Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.255.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Ja osobno smatram da smo naebali kad udjemo u EU. 

Dobra strana su poticaji iz EU fondova, slobodnija trgovina, ali losa strana je sto nase firme nisu konkurentne, te ce nase gospodarstvo dobit jedan dobar samar kad udjemo u uniju. 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Poticaje iz EU fondova dobivamo već godinama.
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Zako kaj sadkad je sve gotovo referendum ne može ispasti NE!!!

gle imaš par stvari

1. referendum nije besplatan - (ne košta 190 milja kako je tvrdila jaca. ali nije bi besplatan) - ali ići 3 puta na rerefendum nema smisla
  2. kod ovakvih ugovora treba pripremiti javnost - puno je stvari nepoznato čak i oni koji su za EU imaju određene rezerve - jer blesava jaca umjesto da se bavila objašnjavanjem što smo dobili sa EU ona je plašila ljude crvenom opasnošću
  3. koliko znam trenutno je potpora samo 51% za prolaz

i logično je da je pusička rekla da će odgoditi referendum dok se sve ne pripremi

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Poticaje iz EU fondova dobivamo već godinama.

ne sve poticaje danny

• imaš poticaje za "prijatelje" EU
  • poticaji - za pristupne programe
  • ali i poticaje samo za članove EU - ovi zadnji imaju najviše love

tnakir kaže...

kao da bez EU nismo???

u ovom je trenu EU manje zlo

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:28 (Darky).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dobra strana su poticaji iz EU fondova, slobodnija trgovina, ali losa strana je sto nase firme nisu konkurentne, te ce nase gospodarstvo dobit jedan dobar samar kad udjemo u uniju. 

Potpis, načelno sam za EU ali mislim da smo kao ekonomija u prilično kaotičnom i nesređenom stanju, a spas tražimo upravo od još kaotičnije i nesređenije zajednice, gdje se ne zna tko pije a tko plaća.

Neće biti prevelikih šamara kao što se misli, bar ne do uvođenja eura, do tada ćemo se vjerojatno konsolidirati ako Bog da sa ovom novom vladom i programima gosp.oporavka. Jedini koji bi mogli na*ebati žešće su poljoprivrednici jer imam dojam da ih je 80% nespremno za takvo tržište, i da im prijeti nestajanje ukoliko se hitno ne krene sa okrupnjavanjem i zadrugama kao nekada.

Prenamjena i specijalizacija u proizvodnji isto nije naodmet, ali Hrvatska kronično ima jedan bolestan problem, što uvozi jeftinu hranu dok u isto vrijeme skuplji domaći proizvođači svoju bacaju, a tako se ne može naprijed iako se čini razumnim odgovor potražiti zašto je domaća proizvodnja tako skupa i nekonkurentna, to je kriva adresa.

Školski primjer huljskog uvoza je Todorić, rak rana malog poljoprivrednika iako se predstavlja kao spasitelj u više navrata, budite bez brige, uvjeti za otkup nisu povoljni ni pogodni za poljoprivrednika, on nema izbora ako hoće plasirati na tržište, mora s govnom poslovati.

Para iz fondova će biti više generalno, ali isto tako će i kontrola namjene tih sredstava biti mnogo stroža. Do sada se ne bih začudio da smo novac, točnije - su novac, pojedinci trošili na obnovu vikendica, kupnju glisera i automobila itd. Pogotovo na lokalnoj razini.

Tome se mora stati na kraj, i hoće se.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:34 (thedream).
14 godina
odjavljen

Jeste gledali Provjereno jučer? Vele ovi u Slovačkoj da nemaju pravo glasa od EU, morali su dati sovj novac umjeto svojim umirovljenicima Grčkoj! {#} Sad ćemo plesati kako drugi tamburaju!

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Jeste gledali Provjereno jučer? Vele ovi u Slovačkoj da nemaju pravo glasa od EU, morali su dati sovj novac umjeto svojim umirovljenicima Grčkoj! {#} Sad ćemo plesati kako drugi tamburaju!

Šta ti je cijena solidarnosti,ha?

Cemetary gates
14 godina
odjavljen
thedream kaže...
Diplomat kaže...

Šta ti je cijena solidarnosti,ha?

Super će biti dok će nam drugi zapovjedati: Daj lovu ( koju nemaš ni za sebe ) Španjolcima ! {#}

18 godina

Po meni bi se trebalo kreirati zonu slobodne trgovine i to je to. Cemu zajednicka valuta? Cemu pomaganje zemalja? Da zemlje zrtvuju svoje gospodarstvo radi parazita kao sto bi bili mi, grcka itd? Glupost.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

a koji valutu ima slovačka?

krunu ili euro?

thedream kaže...

Školski primjer huljskog uvoza je Todorić, rak rana malog poljoprivrednika iako se predstavlja kao spasitelj u više navrata, budite bez brige, uvjeti za otkup nisu povoljni ni pogodni za poljoprivrednika, on nema izbora ako hoće plasirati na tržište, mora s govnom poslovati.

To je drugo

todorić dobiva jeftino poljoprivredene proizvode iz EU jer EU subvencionira izvoz (i ta se roba ne smije prodavati unutar EU)

nakon ulaska u EU - todorić tu robu može samo plasirati u srbiju, bosnu i crnu goru i onda smeće njima prodavati

15 godina
neaktivan

Super a sad smeće prodaje kome? Nama.

Cemetary gates
14 godina
odjavljen
Darky kaže...
Diplomat kaže...

krunu ili euro?

Kakve to veze ima sa ovim kaj su morali dati lovu Grcima?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:51 (Diplomat).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Super a sad smeće prodaje kome? Nama.

naravno, on kupuje robu koja se ne smije prodavati u EU po tim cijenama i samo je za izvoz van EU jer je cijena subencionirana

Diplomat kaže...

krunu ili euro?

nakon ulaska u EU - todorić tu robu može samo plasirati u srbiju, bosnu i crnu goru i onda smeće njima prodavati

Kakve to veze ima sa ovim kaj su morali dati lovu Grcima?

Pa i sad prodaje u Srbiji...

Ima veze, grčku moraju spašavati članice eurozone - one države koje imaju euro za valutu

oni koji nemaju euro, stoje sa strane i smijulje se u bradu

Pa prodaje u srbiji i RH sada, ali ulaskom u EU neće više smjeti to prodavati u RH

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:53 (Darky).
15 godina
neaktivan

Zipa ovog, osobno dobijem proljev na samu sliku i priliku istoga, a tek kad sam pročitao, naravno - nije propustio u izbornoj noći zauzeti mjesto u krugu počasna dva metra od Kosorove.

Cemetary gates
17 godina
protjeran
thedream kaže...

Zipa ovog, osobno dobijem proljev na samu sliku i priliku istoga, a tek kad sam pročitao, naravno - nije propustio u izbornoj noći zauzeti mjesto u krugu počasna dva metra od Kosorove.

Ja od majke za rođendan dobijem kolač, najčešće kremšnite. 

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
15 godina
neaktivan

Nekako mi ovo nije tipično za japance na višim dužnostima, karaoke da ali karaona,hm.. Izgledniji mi je scenarij da ga je mala namagarčila, odnosno žuti se nameračio na poštenu hrvaticu katolkinju koja je pokušala napredovati preko rižinog polja, došlo je do dodira pa i rižota ali po obavljenom poslu stari se predomislio, u taj tren je naivna hrvatica skontala da japosi ne dilaju jobove preko veze, i odlučila mu metnuti, odnosno cijeli slučaj metnuti u javnost i prezentirati kao napastovanje..

http://www.jutarnji.hr/a-sto-su-cekali-godinu-dana--japan-povlaci-veleposlanika-iz-hrvatske-zbog-seksualnog-zlostavljanja-/992460/

Svaka čast curi, svaka čast veleposlaniku ali meni je ovo presumnjivo..nek ide ća ako je istina, ali eto, samo sam iznio svoje viđenje stvari, zavodljivom i potentnom mladom paru hrvatskih cica i guzica teško bi odolio i bataljun napadača na Pearl Harbor a ne konzul..

Treba malu dobro ispitati i utvrditi sve okolnosti.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

I jos uvijek mi nije jasno zasto se najprije nije odrzao referendum, pa onda ove kerefeke. Koje to logike ima?

Reci ''hvala Jaco'' ,to je njena vlada omogućila! Logike nema ,naravno! Uostalom ,ko i šta nema logike u tome da su se danas s hrvatske strane održale dvije konferencije za novinare!! Zašto?!

Pristupni ugovor možeš skinuti i proučiti ,ako ti se da! KLIK

Međutim ,pravi ugovor i šta je sve dogovoreno ima 130 000 stranica i nije prevedeno i nije dostupno!

tnakir kaže...

Na{#}ebali smo u svakom slučaju - bude li odgovor na referendumu negativan ,sav novac dobiven od EU se mora vratiti ,a to je ,dosad ,najmanje 10 milijardi eura!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 12:07 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Papa ipadom upalio božićne lampice. Navodno i tweeta putem ipada. Mora da je dobar milodar Apple dao..

bedsoft.net
18 godina
bed kaže...

Papa ipadom upalio božićne lampice. Navodno i tweeta putem ipada. Mora da je dobar milodar Apple dao..

Aut Android aut nihil!

This space for rent!
17 godina

- Nikako da se pojavi ''ovakva'' tema, možda ...

Opomene i klasični lopovluk, kršenje zakona, ignoriranje zakona od odvjetničkih kuča, .. i to sve zato jer im se može, jer korisnik nema osim sudskog puta nikakav mehanizam zaštite. (pa radije plati nego da se nateže).

nekoliko linkova (za zagrijavanje?):

- zakonitost opomene, još jednom, ..

- konkretni primjeri: Dug od nula kn, opomena i ovrha nakon 5.godina, nelegalne opomene, ... itd.

Pitanje; koji su pravni mehanizmi, odgovornost, komu se može prijaviti, žaliti (osim medija) tj. koji inspektorat bi bio nadležan... jer npr u slučaju tel./internet i sl. operarater isključuje usklugu korisniko do podmirivanja duga (mada i to stoji u zakonu: u slučaju spora, nema pravo isključit uslugu do riješavanja). Jednostavno, zakoni ne vrijede papira na kojem su napisani.

Nekoliko odvjetničkih tvrtki je u toj igri, vidimo da se godišnje vrte iznosi od pola mil, naviše, tako da ima relane osnove sumnjati u namjerno takvo ponašanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
kizo2703 kaže...

Na{#}ebali smo u svakom slučaju - bude li odgovor na referendumu negativan ,sav novac dobiven od EU se mora vratiti ,a to je ,dosad ,najmanje 10 milijardi eura!

Zato je i glupo radit ista bez referenduma. Ovo je moronizam bivse Vlade.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Po toj logici ,onda je refendum trebalo održati 2001. ,prije potpisivanja predpristupnog ugovora i prije početka bilo kakvih pregovora!

A tada nisam čuo nijedan glas protiv!! A i tu onda nije odgovorna samo jedna vlada!

@Jakovp - ?????

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Nije iPad nego Sony Tablet S. Neobrazovani neinformirani novinari FTW!  {#}

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2071505/Forget-Apple-iPad--Pope-prefers-Sony-Tablet-S.html

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
18 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Po toj logici ,onda je refendum trebalo održati 2001. ,prije potpisivanja predpristupnog ugovora i prije početka bilo kakvih pregovora!

A tada nisam čuo nijedan glas protiv!! A i tu onda nije odgovorna samo jedna vlada!

@Jakovp - ?????

Zašto 2001.? Račan je zahtjev za pregovore podnio 2003., pregovori počeli 2005., nakon ispunjavanja famoznog upitnika i njegovog prihvaćanja...

Odakle ti da trebamo vratiti bilo kome 10 milijardi bilo čega? Može neki link?

This space for rent!
16 godina
protjeran

Novac se ne treba vraćati a svatko tko kaže suprotno nije sav svoj.

Danas je udaren zadnji pečat na smrtnoj presudi našoj domovini i dovršen dugotrajno planirani veleizdajnički čin u režiji 2 bjeloglava supa.

Nadam se da ćemo smoći dovoljno snage i pameti i za 2 mjeseca reći konačno NE ovoj sotonskoj tvorevini !

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Zašto 2001.? Račan je zahtjev za pregovore podnio 2003., pregovori počeli 2005., nakon ispunjavanja famoznog upitnika i njegovog prihvaćanja...

Odakle ti da trebamo vratiti bilo kome 10 milijardi bilo čega? Može neki link?

Dobro ,''moj grijeh'' ,godina je stavljena onako ,ali princip je isti - zašto se uopće krenulo u pregovore bez prethodnog odobrenja građana na referendumu?

Jel vi stvarno mislite da nitko u europskoj komisiji i pogotovo u europskom parlamentu nebi postavio pitanje financiranja naše zemlje u proteklim godinama nakon našeg negativnog odgovora na referendumu?

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Dobro ,''moj grijeh'' ,godina je stavljena onako ,ali princip je isti - zašto se uopće krenulo u pregovore bez prethodnog odobrenja građana na referendumu?

Jel vi stvarno mislite da nitko u europskoj komisiji i pogotovo u europskom parlamentu nebi postavio pitanje financiranja naše zemlje u proteklim godinama nakon našeg negativnog odgovora na referendumu?

Pa oni ni ne planiraju da će građani potencijalne buduće članice glasati protiv ulaska.

Možda čak i rade na tome da se javnosti plasiraju nepotrebni i trivijalni podaci kao one gluposti iz reklama Pitali ste o EU:

Jebešimsunceužareno sa takvim pitanjima...

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:32 (AA-d00d).
18 godina
kizo2703 kaže...

Joj, nemoj kenjati samo radi kenjanja - bez uvrede. 

Referendum će se održati i ako narod odluči protiv ulaska - ne idemo u EU i nikom ništa.

Kao što je ulazak u EU odbijen od strane Norveške (dvaput), pa nikom ništa, tako možemo i mi odbiti ulazak.

Čak i kad uđemo, možemo izaći iz EU - tko nam brani? 

Osobno sam protiv EU, ali ova spika "što ne referendum prije 10 godina?" je bez veze.

Niti je ITKO prije 10 godina znao što nas čeka niti su oni koji su se od tada promijenili na vlasti tajili da im je cilj uvesti zemlju u EU. Dakle, kada si glasao za SDP ili HDZ ili koga bilo tko je od tada bio na vlasti, znao si da im je u programu ulazak Hrvatske u EU. 

Ako nisi glasao za njih - sorkač, manjina si, ali i dalje imaš pravo izaći na referendum i glasati protiv ulaska u EU. 

This space for rent!
14 godina
odjavljen
PsychoticBaklava kaže...

Ja od majke za rođendan dobijem kolač, najčešće kremšnite. 

A ne baklavu?

On topic:

Nisam susreo ljude koji pozitivno govore o EU IRL. Svi su protiv.

A UE je totalna propast-a samo je Kosorica bila glupa da se ukrca na brod koji tone.

SK crew
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

ma ti se čudiš kao guska sijenu

od 1990 do 2005 je potpora u svim anketama bila preko 75% za EU, i čemu onda referendum (što bi postigli sa time? ionako su svi bili za, a da ne pričamo da je referendum skup)

animozitet prema EU je izazvao upravo hdz zbog silovanja u pristupu pregovorima (da se pod svaku cijenu što prije završe pregovori)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:40 (Darky).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice