Ovaj dio mi je super - dvadeset godina smo samostalni, dvadeset godina sami odlučujemo o svojoj sudbini i dvadeset godina uredno nam je sve lošije i lošije, sve smo zaduženiji i sve rasprodaniji.
Sad nam je argument protiv ulaska u EU taj, da nećemo sami odlučivati o svojoj sudbini? Meni se to čini kao argument ZA ulazak, svakako ne protiv :)
Ne, varaš se. Nije narod odlučivao o svojoj sudbini nego političke elite ... a i "stranim investitorima"* da pokupe vrhnje ...
*čitaj: američki i europski ekonomski šakali
Kako to misliš "nije narod odlučivao"? Pa na izborima su izabrali Tuđmanov Kradeze, čiji je program bio izlazak iz Yuge, nisu li? Od odcjepljenja smo 'svoji na svome', nismo li? Ako 20 godina prešutno gledamo kako nas sustavno kradu i ne poduzimamo ništa protiv toga, svi smo krivi, nismo li? Ne znam zašto je nama uvijek netko drugi kriv...
Zato šta je lakše srati bez pokrića kad imaš neprijatelja, barem izmišljenog. Ako ga nema - ma izmislit ćemo - logika. Tako je EU postala - YU, što je jako loše inače bilo spram današnje bijede u kojoj ogroman broj ljudi živi.
Slušam jučer onog pajaca na TV-u kod Bilića i njegova objašnjenja o nezaposlenima, kao - nisu svi ispod granice siromaštva, neki žive u zajednici, kućanstvima gdje netko drugi radi itd. A šta je poanta, da jedan radi a njih pet ždere da se probije kriterij siromaštva ili šta?
Stvarno kretena posvuda, ili kao - u broju nezaposlenih ima ljudi koji rade u sivoj ekonomiji. Ima, ali ne može sa sigurnošću tvrditi koliko, jer ti ljudi nisu evidentirani, niti igdje prijavljeni, i dok je tako, oni se vode pod nezaposlene pa nek deset puta prodaje štipalice ili lašti cipele na ulici.
A znači li nezaposlenost ujedno i siromaštvo ? Siromašan čovjek je češće definitivno i nezaposlen, nego obrnuto.

?

, istina nije vruće kao dolje (gore, gdje? u africi?) pa sam poluobučen (zima a pokvario se patent od jakete)
SK crew