Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
The Unforgiven kaže...

Ne pratim baš revno temu pa ne znam dal' je ovaj video bio ili ne, ako je zanemarite, ako nije, da čujem komentare roditelja ovdje na postupke ovog ogorčenog tate koji je stekao dosta veliku internetsku popularnost

Čovjek je vjerovatno bio u ratu i ima KAS odnosno klasični američki sindrom (tj. poremećaj).

Čovjek je navikao sve riješiti ubijanjem.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
odjavljen
Sve je to fejk.
14 godina
protjeran

Što se ovog videa iznad tiče,rekao bih da je čovjek ispravno postupio.

Žalosno je što ovakve osobe   može naučiti pameti samo ovakav pristup..

EDIT:Došlo je do zabune ,zanemarite post.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 18:43 (Roćka).
16 godina
protjeran
Roćka kaže...

Što se ovog videa iznad tiče,rekao bih da je čovjek ispravno postupio.

Žalosno je što ovakve osobe   može naučiti pameti samo ovakav pristup..

Da, on nije pohađao pedagogiju, ne znamo ima li i razreda škole.

Šta vi mislite, da on zna da se djetetu sve treba objasniti i pokazati?

Ne, on popravlja računar 4 sata (upgrade-a ga) i sav lud ode pucati po komšiluku.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
protjeran

Ma mislio sam da je nešto drugo u pitanju..Editirao sam gornji post,uostalom.

Ali opet mislim da su potrebne restrikcije za djecu poput njegove kćeri.

Ovisnost uzima maha.

Roćka
18 godina
Mentalist kaže...
Psiho246 kaže...

Po meni ne bi uopce trebao postojati zakon koji definira homoseksualce na bilo koji nacin. Po meni bi to trebala biti normalna pojava, kao sto to i jest.

Čekaj, zar postoji ijedan zakon koji počinje ovako:

Homoseksualci ne smiju...

Ne postoji, kraj priče.

Pa vidis da u Rusiji postoji. {#}

- Psiho246
14 godina
protjeran

I u Rusiji,i u ,mnogim drugim zemljama sa zadrtim seljacima na vlasti. .Hint-cjelokupan balkan.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 19:22 (Roćka).
18 godina
neaktivan

meanwhile in trololand:

Mentalist kaže...

Čekaj, zar postoji ijedan zakon koji počinje ovako:

Homoseksualci ne smiju...

Ne postoji, kraj priče.

14 godina
odjavljen

Meanwhile in Serbia:

Neznanje nije opravdanje za glupost.
14 godina
Pranja kaže...

Meanwhile in Serbia:

Jedna od rijetkih prilika gdje se Grobari i Delije udruže, ostalih 364 dana u godini su smrtni neprijatelji.

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Meanwhile in Serbia:

ajde, ajde, sačekaj da prvo pobijede radikali pa onda slavi što su tako blizu nas

14 godina

Pa kod nas nikad nije toga bilo osim u Splitu.

14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Posebno mi je zanimljiv taj ugovor između Svete stolice i Hrvatske, na koji se crkva stalno poziva. Sve mi se više čini da je to ugovor potpisan na štetu Hrvatske

Je li taj ugovor vječan-trajan ili ima "rok trajanja", odnosno datum kada istječe?

Iako je gotovo sigurno ako i istječe da će produžiti i dalje kada bude vrijeme, no samo pitam čisto onako.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

ajde, ajde, sačekaj da prvo pobijede radikali pa onda slavi što su tako blizu nas

Ne razumijem što mi time želiš reći.

16 godina
Ranko Kukumar kaže...

Je li taj ugovor vječan-trajan ili ima "rok trajanja", odnosno datum kada istječe?

Iako je gotovo sigurno ako i istječe da će produžiti i dalje kada bude vrijeme, no samo pitam čisto onako.

Koliko znam, ugovor je trajan tj. traje dok se uvjeti u kojima je ugovor potpisan znatno ne promijene. Tek da se ugovor moze izmjeniti/ponistiti.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
Pranja kaže...
(s)izgoreo kaže...

Ne razumijem što mi time želiš reći.

Pa misli da se diviš huliganima što su tukli pedere u Beogradu. Pretpostavljam...

17 godina
neaktivan
Roćka kaže...

Mislim   da vjeronauk ne bi trebao biti obavezan predmet ,ni u osnovnim ,ni u srednjim školama.Pogotovo  što se od 1. razreda osnovne ponavljaju jedne te iste stvari(dakle,hvalospjevi prema crkvenoj instituciji,Isusovim "čudesima",te slične gluposti),a one prljave stvari se zanemaruju.Učenici bi se ,ako se taj predmet već mora forsirati, trebali educirati o svojoj religiji.Također me smeta nemogućnost biranja između vjeronauka i etike ,koju je forumaš iznad već spomenuo.Ne znam za vas u Hrvatskoj,ali ovdje u Hercegovini ne postoji skoro nijedna škola s tom mogučnošću,barem koliko ja znam. Također se slažem za to "nabijanje prosjeka".Lekcije su previše ograničene,te previše lagane.

Sve to dovodi u pitanje ispravnost vjeronauka u školama,barem u ovakvom obliku.

Pošto je škola obrazovna ustanova, Crkveni vjeronauk bi trebalo kompleto izbacit iz nastave.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
odjavljen
pr0n_addict kaže...

Pa misli da se diviš huliganima što su tukli pedere u Beogradu. Pretpostavljam...

Ma ne,ja mu samo pokazujem da je sretan što ne živi tamo.

14 godina
Šef kaže...
Roćka kaže...
...

Pošto je škola obrazovna ustanova, Crkveni vjeronauk bi trebalo kompleto izbacit iz nastave.

Podrazumijeva li se kada kažeš ''obrazovna'' da je istovremeno i sekularna ili ne? Mislim da bi vjeronauk trebalo zamijeniti teologijom gdje bi se učilo o svim svjetskim religijama, stvar je opće kulture znati neke stvari glede vjere drugih naroda. I sigurno ne bi bio predmet za ''pumpanje'' prosjeka jer je teologija prilično opsežno učenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 21:26 (pr0n_addict).
16 godina
protjeran
pr0n_addict kaže...

Podrazumijeva li se kada kažeš ''obrazovna'' da je istovremeno i sekularna ili ne? Mislim da bi vjeronauk trebalo zamijeniti teologijom gdje bi se učilo o svim svjetskim religijama, stvar je opće kulture znati neke stvari glede vjere drugih naroda. I sigurno ne bi bio predmet za ''pumpanje'' prosjeka jer je teologija prilično opsežno učenje.

To se sve radi u povijesti u prvom razredu srednje i na etici u prvom i drugom. Kraj priče.

Uvest predmet teologiju? Vjera nije vrijedna toga da se opširno proučava.

16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Ukratko, cijela priča je nakaradna!

Sakramenti su glupi.

Možeš li mi reći koliko je kršćana prije Isusa imalo 7 sakramenata?

Prije Isusa ljudi su se samo sunetili.

14 godina
M_dipl. kaže...

Meni je cijela priča toliko fucking smiješna da itko može to uopće podržati. Razumijem vjeru, ali religija (kršćanska kao i bilo koja druga) mi se gadi, kao i nametanje vjeronauka, i razmišljanja u rangu sa ljudima iz 8-og stoljeća i nadanje nečem nemogućim.

Religija je pravi master of puppets.

Protiv sam vjeronauka u školama, neka naobrazba o religijama i principima bi dobro došla, ali vjeronauk je toliko subjektivan predmet da se uči samo jedna religija (kršćanska) i to sa takvim tonom da predstavlja sve druge opcije nemoranim i sivim djeci, tako da takav predmet jednostavno nema što raditi u srednjim školama i svakako da ako ništa drugo ga treba mjenjati.

Ali dobro, ako ništa drugo u zadnjih 10 godina smo mrvicu napredovali: Presjednik se izjasnio agnostik, i puno ljudi je prvi puta čulo i neki su počeli razmišljati i odvajati to od ateizma, što je ajde barem neki napredak, eto ako ništa drugo saznali smo da nije isto agnosticizam i ateizam, sad što ćemo dalje treba vidjeti i čekati, možda za jedno 50 godina bude manje nakaradno stanje kako kaže dipl. U mom kraju je još sve to zatucanije i gore stanje, ali ajde barem napredujemo iako brzinom puža.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

. {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

. {#}

Odakle si iskopao ovo blago?

14 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Koliko znam, ugovor je trajan tj. traje dok se uvjeti u kojima je ugovor potpisan znatno ne promijene. Tek da se ugovor moze izmjeniti/ponistiti.

A do toga će vrlo teško doći,ili kao što je netko rekao,umjetno će se produživati zbog pohlepe crkvenjaka.

Što se same religije tiče,za mene je riječ o najvećoj zapreci za nekakav napredak,ili bilo kakvo zrelije razmišljanje.Sustavno višegodišnje zatupljivanje dovelo je do velikih problema u odgoju.To se pogotovo primjeti u manjim krajevima, gdje se ljudi toliko oslanjaju na vjeru da će odbaciti svakoga tko se izjasni drugačije. To je najveći problem.

Kao što rekoh,mislim da je vjeronauk ,barem u ovakvom obliku,nepotreban.Ne znam kako je stanje s etikom,pošto nisam upoznat s naučavanjima iste,ali mislim da je barem donekle normalnija.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 10:34 (Roćka).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
Šef kaže...

Rekoh, Crkveni  vjeronauk izbacit iz škole. Vjeronauk kao ime predmeta može ostati, predmeta u kojem bi se učilo o svim svjetskim religijama jednako. Ali mislim da to već obrađuje Etika (u srednjim školama)?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
protjeran
Šef kaže...

Rekoh, Crkveni  vjeronauk izbacit iz škole. Vjeronauk kao ime predmeta može ostati, predmeta u kojem bi se učilo o svim svjetskim religijama jednako. Ali mislim da to već obrađuje Etika (u srednjim školama)?

Šta dijete u 4. osnovne može razumjeti?

Pa ne zna šta je genetika, a kamo li vjera...

18 godina
odjavljen
pr0n_addict kaže...

I sigurno ne bi bio predmet za ''pumpanje'' prosjeka jer je teologija prilično opsežno učenje.

Jok, najbolje da bude u rangu matematike i hrvatskog...

Svaki predmet se može učiti opširno, ali ti ostali predmeti nisu nužni i nema svrhe učiti u detalje ako nekoga ne zanima.

http://isvijet.com.hr
14 godina
protjeran

Jel to idemo promijenit svijet,i am in.

16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
 Posljedično, zbog pritiska zajednice i/ili obitelji, djeca mahom biraju vjeronauk.

Da, slažem se sa svime osim s dijelom da djeca nešto biraju. Dakle roditelji biraju umjesto djece i to ne treba zanemariti. Mene su u osnovnu upisivali roditelji i vjeronauk je bio njihov izbor, a ne moj. Možda je pritisak bio na roditeljima, jer dijete u prom razredu niti zna niti može nešto birati.

Također i u vezi vjeronauka u crkvi, krštenja, pričesti i krizme. Ja nisam birao vjeroispovijest ili religijsku pripadnost, roditelji su birali umjesto mene. Oni su me krstitli i sve dalje.  Djeca tu nemaju izbor, možda ga ne bi trebali ni imati (ja se s ovim ne slažem, mislim da se ne bi smjelo krstiti (ili bilo što drugo) djecu prije 18. godine jer se s time krše ljudska prava - pravo na vjersku slobodu -. Djeca to pravo nemaju), no kao što je Kajin u Nu2 kod Stankovića rekao " Ja sam za vjeronauk u školi jer djete ne bi mogao tako lako natjerat da ide na vjeronauk u crkvi". Ako uzimamo da je vjeroispovijest djeteta pravo roditelja, dakle kao dio odgoja, onda djeca ni ne bi trebala moć birati. Jer lako je govoriti sa distance, npr. ja sada ne bi htio pohađati nikakve rimokatoličke vjeronauke, niti bi htio biti kršten... ali trenutno je sustav takav da to bira roditelj. Više manje svaka religija se temelji na brojkama i koga ima više. Tako da je i krštenje vjerojatno jedan dio toga da se maltene štancaju katolici di god se stignu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/don-ivan-grubisic-vjeronauku-nije-mjesto-skolama-clanak-396441

Dakle nešto slično što i don I. grubišić govori. Postoji crkva u svakom mjestu u HRV i zašto tamo ti popovi ne bi učili o rimokatoličkom vjeronauku. Tko ne želi ne mora. U školi se može educirati o ovome što dipl, ranko i šef kažu, o svim religijama, moralu, etici, nebitno.

Tko želi bit vjernik neka bude i neka jede cijelu tortu. Tko ne želi biti vjernik, odnosno onaj tko si iz neke vjere/religije samo dijelove (torte) koji mu pašu, ni ne može se deklarirati vjernikom i zagovarati nekakva prava te religije. Govori se o ogromnom novcu državnih obveznika i tome treba pristupu potpuno i maksimalno profesionalno i odgovorno. Dakle sa jasnim pravilima i obavezama.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice