Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.278.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

@ Drago:

Sa nekim tvojim mišljenjima se slažem,a sa nekima baš i ne.

Po meni,ova država je presocijalna i previše se stvari oslanja na nju (time ne mislim da je državnom aparatu teško,već da je neučinkovit). Zašto npr. mirovina ne bi dolazila iz fondova koji bi bili u privatnom vlasništu (banaka?) te da se uplaćuje prema potrebi. Također bi i ZOS trebao biti po izboru.

Problem je u tome što svi očekuju da država nešto napravi za njih (skaliram-što umirovljenici ne bi održavali parkove kada već borave u njima/ostne više love>veće mirovine).

Očiti primjer HR mentaliteta>još uvijek ljudi ne kuže da su zamijenjivi,da su potrošna roba,da mogu dobiti otkaz. Loš radnik neće biti kažnjen,već nastavlja svoj posao. Još se kod privatnika to nekako i regulira,kada je o državnom sektoru riječ>koma.

Trgovkinje po velecentrima ti rade 65 sati tjedno za 2700 kuna. Dakle, kad imaš taj podatak, onda o nekoj socijali nema ni govora. Ne vidim da su te jadne žene odlučile otfakofati gazde i otići na biro živjeti od socijale. 

Što se privatnih bankarskih mirovinskih fondova tiče - pa sad ih već imaš - drugi i treći fond. I totalno su govno. Gotovo cijelu prošlu godinu su imali negativan prinos tako da sam ja nakon svake uplate u drugi stup mirovinskog svaki mjesec imao MANJE love na računu nego prethodni mjesec. Toliko o genijalnosti privatnika. 

K tome, generacijsku solidarnost moraš imati jer život ne započinje s tobom (ili sa mnom koji također imam radnog staža samo u kapitalizmu) već i onima koji su marljivo radili i uplaćivali u mirovinske fondove u socijalizmu, a onda su oni pokradeni s promjenom vlasti, nema love, papala maca, ljudi s 45 godina staža imaju 1.800 kuna mirovine. 

Isto će biti i u budućnosti, posebno kad imaš na umu da postoje deseci tisuća onih koji su radili, a poslodavci im nisu uplaćivali ni zdravstveno ni mirovinsko. Ostaviti ih da krepaju?

Ovo s penzićima i parkovima mi je malo smiješno, ali vjerojatno bi se našlo hrpu penzića koji bi za neki honorar održavali parkove i tako se osjećali jednakovrijednima i pridonosećim članovima zajednice, a ne marginalcima koji moraju skupljati otpad da bi preživjeli. Ali ne vidim da im to netko nudi.

Uglavnom zato jer novca nema.

Ili bi 70-godišnjaci koji su od svojih plaća kroz samodoprinose i poreze odvajali tijekom svog radnog vijeka za te iste parkove, sada trebali rmbati besplatno, plijeviti korov, podrezivati živicu i čistiti smeće samo zato jer im dozvoljavamo tamo disati? 

I don't fucking think so.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 22:25 (Drago).
14 godina
odjavljen

Nije sve idealno,ali od negdje se mora početi.

Promjene su u ovom društvu nužne. Ali očito da je nemoguće izmjeniti taj mentalni sklop koji se "zapekao" u moždani ovog naroda.

Znači,tebe ne nervira kada npr. čovjek koji ti je trebao prelakirati auto to napravio bez da ga je prethodno očistio? I da taj isti poslije pardnira i ograđuje se od svega. Ne bi li takva osoba trebala dobiti otkaz?

"Ako nečeš raditi svoj posao kako spada,nečeš više imati posao."

Ovo o penzićima sam pročitao u jednom članku prije koji mjesec. Bilo je stvarno par odličnih ideja kako jednostavno smanjiti potrošnju i povećati samu učinkovitost.

SK crew
17 godina
neaktivan

Jel možda netko gledao Puls Hrvatske večeras? Baš je bilo zanimljivo.

Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
17 godina
odjavljen
Pranja kaže...

@ Drago:

Sa nekim tvojim mišljenjima se slažem,a sa nekima baš i ne.

Po meni,ova država je presocijalna i previše se stvari oslanja na nju (time ne mislim da je državnom aparatu teško,već da je neučinkovit). Zašto npr. mirovina ne bi dolazila iz fondova koji bi bili u privatnom vlasništu (banaka?) te da se uplaćuje prema potrebi. Također bi i ZOS trebao biti po izboru.

Problem je u tome što svi očekuju da država nešto napravi za njih (skaliram-što umirovljenici ne bi održavali parkove kada već borave u njima/ostne više love>veće mirovine).

Očiti primjer HR mentaliteta>još uvijek ljudi ne kuže da su zamijenjivi,da su potrošna roba,da mogu dobiti otkaz. Loš radnik neće biti kažnjen,već nastavlja svoj posao. Još se kod privatnika to nekako i regulira,kada je o državnom sektoru riječ>koma.

Jedna Švedska je socijalnija zemlja od naše, ima visoke poreze i opet im je životni standard odličan. Nije uopće problem u "pretjeranoj socijalnosti države", već u kretenima i kriminalcima te idiotima koji sve to šutke podnose. 

17 godina
neaktivan

Mene zanima koji biseri u našoj državi trpaju lovu u brodogradilišta i željeznicu a ovi samo gomilaju milijunske gubitke svake godine?

Ne razumijem ako se dogovori isporuka broda u recimo 9-tom mjesecu taj brod izađe iz brodogradilišta u 12-tom i naravno plaćaju se penali jer su nesposobni isporučit na vrijeme.

Željeznica je također primjer bacanja para u rupu bez dna. Svake godine im daju lovu a ovi ništa ne naprave. Radnici zaštićeni ko bjeloglavi supovi i nema šanse da dobiješ otkaz.

Primjer: narkoman koji je u polukomatoznom stanju uhvaćen da spava na poslu i dalje radi, manevrista pijan kopča vagone i okrene krivo skretnicu a vagon sruši kompletni stup sa reflektorima i ovaj dobije samo suspenziju na mjesec dana i to još plaćeno (uzeli mu samo nekih 15%).

Sindikati su im kao šerifi. Ok je štitit ljude koji su imali malu grešku i iz toga izvukli pouku ali ove koji liječnički ponavljaju 5 puta zbog GGT koji je visok ko radijacija u Fukušimi je krajnje blesavo.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
17 godina
Tonči kaže...
...Jedna Švedska je socijalnija zemlja od naše, ima visoke poreze i opet im je životni standard odličan. Nije uopće problem u "pretjeranoj socijalnosti države", već u kretenima i kriminalcima te idiotima koji sve to šutke podnose. 

- skoro identičan text i smisao u vezi socijalne države, završio u 'odustani'... samo je moja rečenica sadržavala: kreteni, kriminalci, kradljivci, kamatari, kvislinzi, kerum, karakmarko, kradeze, kradimir, ... i jadni (crkveni miš) Mesić, koji od socijalne države dobija crkavicu kao ex.Prezidente, jer kao i Čačić, nema neku firmu.. (osim onih nekoliko) pa da ne skapa od gladi kao (ne)zaposlen.

slučajno izabrano slovo 'K', krupni kapital-konzum, ali ima još u abecedi.. u nepresušnom izvoru 'socijlne' nam države, koja se resocijalizira u Remetincu.

-Srećom, ostaje nam PET, za one penziće u prakovima. Mislimo zeleno! Jedimo zeleno ponedjeljkom! Ministrica koja nema iskustva sa šminkom... katastrofa (a ona je među boljim likovima u toj priči noćnoj mori od države).

F1-IVO kaže...

..a ovi samo gomilaju milijunske gubitke svake godine?

..

-gubitici su veliki biznis Jako dobar, kad imaš status gubitaša (kojeg tad financira država) tad imaš zlatni rudnik. Lako je tad malo podmazati i dobiti ponovo neku razvojnu injekciju, (po Kerumu) političari su jeftina roba, vole se slikati sa šljemom i lopatom, škare i vrpca, pogotovo u predolimpijskoj godini (izbori). Tad su političari mesije, koji spašavaju narod i vode ga (žednog) preko vode... čak u tim teškim trenutcima, političar uspjeva osigurati novi kredit, zbog svog voljenog naroda, naravno uz malo višu kamatu, tja, netko drugi će vratiti... Biznis.

Svi govore da treba pokrenuti gospodarstvo, investicije, ciklus, ja kažem, 'dajete mi gubitaša i kredit, pokrenut ću Zemlju'. (il to reče netko drugi..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Brodogradnja, kao i mnogo toga, ne bi otišlo u kitu da se pazilo na ekonomiju. Primjera radi samo: draga nam kuna

Olako ljudi pljuju po brodogradilištima, a nerijetko ne razmišljajući da brodogradilišta sama po sebi ne mogu raditi bez cijelog lanca drugih industrija i usluga.

Bolje pitanje je: zašto su naši mudraci pristali na obveznu privatizaciju brodogradilišta i smanjenje kvote..mmmm?

Ili još bolje pitanje: što mislite, zašto su Azijati toliko povoljniji u brodogradnji od Europejaca? Jer ih države ne potiču? Jer su odjednom abnormalno dobri graditelji brodova preko noći? {#}

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Po meni,ova država je presocijalna i previše se stvari oslanja na nju (time ne mislim da je državnom aparatu teško,već da je neučinkovit).

Znam da odgovaraš Dragi.. no

Država nije socijalna. Ne znači bit socijalan ako daš ljudima da sisaju iz državne blagajne. Socijalna zemlja se brine o građanima od rođenja do smrti i pazi da ni jedan građanin ne bude na rubu egzistencije. Ne tako da ih ona plaća, već stvaranjem uvijeta u kojima svi imaju jednake šanse ( i velike šanse) za "uspjeh". Dakle svakom čovjeku omogučiti priliku za kvalitetan standard. Od kontinuiranog obrazovanja (dakle ne samo škola, škola, faks), zdravstva, rad, plaću, kvalitetnu prehranu, ceste, energetika, kvalitetno trošenje slobodnog vremena (muzeji, kazališta, ručni radovi..), pravo na spolnu vjersku rasnu slobodu..To je socijalna država.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
odjavljen

Propast brodogradilišta, koja su tako veliki gospodarski element, bila bi takav udarac na ekonomiju, da bi instant otišli u MP3. "Pola Splita" (pola one petine koja radi) radi u Škveru, pola u Keruma, a sve ostalo je sitno i nebitno. Vlast se toga i boji, iako neopravdano, jer nereda i prosvjeda nebi bilo pa država nebi trošila na osiguranje; ta, nije gay parada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 11:42 (Tonči).
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ovaj Marušić nije baš sav svoj.

Cemetery gates
18 godina
thedream kaže...
The Man kaže...

Da, radnici su krivi sto propadaju brodogradilista, zeljezare... Sto je proizvodnja u hrvatskoj mrtva. Sve je to radnik kriv. 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

Po smeću kopaju oni koji trebaju ?! Ja onako, faca -

Cemetery gates
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...
The Man kaže...

Da, radnici su krivi sto propadaju brodogradilista, zeljezare... Sto je proizvodnja u hrvatskoj mrtva. Sve je to radnik kriv. 

Kao što Drago kaže :

Obični ljudi su se ukenjali od straha što će biti s njima i stalno misle da je problem u njima, kako su "lijeni", "pokvareni", "ne rade", a ne u sistemu i bankarsko-trgovačkoj sprezi s političarima koji su JEDINI krivci krize - koja u EU traje već pune tri godine - što nam zorno govori da su sve mjere koje se poduzimaju za spas državnih ekonomija totalno idiotske, i spašavaju se samo velike banke, a ne društva i države. 

Međutim, ljudi neprestance misle da su oni nešto krivi - što se voze automobilima, išli bi na ljetovanje, imaju mobitele, pristup Internetu - sve to doživljavaju kao "luksuz" i "sami su si krivi", a oni koji i dalje upropaštavaju države i čitave narode imaju sve to plus privatne mlažnjake i helikoptere, aute skuplje od prosječnih stanova, dvorce s bazenima, beskonačne porezne dugove državi koje ona otpisuje kao nenaplative i tako. 

Ovakvi kao ti su pravi primjer ispranih mozgova koji se dive tim nekim Švicarcima, marljivima kao sam vrag (zašto im onda glupe i teške poslove rade useljenici?), a preziru sebe i vlastiti narod. 

Teški su to kompleksi koje se kod pojedinaca liječi psihijatrijski, ali kada je veliki dio naroda takav, onda jednostavno nema dovoljno terapeuta. 

100% u sridu !

18 godina
neaktivan

evo počela je još jedna sapunica, iako sam namjeravao pogledati prvu epizodu (tek toliko da upoznam kakve su kretene pronašli), srećom stari simcity 3000 mi je odukao pažnju pa sam kompletno zaboravio na taj show.

ali kad čitam komentar rikavam od smjeha, definitivno je pogođeno

17 godina
neaktivan
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
16 godina
protjeran

Vjerska policija? LOL

Pa dobro, ako znaš da se ne smiješ tako oblačiti, zašto se oblačiš tako?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Vjerska policija? LOL

Pa dobro, ako znaš da se ne smiješ tako oblačiti, zašto se oblačiš tako?

Ako znaš da ne smiješ trollati zašto trollaš?

I possess a skill to google.
16 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ma nije da to radim.

Pazi, zamisli sebe u Iraku. Znaš da je u tvojoj državi rat. Znaš da živiš u državi u kojoj ne vidiš ženino tjelo sve dok se ne udaš za nju.

Znaš da su ti 4 prijatelja već ubijena zato jer su nosili majicu s lobanjom na njoj.

Da li bi ti izašao na ulice, pred vjerske fanatike s puškama, u takvoj majici?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan

To te ja pitam, nikad neće(mo) skrenuti s Titovog puta. {#}

http://www.jutarnji.hr/srbija-cetnike-izjednacila-s-partizanima--dozvoljeno-im-primanje-borackih-penzija-/1013643/

Zaključak je famozan - kakve su šanse da dva partizana koliko je potrebno, izglasaju penziju jednom četniku? Nikakve! {#}

Spektakl u susjedstvu.

- Kako mogu tražiti od nas, s kojima su se četnici cijelo vrijeme tukli, da priznamo da su to antifašisti? Neka im taj status daju Nijemci i ljotićevci, s kojima su bili zajedno - poručuje Miodrag Zečević, predsjednik SUBNOR-a.

Cemetery gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 14:40 (thedream).
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Minoza kaže...

Ma nije da to radim.

Pazi, zamisli sebe u Iraku. Znaš da je u tvojoj državi rat. Znaš da živiš u državi u kojoj ne vidiš ženino tjelo sve dok se ne udaš za nju.

Znaš da su ti 4 prijatelja već ubijena zato jer su nosili majicu s lobanjom na njoj.

Da li bi ti izašao na ulice, pred vjerske fanatike s puškama, u takvoj majici?

Ako si čru metalac - bi. {#} Ili emo-slavac. Šalu na stranu, još jedna kvačica u rubriku sumrak civilizacije, i režiji radikalnog islamizma.

Cemetery gates
18 godina
moderator

Najjače mi je kad kažu da će ih udariti božja ruka, ali kroz mudžahedine. Šta si ljudi daju za pravo zbog uvjerenja na temelju nekog srednjevjekovnog bestsellera.

16 godina

Šta nisu Ameri oslobodili Iračane od svih oblika represije? {#}

18 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pala-optuznica-da-su-se-sefovi-hpba-udruzili-zbog-pocinjenja-kaznenog-djela-/604007.aspx

Pa dobro jel ovi mene yebedu!? Pa ovaj usrani Uskok nikog zivog nece optuzit. Ja bi ih sve smijenio i doveo mlade ljude, direktno sa faksa.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

Hrvatsko pravosuđe + dobar odvjetnički tim su garancija ( skore ) slobode za svaki oblik kriminala. {#}

Cemetery gates
18 godina
neaktivan
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Stric Drage Krpine bio je predsjednik tamošnje partijske ćelije Saveza komunista Jugoslavije te je možda baš stoga kao petnaestogodišnjak postao predsjednik radušinovačkog Saveza socijalističke omladine.

Ja bi dodao, a tako mu je dobro išlo i imao je divno obzorje horizonta svemiropolisa zamamna pred sobom, kad ono, postade veliki hrvat i sve upropasti..{#}

Cemetery gates
18 godina
neaktivan

Možeš se zgražati koliko hoćeš, ali njihova norma je očito takva da ne prihvaća "zapadnjački" stil. Probaj u Zagrebu po glavnom trgu prošetati gol; zadesit će te slična sudbina kao na Bliskom Istoku, slična zato što te neće kamenovati, ali će te poslati psihijatru na evaluaciju. Kod nas kamenuju samo pedere.

Bilo je rasprava o ljudskim pravima na Divljem Istoku, ali uvijek se svede na to da je društvena norma kuja. Ne možeš živjeti s njom, ne možeš živjeti bez nje...

EDIT: uostalom, i u nas, doduše malo južnije, su se metalci izjednačavali sa sotonistima, a nije nepoznanica i da je neki dugokosi "klošar" pobrao batine samo zato što je imao dugu kosu i slušao onaj "det metal".

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 16:44 (i_rambo_plache).
18 godina
thedream kaže...
The Man kaže...

Ne da nije baš svoj nego je malo procuril,{#} ko da je došel sa Plutona pa nema poima di se nalazi nek se pokrije s plahtom po glavi i šuti a ne da sipa onakve gluposti.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 16:58 (rambox).
17 godina
neaktivan
Sto "ekipa" mislite o ovome? http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2113959/Homeless-people-turned-walking-wi-fi-hotspots-2-15-minutes-SXSW.html Podiglo je nekakvu prasinu, pa me zanima vase misljenje.
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
Sto "ekipa" mislite o ovome? http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2113959/Homeless-people-turned-walking-wi-fi-hotspots-2-15-minutes-SXSW.html Podiglo je nekakvu prasinu, pa me zanima vase misljenje.

Za sve kroate tu je i hrvatska verzija u izdanju jednog kvalitetnog i renomiranog medija - Jutarnjeg lista

Ako netko živi u već lošim uvjetima, jede tko zna što... neznam kako je točno ponižavajuće hodati sa nekakvom reklamom sa mogučnošću zarade od 2 dolara za 15 minuta - dakle 45 kuna po satu.. slični poslovi se nude kod nas za 19-25 kn sat pa se nitko ne buni.

Recimo oni hodajući "kartoni" OMV-a, Tele 2, Tifona, Montana sendviči...

Nemam niš protiv ako ti ljudi stvarno dobivaju te novce. Posao je posao, na kraju se gleda lova. Pa bio ti smetlar, čistač kanalizacija ili septičkih jama, ili hodajuća reklama.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice