. Tko ne želi biti vjernik, odnosno onaj tko si iz neke vjere/religije samo dijelove (torte) koji mu pašu, ni ne može se deklarirati vjernikom i zagovarati nekakva prava te religije.
Zapravo, može se deklarirati kao vjernik, ali ne kao katolik/ili neka druga organizirana religija koja sprovodi posebnu i ciljanu vjeru.
Vjerovat možeš bez religije.
Recimo ja se ne mogu nikako zadovoljiti sa ateizmom, ali još manje sa katoličkim odabirom. Ide mi na živce deklaracija, pumpanje brojeva, busanje u prsa koga više ima, skupljanje većeg broja određene skupine, itd. Bit religije je naravno da ima što više članova, sad zašto je tako, trebalo bi malo pogledati u povijest i kako su prije takve organizacije (slične crkvi) radile. Ja osobno ne želim biti član nikakve organizacije koja tako želi skupljati članove i s njima se hvaliti (podsjeća me na nekog filozofa koji je odbio Nobelovu nagradu baš zbog ovakvog sličnog razloga - Neznam kako se zove, M_Dipl. to zna sigurno :)).
Budući da nisam stanovnik RH, kada bih popunjavao listić koji je bio aktivan za vrijeme popisa stanovništva, nebih se deklarirao kao katolik. A niti kao ateist, eventualno bih se deklarirao kao nereligiozna osoba, u prijevodu - agnostik.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!