Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Veliki Brat kaže...
weirdfreak kaže...
Veliki Brat kaže...

Ovaj dio mi je super - dvadeset godina smo samostalni, dvadeset godina sami odlučujemo o svojoj sudbini i dvadeset godina uredno nam je sve lošije i lošije, sve smo zaduženiji i sve rasprodaniji.

Sad nam je argument protiv ulaska u EU taj, da nećemo sami odlučivati o svojoj sudbini? Meni se to čini kao argument ZA ulazak, svakako ne protiv :)

Ne, varaš se. Nije narod odlučivao o svojoj sudbini nego političke elite ...  a i "stranim investitorima"* da pokupe vrhnje ...

*čitaj: američki i europski ekonomski šakali

Kako to misliš "nije narod odlučivao"? Pa na izborima su izabrali Tuđmanov Kradeze, čiji je program bio izlazak iz Yuge, nisu li? Od odcjepljenja smo 'svoji na svome', nismo li? Ako 20 godina prešutno gledamo kako nas sustavno kradu i ne poduzimamo ništa protiv toga, svi smo krivi, nismo li? Ne znam zašto je nama uvijek netko drugi kriv...

Zato šta je lakše srati bez pokrića kad imaš neprijatelja, barem izmišljenog. Ako ga nema - ma izmislit ćemo - logika. Tako je EU postala - YU, što je jako loše inače bilo spram današnje bijede u kojoj ogroman broj ljudi živi.

Slušam jučer onog pajaca na TV-u kod Bilića i njegova objašnjenja o nezaposlenima, kao - nisu svi ispod granice siromaštva, neki žive u zajednici, kućanstvima gdje netko drugi radi itd. A šta je poanta, da jedan radi a njih pet ždere da se probije kriterij siromaštva ili šta?

Stvarno kretena posvuda, ili kao - u broju nezaposlenih ima ljudi koji rade u sivoj ekonomiji. Ima, ali ne može sa sigurnošću tvrditi koliko, jer ti ljudi nisu evidentirani, niti igdje prijavljeni, i dok je tako, oni se vode pod nezaposlene pa nek deset puta prodaje štipalice ili lašti cipele na ulici.

A znači li nezaposlenost ujedno i siromaštvo ? Siromašan čovjek je češće definitivno i nezaposlen, nego obrnuto.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 12:55 (thedream).
18 godina
ihush kaže...

interesantno... tema, otpuštanje u HTu.

- pitanje, mišljenje, ideja.. sad se govori o HTu, mada je na slici logo ..T. (nema H), pa dali će otpuštanja biti u T-comu i/ili T-mobileu? Ili samo u T-HTu (što bi trebao biti jedan od naziva), što s npr Iskonom, što s istraživačkim novinarstvom koje bi nam trebalo dati pikanterije (jer je to jedan od profitabilnijih tvrtki, nema posebnog razloga osim maximizacije profita za otkazima) ...

Recimo jedna od istraživačkih stvari bi bila i sam naziv tvrtke, u textu je to ''HT d.d.'' (radničko vijeće). O kojoj zapravo tvrtci se govori?

Imaš tu jedan kvalitetan post zgodno odjevenog komentatora: http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/otpustanja-ht/2586326.aspx

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Kako to misliš "nije narod odlučivao"? Pa na izborima su izabrali Tuđmanov Kradeze, čiji je program bio izlazak iz Yuge, nisu li? Od odcjepljenja smo 'svoji na svome', nismo li? Ako 20 godina prešutno gledamo kako nas sustavno kradu i ne poduzimamo ništa protiv toga, svi smo krivi, nismo li? Ne znam zašto je nama uvijek netko drugi kriv...

BTW. evo malo o tuđmanovim projektiranjima budućnosti da desnica ne zaboravi u kakvu to euroslaviju nas je otac domovine gurao... (btw. vrlo jednostavno, drugi link na googletu, pretraga "tuđman europa"):

...U predavanju na studentskom seminaru u Ljubljani 1960., Tuđman ističe kako je ljudsko društvo već dostiglo stupanj da je čitav svijet postao jedinstven, višestruko povezana cjelina i nije moguće ostvarivati neke posebne ciljeve koji bi bili suprostavljeni općim interesima čovječanstva. Na okruglom stolu u Beču početkom 1990., otkrio je kako ga je "problem europskih integracija zaokupljao odavno".

Jelčić u predgovoru knjizi ocjenjuje kako je Tuđmanova ideja da je Hrvatska oduvijek bila u Europi kao njezin integralni dio "plod njegovih znanstveno-povijesnih istraživanja i spoznaja", koja ga je vodila od disidentskih dana pa sve do dana kad je kao državnik i predsjednik odlučivao o smjerovima hrvatske politike i projektirao budućnost hrvatskog naroda i hrvatske države....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 13:02 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Glavni razlog za moj NE je problem političke suverenosti, ostalo su manji razlozi, ali me svejedno žuljaju.

Politička suverenost? Da ,to je inače jako bitno danas ,a sutra da ne govorimo. Uostalom ,koja država članica EU nije politički suverena?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
M_dipl. kaže...
i_rambo_plache kaže...

no želiš li ti zaokružiti NE zato što ti se ne sviđaju gospodarske karakteristike Unije ili iz inata prema tome da se narod nije pitao sve do sada?

Glavni razlog za moj NE je problem političke suverenosti, ostalo su manji razlozi, ali me svejedno žuljaju.

Čudiš me. Problem političke suverenosti nema veze s EU, da budemo posve iskreni. Nismo politički suvereni ni sada, a nismo u EU, tako da mi nije jasna tvoja logika. 

Pitanje je može li ovako mala zemlja: površinom, stanovništvom i ekonomijom uopće biti politički, ekonomski, kulturno i ino suverena. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Klik - u Eurozoni ipak možemo govoriti o većem gubitku suvereniteta, nego van nje. Bar što se nekog ekonomskog tiče, mišljenja sam da ne bi trebali uopće žuriti sa uvođenjem eura.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 13:32 (thedream).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Klik - u Eurozoni ipak možemo govoriti o većem gubitku suvereniteta, nego van nje. Bar što se nekog ekonomskog tiče, mišljenja sam da ne bi trebali uopće žuriti sa uvođenjem eura.

Eurozona je priča za sebe. Mi ne ulazimo u nju automatski ulaskom u EU. A MMF ćemo tako i tako trebat ,bez obzira na sve priče u predizbornoj kampanji i danas ,i bez obzira koja vlada bila na vlasti.

I svatko pametan je toga svjestan.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
thedream kaže...

Eurozona je priča za sebe. Mi ne ulazimo u nju automatski ulaskom u EU. A MMF ćemo tako i tako trebat ,bez obzira na sve priče u predizbornoj kampanji i danas ,i bez obzira koja vlada bila na vlasti.

I svatko pametan je toga svjestan.

Nisam baš toliko siguran u to, nema veze sa pameti i svijesti, već sa ekonomskim prilikama. Vidjet ćemo reakciju nove vlade i hoće li program oporavka gospodarstva dati rezultata, bar za rast od 1-1.5% do kraja godine.

Šta ti je dosljednost ha {#}?

1.

2.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 14:09 (thedream).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nisam baš toliko siguran u to, nema veze sa pameti i svijesti.

Jesi siguran da nema?

Dobro ,ako nema ,onda mi reci - ako se ne smije prodavati ''obiteljsko srebro'' (CO ,PB) ,ako se ne smije davati autoceste u koncesije ,te da se ne diže stopa PDV- pošto se protiv toga izjašnjavaju svi ekonomski i ostali ''stručnjaci'' ,otkud pare samo za vraćanje prispjelih dugova??

Evo ti ,navel si jednog stručnjaka koji zna kaj treba napraviti!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 15:55 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Ja znam što ne bi napravio, a to je podigao PDV i smanjio plaće jer smo gušenjem potrošnje mrtvi. Autoceste treba dati djelomično ili u potpunosti u koncesiju domaćem konzorciju bio on sastavljen od mir.fondova, banaka, koga kod, nebitno. Nadalje, problem ove države nije PDV i njegova visina, nego PDV i njegova naplata. Naplati - a ne povisuj, treba osnovati odjel unutar ministarstva financija koji će usko surađivati sa MUP-om i USKOK-om ali i ministarstvom pravosuđa, da se utaje otkriju, takve osobe bile pravne ili fizičke kazne, a imovina što prije zaplijeni i dalje njome puni proračun, sve bi ja to ubrzao bez brige, pa kom gaće, kom..

Utaja poreza nikome u ovoj državi ne bi pala na pamet više. Dalje, imaš državne poticaje - golemi su a neproduktivni, okrupni seljake u zadruge, prati što proizvode, specijaliziraj ih na principu tržišnog natjecanja tj. ponude i potražnje za određenim dobrima, a ne da im upumpavaš lovu da bi proizvodili pšenicu koju država jeftinije uvozi izvana a taj isti - poticani seljak propada, skupa s poticajem. Nek proizvode nešto drugo, agrume, bilo što. Pšenice neka proizvode u normama, pa makar to značilo i njihov izlazak na cestu, ili to ili će propasti, neka biraju.

Kako ćemo otplaćivati dugove? Jednostavno, kao i do sada - refinanciranjem i urednim otplatama starih dugova. Ali uz bitnu razliku koju će stvoriti gore navedeno, potaknuti ćeš gospodarski ciklus, 1%, pa eto - 1%. U drugoj godini možda 3, u trećoj 5?  Uz poslovično dobre turističke rezultate hrv. ekonomiji treba još barem dva do tri aspekta za pokretanje gosp. ciklusa.

Jedan je svakako rashodovna strana proračuna, počni od poticaja i neisplativih projekata, tajnika tajnica, ministarstava ničega itd. Nastavi sa koncesijama na autoceste, sređivanjem i uvođenjem reda u državna poduzeća, osnuj krizni menadžment - plati ga masno, ali vjeruj mi miljama manje masno nego Mravak i co. Završi ciklus sa poticanjem i specijalizacijom proizvodnje, što mi u HR možemo ponuditi EU? Gdje nam je drvna industrija, tekstilna, gdje je željezarija, PET ambalaže itd.?

Na kraju što će ti i sve to - ako povećaš PDV, ako cijena goriva još dodatno poraste, ako poraste cijena plina za industriju (dodatno) - pa znaš li ti da je skoro dupla cijena m3 plina za industriju u odnosu na građanstvo?! Tko tu snosi teret krize - industrija?! Pa kako naprijed onda?

Evo ti zaboravni poreznici u Italiji, i namjera obračuna Marija Montija s njima. Poznato zvuči?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 14:33 (thedream).
16 godina
neaktivan
14 godina
protjeran

, kako svi vi ne kužite da je to svejedno. Bili mi u EU ili izvan EU. sve se svodi na to da će za cca. dvjestotinjak godina postojati na svijetu pet kompanija od kojih ćemo kupovati sve proizvode (baš sve, od igle do lokomotive, od čokolade do CPU-a). Ulaskom u EU će se to možda dogoditi mrvicu prije ali barem ovi majmuni kaj su kod nas "politička elita" i ovi drugi majmuni kriminalci, šverceri i sl. će biti malo pod pritiskom. To je zapravo ljude strah. Ovi ANTI EU se plaše da neće više moći potkupljivati, iznuđivati i kršiti zakone kad im je volja. Neće moći više ostati dužni nikome. Neće moći NEisplaćivati plaće i sl. Neće moći skidati torrente. {#}

the quieter you become the more you are able to hear
18 godina
neaktivan

mene tjeraju da radim za hranu {#}, istina nije vruće kao dolje (gore, gdje? u africi?) pa sam poluobučen (zima a pokvario se patent od jakete)

EDIT: eh a i ti pokvareni policajci im prodaju duhan u zamjenu za smotuljke papirića koje nemaju gdje potrošiti u zabiti andamantskih otoka...

verdict: vrlo slično kao i kod nas, korumpirana policija etc... prenapuhana priča

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 15:13 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen
14 godina
odjavljen
Diplomat kaže...

Ljudi su zamjenjivi.

Vrijeme je da se to pokaže svim zaposlenima.

Zaslužuje nogom u guzicu i nečasni otpust.

SK crew
18 godina

Kako su neki ljudi osjetljivi na odredene provokacije koje su vezane za njih, ali su apsolutno ravnodusni, bezobrazni cak kada je u pitanju omalovazavanje drugih.

Ima bit da je juzina pa su nasi forumasi u nekom kuycu danas.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Gle, nisam glasao za Tukija niti jednom, a i fizički mi se čini nemoguće biti svoj na svome (koga, čega). Prije mi se čini da sam na tuđem miceku i da me šilje sve ove godine..

Bilo je više zviždača (Ankica,..) i svi su završili isto ili slično. Ako je sustav tako posložen da je pojednicu onemogućeno napraviti išta, ne možeš tog pojedinca prozivati što i ne uspije napraviti nešto. I onda su svi krivi, pa i oni koji se ne slažu s takvim stavovima i nikada nisu glasali za tu opciju. Kao kad mi kažu da je svaki građan dužan npr. 10K E. Ma, pušite qurac, nisam se osobno išta zaduživao i sad će mi ti kreteni koji su napravili dugove objasniti da sam zapravo ja dužan..

Ja se ne osjećam osobno kriv, upravo suprotno.. Ti osjećaš da participriraš u toj krivnji?

M_dipl. kaže...

Navodno se može i odcijepiti od te tvorevine, pa možeš imati političku suverenost..

Mene osobno najviše smeta što nije zajednica bazirana na ravnopravnosti, postoje stare i nove članice, a potpisuješ ugovor kojim se zapravo štite interesi (prvenstveno starih članica) s njihove strane i naših interesa s naše strane. Kad vidim način rješavanja problema ove nakupine lopova na domaćoj sceni, nekako si teško zamišljam da su na vanjskopolitičkom planu promijenili način. Čisti SF..

bedsoft.net
18 godina

Nije loše malo zavirit preko bare, da vidimo kaj rade ovo tupani glupani šumasti na kubik sa FOX News koji jadnici pa nemreju nit kartu Europe normalno složit.{#}{#}

http://www.novilist.hr/Info-Fun/Zanimljivosti/Europa-po-Foxu-Jugoslavija-je-tu-ali-se-zove-Bugarska-Srbija-umjesto-Madarske

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan
14 godina
odjavljen
Sisak je u jugi bio 3. industrijski grad po proizvodnji. Sad je qrac.
Unisten u ratu,opljackan od strane ratnih profitera i dokrajcen u privatizaciji.
Pola pogona Segestice je jos uvijek unisteno.
SK crew
18 godina

Nema se kaj o tome mislit jel, onda je postojala industrija u HR i to u Zagrebu nekoliko velikih firmi a danas imam to kaj imaš gotovo ništ samo hrpa Šoping Centara.{#}{#}

Usput ne znam kaj je mislil, ovaj balvan/balvanica bez mozga da je ostavil ovak auto nasred ceste i još zgodno strateški parkiran jezuš kristuš.{#}{#}{#}

http://www.vecernji.hr/zagreb/parkirao-automobil-suprotnom-smjeru-nasred-zelenog-vala-clanak-364761

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan

ja bi reko da je ovo sve povezano, te da je izvana potaknut domovinski rat (istina i bog, nije puno trebalo)... gledajte to ovako, jugoslavija se mogla pridružiti EU ali nije iz sigurno dobrog razloga. Pošto je juga nakon titove smrti (koji je ustvari jedini i mogao držati jugoslaviju svojom čvrstom rukom) postala politički ne stabilna, dovoljno je bilo piknit pravo mjesto u pravo vrijeme. Sad smo rascjepkani na 7 država(?) koje su po snazi na razini afričkih koje će lakše EU kontrolirati nego jednu veliku (jaču)?

možda ovo zvuči kao hrpetina gluposti, ali po meni je sasvim logično :)

18 godina

:-)

To je kao Smisao života Montyja Pythona gdje se protestant qurtchi kako on može koristiti prezervativ ako hoće, a katolik mora svaki puta kad se seksa imati dijete. A onda mu žena kaže da su i oni svaki put kad su se seksali dobili dijete - to jest jednom.

Dakle, meni je kao "praktičaru" svejedno da li je formalni ili informalni nedostatak suverenosti.

Jaka država može se i formalno potčiniti međunarodnim pravilima, a u praksi raditi što ih je volja (VB u EU, recimo), a mi se možem pivčiti kako smo "Evropa" i face, i kako nam je "Amerika saveznik" ("Nas i Rusa 200 milijuna!", što kažu Crnogorci), a nemamo nikakvu suverenost nad bilo čime - od gospodarskog pomorskog pojasa, nadzora nad bankama koje u nas posluju mimo i protivno zakonu (devizna klauzula), nadzora nad lokalnim državama unutar države (Agrokor)  itd.

Ako tebi smeta da se i formalno kaže "Jadni ste i zato mi odlučujemo umjesto vas", utješit ću te - zamaraš se piydarijama. :-) 

This space for rent!
18 godina

Sviđa mi se kako se ova mala na slici nosi...

This space for rent!
18 godina
protjeran
Drago kaže...

:-)

To je kao Smisao života Montyja Pythona gdje se protestant qurtchi kako on može koristiti prezervativ ako hoće, a katolik mora svaki puta kad se seksa imati dijete. A onda mu žena kaže da su i oni svaki put kad su se seksali dobili dijete - to jest jednom.

Dakle, meni je kao "praktičaru" svejedno da li je formalni ili informalni nedostatak suverenosti.

Jaka država može se i formalno potčiniti međunarodnim pravilima, a u praksi raditi što ih je volja (VB u EU, recimo), a mi se možem pivčiti kako smo "Evropa" i face, i kako nam je "Amerika saveznik" ("Nas i Rusa 200 milijuna!", što kažu Crnogorci), a nemamo nikakvu suverenost nad bilo čime - od gospodarskog pomorskog pojasa, nadzora nad bankama koje u nas posluju mimo i protivno zakonu (devizna klauzula), nadzora nad lokalnim državama unutar države (Agrokor)  itd.

Ako tebi smeta da se i formalno kaže "Jadni ste i zato mi odlučujemo umjesto vas", utješit ću te - zamaraš se piydarijama. :-) 

Zvučiš kao čovjek koji svemu znade cijenu, ali ničemu vrijednost.

18 godina

Ti mi zvučiš kao netko tko je to nedavno pročitao i jedva čekao (re)plasirati, makar i u pogrešnom kontekstu. {#}

This space for rent!
18 godina
protjeran
Drago kaže...

Ti mi zvučiš kao netko tko je to nedavno pročitao i jedva čekao (re)plasirati, makar i u pogrešnom kontekstu. {#}

Zahvaljujem ti na pruženoj prilici.

edit:

Znatiželje radi, može li mi reči gdje sam to nedavno pročitao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 21:26 (the_tux).
17 godina
Drago kaže...
...

Sviđa mi se kako se ova mala na slici nosi...

- ni do koljena modnom mačku (ne, ne onaj...), pogotovo od kad je i šeširić dio kompleta.

- meni je recimo simpatičniji zeleni aktivist koji reciklira i brine za našu budućnost (i naše djece)... Trebamo više takvih! (recimo kao parola).

(naravno, sliku sam vidio i na drugi način, ponekad se pogled zadrži na guzi, ponekad mi padne mrak na oči..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
the_tux kaže...

1) Zahvaljujem ti na pruženoj prilici.

edit:

2) Znatiželje radi, može li mi reči gdje sam to nedavno pročitao?

1) Pa baš i ne - o tome se i radi {#}

2) Ma zekam se - to je Oscar Wilde od tebe ukrao, a ne obratno.

This space for rent!
18 godina
neaktivan

btw. što je s ovim ljudima koji ne kontaju razliku čć, jel to bolest neka, disleksija? nepoznavanje pravopisa (ne kontam niti ja pa ne griješim) ili je slon prnuo u uho?

primjer ↓

the_tux kaže...

Znatiželje radi, može li mi reči gdje sam to nedavno pročitao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 22:12 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice