Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.274.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
The Man kaže...
rambox kaže...
Deus ex machina kaže...
rambox kaže...

Da dečko stvarno ima stila nema kaj,{#} jamačno bi ga tam kod vas u Kanadi počastili istim tretmanom kao kod nas pa pustili na slobodu nakon kaj je pobegel s mjesta nesreče.{#}{#}

Stari moj, jednom prilikom sam izlazio iz nekog kluba, subota uvecer. Uvijek ima policajaca koji patroliraju. I sad neki tip valjda bio pijan, nije htio dati ID policajcu i sta vec, i policajac ga uhvati za ruku i kaze "You're coming down with me"... tip izvuce ruku i kaze "Fuck you."

U dvije sekunde - 6 policajaca, pijani tip i njegov frend, pritisnuti uz izlog, rasirene noge, pretrazivanje, lisice, u auto... pa u stanicu na trijeznjenje.

Neko ce se zgroziti, ali ja se uopce ne cudim da ovdje u subotu rano ujutro, uz sve te pijane ljude - nema nasilja. Cure mogu hodati bez straha i najgore sto im se moze dogoditi je dobacivanje - a cak i tad ako cure izlaze iz nekog kluba, bouncer se obicno izdere na ekipu.

Zato je Kanada to kaj je fina država na svakoj razini,{#} inače prepuna oružja i duplo više po glavi stanovnika u odnosu na Amere. Ali nema tolko nasilja u Kanadi niti ubojstava i slično, bez obzira na velku količinu oružja niti blizu ko u Americi gdje ima puno situacija i mjesta u koje murije uopče niti ne dolazi ko ratna zona jel.{#}{#}

Kanada je zakon. Ali kad padne snijeg tamo nije za živit. Samo da nema tog snijega bila bi idealna, jer bi mi balkanci mogli doći tamo i krasti po kućama pošto uglavnom ne zaključavaju ulazna vrata i jako su ležerni.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
18 godina
neaktivan

Nisu se ni Norvežani zaključavali, sve dok nisu počeli stizati Balkanci{#}, ili općenito imigranti?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Nisu se ni Norvežani zaključavali, sve dok nisu počeli stizati Balkanci{#}, ili općenito imigranti?

nisam se ni ja zaključavao dok nije došao Tuđman sa divljačkim kapitalizmom, crkvom, domoljubljem i dvjesto obitelji

EDIT: evo što kažu na tportalu za prolijevanje mlijeka:

Ogorčeni farmeri, kažu, mlijeko bi radije podijelili pučkim kuhinjama, Caritasu i domovima za stare i nemoćne, no država je, tvrde, propisala da to ne može proći bez laboratorijskog nalaza i zato će mlijeko završiti u kanalizaciji, što je sramotno i tužno

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 20:16 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

A šta će tek biti kad usvojimo EU propise. Mlijeko će biti od specijalnih krava koje jedu specijalnu travu zasijanu specijalnim (patentom zaštićenim) sjemenom na specijalnoj površini čiji su uzorci prošli specijalnu laboratorijsku analizu u specijalnim laboratorijima, koje mi specijalno plaćamo da rade sve te specijalno glupe i nebitne specijalne analize, a sve da hrpa specijalaca zaradi specijalno puno para na prodavanju magle i podigne cijenu mlijeka za duplo!

Stvarno smo kao nacija totalno izgubljeni u vremenu i prostoru i orijentiramo se ka boljoj budućnosti kao gluhi slijepac bez ruku. Srbi se bar trude da veličaju ruse, a mi se dodvoravamo ovoj polupropaloj kapitalističkoj bagri, koja je samo Kini dužna više nego što ima, bahati se gdje god stigne i "širi demokraciju" po svijetu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 20:38 (The Man).
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Ne shvaćam zašto bi štitili domaću proizvodnju bilo kojeg proizvoda koja nije isplativa dok istovremeno taj kapital možemo uložiti u nešto što je isplativo i tako taj kapital i oploditi. Pa nismo svi rođeni mljekari.

Zašto bi štitili domaću proizvodnju bilo čega? Caka je u tome da ne štitiš bilo što, već strateške namirnice. A to je osim žitarica, šećera, masnoća, meso i mliječni proizvodi. Radi se o tome da moraš u tim segmentima biti samodostatan, a ostalo možeš raditi po isplativosti.

Recimo, uvoziš maticu m10 od prokroma, jer je isplativije nego iz vlastite proizvodnje. Vlastita proizvodnja propada. Desi se neko sranje, nema matica m10 godinu-dvije, no big deal..

Recimo, uvoziš većinu osnovnih namirnica, jer je isplativije nego iz vlastite proizvodnje. Vlastita proizvodnja propada. Desi se neko sranje, nema brašna, ulja, soli, mesa i mlijeka godinu-dvije, bull shit..

ivan dragi kaže...
Dukat je uvozio iz Eu zbog subvencioniranih cjena sirovine u EU od strane Eu.

Taj dio čak i razumijem, privatna tvrtka (naravno ako prekočimo kako je postala privatna, hajde barem radi - nije u stečaju) će se voditi ekonomijom i kupovati tamo gdje je jeftinije. Ali dugoročno gledano, biti će skuplje ne imati vlastitu proizvodnju. Jer kad nemaš vlastite, cijene strateških namirnica rastu. Čista ekonomija..

Država treba to prepoznati, nisam baš toliko duboko u matriji što je bolje i kako; da li keš, da li pdv, struja ili ostale stvari koje spominješ? Ali misilm da treba očuvati vlastitu proizvodnju osnovnih strateških namirnica.

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Dragon23288 kaže...

Ne mogu vjerovati da se to nije dalo u Caritas ili vec nekome da se pomogne s time..

**bes ovaj svijet..

a krivotvoreni CDi kad onako valjkom pređu preko njih... a mogli su podjeliti photoshope i ine programe djeci u škole etc. {#}

Ne bih bas rekao da je ista situacija..djeca koja idu u skolu, pretpostavlja se da imaju barem minimalne uvjete za zivot, sto ukljucuje obucu..

Obiđi Caritas, Crveni Križ, ili neku udrugu koja pomaze siromasnima, oni ne da nemaju za skolu nego mozda i za tu obucu? 

Zar nije nekako jednostavno krivo unistiti 11000 para tenisica dok u svijetu imamo milijune bkojima bi to trebalo?

Firma La Coste cije kratke majice kostaju briljantnih 800 kuna je u Kini pronasla cijeli industrijski pogon koji je radio lazne La Coste majice. Ne da ih nisu kaznili nego nisu nasli razliku u proizvodima pa su ovi poceli raditi za njih.

I sto se tice Nike patika, cisto sumnjam da su ih nasli 11 000, mozda 22 000, od cega su 11 unistili za predstavu a ostalo u original nike shopove za prodaju po pristupacnim cijenama..

15 godina

Split je poznat po krivotvorenoj robi.Pogotovo po Nike šoksama,to je neki dir bibercadi grada Splita,lanac oko vrata i šoksice.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Ne bih bas rekao da je ista situacija..

trolujem lagano, nisi primjetio?

legalno je situacija potpuno ista, zakon ne pravi razliku, zato i moj komentar

16 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Apsurd pravosuđa, ali primjera je daleko više od tenisica i lažnih CD-a, koliko je samo zapljenjenih automobila, nekretnina, novca od droge itd. -  priča ide unedogled. S druge strane, pravno gledajući - kako opravdati situaciju u kojoj država okreće glavu na krivotvorine, i ne samo to, već ih dila okolo svojim građanima - džabe? Sa socijalnog aspekta, krasno, ali sa legalnog - nedopustivo.

Vjerojatno i jest preko 60,70% naše robe u trgovinama fejk, samo je metoda distribucije kudikamo sofisticiranija od garažne grabe i rasprodaje kakva bi bila u slučaju 11.000 pari lažnjaka, pomame i medijskog balona koji bi nastao, i odjeknuo posljedicama najviše u pravnom smislu, gdje bi mogle uslijediti brojne tužbe. Nešto ukratko što nam ne treba.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
bed kaže...
ivan dragi kaže...
Ne shvaćam zašto bi štitili domaću proizvodnju bilo kojeg proizvoda koja nije isplativa dok istovremeno taj kapital možemo uložiti u nešto što je isplativo i tako taj kapital i oploditi. Pa nismo svi rođeni mljekari.

Zašto bi štitili domaću proizvodnju bilo čega? Caka je u tome da ne štitiš bilo što, već strateške namirnice. A to je osim žitarica, šećera, masnoća, meso i mliječni proizvodi. Radi se o tome da moraš u tim segmentima biti samodostatan, a ostalo možeš raditi po isplativosti.

Recimo, uvoziš maticu m10 od prokroma, jer je isplativije nego iz vlastite proizvodnje. Vlastita proizvodnja propada. Desi se neko sranje, nema matica m10 godinu-dvije, no big deal..

Recimo, uvoziš većinu osnovnih namirnica, jer je isplativije nego iz vlastite proizvodnje. Vlastita proizvodnja propada. Desi se neko sranje, nema brašna, ulja, soli, mesa i mlijeka godinu-dvije, bull shit..

ivan dragi kaže...
Dukat je uvozio iz Eu zbog subvencioniranih cjena sirovine u EU od strane Eu.

Taj dio čak i razumijem, privatna tvrtka (naravno ako prekočimo kako je postala privatna, hajde barem radi - nije u stečaju) će se voditi ekonomijom i kupovati tamo gdje je jeftinije. Ali dugoročno gledano, biti će skuplje ne imati vlastitu proizvodnju. Jer kad nemaš vlastite, cijene strateških namirnica rastu. Čista ekonomija..

Država treba to prepoznati, nisam baš toliko duboko u matriji što je bolje i kako; da li keš, da li pdv, struja ili ostale stvari koje spominješ? Ali misilm da treba očuvati vlastitu proizvodnju osnovnih strateških namirnica.

problem dukata je da ga je kupio lactalis - francuska firma

e sad kako RH formalno još nije u EU (1.7.2013) oni i dalje koriste izvozne subvencije za mlijeko iz francuske

i preko dukata to izvoze u RH

e pa sljedeće godine će se desiti da će ostati bez tih subvencija, i onda će transport mlijeka iz francuske naglo postati skup i naše domaće milijeko će biti opet jeftinije i konkurentno

no problem je da li će mljekari preživjeti do tada

svi vi pričate da ne trebaju novo strojeve, ali nažalost trebaju

ako nemaš sa čime raditi, onda si siromak na parceli od 100 ha

EU nije med i mlijeko, ali upravo zato nam treba zaštita EU, da nam ne rade dumping cijena (a oni imaju subvencije na to)

i kako je sve krenulo budućnost EU je upravo u poljoprivredi, jer očito je tendencija da se teška industrija preseli u aziju i afriku

a treba nečime hraniti 7 milijardi ljudi

16 godina
neaktivan

Nečim, osim kreditima koje se unaprijed zna da neće moći vratiti. {#} Hrana i osnovne životne potrepštine su pale u nekakav peti plan bojim se, a bez primarnog i sekundarnog sektora ništa.

Milanovića zbog ovoga može biti sram. Ne znam jeste pročitali i jel bilo već, friško je.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 8:20 (thedream).
18 godina
thedream kaže...

Milanovića zbog ovoga može biti sram. Ne znam jeste pročitali i jel bilo već, friško je.

Hrvatski politicari su poznati kao supci, te je poznato da im je jedini program kada dodju na vlast, upravo taj da i iduci mandat dodju na vlast. Ja bih uveo kazne za lose vodjenje drzave. Zatvorske i financijske.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

Hrvatski politicari su poznati kao supci, te je poznato da im je jedini program kada dodju na vlast, upravo taj da i iduci mandat dodju na vlast. Ja bih uveo kazne za lose vodjenje drzave. Zatvorske i financijske.

Ma uvesti ćemo takav porez i mi, samo će u našem slučaju proći 2-3g. mandata, ovo će biti potez za održavanje na vlasti i dobivanje idućih izbora, čista kalkulacija. Kada sve ode u k*rac, ajmo se sjetiti da i popovi podnesu teret krize, čitaj 2014. godine. Do tada će se u 2012. baviti proračunom i restrukturiranjem financija, 2013. im dolazi tranša obveznica na naplatu, biti će kukulele, a negdje krajem 2014. se može očekivati crkveni porez, barem na nekretnine, ako ne i smanjenje sredstava iz proračuna.

Politika je stvarno čista kalkulacija, 1+1 = održavanje na vlasti.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...
Ma uvesti ćemo takav porez i mi, samo će u našem slučaju proći 2-3g. mandata, ovo će biti potez za održavanje na vlasti i dobivanje idućih izbora, čista kalkulacija.

Ako tako razmišljaju, nema im spasa. U trenutku povlačenja tog poteza ispadaju crveni komunjare koji guše glas naroda. Ako je ikada trenutak za povući to, to je sada, dok ljudi očekuju promjene. Iako, trebao je to povući još adeze (slično kao i s generalima), ali OK...

Gledam te!
18 godina

Ma ova vlada nema muda. Donesu odluku. Mediji i narod ih poseru. Promijene odluku. Saka jada.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan

Koliko sam vidio sinoć na Dnevniku, ekipa u Đakovu je svoje mlijeko prodavala po jeftinoj cijeni i na kraju podijelila 1000 litara što je ostalo.

To su trebali svi napraviti, a dramatiziranje s bacanjem mlijeka u kanalizaciju je samo potaknulo to da nimalo ne suosjećam s njima.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

EDIT: evo što kažu na tportalu za prolijevanje mlijeka:

Ogorčeni farmeri, kažu, mlijeko bi radije podijelili pučkim kuhinjama, Caritasu i domovima za stare i nemoćne, no država je, tvrde, propisala da to ne može proći bez laboratorijskog nalaza i zato će mlijeko završiti u kanalizaciji, što je sramotno i tužno

nije toliki problem u donacijama (zapravo i jest jer im drzava, kao jedna od karika u lancu guljenja ljudi, zabranjuje da se to odradi na jednostavan nacin) vec u tome da bi svi bili kapitalisti ali nitko ne bi zivio u kapitalizmu.

kao sto je drago napomenuo (mislio sam si da ce on se sjetiti i toga :) ) - razhebali su zadruge, svi su zeljeli biti "svoj na svome" (pohlepni gadovi, svi pate od "posjedovanja", proklet bio onaj koji je prvi omedjio komad zemlje) i sada zele i otkup i poticaje i ostale pm. a nitko se ne bi udruzio i organizirano proizvodio i dijelio profit - istina, osnivale su se nekakve manje zadruge u zadnje vrijeme - neki su i shvatili - ali isto tako i puno manjih udruzenja poljoprivrednika je propalo zbog pohlepe, zavisti i ostalih budalastina pojedinih clanova (zivim u slavoniji, nemam nikakvih doticaja sa poljoprivredom ali znam za nekoliko slucajeva).

primjer uspjesnog poduzetnistva:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/177087/Vlasnici-zatvora-u-SAD-u-kupuju-novo-meso.html

kao stvoreno za temu nekakvog orwellovskog romana.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
Littlemanbeingerased kaže...

Pitanje je kakvi ce uvjeti biti u tim zatvorima nakon privatizacija. Poanta poslovanja korporacija je sto veci profit. Vjerovatno ce se stediti koliko se moze, te ce zbog toga uvjeti u zatvorima biti puno gori.

18 godina
tnakir kaže...
Littlemanbeingerased kaže...

Pitanje je kakvi ce uvjeti biti u tim zatvorima nakon privatizacija. Poanta poslovanja korporacija je sto veci profit. Vjerovatno ce se stediti koliko se moze, te ce zbog toga uvjeti u zatvorima biti puno gori.

Gledao sam dokumentarce na NatGeo o tim američkim zatvorima od kojih su neki privatizirani. Zatvorenicima je manje-više isto u svakom zatvoru, s tim da u privatnim imaš jako malo čuvara i prolaze lošu obuku. 

Nije problem u samom zatvorksom smještaju koliko u lobiranju tih korporacija da se zatvorsko-industrijski kompleks drži punim, odnosno da su zakoni drakonski. 

Trenutno je preko 2 milijuna Amera osuđeno na zatvorske kazne, a sveukpno ih je s onima koji čekaju u sudskim zatvorima ili su na uvjetnoj slobodi dok čekaju presudu (bail bond) čak 6 milijuna. To je jako puno sistemski uvedene  neslobode.

This space for rent!
18 godina

@Drago... steta sto tako nije u nas. U nas maloljetni ubojice koji su BMW-om pokosili 2 cure u Makarskoj budu pomilovani jer su iz "drustveno prihvatljive obitelji". Kriminalci pokajnici dobiju nesto jedno kazne. Imamo vozace sa preko 300 prekrsaja u prometu, a koji jos uvijek voze. I ja sam za drasticne kazne. Valjda bi nekima onda doslo iz guzice u glavu. 

18 godina
tnakir kaže...

@Drago... steta sto tako nije u nas. U nas maloljetni ubojice koji su BMW-om pokosili 2 cure u Makarskoj budu pomilovani jer su iz "drustveno prihvatljive obitelji". Kriminalci pokajnici dobiju nesto jedno kazne. Imamo vozace sa preko 300 prekrsaja u prometu, a koji jos uvijek voze. I ja sam za drasticne kazne. Valjda bi nekima onda doslo iz guzice u glavu. 

Ali tako ti je i u njih.

OJ Simpson je zaklao ženu i ljubavnika joj i izvukao se bez zatvorske kazne jer je imao lovu za dobrog odvjetnika. A s druge strane tip kojega treći puta uhvate s travom za preprodaju dobije "25 to life". Većina u američkim zatvorima su osuđeni za nenasilne zločine i dolaze iz srednjeg i donjeg sloja. 

Ovaj makarski kreten s dobrim političkim vezama vjerojatno ni tamo ne bi vidio zatvora. 

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Ali tako ti je i u njih.

OJ Simpson je zaklao ženu i ljubavnika joj i izvukao se bez zatvorske kazne jer je imao lovu za dobrog odvjetnika. A s druge strane tip kojega treći puta uhvate s travom za preprodaju dobije "25 to life". Većina u američkim zatvorima su osuđeni za nenasilne zločine i dolaze iz srednjeg i donjeg sloja. 

Ovaj makarski kreten s dobrim političkim vezama vjerojatno ni tamo ne bi vidio zatvora. 

Nama stvarno fali jedan Batman. Ali ne u smislu da hvata kriminalce i isporucuje policiji, nego da ih eliminira (ili bar pretvori u invalide).

Nas kompletan sustav: financijski, gospodarski, pravni, socijalni, pitaj boga koji ne je u totalnoj banani. To ce puknit kad tad i onda ce bit belaja. Anarhija nesto tipa Mad Max. Jadna nasa djeca :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 9:58 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Dobro, Simpsonov slučaj je dosta složen, imao je u konačnici i naklonjenu porotu, koju su sačinjavali većinom crnci ( 9-2-1 sastav), cijela stvar je bila nenormalno medijski eksponirana, oslobođen je u konačnici ali i osuđen u smislu odštete obiteljima od 30tak mil.$ tako nešto. Sve u svemu, kontroverzna odluka suda u najmanju ruku.

Koliko mi je poznato bilo je i zavrzlama oko dokaza tj. noža, je li odgovara onom kojeg je OJ kupio par tjedana prije, pa ne odgovara, pa priče o tome da mu policija želi smjestiti itd. Dodaš tome hajku koju sam spominjao i rasnu osjetljivost i dimenziju u tom vremenu, baš bućkuriš.

Cemetary gates
18 godina

HRT će pratiti Anglelinu Jolie i Pitta u središnjem dnevniku - yesssss napokon! Jedva čekam, još se samo nadam da će tamo biti Ante i Simonica i mojoj sreći nema kraja {#}

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
18 godina
neaktivan

Jest da je vijest stara, no nisam vidio komentar na forumu:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-udar-na-slobodni-internet-google-mora-platiti-visoku-odstetu-jer-google-maps-nudi--besplatno/597114.aspx

Paradoks kapitalizma -- reguliranje monopola :/

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-udar-na-slobodni-internet-google-mora-platiti-visoku-odstetu-jer-google-maps-nudi--besplatno/597114.aspx

Žena koja nudi tijelo besplatno u Parizu, inače, dobije kaznu jer kvari posao onim koje naplaćuju.

Ah, France!

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
18 godina
i_rambo_plache kaže...

Imaš ovdje još takvih bolesnoća: 

http://www.guardian.co.uk/science/2012/jan/16/academic-publishers-enemies-science?INTCMP=ILCNETTXT3487

Na stranu to što je sramota da se javno (ili bilo kako drugačije) financirana medicinska istraživanja mogu skrivati od javnosti, ali famozni kapitalisti kad se nađu pred poslovnim modelom koji kapitalizam ne podržava utječu na zakone i zakonodavce kako bi se stvorili novi uvjeti koji nemaju veze s tržišnom utakmicom za koju se tobože zalažu. 

Kapitalizam je kao Šešelj. Gledao sam ga prije rata kada je na nekoj TV "govovio" nešto o tome koji dijelovi Hrvatske "po pravu" pripadaju Srbiji, pa je malo miješao načela: ovaj povijesno, ovaj etnički, ovaj "prirodno", pa ga pita voditelj: dobro, pa po kojem kriteriju onda određujemo što nam pripada?, a kaže Šešelj - po bilo kojemu koji je najbolji za nas! 

Dakle, ne postoji ni privid dosljednosti i principijelnosti, već isključivo grabež kao vrhovno mjerilo.

This space for rent!
18 godina
18 godina

Nedavno su ga ucjenjivali da ako izade s politicke scene da ce mu vratiti svecenicku mirovinu.

Daj zabrij, pa kako ih nije strah i sram boga kojem navodno sluze? {#}

- Psiho246
18 godina
Psiho246 kaže...

Nedavno su ga ucjenjivali da ako izade s politicke scene da ce mu vratiti svecenicku mirovinu.

Daj zabrij, pa kako ih nije strah i sram boga kojem navodno sluze? {#}

Nitko do sada nije imao muda usprostaviti se Majci Crkvi. A onda dodje jedan. I to iz njihovih redova. I udara gdje najvise boli. Sta ces gore od toga :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice