Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.266.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ovo nije kod nas, ali koliko moraš biti glup da podletiš pod propeler aviona koji stoji????

18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Darky kaže...

ovo nije kod nas, ali koliko moraš biti glup da podletiš pod propeler aviona koji stoji????

Elisni avioni su strašno opasna rabota i čudi me da su joj uopće dopustili izaći iza kabine dok motor nije bio ugašen.

Propelerski disk, posebno gledan od pravca aviona, praktički je nevidljiv jer nema nikakvih oznaka na sebi s te strane. Vrlo je lako krivo procijeniti dubinu gdje se zapravo nalazi. Ne radi se ni o kakvoj gluposti.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 19:32 (Drago).
17 godina
neaktivan

drago, propeler je možda nevidljiv, ali nije bešuman i stvara poprilično buke

nije nažalost navedeno koji je tip aviona, ali meni je bedasto da se ljudi tako nepažljivo približe motoru koji radi  - ako si ikad stajao blizu propelerca znati češ o čemu pričam

18 godina
Darky kaže...

drago, propeler je možda nevidljiv, ali nije bešuman i stvara poprilično buke

nije nažalost navedeno koji je tip aviona, ali meni je bedasto da se ljudi tako nepažljivo približe motoru koji radi  - ako si ikad stajao blizu propelerca znati češ o čemu pričam

Znam o čemu govorim zato ti se i čudim. Piše u tekstu da je izašla iz aviona i nehotice dotakla propeler: "Pri izlasku iz aviona nehotice je dotaknula propeler koji je još radio."

Dakle, ne radi se uopće o tome da nije bila svjesna da je motor upaljen (netom je stigla s tim avionom, tako da joj je bilo sasvim jasno), nego se radi upravo o tome da je krivo procijenila udaljenost od propelerskog diska kad je možda raširila ruke ili što već.  

Čini mi se da nisi pročitao dalje od naslova i podnaslova :-)

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Tocno, sjecam se kad smo pred kraj ovog ljeta isli skakati s padobranom, pa smo se ukrcavali u propelerca koji je taman sletio spreman za nasu grupu.

Ulaz je bio na kraju aviona, daleko od propelera, ali sjecam se da sam bas pogledao u tom smjeru i jedva se vidi nekakva okrugla mrlja.

Bas sam si mislio tada da li je to opasno...

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
14 godina
odjavljen

Svaka joj čast kako je uspjela doći do propelera nehotice prilikom izlaska! {#}

18 godina

S prednje strane propeler obično na sebi ima markere - kontrastne crte koje ti jasno obilježavaju propelerski disk kad je u radu. Sa stražnje strane, da ne bi "omađijalo" pilota i putnike, toga nema.

Propelerski disk u radu, posebno na visokim okretajima/malom koraku - kad se pali i gasi motor, posve je nevidljiv, a rastrga te bez po frke. Trebaš ocijeniti udaljenost do diska gledajući ukoso bazu spinera, (ako stojiš kraj vrata kabine), a to baš nije tako jednostavno kako se čini.

This space for rent!
18 godina
Diplomat kaže...

Jesi ti ikada vidio jednomotornu elisnu cessnu 182, 150, 172? Čim izađeš iz kabine prop ti je točno na dohvat ruke. 

Pričaš napamet. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 19:54 (Drago).
14 godina
odjavljen
Drago kaže...
Diplomat kaže...

Jesi ti ikada vidio jednomotornu elisnu cessnu 182, 150, 172? Čim izađeš iz kabine prop ti je točno na dohvat ruke. 

Pričaš napamet. 

LoL znaš kaj radim, pa odma znaš da gledam avione 8 sati dnevno! {#}

15 godina
neaktivan

Drago svaka čast za procjenu o Sanaderu {#}, 12.4mil kn i prvi korak ka - ničemu, slobodi..

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa ne bih baš rekao da to ima veze s D'Hontovim sustavom, već prije s podjelom na izborne jedinice koja ne mora biti vezana uz D'Hontov sustav. 

Realni problem izbornih sustava danas, stoga, nije metoda obračuna biračkih gasova, nego metoda participacije građana u odlučivanju, koja je bazirana na idejama i tehnologiji 17. i 18. stoljeća, a sada smo u 21.

Samo sam htio reć da je Kukuriku koalicija mogla bez problema na vlast i 2007 da su koaliciju napravili prije izbora. Dakle u ovom sustavu s ovim jedinicama.

Taman da se jedinice podijele tako da u svakoj ima 400.000 ljudi (max 426.199 - min 335.091 (prema 2007)) opet se teoretski može dogoditi da jedna stranka u svakoj jedinici dobije 4.99% glasova (dakle nekih 20.000 po jedinici što bi bilo cca 200.000 na razini države) a da nema ni jednog jedinog predstavnika u saboru. Dakle 200.000 ljudi (teoretski) ne bi imalo svog predstavnika u saboru dok njih 35.000 može imati i 3 zastupnika.

Kada uzmeš u obzir da je za kukuriku glasovalo 1.000.000 ljudi (manje, al uzet ću milijun da bude lakše računati) i da su sovojili 80 mjesta, sukladno tome bi bilo demokratski da ova stranka sa svojih 200.000 ljudi ima barem 5 puta manje, dakle 16. A to bi trenutno bila treća najjaća opcija u Hrvatskoj.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Znam o čemu govorim zato ti se i čudim. Piše u tekstu da je izašla iz aviona i nehotice dotakla propeler: "Pri izlasku iz aviona nehotice je dotaknula propeler koji je još radio."

Dakle, ne radi se uopće o tome da nije bila svjesna da je motor upaljen (netom je stigla s tim avionom, tako da joj je bilo sasvim jasno), nego se radi upravo o tome da je krivo procijenila udaljenost od propelerskog diska kad je možda raširila ruke ili što već.  

Čini mi se da nisi pročitao dalje od naslova i podnaslova :-)

čitao jesam, ali fali tu puno informacija o tipu aviona

ali jednako znam da samo glupan može zapesti za elisu motora, čak bi sljepac to zaobišao (ne ne pričam bez veze jer stajao sam kraj aviona i jednomotorne cesne, dvomotornih i helikoptera dok rade i letio sam u njima)

zašto glupan, zato jer iza elise imaš popriličan vjetar koji puše pa ako već ne vidiš elisu osjetiš veliki vjetar, osim toga nije valjda i gluha jer osim što motor stvara buku i sama elisa stvara vrlo specifičan zvuk.

a ako pričamo o ovome avionu onda možeš vidjeti da se vrata otvaraju prema nazad i da postoji prečka koja učvuščuje krila, a da bi pošao naprijed moraš je zaobići i udaljiti se od trupa aviona na barem 3 metra, što je dovoljno daleko od elise

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 20:39 (Darky).
18 godina
thedream kaže...

Drago svaka čast za procjenu o Sanaderu {#}, 12.4mil kn i prvi korak ka - ničemu, slobodi..

Čekaj, ovo nema veze s konačnom presudom. Hvala na čestitkama, ali još se nije dokazalo da mi je kristalna kugla ispravna... :-)

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
thedream kaže...

Čekaj, ovo nema veze s konačnom presudom. Hvala na čestitkama, ali još se nije dokazalo da mi je kristalna kugla ispravna... :-)

hm, a još nisu postavili pitanje oko utaje poreza i dokaza od kuda mu sa plaćicom tolika imovina?

15 godina
neaktivan

Da sam ja premijer, porez bi do kraja mog mandata bio manji nego u Luksemburgu {#}...

(Dobro, ne bas tako, ali bi ga smanjio bar za 3%, na 20%)

Ova bivsa bremijerka samo se slikala i isla kamene temeljce postavljat i graditi neku tamo cestu

opce nebitno a sta ce ljudima cesta ak nemaju za benzin... (nije stvar u cijeni benzina u ovom slučaju).

Buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
18 godina
ivan dragi kaže...

Kada uzmeš u obzir da je za kukuriku glasovalo 1.000.000 ljudi (manje, al uzet ću milijun da bude lakše računati) i da su sovojili 80 mjesta, sukladno tome bi bilo demokratski da ova stranka sa svojih 200.000 ljudi ima barem 5 puta manje, dakle 16. A to bi trenutno bila treća najjaća opcija u Hrvatskoj.

Ne znam koja je to fora s (ne)demokratskom raspodjelom - pa ako se pravila igre znaju prije nego ih igramo, nije li sve ostalo onda 'demokratski'? Ne znam kako bi se to 'demokratski' moglo podijeliti bilo što ako imaš ijedan glas koji se odbacuje (a mora se odbacivati, jer ne mogu baš svi u sabor, pogotovo ne u idealnim omjerima).

Ja sam recimo za to da se umjesto toga rangiraju prvih pet stranaka u nekakvim fiksnim omjerima bez obzira na broj glasova (dakle, znanstvenom metodom 'izdupeta' 41:24:16:11:7), a čak bi im i prag podigao dovoljno visoko da se ne bira između 32, nego 10-tak stranaka. Ako je moguće, još sve skupa provesti u dva kruga, slično kao predsjedničke izbore, tako da ljudi imaju priliku i glasati za one za koje to stvarno žele, umjesto da moraju birati 'manje zlo', kud ćeš bolje!

Zašto ovi glupi omjeri? Pa zato da budu prisiljeni surađivati. I da se ne bi dogodilo da ljudi danas-sutra s 80% glasaju za Keruma, zato jer se nikome drugome nije dalo izaći na izbore. Dajte ljudima da vladaju oni koji imaju najveći postotak, bez obzira na apsolutan broj. Dajte im mandat . Dajte im odgovornost. A kad dođe vrijeme, onda brate gledaj što je napravio. Ako treba, dajte Adeze na vrh, pa dok se narod ne opameti.

Ovo glumljenje demokracije, koja je zapravo republika, koja je presjek omjera ideja većinom neobrazovanih ljudi o tome tko bi ih mogao predstavljati, a onda se to ne dogodi, mi je lagano sve gluplji i gluplji.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ne znam koja je to fora s (ne)demokratskom raspodjelom - pa ako se pravila igre znaju prije nego ih igramo, nije li sve ostalo onda 'demokratski'? Ne znam kako bi se to 'demokratski' moglo podijeliti bilo što ako imaš ijedan glas koji se odbacuje (a mora se odbacivati, jer ne mogu baš svi u sabor, pogotovo ne u idealnim omjerima).

Ja sam recimo za to da se umjesto toga rangiraju prvih pet stranaka u nekakvim fiksnim omjerima bez obzira na broj glasova (dakle, znanstvenom metodom 'izdupeta' 41:24:16:11:7), a čak bi im i prag podigao dovoljno visoko da se ne bira između 32, nego 10-tak stranaka. Ako je moguće, još sve skupa provesti u dva kruga, slično kao predsjedničke izbore, tako da ljudi imaju priliku i glasati za one za koje to stvarno žele, umjesto da moraju birati 'manje zlo', kud ćeš bolje!

Zašto ovi glupi omjeri? Pa zato da budu prisiljeni surađivati. I da se ne bi dogodilo da ljudi danas-sutra s 80% glasaju za Keruma, zato jer se nikome drugome nije dalo izaći na izbore. Dajte ljudima da vladaju oni koji imaju najveći postotak, bez obzira na apsolutan broj. Dajte im mandat . Dajte im odgovornost. A kad dođe vrijeme, onda brate gledaj što je napravio. Ako treba, dajte Adeze na vrh, pa dok se narod ne opameti.

Ovo glumljenje demokracije, koja je zapravo republika, koja je presjek omjera ideja većinom neobrazovanih ljudi o tome tko bi ih mogao predstavljati, a onda se to ne dogodi, mi je lagano sve gluplji i gluplji.

to što ti pričaš se može napraviti kroz 150 izbornih jedinica

i onda se bira u svakoj izbornoj jedan zastupnik i bira se po imenu, ne po stranci

to ima dobrih strana, ali i loših (lokalni šerifi)

svaka izborna metoda ima dobrih i loših strana

17 godina
neaktivan

18 godina
Darky kaže...

to što ti pričaš se može napraviti kroz 150 izbornih jedinica

Ma kakvi, to što pričam nema smisla, ali to je nekako i bila poanta, obzirom da niti ovo što sada imamo također nema smisla.

Gledam te!
17 godina
Drago kaže...
thedream kaže...

- ma to je bilo vidljivo i bez kugle... btw nije ti kugla ispravna, vidio si Gredelja, kojeg više nema. (o-ke, to je izmišljeno).

- jedna btw, nije na Slobodi, nego (ovisno o odluci) pušten iz pritvora ili zadržan (jer im je drag gost). No do kraja suđenja je sve moguće, sve više me podsjeća na 'jazavca'...

mene više fascinira (zagubljeno u temi) usporedba hadezeja i borga, što će reč, Jaca je Queen, sedmaoddevet s brošom umjesto na reveru (nestao?) sad će se pojaviti kao implantant iznad oka, recimo oblik pereca (HR), pa je to stilizirano, hrtvatska-u-oku bjelogave supovke ili bi je sad trebao/mogao titulirati s Baba-Queen. Možda kao razlomak, 4/12 (datum, nekad je bio 29.11., sad je 4.12.). Šeki je trut, ČO je (ništa, samo budan za razliku)... uf, koja bi to bila franšiza, pogotovo likovi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/163785/Nogom-od-stolice-silovali-vrsnjaka-u-Karlovcu.html

I mi smo bili divljaci, radili smo spacke, tukli se ko klinci, ali nikad nismo bili ovako bolesni. WTF!?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/163785/Nogom-od-stolice-silovali-vrsnjaka-u-Karlovcu.html

I mi smo bili divljaci, radili smo spacke, tukli se ko klinci, ali nikad nismo bili ovako bolesni. WTF!?

Silovanje ali i pokušaj ubojstva, tim više što je u prošlom sličnom slučaju dječak podlegao zadobivenim ozljedama. Stari moj, ovo je jednostavno morbidno, zamislite samo kakav će ovo trag ostaviti dječaku. Kakva je po vama odgovarajuća (ne volim ovu riječ u ovakvim situacijama jer odgovarajuće nema) kazna za počinitelje?

I possess a skill to google.
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
tnakir kaže...

Silovanje ali i pokušaj ubojstva, tim više što je u prošlom sličnom slučaju dječak podlegao zadobivenim ozljedama. Stari moj, ovo je jednostavno morbidno, zamislite samo kakav će ovo trag ostaviti dječaku. Kakva je po vama odgovarajuća (ne volim ovu riječ u ovakvim situacijama jer odgovarajuće nema) kazna za počinitelje?

Ovo je bolesno, iako omaleni, to su bolesni umovi, što je iduće? Vješanje pasa i spaljivanje mačaka, kod te djece je prisutna latentna agresija koja svaki čas bilo sad, bilo za 10g. može izaći na vidjelo. Trebamo li od osnovne škole skupljati potencijalne Breivike ili Srđane Mlađane, kako je nasrnuo na kolegu, tako će jednog dana na što, neistomišljenika, policiju, bilo koji drugi autoritet, oca, majku?

Primjerena kazna po meni bi bio ukor pred isključenje iz škole, ogromno obeštećenje žrtve na teret roditelja tih dripaca umobolnika i karton na psihijatriji, pa ako to žele u pubertetu, neka je volja njihova. Ukoliko ga ne mogu steći prije punoljetnosti, mijenjati zakone.

Ovo su psihopati, s velikom vjerojatnošću jednog dana postati kao oni rusi, ukrajinci što li su, koji su pobili xyz ljudi, nisu ni znali radi čega, bilo im je dosadno.

EDIT : Da se radi o mom sinu, teško bi se suzdržao. Mislim da bi gulio negdje dugogodišnju robiju što bi napravio malom ali i njegovim roditeljima.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 8:42 (thedream).
18 godina
moderator
Minoza kaže...
tnakir kaže...

Oko za oko, zub za zub? Šalim se, naravno. Prvo, treba ih razdvojiti jer su očito jedna tročlana balava banda (nitko od njih se sâm ne bi usudio tako nešto napraviti) - svaki mora ići u drugu školu. Treba ih poslati psihjatru i pedagogu, koji će odlučiti što s njima (premjestiti ih u dom? to vjerujem zna biti zeznuto), a istima bi trebali ići i njihovi roditelji, jer najčešće sve potječe od roditelja. Već vidim situaciju - ti balavci dođu doma, stari ili stara ih "discipliniraju" (čitaj: do krvi namlate) i onda će kao sve biti OK, a roditelji ni ne shvaćaju da su najčešće upravo oni uzrok takvom ponašanju svoje djece. Roditelji tih balavaca bi ujedo trebali platiti sve troškove liječenja žrtve, uključujući psihološku pomoć. Na koji način se te balavce uopće može kazniti? Može ih se samo poslati na psihijatrijsko liječenje i pokušati im se pomoći - možda jednog dana shvate zašto je njihovo ponašanje bilo neprihvatljivo i možda postanu svjesni toga da za koju goidnu postaju punoljetni i da će ubuduće zbog takvih stvari završiti u zatvoru.

Najgore je to što u svakoj školi ima takvih balavaca koji maltretiraju djecu oko sebe - sve se to zna, ali nitko ništa od školskih djelatnika ne poduzima (ne mogu vjerovati da djeca nisu svojim roditeljima ili učiteljima ispričali da ih neki balavci u školi maltretiraju). Dok se ne dogodi takva nekakva tragedija.

15 godina
neaktivan

Tim više što se to već dogodilo i mlada osoba je preminula, ne mogu zamisliti bol i unutarnje krvarenje koje može prouzrokovati takav predmet gurnut znamo već gdje, dovoljno je odvratno, ne treba ni napisati.

Apsolutno bestijalan čin, moraju snositi najstrože moguće sankcije.

Cemetary gates
18 godina

Osim toga bih tuzio roditelje do zadnje lipe jer izgleda hrvate boli jedino kad ih oderes po novcaniku. Mozda bi onda poceli disciplinirati djecu.

Slazem se sa thedreamom i mbaksom da je to vrlo vjerovatno greska u odgoju. Jedna stvar je biti nestasan, druga stvar je ne prepoznati jasnu granicu izmedju dobra i zla (ili je jednostavno ignorirati jer do sada isti nisu bili sankcionirani kad bi je presli). 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Oko za oko, zub za zub? Šalim se, naravno. Prvo, treba ih razdvojiti jer su očito jedna tročlana balava banda (nitko od njih se sâm ne bi usudio tako nešto napraviti) - svaki mora ići u drugu školu. Treba ih poslati psihjatru i pedagogu, koji će odlučiti što s njima (premjestiti ih u dom? to vjerujem zna biti zeznuto), a istima bi trebali ići i njihovi roditelji, jer najčešće sve potječe od roditelja. Već vidim situaciju - ti balavci dođu doma, stari ili stara ih "discipliniraju" (čitaj: do krvi namlate) i onda će kao sve biti OK, a roditelji ni ne shvaćaju da su najčešće upravo oni uzrok takvom ponašanju svoje djece. Roditelji tih balavaca bi ujedo trebali platiti sve troškove liječenja žrtve, uključujući psihološku pomoć. Na koji način se te balavce uopće može kazniti? Može ih se samo poslati na psihijatrijsko liječenje i pokušati im se pomoći - možda jednog dana shvate zašto je njihovo ponašanje bilo neprihvatljivo i možda postanu svjesni toga da za koju goidnu postaju punoljetni i da će ubuduće zbog takvih stvari završiti u zatvoru.

Najgore je to što u svakoj školi ima takvih balavaca koji maltretiraju djecu oko sebe - sve se to zna, ali nitko ništa od školskih djelatnika ne poduzima (ne mogu vjerovati da djeca nisu svojim roditeljima ili učiteljima ispričali da ih neki balavci u školi maltretiraju). Dok se ne dogodi takva nekakva tragedija.

baksa, da su ih doma namlatili to oni ne bi ni pomišljali napakostiti nekome, jer bi znali da ih čekaju debele batine

na kraju će ispasti da su nestašna dječica iz finih obitelji u kojima se sve rješava razgovorom (ako uopće razgovaraju)

18 godina
moderator
Darky kaže...

baksa, da su ih doma namlatili to oni ne bi ni pomišljali napakostiti nekome, jer bi znali da ih čekaju debele batine

Molim te ne miješaj se u stvari koje ne razumiješ, jer pričaš bedastoće. Prvo prouči koje su posljedice zlostavljanja djece, pa se onda javi. Tu su dva ključna momenta:

• žrtve zlostavljanja često sami postaju zlostavljači
  • (roditelj) zlostavljač sebe najčešće ne vidi kao zlostavljača, nego kao žrtvu.
18 godina

Baksa ja sam kao klinjo znao dobit po dupetu kad bih zasluzio. Nisam zlostavljac. Ni u kojem slucaju. Ni psihicki ni fizicki.

14 godina
odjavljen
Ovo je stvarno grozno. Definitivno bi prilikom upisa u skole trebalo radvajati djecu po IQ ili po rezultatima psiholoskih analiza njih i njihovih roditelja.

Ja sam isao u skolu sa nultom razinom tolerancije na nasilje. Mos mislit. Dva puta rasjecena glava-noga od stolice i vrata.
Definitivno najgore doba zivota.
SK crew
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice