Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.214.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne mogu vjerovati da nisi shvatio sto sam napisao!

Tvoji susjedi, prijatelji, rodbina i da se slikovito izrazim, tvoje malo selo = kompletno nebitni u globalnoj prici.

KAPITALIZAM (socijalizam, komunizam, anarhizam, tehnokracija, whatever) - da li su ljudi uz njegovu pomoc napravili BOLJI ili GORI svijet?

TO mi odgovori!

Moj stav je po tom pitanju vrlo jasan: ne, da, ne, da, ne, cannot compute.

Pa upravo to ti i govorim - selo moje malo je nebitno u cijeloj priči. Ali ZAŠTO? Zato jer su ljudi zapravo isti svugdje - čitav svijet je danas svačije malo selo. Osim možda prije 500 godina na današnjem Grenlandu, Amerikama (sve tri) i štajaznam, Papua Novoj Gvineji... Danas, Deuse, DANAS su ljudi gotovo isti gotovo svugdje. Ako želiš stvarno napraviti brejk, idi kod bušmana ili aboridžina.

<EDIT>

Ako želiš, mogu biti i brutalan - svojim putovanjem kroz svijet (ma koliko ja na njega gledam kao na pozitivnu stvar) nisi napravio ništa posebno kvalitetno za sebe, odn. za svoj osobni razvoj. Zaboravljaš da je tvoj razvoj već utkan u tvoju odluku da odeš. Pazi - ne da putuješ i učiš, već da napustiš okolinu za koju smatraš da si "prerastao", da se tako izrazim... Jedino što si napravio je da si si osigurao egzistenciju (za što već u startu treba imati muda i zrno soli u glavi).

</EDIT>

Razumijem što pišeš, ali smatram da nisi u pravu i da putovanje danas nije isto što i prije samo 50 godina. Kvragu, pa čak i u Švicarskoj žene danas imaju pravo glasa  :)))

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 23:42 (Veliki Brat).
17 godina
Brate, ljudi danas nisu svugdje isti. Usporedi svedjane i nas. Tocka.
Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...

Eto, bit je pogođena. :D

Izvlacim "Odlikasi sine, odlikasi" adut :-P

Ah, morao sam znati da se radi o jednom od - only the chosen understand, postova. {#}

Faith divides us. Death unites us.
17 godina

Moram priznat da je terapija revolucionarna, iako me ne iznenadjuje s obzirom da se ipak radi o religijskoj ustanovi:

#!

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Moram priznat da je terapija revolucionarna, iako me ne iznenadjuje s obzirom da se ipak radi o religijskoj ustanovi:

#!

Pop koji je vodio tu ustavu mislim da se zove "Crna rijeka" je suspendiran u svojim krugovima, a policija ga je uhapsila i podnijela krivičnu prijavu zbog smrti jednog "štićenika" s ozbirom da je preminuo uslijed nanesenih povreda. Prebili tipa jer su posumnjali da je izašao iz ustanove kako bi nabavio drogu. Bilo je na vijestima jučer, prekjučer.

Negdje sam čitao da su imali veliki postotak uspješnosti u izliječenju narkomana...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...
tnakir kaže...

#!

Pop koji je vodio tu ustavu mislim da se zove "Crna rijeka" je suspendiran u svojim krugovima, a policija ga je uhapsila i podnijela krivičnu prijavu zbog smrti jednog "štićenika" s ozbirom da je preminuo uslijed nanesenih povreda. Prebili tipa jer su posumnjali da je izašao iz ustanove kako bi nabavio drogu. Bilo je na vijestima jučer, prekjučer.

Negdje sam čitao da su imali veliki postotak uspješnosti u izliječenju narkomana...

Zbilja ne znam kako premlacivanjem nekog odviknut od droge...

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Kako možeš nešto pročitati, a ne interpretirati? To je spontan i nerazdvojiv proces.

18 godina
boxer kaže...
tnakir kaže...

#!

A postotak je priopćio Ured za priopćavanje postotaka...

Da se narkomanija i druge bolesti ovisnosti liječe batinama, u ovakvim divljim pripiydinama bismo se riješili ovisnika u roku keks, a to se iz nekog razloga ne događa. Kako, babo, kako?

Danas govorimo o ovisničkom tipu osobnosti, dakle, imaš neurokemijske i morfološke predispozicije u strukturi svog mozga koje te čine prijemčivim ili ne za neku od bolesti ovisnosti, a ako i kreneš tim putem onda i postaješ ovisnik de facto. Premlaćivanje ljudi sigurno neće dovesti do promjena u mozgu koje su bitne za ovisnost, ali će dovesti do drugih promjena, ali ne na bolje, jer fizičko i psihičko nasilje, posebice ono dugotrajnije,  ostavlja posljedice po psihu i način na koji mozak funkcionira.

Ovisnost je, kao i mnoge druge psihičke bolesti, bolest koja izvorište ima dijelom u pojedinačnoj biologiji, a dijelom u društvu. Dakle, trebaš raditi sa svakim kao sa stvarnom osobom, a ne kao vrećom za boksanje, te stvoriti društvene uvjete oko njega takve da se sa svojom ovisnošću i biološkim predispozicijama za nju može nositi u stvarnom svijetu. 

Uopće ovakve bradate i druge histerične budale koji "znaju" kako se "liječi" ovisnike u komunama bez ijednog psihologa, psihijatra, neurologa ili barem medicinske sestre, a samo uz molitvu, post i zlostavljanje, trebaju svi ići u zatvore, ne samo ovaj pop.

This space for rent!
14 godina
Tonči kaže...

Kako možeš nešto pročitati, a ne interpretirati? To je spontan i nerazdvojiv proces.

@M_Dipl: Čemu ne slaganje? Možeš li pojasniti (zanima me).

18 godina
tnakir kaže...
Brate, ljudi danas nisu svugdje isti. Usporedi svedjane i nas. Tocka.

Pa ja ne znam, pitaj Deusa, on je bio tamo.

I mislim da je baš u ovoj temi pisao (s komentarom da tko tada ne ode s nekim, tu noć spava sam) kako ga je u 2 ujutro šlatala lokalna plavuša, pitala ga otkud je i nakon odgovora "Iz Kroejše!" se bez riječi samo okrenula i otišla.

U mom kraju (zadrtoj Kroejši) je to nepristojno ponašanje, čak i da nemaš predrasuda, a ona ih je očito imala dovoljno. Pri čemu se još ona zapalila za njega i nabacivala mu se, dakle logično bi bilo zaključiti da mu se na prvi pogled svidjela. Ako mene pitaš, neka debelo ukorjenjena predrasuda. I da, znam da je Deus tada pisao o percepciji nas vani, ali je istovremeno (nenamjerno?) otkrio nešto i o Šveđankama. Misliš li stvarno da bi takva osoba promijenila mišljenje kada bi došla ovdje i provela neko vrijeme ovdje?

Vidiš, to mi je sad još zanimljivije - prvo joj se svidi ćelav nabildan tip i onda ga bez riječi otkanta jer je iz istog kraja kao i oni neki siledžije?! Žena ne samo da ima predrasuda, neko nema niti načisto postavljene kriterije, što u stvari želi  :)

Ili se ovo sad ne broji, jer si ti baš spomenuo muški rod (šveđane ;)?

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

A postotak je priopćio Ured za priopćavanje postotaka...

Kako možeš viditi u postu nisam se nigdje složio niti sam podržao takav vid "liječenja" ili tretmana, nego sam samo kao kuriozitet prenio što sam čuo. 

Taj video koji je postavljen je star barem 2-3 godine, a bilo je i nekoliko tv reportaža o njihovom djelovanju gdje su ih skoro svi od reda okarakterizirali u najmanju ruku "problematičnim", pa se pokušalo nešto zataškivati itd.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
boxer kaže...

Kako možeš viditi u postu nisam se nigdje složio niti sam podržao takav vid "liječenja" ili tretmana, nego sam samo kao kuriozitet prenio što sam čuo. 

Taj video koji je postavljen je star barem 2-3 godine, a bilo je i nekoliko tv reportaža o njihovom djelovanju gdje su ih skoro svi od reda okarakterizirali u najmanju ruku "problematičnim", pa se pokušalo nešto zataškivati itd.

Istina je da nisi eksplicitno podržao tu "terapiju", ali si naveo navodno visoke postotke izliječenja što implicira da od toga ima neke koristi.

Iskreno, ja sumnjam da taj bradonja-ubojica i njegova ekipa uopće znaju izračunati postotak, a kamoli dati neku smislenu medicinsku studiju koja bi pokazala efikasnost metode, tako da mi je čitava ta priča o postocima smiješna, a ideja da batinama liječiš bolest i na načelnoj razini odvratna. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
[...] DANAS su ljudi gotovo isti gotovo svugdje. [...]

Evo, izdvojio sam ti rečenicu u pravom kontekstu da ju opet pročitaš i razmisliš malo. Zaboravi Zapad, orjentiraj se malo na Bliski i Daleki Istok... Pa Južna Amerika, sjeverna Afrika, južna Afrika. Svi smo mi na podjednakom stupnju razvoja, ali ideje... Ideje su različite.

Najegzotičnija zemlja koju sam posjetio je Tunis. Osoba koja nikad nije vidjela mentalitet sličan njihovom vjerojatno ne može shvatiti kako je to kad ti u noći priđe Tunižan bez ikakvih loših namjera, čisto da popriča s tobom. Ne može shvatiti koliko uživaju u cjenkanju, ne zato što su škrti, nego zato što jednostavno vole cjenkanje. Ne može osjetiti miris ulica ili shvatiti kako je tovar privezan za drvo na parkiralištu prilično normalna stvar. A bio sam samo tjedan dana u Tunisu pa sam svejedno vidio razliku. Kako bi tek bilo da sam ostao dulje... Teško da itko može riječima opisati sve ono što je vidio, bolje reći, doživio, u drugoj zemlji.

Možda obilazak svijeta neće direktno promjeniti nečiji stav o svijetu, ljudima, politici, pobačaju, gradnji Pelješkog mosta... ali će sigurno proširiti vidike pa makar i za beznačajne sitnice. A kad se te beznačajne sitnice spoje, možda će diskretno i izmjeniti neki važniji stav.

Look up idiot in the dictionary. You know what you'll find? - A picture of me? - No! The definition of the word idiot! Which you fucking are!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 13:07 (i_rambo_plache).
18 godina
i_rambo_plache kaže...
Možda obilazak svijeta neće direktno promjeniti nečiji stav o svijetu, ljudima, politici, pobačaju, gradnji Pelješkog mosta... ali će sigurno proširiti vidike pa makar i za beznačajne sitnice. A kad se te beznačajne sitnice spoje, možda će diskretno i izmjeniti neki važniji stav.

Ma sve pet, ali sve je krenulo od Deusove postani truli kapitalist da bi mogao suditi o trulom kapitalizmu premise. U tom smislu dakle, ne pričamo o spcifičnosti kultura, nego o sustavima unutar kojih pojedinac funkcionira i kako taj sustav utječe natrag na tog istog pojedinca.

Meni je osobno jako simpatično što je tnakir izvukao švede, umjesto američana, britanaca ili nijemaca. Mislim, u kontekstu kapitalizma (ako nije bilo na toj osnovi, onda nm).

Gledam te!
18 godina
Veliki Brat kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ma sve pet, ali sve je krenulo od Deusove postani truli kapitalist da bi mogao suditi o trulom kapitalizmu premise. U tom smislu dakle, ne pričamo o spcifičnosti kultura, nego o sustavima unutar kojih pojedinac funkcionira i kako taj sustav utječe natrag na tog istog pojedinca.

Meni je osobno jako simpatično što je tnakir izvukao švede, umjesto američana, britanaca ili nijemaca. Mislim, u kontekstu kapitalizma (ako nije bilo na toj osnovi, onda nm).

Slažem se. Iz tog načina argumentacije ispada da za sud na bilo koju temu moraš imati osobno iskustvo da bi o toj temi mogao suditi, a da bilo kakve informacije o temi, bez obzira koliko opsežne i točne bile, ne mogu nadomjestiti osobno iskustvo. 

Na taj način se lako dolazi u logički ćorsokak gdje je svaka načelna rasprava o bilo čemu van osobne empirije nemoguća, a broj tema o kojima ljudi mogu raspravljati postaje smiješno malen, kao da smo idioti, a ne razumna bića. 

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Na taj način se lako dolazi u logički ćorsokak gdje je svaka načelna rasprava o bilo čemu van osobne empirije nemoguća, a broj tema o kojima ljudi mogu raspravljati postaje smiješno malen, kao da smo idioti, a ne razumna bića. 

LOL, da, tako nekako... Hvala što si u par rečenica sažeo ono o čemu sam ja nadrobio kilobajte znakova 

Gledam te!
15 godina
neaktivan

Meni se osobno, vidiš, ne sviđa logika - svi sve znamo, svi sve radimo ( Ljudi smo, domaći smo, rodijaci smo (?!) ). Previše me podsjeti na ovu vuko*eb'nu u kojoj živimo, a i radno okruženje u kojem djelujem ili s kojim surađujem unutar i van firme.

Čak štoviše, i pod pretpostavkom da smo logička i razumna bića, nemamo svi jednaki kapacitet ni prihvaćanja novih znanja, a ni njihovog ovladavanja, o primjeni u praksi ni neću trošiti riječi.

Uvijek sam se divio i skidam kapu multitalentima koji uz medicinu završe pravo i ekonomiju (yep, oba tri - kako se kaže, fakulteta), no sve skupa me jednostavno previše podsjeti na vođenje ove države, gdje se uopće ne gledaju kompetencije, obrazovanje, radno iskustvo u struci itd. već jedna krajnje primitivna i iskrivljena razina, upravo te - pa razumna smo bića - logike, zvana - pa domaći smo, rodijaci smo.

Ajmo veterinaru dati da bude šef financija ili računovodstva, ma može. Razumna smo bića, naučiti će. Ne mora to studirati ni položiti sve što treba za ovlaštenog računovođu/knjigovođu, nek čovjek fušari u svom svojem razumu.

13 godina
neaktivan

Očito od vas nitko nije navigava (bio pomorac). Ljudi koji su se dobro samorazvili premda su im iskustva usko vezana uz lučka pristaništa. Recimo velike su razlike u kurvama iz Roterdama i Brazila.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
thedream kaže...
Ajmo veterinaru dati da bude šef financija ili računovodstva, ma može. Razumna smo bića, naučiti će. Ne mora to studirati ni položiti sve što treba za ovlaštenog računovođu/knjigovođu, nek čovjek fušari u svom svojem razumu.

Što te muči? Jel neki veterinar dobio promaknuće a ne ti? :D

Kme, kme {#}.

14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
thedream kaže...
Ajmo veterinaru dati da budešef financija ili računovodstva, ma može. Razumna smo bića, naučiti će. Ne mora to studirati ni položiti sve što treba za ovlaštenog računovođu/knjigovođu, nek čovjek fušari u svom svojem razumu.

Što te muči? Jel neki veterinar dobio promaknuće a ne ti? :D

Ne bi me iznenadilo ni najmanje.

Dream, jesam ja nekaj bitno propustila danas na poslu ili tek tak njurgaš? {#}

15 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

Dream, jesam ja nekaj bitno propustila danas na poslu ili tek tak njurgaš? {#}

Mislim da ti još nisu našli budućeg šefa, ali..{#}

14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Mislim da ti još nisu našli budućeg šefa, ali..{#}

'enti miša, prepadoh se.

Što ali? Babe po hodnicima kokodaču nanovo ili imaš kakav info iz provjerenih izvora?

Molim pp-aj da ne spemam ljudima temu ili digni dupe i prošeći :)

17 godina
Ukulele kaže...

'enti miša, prepadoh se.

Što ali? Babe po hodnicima kokodaču nanovo ili imaš kakav info iz provjerenih izvora?

Molim pp-aj da ne spemam ljudima temu ili digni dupe i prošeći :)

Bemti thedream, sa tobom radi Merilinka, a ti gubis vrijeme tu po forumu... Geek!

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Mislim da je jasno, Ukulele, tvoj novi šef će biti veterinar.

U biti, ne bih se bunila. I tak sam oduvijek htjela na posao furat svog mačka.

18 godina
Ukulele kaže...
M_dipl. kaže...

Mislim da je jasno, Ukulele, tvoj novi šef će biti veterinar.

U biti, ne bih se bunila. I tak sam oduvijek htjela na posao furat svog mačka.

Kad se več spominju životinje, koje mnogim ljudima u životu puno znače evo dole jednog vrlo dirljivog primjera u praksi.{#}{#}

http://www.24sata.hr/zivotinje/svaki-dan-nosi-svog-bolesnog-psa-u-jezero-da-bi-ga-uspavao-277159

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Istina je da nisi eksplicitno podržao tu "terapiju", ali si naveo navodno visoke postotke izliječenja što implicira da od toga ima neke koristi.

Iskreno, ja sumnjam da taj bradonja-ubojica i njegova ekipa uopće znaju izračunati postotak, a kamoli dati neku smislenu medicinsku studiju koja bi pokazala efikasnost metode, tako da mi je čitava ta priča o postocima smiješna, a ideja da batinama liječiš bolest i na načelnoj razini odvratna. 

Naveo sam kao kuriozitet i to sam fino napisao i šta je problematično u tome što sam naveo?

Jbg sada pišem po sjećanju, ali kada sam čitao ili gledao reportažu hvalili su se time da njihove metode donose bolje rezultate u odnosu na neke konvencionalne.

Valjda su se  na štićenicima iživljavali stariji štićenici koji su se odvikili i da su oni uveli metode kažnjavanja jedni prema drugima. U drugim reportažama možeš viditi epilog dešavanja.

13 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Eto ga, dobar primjer ljudi (naravno ne svih) koji su se nagledali svijeta, posebno oni koji rade na kruzerima pa im nije sve luka-poso-poso-luka, a ne mogu se baš podičiti dubinskim razumijevanjem stvari oko sebe.

(ovo je refleksija mog iskustva i poznanstava ljudi iz te branše, da me se ne bi optužilo za generalizaciju i štogod slično)

Tako i ja. Mudro šutim, premda imam veliko iskustvo i kontakt sa mnogim nacijama.  Tu i tamo prstom zaskrolam temu na mobitelu dok sam na teraci ;)

Kova:

Višegodišnje iskustvo sa iznajmljivanjem apartmanskog smještaja gostima. Sviđalo se to nekome ili ne, zvali to predrasudama ili ne, generaliziranjem ili ne...iskustvo je iskustvo..

Poredak od najboljih do najgorih:

- Ukrajina. Radim sa agencijom koja ih "nabavlja" preko agencije iz Kijeva. Čine mi 60% smještaja. Nemam riječi. Iznimno kulturni ljudi. Uredni, kulturni, cijene domaćina.  Raspitaju se o svemu i imaju plan ljetovanja. Koliko god ih želiš počastit (uvijek se ispeče ribe i ima vina), oni žele uzvratit istom mjerom.  Žele ostat u kontaktu i nevjerojatno je koliko inzistiraju da ih posjetiš u Ukrajini.  Ocjena od 1-10 je 10+

- Finska i Švedska (baš šveđani,ne naši lol). Malo ih je,ali iznimno fini ljudi bez velike i suvišne priče. Jako se iznenade kada vide našu opuštnost i kad ih pitaš "oćemo što ispeć večeras?".  "Wooouw, cool".

- Bosanci (iz bosne i ovi iz Švicarske i Švedske) . Nemam ih puno,ali uvijek ista priča. Raja do jaja. Popit ,pojest, potrošit...nakon 3 minuta smo na Ti i lupanje po ramenu. Nikad problema,ali znaju ponekad dosađivat u pozitivnom smislu.."Alo gazda...ideš s nama na pivu"...

- Njemačka.  Bog te vidio...kad radiš s njima znaš odakle pojam "šparen".  Sve je iskalkulirano i svki € ima svoje mjesto. Kruti i sve ide po "špagu".

- Italija.  Zavisi jeli sjever ili jug. Ovi južni su katastrofa. Idu mi na živce i jako su neorganizirani. GALAME u podne u ponoća. Hebe se njima. Rafalno laprdaju i svađaju se između sebe. Znam 100 riječi talijanskog,a oni neznaju NIJEDAN jezik.

- Na začelju gospoda sa kraljevskog otoka. Neuredni, divlji, kao da ih je netko pustio s lanca. U nekoliko navrata zamoljeni da promijene smještaj. Stoka do jaja. Iza njih ostane vagon smeća, nekad treba i piturat zidove.  Ne hebu stručno istaknuti kućni red na 10 jezika.

Ukrajina rules!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 17:05 (Siskin).
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Moj stav je po tom pitanju vrlo jasan: ne, da, ne, da, ne, cannot compute.

Pa upravo to ti i govorim - selo moje malo je nebitno u cijeloj priči. Ali ZAŠTO? Zato jer su ljudi zapravo isti svugdje - čitav svijet je danas svačije malo selo. Osim možda prije 500 godina na današnjem Grenlandu, Amerikama (sve tri) i štajaznam, Papua Novoj Gvineji... Danas, Deuse, DANAS su ljudi gotovo isti gotovo svugdje. Ako želiš stvarno napraviti brejk, idi kod bušmana ili aboridžina.

<EDIT>

Ako želiš, mogu biti i brutalan - svojim putovanjem kroz svijet (ma koliko ja na njega gledam kao na pozitivnu stvar) nisi napravio ništa posebno kvalitetno za sebe, odn. za svoj osobni razvoj. Zaboravljaš da je tvoj razvoj već utkan u tvoju odluku da odeš. Pazi - ne da putuješ i učiš, već da napustiš okolinu za koju smatraš da si "prerastao", da se tako izrazim... Jedino što si napravio je da si si osigurao egzistenciju (za što već u startu treba imati muda i zrno soli u glavi).

</EDIT>

Razumijem što pišeš, ali smatram da nisi u pravu i da putovanje danas nije isto što i prije samo 50 godina. Kvragu, pa čak i u Švicarskoj žene danas imaju pravo glasa  :)))

Ej, nisam ja taj koji tvrdi da su ljudi sposobniji nego sto ja mislim. Niti sam ja taj koji tvrdi da je _nemoguce_ prosvjetliti se unutar malog sela. Lijepo sam, i to u vise postova, rekao da je sasvim moguce - ali ne bas i vjerojatno.

Sve te ideje si TI izvukao vani kao nekakve 'argumente' koje bi ja sad trebao pobiti, da bi se uopce vratio na originalnu temu, a temu si fino pogodio par postova kasnije: da bi sudio o trulom kapitalizmu, postani truli kapitalist. U suprotnom, znas onu "Misljenja su kao dupad..."

Tako da ova spika koju ti i M_Dipl. uporno vrtite je a) vrhunsko neshvacanje onog sto pisem, b) trolanje.

Za ovaj brutalni dio - smijesno. Ako jos uvijek mislis da postoji nacin osigurati ista a kamoli egzistenciju... 

M_dipl. kaže...

Ma naravno da neka interpretacija postoji pri čak i letimičnom čitanju, jer razumijevanje napisanih simbola već je produkt interpetacije. Ali drugo je intepretacija poruke, misli, ideje, svjetonazora i sličnih stvari.

.....

A sto sam tocno, molim te, trebao shvatiti iz posta? Da se argumentira nesto s cime sam se i ja slozio, par stranica prije?

Gdje sam tocno napisao da je nemoguce, gospodin odvjetnik, kad si si vec uzeo za pravo biti advokat? Jos si se i ti osobno slozio sa mnom kad sam rekao da je moguce, ali ne bas i sasvim vjerojatno, tocno ovdje: http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/3070520.aspx

Dakle, ovo sto radis, je cisto trolanje, inzistiras konstantno na mogucnosti, sto bi djeca nazvala cistim filozofiranjem.

Ja sam lijepo iznio realnu premisu - kad je vec moguce, kako to da onda ne vidim svijet pun prosvijetljenih ljudi koji konstantno obogacuju to covjecanstvo, nego vidim da se donose sve restriktivniji zakoni i sistemi da bi se mogli obuzdati?

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
18 godina
boxer kaže...

Naveo sam kao kuriozitet i to sam fino napisao i šta je problematično u tome što sam naveo?

Jbg sada pišem po sjećanju, ali kada sam čitao ili gledao reportažu hvalili su se time da njihove metode donose bolje rezultate u odnosu na neke konvencionalne.

Valjda su se  na štićenicima iživljavali stariji štićenici koji su se odvikili i da su oni uveli metode kažnjavanja jedni prema drugima. U drugim reportažama možeš viditi epilog dešavanja.

Pa u početku sam samo išao izraziti svoje neslaganje s popovskom metodologijom, a sada nakon tvog neprestanog insistiranja i opravdavanja problem nije samo u njima, već i u tebi. 

Sve je problematično. Prenosiš nebulozne samohvale neobrazovanih popovskih papaka kao činjenice, podatke, a u tome ne vidiš ništa problematično. To je problematično - tvoje nekritičko prenošenje gluposti i odsustvo tvoje bilo kakve rezerve prema premlaćivanju bolesnika. 

Osim toga, ovaj pop ubojica je sam mlatio "štićenike", tako da ta spika s mlaćenjem koje je krenulo među "štićenicima" potpuno nebitna kad se radi o ustanovi tipa Golog Otoka koja je organizirana tako da u sistematskom nasilju sudjeluju i oni koji su mu sami izloženi. 

Uopće nisam imao tebe kao metu kad sam napisao svoj komentar, a sada vidim da sam bio u krivu. Ti ne vidiš ništa niti načelno problematično u premlaćivanju bolesnika. Ubojstvo bolesnika je za tebe valjda nesretni slučaj, u ustanovi koja inače, bez ikakve vanjske potvrde i samo na osnovu vlastitih tvrdnji, ima "dobru statistiku". 

Daj uključi centar za kritičko razmišljanje barem s desetinom snage pa razmisli o tome i o svemu što si ovdje napisao.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Daj uključi centar za kritičko razmišljanje barem s desetinom snage pa razmisli o tome i o svemu što si ovdje napisao.

Problem je što ti previše kritički nasrćeš na neutralan komentar, a da ti iskreno kažem otkako radim ovo što radim ja sam odavno suspendirao centar za kritičko razmišljanje, iskreno me zaboli neka stvar za ludog popa i  narkomane.

Btw, bio sam u 6 mjesecu na seminaru i usput pričao sa jednim koji se bavi problematikom pomoći narkomanima, pa mi je u pauzi za kafu ispričao o jednoj komuni/centru gdje su im ugradili 5-6 plazmi kako bi igrali Counter Strike, kao antistres terapiju.

I to je kuriozitet...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice