Ne ide prvo društvo nego prvo ide pojedinac, društvo je zajednica pojedinaca, kad je pojedinac trul, kao što je - i društvo kao cjelina je trulo. Filozofija - koja to nije.
Objasni ti radniku koji nije vidio plaću pola godine a radi u toj istoj tvornici 30g, da ga je - "sustav" iznevjerio. Pa nije njega nikakav sustav iznevjerio, to je onaj isti sustav koji ga je te silne godine i hranio. Političke, socijalne, gospodarske i ekonomske elite, nisu ono što predstavlja sustav već ono što ga ništi, ne može 1% nacije živjeti dobro i predstavljati sustav, neka je i 5%, a 95% crkavati.
I taj radnik je dio sustava, kako da on mijenja sebe, i s čim da ide naprijed kada mu se dogodi Đakovština ili Kamensko? Jedini sustav koji je potreban ovoj zemlji je pravosudni i kazneni. Da se ta dva primjereno i proporcionalno zlodjelima usklade, mislim da bi odrezao glavu problemu, i prije nego li je nastao.
Onda si i ti trul... 
Inače, slažem se sa tvojim postom....
Problem je kod nas što se ništa ne proizvodi...
Moglo bi pola milijuna raditi na poljoprivredi u Slavoniji...Ali ne...to se ne isplati...
Nadalje, sve tvornice su rasprodane i uništene radi par tisuća kvadrata zemlje ispod njih...
Mislim da je rješenje kao u Kini, kad zajebeš narod i državu za velike pare, metak u čelo, pa da vidimo...
Ma nema diskusije, apsolutno, ali obrazujem se koliko mogu maksimalno i trudim se napredovati. Prošao sam dvadesetak razgovora za posao (to je ništa, da se razumijemo, spram nekih ljudi koje znam i koji ih broje u stotinama, doslovno), radio nakratko u tri poduzeća dok nisam završio u trenutnom gdje sam na neodređeno primljen nakon 2g.
Nisam, hoću reći, čekao svoju priliku. Tražio sam ju. I ne manje bitno, nisam ju još našao i afirmirao se, želim više i mogu više.