Tebi je to ostavilo posljedice na drugoj strani - glasaš za Keruma.
(Dugo to već nitko nije spomenuo pa koristim priliku...)
Je, thedream nekidan 
Je, thedream nekidan 
Sjajno si pokazao kako ne razumiješ statistiku.
Također, vidim da si istaknuo samo to gdje si mislio da si poentirao (a nisi), dok si drugo ignorirao. Pogotovo ono: About 30% of abused and neglected children will later abuse their own children, continuing the horrible cycle of abuse.
Bravo. Svaka čast. Pljesak.
ni 14 od 100 nije za baciti, znači batinama smo spriječili 86 potencijalnih kriminalaca
znači po tebi je bolje da imam 100 kriminalaca nego samo 14? - ako se vodimo samo statistikom, pa di je vama pamet
Ajde prekini već jednom trolati.
osim toga psihičko zlostavljanje je puno gore od batina, a da dijete nisi ni taknuo
bol o šibe prođe za par sati najviše, posljedice psihičkog zlostavljanja dugotrajne i one stvaraju psihopate
kad ti budeš u stanju to razilkovati onda možemo dalje pričati
Kad ti budeš u stanju pročitati i razumijeti napisano, vidjet ćeš da sam pisao o "zlostavljanju" (što uključuje fizičko, psihičko/emocionalno, seksualno te zanemarivanje), a ne o isključivo "fizičkom zlostavljanju", onda možemo pričati.
Je, thedream nekidan 

Nego baksa. Jel vikanje na dijete psihicko zlostavljanje? Sto kad dijete zlostavlja tebe?
Nego baksa. Jel vikanje na dijete psihicko zlostavljanje? Sto kad dijete zlostavlja tebe?
Zlostavljač možeš biti jedino iz pozicije moći, a ne iz pozicije nemoći.
Moguće je da dijete zlostavlja roditelja, ali jedino ako roditelj ovisi o njemu - uzdržavani, stari i bolesni roditelji ili kombinacija.
Kako roditelj nad svojim maloljetnim djetetom obično ima gotovo apsolutnu moć, ideja da te dijete "zlostavlja" plačem ili vikom je malo bzvz.
Da bi došlo do toga morao si ili failat niz godina u odgoju ili imaš bolesno dijete, tada mu je potrebna stručna pomoć.
Jel vikanje na dijete psihicko zlostavljanje?
Koje vikanje? Objasni kontekst. Inače, da, dijete se psihički/emocionalno može zlostavljati i vikanjem. Sad me tu pokušavaš dobiti na neku foru.
http://protivnasilja.blog.hr/2009/03/1626055419/zlostavljanje-i-posljedice.html
Čitaj, educiraj se.
Tako je. To je ujedno često izgovor za opravdavanje zlostavljanja djeteta. tnakire, hint: zlostavljač sebe često doživljava kao žrtvu! Ma zašto se moram ponavljati? Educiraj se! Dobro prouči što je zlostavljanje pa onda možemo nastaviti raspravljati - ovo nema smisla.
Ja zbilja neznam kako su se generacije odgojile bez tih tvojih edukacijskih mjera, odnosno uz pomoc danas zabranjenih metoda.
Ja zbilja neznam kako su se generacije odgojile bez tih tvojih edukacijskih mjera, odnosno uz pomoc danas zabranjenih metoda.
Jedna riječ - napredak.
Kompleksnije društvo zahtijeva kompleksniji pristup odgoju, kao i mnogim drugim stvarima.
Jedna riječ - napredak.
Kompleksnije društvo zahtijeva kompleksniji pristup odgoju, kao i mnogim drugim stvarima.
Napredovali smo za popiydit: http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/163785/Nogom-od-stolice-silovali-vrsnjaka-u-Karlovcu.html
Ovo nemoze biti sirovije nego je. O kakvoj kompleksnosti pricas?
Jedna riječ - napredak.
Napredovali smo za popiydit: http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/163785/Nogom-od-stolice-silovali-vrsnjaka-u-Karlovcu.html
Evo, tu zapravo dolazimo do ovoga o čemu pričam. Mi ne znamo kakav odgoj leži ispod toga, osobno, mislim da ne leži nikakav ali to mi ne daje za pravo da kažem da bi batina spriječila taj događaj! Što se mene tiče, batinanje ih je moglo dovesti upravo do toga, za početak treba utvrditi stanje u obitelji, tu ulaze psiholozi, a onda dali je potrebno liječenje ili se radi o nečem mnogo gorem.
Ključna stvar - kako su se odgojile? Tako da su ljudi intertni, neasertivni (mlade generacije koje idu iza nas su u tom pogledu miljama ispred nas
jest da ih zbog toga smatraju nemirnima u školi, ali to su djeca koja se bore za sebe), mnogi smatraju da je OK ukrasti ako ne postoji velika šansa da te netko uhvati, da je korupcija OK, tako da smatraju da je OK "disciplinirati" djecu (da zlostavljanje ne postoji - sve je to discipliniranje), tako da djecu smatraju svojim vlasništvom, tako da opijanje smatraju društveno prihvatljivim - alkoholizam je ozbiljan problem u našoj zemlji. Ono, baš su se dobro odgojile. Društvo nam je trulo.
I pazi sad - te nove generacije su zlostavljale dječaka, ali ga nisu ubile. Pripadnici naše generacije, koji su bili odgajani, tj. disciplinirani ćuškama i batinama, su u sličnoj situaciji ubile kolegu. Pa sad... Dobar ti je primjer. 
Baksa može pitanje za tebe, ti misliš dijete odgajati pomoću bloga? Nije odgoj ni šamaranje kad ti se sprdne, ali pobogu blog?!
Reakcija na tnakirov primjer ti je isto svjetska, spominješ da bi te starije zaostalije generacije ubile svoju žrtvu, a gdje ti je Luka Ritz? U koju on generaciju spada? Nije ubijen ili se to ne računa jer je preživio napad još neko vrijeme u bolnici?
Nove generacije su upravo sve besćutnije i izvrnutije, što god ti mislio o tome. I ne, ne bi starije generacije ubile, živio sam u ulazu na Jarunu sa čovjekom koji je dugo godina bio vođa huligana, dakle ne dripac nego čovjek od 25g dok sam ja imao 10-12, zrela i formirana osoba, danas ima blizu 40g. neki dan sam ga sreo.
Znaš šta kaže? Ništa, da ne vjeruje u šta se kvart pretvorio da te za cigaretu ili krivi pogled netko može trajno oštetiti ili učiniti invalidom, da je takav prag nasilja nekad bio nezamisliv. Pa ti blogiraj jbg.
Pomiri se s tim da su novopečeni klinci pod 101 utjecajem van kruga obitelji i da su jednostavno brutalno agresivni i nepromišljeni. To su ljudi sa 14, 15g već od 75kila i metar 80, skupi se njih 5 i skače ti po glavi radi 10kn, odgoj? Ma daj molim te.
Jedna riječ - napredak.
Ova vijest je samo dokaz da se društvo senzibiliziralo za takve stvari. U OŠ na Skalicama (Split) to isto se dogodilo kad sam ja bio srednjoškolac (sredina 80-tih). Nitko o tome nije pisao nego se samo o tome pričalo u kvartu (Spinut je kraj Skalica) i to kao - "vidi koja zajebancija".
To što ti misliš dase nešto prije nije događalo zato što o nečemu čitaš sada, a prije nisi, malo je pogrešno.
Naprijed "okupatori"!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/americka-revolucija-od-vrata-do-vrata-prosvjednici-kradu-bankama-oduzete-kuce/587160.aspx
Baksa može pitanje za tebe, ti misliš dijete odgajati pomoću bloga? Nije odgoj ni šamaranje kad ti se sprdne, ali pobogu blog?!
Po čemu su naši starci nas odgajali?
Zapravo, ja na to gledam ovako. Vraćanje batini (loša riječ, ne opravdavam batinanje -> spankyju po prstima?) kao odgojnoj metodi (u nekoj izoliranoj) situaciji nije pogrešno, pogrešno je neraspoznati kada je ona nužna i dali je uistinu nužna. Batinati srednjoškolca radi ovako nečega je uglavnom promašaj, shvaćanje uzročno posljedične veze u ovom slučaju ne dovodi do ičega, moraš biti opako sje*an da bi uopće krenuo u takav čin.
1. Ključna stvar - kako su se odgojile? Tako da su ljudi intertni, neasertivni (mlade generacije koje idu iza nas su u tom pogledu miljama ispred nas
jest da ih zbog toga smatraju nemirnima u školi, ali to su djeca koja se bore za sebe), mnogi smatraju da je OK ukrasti ako ne postoji velika šansa da te netko uhvati, da je korupcija OK, tako da smatraju da je OK "disciplinirati" djecu (da zlostavljanje ne postoji - sve je to discipliniranje), tako da djecu smatraju svojim vlasništvom, tako da opijanje smatraju društveno prihvatljivim - alkoholizam je ozbiljan problem u našoj zemlji. Ono, baš su se dobro odgojile. Društvo nam je trulo.
2. I pazi sad - te nove generacije su zlostavljale dječaka, ali ga nisu ubile. Pripadnici naše generacije, koji su bili odgajani, tj. disciplinirani ćuškama i batinama, su u sličnoj situaciji ubile kolegu. Pa sad... Dobar ti je primjer. 
1. Opet izvrces rijeci. Nitko nije rekao da zlostavljanje ne postoji, da je to sve discipliniranje. Ili si disleksicar, ili si glup pa ne kuzis sto pisemo ili namjerno provociras. Mislim da je ovo trece. Dalje, alkoholizam nije iskljucivo bolest proslosti ni sadasnjosti. Pa danas se opijaju djeca od 12 godina. Neznam kako je prije bilo, ali sumnjam da su djeca od 12 godina lokala litru votke i zavrsavala na hitnoj na ispumpavanju. Tako da ako mislis da nam drustvo ide naprijed, gadno se varas.
2. Oces da ti dam linkove gdje su klinci boli jedni druge, ubijali i slicno? Prepametan si ti da das ovako jednu izjavu.
Ova vijest je samo dokaz da se društvo senzibiliziralo za takve stvari. U OŠ na Skalicama (Split) to isto se dogodilo kad sam ja bio srednjoškolac (sredina 80-tih). Nitko o tome nije pisao nego se samo o tome pričalo u kvartu (Spinut je kraj Skalica) i to kao - "vidi koja zajebancija".
To što ti misliš dase nešto prije nije događalo zato što o nečemu čitaš sada, a prije nisi, malo je pogrešno.
Apsolutno se slazem sa tobom. Nisam rekao da je zlostavljanje medju kolegama nesto novo. Samo kazem da se danas malo previse ide niz dlaku zlostavljacima. Ja sam apsolutno za vece i teze kazne. Ovo sto su ovi decki napravili je silovanje, a za to bi ih strpa u popravni dom ili u maloljetnicki zatvor na par godina.
Zapravo, ja na to gledam ovako. Vraćanje batini kao odgojnoj metodi nije pogrešno, pogrešno je neraspoznati kada je ona nužna i dali je uistinu nužna. Batinati srednjoškolca radi ovako nečega je uglavnom promašaj, shvaćanje uzročno posljedične veze u ovom slučaju ne dovodi do ičega, moraš biti opako sje*an da bi uopće krenuo u takav čin.
Batinanje drugog ljudskog bića je ponižavajuće za nega, a i za onoga koji batina. Netko to shvati, netko ne.
Batine pokazuju da svoje vlastito dijete, s kojim bi trebao biti najbliži na svijetu, uopće ne razumiješ niti si mu u stanju objasniti ono što želiš. Vladaš silom (i nepravdom).
Padaj silo i nepravdo!

Po čemu su naši starci nas odgajali?
Mene moji? Mrkva i batina, i ispao sam normalan, tako bar kažu. Ali da je bilo batine, bilo je, isto kao i mrkve. Mrkva i lijepa riječ bi u mom slučaju završilo kartonom na psihijatriji, jer sam bio vagabundo, od najbenignijeg primjera što u životu nisam navrijeme došao kući, sa 10g sam po 3h doma kasnio, poštovanje roditelja ravno 0, dobio bi šljagu i to vrijeme kašnjenja bi se spuštalo, do toga da kad sam se potukao sa klincem 2 kata ispod svojega nisam smio 2mj. van i morao sam mu se osobno doma doći ispričati i njegovim roditeljima.
Ne znam na šta ciljaš kad kažeš po čemu? Pa po čemu su me trebali odgojiti nego po onome što su oni doživljavali kao nešto ispravno i pravedno, nemoj izvrtati ti lupaš ovdje linkove blogova za odgoj, ne ja.
Kažem ti da su ljudi nenormalniji što je više uputa za normalno ponašanje. Inače iste ne bi ni postojale da sistem funkcionira. Svaka nova generacija je okrutnija i brutalnija, pa o čemu mi pričamo klinci pale mačke, cure pljuju, tuku, profesore se tuče, pa kad je netko tukao profesora 90-tih, možda sam ja išao u pogrešnu srednju jbg, bilo je verbalnog sukoba ali tući profesora?!
Apsolutno se slazem sa tobom. Nisam rekao da je zlostavljanje medju kolegama nesto novo. Samo kazem da se danas malo previse ide niz dlaku zlostavljacima. Ja sam apsolutno za vece i teze kazne. Ovo sto su ovi decki napravili je silovanje, a za to bi ih strpa u popravni dom ili u maloljetnicki zatvor na par godina.
Treba ih kazniti, ali kazna pogotovu kod mladih treba imati i odgojni karakter. Nasiljem na nasilje odgajaš jedino tako da onomu koji je već zlostavljač kažeš da je normalno trpiti silu kad si slabiji, odnosno aplicirati je prema drugome kad si jači. Njegova ranija uvjerenja (nesvjesna ili svjesna) si samo ojačao.
K tome, mozak djece i adolescenata je različit od odraslih mozgova - morfološki i fiziološki, a to je organ koji se sam mijenja na osnovu utjecaja okoline i na osnovu percepcije okoline - ne treba ga zaribati dodatnim nasiljem.
Urbani Jugoslaveni vs. tnakir ! Yeah 
Zapravo, ja na to gledam ovako. Vraćanje batini kao odgojnoj metodi nije pogrešno, pogrešno je neraspoznati kada je ona nužna i dali je uistinu nužna.
Ovo ti je posve pogrešan stav. Naime, prosječan Hrvat roditeljitis nije diplomirani psiholog da bi znao raspoznati kad je batina nužna i je li uistinu nužna. Također, tu su i oni Hrvati zlostavljitisi koji ne shvaćaju da batinama ne discipliniraju dijete, nego im batine služe da na nekoga svale suvišan stres. To su oni zlostavljači koji sebe doživljavaju kao žrtvu. 
Ako roditelj mora udariti dijete, znači da je negdje pogriješio - roditelj, ne dijete. Ne govorim sad o tome da dijete ide prstima prema plameniku pa dobi po prstima.
Drago, batinanje nisu izmislili ljudi (procitaj sto sam napisao o coporu vukova).
Dalje, sto se mene tice ja bih uveo kineski model kaznjavanja. Napravi vece sranje i imas metak na kojem pise tvoje ime.
Druga, humanija opcija bi bila izolirana lokacija (nova Australija) na koju bi se prognali problematicne individue koje stete drustvu, pa nek se tamo kolju, tuku, kradu i siluju, bez da stete clanovima drustvu koje zive u skladu sa pravilima tog drustva.
Drago, batinanje nisu izmislili ljudi (procitaj sto sam napisao o coporu vukova).
Dalje, sto se mene tice ja bih uveo kineski model kaznjavanja. Napravi vece sranje i imas metak na kojem pise tvoje ime.
Druga, humanija opcija bi bila izolirana lokacija (nova Australija) na koju bi se prognali problematicne individue koje stete drustvu, pa nek se tamo kolju, tuku, kradu i siluju, bez da stete clanovima drustvu koje zive u skladu sa pravilima tog drustva.
Pa jesmo li mi divlje zvijeri ili smo se uspjeli mozgovnim naporima odvojiti kroz ovih 100.000 godina modernog čovjeka od čiste biološke uvjetovanosti i stvoriti nadogradnju, shvaćanje sebe i prirode oko sebe na razinama koje nikad niti jedna životinja prije nas nije dosegla?
Zašto se zaustaviti na vukovima - idemo do bakterija koje se međusobno jedu i onda analogijom "to je prirodno" replicirajmo to sve do nas...
Pa jesmo li mi divlje zvijeri ili smo se uspjeli mozgovnim naporima odvojiti kroz ovih 100.000 godina modernog čovjeka od čiste biološke uvjetovanosti i stvoriti nadogradnju, shvaćanje sebe i prirode oko seba na razinama koje nikad niti jedna životinja prije nas nije dosegla?
Zašto se zaustaviti na vukovima - idemo do bakterija koje se međusobno jedu i onda analogijom "to je prirodno" replicirajmo to sve do nas...
A jesi ga sad, da prostiš..
Ja bi evo konkretno zlostavljane profesore ili kolege iz osnovne/srednje škole pa i tog malog koji je dobio nogu od katrige u dupe uputio na protokol, nek se educira kako reagirati u takvim situacijama, skup sa roditeljima i školom.
A jesi ga sad, da prostiš..
Ne, nego ti nisi razumio.
Nakir je kao argumentaciju uzeo primjer vukova. Zašto vukovi? Ne znam, valjda mu se to učinilo usporedivim s ljudima (kralježnjaci, sisavci, žive u čoporu, imaju socijalnu strukturu - a možda je imao i neke druge razloge).
Bez obzira na to, radi se o arbitrarnom primjeru koji nema nikakve veze s ljudima, ništa više nego bakterije, krokodili ili nešto deseto.
Dakle, ako arbitrarno idemo uzimati primjere iz prirode kao analogiju, onda arbitrarni primjer bakterija, također iz prirode, pokazuje da je takvo razmišljanje apsurdno.
Zato ovo logičari nazivaju reductio ad absurdom - proširivanje protivničkog argumenta do njegovih krajnjih, apsurdnih razmjera kako bi se ukazalo na slabost izvornog argumenta.
Pa jesmo li mi divlje zvijeri ili smo se uspjeli mozgovnim naporima odvojiti kroz ovih 100.000 godina modernog čovjeka od čiste biološke uvjetovanosti i stvoriti nadogradnju, shvaćanje sebe i prirode oko seba na razinama koje nikad niti jedna životinja prije nas nije dosegla?
Zar stvarno mislis da smo toliko uber i da ne vucemo nekakve instinkte/drustvene"protokole" svojih predaka. Pa kad se rodis sisas sisu radi istog tog instinkta.
Zar stvarno mislis da smo toliko uber i da ne vucemo nekakve instinkte/drustvene"protokole" svojih predaka. Pa kad se rodis sisas sisu radi istog tog instinkta.
Vučemo instinkte, ali ne znači da je poželjno djelovati po instinktima. Po instinktima bi krali jedan drugome hranu, silovali, izbacivali ljude iz njihovih kuća, ako se osjetimo jačima, ili iza sebe imamo jaču grupu.
Čitava ljudska civilizacija je upravo suprotstavljena instinktima. To je ono što nas očovječuje.