Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.036.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
angel of fire kaže...
thedream kaže...

Ne ide prvo društvo nego prvo ide pojedinac, društvo je zajednica pojedinaca, kad je pojedinac trul, kao što je  - i društvo kao cjelina je trulo. Filozofija - koja to nije.

Objasni ti radniku koji nije vidio plaću pola godine a radi u toj istoj tvornici 30g, da ga je - "sustav" iznevjerio. Pa nije njega nikakav sustav iznevjerio, to je onaj isti sustav koji ga je te silne godine i hranio. Političke, socijalne, gospodarske i ekonomske elite, nisu ono što predstavlja sustav već ono što ga ništi, ne može 1% nacije živjeti dobro i predstavljati sustav, neka je i 5%, a 95% crkavati.

I taj radnik je dio sustava, kako da on mijenja sebe, i s čim da ide naprijed kada mu se dogodi Đakovština ili Kamensko? Jedini sustav koji je potreban ovoj zemlji je pravosudni i kazneni. Da se ta dva primjereno i proporcionalno zlodjelima usklade, mislim da bi odrezao glavu problemu, i prije nego li je nastao.

Onda si i ti trul... {#}

Inače, slažem se sa tvojim postom....{#}

Problem je kod nas što se ništa ne proizvodi...

Moglo bi pola milijuna raditi na poljoprivredi u Slavoniji...Ali ne...to se ne isplati...

Nadalje, sve tvornice su rasprodane i uništene radi par tisuća kvadrata zemlje ispod njih...

Mislim da je rješenje kao u Kini, kad zajebeš narod i državu za velike pare, metak u čelo, pa da vidimo...

Ma nema diskusije, apsolutno, ali obrazujem se koliko mogu maksimalno i trudim se napredovati. Prošao sam dvadesetak razgovora za posao (to je ništa, da se razumijemo, spram nekih ljudi koje znam i koji ih broje u stotinama, doslovno), radio nakratko u tri poduzeća dok nisam završio u trenutnom gdje sam na neodređeno primljen nakon 2g.

Nisam, hoću reći, čekao svoju priliku. Tražio sam ju. I ne manje bitno, nisam ju još našao i afirmirao se, želim više i mogu više.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 10:26 (thedream).
16 godina

Za jednu državu poput Hrvatske nema smisla ulagati u proizvodnju i računati na istu, jer to će propasti.

Da sam u politici, moj prijedlog bi bio da svake godine utrošimo 20% proračuna na bušenje Velebita, dok ne pronađemo naftu...samo to će nas odvesti prema boljoj budućnosti {#}

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Za jednu državu poput Hrvatske nema smisla ulagati u proizvodnju i računati na istu, jer to će propasti.

Da sam u politici, moj prijedlog bi bio da svake godine utrošimo 20% proračuna na bušenje Velebita, dok ne pronađemo naftu...samo to će nas odvesti prema boljoj budućnosti {#}

A zašo ne Slavoniju ? Mislim prema svemu sudeć

a) manja nadomorska visina

b) geološki gledano to je uglavnom zemlja

c) panonsko more

17 godina
thedream kaže...

1) Ne ide prvo društvo nego prvo ide pojedinac, društvo je zajednica pojedinaca, kad je pojedinac trul, kao što je  - i društvo kao cjelina je trulo. Filozofija - koja to nije.

2) Objasni ti radniku koji nije vidio plaću pola godine a radi u toj istoj tvornici 30g, da ga je - "sustav" iznevjerio. Pa nije njega nikakav sustav iznevjerio, to je onaj isti sustav koji ga je te silne godine i hranio. Političke, socijalne, gospodarske i ekonomske elite, nisu ono što predstavlja sustav već ono što ga ništi, ne može 1% nacije živjeti dobro i predstavljati sustav, neka je i 5%, a 95% crkavati.

3) I taj radnik je dio sustava, kako da on mijenja sebe, i s čim da ide naprijed kada mu se dogodi Đakovština ili Kamensko? Jedini sustav koji je potreban ovoj zemlji je pravosudni i kazneni. Da se ta dva primjereno i proporcionalno zlodjelima usklade, mislim da bi odrezao glavu problemu, i prije nego li je nastao.

1) Ovo je neki tvoj "original research" što bi eufemistički rekli na Wikipediji... :-). 

2) Prvo, kod nas ne postoji "isti sustav" 30 godina, tako da je primjer slobodnolebdeći.

BTW, poznato je da neki sustavi (biološki, mehanički, društveni...) mogu uspješno raditi neko vrijeme, a na kraju riknuti zbog inherentne greške u sustavu. Dosta komplicirano za objasniti u dvije rečenice, ali potrebna je negativna povratna sprega (karakteristika bioloških sustava, na engleskom terminu dodaju i riječ "stable" - stable negative feedback loop, da bi se bolje shvatilo o čemu se radi).

Ti možeš osiromašiti smjesu u benzinskom motoru zbog čega će on neko kratko vrijeme raditi "bolje", odnosno davat će veći broj okretaja i više snage, ali će se daleko brže grijati i pregrijati, te će na koncu blokirati. Gledaš li kratak isječak njegovog rada kada on radi na 8.000 okretaja i usporediš li ga s drugim takvim motorom koji s normalnom smjesom radi na 5.000 okretaja, ti bi za tih destak sekundi mogao pomisliti da je ovaj osiromašeni "uspješniji". Jedino što taj osiromašeni radi tek frakciju vremena koju će raditi ovaj "neuspješni" koji radi u okviru parametara koje materijal može podnijeti.

3) Pravosuđe je sranje, slažem se, a zatvora je premalo i nekomforni su, ako na to misliš.

Problem ipak ostaje ako je inherentni dio sustava ideologija odnosno mantra da je pohlepa zapravo dobra jer mutatis mutandis na kraju dovodi do općeg društvenog dobra, ondosno pohlepnici za sobom povlače razvoj društva, što je mantra liberalnog kapitalizma.

Točno je, međutim, po svim statistikama, da pohlepa u ovom društvu pogoduje pohlepnicima i doprinosi tehničkom napretku, dok se društvena nejednakost povećava. Na taj način hiperprodukcijom dobara imamo tehnologiju kojom bismo već sada mogli  lako nahraniti 12 milijardi ljudi, a ipak se viškovi hrane bacaju dok u nekim dijelovima svijeta ljudi i dalje gladuju. Imamo lijekove za sve najvažnije bolesti koje ubijaju ljude diljem svijeta, ali se i dalje umire od malarije, kolere, tuerkuloze i side u nerazvijenim zemljama jer se ljekovi prodaju po "tržišnim cijenama", a kada neke zemlje poput Brazila, Kenije, Indije i drugih krenu državnim novcem graditi državne farmaceutske kompanije koje proizvode lijekove i prodaju po proizvodnim cijenama, onda organizacije "za zaštitu tržišnog natjecanja i slobodne trgovine" isti tren dreknu buneći se protiv "kršenja pravila tržišne utakmice" i guranjem države "gdje joj nije mjesto, čime uništava privatnu konkurenciju".

Iste te organizacije se mukom zamukoše kada države interveniraju vojno u drugim državama.

Od lošeg roda nema dobrog ploda. Kapitalizam je društvo koje društvenu nejednakost, što znači patnju i nestašicu na jednoj strani, kao "poticaj" jadnicima da daju sve od sebe da isplivaju iz govana, te preobilje na drugoj strani (kao uzor kojem treba težiti), prihvaća kao ne samo inherentno normalan način društvenog uređenja, već jedini prihvatljiv. Često se krije iza demokracije, poistovjećujući jedno s drugim.

Zbog toga ga treba rušiti. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 14:45 (Drago).
15 godina
neaktivan

1. A baš sad i od vraške važnosti što je, kad moraš mijenjati sebe, da bi mogao promijeniti pa i shvatiti svijet oko sebe. Inače te život poprilično zaobiđe, i da, to govorim iz dosadašnjeg iskustva, pretenciozno je reći risirč, vraga risirč.

2. Sustav, a tu neki drugi radnici rade sada, pogotovo u primjerima koje sam naveo? Neki drugi narod ovdje živi u ovoj zemlji, u odnosu na onaj prije 30g? Mislim da baš i ne. Samo je taj isti narod upoznao pojam elitizma, kroz najgori mogući paravan, što si odlično rekao zvan kapitalizam i demokracija, ne znam što se iza čega krije, i o tome bi se dalo.

To da se sustav promijenio stoji, ali sustav čine njegovi elementi, pa i ti radnici kao temelj sustava. Mislim da su oni prilično zaostali jbg, u odnosu na svoje vlasnike, članove uprava i slično, koji su brže skopčali blagodati privatizacije na hrvatski način. Glupog li radnika, radi i očekuje da će za to biti plaćen.

Utoliko se sustav promijenio, to stoji da. Ali temelj mu je isti - radnik. Uz sve finese i varijacije na temu, od industrijsko-tehnološkog, preko IT napretka i automatizacije, mislim da se zaboravilo, zanemarilo i izigralo - čovjeka.

Ako dozvoliš, s te iste wikije -

Društvo se može definirati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi.

Mislim da smo u posljednjem prilično zakazali, ali odnekud je to došlo kvragu, pa nisu odnosi uspostavljeni izvana pa ljudima nametnuti, da nam je netko tim kapitalizmom rekao ok ekipa sad ćete se ponašati kao đubrad, ljudi odnosno pojedinac i pojedinci su ih sami razvili, za njih glasali ili birali, i krenuli ih izvrtati i nametati po nekim sirovim principima, opet - kako si sam rekao, u duhu tog istog kapitalizma popularno - tko jači, taj kvači. Gotovo nemoguće mi je išta napisati u obranu kapitalizma, kad ga smatram prilično kako sam rekao đubretarskim sustavom.

Gotovo u osnovi netko( baš netko, 90% valjda ) mora imati malo, da bi se preko njegovih leđa mala koncentracija ljudi obogatila.

3. Ne znam što bi rekao, mogu samo upitati dipla ili tebe za mišljenje o društvenim elitama, koliko sam upoznat uporište imaju u humanizmu koje naglasak stavlja na čovjeka i njegove potrebe, čemu onda kvragu izdizanje pojedinaca u vidu elitizma?

Automatski će netko manje vrijediti i imati manje mogućnosti, kako bih rekao, u startu. Staviš čovjeka u prvi plan na način da ga segregiraš, briljantno. Na to se onda nadoveže moć, političke elite, ekonomske, religijske i ostale, i dobiješ današnji svijet, gladi, rata, pa i surovog kapitalizma.

Nemam baš neko znanje o elitama pa ako bi me netko, pogotovo dipl. mogao uputiti bar na neku korist od formiranja istih. Ako je točno, u humanizmu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 12:15 (thedream).
16 godina
woodgamesfx kaže...

c) panonsko more

Pomalo glupo pitanje...bušenje Velebita je daleko skuplje, a to je način na koji Hrvatska investira u razvoj...što skuplje, to više šlaga na vrhu za neke {#}

16 godina
neaktivan

E ona reklama od SDP gdje priča Tarik F. I kad kaže Bože kako je lijepa ova zemlja, to mi je tako lame kad SPD nevjeruje u Boga a vjerujem i većina iz koalicije.

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 12:56 (Praetorian1).
16 godina
neaktivan

SPD?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Praetorian1 kaže...

E ona reklama od SPD gdje priča Tarik F. I kad kaže Bože kako je lijepa ova zemlja, to mi je tako lame kad SPD nevjeruje u Boga a vjerujem i većina iz koalicije.

SDP je pravna osoba i nekako sumnjam da pravna osoba moze vjerovati ili ne vjerovati.

SDP je naime pun pojedinaca, a i simpatizera koji su individualne osobe i tako imaju pravo na izbor vjerovanja ili ne vjerovanja.

Kao sto mozda znas ili ne znas, predsjednik RH dr. Ivo Josipovic i clan SDP-a je agnostik sto nikako ne negira postojanje boga.

Ovo sto si rekao je ionako postapalica i nema neke prevelike veze sa vjerovanjem.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 12:58 (Psiho246).
15 godina
neaktivan

Moja profa sa PDS-a, dobro i kaže, tko će ovom narodu reći istinu?

http://danas.net.hr/novac/page/2011/11/23/0192006.html?pos=n1

Cemetary gates
16 godina
Praetorian1 kaže...

E ona reklama od SDP gdje priča Tarik F. I kad kaže Bože kako je lijepa ova zemlja, to mi je tako lame kad SPD nevjeruje u Boga a vjerujem i većina iz koalicije.

Lame je sa tim "Bože" i bez toga, jer je nakaradno idiotno.

Ja iskreno ne shvaćam sve te spotove, jer mi je teško to shvatiti. Ne padam na reklame i takve idiotarije, jer u reklamama tražim konkretne stvari, ali pretpostavljam da nekomu sa mentalnim oštećenjem može napraviti prevagu u odluci za koga glasovati.

Kada gledam, ovako sa strane, ne mogu se odlučiti koja reklama mi više ide na *****, ova super-duper optimistična "drž'mo se za ruke i zapjevajmio od sreće" reklama od koalicije, ili retardirani mračnjak od HDZ-a.

15 godina
neaktivan
eevek kaže...
Praetorian1 kaže...

Lame je sa tim "Bože" i bez toga, jer je nakaradno idiotno.

Ja iskreno ne shvaćam sve te spotove, jer mi je teško to shvatiti. Ne padam na reklame i takve idiotarije, jer u reklamama tražim konkretne stvari, ali pretpostavljam da nekomu sa mentalnim oštećenjem može napraviti prevagu u odluci za koga glasovati.

Kada gledam, ovako sa strane, ne mogu se odlučiti koja reklama mi više ide na *****, ova super-duper optimistična "drž'mo se za ruke i zapjevajmio od sreće" reklama od koalicije, ili retardirani mračnjak od HDZ-a.

Ma goni je u k*rac umislila je sebi onaj Tuđmanov poziv na obranu domovine.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

...to mi je tako lame kad SPD nevjeruje u Boga a vjerujem i većina iz koalicije.

LOL Koja glupost.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

JA ČU  GLASATI ZA HDZ ZATO  ŠTO SAM KATOLIK I VIJERUJEM   U BOGA ,A AKO TI    VIJERUJEŠ U BOGA  GLASAČEŠ I TI ZA HDZ.

SVAKO     KOJI DADE   GLAS ZA SDP DAJE GLAS ZA ĐAVLA.NEDAJMO     DA OVU NAŠU LJEPU ZEMLJU UNIŠTE SOTONINI SINOVI  I VANBRAČNA DIJECA   JUGONOSTALGIČARA!

~~~ Kad ju žvajznem, sva je plava ~~~
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 13:54 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan

Prijetelju nema šanse da ću glasat za HDZ, ako on pobijedi ja ću sjest u auto navest se koliko ide i spucat se u zid.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 13:39 (Praetorian1).
17 godina
eevek kaže...

Zato je država do 90te imala (ne puno), ali nekoliko tvornica koje si izvozile teške strojeve i sličnu mašineriju itd. itd. i to posvuda ... tipa glavni proizvodni trak u glavnoj tvornici u Wolfsburgu, a to je samo jedan primjer ... ako si kvalitetan i pouzdan naći češ kupca za svoj proizvod ako nije bolesno preskup -- to smo imali, ali je doslovce uništeno - u tim slučajevima, tipa Prvomajska, nisu rascjepkane neuspješne tvrkte već uspješne i u potpunosti uništene ...

Ako smo mogli prije mogli bi i sad --- imaš primjer brodošradilišta koji imaju varioca koliko želiš varioc se može prekvalificirati da vari nešto drugo osim brodova koje ne mogu prodati kako treba vec 20 godina -- ali kad im je predloženo da proizvode dijelove za vjetroelektrane gdje je porast svjetskog tržišta trenutno (a i bio je unatrag 5-6 godina ili više) sličan eksponencijalnoj krivulji - onda su rekli da oni proizvode samo brodove i što će netko njima išta gurati - a dotle ostatak države pokriva njihove dugove lovom koja je mogla biti uložena u nešto uopće potencijalno profitabilno - samo u 2011 => 13 MILIJARDI kuna saniranja gubitaka brodogradilišta (je najveći pojedinašnji/godišnji iznos, ali i da je jednokratan, a plaćalo se i ranije manje (da se sve zbroji to bi bilo zanimljivo vidjeti)

Sramota - loše vodstvo i tvrdoglavost samih ljudi pomiješana opće raširenom korupcijom odozdo i odozgo je prekrasan recept za propast...

17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Prijetelju nema šanse da ću glasat za HDZ, ako on pobijedi ja ću sjest u auto navest se koliko ide i spucat se u zid.

ONDA SI TI   SOTONIN ŠEGRT.

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 13:54 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan

BOlje i to nego HDZov{#}

16 godina
i_rambo_plache kaže...
Praetorian1 kaže...

ONDA SI TI SOTONIN ŠEGRT.

Nekako mi se čini da je obrnuto...

Ja vjerujem u Boga bio na vlasti HDZ ili SDP ili neznam tko već.

Jedno je vjera u Boga a drugo je gledati dali ćeš imati što dati svom ditetu isti sljedeču godinu..... Sa ostankom HDZ-a na vlasti čemo sigurno biti gladni, a za ove ostale se barem možemo nadati da će nam biti bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 13:50 (amater_2).
15 godina
neaktivan

Stanite skroz blizu jedan drugoga da bude jači signal, pa ću vam istjerati tu probavnu smetnju, đavla kako ste već rekli..

Cemetary gates
16 godina
i_rambo_plache kaže...
Praetorian1 kaže...

JA ČU GLASATI ZA HDZ ZATO ŠTO SAM KATOLIK I VIJERUJEM U BOGA,A AKO TI VIJERUJEŠ U BOGA GLASAČEŠ I TI ZA HDZ.

SVAKO KOJI DADE GLAS ZA SDP DAJE GLAS ZA ĐAVLA.NEDAJMO DA OVU NAŠU LJEPU ZEMLJU UNIŠTE SOTONINI SINOVI I VANBRAČNA DIJECA JUGONOSTALGIČARA!

Ti ces glasati za HDZ zato sto si katolik?!?!?! Ti se salis

Pa daj glasaj onda za onog gramzivog popa Grubišića i njegovu korumpiranu crkvu, ili rađe odi u tu istu crkvu izmoliti par krunica a ne trositi svoj glas na lopine.

I HDZ i SDP i sve ove stranke i nezavisne liste u hrvatskoj su takva komedija, govno do govneta, pa smijem im se svaki dan na onim suceljavanjima kad ih vidim, kako su spremni zavarati narod lijepim rijecima samo da bi dosli do fotelje u saboru i da bi njihovim guzicama bilo lijepo, ma treba streljati sve.

17 godina
neaktivan

Ako nisi shvatio, Rambo malo za*ebaje.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
14 godina
odjavljen
17 godina
dedaa kaže...

Pa daj glasaj onda za onog gramzivog popa Grubišića i njegovu korumpiranu crkvu, ili rađe odi u tu istu crkvu izmoliti par krunica a ne trositi svoj glas na lopine.

I HDZ i SDP i sve ove stranke i nezavisne liste u hrvatskoj su takva komedija, govno do govneta, pa smijem im se svaki dan na onim suceljavanjima kad ih vidim, kako su spremni zavarati narod lijepim rijecima samo da bi dosli do fotelje u saboru i da bi njihovim guzicama bilo lijepo, ma treba streljati sve.

Zato jer (pro - pro - pro- prooooooot!) - "Svi su oni isti!".

To je kao kad frajera napuca cura, a nakon toga u birtiji pijano prtlja: "Sve su one kurve... još jednu turu za druzštvo pod šankom... hik..."

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
dedaa kaže...

To je kao kad frajera napuca cura, a nakon toga u birtiji pijano prtlja: "Sve su one kurve... još jednu turu za druzštvo pod šankom... hik..."

Eh, kurve..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 14:42 (thedream).
16 godina
Drago kaže...
dedaa kaže...

Ma ne, nisu isti, sve su to dusice koje najmanje brine vlastiti novcanik, a najvise ih brinu gradani RH odnosno dobrobit malog covjeka. Cekaj, kako se zove ona stranka?

Stranka slavonske ravnice, hahaha, koja smijurija. A di je cigan Braco i Pernar koji polaze tecaj sivanja i kuhanja u Baltazaru za cca 16k godisnje, i on mi glumata politicara kao fol i da se razumije u politiku. Sramota.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
woodgamesfx kaže...

c) panonsko more

Pomalo glupo pitanje...bušenje Velebita je daleko skuplje, a to je način na koji Hrvatska investira u razvoj...što skuplje, to više šlaga na vrhu za neke {#}

Dump me LOL

17 godina
dedaa kaže...

Ma ne, nisu isti, sve su to dusice koje najmanje brine vlastiti novcanik, a najvise ih brinu gradani RH odnosno dobrobit malog covjeka. Cekaj, kako se zove ona stranka?

Stranka slavonske ravnice, hahaha, koja smijurija. A di je cigan Braco i Pernar koji polaze tecaj sivanja i kuhanja u Baltazaru za cca 16k godisnje, i on mi glumata politicara kao fol i da se razumije u politiku. Sramota.

Ma reci ti nama koja je tebe stranka konkretno razočarala. Ono - za koga si glasao, pa su ti i svi drugi omrzli?

This space for rent!
17 godina
protjeran

ivan dragi - No u jednom se slažem s tobom. Jako je loše to što nema javne rasprave i što se ljude ne pita za mišljenje. Neki srce daju za EU mada nemaju pojma što ona predstavlja, neki seru po EU iz istog razloga.

Kao otvorio se neki portal za informacije o EU a pol ljudi ni nema internet.. slični alibi potezi i meni idu na jetra.

Razne "nezavisne" ankete pokazuju kako Hrvati podržavaju ulazak u EU. Nebi to bilo tako sumnjivo da se nije išao mijenjati Ustav u kojem su prepravili odnosno "ublažili" način na koji se pristupa drugim asocijacijama.
Umjesto dotadašnje natpolovične većine svih upisanih birača, ubuduće će biti dovoljna većina birača koji pristupe referendumu. Ako su toliko sigurni da Hrvati podržavaju ulazak u EU, nebi prepravljali Ustav.

Isto je sumnjivo potpisivanje pretpristupnog ugovora a da se prije toga nije pitalo narod na referendumu da li je za ulazak u EU.
Mogu oni pričati što god žele i kako je to uobičajena praksa ali rade ražanj dok je zec u šumi, ili znaju nešto što mi ne znamo?

Nismo mi usamljeni slučaj kada je riječ o političkim manipulacijama i manipuliranju narodom. U Britaniji su političari nešto trabunjali o referendumu o izlasku iz EU. Ipak su odustali od toga. Valjda oni znaju što je najbolje za njihov narod kao i naši. Vole se političari iz Europe kititi demokracijom kada im odgovara.

Koliko ćemo plačati grčke orgije?

mac92 - 1. Smanjio plaće svim zastupnicima i ministrima na 7000 kuna.

Također ukidanje povlaštenih mirovina. Ne smije biti svetih krava. Mirovina je stečevina a ne povlaštena kategorija.

mac92 - 12. S obzirom da je Dunav (neka me netko ispravi ako nije točno) poplavio prije 2-3 godine uz Dunav bih iskopao (napravio) nekoliko jezera koja s automatskim sutavom da se podigne neka brana koja priječi da Dunav se ulije u jezero ako je prešao kritičnu razinu vodostaja.

Uzrok je prestanak vađenja šljunka radi neke ekološke spike i vjerojatno političkog kriminala.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/149192/Vukovarci-pijesak-iz-Dunava-uvoze-iz-Srbije.html

mbaksa - Puno priče, a mlijeka nigdje. Počni već jednom davati mlijeko. Opet filozofiraš (u derogativnom smislu), umjesto da daš konkretne savjete što učiniti u ovoj situaciji. Ispljuni već jednom te savjete i argumente kojih si tako pun!Što učiniti da ne bankrotiramo? Ili ako je tebi bankrot nešto sasvim prihvatljivo i smatraš da je dobro za Hrvatsku da ostane i bez ovo malog što joj je ostalo (par državnih kompanija, Hrvatske šume i Hrvatske vode - dakle, prirodni resursi), onda objasni što KONKRETNO napraviti da ljudi u Hrvaskoj žive ko ljudi, a ne da ih većina živi u siromaštvu, da jedva spajaju kraj s krajem (ma vraga - kraj s krajem mogu spajati samo tako da žive ispod svih razumnim standarda, da se ustežu pred svim što im nije nužno za puko preživljavanje).

Evo rješenja:

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice