Meh, kao da čitanjem Hrvatsku automatski imaš pred sobom, i onda Stiglitzovu famoznu - mi smo 99%. Jesmo da - 1% ljudi nam upravlja životima, njihovi smo robovi i o njihovim odlukama ovisimo. U nekim stvarima smo u goroj situaciji nego SAD, u nekima u boljoj, tko bi rekao da će nam zaostalo financijsko tržište ikada spasiti ekonomiju ako se sadašnja situacija može nazvati spasom. Ja prvi ne bih zapljeskao tome što kaskamo, a sada dapače i moram.
Ne mogu se ipak oteti dojmu da je najveća šteta našoj državi učinjena ne kroz financijsko tržište, nego kroz jedan zloćudan savez politike i realnog gospodarskog sektora, kroz privatizaciju 90-tih, i ono što se događalo posljednjih 10g. u dva mandata HDZ-a sa državnim poduzećima. Velika je razlika naime - biti opljačkan od strane vlastitih političara, i biti opljačkan od strane banaka kroz davanje hipotekarnih kredita po načelu kuće za sve, za koje unaprijed znaš da ogroman broj ljudi neće moći vratiti.
Iz današnje perspektive - mislim da kreditnom sektoru u Hrvatskoj tek prijeti takav kolaps, kakav je 2008. započeo u SAD-u. Nitko se više ni ne pita zašto stanovi zjape prazni, a cijene im ne padaju, ili ne padaju na onu razinu da ih ljudi sebi mogu priuštiti.
Drugim riječima, parafrazirao bi Fight Club ; We buy things we don't need - with money we don't have - to impress people we don't like. Živa istina.

od bilo kakvog sufliranja sastrane ili zastupanja nečijih interesa.
Stručnjak za odmaganje...

.