stvar je u tome što se od asfaltiranja rotora (karikirano gore, karikiram ja) ne da preživjeti, nije stvar u tome da se ljude koji su nesposobni za više treba kazniti, potrebno je da mogu živjeti, u društvenoj preraspodjeli koja se kreće od živjeti normalno, od tuda treba krenuti nikako manje od toga ako je ispod toga onda mi niti ne treba država niti uređenje koje se ne brine za tupe, glupe, poluglupe i ostatak kretena koji rade poslove kojima su po rođenju intelektualno limitirani
Ad1; moža i ne, ali ja se nebih složio s tim tvojim stajalištem, a razlog bih tražio u višljim linijama poslovanja, gdje baš imam prilike u mojem gradu xy puta vidjeti kako se neka karikirano kanalizacija u dužini oko 1200 metara kopa oko mjesec dana, i zamisli, iza 15.00 sati oni odu doma, umjesto da to odrade u što kraćem vremenu, pa da si podignu nivo produktivnosti, oni ju ČUVAJU, da slučajno ne bi pobjegla kuda!!!!
Ad ostalo; pričaš o društvenoj preraspodjeli, pa me baš živo zanima gdje se ti vidiš nakon završenog fakulteta recimo, u Hrvatskoj, gdje nećeš vjerojatno tako lako dobiti posao za koji si crnčio xy godina, ili možda u Hrvatskoj na burzi, makar nisi niti tup, glup, poluglup niti ostatak kritične mase koja je od rođenja po rađenju limitirana, ili ćeš otići van, trbuhom za kruhom, gdje ćeš vjerojatno zaraditi 4x više nego doma, ali gdje ćeš se morati dokazati 44 puta više'?!?!
Nemoj tako. Svaki posao je jednako vrijedan i jednako doprinosi ako se obavlja savjesno i stručno.
I nisu ljudi koji rade "niže" poslove neinteligentni,već ponekad jednostavno nemaju prilike za bolje(ili im se ne da,a to je već drugi par rukava).
ja narod kao u onom filmu zovem kreten, čim mi netko spomene narod meni automatski padne IQ na još manje nego što je sad... a danas se narod često spominjao i eto retardacije
Kada već koristiš tako jake i teške termine, budi baja pa prvo reci barem o kojem se filmu konkretno radi, da ga i ja/mi pogledam/o, možda nešto novo naučim/o, zaključim/o, ovako, nemam namjeru vrijeđati, ali ovakvim riječnikom i riječima ti vrijeđaš mene i sav ostali pošten narod koji nije imao šanse ili love da studira kao ti, da mu se pruži prilika dokazati da u njemu čuči jedan genijalac, nekakav izvrsnik!!
Recimo to ovako; ja sam mladost živio u Jugoslaviji, nisam imao neke mogućnosti prevelike za studij tada, ali da sam recimo mogao vidjeti ono što vidim u CSI serijalima, to bi me jako povuklo za kemiju i fiziku, a još dodatno zapalilo za bilogiju, pa bih onda vjerojatno krenuo u nekom drugom smjeru, ovako, tu sam gdje jesam, zatekao me je rat u mladim danima, netko je upitao, želiš li studirati, ja sam rekao želim, pa sada imam fakultetsko obrazovanje, uskoro možda upišem i magisterij, ali što bi bilo da sam povjerovao da sam ja kreten, ili dozvolio da netko to kaže u moje ime?!?!
Ok, a zašto? 
zato što je narod vreća svega, teški prosjek kojem možeš podvaliti kozji brabonjak za kavijar, sanadera za finog i uglađenog gospodina ili keruma za ekonomskog maga, nikolića za... tupasta masa bez ukusa, mirisa i boje etc etc...
Opet bez implicite namjere vrijeđanja, tebe, bilo koga, ali daj reci jedno, kada si zadnji puta ti jeo kavijar, onaj pravi od BELUGA JESETRE, a ne onaj rolfo kavijar?!?!
Što se tiče Sanadera, moje mišljenje o njemu je toliko loše, jer službeno sam imao prilku o puno toga vidjeti, čuti, doživjeti, uglavnom, nije za sada večeras ovdje, ali da je stekao neke manire, JE, makar je povukao i talog sa dna moralnog ponašanja koje ga je stajalo svega, ugleda ponajprije i ponajviše, da nije napravio prekonekoliko krivih radnji i da nije došla svjetska globalno ekonomska kriza, proživio bi on sve, što ćeš, bad luck, što uopće ne znači da ga makar slučajno opravdavam!
Šjor Kerum i JE ekonomski mag, ali on ne zna raditi sa ljudima, nažalost po njega! Nekoliko sam ga puta imao prilike vidjeti uživo u Maybachu ili Hummeru, držao se je višlje od samog Gaj Julije Cezara, pa kada se je sunce zdiglo do vrha, ostao je zaslijepljen, a nije imah sape za dalje, na još veći vrh - PULITIKU u njegovu butigu! Da je radio bolje sa ljudima, a ne kao ti ju nazivao posprdno kretenima, i on bi daleko dogurao, ali nije imao takta niti stila, njemu je gućak vrh sociologije!
Reći ću i jednu o Nikoliću, prvo pometi ispred svojih vrata, onda komentiraj tuđa, ili onu drugu, rugala se sova sjenici kako ova ima velike oči, o tome gdje je bio od 1990 do 1996 iluzorno je bilo što reći, napisati, pomisliti, sve se za skorom svakog zna!

Ma kakva svađa, nema svađe.