Ozbiljan trud i ozbiljan rad - da. Ozbiljan biznis - ne.
..
-sad si ti neozbiljan... 
- ostatak nije konkretno tebi nego (ne)mogućnostima poslovanja ovdje ili bilo gdje.
And Now for Something Completely Different (u odnosu na Dragu, mada je sasvim točno...-negativne strane poslovanja u HR)
OK, slažem se, (nije lako), ali tako je svugdje, ne samo tu. Čini mi se da ipak tražiš 'servirano rješenje', to ne ide ni u (obećanoj zemlji) USA...
hint 1, iStore prodaje Doodlija, nema veze dali prodaje tetris, mp3cu ili OSX, zarađuje, jednako kako zarađuje benzinska INE. Prodaj uslugu i naplati transakciju 1cent.
hint 2, Maminjo (budi manager) mada svi (klinci) žele biti nogometne zvijezde, jedino Maminjo vrti lovu.
hint 3, budi nešto originalno, Vegeta, Sumamed, ... 2Cellos.
hint 4, kradi, ne plaćaj poreze itd, uštedom potplati lokalnog poreznika i miran si par godina, unovči i kreneš s drugom rundom .. (to rade političari, mafijaši, nogometaši, građevinci..)
hint 5, HG-spot (prva verzija, do prodaje dionica)
hint 6, budi novi teleoperater
hint 7, dočepaj se državnih fondova, možda i EU fondova, možda neka 'neprofitna org', neko društvo za zaštitu tapira i sl.
hint 8, bubi-grubi, BigBrother i ostali likovi, ipak žive kvalitetnije nego prosječan (šljaker) građanin, nit oru ili kopaju, pa opet imaju aute itd..
hint 9, napravi novi elektomobil, customiziran do boli.. (Rimac, prebukirani su), usporedivo s Lamborghinijem, Ferrarijem (za kojeg je do nedavno iz ZD bila koža za sjedala).
hint 10, morski-sezonski biz 'gluposti', dnevno 500-5.000kn čiste zarade, radiš 2mj (ili platiš radnika dnevno 100-200kn), ostalo spavaš i smišljaš za sljedeću sezonu nove 'atrakcije'. (Njima ozbiljno zavidim, nisam 'biznismen' za navedene primjere.)
hint 11, smisli novu kviskoteku
hint 12, otkupi brodogradilište..
... itd.
kratke crtice običnih ljudi:
-ode dečec u Dubai, 6mj je žicao za sendvić.. uspio je dobiti jedan job, CocaCola.. nakon tog ima love, klijenti Nike, Adidas.. (design, flash i html prije 10tak godina).
-porušena kuća, jedva spašena obitelj, s plastićnom vrečicom u ZG... bez ičeg. Počeo je s kokicama ispred kina, sad ima nekoliko štandova fastfuda, ZG-Adriatc coast..
stotine takvih (uspješnih) priča, naravno i suprotno imati pa nemati.. jer daleko lakše je propasti.
(ni jedan od navedenih ne želi ponoviti isto, ako ne mora, ali uspjeli su, mogli su i jednako propasti).
Za tvoju (TV) branšu, prije koju god., špice za NovaTV.. strenđer je naplatio masno, dok domaća ekipa pokazuje gdje je fušano, mada bi oni napravili isto/bolje za jednu nulu manje prevagnuo je (snobizam) brand, kao ipak glavni marketinški razlog. Jednako možeš biti vrhunski slikar, draguljar.., ali tek prodajom u Sothersbyju zarađuješ...
RTL tv će uvjek imati više novca za reklame i sl. nego neka domaća TV (osim pretplate, mislim na EU tržište i tržišne osnove, broj stanovnika).
Što bi tebi (ako već imaš osiguran dobar job) od sveg ovog bilo OK? Ili samo njanjati kako se ništa ne može? ...
Može se ali moraš znati, htjeti i gurati... pa možda i uspije. Garancije nema, nema je ni na lotu mada te reklama uvjerava u to.
Suprotna/slična situacija od tvoje, imam siguran posao (ako me 'suradnici' ne eliminiraju), prekasno da bi krenuo van i zaradio za par godina iznos koji se inače može zaraditi, zapravo da je situacija oko mene OK, bio bi sasvim zadovoljan (poslovno 'samo da je zdravlja'... status, i da godine malo sporije teku).
Kod nas je (oduvjek, ne samo trenutno) bio problem samo naplata, ako imaš riješenu naplatu tad je biznis OK. Mali korisnici za micropayment ili veliki sistemi kojima iznos nije problem uz uvjet da si nezamjenjiv (tad su suradnici opaki igrači kojih se moraš paziti).

.. there is no place...