Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.274.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...
dado2202 kaže...

To je točno to.

a gdje su dokazi?

Uklonili su ih. Ako te zanima kako, pogledaj video.

Danny_HR kaže...

Misliš da bi ih netko kaznio da su mlijeko poklonili siromašnima?

Definitivno. Imao sam tu sreću da sam upoznao onog pekara s Trešnjevke kojeg su kaznili zbog slične geste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 16:04 (The Man).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ti mljekari valjda nisu tolika đubrad

Krivo si shvatio; radi se stilu - načinu koji mi je poznat, a koji je totalno bezveze. Nema veze s konkretno s mlijekom. Nisu oni njih tim zahebali, izrazili su svoj protest, po meni na totalno krivi način. Ako je mlijeko zdravstveno ispravno, mislim da bi veći odjek i efekt bio da su ga donirali potrebitima. I to medijski popratili. Ovo je bedasto..

Što se mlijeka tiče, nije baš potpuno čista situacija. Ne vidim razlog zašto ne bi država smanjila kvote za uvoz dok ne uđemo u EU? U čemu je problem u zaštiti svoje proizvodnje? Na kraju krajeva, to je i princip funkcioniranja EU, štititi svoje interese. Zato se i potpisuju predpristupni ugovori. Mislim, ako im je u interesu domaća proizvodnja..

Konkretno, Dukat je prije 10-tak godina uvozio dnevno 2 cisterne ugušćenog mlijeka. Ja obavljao carinske poslove, pa znam, kakva je danas situacija, nemam pojima. U tom slučaju profitira jedino 'trgovac'. Umjesto da se stimulirala domaća proizvodnja do ulazka u EU na sve načine, jer nas sad čekaju maksimalne kvote koje smijemo proizvesti. Ali to je već sasvim jedna druga priča gdje se neminovno spominju tajkuni..

14 godina
odjavljen

Ma jednostavno nisu ni trebali početi davati te proklete poticaje,povlastice,jamčiti ovo-ono jer od toga je nastao ovaj kuršlus. Kako su prije ljudi mirno radili i bavili se time bez tih gluposti?!

Nije mi uopće žao tih likova-kad pogledam sa kakvim su traktorima došli na prosvjed,sve same mrcine od par stotina tisuća eura. Na kredit,jelte. Ne bi ni slučajno dva susjeda kupila zajedno traktor pa ga dijelila,mora svatko imati svoj. I onda kukaju. Tpuj!!!

SK crew
18 godina
neaktivan
bed kaže...

Krivo si shvatio; radi se stilu - načinu koji mi je poznat, a koji je totalno bezveze. Nema veze s konkretno s mlijekom. Nisu oni njih tim zahebali, izrazili su svoj protest, po meni na totalno krivi način. Ako je mlijeko zdravstveno ispravno, mislim da bi veći odjek i efekt bio da su ga donirali potrebitima. I to medijski popratili. Ovo je bedasto..

ali o tome se i radi, tko će platiti da se vidi da li je mlijeko zdravstveno ispravno, i kome će se platiti, dukatu i ekipi provjeru u njihovim laboratorijima, nismo li mi upravo prihvatili rigorozne europske zakone o ispravnosti i kakvoći mlijeka koje može izići na tržište pa makar i besplatno, opet je u ponudi etc, etc...

i kad sve sabereš, što da rade? da prodaju mlijeko po cijenama manjim nego što je koštala proizvodnja ili da ga u tišini, ćutke i podvijena repa izliju iza štale?

pa izlit ću to tako da svi vide na što me je natjerala industrija

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:08 ((s)izgoreo).
18 godina
Pranja kaže...

Ma jednostavno nisu ni trebali početi davati te proklete poticaje,povlastice,jamčiti ovo-ono jer od toga je nastao ovaj kuršlus. Kako su prije ljudi mirno radili i bavili se time bez tih gluposti?!

Nije mi uopće žao tih likova-kad pogledam sa kakvim su traktorima došli na prosvjed,sve same mrcine od par stotina tisuća eura. Na kredit,jelte. Ne bi ni slučajno dva susjeda kupila zajedno traktor pa ga dijelila,mora svatko imati svoj. I onda kukaju. Tpuj!!!

Kada "prije"? Poticaji postoje još od bivše SFRJ, a s obzirom da poljoprivrednici dobivaju razne olakšice i stimulacije i u drugim zemljama, ideja je da s tim poticajima učiniš svoju poljoprivredu konkurentnu stranoj. 

Naravno, u Hrvatskoj se to sve izrodilo o totalni debilizam, pa na osnovu zemlje na kojoj ništa ne proizvodiš i dalje možeš dobiti poticaj i od toga živjeti, a umjesto da seljaci dobivaju olakšice (skidanje državnih nameta s gnojiva, goriva i sjemena, odnosno onoga što im treba za proizvodnju) sada imaš sistem da onaj tko najviše ulaže u proizvodnju najviše i daje državi, a onaj tko je samo zakupio zemlju i najmanje ulaže od nje najviše dobiva. 

Ukratko, trebaš shvatiti da smo mi kreteni i kad to prihvatiš onda sve postaje jasnije. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ja sam neko vrijeme vjerovao u to isto, ali onda je jedan decko sa sela napisao post (agresivan) zbog kojeg sam promjenio misljenje:

u globalu, poanta posta je bila u tome da ako ne radis neki posao - ne znas sto ti je potrebno za taj posao.

Lako je covjeku koji ne radi na selu govoriti da seljaci kupuju ogromne strojeve zbog nekog prestiza, ali sta ako im te makine stvarno i trebaju?

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Kada "prije"? Poticaji postoje još od bivše SFRJ, a s obzirom da poljoprivrednici dobivaju razne olakšice i stimulacije i u drugim zemljama, ideja je da s tim poticajima učiniš svoju poljoprivredu konkurentnu stranoj. 

Naravno, u Hrvatskoj se to sve izrodilo o totalni debilizam, pa na osnovu zemlje na kojoj ništa ne proizvodiš i dalje možeš dobiti poticaj i od toga živjeti, a umjesto da seljaci dobivaju olakšice (skidanje državnih nameta s gnojiva, goriva i sjemena, odnosno onoga što im treba za proizvodnju) sada imaš sistem da onaj tko najviše ulaže u proizvodnju najviše i daje državi, a onaj tko je samo zakupio zemlju i najmanje ulaže od nje najviše dobiva. 

Ukratko, trebaš shvatiti da smo mi kreteni i kad to prihvatiš onda sve postaje jasnije. 

Zar nisu poticaji uvedeni prije 4-5 godina?

Deus ex machina kaže...

Ja sam neko vrijeme vjerovao u to isto, ali onda je jedan decko sa sela napisao post (agresivan) zbog kojeg sam promjenio misljenje:

u globalu, poanta posta je bila u tome da ako ne radis neki posao - ne znas sto ti je potrebno za taj posao.

Lako je covjeku koji ne radi na selu govoriti da seljaci kupuju ogromne strojeve zbog nekog prestiza, ali sta ako im te makine stvarno i trebaju?

Moj stric ima vinariju,tj. OPG. Misliš da on ide dizati kredite za nove priključke,bačve itd?

Ako nema novca da uloži u opremu,ne kupuje ju. Nije imao novca da kupi mreže pa mu je tuče uništila dobar dio vinograda. Ali prije 2 godine je imao novac i kupio mreže.

Zašto netko mora kupiti glanc novi traktor? Onaj rabljeni nevalja?

SK crew
16 godina
neaktivan

Dovoljno je pogledati prvog i drugog gradonačelnika u državi {#}, za početak..šalu na stranu, kako EU zatvara špinu nenamjenskom trošenju sredstava iz pristupnih fondova, tako bi i država mogla, samo što onda dobije gotovansku razularenu masu koja je naučila od poticaja obnoviti fasadu, kupiti felge za auto i lcd od dva metra za tekme, + kladiona i pijača, umjesto da je zadnja lipa ukucana c/b u ono čemu je namjenjena a to je konkurentnosti, tj. unapređenju proizvodnje i kasnije plasmana i prodaje..

Pa im ti sad uzmi, i čudi se kako prolijevaju mlijeko. Normalno da prolijevaju kad je država preko Todorića upravo najveći uvoznik mlijeka, prerađevina i hrane, dakle ne radi to izravno, nego izravno preko đubra, big difrens, jel tako. Subvencionira njega, odgađa mu rokove plaćanja, upropaštava mu dobavljače, on im omota konopac ugovora oko vrata, pa je oš - neš? Ti meni litru po 20 lipa, a ja ću ga preraditi i prodavati za 6kn, ne treba ti faks za to vjeruj mi..

Mlijekari nemaju izbora jednostavno, kompletan sustav je protiv njih, ali pošto nemamo državnu mlijekaru, radi se o čistom tko-jači-kvači principu tržišnog natjecanja, koliko god ono nepošteno i đubretarsko bilo, mogu Toddleru pocicati, kao i Kizi, ako im ne paše. Ili jednostavnije proliti mlijeko.

Inače neobrađeno mlijeko ima rok trajanja do 2 dana od mužnje, mogli su ga podijeliti narodu, utoliko se slažem, ne vjerujem da bi netko bućkuriš star tjedan dana htio kušati, ja osobno ne bih. Ali svježe pomuženo, ja sam pio kozje takvo davno, odvratno je,a stari kažu da je lijek protiv svega. Pa ti vidi {#}..

Cemetary gates
18 godina
Pranja kaže...

Zar nisu poticaji uvedeni prije 4-5 godina?

Ma ne, mislim da je jedino isplata prestala u ratnim godinama, a ni to nisam posve siguran.
This space for rent!
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Moj stric ima vinariju,tj. OPG. Misliš da on ide dizati kredite za nove priključke,bačve itd?

Ako nema novca da uloži u opremu,ne kupuje ju. Nije imao novca da kupi mreže pa mu je tuče uništila dobar dio vinograda. Ali prije 2 godine je imao novac i kupio mreže.

Zašto netko mora kupiti glanc novi traktor? Onaj rabljeni nevalja?

Pa tvoj stric je tvoj stric, nisu svi ljudi isti.

O poljoprivredi znam otprilike posadi -> zalijevaj -> poberi. Tako da ti na pitanje o traktoru ne bi znao odgovoriti, a cisto sumnjam da ti to mozes sa sigurnoscu.

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
17 godina
neaktivan

GLAVNI krivac OVOJ kompletnoj SITUACIJI u kojoj SE SVI skupa NALAZIMO je taj PROKLETI život NA DUG i poslovanje NA DUG, jer svi DA BI BILI konkurentni NE POSLUJU s onim što IMAJU, već posluju S MANTROM bit će bolje I NADAJU SE da im posao NEĆE propasti ZBOG nekih NEPREDVIĐENIH okolnosti POPUT štajaznam SVEGA i utjecaja SVEGA na sve ŠTO NAS okružuje. MISLIM pazi ti FORE, čovjek POČNE posao NA DUG i onda SE ČUDI i suze lije KAD GA ŽIVOT naguzi i OD POSLA ni s, a DUG treba vratit, ŠTO NARAVNO nije moguće PRODAJOM mehanizacije i OSTALOG materijala za POSLOVANJE zbog kupnje KOJEG se i otišlo U DUG in the 1st PLACE...

MRZIM ovaj RETARDIRANI sustav KOJI je totalno FEJK i bazira se NA VJERI u budućnost U KOJOJ će sve BITI onako KAKO smo si ZACRTALI, bez da PRITOM postoji nekakav BACKUP PLAN za situacije WHEN THE shit goes DOWN to čajnataun!

NADAM se da KUŽITE da je cijeli OVAJ način na KOJI danas LJUDI posluju ŽEŠĆA banana, POČEVŠI od načina NA KOJI poduzetnici i OSTALA ekipa mora DA PLAĆA modrfaking PDV.

14 godina
odjavljen
Drago kaže...
Ma ne, mislim da je jedino isplata prestala u ratnim godinama, a ni to nisam posve siguran.

Moj bed,nisam to znao.

Deus ex machina kaže...

Pa tvoj stric je tvoj stric, nisu svi ljudi isti.

O poljoprivredi znam otprilike posadi -> zalijevaj -> poberi. Tako da ti na pitanje o traktoru ne bi znao odgovoriti, a cisto sumnjam da ti to mozes sa sigurnoscu.

Evo ti onda moja dva frenda-jedan ima Zetora iz '78 a drugi IMT-a iz '85. Kažu da im se NE ISPLATI kupovati nove traktore.

SK crew
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Pa nije to twix da kupe jedan pa podjele (twixaju zajedno). Očito je da nemaš pojma o poticajima, traktorima i poljoprivredi

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:45 (cuspajz).
14 godina
odjavljen
cuspajz kaže...

Pa nije to twix da kupe jedan pa podjele (twixaju zajedno).

Ti nikad nisi čuo za poljoprivrednu zadrugu?

SK crew
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ne bi ni slučajno dva susjeda kupila zajedno traktor pa ga dijelila,mora svatko imati svoj.

Donekle stoji teza, postoje takvi primjeri u Austriji gdje se oformila neka vrsta zadruge, pa onda imaju zajedničku mehanizaciju. Međutim, nije problem u novom traktoru, ako je investicionim planom to nužnost, već je problem što su to odreda investicije kojima je ciklus u desetljećima. A uvjeti se promijene nakon par godina..

Osim toga znaš kakvi su dobrosusjedski odnosi; kad mu zlatna ribica obeća tri želje, ali će susjedu biti duplo, tada su želje; da mi crkne krava, sruši se štala, ...

16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

To poljoprivreda jest.

Pravljenje vina:

• Posadi, čekaj, gazaj, pij.

Maslinovog ulja:

• Posadi, čekaj, gazaj, pij (ako uje ultradjevičansko, onda žene gazaju).

Ribolov:

• Zabaci, čekaj, ulovi, jedi.

Turizam:

• Podvali, precijeni, ne prodaj, tuguj.

Stočarstvo:

• Kupi, uzgoji, zakolji, jedi. 

To su te djelatnosti u kojima se ne misli, samo se pretjeruje.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
neaktivan
bed kaže...
Pranja kaže...

Ne bi ni slučajno dva susjeda kupila zajedno traktor pa ga dijelila,mora svatko imati svoj.

Donekle stoji teza, postoje takvi primjeri u Austriji gdje se oformila neka vrsta zadruge, pa onda imaju zajedničku mehanizaciju. Međutim, nije problem u novom traktoru, ako je investicionim planom to nužnost, već je problem što su to odreda investicije kojima je ciklus u desetljećima. A uvjeti se promijene nakon par godina..

Osim toga znaš kakvi su dobrosusjedski odnosi; kad mu zlatna ribica obeća tri želje, ali će susjedu biti duplo, tada su želje; da mi crkne krava, sruši se štala, ...

Ovo je tako pogrešno i temelji se na pretpostavci da su ljudi zla bića. Zašto bi čovjek ikome želio zlo? Dobro se dobrim vraća! Ne bojte se braćo bez gaća! Pravna država je tu da nas štiti!

P.S. Pravna država <3

16 godina
neaktivan
bed kaže...

Što se mlijeka tiče, nije baš potpuno čista situacija. Ne vidim razlog zašto ne bi država smanjila kvote za uvoz dok ne uđemo u EU? U čemu je problem u zaštiti svoje proizvodnje? Na kraju krajeva, to je i princip funkcioniranja EU, štititi svoje interese. Zato se i potpisuju predpristupni ugovori. Mislim, ako im je u interesu domaća proizvodnja..

Konkretno, Dukat je prije 10-tak godina uvozio dnevno 2 cisterne ugušćenog mlijeka. Ja obavljao carinske poslove, pa znam, kakva je danas situacija, nemam pojima. U tom slučaju profitira jedino 'trgovac'. Umjesto da se stimulirala domaća proizvodnja do ulazka u EU na sve načine, jer nas sad čekaju maksimalne kvote koje smijemo proizvesti. Ali to je već sasvim jedna druga priča gdje se neminovno spominju tajkuni..

Čekaj, a zašto bi ja, imenom "Dukat", kupovo "domaće" mlijeko, ako mogu kupiti jeftiniju sirovinu u Mađarskoj ili Bosni. Pa nisam ja kriv što taj "domaći" proizvođać ne može proizvesti po jeftinijoj cijeni. Dakle ili mu država uvijetima nije to omogučila ili proizvođač nezna kako. (Ili je pohlepan lopov al to nema veze sa pričom). Pogotovo ako nitko ne brani tim proizvođačima da sami organiziraju proizvodnju, obradu, distribuciju plasman itd.

Ne shvaćam zašto bi štitili domaću proizvodnju bilo kojeg proizvoda koja nije isplativa dok istovremeno taj kapital možemo uložiti u nešto što je isplativo i tako taj kapital i oploditi. Pa nismo svi rođeni mljekari.

Dukat je uvozio iz Eu zbog subvencioniranih cjena sirovine u EU od strane Eu. Zadnje vrijeme se okrenuo domaćim proizvođaćima (zadnjih 5-7 godina) jer su subvencije sa strane Eu smanjivane i maknute dok se istovremeno u hrvatskoj povećane što zbog pritiska Dukata što seljaka?!?. U tome svemu profitira ofc- Dukat odnosno francuski Laktalis. Mljekarska industrija je (bila) najviše subvencionirana industrija u HRV (poslije brodogradilišta). Jer ako je cijena mljeka u skoro jednoj trećini pokrivena poticajima od strane države onda se postavlja pitanje tko je tu lud. Pogotovo kada u vrijeme tih poticaja cijena dionica dukata raste. Recimo 2007, kada sa 400 kn doseže cijenu od 1200 kn u samo 2 mjeseca. I onda opet pada na 200 pa se penje do 680 itd..

Uglavnom, ja sam protiv tih poticaja na ovakav način (keš) na koji se sada provode. Dakle mišljenja sam da se proizvodnja potakne kroz smanjivanje pdva na sve što jednom mljekaru treba da proizvede mljeko, na jeftiniju cijenu struje, da ne plaća pdv na sijeno, pa one muzarske strojeve, da se omogući besplatna kontrola i veterinarska usluga itd itd. Dakle da mu se smanje troškovi proizvodnje kroz smanjenje utjecaja države na cijene proizvoda i usluga koji su neophodni u konkretnom proizvodnom procesu.

Nitko neće kupit traktor da se fura u disko. Ako se svi traktori kupuju samo u poljoprovredne svrhe onda smanji pdv na traktore. I na sjeno i na sve to što treba.

Jer nikada neće postojati pošten način KEŠ poticaja. Jer nije pošteno poticati ni po hektaru obradive površine, ni po litri mljeka ni neznam kako.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Pranja kaže...
cuspajz kaže...

Pa nije to twix da kupe jedan pa podjele (twixaju zajedno).

Ti nikad nisi čuo za poljoprivrednu zadrugu?

Ali kod nas su ti prvo išli na razjebavanje zadruga i PIK-ova jer je to "socijalistički".

To što se zapravo radi o racionalizaciji i "strimlajnanju procesa", posebno kod PIK-ova gdje je čitav sustav od polja do prerade hrane u konzerve ili što već unaprijed neki inženjer osmislio i tebi ostaje samo da kupiš s polja i istovaruješ u kamion, hladnjaču, mlin, skladište, silos ili što već..., nema veze.

Sada neka se svatko za sebe organizira kako zna. I super nam je.

This space for rent!
16 godina
protjeran

Split: Uništeno 11.470 pari tenisica

Sjećate se ovog uništavanja moguće spasenja golonoge djece? I još pričate o davanju mlijeka?

Pravni sistem Pravni sistem
Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 18:12 (Mentalist).
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Ali kod nas su ti prvo išli na razjebavanje zadruga i PIK-ova jer je to "socijalistički".

To što se zapravo radi o racionalizaciji i "strimlajnanju procesa", posebno kod PIK-ova gdje je čitav sustav od polja do prerade hrane u konzerve ili što već unaprijed neki inženjer osmislio i tebi ostaje samo da kupiš s polja i istovaruješ u kamion, hladnjaču, mlin, skladište, silos ili što već..., nema veze.

Sada neka se svatko za sebe organizira kako zna. I super nam je.

Da,točno to. Mislim da se to zove "Hrvatski sindrom". Da nije tužno,bilo bi smiješno.

SK crew
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

kao što je kažnjen i pekar koji je dijelio stari kruh

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 18:22 (Darky).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Sjećate se ovog uništavanja moguće spasenja golonoge djece? I još pričate o davanju mlijeka?

Normalno da će uništiti tenisice kad ti neljudi koji prodaju krivotvorine ne plaćaju državi PDV. Moraš shvatiti da su državi jedino bitne pare i zlato. Da država (vlast) može imati pare bez ljudi, ukinuli bi nam i pravo na život. Ono od čeg nema zarade (za njih) treba po njima ili ukinuti ili šikanirati i pustiti da propadne. Svaki onaj anti-patriot koji ode u BiH po nove Nike tenisice "ukrao" je našoj državi PDV na neke tamo Nike (Made in China) opanke od previše kuna, što ti ispadne nemalih 25% novaca. Da bi razumio državu (vlast) moraš umjeti da razmišljaš kao država (vlast) ili si osuđen na to da zbunjen živiš u neznanju.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ne mogu vjerovati da se to nije dalo u Caritas ili vec nekome da se pomogne s time..

**bes ovaj svijet..

14 godina
odjavljen
Šta se čudite ko pura... Ni prvi ni zadnji put da se ovakve stvari delaju...
17 godina
neaktivan

Bilo bi najbolje da ukinu/zabrane crkvu i počnu da financiraju nas masone. Dobijem alergiju kad čujem da u lijepoj našoj silovanoj postoje gladna djeca, a država (vlast) financira novcima iz poreza (odnosno ne iz poreza nego iz kredita koje će vraćati i naši unuci) prljavu i licemjernu pedofilsku sektu, koja manje bistrim i naivnim ljudima ispire ono malo mozga što imaju kojekakvim bajkama, a pritom se pravi blesava i ignorira ljude u ovoj državi koji pate zbog neimaštine za koju je i sama crkva neposredno kriva zbog toga što uzima novac koji joj ne pripada od nacije koja je DUŽNA, dok pritom sama pliva u lovi. Koje je to jeb*** licemjerje. Dođe mi zlo kad ih vidim na TV-u kako pričaju litanije i lažu ovaj napačeni narod!

18 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Ne mogu vjerovati da se to nije dalo u Caritas ili vec nekome da se pomogne s time..

**bes ovaj svijet..

a krivotvoreni CDi kad onako valjkom pređu preko njih... a mogli su podjeliti photoshope i ine programe djeci u škole etc. {#}

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A šta je ovo???

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
Deus ex machina kaže...
rambox kaže...

Da dečko stvarno ima stila nema kaj,{#} jamačno bi ga tam kod vas u Kanadi počastili istim tretmanom kao kod nas pa pustili na slobodu nakon kaj je pobegel s mjesta nesreče.{#}{#}

Stari moj, jednom prilikom sam izlazio iz nekog kluba, subota uvecer. Uvijek ima policajaca koji patroliraju. I sad neki tip valjda bio pijan, nije htio dati ID policajcu i sta vec, i policajac ga uhvati za ruku i kaze "You're coming down with me"... tip izvuce ruku i kaze "Fuck you."

U dvije sekunde - 6 policajaca, pijani tip i njegov frend, pritisnuti uz izlog, rasirene noge, pretrazivanje, lisice, u auto... pa u stanicu na trijeznjenje.

Neko ce se zgroziti, ali ja se uopce ne cudim da ovdje u subotu rano ujutro, uz sve te pijane ljude - nema nasilja. Cure mogu hodati bez straha i najgore sto im se moze dogoditi je dobacivanje - a cak i tad ako cure izlaze iz nekog kluba, bouncer se obicno izdere na ekipu.

Zato je Kanada to kaj je fina država na svakoj razini,{#} inače prepuna oružja i duplo više po glavi stanovnika u odnosu na Amere. Ali nema tolko nasilja u Kanadi niti ubojstava i slično, bez obzira na velku količinu oružja niti blizu ko u Americi gdje ima puno situacija i mjesta u koje murije uopče niti ne dolazi ko ratna zona jel.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Deus ex machina kaže...
rambox kaže...

Da dečko stvarno ima stila nema kaj,{#} jamačno bi ga tam kod vas u Kanadi počastili istim tretmanom kao kod nas pa pustili na slobodu nakon kaj je pobegel s mjesta nesreče.{#}{#}

Stari moj, jednom prilikom sam izlazio iz nekog kluba, subota uvecer. Uvijek ima policajaca koji patroliraju. I sad neki tip valjda bio pijan, nije htio dati ID policajcu i sta vec, i policajac ga uhvati za ruku i kaze "You're coming down with me"... tip izvuce ruku i kaze "Fuck you."

U dvije sekunde - 6 policajaca, pijani tip i njegov frend, pritisnuti uz izlog, rasirene noge, pretrazivanje, lisice, u auto... pa u stanicu na trijeznjenje.

Neko ce se zgroziti, ali ja se uopce ne cudim da ovdje u subotu rano ujutro, uz sve te pijane ljude - nema nasilja. Cure mogu hodati bez straha i najgore sto im se moze dogoditi je dobacivanje - a cak i tad ako cure izlaze iz nekog kluba, bouncer se obicno izdere na ekipu.

Zato je Kanada to kaj je fina država na svakoj razini,{#} inače prepuna oružja i duplo više po glavi stanovnika u odnosu na Amere. Ali nema tolko nasilja u Kanadi niti ubojstava i slično, bez obzira na velku količinu oružja niti blizu ko u Americi gdje ima puno situacija i mjesta u koje murije uopče niti ne dolazi ko ratna zona jel.{#}{#}

Kanada je zakon. Ali kad padne snijeg tamo nije za živit. Samo da nema tog snijega bila bi idealna, jer bi mi balkanci mogli doći tamo i krasti po kućama pošto uglavnom ne zaključavaju ulazna vrata i jako su ležerni.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice