Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.214.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
boxer kaže...

Problem je što ti previše kritički nasrćeš na neutralan komentar, a da ti iskreno kažem otkako radim ovo što radim ja sam odavno suspendirao centar za kritičko razmišljanje, iskreno me zaboli neka stvar za ludog popa i  narkomane.

Btw, bio sam u 6 mjesecu na seminaru i usput pričao sa jednim koji se bavi problematikom pomoći narkomanima, pa mi je u pauzi za kafu ispričao o jednoj komuni/centru gdje su im ugradili 5-6 plazmi kako bi igrali Counter Strike, kao antistres terapiju.

I to je kuriozitet...

Ti stvarno ne razumiješ što ti ja govorim. Moj prvi komentar se odnosio na popove, a ne na tvoj komentar, ali ti si u svakom idućem komentaru imao potrebu braniti ih, tako da sam shvatio da uopće nisi neutralan, nego se stalno trudiš pronaći opravdanje. Dakle, nisi neutralan.

Razumiješ li da postoje stvari koje su a-priori načelno neprihvatljive? Jedna od tih načelno neprihvatljivih stvari je premlaćivanje drugih ljudi, posebno nemoćnih u što svakako spadaju bolesnici. 

Ti kao odgovor na to daješ puste linkove na popovsku vlastitu samohvalu. Zašto, ako ih ne osjećaš potrebu braniti? 

Raščisti sam sa sobom da li si neutralan ili ne, pa se vrati u diskusiju.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 18:52 (Drago).
17 godina
odjavljen

Ovo me podsjeća na ono:

Frane: "sve te pedere treba pobit"

Ostali: [WTF?!]

Frane: "ma, šalim se..."

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ti kao odgovor na to daješ puste linkove na popovsku vlastitu samohvalu. Zašto, ako ih ne osjećaš potrebu braniti? 

Raščisti sam sa sobom da li si neutralan ili ne, pa se vrati u diskusiju.

Načelno neprihvatljive stvari su mi posao već 4 godine, tako da mi ne treba "popovanje". Očigledno netko od nas ima problem obraćanja sa visine, tako da se ne vraćam u diskusiju posebno kada netko sa visine ima potrebu objašnjavati elementarne stvari. Forum ne može prenijeti tonalitet razgovora, neverbalnu komunikaciju i sl, tako da su očito pogrešno razumljeni moji komentari.

Ponavljam, imao sam namjeru neutralnim komentarima informisati o tome, ne stati pro/kontra, a ti si me, s obzirom da izgleda želiš sugovornika po tom pitanju već definirao kao da podržavam takve stvari pa mi kontriraš sa nečime što me ne zanima. Kraj diskusije.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina

@tnakir: Evo jedna svježa vjest i također ima veze sa religijom i dogmatikom (ako sam se dobro izrazio)

U obredu egzorcizma ugušili trogodišnju djevojčicu - sedmero članova obitelji sjedili na njoj 20 sati

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 20:12 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Deuse, smiri strasti malo. Ja tvrdim da je moguće i jednako vjerojatno, a iste te interpretativne jazove koje očekuješ da mi kod tvojih postova premostimo i sam donosiš, još i veće rekao bih. Koliko ja vidim, nitko tvoj post nije nazvao moronskim.

Fino, tipicna reakcija. Prvo filozofiraj bez ijednog argumenta, a onda usmjeri raspravu u sasvim desetom smjeru koji veze nema s tematikom.

Ne brini, smirit cu strasti, zavrsio sam s ovim cistim filozofiranjem!

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

@tnakir: Evo jedna svježa vjest i također ima veze sa religijom i dogmatikom (ako sam se dobro izrazio)

U obredu egzorcizma ugušili trogodišnju djevojčicu - sedmero članova obitelji sjedili na njoj 20 sati

To nije egzorcizam nego totalni debilizam. Čemu se takvim moronima daje medijski prostor i 5 minuta slave?

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

Forum ne može prenijeti tonalitet razgovora, neverbalnu komunikaciju i sl, tako da su očito pogrešno razumljeni moji komentari.

Pa zato i je njasre na forumu filozofirat ko ona trojica u Pofukovoj emisiji.  Forumska interpretacija profesora Letice nije identična litaniji koju naša čula vide i čuju na tv ekranu.

Alternativa je tu i ne iziskuje nikakav napor:

YT kanal, web kamerica, iskipuješ sve u taj"post", uploada se za 2 minuta i izabereš da video bude vidljiv samo onima koji imaju link, te ga ovdje ubaciš.

Sumnjam da bi bio velik broj zanimljivih video-postova. 

A kako to izgleda na forumu (topicu)....prvo svi su "finjak",ali se lukavo nitko ne želi zamjeriti. Pomno se odabire forumska opcija palac gore/dolje. Ona nosi veliku težinu.  Treba biti svestran, jer bez tog umijeća si noubadi...dobro je o svemu nešto znati, bio to bozon ili dječiji krevetići.  Kada sve to imaš krećeš graditi svoj stup/ vertikalu kvalitetne moralne, svijesne, elokventne, obrazovane osobe sa širokim pogledima na ljepši svijet koji je moguće ostvariti, te nudiš svoja rješenja. 

Na topicu si jako oprezan kada treba biti sudac. I najmanji krivi potez prijeti da uruši tvoju vertikalu. 

Imaš neke favorite, te im to umiljato daš na znanje kroz lajkove.... neistomišljenike u početku držiš na odstojanju,ali čim ga netko "poklopi" dobijaš priliku da to blagosloviš.

itd  itd

Sve u svemu masu shita.  Ljudi su silno pametni,a najmanje iskreni.  Iskreni u toj mjeri, da pišu kako  i razmišljaju. Pretežno razmišljaju za potrebe topica "u celofanu" kako bi se to svidjelo čitateljima.

Eh za kraj....uletili li koji indijanac i napiše "gospodo,ja smatram da ima Boga premda ga ne vidim i smetaju me crnci i hdz je jedina snaga za ovu napaćenu zemlju"....na takvog elemta se ni tada ne ide klizećim, već se opet u finjaka sa gomilom moralne vertikale ide sa.... gdje su argumenti- generaliziranje- predrasude- imas dokaze... i tome slično.   Zašto jednostavno ne napišete, "jako me nerviraš i za mene si osobno budala i ne obraćaj mi se na forumu" (paziti na vulgarizme i pravila u odnosu uvreda/izbor riječi)

Sve se svodi na mrcvarenje i sve je igra skrivača.  Svi sa teme bi zaustavili auto na zebri i izašli pomoći starici da pređe cestu. Čisto sumnjam {#}

Gospodo, YouTube+Rec i stavljajte linkove,rado se pridružim. {#}

(ovako samo citat pišete po pola sata i prepravljate ga po 20 puta prije "pošalji")

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
18 godina
The Man kaže...
Ranko Kukumar kaže...

To nije egzorcizam nego totalni debilizam. Čemu se takvim moronima daje medijski prostor i 5 minuta slave?

A na koji se način može razlikovati egzorcizam od debilizma?

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Jedno vrijeme me ozbiljno rajcalo proučavanje egzorcizma, ali nisam pronašao baš suvisle odgovore. Samo dileme su mi ostale, ili da se radi o namještaljkama, ili o psihički i neurotički poremećenim ljudima, mislim na pacijente, u obzir je došla i savršena gluma, vezano uz prvo o namještanju itd.

Ali nekako cijelo vrijeme mi je bio prisutna nelagoda, nije mi to baš za za*ebanciju, ne znam zašto to kažem. Nisam se u proučavanju nafilao filmovima već snimkama iz dokumentaraca, svjedočanstvima, knjigama o povijesti egzorcizma itd.

Kažem, nešto mi je tu čudno do plafona bilo, ili su ludi, ili su drogirani, ili su glumci, ili ili..nemam objašnjenja.

EDIT : Uvijek nam preostaje pozvati ih ako zagusti jbg..

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 21:49 (thedream).
14 godina
Drago kaže...

A na koji se način može razlikovati egzorcizam od debilizma?

IMHO, kod egzorcizma postoje 2 (najmanje osobe) kojima je potrebna stručna psihološka pomoć:

Prva je, ona koja je opsjednuta demonima i na kojoj se vrši obred.

Druga je ona koja obavlja sam obred, za koju bi se moglo i podići pravni postupak zbog uskraćivanja prave pomoći i zlostavljanja.

17 godina
neaktivan
Egzorcizam je jedan od oblika debilizma, koji se, baš kao i medicina, grana na više podvrsta. Uz egzorcizam, neke od njih su totalitarizam, fanatizam, konzumerizam, mazohizam, turizam, totemizam, vjerski fundamentalizam i nezaobilazni, svima dobro znani, lokal patriotizam, koji ponekad preraste u fašizam, rasizam i terorizam. Gotovo sve podvrste karakterizira uznapredovali kretenizam i šovinizam kod aktivnih sudionika, koji nerijetko miješaju pojmove maštarija i realizam, pa nailaze na nerazumijevanje kod osoba koje stoje van začaranog kruga.
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Jedno vrijeme me ozbiljno rajcalo proučavanje egzorcizma, ali nisam pronašao baš suvisle odgovore. Samo dileme su mi ostale, ili da se radi o namještaljkama, ili o psihički i neurotički poremećenim ljudima, mislim na pacijente, u obzir je došla i savršena gluma, vezano uz prvo o namještanju itd.

Ali nekako cijelo vrijeme mi je bio prisutna nelagoda, nije mi to baš za za*ebanciju, ne znam zašto to kažem. Nisam se u proučavanju nafilao filmovima već snimkama iz dokumentaraca, svjedočanstvima, knjigama o povijesti egzorcizma itd.

Kažem, nešto mi je tu čudno do plafona bilo, ili su ludi, ili su drogirani, ili su glumci, ili ili..nemam objašnjenja.

EDIT : Uvijek nam preostaje pozvati ih ako zagusti jbg..

Možda i placebo efekt...

Skepsu povećava i što egzorcizam ide ruku pod ruku s religijama, no suzdržavam se čvrstog mišljenja, čisto zato što o tome znam samo iz istoimenog filma kojeg se ni ne sjećam baš...

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
17 godina
Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

Nastavi niz..

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-voli-festivale-nakon-zrca-svratili-i-na-terraneo-osam-uhicenih-s-travom/630729.aspx

Partibrejkeri... Samo me zanima, jesu murjaci kupili dnevnu ili festivalsku kartu? Slab ulov ako su trebali platiti 250 kn da zaplijene pola tuceta džointova. Jeftinije bi ih izašlo da su kupili kod lokalnog dilera...

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
17 godina
odjavljen

samo 8? na pimpeku ih nosam. al zanimljivo je kako ekipa kad se vraca sa zrca, pa na izlazu na glavnu cestu gdje policija regulira promet, veselo masu bocama iz auta, krive se od bonbona itd a ovi ih ignoriraju. ali zato su uhvatili cak njih osam sa travom!! medalju, kazem, medalju! 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
18 godina
Deus ex machina kaže...
Ej, nisam ja taj koji tvrdi da su ljudi sposobniji nego sto ja mislim. Niti sam ja taj koji tvrdi da je _nemoguce_ prosvjetliti se unutar malog sela. Lijepo sam, i to u vise postova, rekao da je sasvim moguce - ali ne bas i vjerojatno.

Ama Deuse, bogati!!!!  :)))

Pa stvarno sam mislio da znaš čitati i između redaka, ali valjda sam te uhvatio u krivom trenu. Ispričavam se na patroniziranju, nije mi bila namjera, nego je tanka granica između toga i banaliziranja problema (a što mi je bila namjera). Pa valjda znamo o čemu pričamo (pišemo) ovdje?!

Ipak, sada ću opet riskirati isto;

a što misliš, što se dogodilo s ljudima u posljednjih par tisuća godina, da su se izborili za prestanak ropstva, pravo glasa, godišnje odmore, neradne vikende... Što, kmet je 1900-te iz Zagorja otišao u današnju Švedsku, pa se vratio natrag i digao seljačku bunu? Daj me nemoj zayebavat!

Dakle, sad hazarderski dio: ako je tebi toliko malo vjerojatno da su ljudi u stanju samo promišljanjem problema i zatim vlastitim djelovanjem pomaknuti se s mrtve točke (a što se evidentno dogodilo), onda pretpostavljam da postoji i opcija veće vjerojatnosti.

Kako zagovaraš odlaženje "vani" i gledanje svijeta kao recept za pomicanje s mrtve točke, jedina logična pretpostavka (obzirom da su današnji uvjeti još ne tako davno bili potpuna nepoznanica na čitavoj planeti) koja mi ostaje je da su ljudi otišli se malo posavjetovati kod vanzemaljaca, koji su im objasnili neke stvari. Kako pak vanzemaljce ne vidm oko sebe, mora da su skriveni.

A kako ne znam za puno mogućnosti skrivenih vanzemaljaca, na prvu loptu uzimam Ickea i ljude guštere kao tvoju veću vjerojatnost za napredak društvenih odnosa, uređenja, međuljudskih odnosa i sl. Može komentar? Gdje sam pogriješio - što je po tebi vjerojatnije (naravno, kako nisam troler, dozvoljavam da postoji i neka treća opcija - vi'š kak' sam dobar)?

Inače, za opasku diplu oko svijeta punog prosvijećenih ljudi - pa imaš ih oko sebe non-stop! To su ti slikari, kipari, glumci, glazbenici, filozofi, aktivisti, programeri opensorsaši, ... Uglavnom škvadra za koju će ti svaki pravi kapitalist reći da su niškoristi i da samo sisaju resurse, koje im je kapitalizam ionako namaknuo u startu, potpuno zanemarujući činjenicu kako su isti postojali, postoje i postojati će i u drugim državnim uređenjima. Kao što sam ti već napisao - vidiš ono što želiš vidjeti.

Gledam te!
16 godina
neaktivan

ja bi samo htio da se deus slika s naočarima malo većim nego šta ima na slici.. pljunuti pitbull

deus?! deus?!
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina

A čuj tak je to da kaj se može,{#} usput nije nit ovaj ispod članak loš ti bokca Maminjo bi se mogel osječat vrlo ugroženo fučkaj ga.{#}Stipe ga je ovaj put fino potukel s ovim svojim izjavama, upučenim sudstvu a kakav če bit odgovor Maminja u njegovom potencijalnom budučem sukobu s ko zna kim budemo videli.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/petrina-sutkinji-ti-si-prasicetina-mozes-pusiti-k-popovima-clanak-440844

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
ivan dragi kaže...

ja bi samo htio da se deus slika s naočarima malo većim nego šta ima na slici.. pljunuti pitbull

Ne, ne.. Pljunuti Kerry King samo bez brade:

14 godina

Evo jedna (djelomično) pozitivna stvar.

Benedikt XVI: Kondome je prihvatljivo koristiti

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 0:22 (Ranko Kukumar).
13 godina
Ranko Kukumar kaže...

Sad ćemo svjedočiti silnom opadanju postotka katolika oboljelih od AIDS-a.

17 godina
neaktivan

Da mi je sad vidjet facu lika koji mi je držao vjeronauk, toliko je izgadio kondome i ostalu kontracepciju tvrdeći da u njima ne vidi apsolutno ništa pozitivno. Zanimljivo koliko kontrolu jedan čovjek ima nad odgomnom masom ljudi, samo jer se nalazi na određenoj poziciji.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 11:07 (thuglife).
17 godina
neaktivan
Ma stari naci je skrenuo 100%! Još samo fali da kaže kak je Isus ustvari bio muškobanjasta transrodna žena s masnim brčinama.
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Jea rajt, pozitivna stvar... Valjda im se smanjuje kult pa trebaju bacit kost narodu. Bitno da on i dalje trube po svome, ali se izvana okreće kako vjetar puše:

"Kondome je prihvatljivo koristiti, ako im je namjera smanjenje rizika od infekcije AIDS-om" da bi u knjizi koja izlazi ovaj tjedan izjavio: "da se katolička Crkva protivi kontracepciji jer ometa stvaranje života."

Ono, ekipa s AIDS-om može jebat, a ne radit djecu, a ostali moraju radit djecu. Ili misli da se sperma iz kondoma izlije u vaginu nakon seksa?? Čudan neki fetiš... Inače me zaboli za papu, ali me uvijek pogodi kad je netko tako očiti kreten...

14 godina
i_rambo_plache kaže...

Jea rajt, pozitivna stvar... Valjda im se smanjuje kult pa trebaju bacit kost narodu. Bitno da on i dalje trube po svome, ali se izvana okreće kako vjetar puše:

Da, samo ovo je napredak da nakon X godina da su rekli ijednu pozitivnu stvar za "sotonsku gumu".

Inače slažem se s tobom da mu je izjava besmislena jer nije konzistentna. U jednoj navratu rekne jedno, sada veli drugo. Ali ionako vjernici će to razumjeti. Neki dan je meni neki Jehvin svjedok tupio kako ateizam potječe iz neznanja i nedovoljnog obrazovanja.

17 godina
neaktivan
Pa čovjek je senilan, nije mu za zamjeriti. Vjerojatno i piški u sim-bex, jer mu se ruke tresu dok drži svoj smežurani smoki. Ja mu opraštam.
15 godina
Da malo skrenem temu. Stvarno trebaš biti kombinacija glupana i luđaka da napraviš ovo http://www.jutarnji.hr/muskarac-iz-bih-ukrao-kamen-s-akropola-kako-bi-s-njime-kiselio-kupus-/1046888/. Sad će se kiselit u grčkom zatvoru.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Totalno glupa tema. Ajmo radije raspravljati o tome čija majka crnu vunu prede. Može?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice