Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.065.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Ljudi nemaju inherentan mehanizam protiv incesta, ništa što nose ''u sebi'' da bi po difoltu znali da je to krivo - pišem ovo na brzaka; praktički jedino što sprečava ljude da ulaze u incestuozne odnose je blizina tih osoba u periodu djetinjstva (baš sam skratio al valjda je jasno na što ciljam).

btw. eo još nešto nabrzaka - freud sere kvake :P

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 17:18 (ElektričnaOvca).
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

@Drago... jedan djanketa si je svjesno napravio sranje. Njegov zivot meni nista ne vrijedi. A te gluposti o ljudima kao uber vrsti... bunch of shit.

Ni sam nemam nekih velikih simpatija za ovisnike (na emocionalnoj razini), ali radi se o bolesti ovisnosti, a ne svjesnoj odluci. 

Što se tiče superiornosti ljudi, mislim isključivo na intelektualnu superiornost, iako si u pravu da li ta superiornost daje ikakva posebna prava nad ostalim životinjama, posebno pravo na nanošenje patnje. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Meni incest nije nimalo napet, niti bi volio da mi ćaća napumpa sestru (koju nemam,ali..), niti bi ja materi napravio vlastitog brata, koji mi je ujedno i sin. Tako nešto, čovjek se izgubi..

Što se daljnje i nekakve bliže rodbine tiče, imam bombetinu od rodice u kakvom trećem kolinu, ne znam šta da kažem na to. Mislim da me ni spoznaja da smo rod ne bi zaustavila da je izraketiram, pošto se nikad praktički u životu nismo ni sreli pošteno, u 28g. života možda 5 puta, sve u zadnjih 2g. Ali da je na mjestu, je.

I tako ja saznao za nju {#}, mic po mic, otkopčan šlic.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže... 

Drugo (u tvom postu prvo), definitivno mislim da je takav stav pogrešan. Takav antroponcentrizam rijetko gdje danas prolazi, ako išta bioetičari razvijaju svoje teorije na temelju jedne biocentrične paradigme. Strogo i dosljedno etički govoreći (uz opasku da govorim o deontološkoj etici, a ne konzekvencijalizmu, emotizmu, egoizmu ili areteizmu, iako se i neki od tih pravaca mogu, uz neke modifikacije, uskladiti s ovime) mi smo, kao umna a opet prirodna bića predodređeni na neetično djelovanje, makar time što smo prisiljeni ubijati da bismo preživjeli. No, kada to maknemo (ima nekih koji smatraju da etika nastupa tek nakon toga, tj. da nam se ta prirodna predodređenost "ne može uzeti za zlo") opet ostaje pitanje, jesmo li uopće superiorni (jer kriterij je također naš, pa je to svojevrsni petitio principii), i ako jesmo, jesmo li baš toliko da smo opravdani u osuđivanju jedne cijele vrste na propast da bismo riješili neki naš partikularni problem. Meni se nekako čini da smo, upravo kao jedina u pravom smislu umna bića na planetu, zapravo dužni "paziti" i "čuvati" druge vrste mnogo više nego što to one rade s nama (jer mi smo, jelte, sposobni i svjesni svoje odgovornosti, a one nisu). To je onaj klasični argument o biotičkoj zajednici, s kojim se osobno slažem: obzirom da je čovjek jedino biće koje pokraj biotičke zajednice pripada i samostvorenoj društveno-političkoj zajednici, to on, kao najnapredniji pripadnik šire biotičke zajednice, mora preuzeti odgovornost za svoje djelovanje unutar nje, čime se on uzdiže iznad kategorije vrste. Najjednostavnije rečeno: uz moć i slobodu dolazi i određena odgovornost. Upravo zato smatram da ne bismo smjeli na ovakav način iskorištavati druge vrste. Teško je etički opravdati korištenje životinja u legitimne medicinske svrhe gdje se žrtve broje u par stotina miševa, a kamoli istrebljenje cijele vrste radi jedne ljudske bolesti.

{#} Tesko da mogu ista nadodati...

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
17 godina
neaktivan

tko sam ja ili društvo u cjelini da zabranjujem odnos dvoje samosvjesnih autonomnih bića koja žele živjeti svoj život a u kojem pri tom ne pati treća strana?

mogu biti jedino ćutke i više ili manje voljeti njihov odnos, apsolutno ništa više od toga, tko si daje veća prava je siledžija i lijevo smetalo

štoviše odnose u kojima ljudi uživaju i iza kojih nema žrtava mogu samo pozdraviti i podržati (smetalo)

EDIT: ne kontam ove prirodne i neprirodne rasprave, što to nije prirodno? postoji jedan koji nije prirodan a u opticaju je često, nadprirodni abrahamski bog

imamo na desetke kvalitetnijih termina za izreći i zamjeniti IMO tupav termin, štetno - korisno, poželjno - nepoželjno, tupavo - pametno, uobičajeno - neuobičajeno etc. etc.

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 20:10 ((s)izgoreo).
13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže... 

Drugo (u tvom postu prvo), definitivno mislim da je takav stav pogrešan. Takav antroponcentrizam rijetko gdje danas prolazi, ako išta bioetičari razvijaju svoje teorije na temelju jedne biocentrične paradigme. Strogo i dosljedno etički govoreći (uz opasku da govorim o deontološkoj etici, a ne konzekvencijalizmu, emotizmu, egoizmu ili areteizmu, iako se i neki od tih pravaca mogu, uz neke modifikacije, uskladiti s ovime) mi smo, kao umna a opet prirodna bića predodređeni na neetično djelovanje, makar time što smo prisiljeni ubijati da bismo preživjeli. No, kada to maknemo (ima nekih koji smatraju da etika nastupa tek nakon toga, tj. da nam se ta prirodna predodređenost "ne može uzeti za zlo") opet ostaje pitanje, jesmo li uopće superiorni (jer kriterij je također naš, pa je to svojevrsni petitio principii), i ako jesmo, jesmo li baš toliko da smo opravdani u osuđivanju jedne cijele vrste na propast da bismo riješili neki naš partikularni problem. Meni se nekako čini da smo, upravo kao jedina u pravom smislu umna bića na planetu, zapravo dužni "paziti" i "čuvati" druge vrste mnogo više nego što to one rade s nama (jer mi smo, jelte, sposobni i svjesni svoje odgovornosti, a one nisu). To je onaj klasični argument o biotičkoj zajednici, s kojim se osobno slažem: obzirom da je čovjek jedino biće koje pokraj biotičke zajednice pripada i samostvorenoj društveno-političkoj zajednici, to on, kao najnapredniji pripadnik šire biotičke zajednice, mora preuzeti odgovornost za svoje djelovanje unutar nje, čime se on uzdiže iznad kategorije vrste. Najjednostavnije rečeno: uz moć i slobodu dolazi i određena odgovornost. Upravo zato smatram da ne bismo smjeli na ovakav način iskorištavati druge vrste. Teško je etički opravdati korištenje životinja u legitimne medicinske svrhe gdje se žrtve broje u par stotina miševa, a kamoli istrebljenje cijele vrste radi jedne ljudske bolesti.

{#}  Tesko da mogu ista nadodati...

Mogu ja.

Sve to tako lijepo izloži jedan pametan čovjek, a drugi se se rodi da postoji džaba, da ne zna koliko godina ima dana i glavni grad Ukrajine, da mački čupa rep, da ubija alfa jelene i siječe stabla od 150 godina.

Da, ljudi su sigurno super vrsta, 1:10000.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 19:37 (Onjegin).
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

a drugi se se rodi da postoji džaba, da ne zna koliko godina ima dana i glavni grad Ukrajine, da mački čupa rep, da ubija alfa jelene i siječe stabla od 150 godina.

Ukratko,suvišan čovjek..

Što se samog incesta kao takvog tiče,ne odobravam ga,ali ako se zbilja izrodi takva ljubav,tko sam ja(ili bilo tko) drugi da ih kritiziramo?

Jedino mi je žao djeteta koje će nastati u takvoj vezi.

Its been a long time..How have you been?
13 godina
neaktivan
Valjda, Cave, ne povezujes tog suvisnog covjeka s bajronovskim demonom.
17 godina
M_dipl. kaže...

Btw. idel' 'ko na gejprajd ovu subotu od vas što ste u Splitu i okolici?

Ja sam tamo, pa me zanima hoću li biti jedini s BOL-a.

Ide Auctor, već je počeo skupljati cigle.

This space for rent!
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Valjda, Cave, ne povezujes tog suvisnog covjeka s bajronovskim demonom.

Nisam,samo me je dio koji sam citirao podsjetio na taj koncept.Pogotovo onaj dio sa životarenjem..

Its been a long time..How have you been?
17 godina
M_dipl. kaže...

Hehe, jesi, točno to si tvrdio. Bila je tema o homoseksualizmu (ne znam točno koja, možda ona o vilenjačkom seksu u Dragon Ageu) i na insistiranje Naxeema da se točno zna što je prirodno (seksualni odnos mužjaka i ženke u svrhu reprodukcije) ti si imao kilometarski post o tome kako nema ništa što nije prirodno, jer se sve to sreće u prirodi, no nevažno.

"Sve što je prirodno je prirodno" i "sve što srećemo i prirodi možemo smatrati prirodnim" nisu iste stvari. Naime, ima onih koji tvrde da ima stvari koje se javljaju u prirodi, a koje su nekim čudom - neprirodne.

Tu se radi o arbitrarnosti i opterećivanju termina svjetonazorskim značenjem gdje onda apsolutno bilo što može biti prirodno ili neprirodno. Po meni je očito da treba prvo razjasniti značenje termina (prirodno - ono to se javlja u prirodi) da bismo znali o čemu govorimo, a onda kome se ne sviđaju albino ljudi ili oni s dva različita oka, ili patuljci, ili pederi, neka ne kenjaju o prirodi, nego jednostavno kažu da im se ne sviđa i ne guraju u "svoj tim" majku prirodu koju totalno boli kiki što oni misle o prirodnom i neprirodnom. 

Što se drugog dijela tiče, nadao sam se drugom odgovoru koji bi mi bio šlagvort za dalje, ali vidim da je poanta da smo kao vrsta neetični, ali da nam je to zadano ("prirodno"). 

Postoji li gradacija neetičnosti? Jedan znanstvenik u svojim istraživanjima ubije jednu čimpanzu (ili čovjeka) da bi dobio rezultat, a drugi ih ubije 685 i također dobije rezultat.

Da li su oba jednako neetični (binarni pristup) ili je ovaj drugi 685 puta gori slučaj? Ne govorim o zakonu gdje bi ovaj drugi (u slučaju da ubija ljude) bio u daleko gorem položaju.

This space for rent!
16 godina
Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
16 godina
neaktivan

Vidis kako je draga cura to, nenavikla na trnje i kamenje plivanja u politickim vodama. Taman je pocela lobirati, kao veliki decki, te se zagrcnula i rekla "Ne mogu ja to!" i paf, otkaz!

Salu na stranu, ako je nitko nije prisilio, makar je postupila s integritetom. Ne znam pozadinu price, ali integritet cijenim.

Sta se tice gay paradiranja (kad je to, btw?), jedna dobra kolumna sa komicno iznesenim generalnim predrasudama i urnebesnim zavrsetkom :-)

http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/stvarno-mislis-da-bi-oni-tebe-jebali

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 17:17 (Deus ex machina).
17 godina

Pošteno od nje.

Malo mi čak i žao što mrzim SDP s obzirom na to kakvi su u odnosu na HDZ. Tko se sjeća slučaja ministrice zdravstva Rukavine, nestranačke ministrice u Račanovoj vladi? Ona je podnijela ostavku jer su Pliva/Baxter isporučili bolnicama otrovne filtre za dijalizatore (umrlo 23 ljudi), a za što ona apsolutno nije bila kriva. Ali je smatrala da je to normalno da onaj na vrhu piramide odgovara za one ispod sebe. 

Naravno, kad su hadezeovci došli na vlast, standardi koje je uvela Rukavina su odmah pregaženi parnim valjkom i tamo su ministri odlazili jedino kad bi se smrtno razbolili ili bi se odnos snaga unutar stranke promijenio na njihovu štetu. Jednog Kalmetu, nakon afera sa HAC-om, HŽ nesreće kraj Splita (a prije toga nekoliko izletanja vlakova), bojanja tunela, vrgoračkog tunela na Stupici - tog tipa buldožerom nisi mogao odvući iz ministarstva. 

Međutim - SDP svejedno ne zna. Krugman, Stiglitz, Roubini - svi tvrde da "austerity" ne daje rezultate i da štednja na sve strane jednostavno ne funkcionira. Međutim, dao je odriješene ruke Čačiću, veličanstvenom "gospodarstveniku" kojemu vlastite firme crkavaju i istodobno se protiv njih i njega vode parnice na sve strane (ne računajući ovo u Mađarskoj) da on sve to zrihta, a on vrti po svome šest mjeseci bez ikakvih rezultata. 

Ukratko, za SDP mogu reći jedino da se trude biti pošteni, ali samo na ovoj deklarativnoj razini. Godinama se predstavljaju kao ljevica iako to nisu i na taj način odvlače glasove onih malo glupljih ili jednostavno lakovjernijih koji bi željeli dati glas ljevici. 

Zapravo, nije mi toliko žao što ih mrzim. Jedino se promijenilo to da mi je sada Holy ponovo simpatična darkerska lujka kao što je i bila. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 18:17 (Drago).
15 godina
neaktivan

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! {#}{#}

16 godina
neaktivan

Holy dala otkaz da se moze mirne duse izbit na Slayeru k'o zivotinja. \m/

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Vjerovatno zbog toga sto joj je Drago slao pisma "podrske" :))))

Btw... tako mlada Vlada, a vec problemi :) 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Holy dala otkaz da se moze mirne duse izbit na Slayeru k'o zivotinja. \m/

šta je ona headbanger? ne bih rekao

edit: čime se ja bavim... {#}

U autu uvijek ima CD-e Davida Bowieja, Kate Bush, Massive Attacka, Coldplaya, Mobyja, Dido, Grace Jones, no nije joj strana ni klasična glazba, od koje najviše voli Brahmsa i Mallera, te new age poput Vangelisa i Enija Morriconea. - Zadnji koncert na kojem sam bila bio je Novogodišnji koncert u Lisinskom. Zapravo često sam u Lisinskom, volim klasičnu glazbu. Kad je o rock-koncertima riječ, davno sam, priznajem, bila na jednom, a zadnji je bio Laibachov - priča Mirela.

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 19:49 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Vidjet ću je (Holy) na paradi preksutra

reci joj ljubim ruke gospođo i ponudi joj voće, može mandarinu iz eko vrećice koju si ponio ... tako bih ja... o_0

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 20:02 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Vidjet ću je (Holy) na paradi preksutra, pa ako postoji nešto što bi joj htio poručiti, samo reci. Obraćam se tebi Drago!

Cek cek cek, imam ja nekoliko stvari koje bi htio da joj kazes :-D Ali moras nam svima ispricati posljedice!

15 godina
neaktivan
15 godina

Slava udari u glavu. Meni se čini da on nije dorastao zadatku i da mu je jedini cilj vidjeti se u novinama. Definitivno najiritantniji ministar u vladi.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
tnakir kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Vjerovatno zbog toga sto joj je Drago slao pisma "podrske" :))))

Btw... tako mlada Vlada, a vec problemi :) 

-šteta... (jer je bila vrlo zahvalna za dnevno-forumaške teme, & Dragini komentari). Od svih najsporednijih likova, ona je uspjela (sporednu) ulogu uzdići do naslovnica (žutih) novina. (slava joj..)

Drago kaže...

Pošteno od nje.

Malo mi čak i žao što mrzim SDP s obzirom na to kakvi su u odnosu na HDZ. ..

...

Ukratko, za SDP mogu reći jedino da se trude biti pošteni, ali samo na ovoj deklarativnoj razini. Godinama se predstavljaju kao ljevica iako to nisu i na taj način odvlače glasove onih malo glupljih ili jednostavno lakovjernijih koji bi željeli dati glas ljevici.

Zapravo, nije mi toliko žao što ih mrzim. Jedino se promijenilo to da mi je sada Holy ponovo simpatična darkerska lujka kao što je i bila.

-priznaj, ipak te ''pali'', (bar verbalni sex s njom). U zemlji gdje svi (građani) imaju prisilan snošaj od strane političara (bez čitanja između redova = guze nas i kažu da pada kiša), gubitak takve (množina, takvih, ali je Holy jedinstvena, kao i svaki od njih, pa u jednini) osobe je ne nadoknadiv.

Ostaje mi samo nada u rehabilitaciju gosp.Sanadera i gosp.Čačićev ostanak (na slobodi i vlasti). Možda (nadati se je legitimno), možda u nedostatku slobodnih političara, koaliraju HDZ+SDP? Možda je produkt = HSP? Slovno je kratica vrlo logična... Tad bi /tvoja/moja potisnuta mržnja prema SDPu bila manje iracionalna. Možda bi tad i gubitak svjetski hvaljenog guvernera banke (onaj mali mucavi podstanrčić kod cvjećara) bio manje iznenađujuć.

Koliko je uglednika izgubilo glavu fotelju posljednjih dana? Katastrofa! ... rezultat bi mogao biti čak i pozitivan, ali pošto znam kakva je naša političko-ekonomska realnost sumjam.

(za površne čitače: osim završetka, ostatak odlomka je inverzno-sarkastičan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Vidjet ću je (Holy) na paradi preksutra, pa ako postoji nešto što bi joj htio poručiti, samo reci. Obraćam se tebi Drago!

Ides, ha? Ne bojis se letecih pepeljara, boca, pitara? 

Par ljudi s kojima sam pricao se boje tog (kao i sam), inace bi isli...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
protjeran
Drago kaže...
.Ni sam nemam nekih velikih simpatija za ovisnike (na emocionalnoj razini), ali radi se o bolesti ovisnosti, a ne svjesnoj odluci.  

Šitaš Frojda, sam odlučuješ što je svjesno, što je nesvjesno, gdje se psihički problemi vežu sa svjesnim, gdje s nesvjesnim !?

Bez veze nabadaš materiju koju, čitam, ne razumiješ.

To je isto kao da ja forumašu mdipl ili kako se već zove (nemoj se uvrijediti što ti ne znam točan nadimak) pokušam objasniti neke filozofske teoreme, koje ja jesam pročitao, no nisam ih sveobuhvatno analizirao, uspoređivao njihovo svojstvo prema današnjim generacijama te njihov opći utjecaj na suvremena zbivanja u politici, društvu. bez veze... (a možda za sve te stvari nisam ni sposoban, a trpam se !?)

Je li to što su ti nekadašnji lumeni filozofije "smislili" primjenjivo na sadašnje/današnje društvo !?

Trebamo li tražiti nova filozofska objašnjenja današnjih svjetskih nedaća ili su  "negdašnji" filozofi sve objasnili !?

A nisu živjeli u današnjim datim okolnostima ?

Fala, živia Ajduk ! Ovo je za Miru Roksandića) beeee...

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 1:36 (Budokai).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pošteno od nje.

Može li se čin samonicijativnog odlaska s javno izabrane pozicije odgovorne upravo istoj javnosti, poradi kršenja ovlasti, nazvati poštenim?

Gledajući kroz HDZ-ove Vlade, odgovor je potvrdan, no smatram da je gledanje s tog stajališta znak da smo prihvatili takvu samovladu što je veliki poremećaj.

Mi kao društvo trebali bi izabrati ljude koji, umjesto da ih hvalimo za kajanje, znaju da rade za društvo, a ne za vlastitu korist.

Zanima me slijed misli naše ministrice u trenutku pisanja kontroverznog dopisa.

"Kao malo ću gurkati za frendicu, pa šta sad imam i ja pravo brinut se za frendice, a i ročkas joj je blizu šteta ak bu nezaposlena"

Nakon 8 godina rodbinsko-prijateljske Vlade, shvaćam da je teško promjeniti mentalni sklop ljudi, koji bi sada trebali još žešće vikati kod takvih slučajeva, ali birali smo promjene i ljude koji su obećali da se takvi slučajevi neće događati.

Političari trebaju shvatiti da nisu izabrani radi vlastite koristi ili ega (Čačić i HDZ), niti radi koristi šačice izabranih (Ostatak HDZ-a i SDP-ovci koji rade na vlastitu ruku), no također ne smiju biti populisti koji reagiraju na svaki pritisak čak i kad su u pitanju djeca, dok u ozbiljnih temama ispadaju neznalice i neprofesionalni -> Jovanović.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
14 godina
protjeran

Milanović je horoskopski znak škorpion i tko god u to vjerovao ili ne vjerovao ima svoja objašnjenja.

Milanović voli raditi u "tišini", ne voli da mu itko ometa njegov "ritam" dnevnih obaveza i strog je kada treba "smaknuti" s pozicije osobu poput Mirele Holy.  Milanovićeva osobenost je u tome što je veći autoktart nego što je bio fakin Sanader. taj se znao posvađati s oporbom, sa članovima svoje Vlade, no osječam da je ovaj lik MikY jako opasan po Hrvatsku, ne u smislu da želi syebati državu, nego mislim da ima EGO na steroidima, ili uzima hormon rasta {#} i zna se kontrolirati u njemu prihvatljivim uvjetima, inače je običan bezveznjak.

S ovim što sam napisao, složit će se svaka osoba koja je prešla 80 ili 90 godina : (osim mbakse, koji ima optimalno, odn. savršeno rješenje za sve nedaće ljudskog roda) :D

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 2:36 (Budokai).
17 godina
Budokai kaže...

Milanović je horoskopski znak škorpion i tko god u to vjerovao ili ne vjerovao ima svoja objašnjenja.

Ti zbilja virujes u to?

Btw sta si nabrusen na Bugovce i moderatore?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
Onjegin beware!!!

Snažni potresi očekuju Hercegovinu: Posljedice će biti strašne, tisuće žrtava, a zgrade će padati kao kule od karata

http://www.index.hr/vijesti/clanak/snazni-potresi-ocekuju-hercegovinu-posljedice-ce-biti-strasne-tisuce-zrtava-a-zgrade-ce-padati-kao-kule-od-karata/619406.aspx
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
14 godina
The Man kaže...
Onjegin beware!!!

Snažni potresi očekuju Hercegovinu: Posljedice će biti strašne, tisuće žrtava, a zgrade će padati kao kule od karata

http://www.index.hr/vijesti/clanak/snazni-potresi-ocekuju-hercegovinu-posljedice-ce-biti-strasne-tisuce-zrtava-a-zgrade-ce-padati-kao-kule-od-karata/619406.aspx

To je kod mene, on je više prema bosni.

Who fucking cares
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 11:00 (Ranko Kukumar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice