Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.929.825
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Meh, kao da čitanjem Hrvatsku automatski imaš pred sobom, i onda Stiglitzovu famoznu - mi smo 99%. Jesmo da - 1% ljudi nam upravlja životima, njihovi smo robovi i o njihovim odlukama ovisimo. U nekim stvarima smo u goroj situaciji nego SAD, u nekima u boljoj, tko bi rekao da će nam zaostalo financijsko tržište ikada spasiti ekonomiju ako se sadašnja situacija može nazvati spasom. Ja prvi ne bih zapljeskao tome što kaskamo, a sada dapače i moram.

Ne mogu se ipak oteti dojmu da je najveća šteta našoj državi učinjena ne kroz financijsko tržište, nego kroz jedan zloćudan savez politike i realnog gospodarskog sektora, kroz privatizaciju 90-tih, i ono što se događalo posljednjih 10g. u dva mandata HDZ-a sa državnim poduzećima. Velika je razlika naime - biti opljačkan od strane vlastitih političara, i biti opljačkan od strane banaka kroz davanje hipotekarnih kredita po načelu kuće za sve, za koje unaprijed znaš da ogroman broj ljudi neće moći vratiti.

Iz današnje perspektive - mislim da kreditnom sektoru u Hrvatskoj tek prijeti takav kolaps, kakav je 2008. započeo u SAD-u. Nitko se više ni ne pita zašto stanovi zjape prazni, a cijene im ne padaju, ili ne padaju na onu razinu da ih ljudi sebi mogu priuštiti.

Drugim riječima, parafrazirao bi Fight Club ; We buy things we don't need - with money we don't have - to impress people we don't like. Živa istina.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Nije problem u trebanju, ne-trebanju i samoj kupovini kao takvoj. Problem je u spekulacijama i manipulacijama financijskim trzistem uz to sto si rekao. Cijene stanova u nas su nemoguce nerealne i skocile su 100% u samo posljednjih 10 godina, iako je zivotni standard ostao isti. Iskreno, meni to bas i nije jasno, odnosno ne znam kome oni prodaju te stanove, jer prosjecnom gradaninu nisu, osim ako jadnika ne natjeraju na kredit do 75. godine u svicarcima i s nenormalnim kamatama, pa mu nakon deset godina otplate tecaj i rast kamate (direktna pljacka banaka) ponisti svu otplatu koja je obavljena.

Osobno nemam namjeru uzeti kredit za stan i biti hrana tim parazitima i radije cu zivjeti s roditeljima, nego se dovesti u situaciju da kupujem AK-47 od zadnje love i potezem rafale na delozacijsko izaslanstvo.

Troll level: sensei
16 godina
neaktivan

Da ne znam bolje, rekao bi da je cilj stvoriti jedno mobilno i elastično stambeno tržište, sa naglaskom na unajmljivanje i iznajmljivanje po uzoru na zemlje zapadne Europe, u odnosu na dosadašnju čestu praksu must have vlastite nekretnine, megalomanstva i neiskorištenog stambenog prostora.

Zvuči gotovo kao opravdanje za Linićev porez na imovinu - što nikako ne želim, no u Hrvatskoj zaista ima jedan ogroman broj neprodanih stanova, koji uz to zjape i prazni - a u isto vrijeme si prosječan zaposleni Hrvat takvu nekretninu ni u snu ne može priuštiti, u smislu dobivanja kredita, da ne pričamo o otplati.

18 godina
thedream kaže...

Da ne znam bolje, rekao bi da je cilj stvoriti jedno mobilno i elastično stambeno tržište, sa naglaskom na unajmljivanje i iznajmljivanje po uzoru na zemlje zapadne Europe, u odnosu na dosadašnju čestu praksu must have vlastite nekretnine, megalomanstva i neiskorištenog stambenog prostora.

Zvuči gotovo kao opravdanje za Linićev porez na imovinu - što nikako ne želim, no u Hrvatskoj zaista ima jedan ogroman broj neprodanih stanova, koji uz to zjape i prazni - a u isto vrijeme si prosječan zaposleni Hrvat takvu nekretninu ni u snu ne može priuštiti, u smislu dobivanja kredita, da ne pričamo o otplati.

Jedna od ideja uvođenja i jest stavljanje nekretnina u funkciju, smanjivanje cijene nekretnina i pokretanje tržišta.

17 godina
odjavljen

U teoriji. U nas nitko ne moze zastititi podstanare, ali ni vlasnike i zato se podstanarstvo izbjegava. Porez na nekretnine ce udariti i one koje ne treba, vjerojatno nece one koje treba. Nema ni velike logike da nesto sto je placeno oporezovanim novcem, oporezovano zatim jos jednom kod kupovine/izgradnje, bude oporezivano i dodatno u redovitom ritmu. To je... parazitiranje.

18 godina
Tonči kaže...

U teoriji. U nas nitko ne moze zastititi podstanare, ali ni vlasnike i zato se podstanarstvo izbjegava. Porez na nekretnine ce udariti i one koje ne treba, vjerojatno nece one koje treba. Nema ni velike logike da nesto sto je placeno oporezovanim novcem, oporezovano zatim jos jednom kod kupovine/izgradnje, bude oporezivano i dodatno u redovitom ritmu. To je... parazitiranje.

Nije to teorija. Po ovoj kalkulaciji izračun je jako OK, ideja jest upotrijebiti sve te nekretnine, uključujući i za podstanarstvo.

Problem našeg podstanarstva nije u nekretninama već u načinu kako se to obavlja.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Jedna od ideja uvođenja i jest stavljanje nekretnina u funkciju, smanjivanje cijene nekretnina i pokretanje tržišta.

Zaista vjeruješ u to? Nemoj ispaliti dugoročno, jer me za 10g. ne interesira, može i EU frnjoknuti do onda. Onako, really, 3-5g., takav scenarij ti je realan? Jedan porez - da će promijeniti ono za što država i privatni sektor 22g. nije uspio, stvoriti transparentno i pokretno stambeno tržište?

Ma ne. Moj je stav da će se pribjeći masovnoj legalizaciji, masovnoj prodaji ispod cijene tih istih nekretnina - nebitno uopće kome, strancima ili domaćim nazovimo ih - investitorima, i u konačnici hrvatski čovjek će se dovesti u situaciju da će u vlastitom stanu, kojeg je netom prodao, ili kući - biti podstanar.

To je moje mišljenje samo, ograđujem se {#} od bilo kakvog sufliranja sastrane ili zastupanja nečijih interesa.

18 godina
thedream kaže...
Old Iggy kaže...

Zaista vjeruješ u to? Nemoj ispaliti dugoročno, jer me za 10g. ne interesira, može i EU frnjoknuti do onda. Onako, really, 3-5g., takav scenarij ti je realan? Jedan porez - da će promijeniti ono za što država i privatni sektor 22g. nije uspio, stvoriti transparentno i pokretno stambeno tržište?

Ma ne. Moj je stav da će se pribjeći masovnoj legalizaciji, masovnoj prodaji ispod cijene tih istih nekretnina - nebitno uopće kome, strancima ili domaćim nazovimo ih - investitorima, i u konačnici hrvatski čovjek će se dovesti u situaciju da će u vlastitom stanu, kojeg je netom prodao, ili kući - biti podstanar.

To je moje mišljenje samo, ograđujem se {#} od bilo kakvog sufliranja sastrane ili zastupanja nečijih interesa.

Naravno da mislim, dapače, jedna od rijetko dobrih stvari. Oni koji imaju neupotrebljive nekretnine morat će ih staviti u pogon - korisnicima dobro (kupcima, podstanarima, itd.). Ako ne stave - državi dobro.

Koga država može natjerati da proda nekretninu? Posebno ispod cijene? Ili ići u rat s bankama?

18 godina

Ako ne mozes platiti ogroman porez, naravno da ces se rijesiti nekretnine na koju taj porez ide... A to znaci prodati samo da se proda. Iako si na tu nekretninu vec nekoliko puta placao porez.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan

Pa porez se na sve nekoliko puta plaća.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Drugi video - 3:02 fosfor na grad, ajd molim te. I nema kolateralnih zrtava, izmedju ostalog djece? Ne samo da je realnost, vec genocid. Paradiraju, jer im nitko ne zeli pomoci - ocajni su ljudi!

155 mm granate, fosfor i ostala sranja - etničko čišćenje i ratni zločini protiv civilnog stanovništa pred našim očima.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 20:38 (boxer).
16 godina
Re za Old Igy: Što se događa s našim društvom?
Mislim da je jedini razlog uvođenja novog poreza ubrati više novaca, sve drugo je sporedno.
Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

Odgovorno i sa punom sigurnošću, tvrdim da su svi najposjećeniji portali i tiskovine u Hrvatskoj najniži oblik medija, apsolutno smeće i tragedija za civilizaciju.

Toliko pretencioznog, neodgovornog, nekonzistentnog, ulizivačkog, netočnog, morbidnog, odvratnog, bestijalnog i nepotrebnog piskaranja nema ni u biografiji Nives Celzijus.

Ona je iznad toga.

Najposjećeniji su najposjećeniji zato što većini paše njihov format. Kvragu, pa i sam najviše posjećujem Index; ne smatram da su dragulj novinarstva, ali imaju Klauškog (gdje je Marjanović?) i genijalno smiješan forum koji često pročešljam ako je tema kontroverzna.

A nije da nemaš izbora...

Što fali recimo jednom Večernjem? Ili Danas.hr? Imaš naših portala na kojima se uvijek možeš dobro informirati, a to što su najposjećeniji portali trash, govori o narodu a ne novinarima.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 21:35 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan

Večernji? Marioneta HDZ-a. Jutarnji? Marioneta gluposti. Dođe na isto. Index? Matija Babić. Pametnom dosta tj. nijedno od navedenih. Šund od novaTV dnevnika ti dođe kao prosvjetljenje, a i imaju zgodne tete voditeljice {#}{#}.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

Nije to teorija. Po ovoj kalkulaciji izračun je jako OK, ideja jest upotrijebiti sve te nekretnine, uključujući i za podstanarstvo.

Problem našeg podstanarstva nije u nekretninama već u načinu kako se to obavlja.

U nas nista ne funkcionira kako se u teoriji zamisli.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Večernji? Marioneta HDZ-a. [...]

Otkud to?

Samo mi nemoj reći "zbog Ivkošića"

Jutarnji nikad nisam volio...

16 godina
i_rambo_plache kaže...
thedream kaže...

Večernji? Marioneta HDZ-a. [...]

Otkud to?

Samo mi nemoj reći "zbog Ivkošića"

Jutarnji nikad nisam volio...

Nakon onog clanka protiv generala i oluje opcenito koji su nakon oslobadjajuce presude obrisali jasno je da je jutarnji list smeće.
Potpis!
14 godina
neaktivan

bez obzira kakva je vlasnicka struktura, ja vec nekoliko desetljeca svako jutro pljucnem i frit-frit procitam jedinu dnevnu novinu vrijednu placanja... dite s mosora.

http://www.slobodnadalmacija.hr/

brate imas sto procitat.. jedno je govno od novine prelistat,a drugo je nesto u novini procitat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 23:57 (Siskin).
15 godina

{#}{#}{#}{#}{#}

http://d-u-d.deviantart.com
18 godina
i_rambo_plache kaže...
wyks kaže...

Odgovorno i sa punom sigurnošću, tvrdim da su svi najposjećeniji portali i tiskovine u Hrvatskoj najniži oblik medija, apsolutno smeće i tragedija za civilizaciju.

Toliko pretencioznog, neodgovornog, nekonzistentnog, ulizivačkog, netočnog, morbidnog, odvratnog, bestijalnog i nepotrebnog piskaranja nema ni u biografiji Nives Celzijus.

Ona je iznad toga.

Najposjećeniji su najposjećeniji zato što većini paše njihov format. Kvragu, pa i sam najviše posjećujem Index; ne smatram da su dragulj novinarstva, ali imaju Klauškog (gdje je Marjanović?) i genijalno smiješan forum koji često pročešljam ako je tema kontroverzna.

A nije da nemaš izbora...

Što fali recimo jednom Večernjem? Ili Danas.hr? Imaš naših portala na kojima se uvijek možeš dobro informirati, a to što su najposjećeniji portali trash, govori o narodu a ne novinarima.

Da sutra otvorim svoju redakciju, propao bih jer bih i ja sam češće posjećivao ostale tabloide.

Ali da mi netko duže vrijeme servira nešto kvalitetno, tada bih imao veće šanse.

Što se događa. RTL i NOVA u prime timeu imaju sate Turskih sapunica i filmova, domaće sapunice i CSI ili ostala proceduralna smeća.

Daj mi govna za jesti 12 godina, koliko god ih izbjegavao, naviknuti ću se prije ili poslije. Smanjiti ću svijesno ili nesvjesno kriterije i zbilja ću pogledati čija stidna dlaka je bila na čijem ćilimu te tko stoji iza pokušaja atentata Sultana. I svidjeti će mi se. God Bless 'Merika.

Klauški, pa lijepo je kritizirati, biti opće prihvaćen kao društveni kritičar, ali nije da mu je posao išta težak, piše iste stvari koje i mi tu i tamo napišemo, ali manje književno i da je lakše za shvatiti (IHUSH, da koristiš veznike i jednostavne rečenice gdje bi ti bio kraj). Nestalnost, nedosljednost i djeljenje redakcije sa stvorovima koje kritizira, njega i Marjanovića trpa u isti koš nekvalitetnog smeća. Plaća je plaća, ali dok Marjanović i Zrinka Pavlić s T-Portala pljuju i kritiziraju, dok im kolega za susjednim stolom zarađuje plaću upravo na onome što ovi kritiziraju; ne mogu ih uzeti za primjer.

Forum je ustaše/partizani, srbi/hrvati i ostale općepriznate dvotaborne fronte...

Večernji se može pohvaliti različitosti mišljenja i pokrivanjem nekolio gledišta, ali opet u srži guraju teme od kojih neke ne bi smjele imati prihvatljivi ton, već dozu kritike. Njihov Obzor je prihvatljiv ali opet, Ivkošić i nekoliko loših kolumni protkanih koncilovskim stilom također ih svrstava u lošu kolonu. Na čelu jesu, no i dalje su u toj koloni.

Jutarnji je smeće od prve do zadnje stranice, politika, crna kronika, kultura, glazba, sport, ostalo; u svakoj temi možeš naći po jednog katastrofalno lošeg novinara, najčešće oni najistaknutiji - Butković, Židak, Dragaš, Eibl, lešinarsko mrcvarenje tema cijele redakcije crne kronike. Pušenje i pokušaji guranja "hip i cool" zapadnjačkih trendova koji su neopisivo glupi njih čini još glupljima. Nedeljni je uvjerljivo najgora tiskovina izašla iz tiskare. Hrvatski domobran je bolji. (nije ali eto, indulge me...)

Net je lakrdija, TPortal je sumnjičav zbog "stranog kapitala" - kako vjerovati portalu kada je sam vlasnik u sivoj zoni u ostalim medijima, zamislite K-Tisak ili KPlus List., Dnevnik.hr je loš za stručno promatranje.

Problem je što se svi oni licemjerno pokušavaju nazivati službama naroda, ali žive od gluposti istog. Iskorištavanje glupog čovjeka, dok mu istovremeno objašnjavaš da si na njegovoj strani nije u mojoj moralnoj knjižici. Tu bih spomenuo 24 sata, koji servira govno sa umirućim psićima i ljudima. Kudos (kako sam hip kao nedeljni jutarnji pa to je za bestijalno poluditi u stilu black keysa koji sviraju kao Page i Plan u najboljim danima što bi Dragaš rekao ...) za pomaganje unesrećenima, ali to govno je i dalje na stolu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
protjeran
wyks kaže...

Smanjiti ću svijesno ili nesvjesno kriterije i zbilja ću pogledati čija stidna dlaka je bila na čijem ćilimu te tko stoji iza pokušaja atentata Sultana. I svidjeti će mi se. God Bless 'Merika. 

Ova demonstracija poznavanja povijesti i zemljopisa ide rame uz rame zeppelinima u WW2. Moraš voljeti bug forum zbog ovakvih stvari.

{#}

17 godina
odjavljen

Jutarnji je predmet sprdnje i u novinarskim krugovima. Nepismeni su, pisu gluposti i opcenito zuti trash.

18 godina
Tonči kaže...

Jutarnji je predmet sprdnje i u novinarskim krugovima. Nepismeni su, pisu gluposti i opcenito zuti trash.

Samo oni? Lol :)

Rvat katolik!
18 godina
gwammz0r kaže...
Ova demonstracija poznavanja povijesti i zemljopisa ide rame uz rame zeppelinima u WW2. Moraš voljeti bug forum zbog ovakvih stvari.

{#}

Dio se odnosio na CSI metaforu u komentaru (stidne dlake), a dio na Sulejmana u čijoj palači boravih prije nepunih 2 mjeseca.

Sapunica ili Soap Opera termin je nastao na kratkim, tjednim radijski emisijama koje su pokrenuli Proctor&Gamble, Colgate (proizvođači sapuna) emitiranim u vrijem kada su žene najčešće bile doma u svrhu reklamiranja.

Također, SAD je pokrenuo i ustoličio taj žanr serijala, popularizirao ga, te uspješno izveo u svijet. Kod nas je za to najzaslužniji Latinski dio Amerike, da nije bilo Marisol i "Pobre Ninja Rika" ne bi ni Sulejman veličanstveno jahao našim TV kanalima.

CSI nam dovodi zločine ne jednog, ne dva, već tri američka grada, kao i 14 Mentalista, Mornaričkog CSI-a, Kostiju, Zakon i Reda SVU; WTFOMGROFL Unita.

Pa poznavajući sve gore navedeno, smijem li koristiti izraz "God Bless 'Merika" kojeg su skovali sami stanovnici Amerike kako bi svoj državni moto ironično koristili u svrhu pokazivanja najgoreg iz njihovog društva?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
protjeran

Smiješ si i početi stavljati skill pointe u Sarcasm Detection kaj se mene tiče.

18 godina
neaktivan
Dud kaže...

{#}{#}{#}{#}{#}

Meni se baš sviđa promocija. Nažalost, ne i proizvod... Prilično mlako štivo u trendi izdanju - tko ne voli pročitati o bebama nogometaša, tajnoj ljubavi Kosorice i Pahora i farmi Mladog Jastreba (heh..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 16:47 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
Dud kaže...

Danny, si bio? Ovo ti je bila jedinstvena prilika!! :-D

Btw, nas Montreal Gangnam flash mob je bio smece na smecima :-((((((( Osim cinjenice da su unistili pjesmu - ovaj Zagrebacki je fenomenalan. Kapa do poda.

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 16:54 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

A opet ih masa kupuje. Sroče oni tu i tamo neki biser, nije sve bezveze. Al imaju užasno čudnu politiku. Nisu nepismeni. Zaista ih ima malo nepismenih, večinom se to radi o portalu di se c/pejsta uz male preinake i dorade.

Ali morate razumjet jednu stvar. Nisu ti novinari zlo. Ne branim sad tu nikog, al prema komentarima ovdje ispada da se nezna kakav je to posao. Da je itko radio u dnevnoj tiskovini znao bi da to mora biti poseban čovjek.

Najlakše reć, pa što se onda bave tim poslom. A što će? Beneficiran radni staž 0, iako je posao užasan. Plus rade na RPO. Svi se dotiču Židaka, Klauškog i tih redakcijskih novinara koji nemaju sve te obaveze koje jedan novinar proizvođač ima. Ja neznam za novinara koji je kvalitetan, a da nije prolupao. Na ovaj ili onaj način. Svi su oni frikovi na svoj način jer drugačije ne bi mogli preživjeti.

Radi se 12 sati pod normalno. Bez obzira na vremenske uvjete. Tu i tamo se desi da si nakon 5 slobodan, al te uvijek netko može zvat. Pa i u 3 ujutro. Evo za pola sata krećeš u Split na 3 mjeseca pa se odi doma spakirat. Ako se ne javiš si u gabuli. Novine svaki dan izlaze, pa se svaki dan radi. Plaća je kako kome, obično je sra*nje. Da si najpošteniji novinar gledaju te ko smeće, jer su eto svi isti. Đaba pisat najintelektualnije tekstove kada novinu prodaje gola Severina, ustaše, partizani.., a čitatelji su mahom needucirani i nepismeni.

I ne bih se složio da je (samo) jutarnji predmet sprdnje. Pogotovo jer su svi u istoj situaciji, a u novinarskim krugovima se rijetko davaju takve ocjene tipa "jutarnji je smeće" jer se gleda prvenstveno autor, a ne novina.

Ali ponajprije je to bio 24 sata. Sad više nisam u tim krugovima, govorim kada je počeo izlaziti. Slika + 180 znakova teksta + "studenti novinari" je početak tog lošeg novinarstva. I tada su krenule masovne netočne informacije, neprovjereni tekstovi su izlazili redovito itd. Al eto tržište je to prihvatilo i što sad? Prije se novina čitala, od slova do slova, cijeli tekstovi, pa si je autor mogao dozvoliti kvalitetu. Sada moraš sve sročiti pod opis slike ili u naslov.

Vjerojatno najužasniji posao. I psihički i fizički težak i stresan. 99% ove ekipice ovdje ne bi izdržalo ni mjesec dana.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
Dud kaže...

{#}{#}{#}{#}{#}

A izrazi na licima uglavnom tipa "Koji k#rac oni rade?"

{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 17:46 (Dr. Zoidberg).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice