenog fakulteta recimo, u Hrvatskoj, gdje nećeš vjerojatno tako lako dobiti posao za koji si crnčio xy godina, ili možda u Hrvatskoj na burzi, makar nisi niti tup, glup, poluglup niti ostatak kritične mase koja je od rođenja po rađenju limitirana, ili ćeš otići van, trbuhom za kruhom, gdje ćeš vjerojatno zaraditi 4x više nego doma, ali gdje ćeš se morati dokazati 44 puta više'?!?!

(s)izgoreo kaže...
Pranja kaže...

Nemoj tako. Svaki posao je jednako vrijedan i jednako doprinosi ako se obavlja savjesno i stručno.

I nisu ljudi koji rade "niže" poslove neinteligentni,već ponekad jednostavno nemaju prilike za bolje(ili im se ne da,a to je već drugi par rukava).

ja narod kao u onom filmu zovem kreten, čim mi netko spomene narod meni automatski padne IQ na još manje nego što je sad... a danas se narod često spominjao i eto retardacije

Kada već koristiš tako jake i teške termine, budi baja pa prvo reci barem o kojem se filmu konkretno radi, da ga i ja/mi pogledam/o, možda nešto novo naučim/o, zaključim/o, ovako, nemam namjeru vrijeđati, ali ovakvim riječnikom i riječima ti vrijeđaš mene i sav ostali pošten narod koji nije imao šanse ili love da studira kao ti, da mu se pruži prilika dokazati da u njemu čuči jedan genijalac, nekakav izvrsnik!!

Recimo to ovako; ja sam mladost živio u Jugoslaviji, nisam imao neke mogućnosti prevelike za studij tada, ali da sam recimo mogao vidjeti ono što vidim u CSI serijalima, to bi me jako povuklo za kemiju i fiziku, a još dodatno zapalilo za bilogiju, pa bih onda vjerojatno krenuo u nekom drugom smjeru, ovako, tu sam gdje jesam, zatekao me je rat u mladim danima, netko je upitao, želiš li studirati, ja sam rekao želim, pa sada imam fakultetsko obrazovanje, uskoro možda upišem i magisterij, ali što bi bilo da sam povjerovao da sam ja kreten, ili dozvolio da netko to kaže u moje ime?!?!

(s)izgoreo kaže...
Pranja kaže...

Ok, a zašto? {#}

zato što je narod vreća svega, teški prosjek kojem možeš podvaliti kozji brabonjak za kavijar, sanadera za finog i uglađenog gospodina ili keruma za ekonomskog maga, nikolića za... tupasta masa bez ukusa, mirisa i boje etc etc...

Opet bez implicite namjere vrijeđanja, tebe, bilo koga, ali daj reci jedno, kada si zadnji puta ti jeo kavijar, onaj pravi od BELUGA JESETRE, a ne onaj rolfo kavijar?!?!

Što se tiče Sanadera, moje mišljenje o njemu je toliko loše, jer službeno sam imao prilku o puno toga vidjeti, čuti, doživjeti, uglavnom, nije za sada večeras ovdje, ali da je stekao neke manire, JE, makar je povukao i talog sa dna moralnog ponašanja koje ga je stajalo svega, ugleda ponajprije i ponajviše, da nije napravio prekonekoliko krivih radnji i da nije došla svjetska globalno ekonomska kriza, proživio bi on sve, što ćeš, bad luck, što uopće ne znači da ga makar slučajno opravdavam!

Šjor Kerum i JE ekonomski mag, ali on ne zna raditi sa ljudima, nažalost po njega! Nekoliko sam ga puta imao prilike vidjeti uživo u Maybachu ili Hummeru, držao se je višlje od samog Gaj Julije Cezara, pa kada se je sunce zdiglo do vrha, ostao je zaslijepljen, a nije imah sape za dalje, na još veći vrh - PULITIKU u njegovu butigu! Da je radio bolje sa ljudima, a ne kao ti ju nazivao posprdno kretenima, i on bi daleko dogurao, ali nije imao takta niti stila, njemu je gućak vrh sociologije!

Reći ću i jednu o Nikoliću, prvo pometi ispred svojih vrata, onda komentiraj tuđa, ili onu drugu, rugala se sova sjenici kako ova ima velike oči, o tome gdje je bio od 1990 do 1996 iluzorno je bilo što reći, napisati, pomisliti, sve se za skorom svakog zna!

ATJ Lučko
14 godina
odjavljen

p0rn:

Za sve postoji riješenje,pa tako i za te koji primaju socijalku.

Radno sposoban? Odlično,sad češ zaraditi to što ti država daje-metlu,krpu u ruke i čisti ulice,uklanjaj grafite. Za one totalno bez ikakvog obrazovanja-u kombinezone i za pokretnu traku razvrstavati otpad za reciklažu. One koji ne mogu toliko raditi (prekvalifikacija,edukacija) u uređivanje zapuštenih parkova, uklanjanje korova itd.

Mislim da bi to riješenje odgovaralo,zar ne?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
17 godina
odjavljen

Inace, ovo sa stopama PDV-a je zgodno. Sad ce se i knjige jos manje kupovati, sto je dobro. Zaglupi narod i lakse je vladati. Kad je narod gladan i glup, imas manje problema. :)

Troll level: sensei
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Inace, ovo sa stopama PDV-a je zgodno. Sad ce se i knjige jos manje kupovati, sto je dobro. Zaglupi narod i lakse je vladati. Kad je narod gladan i glup, imas manje problema. :)

Zaboravio si da raja još uvijek ima internet. {#}

A i inače je postotak ljudi koji mjesečno pročitaju barem jednu knjigu malen.

Ja otkako sam na faxu nisam pročitao niti jednu a da mi nije imala veze sa strukom. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
17 godina
Tonči kaže...

.. Kad je narod gladan i glup, imas manje problema. :)

-mi nemamo problema.

-današnji update, štrajk holandeza-mljekara, štrajk slovaka-profesora... interesantna je raspodjela gdje se što reže, ne? (kao odgovor na globalnu krizu, sniženje troškova-plaća).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
ihush kaže...

-mi nemamo problema.

-današnji update, štrajk holandeza-mljekara, štrajk slovaka-profesora... interesantna je raspodjela gdje se što reže, ne? (kao odgovor na globalnu krizu, sniženje troškova-plaća).

Postoji samo jedno riješenje za krizu-ukidanje svih postojećih valuta na cijelom svijetu.

17 godina

-malo drastično, da ostavimo barem devize? Ili da ukinemo kriminal i ratove? {#}

14 godina
odjavljen
ihush kaže...

-malo drastično, da ostavimo barem devize? Ili da ukinemo kriminal i ratove? {#}

Pa logičkim zaključivanjem sam došao do zaključka da ako žalimo kao vrsta"mentalno" evoluirati,moramo se početi odricati materijanog. A novac je najgori problem. Da svi imaju istu valutu (nazovimo ju npr. Value) ne bi bilo vanjskih dugova,samim time prektički ni ti zemalja trećeg svijeta. Onda da se polako okanimo i gluposti sa granicama i državljanstvima i eto nam pomaka kakav zaslužuje treći milenij.

18 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
...ali što bi bilo da sam povjerovao da sam ja kreten...

Lučko ti nisi narod, ti si pojedinac!

ali da se primjetiti kako imaš sposobnost svoju osobnost rasporediti u više tijela

ono što meni tu nije jasno je da si ti uspio uzurpirati čitavu jednu jedinicu predstavivši se nikom kao valjda glasnogovornik ATJLučko, jel ti to radiš s nekim u dogovoru ili što?

pitam da znam jesu li tvoji stavovi na forumu i službeni politički stavovi te antiterorističke jedinice ili potpisuješ samo privatni stav čovjeka kojeg si unio u profil

BTW:

kakav je tvoj stav prema pokojnom F.T. i njegovim sitnozubima npr. što je ostalo od vjere u njega...

td svima
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 0:08 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ma daj nemoj me za_ebavat. Tko god da je pročitao onaj članak (a da pritom ima "zrno soli u glavi") shvaća koja količina gluposti je tamo zgusnuta. Onaj koji je pročitao a to ne shvaća (a znam da ti nisi jedan od tih) ionako ima dug put ispred sebe prije nego će postati sposoban da neke stvari shvati (duži čak od autora članka).

Dakle da u svoje potpise stavimo IQ mjeren od službene Mense? Kad je već prostor premalen za naš ego.

Nema potrebe za lažnom skromnošću, niti impliciram na tebe, slučajno me ova rečenica gore samo podsjetila koliko smo rezultat lošeg bajstender efekta. Nemoramo se zavaravati da smo svi  humani, da ćemo rezultate cijelog svog života, rada i truda pokloniti nekome. Svi smo civilizirani dok nas to ništa ne košta, dok nam je pun želudac.

Članak je debilan, kao takav ide pod ruku "vi koji imate više dajte više". OK, možemo živjeti u iluzijama da je netko bitan, pripisivat vlastite uspjehe sebi, neuspjehe "prirodi", na kraju dana koga realno bili briga. Nekako iz iskustva vidim da ljudi koji se trude promijeniti sve oko sebe, nekakvi revolucionisti, obično ne promijene ništa, trude se prikazat da rade za neki boljitak zajednice nametanjem vlastitih "riješenja", obično gledaju vlastitu korist, dok ovi koji se trude promijeniti sebe, eto bar promijene sebe. Ali eto, gorka je činjenica da svi sjedimo za istim stolom, svako svakog, na ovaj ili onaj način drži za jajca, status quo ftw.

Osobno mi je retardirano da itko ikome nameće neke vragove. Čak sam mišljenja da bi svima bilo bolje kada bi se manje toga nametalo. Recimo, nema poreza, nema besplatnog školovanja, doktora, prijevoza, struje.. Vjerujem da bi se više ljudi educiralo, da bi imali bolju medicinsku skrb, al o tome možda u nekom drugom postu.

Ja nisam kriv što sam se rodio tu na zapadu, to što pola civilizacije nema vodu, kamoli neku drugu životnu potrebu, ah što ću im ja. Moj standard je sad ovakav i kotač civilizacije ne mislim okretat unazad. Al odjednom me briga kad nekome u financijski boljoj situaciji treba nešto uzet i kotač okrenuti unaprijed. Pa kad je tako, ajmo onda to pravilo primjeniti na sve. Liberalno i demokratski nametnut svima jednake civilizacijske uvijete. Činjenica je da će većini biti bolje nego što je sad.

Samo još app u vezi srba, naroda.. to što ste protezali kroz raspravu. Lupi td ako u familiji nemaš svađu, spor, sudske procese oko nekretnina, novca, žene, "ko je kome šta reko", "ima a neda".. Nakon toga si napiši na ogledalo, "fak, ja sam sam sebi kriv".

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

@ Pranja, (ajd, kad sam ušo za peni idem za funtu..)

-prijedlog naziva vrijednosnice: Dinar (sve asocijacije su namjerne)

-štampat će ga USA, kao što to i sad radi, za ostatak NATO i neNATO juzera, uz proviziju i fluktoacije tečaja koje će NRKina pokrivati kako im nebi pao prihod izražen u toj valuti.

-kontrola ne postoji, kao što ne postoji, jer se nitko nije sjetio, u EU. Što je dovelo upravo do trenutne situacije, tj štamparije rade kao u doba Babe mjenice. Zato bolje da to radi uncle Sam, nego da to radimo mi.

.. uz ostatak koji zvuči kao startrek, praktički nema zareza koji se može održati u takvoj ideji. .. i (možda neobično) -slažem se, to bi bilo zgodno. (opet svaka sličnost npr s forumom, tj prijedlozi izmjena poznaju tu formulaciju i odgovor). -ništa od toga.

-ali, ako ideju (ideologiju) podržavam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 0:16 (ihush).
14 godina
odjavljen

EU je profuravala Euro kao takvu ideju ali tu ima skrivenih pričica.

Euri nisu isti,dapače imaju i svoj vlastiti tečaj i posebne oznake -ako se ne varam,njemački Euri imaju oznake X a grčki Y ili tako nekako. U zadnje vrijeme(otkako je Grčka u kolapsu) se svi riješavaju njihovih Eura.

Toliko o Europskoj Uniji koja je zamene bila i ostala Europska trgovinska zajednica.

Kao vrsta smo jadni jer određene skupine silno žele imati moć jedna nad drugom-i zbog toga smo zaostali. Jbte,da ima neki nenastanjeni planet sličan Zemlji,zapalio bih tamo bez pardona jer mi se ovo gadi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 0:35 (Pranja).
13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

kakav je tvoj stav prema pokojnom F.T. i njegovim sitnozubima npr. što je ostalo od vjere u njega...

jamačno glede i unatoč od tog čimbenika nije ostalo ništa.

17 godina
Pranja kaže...

..nenastanjeni planet sličan Zemlji,zapalio bih tamo bez pardona jer mi se ovo gadi.

- nenastanjenih ima na svakom čošku. Problem je samo 'dosada', tj loša atmosfera. (kao priče o raju i paklu, ekipa je dolje..).

18 godina

Jos jednom bih se vratio na ono da smo u startu svi jednaki i da trebamo dobiti po zasluzi...

Tonci, zelis reci da jednake sanse imaju Todoricev sin koji je zavrsio ekonomiju ili npr thedream koji je takodjer (pretpostavljam) zavrsio ekonomiju? Zelis reci da su u startu jednaka dva stomatologa; prvom je stari stomatolog koji je omogucio sinu da ima svoju ordinaciju, da dobije znanja i praksu, a drugi je prosjecni student, radi po domovima zdravlja i slicno. Heh... super.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jos jednom bih se vratio na ono da smo u startu svi jednaki i da trebamo dobiti po zasluzi...

Tonci, zelis reci da jednake sanse imaju Todoricev sin koji je zavrsio ekonomiju ili npr thedream koji je takodjer (pretpostavljam) zavrsio ekonomiju? Zelis reci da su u startu jednaka dva stomatologa; prvom je stari stomatolog koji je omogucio sinu da ima svoju ordinaciju, da dobije znanja i praksu, a drugi je prosjecni student, radi po domovima zdravlja i slicno. Heh... super.

To ti mogu i ja osobno odgovoriti. Nemaju. Ne bi javno o detaljima, ista smo generacija,da, isti fakultet EFZG.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
thedream kaže...
tnakir kaže...

To ti mogu i ja osobno odgovoriti. Nemaju. Ne bi javno o detaljima, ista smo generacija,da, isti fakultet EFZG.

Ko prstom u govno.

Rvat katolik!
16 godina

definitivno nismo u startu svi jednaki. neki se rode u bogatom okruženju. roditelji imaju stanove, zemljišta. neki se rode u obitelji opterećenoj kreditom za stan. ili nema kredita, ali je odnos plaće i mjesečnih troškova taman toliki da se ništa ne može uštediti. kad čovjek iz takve obitelji završi faks i zaposli se, kreće praktički od nule. ako ne želi do penzije biti sa roditeljima, kupuje stan na kredit i počinje novi krug.

Potpis!
16 godina
neaktivan

Ljudi također zaboravljaju da nejednakost nije isključivo materijalna kategorija, a to je prvo što u 90% slučajeva ljudima padne na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 10:05 (thedream).
18 godina
thedream kaže...

Ljudi također zaboravljaju da nejednakost nije isključivo materijalna kategorija, a to je prvo što u 90% slučajeva ljudima padne na pamet.

Ali druge prednosti vode ka materijanoj prednosti.

Rvat katolik!
17 godina
thedream kaže...

-stvarno misliš da to što sam (pre)lijep pomaže u bizu? Samo odmaže... Sva ženska čeljad od malih nogu (i velikih oblina) me konstantno obljeće, te di mi je stick, te ajd vidi ovo na monitoru (a u odbljesku ekrana sise u prvom planu, ili u krupnom planu ali pošto je to ona TV emisija koristim neregistriran termin, copyrightano je), te zašto taj kompijutor koj je vjerno služio 14 godina više neće... i ima neke kolaćiće pa da ja to onako za 5 minuta sredim (5 minuta mi je sex-tolerancija-durability one to znaju i tako formuliraju poziv, jer posao se mjeri satima-danima kao kod svakog PCa kojem se raspadne sve osim I/O switcha onog starog koji je stvarno gasio struju, vidi još radi. klik-klik..). Da ne spominjem koliko je sada managerica (ljudožderki) na frontalnim pozicijama u IT branši.. neke su tamnokose, pa im zahtijevi i imaju smisla, kao ''na ovoj formi, želim prikaz bilance, innerjoynaj mi tablicu kupci where promet > od infinity OR poček&odgoda ..'' A bila je dobra prije FERa. Ili ona druga tamnokosa, u saboru, Seka (od Brace), kad zine ja se smrznem. Ajd ti budi naočit, dok te takva mjerka i ugovara job, gore od silovanja je sama pomisao na to. (kao što se djeca boje mraka i ja se tog bojim, there is nothing to fear but fear itself... Carpenter, Spilberg.. je to koristio u filmovima, Ralje(I) pola sata nema ničeg, a svi se useru od straha.

- Vidi jadne sponzorušice i nogometaše fudbalere, zar je i njima izgled pomogao? Dobrota, komunikativnost, dubuna duše.. su univerzalne vrline, tako se čak bira Miss, istina, uvjek nekom slučajnošću pobjeđuje  broj grudnjaka. Kad dodamo invalide (ratne nećemo sad spominjati, pogotovo ne one koji su vozeći općinski auto preko macelja iskamčali penziju, jer je tamo negdje bio rat.. i oni su čuli za njega) i hendikepirane, npr mucavi spikeri, ružne metereologinje, nogometaš s dvije lijeve, pjevačica koja... to samo dokazuje da nema prepreka za osobu koja je predana tom cilju (ili ima gurača, nism 100% siguran). Posljednji video uradak koji je Faranhejtica publishirala, uklonjen s YTa, CENZURA! (zakasnio sam). Tako se radi s Kiklopicom i svim velikim piscima koji su uz to sexipilni. Ili Kara-batićka koja deklanira rimske brojeve I-II-III-IV-V-VI...LXII,... đabe joj to kad joj zavidni ne dozvoljavaju npr pristup katedri inače bi već imala privatnu školu konkurentnu Suvagu (za osobe deformirane DuckFace liftingom i plastičnim umetcima po ISO-9001 eko normi, koje sad povlače iz uporabe).

Vidi koliko je svima (nama) lijepima izgled i stereotip odmogao. Lakše je biti ružan, nepokretan.. ili barem siromašan, jer ni bogatima nije lako. Dodatni primjer, u USA je sad Obamac, afroamerican, baba mu još lovi lavove za doručak.. i on je el.presidente, ne tamo neki multimilijarder ili WASPić. Vid Putina, ok, nije baš ružnjikav (muško sam pa istospolne ne gledam tako da nisam relevantan, samo odokativno..), al što je glup, to nema svugdje. On tako na ljetovanju, šeće okolo (stasit, na vrancu i kamermanima) i spašava turiste od sibirskih tigrova. .. YeRight, neš ti posla na godišnjem. Umjesto da se igra na PS2 i twita.

Koliko god primjera, uvjek su oni drugi u prednosti. Samo stereotip forsira da se to odnosi na one prve (mene, kao prvo lice jednine, ti si po tomu onaj drugi)..

enivej, sarkazam. Da se ne posvađamo previše... nakon kave može  {#}

edit:

thedream kaže...

Vrag me odnio huš ako sam ijednom živčanom stanicom referirao na vanjski čovjekov izgled ali odgovor ti je spektakl, svaka čast. {#}{#} Ma kakva svađa, nema svađe.

-nisi, ali si mogao (bar pomisliti).. ma ovo je onako, izvrdavanje konteksta do granica. Namjerno. Uz to što se za ostale epitete (na koje si mislio, ili nisi, što je grijeh-propusta, kasnije) nadovezuje i izgled, tj to su sve ljudska-subjektivna mjerila, ne fizikalna-matematička. Bogatstvo, hendikep, izgled, boja kože, sredina (kvart-država...).. sve to je pre-relativno da bi postojao odgovor.

npr Što vrijedi bogatstvo bez sreće ili zdravlja? -čista filozofija uz sarkazam, radije biti bogat i tužan, nego siromašan i tužan (tužniji..)... umjesto tužan stavi, ružan, dobar, loš, zao, duhovit, ... paše svaki kriterij, ljepše je, u rečenici barem, biti bogat. Uz temu, nije grijeh bit bogat, grijeh je željeti.. i to ostvariti na nedozvoljen način. Samo se opet možda nećemo složiti oko definicije grijeha (i vjerski, bračni, politički, etički..) i ponjaprije LJUDSKI.

- Pa kad je netko bogat, logično da očekuje i tako upotrebljava to bogatstvo u svoju korist-prednost. Dal je to u ratu ili barenju treba, kerenju u kafani, limeni ljubimac, žena sa spojlerima made in France by akrilix, kupnji nogometnog kluba, toranj u Dubaiju..

Its nice to be a king. {#}

And its proununced 

- može se tipkati hush, i je samo prefix kojeg je forum kod registracije tražio... kad ga ima Apple, ima i ja. iHush ili samo hush. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 12:51 (ihush).
18 godina
Tonči kaže...
Pranja kaže...
Tonči kaže...

Jesam ja to nešto krivo shvatio ili tu stvarno piše da nije fer da bogati plaćaju veći porez jer imaju više?

Ti si poseban dečko u svakom slučaju, ali ako ti nije jasno pročitaj više puta. {#} Članak govori o tome kako se ne može biti selektivno solidaran.

Totalno krivo.

Članak ne "govori o tome kako se ne može biti selektivno solidaran", već autor pokušava forsirati zaključak kako je svaka solidarnost glupost i to na način da uvodi hipotetsku, nepostojeću situaciju - uprosjećivanje školskih ocjena da bi ove za sve bile iste -  koju onda uspoređuje s također nepostojećom hipotetskom situacijom "izjednačavanja dohotka", koja također ne postoji, nije postojala ni u socijalizmu niti to itko predlaže.

Totalno razumijem Dipla što mu se uopće ne da objašnjavati što je sve pogrešno jer ako sam nisi u stanju shvatiti da su "analogije" nepostojeće i idiotske, ond treba krenuti "ab ovo", a malo ih je koji imaju vremena i volje objašnjavati.

Smisao ocjenjivanja je upravo razlikovnost. Dakle, dva subjekta (učenika) namjerno ne želimo uprosječiti, već želimo napraviti distinkciju među njima.

"Ujednačavanje dohotka" ne postoji kao ideja, teorija ili bilo koja realnopolitička težnja. Postoji tendencija da svatko prema svojim mogućnostima kroz poreze sudjeluje u financiranju stvari koje su od zajedničkog interesa za društvenu zajednicu. To znači da samohranu majku s dvoje djece koja radi kao Todorićeva blagajnica za 3700 kuna ne možeš porezno opteretiti jednako kao samog Todorića iz dva razloga: 

a) nemaš odakle

b) nije pravedno

Tip se inače u komentarima poziva na Miltona Friedmana, koji se zove i "ocem reaganomike", deregulacije tržišta iz 80-tih na način da su svi FDR-ovi zakoni, koji su nakon Velike depresije omogućile Americi nevjerojatan rast i stvaranje moćne srednje klase, poništeni i izazvana je ova globalna kriza koja vam se nikome ne sviđa, pa ni tebi, ali si se nakačio na ovu debilnost koja zapravo ni s Friedmanom nema veze, iako autor misli da ima. 

Katastrofa od početka do kraja. 

Često se divim inženjerskim mozgovima i razumijem njihov prezir prema društvenjacima, jer su inženjeri task oriented i imaju praktične, stvarne metode koje rade i čija je efikasnost mjerljiva. 

Međutim, nerazumijevanje društvenih znanosti (koje su, istina, daleko manje efikasne) je toliko da iz nekog razloga mislite da na osnovu jednog pogleda na temu "kužite stvari" i možete o tome donositi sudove i raspravljati. 

Ne znam - da ti netko s indologije počne trubiti o grep komandi, "opasnostima od umjetne inteligencije" ili nasljeđivanju klasa i polimorfizmu u objektnim jezicima, a sve samo na osnovu poznavanja terminologije: umjetna inteligencija, nasljeđivanje klasa, polimorfizam - da li bi ga poslao u tri krasne ili bi mu objašnjavao odakle početi? 

Zavisi koliko imaš vremena i o naravi. Isto je i s Diplom.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 11:43 (Drago).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Tallahasee kaže...

Pa nemaju ni Hrvati pa ne vriste da je Bosna vekovni Hrvatski teritorij. A boga mi ni ne pale zastave zbog oslobodjenja Sljivancanina i slicnih krvoloka iz Vukovara. Nit razbijaju izloge i trgovine Srba zbog nogometnih "pobjeda" (LOL jel to uopce moguce) njihove repke.

Realno, Bosna jest hrvatski teritorij jos krajem 10-tog stoljeca, ali kasniji dogadaji su sve izmijesali; najvise Turci.

http://www.euratlas.net/history/europe/1000/index.html

Realno?!{#}

Pod čiju vlast su pripadali Hrvatska i BiH prije 10-tog stoljeća?

Za vrijeme Tvrtka I Kotromanića područje od Biograda do Heceg Novog je pripadalo Bosni, realno je to bosanski teritorij?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan

Vrag me odnio huš ako sam ijednom živčanom stanicom referirao na vanjski čovjekov izgled ali odgovor ti je spektakl, svaka čast. {#}{#} Ma kakva svađa, nema svađe.

18 godina
boxer kaže...
Tonči kaže...
Tallahasee kaže...

Pa nemaju ni Hrvati pa ne vriste da je Bosna vekovni Hrvatski teritorij. A boga mi ni ne pale zastave zbog oslobodjenja Sljivancanina i slicnih krvoloka iz Vukovara. Nit razbijaju izloge i trgovine Srba zbog nogometnih "pobjeda" (LOL jel to uopce moguce) njihove repke.

Realno, Bosna jest hrvatski teritorij jos krajem 10-tog stoljeca, ali kasniji dogadaji su sve izmijesali; najvise Turci.

http://www.euratlas.net/history/europe/1000/index.html

Realno?!{#}

Pod čiju vlast su pripadali Hrvatska i BiH prije 10-tog stoljeća?

Za vrijeme Tvrtka I Kotromanića područje od Biograda do Heceg Novog je pripadalo Bosni, realno je to bosanski teritorij?

Htio bih dometnuti da je realno do 20. stoljeća Hrvatska pripadala Mađarskoj, Austriji i Italiji, pa je možda realno da se i sada podijelimo među njima na ravne časti i da napokon, recimo, damo tim Mađarima Rijeku koja im realno pripada. 

Međutim, sve do 9. stoljeća sjeverna Hrvatska i sjeverozapadna Bosna su realno pripadale Velikom Franačkom Carstvu, pa da nas možda Nijemci i Francuzi realno uzmu pod svoje? 

Ali, stani, ima još! Realno je do dolaska Rimljana Hrvatska pripadala Etruščanima! Što sada?!?!?! Imali su i Bugari, realno, svoj plac na Jadranskom moru, pa je možda realno pristojno prvo pitati njih bi li realno Dalmaciju s otocima?

Zajebane su te povijesne realnosti....

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Inače su se kupovale sve u 16. Ta tri dana Inter-Libera kao na pijaci, bez ikakvog reda, od kuharice do Kur'ana, dam da prodam. Volimo se reklamirati kao načitana nacija, no ipak mislim da su nam, u nacionalnim okvirima - gledajući, dnevne novine realan doseg čitateljstva.

18 godina

http://www.vecernji.hr/vijesti/policajac-nije-silovana-nego-pijana-sto-je-ne-bacite-more-clanak-479899

Strava i užas. Ne želim uopće opisati koliku agresiju izaziva u meni ovakva država gdje se sve lomi na najslabijemu i gdje se oni koji bi ih trebali štititi zapravo solidariziraju sa siledžijom. 

This space for rent!
18 godina
thedream kaže...
Tonči kaže...

Inače su se kupovale sve u 16. Ta tri dana Inter-Libera kao na pijaci, bez ikakvog reda, od kuharice do Kur'ana, dam da prodam. Volimo se reklamirati kao načitana nacija, no ipak mislim da su nam, u nacionalnim okvirima - gledajući, dnevne novine realan doseg čitateljstva.

Ma ne čitaju se ni novine. Visi se po portalima, evtl. i svi iznose svoja vrijedna mišljenja o svemu, a iz perspektive strukovnih srednjih škola, ili nesvršenih strukovnih srednjih škola. 

Ne da visoko obrazovanje treba biti besplatno, nego trebamo siliti sve koji zadovoljavalju minimum uvjeta da završe više i visoke škole jer smo kao nacija toliko nazadovali u odnosu na razvijeni svijet da se možemo mjeriti sa zemljama Istočne Afrike i Azije, a ne s onima u EU kamo idemo. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Jutarnji.hr

Što mislite o ovakvim člancima, ne znam otkud da počnem koliko blesavo je, smatram se uvrijeđenim što sam kliknuo na link. Jel postoji kakva inspekcija, sanitarna ili šta već da se prijavi dotični ''članak''.

17 godina
Drago kaže...

..

gdje se oni koji bi ih trebali štititi .. 

-ja se pitam gdje je odgovornost odgovornih? Npr sudaca koji 3 godine drže spis u ladici, btw to je osnova po kojoj je mogla pred strazburški.. dakle, sudac, načelnik, policajac.. =sustav, ne pojedinac. Uz naravno počinitelja (koji za sad leprša slobodan), kažnjana je država, dakle i ja i ti. Moramo namiriti nečije šerifsko ponašanje i kaznu .. može li se tad barem taj dio staviti na teret (ne)odgvoronih, koji su svo to vrijeme primali plaću kao da jesu udgovorni?

btw, @ thedream, mali update.. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice