@ Drago:
Sa nekim tvojim mišljenjima se slažem,a sa nekima baš i ne.
Po meni,ova država je presocijalna i previše se stvari oslanja na nju (time ne mislim da je državnom aparatu teško,već da je neučinkovit). Zašto npr. mirovina ne bi dolazila iz fondova koji bi bili u privatnom vlasništu (banaka?) te da se uplaćuje prema potrebi. Također bi i ZOS trebao biti po izboru.
Problem je u tome što svi očekuju da država nešto napravi za njih (skaliram-što umirovljenici ne bi održavali parkove kada već borave u njima/ostne više love>veće mirovine).
Očiti primjer HR mentaliteta>još uvijek ljudi ne kuže da su zamijenjivi,da su potrošna roba,da mogu dobiti otkaz. Loš radnik neće biti kažnjen,već nastavlja svoj posao. Još se kod privatnika to nekako i regulira,kada je o državnom sektoru riječ>koma.
Trgovkinje po velecentrima ti rade 65 sati tjedno za 2700 kuna. Dakle, kad imaš taj podatak, onda o nekoj socijali nema ni govora. Ne vidim da su te jadne žene odlučile otfakofati gazde i otići na biro živjeti od socijale.
Što se privatnih bankarskih mirovinskih fondova tiče - pa sad ih već imaš - drugi i treći fond. I totalno su govno. Gotovo cijelu prošlu godinu su imali negativan prinos tako da sam ja nakon svake uplate u drugi stup mirovinskog svaki mjesec imao MANJE love na računu nego prethodni mjesec. Toliko o genijalnosti privatnika.
K tome, generacijsku solidarnost moraš imati jer život ne započinje s tobom (ili sa mnom koji također imam radnog staža samo u kapitalizmu) već i onima koji su marljivo radili i uplaćivali u mirovinske fondove u socijalizmu, a onda su oni pokradeni s promjenom vlasti, nema love, papala maca, ljudi s 45 godina staža imaju 1.800 kuna mirovine.
Isto će biti i u budućnosti, posebno kad imaš na umu da postoje deseci tisuća onih koji su radili, a poslodavci im nisu uplaćivali ni zdravstveno ni mirovinsko. Ostaviti ih da krepaju?
Ovo s penzićima i parkovima mi je malo smiješno, ali vjerojatno bi se našlo hrpu penzića koji bi za neki honorar održavali parkove i tako se osjećali jednakovrijednima i pridonosećim članovima zajednice, a ne marginalcima koji moraju skupljati otpad da bi preživjeli. Ali ne vidim da im to netko nudi.
Uglavnom zato jer novca nema.
Ili bi 70-godišnjaci koji su od svojih plaća kroz samodoprinose i poreze odvajali tijekom svog radnog vijeka za te iste parkove, sada trebali rmbati besplatno, plijeviti korov, podrezivati živicu i čistiti smeće samo zato jer im dozvoljavamo tamo disati?
I don't fucking think so.

Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.

ko da je došel sa Plutona pa nema poima di se nalazi nek se pokrije s plahtom po glavi i šuti a ne da sipa onakve gluposti.