Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.333.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Pa kaj ne veliš da si iz Gospića. {#}

{#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Langsdorff kaže...

Pa kaj ne veliš da si iz Gospića. {#}

{#}

A ne, sa Čiova :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
bed kaže...

U silnoj želji da budeš pametan, nisi shvatio poantu pitanja. Tko postavlja packet sniffer na server? Koja je zakonska instanca da npr. vip postavlja sniffer za NSA? I zašto bi to radili, onako iz hira? Pita običan smrtnik..

Sklon sam zavjerama, a ipak sam otvorio link.. {#}

gle, zakon o domovinskoj sigurnosti im to dozvoljava za sve servere u USA

tipa kojeg su uhvatili koristio je twiter (a koji čuda li ima servere u USA koji su pod njihovim nadzorom)

a ti budi pametan, pa se igraj sa njima, ako te to pak lupi za 10 ili 15 godina, nemoj reči da smo mi krivi kaj nisi mislio kad si bio mlad

17 godina
tnakir kaže...

..

Opet kazem, zar su nasi organi koji bi to trebali kontrolirati (porezna ili tko vec) toliko "ignorantni"po tom pitanju? Vidis da postoji firma koja ima 20 zaposlenih, a ne placa doprinose - POSALJI INSPEKCIJU!

I onda opet kazem... dajte mi drzavu na jedan mandat da uvedem red! 

-pitanjce.. ? čemu inspekcija? Treba nešto otkriti?

-Dovoljno (u normalnoj državi, poslati opomenu, mada se to u normalnoj državi ne dešava). Inspektori dolaze kad treba nešto provjeriti ili otkriti (ovo bi bilo nepotrebno maltretiranje, gubljenje vremena i resursa, često to rade lokalni moćnici konkurentima ili nekom tko nije dao pinku.. klasični mobing ali po zakonu)... To bi trebalo spriječiti, jer je i to (slanje inspekcije) jedan od načina reketarenja.

Isplatitelj plaće, mora po isplati plaće uplatiti i poreze. Ako to nije napravio krši zakon. Onaj tko to kontrolira, tj ne-kontrolira, također zaslužuje sankciju jer ne radi svoj posao.

-Prijedlog, da svi općinski/državni dužnosnici/javni djelatnici koji u mandatu ne rade takve stvari dobiju otkaz (suspenziju) i povrat svih sredstava (plaće) jer nema osnove plaću, tj. za njihov nerad, uz naravno kaznu ako se ima indicija da je malo 'zažmirio' tj ako je znao. (Tu je Kosorica izuzeta, jer nikad ništa nezna, osim stranih jezika..).

Naravno, takav prijedlog je neprovediv, jer bi ga kao zakon upravo takvi (birokratski nametnici ili mafija) trebali izglasati... i zato smo tu gdje jesmo (''ne talasaj'').

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...

-pitanjce.. ? čemu inspekcija? Treba nešto otkriti?

-Dovoljno (u normalnoj državi, poslati opomenu, mada se to u normalnoj državi ne dešava). Inspektori dolaze kad treba nešto provjeriti ili otkriti (ovo bi bilo nepotrebno maltretiranje, gubljenje vremena i resursa, često to rade lokalni moćnici konkurentima ili nekom tko nije dao pinku.. klasični mobing ali po zakonu)... To bi trebalo spriječiti, jer je i to (slanje inspekcije) jedan od načina reketarenja.

Isplatitelj plaće, mora po isplati plaće uplatiti i poreze. Ako to nije napravio krši zakon. Onaj tko to kontrolira, tj ne-kontrolira, također zaslužuje sankciju jer ne radi svoj posao.

-Prijedlog, da svi općinski/državni dužnosnici/javni djelatnici koji u mandatu ne rade takve stvari dobiju otkaz (suspenziju) i povrat svih sredstava (plaće) jer nema osnove plaću, tj. za njihov nerad, uz naravno kaznu ako se ima indicija da je malo 'zažmirio' tj ako je znao. (Tu je Kosorica izuzeta, jer nikad ništa nezna, osim stranih jezika..).

Naravno, takav prijedlog je neprovediv, jer bi ga kao zakon upravo takvi (birokratski nametnici ili mafija) trebali izglasati... i zato smo tu gdje jesmo (''ne talasaj'').

Odabrao sam krivi izraz, ali skuzio si sto sam htio reci. Drzava bi trebala pokrenuti postupak protiv takve firme. Sto se tice boldanog dijela, svi u drzavnoj/zupanijskoj/gradskoj upravi zasluzuju sankcije jer nitko ne radi posao kako treba. Neovisno o zupaniji/gradu.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

To se rješava propisima - ranije nije bilo moguće isplatiti plaće bez potvrde da je firma već uplatila mirovinsko i zdravstveno. Dakle, da diša i hoće tako napraviti, na banci bi ga odkantali bez potvrde tadašnjeg SDK (preteča kasnijeg ZAPP-a i FINA-e) da je uplatio što treba. 

Jedna od prvih stvari koje su napravili lumeni koji bi se igrali kapitalizma je bilo ukidanje zakona koji ti to automatski onemogućavaju.

To je problem kad je država od početka rađena za pljačku, a sitnozubi popušili nacionalističke spike. 

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

To je problem kad je država od početka rađena za pljačku, a sitnozubi popušili nacionalističke spike. 

Kod nas je sve podredjeno pljacki. A narod pasivan. Ko nas yebe kad smo lini i glupi.

18 godina

ne prestaju strasit narod danima.  ne treba bit vakula da se skonta animacija.

vidi li itko ikakvo strujanje iz smijera sjever/sjeveroistok ili se vidi klasicni genovski C kao ciklona. klasicna atlanska struja.  kakav snijeg u dubrovniku,kakav sibir? 

http://www.sat24.com/en/it?ir=true

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 10:52 (torrente).
18 godina
neaktivan
torrente kaže...

vidi li itko ikakvo strujanje iz smijera sjever/sjeveroistok ili se vidi klasicni genovski C kao ciklona. klasicna atlanska struja.  kakav snijeg u dubrovniku,kakav sibir? 

http://www.sat24.com/en/it?ir=true

Kamo sreće da su mi jedini problemi vezani uz vremensku prognozu. LOL

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
Drago kaže...

To se rješava propisima - ranije nije bilo moguće isplatiti plaće bez potvrde da je firma već uplatila mirovinsko i zdravstveno. Dakle, da diša i hoće tako napraviti, na banci bi ga odkantali bez potvrde tadašnjeg SDK (preteča kasnijeg ZAPP-a i FINA-e) da je uplatio što treba. 

Jedna od prvih stvari koje su napravili lumeni koji bi se igrali kapitalizma je bilo ukidanje zakona koji ti to automatski onemogućavaju.

- svaka država ima mafiju, mi smo jedini 'izuzetak' tj obrnuta rečenica...

- i mali tehnički ispravak, jesmo 'sitnozubi' ali većinom smo krezubi, pogotovo ruralni dio ispod pantovčaka.. neandertalci na vlasti. By the people, for the people.. demokracija i interesi gdje je 0.5kn za PET samo jedan mali dio sistema iz nočnih mora. SinCity? Možda Branđolina snimi nastavak SinState.

torrente kaže...

..

-strah je dobar, strah prodaje sve. Takva su kataklizmička proročanstva npr Maja ili Nostardamusa, od kojih bi se znanstvenici trebali nasmijat', zapravo jednaki našim prognostičarima...

Bit će zahlađenja, bit će snijega. OK? Kalendar mi kaže da je to OK. Što mi (nam) pokušavaju reči TalkingHeadsi? Možda da kupim kalorifer u Pevcu Konzumu, bocu plina, pa nek se nađe i ostalih potrepština...? => Strah je dobar, dobro se prodaje.

18 godina

Nastavno na pljačku:

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/173939/Todoriceva-ponuda-od-14-lipa-ne-zavreduje-komentar.html

Platili svoje donice više od Todorića, a na kraju sve skupa vrijede toliko da možeš kupiti polovni jugo. Ako im Todorić da. 

Ali marva se i dalje ne usudi protiv gazda-Todora: "Kaznenu prijavu za sada neće podizati protiv Agrokora, nego neimenovanih pojedinaca iz državne i lokalne vlasti. 'Sve što je učinjeno, pripremljeno prije nego je došao Agrokor,' kaže Blažević."

{#}

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Smijurija, a opet kad malo bolje pogledaš - postoji li jedna jedina stvar u vezi Todorića koja nije smijurija? Ja ih iz rukava ispem 10, pa se onda križam idućih 10 dana kad utvrdim gradivo.

Evo jedan primjer s nekog drugog planeta. Šta se čeka Ivice? {#} (valjda da mu država obustavi subvencije pa da ima opravdanje za još niže plaće i eventualne otkaze, brigo moja prijeđi na drugoga)

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 12:06 (thedream).
18 godina

Zapravo sam ljut i vješao bih, a ovaj ROFL je više histeričnog tipa....

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Meni je žao kao psu što je  zatrovao kompletno gospodarstvo u tolikoj mjeri, odnosno što toliko obitelji ovisi o njegovoj crkavici, a rade kao mravi, ili doslovce oni u Foxconn-u jadnici. Ni p*šat ne stignu.

Cemetary gates
18 godina

Kralju, vrati se!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kralj-hrvatske-zvonimir-ii-dolazim-josipovicu-ne-zelim-krunu/596818.aspx

Povero popolo croato, il tuo Re viene!

Noi, Croati!

Noi, Croati! Noi, Croati!
This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

- srećom, u modernim demokracijama (nakon francuza i giljotine) je to zabranjeno, tj nema šta neki tamo pučanin vješati dužnosnike koji sve čine za njegovu dobrobit. (a on to ne zna cijeniti..).

Daleko uglađenije rješenje, poslati ih na egzotičan put.. Barbados, Honolulu, Papua.. i da avion u tom trenu padne. Nadamo se da ljudožderi zavrijeđuju taj naziv...

edit: @ King Tomo, ne nije pravovaljani kralj, jer nije došao na krunidbu (recimo Kerum je došao do Sabora..). Dakle primjenjuje se pravilo nekozumiranja (kao kod razdjevičenja..-braka), što je dovoljno da odkantamo tamo nekog talijanćića.. .. ili ipak ne? Možda postanemo kao Luxembourg-Monaco?..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 12:15 (ihush).
16 godina
neaktivan

Samo nek dođu talijanci, dobili su jedanput po sebi, opet će - ima dida još papovku i nekakvu partizansku spomen-medalju iz WW2.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Samo nek dođu talijanci, dobili su jedanput po sebi, opet će - ima dida još papovku i nekakvu partizansku spomen-medalju iz WW2.

.. ma čekaj samo da ih se dohvati Tomo (Horvatinčić..), kakva papovka i ćoravi dida.. jedino bi najezda morskih pasa koji jedu (birano) talijance uspješnjije otjerala iste s obale..

18 godina
thedream kaže...

U Dalmaciji ih, inače, stariji pamte kao vojsku u rangu s četnicima. Ukrast, silovat, pobiti civile, a kao ratnici zaqurac.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. ma čekaj samo da ih se dohvati Tomo (Horvatinčić..), kakva papovka i ćoravi dida.. jedino bi najezda morskih pasa koji jedu (birano) talijance uspješnjije otjerala iste s obale..

Uz poznati moral koji su iskazali pred partizanima i njihovim boljim polovicama, i to će biti posve dovoljno. (opet) I nije ćorav, watch your tongue..{#} vidiš da zna di ide.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

U Dalmaciji ih, inače, stariji pamte kao vojsku u rangu s četnicima. Ukrast, silovat, pobiti civile, a kao ratnici zaqurac.

Baš sam spomenuo taj znameniti moral. {#} Imam obit.svjedočanstvo iz prve ruke, iako nevoljko govori o tome, pošto su mu roditelje streljali, isto kao i sa tatine strane, iza kuće odmah na zidu. Postrojili gologuze ljude i ratatata, a oni (dide) gledali kao djeca..

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Drago kaže...

Baš sam spomenuo taj znameniti moral. {#} Imam obit.svjedočanstvo iz prve ruke, iako nevoljko govori o tome, pošto su mu roditelje streljali, isto kao i sa tatine strane, iza kuće odmah na zidu. Postrojili gologuze ljude i ratatata, a oni (dide) gledali kao djeca..

Ja imam doma stare dnevnike njemačkih vojnika jer su tetkove bili izbacili iz kuće i tu napravili kasarnu... Kada su sad prije 2 godine sređivali cijelu kuću su u kamenom zidu našli iza jednog bloka dnevnike i ogledala. Ti vojnici su isto njihove strijeljali.

Ubiti dio obitelji su ubili njemci, dio talijani. Dosta ih je bilo pogubljeno na Žnjanu, od strane talijana jer su se pobunili u Splitu. http://www.ratnakronikasplita.com/kronika/1941

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Drago kaže...

Da i kada to spomeneš onda si jugo simpatizer, srboljubac i antinacionalni element.

Tužno je kako su kukavice i kvislinzi postali uzori sitnozubima, bez obzira na sveopće obuhvatna trpanja u džep i dvjestofikaciji države i društva.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

A desnica u Dalmaciji danas, sramota. (Hvala na linku BTW)

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mitsuoka kaže...

Nisam iz dalmacije , ali me zanima kada je crvena dalmacija prešla u crnu ?

Eto molio bih da mi to netko pojasni.

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Da i kada to spomeneš onda si jugo simpatizer, srboljubac i antinacionalni element.

Tužno je kako su kukavice i kvislinzi postali uzori sitnozubima, bez obzira na sveopće obuhvatna trpanja u džep i dvjestofikaciji države i društva.

Možda ljudima (kompliment ću im izreći i nazvati ih ljudima iako ih smatram budaletinama, da ih ne etiketiram iako sam mislio, barem po regionalnoj pripadnosti) koji su WW2 proveli na krivoj strani, ili u ustaškim vuko*ebinama po BiH, moram to reći pa eto izvinite. Nije za očekivati ionako da se partizanski pokret u Dalmaciji razumije od strane onih koji ga nisu proživjeli, a još manje od onih koji su bili sa druge strane nišana.

Najgore od svega, streljan puk u mojoj obitelji su bili težaci i sirotinja, takvih slučajeva je na tisuće bilo onda, svaka kuća u kvartovima Šibenika je imala svoju tragediju, osim okupatoru sklonih ustaša i sela u okolici - koji su ljude prodavali i izdavali za hranu i zlatnike.

I ja onda takvima (BiH) objašnjavam partizanski pokret u Dalmaciji, da bi me kreten nazvao četnikom, a on ustašoid. Ma koga ćeš ti zvati četnikom, "četniče"(u WW2 gotovo znak = sa ustašama, skupa lokali, žderali, ubijali, pljačkali i kovali ratne puteve), na to ću ja.. Glupa raca, rekle bi starije generacije, nema tu pomoći.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Mitsuoka kaže...

Ma čudno je sve tu nešto... 
dosta ti je tu ovih vlaja velikih hrvatina. Ima ih dosta i po forumu.

Moji su oduvijek crveni, pa smo glasali za gradonacelnika koji je HDZovac (Solin), ali nije toliko bit koji su nego kakvi su ljudi. 

Istina u ono vrijeme je bilo drugačije, sad kad se krade krade se za svoj džep, a moj dida je 'ukra' u ono vrime sa magistrale 2 mm asfalta (na toliko km se par kamiona skupilo) i u nekom selu su asfaltirali put do škole i napravili igralište za dicu.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Nisam iz dalmacije , ali me zanima kada je crvena dalmacija prešla u crnu ?

Eto molio bih da mi to netko pojasni.

Krajem 80-tih rekao bih i početkom 90-tih kad su nas okupirale desničarske krezube i polupismene prognaničke osovine zla iz BiH, i trajno ostali naseljeni i multiplicirani kao Borgovi iz Star Treka, resistance is futile, sve puno vlaja, krkana i seljačina. U Splitu fetivih ima valjda 20%, u Šibeniku još manje, Zadar uopće neću spominjati, bežigrad {#}{#}{#}.  Kontraargument desnice onda obično bude, a nije vam smetalo komunjare kad je moj ćaća,brat,tetak la la la, išao iz Hercegovine braniti Vukovar?

Dobar argument. Ali moj je još bolji - ne, nije mi to smetalo, ali ovo sa Dalmacijom i političkim uvjerenjima u istoj me smeta da u zemlju propadam.

Cemetary gates
16 godina
protjeran

Na Bleiburgu i okolici pa do 90ih godina partizani su smaknuli 20 % hrvatskog pučanstva, a da ne pričam da su četnici masovno nakon kraja rata skidali četničke uniforme i mjenjali ih partizanskim te se zajedno iživljavali nad Hrvatima. Tolko o zajedničkom žderanju, lokanju i klanju {#}

16 godina
neaktivan
Domido kaže...

Na Bleiburgu i okolici pa do 90ih godina partizani su smaknuli 20 % hrvatskog pučanstva, a da ne pričam da su četnici masovno nakon kraja rata skidali četničke uniforme i mjenjali ih partizanskim te se zajedno iživljavali nad Hrvatima. Tolko o zajedničkom žderanju, lokanju i klanju {#}

Ne partizani su se izivljavali nad NDH, a to je bila nacistička tvorevina... to ne bi ni nazvao Hrvatima.

Ustaše i četnici su dosta vremena bili slična stvar, ali svaki pokret je imao nešto loše. UHRO je u početku imao i dobre smjernice, da bi se onda 'prodali'. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice