Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.304.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...

. Tko ne želi biti vjernik, odnosno onaj tko si iz neke vjere/religije samo dijelove (torte) koji mu pašu, ni ne može se deklarirati vjernikom i zagovarati nekakva prava te religije.

Zapravo, može se deklarirati kao vjernik, ali ne kao katolik/ili neka druga organizirana religija koja sprovodi posebnu i ciljanu vjeru.

Vjerovat možeš bez religije.

Recimo ja se ne mogu nikako zadovoljiti sa ateizmom, ali još manje sa katoličkim odabirom. Ide mi na živce deklaracija, pumpanje brojeva, busanje u prsa koga više ima, skupljanje većeg broja određene skupine, itd. Bit religije je naravno da ima što više članova, sad zašto je tako, trebalo bi malo pogledati u povijest i kako su prije takve organizacije (slične crkvi) radile. Ja osobno ne želim biti član nikakve organizacije koja tako želi skupljati članove i s njima se hvaliti (podsjeća me na nekog filozofa koji je odbio Nobelovu nagradu baš zbog ovakvog sličnog razloga - Neznam kako se zove, M_Dipl. to zna sigurno :)).

Budući da nisam stanovnik RH, kada bih popunjavao listić koji je bio aktivan za vrijeme popisa stanovništva, nebih se deklarirao kao katolik. A niti kao ateist, eventualno bih se deklarirao kao nereligiozna osoba, u prijevodu - agnostik.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
16 godina
neaktivan

!!!!!!!!???? Pa tko je donio zakon da se ugovor o bilo čemu može produžiti putem tel. razgovora bez potpisa ?
http://danas.net.hr/novac/kako-raskinuti-telefonski-ugovor-s-operaterom , ovo je fantstično kako je sustav fleksibilan kada je u pitanju krupni kapital.

14 godina
protjeran

Pffff, meni je T-Com poslao račune i opomenu za dva mjeseca koja niti nisam bio njihov korisnik. Nazovem "korisničku službu" i kažem neka pogledaju kada sam raskinuo ugovor. Vele oni "da, raskinuli ste ugovor u prosincu, ali ste i dalje naš korisnik jer da to sustav nije proveo i da moram doć u t-centar". Srećom, t-centar mi je 100m od firme pa sam drugi dan došao i j3bao mater referentu i voditelju.

Nemreš vjerovat kak se odjednom nije moralo niš' plaćat. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 15:07 (Langsdorff).
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Zapravo, može se deklarirati kao vjernik, ali ne kao katolik/ili neka druga organizirana religija koja sprovodi posebnu i ciljanu vjeru.

Vjerovat možeš bez religije.

Da, na to sam mislio. Malo sam se nespretno izrazio. Sad vidim da sam obrisao 2 rečenice i da fale neke riječi. Žurio sam se na ručak pa sam valjda obrisao.

Dakle tko hoće neka vjeruje kaj god. Samo da se uvedu jasna i precizna pravila u vezi financiranja. Jer ne može 80% Hrvata tvrditi da su katolici, pa da prema tome Crkva dobiva kolko dobiva. To je apsurd jer nit se može dokazati jel netko katolik il nije nit postoje jasna pravila ili šablone. A i nema teoretske šanse da je 80% uopće religiozno kamoli da su katolici. Nema nekakve članske iskaznice da bi se dokazala religija, al to nije ni potrebno kad svako ima pravo i ne reć kojoj religiji pripada.

No, kada se već nekakva aktivnost financira iz novca poreznih obveznika, onda bi se trebalo detaljnije voditi računa o tome. Crkva je važna u životu ljudi i ima veliki utjecaj, no mislim kako upravo zbog toga mora svim ljudima koji je financiraju odgovarati.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan

Jest malo (pre)surov, ali...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petrina-vrijedjao-policajce-je_em-mater-svakome-tko-mi-kaze-da-je-hrvatska-pravna-drzava/608969.aspx

(link sadrži vulgarne izraze pa je potrebno zamijeniti _  s pripadajućim znakom :))

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 20:11 (Šef).
18 godina

Kraj svih ovih otkaza, poskupljenja, propadanja firmi, opce depresije u drustvu zivo me zaboli i za vjeronauk i za LGBT populaciju. Ovo sto se dogadja je zbilja strasno.

Kako vi komentirate novu vladu? Jesu oni svjesni da je drzava u sluzbi naroda, a ne narod u sluzbi drzave koja je u sluzbi krupnog kapitala? Jel ovaj Cacic normalan sa svojim izjavama?

Popravljanje fasada na skolama i zeleni ponedjeljak? Jel oni na to trose svoje vrijeme i novac poreznih obveznika kada se zna gdje su pravi problemi? Jel oni koriste svoj mozak?

Sto je najtuznije, to nikoga ne dira? Nikoga nije briga? Ni zaposlene, ni vecinu nezaposlenih? Neki ce ici podrzati gay pride u Splitu a nece ici podrzati ekipu iz Dalmacijavina, kamenoklesare sa Braca i ostale firme u Splitu koje su propale zbog kriminalaca u nadzornim odborima? Evo cujem da je i Brodotrogir skoro pa mrtav. Znaci jos par tisuca radnika na ulici. Nekoliko stotina obitelji, tisuca ljudi, zena i djece bez kruha...

Tuzno kada su manjina (LGBT) i (u ovom trenutku) totalna nebitnost (vjeronauk) prioritet nad ovim sto se dogadja.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

Većina je na sreću i dalje zaposlena, ako ćemo biti picajzle. Inače bi odavno bili pod pločom, nismo ni ovako daleko ovim tempom. Šta mislim o novoj Vladi? Pa dvije stvari ; ili je stanje naslijeđeno od 10g. HDZ-ove paleži i pljačke toliko loše, da se zapravo sve izneseno po medijima može smatrati kikirikijem, ili druga stvar - da oni zapravo i ne znaju što rade.

Rekao bi da nam je nova Vlada kombinacija ta dva utjecaja ; naslijeđeno stanje potpomognoto crnim makroekon. scenarijima na globalnoj razini je toliko loše - da oni jednostavno ne znaju što iz toga pozitivno izvući, ni što, ni kako. Ali nemojmo se zavaravati, izbor im je stvarno katastrofalan, i koju god odluku donijeli, ne ide svima na ruku. To je jednostavno nemoguće.

Mene malo smeta ova politika - od svega pomalo. Tako bi je nazvao ; +PDV, nova inozaduženja, nova poskupljenja odnosno inercija Vlade i izostanak bilo kakve reakcije po pitanju trošarina na gorivo, sad i struja, komunalije najavljene, itd. Sve po malo, pravi naziv za ovakvo vladanje, iako mi se čini, čak mi se i ne čini nego ne moram biti nešto ekstra pametan za to - da to neće dugo. Govori se o 350 000 nezaposlenih u svibnju, onda će ljeto i sezonci, računaj 10-15% od toga da će naći neki fuš, ali zato bi jesen mogla uz gotovo tradicionalna + ova nova poskupljenja biti prilično *ebovita.

Realno, teško je očekivati gosp.oporavak ove godine, da je bilo kakva Vlada na vlasti, za njih je uspjeh ako ne budemo dalje stagnirali, po meni bar. Iduće god - dvije mandata su onda presudne za oporavak i investicije, o tome se može govoriti, iako opet nažalost - previše se oslanjamo na turizam, biti će ovo ok sezona koliko sam upoznat sa vezama ljudi koji rade u turizmu, prvenstveno po hotelima, ali nikako da naučimo da to nije dovoljno. Bez industrije smo jednostavno - nigdje. Svaka čast turizmu ali..

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
tnakir kaže...

Kraj svih ovih otkaza, poskupljenja, propadanja firmi, opce depresije u drustvu zivo me zaboli i za vjeronauk i za LGBT populaciju. Ovo sto se dogadja je zbilja strasno.

Kako vi komentirate novu vladu? Jesu oni svjesni da je drzava u sluzbi naroda, a ne narod u sluzbi drzave koja je u sluzbi krupnog kapitala? Jel ovaj Cacic normalan sa svojim izjavama?

Popravljanje fasada na skolama i zeleni ponedjeljak? Jel oni na to trose svoje vrijeme i novac poreznih obveznika kada se zna gdje su pravi problemi? Jel oni koriste svoj mozak?

Sto je najtuznije, to nikoga ne dira? Nikoga nije briga? Ni zaposlene, ni vecinu nezaposlenih? Neki ce ici podrzati gay pride u Splitu a nece ici podrzati ekipu iz Dalmacijavina, kamenoklesare sa Braca i ostale firme u Splitu koje su propale zbog kriminalaca u nadzornim odborima? Evo cujem da je i Brodotrogir skoro pa mrtav. Znaci jos par tisuca radnika na ulici. Nekoliko stotina obitelji, tisuca ljudi, zena i djece bez kruha...

Tuzno kada su manjina (LGBT) i (u ovom trenutku) totalna nebitnost (vjeronauk) prioritet nad ovim sto se dogadja.

Tako je oduvijek (barem kod nas), nisi primjetio da su danas ponovno izvukli ustaše iz naftalina. Pridaju pažnju totalno marginalnim likovima sigurno zbog toga što u državi nema bitnijih problema. Inače najava povećanja nezaposlenosti i većih cijena struje bolje se proguta garnirano redom novoustaštva. Sad bi ubacio link pjesme od TBF-a "Nema nam pomoći" ali mi se pjesma čini preoptimistična za našu situaciju.

thedream kaže...

Većina je na sreću i dalje zaposlena, ako ćemo biti picajzle. Inače bi odavno bili pod pločom, nismo ni ovako daleko ovim tempom. Šta mislim o novoj Vladi? Pa dvije stvari ; ili je stanje naslijeđeno od 10g. HDZ-ove paleži i pljačke toliko loše, da se zapravo sve izneseno po medijima može smatrati kikirikijem, ili druga stvar - da oni zapravo i ne znaju što rade.

Rekao bi da nam je nova Vlada kombinacija ta dva utjecaja ; naslijeđeno stanje potpomognoto crnim makroekon. scenarijima na globalnoj razini je toliko loše - da oni jednostavno ne znaju što iz toga pozitivno izvući, ni što, ni kako. Ali nemojmo se zavaravati, izbor im je stvarno katastrofalan, i koju god odluku donijeli, ne ide svima na ruku. To je jednostavno nemoguće.

Mene malo smeta ova politika - od svega pomalo. Tako bi je nazvao ; +PDV, nova inozaduženja, nova poskupljenja odnosno inercija Vlade i izostanak bilo kakve reakcije po pitanju trošarina na gorivo, sad i struja, komunalije najavljene, itd. Sve po malo, pravi naziv za ovakvo vladanje, iako mi se čini, čak mi se i ne čini nego ne moram biti nešto ekstra pametan za to - da to neće dugo. Govori se o 350 000 nezaposlenih u svibnju, onda će ljeto i sezonci, računaj 10-15% od toga da će naći neki fuš, ali zato bi jesen mogla uz gotovo tradicionalna + ova nova poskupljenja biti prilično *ebovita.

Realno, teško je očekivati gosp.oporavak ove godine, da je bilo kakva Vlada na vlasti, za njih je uspjeh ako ne budemo dalje stagnirali, po meni bar. Iduće god - dvije mandata su onda presudne za oporavak i investicije, o tome se može govoriti, iako opet nažalost - previše se oslanjamo na turizam, biti će ovo ok sezona koliko sam upoznat sa vezama ljudi koji rade u turizmu, prvenstveno po hotelima, ali nikako da naučimo da to nije dovoljno. Bez industrije smo jednostavno - nigdje. Svaka čast turizmu ali..

Ja se bojim da za našu bolest nema lijeka. Najmanje što sam očekivao od ove vlade je uhljebljivanje političkih kadrova na funkcije (nisam u potpunosti informiran ali sam čuo od lika koji radi u HP-u da su im smjenili direktora samo zato što je član HDZ-a a za njega priča samo pozitivno i da je napravio dobre stvari za HP), gdje je obećanje da posao neće dobivati podobni nego sposobni. Svi se trebamo nadati da će turistička sezona biti dobra, ako tu omanemo otišli smo kvragu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
mario.L_hr kaže...

1. Tako je oduvijek (barem kod nas), nisi primjetio da su danas ponovno izvukli ustaše iz naftalina. Pridaju pažnju totalno marginalnim likovima sigurno zbog toga što u državi nema bitnijih problema. Inače najava povećanja nezaposlenosti i većih cijena struje bolje se proguta garnirano redom novoustaštva. Sad bi ubacio link pjesme od TBF-a "Nema nam pomoći" ali mi se pjesma čini preoptimistična za našu situaciju.

2. Ja se bojim da za našu bolest nema lijeka. Najmanje što sam očekivao od ove vlade je uhljebljivanje političkih kadrova na funkcije (nisam u potpunosti informiran ali sam čuo od lika koji radi u HP-u da su im smjenili direktora samo zato što je član HDZ-a a za njega priča samo pozitivno i da je napravio dobre stvari za HP), gdje je obećanje da posao neće dobivati podobni nego sposobni. Svi se trebamo nadati da će turistička sezona biti dobra, ako tu omanemo otišli smo kvragu.

0. (odgovor na thedreamovo): Zemlja od 4.5 mil ljudi. Uzmi u obzir da je 1.4 mil ljudi radno sposobno. Dakle cca 30% (prema zavodu za statistiku: http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2011/09-02-07_02_2011.htm). Znaci prema ovome 70 posto ljudi su ili penzioneri ili djeca. Kad odbijes 350 000 nezaposlenih ispada da cca milijun ljudi hrani 3.5 milijuna nezaposlenih + financira drzavu. Pa di to ima!? Tako da ti ne stoji ovo "Vecina je na srecu zaposlena, ako cemo bit picajzle".

1. Nije mi jasno kako se i dalje mogu kenjati oko stvari koja se dogodila prije 70 godina. Izgleda da je aktualniji WWII i AF borba nego domovinski rat, a pogotovo rat krupnog kapitala protiv sirotinje. Prema svemu bit cemo nova USA ili nova rusija gdje ce drustvo biti raslojeno na ekstremno bogate i ekstremno siromasne. Divota. Kad si vec spomenuo TBF ima jedan dobar stih iz Nostalgicne "A ja se pitam ima li smisla pravit dicu"...

2. Uhljebljenih kadrova ce uvijek biti. Mita, korupcije, lobija i sranja ce uvijek biti. Ali ako globalno gledajuci stvar ide naprijed. Ako drzava, a sa njom i narod, prosperira, onda me zaboli sto je Sanader ukrao (hipotetski) 10 mil. kuna. Ako to znaci da je zaposlio 1000 ljudi i ako je gospodarstvo i dalje u rastu, ako standard raste, pa sutra bih glasao za njega, pa makar mu jedno od predizbornih obecanja bilo "U novom mandatu se obvezujem ukrasti jos 10 mil. kuna". 

Vezano za turizam. Cijela drzava misli zivit od 2 mjeseca turizma. Lol. A imamo kapaciteta. Imamo plin, imamo Slavoniju, imamo ribu, sol, drvnu industriju, imamo hidroelektrane, imamo mljekarstvo, imamo sve zivo. Umjesto da to guramo, mi guramo uvoz. Smijesno. Umjesto da potaknu (kvalitetno, ne kao do sada) hrvatske gospodarstvenike, da ih obrazuju, uloze u proizvodnju, oni ulazu u uvoz. Divota. I moron sa prve godine ekonomije bi skuzio zasto to ne valja. A u nasoj vladi svi doktori znanosti.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
tnakir kaže...

1. Nije mi jasno kako se i dalje mogu kenjati oko stvari koja se dogodila prije 70 godina. Izgleda da je aktualniji WWII i AF borba nego domovinski rat, a pogotovo rat krupnog kapitala protiv sirotinje. Prema svemu bit cemo nova USA ili nova rusija gdje ce drustvo biti raslojeno na ekstremno bogate i ekstremno siromasne. Divota. Kad si vec spomenuo TBF ima jedan dobar stih iz Nostalgicne "A ja se pitam ima li smisla pravit dicu"...

Ma stvar je krajne jednostavna takve likove treba marginalizirati, ne dati im nikakavog prostora u medijima jer ga ne zaslužuju. hebote danas sam prvi put čuo za tog lika i to sam čuo u svim vdnevnim vjestima i na većini radijskih postaja. Pa tko tu koga...

A sada zamisli kada imaš dijete i gledaš što ga u budućnosti čeka (ništa svijetlo niti lijepo).

tnakir kaže...
2. Uhljebljenih kadrova ce uvijek biti. Mita, korupcije, lobija i sranja ce uvijek biti. Ali ako globalno gledajuci stvar ide naprijed. Ako drzava, a sa njom i narod, prosperira, onda me zaboli sto je Sanader ukrao (hipotetski) 10 mil. kuna. Ako to znaci da je zaposlio 1000 ljudi i ako je gospodarstvo i dalje u rastu, ako standard raste, pa sutra bih glasao za njega, pa makar mu jedno od predizbornih obecanja bilo "U novom mandatu se obvezujem ukrasti jos 10 mil. kuna". 

Razumijem poantu, ako je malo zlo za opće dobro može se progledati. Ali ako ti je platforma i cijeli gard temeljen na jednakosti i pravdi i ako si trubio da nisi kao oni koji su bili prije na vlasti a radiš slične poteze (ili iste) tko je tu lud. Ja bih rekao birači.

tnakir kaže...

Vezano za turizam. Cijela drzava misli zivit od 2 mjeseca turizma. Lol. A imamo kapaciteta. Imamo plin, imamo Slavoniju, imamo ribu, sol, drvnu industriju, imamo hidroelektrane, imamo mljekarstvo, imamo sve zivo. Umjesto da to guramo, mi guramo uvoz. Smijesno. Umjesto da potaknu (kvalitetno, ne kao do sada) hrvatske gospodarstvenike, da ih obrazuju, uloze u proizvodnju, oni ulazu u uvoz. Divota. I moron sa prve godine ekonomije bi skuzio zasto to ne valja. A u nasoj vladi svi doktori znanosti.

Znaš što doktori znanosti, kada ih okupiš na jednom mjestu, mogu napraviti. otkriti problem i debatirati o njemu satima. Jedini problem je u tome što ne znaju rješenje tog problema.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
,,,,,

U vezi boldanog - to je jedini razlog zbog kojeg se uvijek neckam kad zelim otpisati ljude kao idiote.

Nekako mi je potpuno nelogicno da nesto sto je jasno i brucosu ekonomije, nije jasno i doktoru, a pritom niti mi kao sira populacija ne znamo/ne vidimo punu sliku.

Sta ja znam, cesto si pomislim da je uvijek lakse prozvati nekog idiotom, nego pokusati sagledati cijelu situaciju. Mozda stvarno ne moze bolje...

Like your face - getting forced - to the floor ...
18 godina
@deus... Imas kucu. Na njoj ti prokisnjava krov i fasada ti je izblijedila. Imas love za popravit samo jedno. Normalno je da ces popravit krov. Nisi glup da neznas poredati prioritete. Nasi politicari su glupi. Rade samo da mogu reci da se nesto mice. A to sto rade je toliko sporedno umjesto da se uhvate bitnih problema.
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ja se bojim da za našu bolest nema lijeka. Najmanje što sam očekivao od ove vlade je uhljebljivanje političkih kadrova na funkcije (nisam u potpunosti informiran ali sam čuo od lika koji radi u HP-u da su im smjenili direktora samo zato što je član HDZ-a a za njega priča samo pozitivno i da je napravio dobre stvari za HP), gdje je obećanje da posao neće dobivati podobni nego sposobni. Svi se trebamo nadati da će turistička sezona biti dobra, ako tu omanemo otišli smo kvragu.

Ovo za otpuštanje mogu potvrdit iz prve (druge?) ruke, samo u drugom mjestu i na drugom poslu. Čak majka (koja je smijenjena s te pozicije) nije bila članica nikakve stranke, zamijenjena je osobom koja je (odnedavno) član SDP-a.

I da, jako je tužno da cijela država živi samo od ta 3-4 ljetna mjeseca, dok gospodarstvo propada.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 10:09 (Šef).
17 godina
neaktivan

Baš sam jutros pročitao i novinama kako naš vrli ministar Mrsić želi pod hitno progurati novi prijedlog zakona o radu u svrhu smanjenja nezaposlenosti na način da se poslodavcima ukinu sve naknade osim mirovinskog od jedne do dvi godine, na način da se zaposlene mlade osobe i oni koji su dogo na burzi jednostavno da ugovor o zaposlenju bez PLAĆE.

pa mislim stvarno,zar bi stvarno neto ko je normalan išao raditi (i zarađivati) za drugog bez plaće.Pa jesu oni normalni (ili smo mi stvarno ovce).Pit li se itko od naših krasnih političara tko će tim ljudima plaćati put (koji iz miseca u misec raste),kako će ti ljudi plaiti režije,kupiti hranu,ili ih stvarno nije briga???Jednostavno uspostavljaju robovlasničko društvo kao prije tisuće godina,a mi im to dozvoljavamo.

Ja mislim da je ovo još jedan pokazatelj koliko smo pasivni i nije nas briga,kao da živimo u nekoj drugoj državi.

Tu se vidi kako kapitalizma od nas želi napraviti ljude koji će moliti za koru kruha a u zamjenu će tribati dati sovje prvorođeno dite ili bubreg ako je zdrav...............

So say We All
18 godina
neaktivan

Ovo sve sto nam se dogadja ja dozivljam kao posljedica toga sto su Hrvati izgubili svoj ponos i samopoštovanje. Nakon domovinskog rata (i za vrijeme njega) ustoličila se grupa nemoralnih, bahatih ljudi koji ni pred cim ne prezaju i ta se politika nastavila do danasnjih dana. Hrvati su danas su upali u stanje najdublje letargije i stalno si ponavljaju jednu te istu, stoljecima staru izreku "ma, bit ce bolje". Ali ono sto ne shvacamo jest da nemamo ljude koji ce napraviti da nam bude bolje. Mislim, imamo ih, ali oni broje mozda 0,1 % nase populacije, nemaju nikakvog medinskog prostora, a kada ga i dobiju, onda budu ismijavani od kojekavih kvazi novinara i idiotskih emisija.

Bruno Bušić jedno je prilikom 70-tih godina rekao:

„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?

Meni je samo zao sto smo mi kao narod na ovim prostorima od 7. stoljeca, narod koji ma bogatu povijest, kulturu i obicaje, a sami sebe nimalo ne postujemo, dopustamo da nas se gazi, vrijeđa, krade, laze...Zasto? Moze se na tv-u vidjeti emisije gdje nekad rijetko, stvarno rijetko gostuje neki covjek koji tocno kaze sve ovo sto i vi govorite, da su nasi politicari u sluzbi kapitala, da ih nije briga za nas i onda opet nakon svega nitko da izadje na ulice, nitko da trazi svoja prava...nista, cista letargija.

Nitko ne reagira na cinjenicu da nasi politicari koji su europski promatraci ne znaju ni rijec engleskog jezika, a na zavodu sjedi 340k ljudi, pa nije valjda da od tih ljudi nitko bas ne zna ni rijec engleskog pa mora ici Ingrid i njezine cuvene rijeci "Yes, thank you very much". Je li moguce da nam je ministar godpodarstva covjek koji je unistio vec toliko tvrtki i ljudima ne isplacivao place po 7 mjeseci, a njegova stranka koja nikad na izborima nije imala vise od 5-6% danas vodi ovu drzavu.

Samo se bezveze nazivciram i onda mi u glavi stalno bude misao kako smo jadan narod. Isao sam na facebook prosvjede kada su bili u Osijeku, kada se samo sacica ljudi borila za promjene, a ostatak naroda je sjedio doma, gledao dnevnik i mislio si "Ma, bit ce nam bolje". Bit ce nam bolje kad odemo u Kanadu, Australiju, Njemacku, gdje barem se od svoga rada se moze zivjeti, napraviti kuci i imati auto, da nisi banki duzan sljedecih 70 godina.

In pivo veritas
17 godina
neaktivan
Dragi moji forumasi, skuzajte ove clanke dolje i recite da nismo osli kompletno u 3PM? http://www.index.hr/vijesti/clanak/ostojic-50-posto-kriminala-u-medjimurju-pocine-romi/606888.aspx http://www.index.hr/vijesti/clanak/ksenofobicni-karlovacki-planinari-kako-se-rijesiti-cigana/600493.aspx Jucer sam se (na povratku kuci s posla) susreo sa par pripadnika te "miomirisne" skupine. Srecom da sam povelik, pa im nisam bio zanimljiv za maltretiranje, ali zar mi placamo porez ovoj jadnoj i bijednoj smijuriji od drzave da bi zauzvrat takve prizore gledali i mirisali na ulicama? Da je kojim slucajem doslo do sukoba, jos bi meni policija radi toga pravila probleme. Imam mladju sestru koja ide u srednju skolu i sad je u fazi izlazaka, pa mi nije bas svejedno da mora prolaziti ulicom kraj "neprilagodjene" ekipe. Da me ne bi netko krivo shvatio, poznam ih ja i nekoliko kultiviranih, no to je skroz druga prica. Oni zive najnormalnije, rade i posteno privredjuju za sebe i svoje obitelji, ali ovi "neprilagodjeni"... Nemam rijeci da to opisem, osim mozda dno dna. Svjestan sam toga da u svakom zitu ima kukolja, ali ovdje je obrnut slucaj i radi se o kukolju u kojem se tek povremeno nadje malo zita. Gdje je tu pravna drzava? Tko stiti nas koji placamo porez i financiramo postojanje ove sramotne tvorevine koju vode slijepi misevi? Rage mode ON!
16 godina

Tako moj stari stalno govori 'Ma bit će bolje'. Poludim kad to cujem, poslo bi ga u 3pm. Nece biti bolje ako nista ne napravis da ti bude bolje.

Ali zato vidim da se naša vlada trudi da nama mladim bude bolje, pa tako evo nove ideje:

mrsic-predlaze-da-mladi-godinu-dvije-rade-bez-place

pwn too much...
18 godina
neaktivan

http://www.advance.hr/vijesti/u-banskim-dvorima-potpisuje-se-ugovor-s-francuzima-o-30-godisnjoj-koncesiji-za-zracnu-luku-zagreb/

Mogli su koncesiju dati Agrokoru pa da blagajnice u Konzumu malo za promjenu dobiju bon za put na Maldive umjesto plaće.

Koje su to vucibatine, prvo se pričalo za autoceste, sad je Pleso "done deal". Hoće li nam do ~2020. išta ostati u državnom vlasništvu ili će i državu dati u koncesiju? Fino izdaju javni natječaj i tko ponudi najviše, premijer!

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
18 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

http://www.advance.hr/vijesti/u-banskim-dvorima-potpisuje-se-ugovor-s-francuzima-o-30-godisnjoj-koncesiji-za-zracnu-luku-zagreb/

Mogli su koncesiju dati Agrokoru pa da blagajnice u Konzumu malo za promjenu dobiju bon za put na Maldive umjesto plaće.

Koje su to vucibatine, prvo se pričalo za autoceste, sad je Pleso "done deal". Hoće li nam do ~2020. išta ostati u državnom vlasništvu ili će i državu dati u koncesiju? Fino izdaju javni natječaj i tko ponudi najviše, premijer!

aj ne pričaj gluposti, koncesija nije prodavanje već najam

u zagrebačku zračnu luku već 100 godina nije uložena ni kuna, sad će francuzi napraviti nešto da konačno i mi ličimo na civilzirani svijet

a ti misliš da bi todorić uložio 3 kune u zagrebačnu zračnu luku?

prije bi je založio da plati dugove....

i da

ameri su još 50-ih godina htjeli sagraditi autoput split-zagreb (sa koncesijom na 50 godina i da je onda sve naše nakon isteka koncesije)

pa su naši genijalci odbili

14 godina
odjavljen
Baš to naši genijalci su odbili, a Ameri su samo htjeli svoje benziske na autoputu i nakon godina sve bi bilo naše. :/
17 godina
neaktivan
Paradox kaže...

Ovo sve sto nam se dogadja ja dozivljam kao posljedica toga sto su Hrvati izgubili svoj ponos i samopoštovanje. Nakon domovinskog rata (i za vrijeme njega) ustoličila se grupa nemoralnih, bahatih ljudi koji ni pred cim ne prezaju i ta se politika nastavila do danasnjih dana. Hrvati su danas su upali u stanje najdublje letargije i stalno si ponavljaju jednu te istu, stoljecima staru izreku "ma, bit ce bolje". Ali ono sto ne shvacamo jest da nemamo ljude koji ce napraviti da nam bude bolje. Mislim, imamo ih, ali oni broje mozda 0,1 % nase populacije, nemaju nikakvog medinskog prostora, a kada ga i dobiju, onda budu ismijavani od kojekavih kvazi novinara i idiotskih emisija.

Bruno Bušić jedno je prilikom 70-tih godina rekao:

„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?

Meni je samo zao sto smo mi kao narod na ovim prostorima od 7. stoljeca, narod koji ma bogatu povijest, kulturu i obicaje, a sami sebe nimalo ne postujemo, dopustamo da nas se gazi, vrijeđa, krade, laze...Zasto? Moze se na tv-u vidjeti emisije gdje nekad rijetko, stvarno rijetko gostuje neki covjek koji tocno kaze sve ovo sto i vi govorite, da su nasi politicari u sluzbi kapitala, da ih nije briga za nas i onda opet nakon svega nitko da izadje na ulice, nitko da trazi svoja prava...nista, cista letargija.

Nitko ne reagira na cinjenicu da nasi politicari koji su europski promatraci ne znaju ni rijec engleskog jezika, a na zavodu sjedi 340k ljudi, pa nije valjda da od tih ljudi nitko bas ne zna ni rijec engleskog pa mora ici Ingrid i njezine cuvene rijeci "Yes, thank you very much". Je li moguce da nam je ministar godpodarstva covjek koji je unistio vec toliko tvrtki i ljudima ne isplacivao place po 7 mjeseci, a njegova stranka koja nikad na izborima nije imala vise od 5-6% danas vodi ovu drzavu.

Samo se bezveze nazivciram i onda mi u glavi stalno bude misao kako smo jadan narod. Isao sam na facebook prosvjede kada su bili u Osijeku, kada se samo sacica ljudi borila za promjene, a ostatak naroda je sjedio doma, gledao dnevnik i mislio si "Ma, bit ce nam bolje". Bit ce nam bolje kad odemo u Kanadu, Australiju, Njemacku, gdje barem se od svoga rada se moze zivjeti, napraviti kuci i imati auto, da nisi banki duzan sljedecih 70 godina.

So Say We All...............ovo nebi ni ja bolje sročio,svaka čast......a da se ti kandidiraš(nije šala)...............iskreno razmišljam o napuštanju države....jer sam takav da nemogu se praviti glup i mahati rukom da me nije briga.Isto tako ja kao pojedinac nemam nikakv utjecaj i nemogu ništa prominiti.

Još jednom svaka čast na opisu stvarne situacije u nas {#}

So say We All
18 godina
neaktivan

Skyreeper, Nisi jedini koji razmislja o napustanju drzave. Ja znam dvoje ljude koji su to i ucinili ove godine. Neki ce reci da to nije rjesenje i da se treba boriti, ali kao sto kazes pojedinac ne moze sam nesto promjeniti. Mozes eventualno ljude navesti da sljede tvoj primjer, ali to nazalost nece biti slucaj s Hrvatima.

Tuzna je cinjenica da imamo toliko mladog obrazovanog kadra kojeg tjeramo van nase drzave da svoj intelekt upotrijebe u stvaranje boljeg drustva nekih drugih zemalja, samo da bi sin/kcer ciji je tata u odboru hepa, ine, neke banke, dao posao svom djetetu sa srednjom skolom, bmw-om i istom bahatoscu koja krasi njegove roditelje. Ne znam, mozda sam ja previse ogorcen da bih vidio neku siru sliku ili daj boze bolja vremena koja bi trebala doci.

Moj savjet je da svi koji mogu odu van u bolje drustvo, u drutvo u kojem se cijeni ljudski rad i zalagnje, u drustvo u kojem mozes zivjeti od svoga rada kao covjek. Imamo samo jedan zemaljski zivot, zasto ga onda potratiti na konstantan strah od ovrha, neisplacenih placa, svakodnevnih otkaza i ostalih nebuloza koja krase nase letargicno drustvo :).

In pivo veritas
14 godina
protjeran
skyreeper kaže...

Baš sam jutros pročitao i novinama kako naš vrli ministar Mrsić želi pod hitno progurati novi prijedlog zakona o radu u svrhu smanjenja nezaposlenosti na način da se poslodavcima ukinu sve naknade osim mirovinskog od jedne do dvi godine, na način da se zaposlene mlade osobe i oni koji su dogo na burzi jednostavno da ugovor o zaposlenju bez PLAĆE.

pa mislim stvarno,zar bi stvarno neto ko je normalan išao raditi (i zarađivati) za drugog bez plaće.Pa jesu oni normalni (ili smo mi stvarno ovce).Pit li se itko od naših krasnih političara tko će tim ljudima plaćati put (koji iz miseca u misec raste),kako će ti ljudi plaiti režije,kupiti hranu,ili ih stvarno nije briga???Jednostavno uspostavljaju robovlasničko društvo kao prije tisuće godina,a mi im to dozvoljavamo.

Ja mislim da je ovo još jedan pokazatelj koliko smo pasivni i nije nas briga,kao da živimo u nekoj drugoj državi.

Tu se vidi kako kapitalizma od nas želi napraviti ljude koji će moliti za koru kruha a u zamjenu će tribati dati sovje prvorođeno dite ili bubreg ako je zdrav...............

Da stvar bude gora - ministar nije provalio ništa što nisu provalili i neki građani. U bivšoj firmi, tijekom natječaja za posao, je jedna mlada gospodična rekla kako je spremna i želi volontirati samo da bi stekla iskustvo u IT-u. Meni je vilica opala na pod kad sam to čuo i to ne ona s kojom se napikava krumpiriće.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
Darky kaže...
i_rambo_plache kaže...

Fino izdaju javni natječaj i tko ponudi najviše, premijer!

ameri su još 50-ih godina htjeli sagraditi autoput split-zagreb (sa koncesijom na 50 godina i da je onda sve naše nakon isteka koncesije)

pa su naši genijalci odbili

Ti to ozbiljno ne razlikuješ davanje u koncesiju već izgrađenih i objekata koje tek treba izgraditi?

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Darky kaže...

aj ne pričaj gluposti, koncesija nije prodavanje već najam

Kaj fakat? Ono, hvala ti što si me prosvjetlio, toliko sam glup da to nisam znao... [sarkazam]

Darky kaže...

u zagrebačku zračnu luku već 100 godina nije uložena ni kuna, sad će francuzi napraviti nešto da konačno i mi ličimo na civilzirani svijet

Po toj logici bi mogli dati koncesije za sve u što je potrebno ulaganje. Zašto da sami ulažemo u nešto i ubiremo prihod kad možemo sve dati privatnicima za jednokratni iznos od 90 milijuna € koji će se potrošiti vjerojatno iste godine, a ostalih 29 godina ćemo ostati spuštenih gaća, bez prihoda najvažnije zračne luke u Hrvatskoj samo zato što se nema volje uvesti reda u poslovanje. Kako je krenulo, bilo bi još najbolje da neće oporezivati prihod Francuza na zračnoj luci. A ono što je najsmješnije je što je na natječaju izabran ZAIC, tvrtka koja još ni nema bankovnu garanciju za gradnju terminala. U biti, koncesija se potpisuje na blef, pa kud puklo da puklo.

Darky kaže...

a ti misliš da bi todorić uložio 3 kune u zagrebačnu zračnu luku?

Ne znam jesi li bio samo brzoplet ili je nešto danas u zraku ili jednostavno ne možeš shvatiti sarkazam.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
18 godina
Deus ex machina kaže...
tnakir kaže...
,,,,,

U vezi boldanog - to je jedini razlog zbog kojeg se uvijek neckam kad zelim otpisati ljude kao idiote.

Nekako mi je potpuno nelogicno da nesto sto je jasno i brucosu ekonomije, nije jasno i doktoru, a pritom niti mi kao sira populacija ne znamo/ne vidimo punu sliku.

Sta ja znam, cesto si pomislim da je uvijek lakse prozvati nekog idiotom, nego pokusati sagledati cijelu situaciju. Mozda stvarno ne moze bolje...

U nekim od mojih brojnih pijanih trabunanja o politici, znao sam ponekada iznositi svoje ideje drustvu o tome kako bi ja sredio stvar.

Znao sam govoriti o novcu, kako je to sve bezvrijedno, tj. kako su banke jedna velika laz i kako bi se trebali svi dugovi/kamate jednostavno ukinuti.

Ali ne, to je nemoguce, ne mogu ja to tek tako, postoje cimbenici koje nitko ne zna koji su....

I onda jedan dan, drzava po imenu Island sreze sve dugove svojih gradana prema bankama u toj drzavi i te banke propadnu i Island instantno izade iz krize i svi su sretni i zadovoljni, osim sirotih banaka koje su u vlasnistvu engleza.

Zamisli!

Britanci su ih zbog ovog poteza htjeli proglasiti teroristickom drzavom, tj. vlasnici tih banaka su lobirali za to ali nisu uspjeli :)

Zatim je dosla kriza s francima. Island je napravio reviziju svih zaduzenja u francima i onim gradanima koji su bili najblize bankrotu su takoder jednostavno srezali dio duga.

Ja kad sam sluso o tome samo sam se smjeskao, jer ovo je cisti dokaz koliko je novac zapravo virtualan.

Takoder, Island je jedina drzava na svijetu, gdje ce neki visoki drzavni sluzbenik, u ovom slucaju predsjednik vlade, odgovarati kazneno sto je uopce dopustio da drzava ude u krizu i da se desi cijela ta epizoda sa bankama. Covjek ce dobiti visoku novcanu kaznu i godinu dana zatvora.

Vidite da se ipak moze, kad se hoce ali kod nas se nece. {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovo je dijelom točno. Turistička sezona traje dulje. Ta dva mjeseca su špica sezone u kojoj su svi puni (i privatni smještaj). Al u tome i je fora. Ako ponudiš gostu sadržaj van sezone, pa doć će i van sezone. Realnije je reć da sezona traje 4 mjeseca. Pogledaj Opatiju, Zadar, Krk.. da ne nabrajam. Često volimo reć da sezona traje dva mjeseca jer su ta dva mjeseca vrhunac svega, dječijih ferija i sve je krcato ljudima, novine svaki dan bruje o brojevima.. Ali sezona ko sezona traje dulje. Tamo di je sadržaj "sunce i plaža" sezona traje i kraće (30 dana).

Hidroelektranama je najveća mana što ovise upravo o vodi. Ovu zadnju ( i jedinu) što su gradili (Lešće), a čiji se novac prikupljao i iz prodaje naftnih derivata (onih par kuna što ide u poticanje proizvodnje energije..) su izgradili na propusnom tlu. Napravili su akumulaciju na prostoru prepunom pećina, špilja, škrapa itd. Čak su i speleolozi masu puta upozoravali na to i radili pokuse tako da bi na prostoru budućeg jezera ubacili boju u neku rupu i čekali gdje će ta voda boja završiti. Kasnije nađu obojane izvore po 10-tak km udaljenih od akumulacije. I onda debili potroše milijarde (ok 700 milijuna), unište okoliš, da bi stvorili akumulacijsko jezero koje propušta vodu na sve rupe i tako poplavljuje kuće, imanja i sve što bi se našlo na kraju tog podvodnog toka.

No uz to, sad svugdje fali vode zbog suhe zime i uvodit će se masovne redukcije već kroz mjesec dva dana. Recimo grad Rijeka kojoj su od 3 presušila 2 izvora. Umjesto da se ulice peru tehnološkom vodom, da se smanji potrošnja unaprijed.. Nitko ništa ne razmišlja. nadaju se da će bit kiše. A sad tome zbroji milijun turista..

Primjer. Kaže se, ah sezona je, radi i svetkom i petkom. Pa ne može se dogoditi da jedan kuhar radi 14 sati dnevno uz jedan dan mjesečno slobodno. Bila sezona ili ne. Neznam kako oko tebe, al pred kraj 8. mjeseca, tu na Krku svi živi pucaju po šavovima. A zašto? Tako da je upitno kolko imamo kapaciteta. Možda u teoriji...

Ako je nešto uvozno jeftinije, zašto se ne bi uvozilo. Možemo mi uvoziti i mlijeko i sve, al treba onda proizvest vrijednost u nekom drugom obliku, dal u vidu usluge, tehnologije, zlata...

Hoću reć da nemamo sve živo. To što imamo je 2%, ajmo reć "talenat", a da bi uspjeli treba postići ostalih 98%. Dakle đaba svi prirodni resursi kada njima gospodare magarci.

Ja neznam zašto itko išta pozitivno govori o ovoj vladi. Ništa pametno nisu napravili. Pustimo na momenat "manje su zlo". Svaki minus krpaju na način "svali na ljude". Kakvi doktori

Očekivao sam rezove, otpuštanja u javnoj upravi, revoluciju poslovanja u državnim institucijama, mislio sam da ću dočekat travanj sa 500.000 nezaposlenih da bi se "restartalo" i krenulo nanovo ali sa zdravim temeljima. Očito od svega niš.

Pazi logike, oni štede tako da se isto troši samo da minus pokriju tako da to ljudi plate. Woohoo profesor Baltazar. Pa daj zatvori pipu tamo di curi. Ono najbitnije, da svaka institucija radi svoj posao, neće biti postignuto ni za 10 godine. Jednostavno se ta komponenta u društvu previše marginalizira i ne shvaća dovoljno ozbiljno. Jer dokle god postoje mogućnosti da Mamići, Todorići, Horvatinčići, Orešari i ostali "poduzetnici", pazi sad, LEGALNO mlate pare(i dugove) dok institucije drkelje po nepropisnom parkiranju, od napretka nema ništa.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan

Post koji je trebao biti objavljen prije izbora, ali ovih 100 dana vlade samo ga je potvrdilo.

Naša Nada i Spasenje:

Točak (kao gramatički netočna verzija imenice točka, ovdje korištena zbog izraza glup ko' točak) PRVI.

Znamo o kome se radi. O čovjeku koji nije tu da bude popularan, ali želi biti javan, pojavan, učestal, slavan, selebriti.

Čovjek kojemu moralna odgovornost ništa ne znači, ali je najmoralniji.

Čovjek koji ljudima govori da se za kruh treba naraditi, a ne radi ništa i prvi je u tome.

Čovjek koji za sebe govori da je jedini sposoban biti spasitelj gospodarstva, ali ima Conning - odvjetničko društvo, Conning - tvrtka kćer koja je nastala kako bi se izbjegli dugovi Conninga odvjetničkog društva, Conning tvrtka unuka koja je nastala kako bi se izbjegli. ...

Jedini značajan uspjeh jest Vladanje državom sa osvojenih 5-6% glasova.

Točak DRUGI.

Osoba čija se riječ traži povećalom, sličnost sa sviscem koji traži svoju sjenu. Osoba koja je stranku sa najviše glasova na prijašnjim izborima doveo do sluganskog položaja Točka PRVOG. Osoba koja bi najradije cijeli dan pričala o  "Quantum materiae materietur marmota monax si marmota monax materiam possit materiari?" To vam je ona o djetliću i drvetu (woodchuck chuck).

Jer hrvatski i engleski su sooo MAinstream.

Odgovore njegove suradnice na dijetlič konundrum bi vjerojatno bio Thnk you very much.

Točak TREĆI.

Ljudina, vel'ki čoek, komadina od osobe reklo bi se. Trebali su ga zvati Mirko, da sa svojim kompanjonom Slavkom bar nekima dao do znanja da se radi o komičarsko dvojcu bez kormilara. Ovako se zahebalo mnogo ljudi, oko 7000, ponajprije zaposlenih u ne jednom, ne dva, već TRI (3. III) brodogradilišta u riječkom akvatoriju. Čovjek bi pomislio da je nemoguće u 20 godina uništiti 2 brodogradilišta, Zlatko i Slavko su uspjeli nemoguće. Ali Mi nismo bili na Vlasti - ako se ne brineš za vlastitiog susjeda koji se diže u 5 da ode u škver, neće se za njega brinuti ni Kravata iz Zagreba. Čovjek kojega je nesretna bolest sretno pronašla kako bi se izvukao iz odgovorne pozicije.

A Slavko? Slavko je uspio nemoguće dva puta.

U samo 14 mjeseci, napravio je isti potez kao i prethodna garnitura, no za to nije dobio porgrdne nazive janjičarskih kožoderača, već hvalospjeve.

Točkovi SKUPNI.

Mirando III, - " Narodi Egipta i susjednih vazala. Radite danas piramide bez plaće kako bi za 4000 godina vaši unuci ugodno živjeli zarađujući na kartama."

Ostojić MUPOVAC -

VEĆA

Sabor i Vlada, hajdemo po stoti puta izglasavati kako da ozakonimo ringišpil ukruhšćivanja nas ovdje 220, kako bi svatko u mandatu sjeo u sve fotelje. Ko ih skupi najmanje luzer, jadnik, štupido.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 14:22 (wyks).
17 godina
ivan dragi kaže...

Ovo je dijelom točno. Turistička sezona traje dulje. Ta dva mjeseca su špica sezone u kojoj su svi puni (i privatni smještaj). Al u tome i je fora. Ako ponudiš gostu sadržaj van sezone, pa doć će i van sezone. Realnije je reć da sezona traje 4 mjeseca. Pogledaj Opatiju, Zadar, Krk.. da ne nabrajam. Često volimo reć da sezona traje dva mjeseca jer su ta dva mjeseca vrhunac svega, dječijih ferija i sve je krcato ljudima, novine svaki dan bruje o brojevima.. Ali sezona ko sezona traje

....

wyks kaže...

Post koji je trebao biti objavljen prije izbora, ali ovih 100 dana vlade samo ga je potvrdilo.

Naša Nada i Spasenje:

Dok sam ja to govorio ranije na ovom thread-u (pred jedno 2 mjeseca), bilo je dosta protivnika "moje teorije", jer se već onda vidjelo kamo taj brod plovi (mislim da je plovidba na costa concordia uživancija prema ovome kako ovi "naši" kormilare).

Slijedeće godine će svi "novi zaposlenici" raditi badava 5 godina (za opće dobro, a naravno i da se usavrše), penzije će porasti za 10% (na prosječnu penziju od 1500kn, je to bjednih 150kn, a očekuje se povećanje troškova života od 20%), neće postojati više niti jedna tvrtka u državnom vlasništvu koja generira gubitke (naravno u privatnom će generirati rekordne dobitke), benzin će biti 20kn/l , ali zato ćeš ga moći natankati svugdje (banke, dućani, frizerski salon...)....

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 14:40 (dado2202).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

U nekim od mojih brojnih pijanih trabunanja o politici, znao sam ponekada iznositi svoje ideje drustvu o tome kako bi ja sredio stvar.

Znao sam govoriti o novcu, kako je to sve bezvrijedno, tj. kako su banke jedna velika laz i kako bi se trebali svi dugovi/kamate jednostavno ukinuti.

Ali ne, to je nemoguce, ne mogu ja to tek tako, postoje cimbenici koje nitko ne zna koji su....

I onda jedan dan, drzava po imenu Island sreze sve dugove svojih gradana prema bankama u toj drzavi i te banke propadnu i Island instantno izade iz krize i svi su sretni i zadovoljni, osim sirotih banaka koje su u vlasnistvu engleza.

Zamisli!

Britanci su ih zbog ovog poteza htjeli proglasiti teroristickom drzavom, tj. vlasnici tih banaka su lobirali za to ali nisu uspjeli :)

Zatim je dosla kriza s francima. Island je napravio reviziju svih zaduzenja u francima i onim gradanima koji su bili najblize bankrotu su takoder jednostavno srezali dio duga.

Ja kad sam sluso o tome samo sam se smjeskao, jer ovo je cisti dokaz koliko je novac zapravo virtualan.

Takoder, Island je jedina drzava na svijetu, gdje ce neki visoki drzavni sluzbenik, u ovom slucaju predsjednik vlade, odgovarati kazneno sto je uopce dopustio da drzava ude u krizu i da se desi cijela ta epizoda sa bankama. Covjek ce dobiti visoku novcanu kaznu i godinu dana zatvora.

Vidite da se ipak moze, kad se hoce ali kod nas se nece. {#}

Jasno je to meni, ali to nije posteno rijesenje... istina, kad gledas pragmaticno, vuk je sit i ovce na broju, Islandjanima je sve pet a banke nisu ni osjetile taj udarac...

Ali ne mozes se uvaliti u nevolje, i onda odluciti izvuci se na tudjoj grbaci.

Sta bi se dogodilo da Hr odluci odrezati dugove gradjanima?

Prvo, zaboravi na EU i izvoz u EU. Drugo, zaboravi na outsource financiranje od zapadnog svijeta, mozda ti kapne pokoji rubelj ili rupij doduse. Trece, novi rat?

Lijepo je Ivan napisao - zacepi tamo gdje curi. Jedna stvar je neposten sistem, ali sasvim druga nesposobno vodstvo. Nek odrezes dugove, i nek si na nuli kao sto bi Tyler D. to rijesio... i sta onda? Iako bi ljudi to objerucke docekali, isto tako bi i lopovi-vlastodrsci, i samo bi resetirao cycle.

Prvo promjena mentaliteta, a onda odrezak dugova, iako tada to ne bi ni bilo potrebno jer bi covjek s promjenjenim mentalitetom shvatio da svoj dug treba raditi i otplatiti. Ako nista drugo, onda zato da on, njegova djeca i njegovi unuci shvate da drzava 100 godina otplacuje dugove koji su retardosi stvorili u 10, i onda se to zapise u povijest tako da se vise ni jednom ne dogodi da takve karikature dodju na vlast.

Like your face - getting forced - to the floor ...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice