Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.275.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ulinsky kaže...
VirtUoso kaže...

Kako je nitko i nista ako je receno da je donedavno (?) bio na vrhu drzavnog arhiva. 

Znaš li ti da je prije par godina za sekretara Elektro privrede Srbije (2 najjača državna firma) izabrana osoba koja se krajem 80-tih zaklinjala Titu, govorila kako je komunizam apsolutno savršenstvo ljudske civilizacije, najprogresivniji oblik državnog uređenja, 90-tih govorio kako trebamo podhitno napraviti veliku Srbiju i Hrvate iz Dalmacije pobiti po "njemačkom receptu", a 2012, sada, govori kako je budućnost Srbije u EU, te da apsolutno ništa drugo ne dolazi u obzir, jer EU znači ekonomski i društveni prosperitet. Šta očekivati od takvog čovjeka? Uz to, ima završenih 8 razreda osnovne škole, završio je i 2 razreda srednje (neka lijeva).. Na B92 televiziji je prikazan i dokumentarac o njemu, sve se jasno vidi kakav je bio po godinama, a on još ima obraza da nešto priča, sramota ljudska!

Nemoj da te to previše zamara, galamdžije su na vrhu po cijelom Balkanu, a ljudi koji su obrazovani, sposobni, rade za minimalac i njihov glas se ne čuje.

Nemoj krivo protumaciti ton kojim pisem, ali, da me ne zamaraju ljudi na vrhu i galamdzije? Pa je_e se meni za one koji masu rukom i govore kako im je vlast u banani, kao sto i tebe briga za mene koji odmahuje rukom i govori da su vlasti u banani. Taj sijedi debeljko ide pod isti kalup ljudi koji stavljaju one mostruozne stvari u udzbenike osmog razreda, neznanje koje ce se vecini buducih narastaja zabarikadirati u glavi. To je indoktriniranje i zauzima veci postotak od 10 do 15%.

rambox: mozda je dobro sto im se potrkrala ta greska sto su ga pustili u eter.

The only thing I put before me is do re.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 23:42 (VirtUoso).
18 godina

hebo te morone i tog vlahova sa njegovom emisijicom.

.

1 vezat (mu)ga
17 pustit da ulubi škodu
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
torrente kaže...

hebo te morone i tog vlahova sa njegovom emisijicom.

Nek bolje ide udarat po koprivama, s čunom bit če korisnije sigurno usput opet ljudi ginu na hrvatskom cestama ko na traci.{#} Užas jedan u zadnjih šest dana deset ljudi je poginulo u raznim prometnim nesrečama a samo danas dvoje poginulih.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
odjavljen

http://www.jutarnji.hr/najgore-u-zadnjih-9-godina--stopa-nezaposlenosti-premasila-20-posto--na-burzi-rada-342-951-nezaposlenih-/1016473/

2008. na burzi je bilo 120 000 ljudi manje nego danas, istina da je tad dosla kriza u cijelom svijetu,ali katastrofa...jos treba uracunat najmanje 50-ak tisuca ljudi koji ne dobivaju placu te 30-ak tisuca previse u javnoj upravi.

Od kad se Hrv. osamostalila vodi je neucikovita politika, te se izmjenjuju isti ljudi od kojih polovina sudjeluje u korupcijskim aferama.

http://isvijet.com.hr
14 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Sta mislite o ovome?

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji cetnik govori kako je Vukovar srpski grad i kako mi pricamo srpski jezik? {#}

Jel ima kakav srbin da ovo komentira, bas me zanima vas stav? Kako to da jedna ovakva neinteligentna spodoba nije u zatvoru zbog svojih izjava mrznje i negiranja genocida?

Gledao sam jos neke njegove nastupe na srpskim televizijama i iako ima tamo ljudi zdravog razuma koji ga kritiziraju, mene sokira koliko ga zapravo podrzavaju.

Odvratno, jadno i primitivno.

Primitivizam kako bi on sam rekao, samo ne hrvatski!

Sramota za Srbiju ali i za hrvatsku televiziju!

Gledao sam cijelu emisiju u pon i nisam mogao vjerovati da se tip to usudio reći.

Ali onaj odgovor je bio legendaran-"...to je isto kao da mi kažemo da je Zemun naš....". {#}

Kajin je ispao kreten i budala,ne znam što su njega zvali da gostuje.

SK crew
17 godina
neaktivan
Meni nije jasno kako bar jedna osoba od svih prisutnih u studiju nije toj mega budali iscupala jezicinu, presamarala ga s njom i bacila ju u smece. Nevjerojatno mi je da je covjek u tim godinama (starost mudrost my ass) na toj razini. Ocito je pao na glavu kao mali. Zbog takvih budala ljudi gledaju na Srbe u negativnom kontekstu, a prava je istina da su Srbi kao narod puno slozniji od Hrvata, drze se zajedno i medjusobno si pomazu. Gadi mi se to brijanje na nacije, kad se normalni ljudi ionako dijele na zle i zlonamjerne i dobre i dobronamjerne, a i skoro svi smo u blizoj ili daljoj proslosti u familiji imali nekog tko nije 100% Hrvat ili Srbin, tak da je to grupiranje po nacionalnoj pripadnosti nesto najdebilnije ikad. Treba otvorit granice i nek svako ide gdje zeli, a ne da se zatvarano kao ovce u imaginarni tor u kojem nas sisaju po volji.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
14 godina

Indexovi članci vezani uz navodnu policijsku brutalnost su teška katastrofa (a i nije im prvi put) - toliko su neprofesionalni i pristrani da bi ih netko već trebao prizemljiti nekakvom žešćom tužbom (ili da se to riješi unutar novinarskog ''ceha''). 

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
NAPOMENA: Na mobu sam i nemam EDIT, pa ako nekom smeta dvije poruke za redom neka ih slobodno ujedini.

Evo sto nama o Srbiji serviraju mediji. I kad njih nije nimalo drugacije. Huskaju primitivce i njeguju debilizam.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/brutalno-nasilje-u-srbiji-pretukao-maloljetnu-djevojku-vezao-je-za-automobil-i-vukao-po-cesti/605869.aspx
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
17 godina
neaktivan

...a bilo bi i vrijeme da se naša policija odvikne tog socijalističkog legitimiranja bez razloga i povoda...{#}

...kaos...
16 godina
neaktivan

Meni ovakve scene nikad neće biti jasne..

http://www.jutarnji.hr/pretuceni-mladici-tvrde--napadnuti-smo-jer-smo-dalmatinci-/1016503/

Da možeš spojiti nekome kralješke uslijed bjesomučnog batinanja i učiniti ga gotovo paraliziranim za čitav život, a sve zato što je dalmatinac, jednostavno ne mogu razumjeti, da me ubiješ.

*erem se na kompletnu državu, glavni joj grad Zagreb, i policiju od a do ž, kad su 2012. moguće ovakve stvari, da par stotina, neka je i tisuća nezaposlenih, agresivnih i umjetno stvorenom mržnjom zavedenih budaletina i danguba može držati kompletan mladi grad u strahu, odnosno da je čitav noćni život Zagreba taoc skupine debila koji si daju pravo koristiti ime BBB-a, da bi im se dodvorili.

A radi se u pravilu o frakcijama, najobičnijim nepriznatim skupinama huligana koji se zvijerstvima pokušavaju nametnuti u hijerarhiji i postati uvaženi, ili ako hoćete uvaženiji članovi BBB-a, jer to trenutno ovakvim ponašanjem nisu.

Da li su premlaćivali članove Torcide?! Da li bi im to onda možda bilo opravdanje? Teško, ali u svakom slučaju tući po Zagrebu studente iz Dalmacije samo zbog toga što su dalmatinci, suzdržat ću se, pobjesnio sam, jer je ovo prestrašno i svaka osuda je premala.

Na oči djevojke izbiti joj iz cipela nekolicinu prijatelja, mignuti i pobjeći, a mogli su ih učiniti paraliziranima. Mislim da naša policija mora postaviti patrolu duž čitave linije noćnog života u Zagrebu, pogotovo Jarunske ceste i doma na Savi, gdje obitavaju većinom dalmatinci i slavonci.

iznenađen i uvređen!
18 godina
neaktivan

Ljudi su idioti, nema tu nekog pretjeranog filozofiranja.

Jedino je rješenje uvesti strože kazne i dosljedno ih provoditi, a ne puštati ubojice nakon manje od godinu dana i sl.

Da su kazne veće i da je sudstvo strože, da ne živi u zabludi da će se netko popraviti i rehabilitirati, već da na primjerima pokažu posljedice, ljudima bi došlo iz dupeta u glavu da se ovakve stvari ne smiju dešavati.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan

Dok ne dobiju 5-10g. zatvora za ovakve napade i teže ozlijeđivanje, neće biti pomaka. Po meni je učiniti nekoga invalidom, ili ga ostaviti sa težim ozlijedama ravno klasifikaciji pokušaja ubojstva, pa nek se slikaju. Bili punoljetni ili maloljetni, 2 svjedoka naći i prišiti im robiju, amen.

Međutim s druge strane, kad vidiš koliko se dobiva za ekšli stvarna ubojstva, kome se smanjuju kazne i omogućuju pomilovanja, dođe ti slabo, samo se iznerviraš bezveze i najbolje čitavu stvar zaboraviti. Do novog Despića ili Ritza, itd.

iznenađen i uvređen!
14 godina
protjeran
ElektričnaOvca kaže...

Indexovi članci vezani uz navodnu policijsku brutalnost su teška katastrofa (a i nije im prvi put) - toliko su neprofesionalni i pristrani da bi ih netko već trebao prizemljiti nekakvom žešćom tužbom (ili da se to riješi unutar novinarskog ''ceha''). 

Mene više brine policijska brutalnost i činjenica da mogu radit kaj hoće. Osim toga, jako me smeta što svaki put glasnogovornik MUP-a odgovori kako su postupali jer je građanin kršio javni red i mir te vrijeđao policajce. Šuplja mi je to priča, pogotovo u slučaju kada četiri murjaka skoče na radnika Zagreb Parkinga koji se drznuo jednome od njih napisat kaznu. Daj me nemojte trovat da će ovaj parkingaš ić vrijeđat murjaka... Ako radi javnosti nepopularan posao, ne znači da je suicidalni idiot.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
odjavljen
thedream kaže...

Meni ovakve scene nikad neće biti jasne..

http://www.jutarnji.hr/pretuceni-mladici-tvrde--napadnuti-smo-jer-smo-dalmatinci-/1016503/

Da možeš spojiti nekome kralješke uslijed bjesomučnog batinanja i učiniti ga gotovo paraliziranim za čitav život, a sve zato što je dalmatinac, jednostavno ne mogu razumjeti, da me ubiješ.

*erem se na kompletnu državu, glavni joj grad Zagreb, i policiju od a do ž, kad su 2012. moguće ovakve stvari, da par stotina, neka je i tisuća nezaposlenih, agresivnih i umjetno stvorenom mržnjom zavedenih budaletina i danguba može držati kompletan mladi grad u strahu, odnosno da je čitav noćni život Zagreba taoc skupine debila koji si daju pravo koristiti ime BBB-a, da bi im se dodvorili.

A radi se u pravilu o frakcijama, najobičnijim nepriznatim skupinama huligana koji se zvijerstvima pokušavaju nametnuti u hijerarhiji i postati uvaženi, ili ako hoćete uvaženiji članovi BBB-a, jer to trenutno ovakvim ponašanjem nisu.

Da li su premlaćivali članove Torcide?! Da li bi im to onda možda bilo opravdanje? Teško, ali u svakom slučaju tući po Zagrebu studente iz Dalmacije samo zbog toga što su dalmatinci, suzdržat ću se, pobjesnio sam, jer je ovo prestrašno i svaka osuda je premala.

Na oči djevojke izbiti joj iz cipela nekolicinu prijatelja, mignuti i pobjeći, a mogli su ih učiniti paraliziranima. Mislim da naša policija mora postaviti patrolu duž čitave linije noćnog života u Zagrebu, pogotovo Jarunske ceste i doma na Savi, gdje obitavaju većinom dalmatinci i slavonci.

Već sam napisao - građani se moraju početi štititi sami; fino po dozvolu i vatreno oružje. Valjda će činjenica da se svi mogu obraniti spriječiti nasilnike i natjerati da dvaput promisle prije napada. Kad palicom ili u grupi napadaš one koji se ne mogu braniti, nemaš rizika, ali kad napadaš (makar i naoružan) nekoga naoružanog, znaš da i sam možeš izgubiti glavu.

Pravo na samoobranu treba biti temeljno pravo svakog čovjeka.

14 godina
protjeran

Znaš da će nas to dovesti do trenutnog USA modela u kojemu se bande rokaju kako stignu, najobičnija policijska patrola je naoružana automatskim oružjem, helikopteri kruže nad gradovima, a SWAT je samo telefonski poziv daleko?

Hvala, ali ne hvala.

18 godina
moderator
Tonči kaže...

Već sam napisao - građani se moraju početi štititi sami; fino po dozvolu i vatreno oružje. Valjda će činjenica da se svi mogu obraniti spriječiti nasilnike i natjerati da dvaput promisle prije napada. Kad palicom ili u grupi napadaš one koji se ne mogu braniti, nemaš rizika, ali kad napadaš (makar i naoružan) nekoga naoružanog, znaš da i sam možeš izgubiti glavu.

Ma da.

17 godina
odjavljen

mozda je mislio na karate lekcije?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
odjavljen

Ovako imaš ulice na kojima nema policije, na kojima bande premlaćuju, ranjavaju i ubijaju građane, a kad policija i dođe, pucaju na policiju. Dakle, ništa nije drugačije, osim što su građani i policija u lošijem položaju u odnosu na kriminalce.

S obzirom da i pravosuđe tolerira kriminal i nasilje te ubojstvo, ne vidim koja je alternativa samo-zaštiti građana?

18 godina
moderator
Tonči kaže...

Ovako imaš ulice na kojima nema policije, na kojima bande premlaćuju, ranjavaju i ubijaju građane, a kad policija i dođe, pucaju na policiju. Dakle, ništa nije drugačije, osim što su građani i policija u lošijem položaju u odnosu na kriminalce.

S obzirom da i pravosuđe tolerira kriminal i nasilje te ubojstvo, ne vidim koja je alternativa samo-zaštiti građana?

I ti, umjesto da se zalažeš za pritisak na institucije kojima je posao da nose oružje i po potrebi pucaju da ti to ne moraš raditi, ti se zalažeš za naoružavanje svega što ima ruke.

Gdje bi to odvelo?

Završili bi kao u favelama gdje je glavni dasa onaj koji ima 4 rpg-a u kući i automatsko oružje.

Gdje su mi kašikara i tt-jac, moram imati prednost sad kad počne cirkus? Ode kod nane vidjeti jel joj još m-48 na ormaru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 11:05 (DrNasty).
14 godina
Danny_HR kaže...

Ljudi su idioti, nema tu nekog pretjeranog filozofiranja.

Jedino je rješenje uvesti strože kazne i dosljedno ih provoditi, a ne puštati ubojice nakon manje od godinu dana i sl.

Da su kazne veće i da je sudstvo strože, da ne živi u zabludi da će se netko popraviti i rehabilitirati, već da na primjerima pokažu posljedice, ljudima bi došlo iz dupeta u glavu da se ovakve stvari ne smiju dešavati.

Sustav je loš, zatvor funkcionira samo kao djelomična izolacija (ostavlja dojam guranja pod tepih), rehabilitacija gotovo da ne postoji, kao ni još važnija prevencija. Teška je tema, ali svejedno se pitam što bi realno značilo roditeljima i bližnjima žrtve te tom klincu još pola godine zatvora? Taj 19-godišnjak je hodajuća tragedija, u zatvoru ili van njega (ako nema grižnju savjesti onda ima poremećaj, u svakom slučaju nije baš nagrađen). Teško je uopće reći je li i, ako je, gdje je sve društvo i institucije zakazalo prije no što se dogodi zločin od kojega mi počinjemo pratiti priču. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 11:05 (ElektričnaOvca).
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Dovest pravosuđe i policiju u red? /češka_se_po_glavi/

Ako može Norveška, zakaj ne bi mogla Hrvatska? Naši preci nisu baš toliko divljali kao njihovi, a vidiš kako su pristojni i kulturni danas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 11:04 (Langsdorff).
14 godina
Tonči kaže...

Mislim da nemaš dobru polazišnu točku u ovom slučaju - nekakav konceptualni cilj bi trebao biti smanjivanje stope nasilja, stvarno ne vidim kako bi se naoružavanjem populacije išlo u tom smjeru. Kada razmišljaš o samoobrani, već si par koraka iza točke gdje bi trebao tražiti nekakvo pravo rješenje problema - barem tako ja razmišljam. 

17 godina
odjavljen

Ako više od 20 godina nakon nastanka države imamo disfunkcionalno pravosuđe i policiju, što preostaje? - Mislim da, karikiram i provociram, ali zato jer obični apeli ne funkcioniraju. Problem je što građane nitko ne sluša i nikoga nije briga.

14 godina
Tonči kaže...

Ako više od 20 godina nakon nastanka države imamo disfunkcionalno pravosuđe i policiju, što preostaje? - Mislim da, karikiram i provociram, ali zato jer obični apeli ne funkcioniraju. Problem je što građane nitko ne sluša i nikoga nije briga.

Jbg, ja totalno shvaćam na što ciljaš - svejedno, masovno ''oboružavanje'' na ovim prostorima u pravilu dovodi do sveopćeg derneka. Ja bi, za promjenu, volio vidjeti nekakvu baršunastu revoluciju :P.

Btw, here we go again http://www.index.hr/vijesti/clanak/gnjusne-poruke-homofoba-na-facebooku-ulicama-splita-grada-krv-ce-liti--gay-parade-nece-biti/605886.aspx

15 godina
protjeran

Umjesto da idemo u smjeru da mjenjamo društvo, okolinu i riješimo se potreba za vojskom, policijom, pravosuđem koji djeluju u zaštiti elitnih građana vi bi se tu još više naoružavali. 

18 godina
odjavljen
Tawals kaže...

Umjesto da idemo u smjeru da mjenjamo društvo, okolinu i riješimo se potreba za vojskom, policijom, pravosuđem koji djeluju u zaštiti elitnih građana vi bi se tu još više naoružavali. 

Prvo nek se krenu mijenjati ovi djubretari s vlasti, svi znamo da kradu, a nikome nista, policija suradjuje s njima....

A u ovom okruzenju kakvo je sada, bolje je biti naoruzan.

http://isvijet.com.hr
15 godina
protjeran

Neznam za tebe, ali meni ne treba nikakav autoritet niti vlast, tako da ja nebi nikoga stavljao na vlast da odlučuje o meni i mom životu.

17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Sustav je loš, zatvor funkcionira samo kao djelomična izolacija (ostavlja dojam guranja pod tepih), rehabilitacija gotovo da ne postoji, kao ni još važnija prevencija. Teška je tema, ali svejedno se pitam što bi realno značilo roditeljima i bližnjima žrtve te tom klincu još pola godine zatvora? Taj 19-godišnjak je hodajuća tragedija, u zatvoru ili van njega (ako nema grižnju savjesti onda ima poremećaj, u svakom slučaju nije baš nagrađen). Teško je uopće reći je li i, ako je, gdje je sve društvo i institucije zakazalo prije no što se dogodi zločin od kojega mi počinjemo pratiti priču. 

Hmm da, idemo kriviti društvo i institucije jer takav ološ uzima sebi za pravo da radi što hoće kad hoće. Uopće me nije briga dal je nekome stari poginuo u ratu, cijeli djetinstvo gledao obiteljsko nasilje, živio u siromaštvu ili bilo kakva tragična pričica. U Hrvatskoj su rijetki imali idiličan život pa nismo svi propalice navijačke i čekamo na uglu s frendovima da batinama na nekome liječimo svoje frustracije.

IMO institucije zakazuju kad se desi neko takvo sr*nje i momci dobe kazne od par stotina ili tisuća kuna, trebalo bi ih u čuzu ili neki teži dobrotvori rad na koju godinu pa da vidimo dal bude se nakon toga sjetio napast nekog jer navija za drugi klub (največa glupost ikad) ili je iz druge regije. 

Maloljetni prekršitelji su također prezaštičeni, apsolutno ništa im se ne može desiti osim da ih se pošalje u popravni dom a i do tog stadija treba puno predugo.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 12:37 (Septah).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Preostaje izaći na ulicu, nešto što očekujem najkasnije do sredine iduće godine, tj. u roku idućih 12mj. da će se desiti. Uz ovakvu stopu nezaposlenosti i još ogroman broj zaposlenih ljudi, a koji ne primaju redovito plaću, ili kojima poslodavac ne uplaćuje redovito doprinose, nasilja će biti i više.

Dati Hrvatu oružje u ruke, a da se ne radi o ratovanju u klasičnom smislu, not good.

iznenađen i uvređen!
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ima nekih sličnih asocijativa vani, konkretno SAD. Mada je moj stav da je policija ta koja treba nositi oružje i štiti ljude,

"To serve and protect" u doslovnom smilsu riječi.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Rifle_Association

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice