Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.213.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
KIKI3ooo kaže...
Tonči kaže...

Prije toga se javiš u najbližu policijsku stanicu i obavijestiš ih da si tu. Ali zaboravi na to, jer ćeš imati zabranu nekih 7 godina.

Misliš to se neće moći raditi kad se tek uđe nego treba pričekat da postanemo kao punopravna članica ili tako nešto?

Pa ulaskom postajemo "punopravna članica", ali sve ostale države Unije imaju pravo novoj članici zabraniti rad građana kod sebe na razdoblje do 7 godina. Očekuje se da većina i hoće, jer nikome ne treba jeftina radna snaga iz trećesvjetskih zemalja da ugrozi radna mjesta njihovih građana.

14 godina
neaktivan

Kad smo već načeli temu o Eu pristupu mene zanima dali mi od 1.7 odma ulazimo u schengen ili će biti određeni rok prilagodbe?

18 godina

Dvije godine prilagodbe.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Iz nekog razloga editor mi je sam podebljao citat. I unaprijed, sorry na tl:dr;

No odgovori, po redu:

sve te industrije su same po sebi dovoljno kvalitetne da ne vjerujem da im subvencije trebaju. U velikoj vecini svijeta, za dobar proizvod ne pita se cijena. Jedan prijatelj koji radi u Uljaniku mi je jos pred par godina govorio da se Uljanik okrece izradi specijaliziranih brodova kojima nema ravnog u Europi, i pritom spominjao nekakve brodove rovokopace za koje su francuzi spremni platiti cisto zlato.

Ako nam je brodogradnja tako kvalitetna - ne treba je subvencionirati sto je, mislim, LOS kapitalisticki fenomen koji neumitno vodi prema balonu - subvencioniraj proizvodnu granu = svi ce se njome poceti baviti = boom.

Poljoprivreda ima subvencije, pa pogledaj na sto je spala.

US poljoprivreda izjeda sama sebe; farmeri nisu samostalni jer ih upravo nedostatak slobodnog trzista koci. Ako farmer pokusa biti samostalan, dampiranje cijena velikih korporacija ga kompletno unisti, a korporacije mogu dampirati prodajne cijene ispod proizvodne upravo zbog velikih subvencija!

Tako npr. farmer koji proizvodi kukuruz samostalno, taj kukuruz ne moze prodati ispod proizvodne cijene + neki profit. Korporacija moze, dok ne unisti ili ne asimilira farmera.

Trenutno _jedini_ samostalni farmeri koji u US uspijevaju su samostalna malena gospodarstva koja proizvode organic hranu i free range meso.

Kako je to izjedanje pocelo? Jednostavno! Subvencija kukuruza.

Unistavanje viskova je standardna stvar na trzistu i pritom se uopce ne slazem s time ali ovdje je u prici iznosis i malo mitologije. Kako kemicari i bilozi otkrivaju nove nacine iskoristivosti tih viskova (primarno kukuruza), tako se sve to ne unistava vec unosi u ostale privredne grane: guma od kukuruza, sir od kukuruza, slatkisi od kukuruza, pa cak i gorivo. Da ni ne spominjem da CAFO takodjer koriste te iste namirnice za hranu.

Sto znaci da tih viskova bas i nema toliko kad je 70% standardne hrane u US jednostavno OVISNO o kukuruzu.

Nisam znao za primjer engleskih farmera, ali meni se tvoja ideja cini sasvim dobrom i otkako sam samostalan, radim upravo u takvom ekonomskom okruzenju. Prije svega, slobodno dopustam da sam naivan, jer meni cijela ta ekonomska prica izgleda sasvim jednostavna:

vidis, kad ja pocnem projekt, nitko mi ne obecaje X prodanih primjeraka, niti mi nitko ne obecaje povrat sredstava - u kapitalizmu takvo sto ne bi smjelo postojati! Ako jedan John Deere ulozi milijun dolara u ogromni pogon za proizvodnju milijuna traktora koje nema tko kupiti (i shodno tome ovaj si ne moze to otplatiti), onda nek John Deere propadne jer je umjetno 'narastao'.

Meni uopce ne ide u glavu (valjda jer sam naivan) kako neki farmer ima _pravo_ traziti obecanja od drzave da ce otkupiti njegovo zito ili mlijeko ili sta ti ja znam??? Pa di toga ima? Proizveo si, ako imas viskova, rusi cijenu. Ako nemas viskova, digni je.

Ako nitko ne zeli kupiti tvoje zito, onda jednostavno nemas vrijednosti. I koga to treba biti briga, osim tebe samog jer si proizveo nesto sto nitko ne zeli kupiti?

Evo ja proizvodim marmeladu od pijeska, ces kupiti? Samo da se dogovorim s drzavom da mi pod obavezno otkupi milijun tona, da ne bi slucajno riskirao.

Ekonomski bubble, jel?

Kapitalizam je izvrstan i u odnosu na komunizam i cak bi se drznuo reci anarhizam.

Prvo, uopce mi se ne svidja ideja da svatko daje koliko moze a da svi imaju jednako. Tko daje vise, vise i zasluzuje, tako da mi socijalizam savrseno pase.

Drugo, opcepoznata je stvar da su ljudi inertni prema promjeni i da ce _UVIJEK_ prvo gledati vlastito dupe, a onda opce dobro. Shodno tome, sistem gdje nema vodje nego kolektiv odlucuje o svemu meni izgleda kao nesto s puno teorijskog potencijala ali malo produktivnosti.

Nesto u stilu "previse kuhara, losa juha." Treba bit' kolektiv normalne velicine, jedan kuhar i ostalo pomocnici. Ja kad kuham, posandrcam kad mi draga u kuhinji govori sto i kako da radim i potjeram je ca. Ako ce mi pomoc, nek slusa sto joj kazem i to napravi, sve ostalo mi je samo dodatna tegoba koja mi ne treba kad zongliram s tri lonca istovremeno.

Jedan jos bolji primjer je nekoliko prethodnih game projekata koje sam imao, baziranih na principu kolektiva. Svatko ima ideje, svatko ima pravo usmjeravati projekt, dobit se dijeli na jednake dijelove nevezano za to tko je koliko pridonio sto u poslu, sto u ideji - i na kraju se sve to razvodni u glupost, svi odustanu i nitko nista ne radi. Svi bi laprdali i planirali kako dijeliti dobit, ali nitko ne bi sjeo i grindao.

Ovaj najnoviji projekt sam promjenio pricu i drzim cvrstu ruku kao diktator - doslovce my way or the highway! Svim zainteresiranima dam to do znanja u startu, ako im pase super, ako im ne pase dovidjenja. I naravno, placam za obavljeni rad.

Ne bi vjerovao koliko sam produktivniji, i pored toga igra _napokon_ ima dojam kompletnog proizvoda a ne nabacanog smeca skupa.

Da napomenem dvije stvari:

- nisam oduvijek imao ovakvu perspektivu, kako rastem tako mijenjam ideje, tako da ono sto sam zastupao i govorio pred godinu, dvije ili tri, koliko vec diskutiram s vama, nema nikakvog znacenja u sadasnjosti.

- oduvijek sam mrzio timske sportove ;-) Za mene, rad u timu ne znaci "zajedno smo jaci" nego radije "lanac je jak koliko i njegova najslabija karika" U zivotu sam naucio da ako cu nesto raditi, raditi cu to sa srcem i kompletno, a takvih ljudi bas i ne nalazim oko sebe.

Shodno tome, molim te probaj uvidjeti stvar iz moje perspektive, i shvatiti da je ulazak u kolektiv je za takvog covjeka propast, a ne benefit.

Kolektiv je low-pass filter - sve sto titra, da li dobro ili lose, uguseno je. Odlicna stvar za lijencine - uzas za sposobne.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 19:55 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan

Evo ti kazna sad za ovakav post, poslušati do kraja molim.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Evo ti kazna sad za ovakav post, poslušati do kraja molim.

Sorry ali ne mogu. Taman sam krenuo unmute, ali kad sam procitao Jelena Rozga i onda vidio harmoniku, ne mogu se prisiliti... :-D

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Prateći Deusa i njegove stavove što se ekonomije tiče uvidio sam da je to slična priča kao i kod tzv. austrijske škole ekonomije. Dosta je otići na mises.org i pročitati pokoji članak da se ta veza uspješno uspostavi.

Ali ja se uopce ne slazem s temeljnom idejom da "property means autonomy", dapace smatram da je to vrlo vrlo pogresno misljenje!

Moja vodilja je "work means autonomy", dakle samostalan si ako si sposoban raditi, i pritom raditi nesto sto beneficira drustvu na neki nacin. Ono sto ima cijenu na trzistu ocito beneficira, ono sto nema - nepotrebno je.

Ja osobno u kapitalizmu vidim samo jedan ogromni problem - nasljedstvo. Jer upravo to omogucuje nekome da postane "bogat" bez da radi. Ako bi se koncept nasljedstva ukinuo, tako da svi moraju samostalno steci, kroz vlastiti rad i ucenje, svoj standard - to bi bilo savrsenstvo.

Recimo jedan od odlicnih primjera mi je crkva - meni osobno kompletno nepotrebna organizacija krcata lopovcinama koje manipuliraju ljudskim strahovima.

No, crkva je sveprisutna, ima vise sljedbenika nego sto nema, dakle - samo zato sto su meni bezvrijedni ne znaci da bi trebali postojati, jer ocito njihovi 'proizvodi' vrijede puno velikoj kolicini ljudi. Na idealnom slobodnom trzistu, crkva bi trebala postojati sve dok postoje njezini konzumenti. Kad se konzumenti ugase, onda lijepo ugasiti i crkvu a ne je odrzavati subvencijama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 20:16 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

Ti bi ukinuo pravo čovjeka da ono što je stvorio kroz život nekome preda? Oduzeo bi mu to post mortem u čiju korist? Mnogo veći problem od bogatih nasljednika (i njihovog eventualnog nerada) su aktualni robovlasnici i moralno-etičke septičke jame.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti bi ukinuo pravo čovjeka da ono što je stvorio kroz život nekome preda? Oduzeo bi mu to post mortem u čiju korist? Mnogo veći problem od bogatih nasljednika (i njihovog eventualnog nerada) su aktualni robovlasnici i moralno-etičke septičke jame.

Mislim da ne gledas problem iz dovoljno siroke perspektive: covjek koji krece 'od nule' ne moze u jednom zivotnom vijeku skupiti toliko moci da postane kapitalisticki robovlasnik. To je moguce iskljucivo ako su mu cukundjedovi utrali stazu.

To je u biti jedini slucaj gdje se slazem s Dragom da je koncept vlasnistva los, jer omogucava upravo to sto je on spomenuo - da ljudi koji su u proslosti na kojekakve nacine stekli to 'vlasnistvo' danas imaju puno bolje uvjete.

Ovo "covjekovo pravo" o kojem pricas je jednaka vrsta prava kao "pravo prve bracne noci" ili "pravo na robovanje" ili "pravo glasovanja". Sve su to izmisljotine.

M_Dipl. me je jednom prilikom opomenuo da ono sto sam stvorio, stvorio sam jer mi je drustvo to omogucilo. Ako se vodimo da je ta ideja tocna, onda moje nasljedstvo ne mogu birati kome cu ostaviti, nego ga moram ostaviti upravo - drustvu.

Takodjer, prakticno gledajuci, debelo vjerujem da covjek _nema_ pravo predavati zemlju nekome drugome jer on to u pravilu ni ne posjeduje. Kuca koju si izgradio nek i bude tvoja, ali zemlja na kojoj si je izgradio nije tvoja, nikad bila, nikad nece biti. Mislim da bi "nasljednik" trebao imati pravo prvo-otkupa, u suprotnom sve ide natrag primarnom vlasniku, tj. narodu koji zivi unutar istih granica 'tvoje' zemlje.

Ovo pravo o nasljedstvu bi ukinuo ne zbog nekih logicnih principa, nego cisto zato da sve ljude skreses na vise-manje jednak start. A ne da netko kome je otac stvorio ogromno bogatstvo, jednostavno to bogatstvo preuzme i dalje se bogati bez da radi, cisto zato jer tako funkcioniraju kamate.

Nakon nekog vremena novac pocne generirati novac sam od sebe, ovo mi se cini kao neki jednostavan nacin da pustis covjeka da zaradi koliko god hoce, ali da nikad ne moze preveslati tu 'granicu' na duze od jednog zivotnog vijeka.

No sad ja filozofiram...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 21:27 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

Dakle, ti meni zapravo želiš zabraniti da sada napravim odličnu mobilnu aplikaciju, koju će svojevoljno kupiti 2.000.000 ljudi za 1€ i mene učiniti "bogatim" te mi zabranjuješ da u ovom šugavom svijetu osiguram djecu da se ne moraju bojati gladi i spavanja na ulici? - Ne dolazi u obzir, jer sam to pravo spreman braniti na apsolutno sve načine, dok god mi to isto društvo ne garantira da moje dijete nikada neće spavati na ulici i umrijeti od gladi. Ovo društvo će, naprotiv, to rado dopustiti, a čak će društveno moćni pojedinci uložiti silan trud da se obogate i u tu situaciju dovedu sve oko sebe. Takvom društvu pojedinac ne duguje baš ništa.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Dakle, ti meni zapravo želiš zabraniti da sada napravim odličnu mobilnu aplikaciju, koju će svojevoljno kupiti 2.000.000 ljudi za 1€ i mene učiniti "bogatim" te mi zabranjuješ da u ovom šugavom svijetu osiguram djecu da se ne moraju bojati gladi i spavanja na ulici? - Ne dolazi u obzir, jer sam to pravo spreman braniti na apsolutno sve načine, dok god mi to isto društvo ne garantira da moje dijete nikada neće spavati na ulici i umrijeti od gladi. Ovo društvo će, naprotiv, to rado dopustiti, a čak će društveno moćni pojedinci uložiti silan trud da se obogate i u tu situaciju dovedu sve oko sebe. Takvom društvu pojedinac ne duguje baš ništa.

Na koji sam ti to nacin tocno zabranio? Bogat si, skoluj si djecu, poduci ih kako da i oni naprave odlicnu mobilu aplikaciju. Ne moras raditi, pa ces biti jos uspjesniji u tome od 'normalnih' ljudi.

Poduci si djecu kako da zive, a ne da im bacis sisu pa nek sisu dok ima.

"Daj gladnom ribu, nahranio si ga za dan. Nauci ga da peca, i nahranio si ga za cijeli zivot."

Moje dijete nece vidjet' ni lipe od mojeg potencijalnog bogatstva, sve cu sp*ckati na putovanja pod stare dane i 100% hedonizam.

Ako i on hoce taj luksuz, nek radi i zaradi.

P.S. Iskreno, nisam ni znao da znam toliko poslovica, trenutno mi je prosjek 1 poslovica na 3 posta :-D

17 godina
odjavljen

Mislim da uvjeti nisu dobri i da je dobro žrtvovati što manje generacija. Ako ću ja raditi 18 sati dnevno i shebati zdravlje zbog preživljavanja, onda želim da moja djeca ne moraju. Tako da, nikome ne treba obijesno pretjerivanje, zlatni AK-47 i sl., ali...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim da uvjeti nisu dobri i da je dobro žrtvovati što manje generacija. Ako ću ja raditi 18 sati dnevno i shebati zdravlje zbog preživljavanja, onda želim da moja djeca ne moraju. Tako da, nikome ne treba obijesno pretjerivanje, zlatni AK-47 i sl., ali...

Pa kompa moj, ne mozes sjediti na ogradi i htjeti u obje strane dvorista odjednom :-)!

Vjerojatno sad radim jedan od onih fallacya "ili si sa mnom ili protiv mene", no unutar ideja (tj. pravila) ove nase diskusije - ako si za nasljedstvo i kapitalizam, onda je valjda OCITO iz povijesti da s vremenom to dodje do tocke gdje se zbog takve predaje vlasnistva jaz izmedju onih koji su nesto stvorili i onih koji nisu produbi toliko da dobijes ovu I'm 99% foru.

No gledajuci na svijet kakav je danas - mene bas zabole ako netko ima zlatni AK47. Ako mu je gust, zasto da ne? Ja imam skupo pojacalo za gitaru. Ti imas skup komp. Netko ima avion. Kakvi su ti apetiti, takvi su ti i prioriteti. To sjedenje na ogradi je najgora stvar, "ja bi bolji zivot ali ne zelim se odricati slobodnog vremena/familije/prijatelja/rodne grude/whatever." Da ti je bolji zivot tako bitan, bio bi ti prioritet nad svime ovim ostalim, kako to ostalo ne zrtvujes, ocito nije toliko bitno.

15 godina
@Deus: Tvoj stav je tipičan za nekoga tko nema djece. Djeca mijenjaju puno toga u životu roditelja. Poznam dosta ljudi koji su imali stav sličan tvome, dok nisu dobili djecu. Kad su dobili djecu i stav i prioriteti su se promijenili.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Nisu dobili djecu nego su ih napravili. Poslije jeb*** nema kajanja i sami su si krivi što su nakon toga postali licemjerne vagine od ljudi. Dijete treba čvrsto odgojiti i pripremiti ga za ovaj surovi svijet, pa da mu zrele (zlatne) godine budu raj u odnosu na djetinjstvo. Čovjek najviše i najlakše uči dok je mladunče i treba ga tesati k'o nadgrobni spomenik da sjaji kroz život, a ne da plače nad problemima i nostalgično se s čašom (ili iglom) u ruci prisjeća bezbrižnog djetinjstva. Mrzim ljude vagine.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina
neaktivan

Mario, sta je tu je, ne mogu se vise sloziti. Dapace, debelo ti ide u prilog cinjenica da sam se pred jedno 5-6 godina, dok sam jos bio ozenjen, debelo bojao djeteta jer su mi tadasnji kolege pricali bas istu pricu: kad dobijes dijete, neki prekidac ti se u glavi upali i sve ti se okrene naopacke.

Meni se to bas ne svidja ni najmanje :-D

18 godina
Tonči kaže...

Dakle, ti meni zapravo želiš zabraniti [...] da u ovom šugavom svijetu osiguram djecu da se ne moraju bojati gladi i spavanja na ulici?

Koliko god mi je kapitalizam odbojan (prvenstveno ideološki) moram priznati da mi se ova deusova ideja jako sviđa. Možda zbog crpljenja iz anarhizma?

Tonči - ako osiguraš društvo, osigurao si i djecu, zar ne? I njima daješ na izbor što će kasnije napraviti od svog života. Sve drugo je zapravo egoizam. Kao, moja djeca...

Gledam te!
17 godina
odjavljen

Uz dužno poštovanje, pízdiš bez veze. {#} Znaš i sam da stvarnost ne funkcionira kako pričaš.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Vjerojatno sad radim jedan od onih fallacya "ili si sa mnom ili protiv mene", no unutar ideja (tj. pravila) ove nase diskusije - ako si za nasljedstvo i kapitalizam, onda je valjda OCITO iz povijesti da s vremenom to dodje do tocke gdje se zbog takve predaje vlasnistva jaz izmedju onih koji su nesto stvorili i onih koji nisu produbi toliko da dobijes ovu I'm 99% foru.

Uopće se ne slažem s tom varijantom ili - ili. To je haox većih razmjera kojima već pola stoljeća pune glavu ljudima, pa su već svi uvjereni u to.. Kao, ako nisi za kapitalizam, onda si komunist. Nema druge. A svemir beskonačan, mogućnosti na Zemlji skoro pa bezbroj, ali moguća su samo dva sistema..

I složio bih se s tom idejom vlasništva, da je stvorena pošteno. Imamo svježi primjer kapitalizma u nastajanju 'vu svojem dvorišću', pa imaš varijantu tko je jamio, jamio je. I sad bi to trebalo poštovati, jer su Todorićevi/ostali tajkuni nešto stvorili. Pitanje je samo kako..

Ako se dobro sjećam marksizma (o da, bio je to predmet u školi), kapitalizam je u osnovi bogaćenje manjine na račun viška stvorene vrijednosti radnika. Dakle, ne svojim radom i sposobnošću, već na tuđem radu. Imaš 99 siromašnih na jednog bogatog, to ti je ta 99% fora..

17 godina
odjavljen
bed kaže...

I složio bih se s tom idejom vlasništva, da je stvorena pošteno. Imamo svježi primjer kapitalizma u nastajanju 'vu svojem dvorišću', pa imaš varijantu tko je jamio, jamio je. I sad bi to trebalo poštovati, jer su Todorićevi/ostali tajkuni nešto stvorili. Pitanje je samo kako..

Vrlo važna stavka.

18 godina
http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Eto opet pobiramo šamarčine,{#} od Europskog suda za ljudska prava jer nam pravosuđe radi odličan posel kaj drugo fučkaj ga sad.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/skolarci-okruzili-psihicki-bolesnog-dalibora-njemu-gasili-cikove-clanak-442958

Imao sam takvog mladića u bivšoj zgradi i njemu je bilo dovoljno teško obavljati i one najosnovnije stvari, a kamoli da se nosi s ovakvim psihičkim terorom. Da sam susjed od tog Dalibora, osobno bi sve te bi klince tako zakucao od zemlju da bi se pretvorili u kišne gliste. Jadan čovjek. Žrtva je lošeg odgoja naše balavurdije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 17:01 (The Man).
17 godina
Edge kaže...
...

Komunizam je smece, zasto bi sposobniji i vrijedniji imao isto novaca ko neki ljencina.

- cvrčak i mrav? Možda (lakše) nogometaš, glumac, 'umjetnik'.. zaslužuju li oni milijunske plaće i od kud se generira njihova plaća? Ili omjer (mjera, umjerenost..)?

- kao u StarTreku, idealno društvo = komunizam, ali samo na teoretskoj razini, praksa je sasvim suprotna...

Komunizam je s filozofskog, moralnog, i inih pogleda poželjan. Jedanim dijelom postoji u (civiliziranim) uređenim društvima, primjer su djeca, starci, umirovljenici, zdravstvo, školstvo, sve javne službe.. pa i sam smisao zakona tj. jednakosti svih pred sudom. I to su 'tekovine' kapitalizma, ne samo komunizma koji se (kao utopističko društvo) razlikuje po ekonomskom modelu od kapitalizma. Naš 'socijalizam' je na osnovi društvenog vlasništva, komunizam je (CCCP) bio na osnovi državnog, dok je kapitalizam na privatnom. I dalje je vlasništvo (nad sredstvima) bitna stavka, zapravo nema razlike. (do Deusovog primjera)... ili 'the šef!'' koji odlučuje, ostali rade ono što ŠEF kaže. Ako taj šef, zna (što-kako.. voditi posao-projekt), tad je to dobro, ako je samo 'the šef' (jer je šef, vlasnik, politička stranka na vlasti..), tad je to loše.

Tonči kaže...

Prije toga se javiš u najbližu policijsku stanicu i obavijestiš ih da si tu. Ali zaboravi na to, jer ćeš imati zabranu nekih 7 godina.

-da, tako nešto, ako se još dodatno ne prolongira. (Poljaci, GB, Francuska-Italija, 'uvoz' cigana iz Romanije itd..).

Deus ex machina kaže...
..

Ovaj najnoviji projekt sam promjenio pricu i drzim cvrstu ruku kao diktator - doslovce my way or the highway! Svim zainteresiranima dam to do znanja u startu, ako im pase super, ako im ne pase dovidjenja. I naravno, placam za obavljeni rad.

Ne bi vjerovao koliko sam produktivniji, i pored toga igra _napokon_ ima dojam kompletnog proizvoda a ne nabacanog smeca skupa.

..

-jedna važna 'sitnica', za takav stav, moraš znati posao. U znanju nema demokracije (većine) nego onaj tko zna, mora voditi posao (bilo koji posao, može biti škola, vojska, glazba..) dok onaj ko ne zna to nebi smio.

Deus ex machina kaže...
..

Ovo pravo o nasljedstvu bi ukinuo ne zbog nekih logicnih principa, nego cisto zato da sve ljude skreses na vise-manje jednak start. A ne da netko kome je otac stvorio ogromno bogatstvo, jednostavno to bogatstvo preuzme i dalje se bogati bez da radi, cisto zato jer tako funkcioniraju kamate.

Nakon nekog vremena novac pocne generirati novac sam od sebe, ovo mi se cini kao neki jednostavan nacin da pustis covjeka da zaradi koliko god hoce, ali da nikad ne moze preveslati tu 'granicu' na duze od jednog zivotnog vijeka.

No sad ja filozofiram...

-već odgovoreno  = djeca!

Uz dodatak, to se zapravo i dešava, država (ili crkva) tkao dolazi (kad-tad) do vlasništva pojedinca (smrt i sl..). Dok neki kreću od nule, recimo siročad i sl..

To je zapravo vrlo loša doktrina (diktarorski pogled..) jer takvim kriterijem potenciraš preživljavanje najjačih .... (skraćujem) svaki diktator tako razvije ideologiju.

Smisao društva, znanja, pismenosti.. je upravo to, da se ne mora sve učiti-raditi od nule, da ''djeca krenu s naših ramena..''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
The Man kaže...
rambox kaže...

Eto opet pobiramo šamarčine,{#} od Europskog suda za ljudska prava jer nam pravosuđe radi odličan posel kaj drugo fučkaj ga sad.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/skolarci-okruzili-psihicki-bolesnog-dalibora-njemu-gasili-cikove-clanak-442958

Imao sam takvog mladića u bivšoj zgradi i njemu je bilo dovoljno teško obavljati i one najosnovnije stvari, a kamoli da se nosi s ovakvim psihičkim terorom. Da sam susjed od tog Dalibora, osobno bi sve te bi klince tako zakucao od zemlju da bi se pretvorili u kišne gliste. Jadan čovjek. Žrtva je lošeg odgoja naše balavurdije.

Kaj se tog tiče gašenje čikova, na nemočnom iz zabave ili mučenje životinja to je ista klasa ljudi ili neodgojene iskrivljene gamadi bez greške.{#} Uglavnom kaj reč na ovaj dole video, svakom ko voli životinje odma mrak padne na oči kad vidi ovak nekaj.{#}

Tu bi jedna berba ušiju odlično pasala, i to u doslovnom smislu normalno koji idijot i još to stavi na Youtube sa svojom slikom na profilu. Neodgojena balave spodobe svakakve nebuloze rade, totalnu su nesvjesni posljedica kak se kaže mozak od hrastove-bukve. Onaj komentar kamermana za kraj, upučen jadnoj izmrcvarenoj mački "kurvo počivaj u miru" sve govori...........{#}{#}

http://www.vecernji.hr/regije/stravicno-ubijanje-zivotinje-macki-zavrnuo-vrat-bacio-ju-drvo-clanak-443110

https://www.youtube.com/channel/UC7PMpaNlxiL7ms9Z-FfZEZQ/videos

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kaj se tog tiče gašenje čikova, na nemočnom iz zabave ili mučenje životinja to je ista klasa ljudi ili neodgojene iskrivljene gamadi bez greške.{#} Uglavnom kaj reč na ovaj dole video, svakom ko voli životinje odma mrak padne na oči kad vidi ovak nekaj.{#}

Tu bi jedna berba ušiju odlično pasala, i to u doslovnom smislu normalno koji idijot i još to stavi na Youtube sa svojom slikom na profilu. Neodgojena balave spodobe svakakve nebuloze rade, totalnu su nesvjesni posljedica kak se kaže mozak od hrastove-bukve. Onaj komentar kamermana za kraj, upučen jadnoj izmrcvarenoj mački "kurvo počivaj u miru" sve govori...........{#}{#}

http://www.vecernji.hr/regije/stravicno-ubijanje-zivotinje-macki-zavrnuo-vrat-bacio-ju-drvo-clanak-443110

https://www.youtube.com/channel/UC7PMpaNlxiL7ms9Z-FfZEZQ/videos

Na par domaćih portala kruži idiotovo ime, a lik je iz Daruvara.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
14 godina
neaktivan
The Man kaže...
rambox kaže...

Ma kakav odgoj... Ako su imali oko 14 godina moraju vec znati sto raditi, a sto ne. A ako su takvi da idu napadati bolesno dijete gdje ce oni na kraju zavrsiti ...Eto ja zivim u zgradi di je cijelo prizemlje i prvi kat prilagodjen bolesnima.Ili su invalidi ili su nazalost zaostali u razvoju.Ali s obzirom na njihovo stanje moze se reci da su to stvarno dobra djeca i pokazuju neku dozu inteligencije (s obzirom na njihove probleme) koje mozda njihovi vrsnjaci bez zdrastvenih problema nemaju.I sada kakva ti osoba trebas biti da ides napadati bolesno dijete....sramotno.

16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Pa čovjek je samo rekao istinu. Izrael je najveći faktor nemira na bliskom istoku i to još od osnivanja te kvazi-države. Ako ikad dođe do 3. svjetskog rata, Izrael će biti taj kome treba "zahvaliti".

16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Pa čovjek je samo rekao istinu. Izrael je najveći faktor nemira na bliskom istoku i to još od osnivanja te kvazi-države. Ako ikad dođe do 3. svjetskog rata, Izrael će biti taj kome treba "zahvaliti".

Ma jasno je meni odakle vjetar puse, ali ne razumijem kako ovima nije jasno da takovim izjavama , u najmanju ruku netakticnim, sami sebi idu na stetu. Mislim primjera iz blizeg okruzenja imaju na pretek i sto oni cine, idu istim putem. Ja bih rekao da je to odraz loseg stanja u drustu, pa se na ovaj nacin magli i skrece pozornost s recimo nekih pragmaticnih stvari.
18 godina
woodgamesfx kaže...
The Man kaže...

Ma jasno je meni odakle vjetar puse, ali ne razumijem kako ovima nije jasno da takovim izjavama , u najmanju ruku netakticnim, sami sebi idu na stetu. Mislim primjera iz blizeg okruzenja imaju na pretek i sto oni cine, idu istim putem. Ja bih rekao da je to odraz loseg stanja u drustu, pa se na ovaj nacin magli i skrece pozornost s recimo nekih pragmaticnih stvari.

Vjerojatno i to, a i znamo ko kontrolira medije, čak i kod nas, tako da nikad nisi siguran da se nije desila kakva sitna greška u prijevodu

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice