Apropo wikipedije:
Wikipedija je preopširna da bi se na lak način donio nekakav zaključak, jel ona kvalitetna ili ne.. Ona je svakako dobro (a možda i poželjno) polazište za neke radove odnosno kao dodatan izlaz iz sljepe ulice. Ili čisto kao neka vrsta "trivia" članka.
Primjerice u vezi nekakvih radova iz povijesti i klasične filologije često sam dolazio do korisnih knjiga, znanstvenih članaka itd, preko wikipedije (dakle one reference na dnu stranice). Možda je to easy way, no kod profesora nisam primjetio nekakvu vrstu negodovanja, pače, čak su na simpatičan način poticali korištenje interneta u istraživanju (možda jer su svi bili stari pa im je to bilo simpatično - neznam). Dakle naveo bih na kraju i wikipediju kao jedan od izvora. No naravno da je loše i veoma neozbiljno koristiti samo wikipediju kao izvor, no netko tko piše znanstvene radove to ionako zna, kao što zna da se ne može osloniti samo na jedan jedini izvor bio on enciklopedija britanika ili "hiljadu zašto hiljadu zato".
Dakle neki radovi na wikipediji su kvalitetni neki katastrofalni no sve u svemu osobno mi se pokazala kao korisna u mnogim situacijama.
Apropo EU:
Hrvatska, kao država, i svi ljudi koji žive u njoj trenutno previše ovise o EU, ne samo ekonomski i geografski, pa nam je dakako bolje da nismo izvan nje. Što zbog lakšeg kretanja unutar Europe, što zbog novog tržišta koje se otvara hrv. tvrtkama što zbog svih ostalih pozitivnih stvari koje su pozitivne u EU. Fala bogu da EU nije nekakva "obećana zemlja" u kojoj će nam dijamanti padat s neba, no to je i za očekivati.
Nisu mi pretjerano jasni zagovaratelji u opziciji našeg ulaska u EU. Često čujem argument, zašto ne bi bili nesvrstani itd. Pa mi sad ionako već nismo nesvrstani. Nemojmo se zavaravati iluzijama o Švicarskoj ili Norveškoj. To nema veze sa "nesvrstanima".
I čuo sam jedan zanimljivo sarkastičan komentar. (mislim da je jedan kolumnist - neznam medij - nešto slično i napisao u svojoj kolumni aludirajući na kretene iz HDZ-a koji nisu ništa znali, i na to kako su nam kola, nakon njegova odlaska krenula nizbrdo).
"Pa kada je dr. Ivo Sanader bio toliko sposoban i inteligentan menađer da sâm vodi cijelu operaciju izvlačenja milijardi iz budžeta, bez da ijedan član vlade-HDZ-a zna za to, istovremeno vodeći tu istu Vladu i HDZ, uza sve strane investicije koje su "cvale" u to vrijeme (misli se na razdoblje do 2009.), rekordno smanjenje nezaposlenosti (2008) i daleko veći životni standard općenito(u odnosu na danas) unatoč prevelikom državnom aparatu .. pa sunce mu poljubim.. VADI GA IZ ZATVORA, NEKA KRADE KOLIKO HOĆE, SAMO DAJTE MU DA PONOVO VODU OVU DRŽAVU."

.
Freedom is just another word for nothing left to loose ...