Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.041.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...

..A to da te brojke nisu bitne ... pokazuje samo koliko nam je već svima svejedno ...

- i nisu bitne brojke. Bitni su ljudi (standard), a tumačenje (brojki) je ovisno o poziciji-pogledu.

Stvarno bitni brojevi su ukupna zarada (društva, pojedinca-obitelji) i raspodjela te zarade. Postoje Šeici koji imaju dijamantne RolsRolsiće, hollywoodski glumci.. pitanje je samo koliko daju novca drugima (priliku za zaradu ili za život). Oko M.Jacksona je stotinjak lešinara, menagera, obitelj i prijatelji, svi oni su živili na račun bijelog crnca, pa i sad kad je mrtav (godišnji tantijemi su ogromni). Svatko u njegovoj blizini vrlo lako posjeduje Porsche a da je bez dana posla ili na burzi... Jednako radi država, mafija, ubiru novac, dijele ga. Pitanje je samo tko sudjeluje u dijeljenju i koji omjer. Najmanje je (danas) bitno radno mjesto (proizvodnja) važnije je imati uslugu, neko pravo kao licencu i sl. Dok radnici u JARovim rudnicima nisu bogataši, dakle ništa ne znači raditi (ili biti nezaposlen) nego imati ili nemati novac, odnosno pristup novcu, po bilo kojem kriteriju (pa i ne nužno zakonitom, moralnom itd. kao lopov, sponzoruša ili parazit). U suprotnom bi Švicarci bili siromasi, dok bi spomenuti JARovci bili bogati. Istovremeno (hipotetski) bi mogli imati jednaku (ne)zaposlenost kao Švica, ali to ne znači da bi imali jednak standard (nemamo banke, čokoladu i kuku-satove..). Čokolada kao sirovina raste u švicarskim alpama? Satove mogu proizvoditi japanci, kinezi, turci.. ali je brand važniji. Recimo da samo na banke švicarska ima prednost prirodne predispozicije (sarkazam, dublji, povezan s geopozicijom i interesima svih okolnih zemalja).

Pouka, nije važno raditi, nego imati (sirovinu ili ideju). Problem je što sve više ljudi nema (čekaju da im se da...).

- Neće ni imati ako čekaju na burzi. Nasuprot JARovim rudnicima su npr AUS rudari, koji rade za sebe, koji su upravo zato postali dovoljno bogati, nauprot da su radili kao nadničari za drugog. Radite za sebe, ne za drugog. U međuvremenu smišljajte nešto dali je to pjesma, nagradna igra, mehanizam ciferšlusa ili hotelska vješalica.. bilo što pa i vegeta, sumamed ili napucavanje lopte (nogomet), naravno i manekenstvo se tu nadovezuje.. ili napravite neku igricu (ne igru) koju ćete prodati po dolar na iStoreu. Posljednji iz ZG iz NY danas ima 7m$ od igrice.

- Možda ju je smislio sjedeći na burzi izigravajući stat.broj?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Sa ili bez ulaska u EU s ovim se slažem te iskreno katalizator tih promjena ne bi smjela biti EU isl. tj. sve one fraze koje nam se zadnjih godinu dvije serviraju oko početka i sprovođenja borbe sa korupcijom u našem društvu.

Inaće zagovornik sam EU integracije zbog činjenice da gledajuć s ove trenutne gospodarsko/ekonomske perspektive kod nas ne ulasak u EU mogao bi biti katastrofalno apokaliptičan, bez da govorimo o socijalno drušvenom aspketu .

Slažem se da bi bila trenutno katastrofa, samo zbog nedostatka znanja, volje, a i političkog pritiska EU-a. I njima treba novo tržište koje će poharati najveći. EU su praktički samo Njemačka, Francuska i Engleska, ostalo su sateliti na kojima oni debelo zarađuju.

Dobar primjer je grčka u koju je "uloženo" stotine miljardi eura, pa je sad frka panika. Iskreno se eu hebe za njih, ali ne i njihovim bankama, a banke kontroliraju države i eto ti "brige".

Ali da, u ovom trenutku i ovakva EU je bolja od bilo čega. Samo ne volim kako se predstavlja EU, kao neki veliki spas i utopiju.

hacktivist
17 godina
moderator
Bypass kaže...
Ali da, u ovom trenutku i ovakva EU je bolja od bilo čega. Samo ne volim kako se predstavlja EU, kao neki veliki spas i utopiju.

Mislim da nitko ne predstavlja EU kao neki veliki spas i utopiju, nego obično oni koji su protiv ulaska u EU kad objašnjavaju zašto su protiv ulaska u EU, kažu da EU nije veliki spas i utopija kakvim je predstavljaju zagovornici ulaska u EU, iako zagovornici ulaska u EU to u pravilu ne tvrde. If you catch my drift. {#}

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
pa ako EU sreže korupciju i strpa lopove u zatvor da ne budemo najlopovskija država, onda je to dovoljan napredak za mene

a kad to dvoje učiniš, onda će nam svima biti bolje

Nakon starih lopova, doci ce neki novi, ne brini se... proci ce jos nekoliko godina (desetljeca?) dok se ne promjeni ono najbitnije, mentalitet.

Bokte, nisam se slagao s karakternim skoro pa u nicemu, ali jednu stvar je bas lijepo napisao: "Katarza mora doci iznutra."

Apropos EU - zvakaca guma preko rupe na metalnoj cijevi. MacGyver style. Zena od bivseg kuma radi upravo na "projektima" koji mogu dobiti novac iz EU fondova... ona kaze da se taj novac rastace lijevo-desno kako kome zatreba, a projekti su totalne nebuloze.

Sisali su im fondove ovih zadnjih 10 godina (ili koliko vec EU postoji), sisat ce i dalje nakon ulaska. Problem je u tome da onda oni imaju pravo RH postavljati pravila i isisavati jedino sto je jos ostalo u RH - mozgove, jeftinu radnu snagu i prirodne resurse.

Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping and masturbation. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 15:44 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Mislim da nitko ne predstavlja EU kao neki veliki spas i utopiju, nego obično oni koji su protiv ulaska u EU kad objašnjavaju zašto su protiv ulaska u EU, kažu da EU nije veliki spas i utopija kakvim je predstavljaju zagovornici ulaska u EU, iako zagovornici ulaska u EU to u pravilu ne tvrde. If you catch my drift. {#}

Kvote za mlijeko i zabrana isključivog gospodarskog pojasa su jedan od razloga protiv ulaska u EU. Nije EU jedino tržište. Imamo Rusiju, Kinu i ostale za trgovanje.

Islanđani i dalje ne žele uči u EU koliko god se ta priča prodavala u medijima kako bi se bolje manipuliralo Hrvatima, "vidite i oni žele u EU".

Deset točaka Vaclava Klausa protiv Europske unije:

Točka 1.

Europska unija postat će država i imat će sve osnovne odlike jedne države. Imat će svoj ustav, svoje građane, svoj teritorij, svoje vanjske granice, svoju valutu, svoga predsjednika, svoga ministra vanjskih poslova itd. Imat će svoju zastavu, himnu i državni praznik.

Točka 2.

U toj novonastaloj državi federalnoga tipa, trenutačne zemlje članice bit će obične regije ili provincije.

Točka 3.

Ustav države Europske unije bit će nadređen ustavima zemalja članica. Čak će i cjelokupni pravni poredak EU-a biti nadređen pravnom poretku zemalja članica.

Točka 4.

Izraz ustavni ugovor kao takav je neprecizan i samo privremen. Ovaj će dokument biti ugovor među suverenim državama samo dok - kao ugovor - ne bude potvrđen u zemljama članicama. Tada će taj dokument postati pravi ustav.

Točka 5.

Pojam zajedničkoga suvereniteta koji je dosad bio prevladavajući, u današnjoj je staroj Europskoj uniji napušten i umjesto njega je stvoren nov paneuropski suverenitet. Države u novoj Europskoj uniji gube svoje, dosad, ekskluzivno pravo za stvaranje svojih vlastitih zakona.

Točka 6.

Građani zasebnih zemalja članica postat će građani države Europske unije s izravnim pravima i obvezama ove europske države.

Točka 7.

Zemlje članice moći će primjenjivati one ovlasti koji će im EU prepustiti, a ne obratno, što je bila izvorna ideja europskih integracija. Izvedene (sekundarne) zakonske odluke Europske unije bit će nadređene izvornim (primarnim) zakonskim odlukama zemalja članica.

Točka 8.

Europska unija, a ne zemlje članice, sklapat će međunarodne ugovore s ostalim državama.

Točka 9.

Važnost manjih zemalja članica, što znači i same Republike Češke, umanjuju se glasačkim postupcima (u usporedbi s trenutačnom situacijom koja je rezultat Ugovora u Nici) ustavnim ugovorom.

Točka 10.

Čak i u područjima donošenja odluka, u kojima će zemlje članice u budućnosti zadržati pravo veta, te odluke mogu u bilo koje vrijeme biti podređene glasu većine (dovoljno je da se predstavnici ili premijeri država Europske unije s njime slože, što znači da se može provesti bez mogućnosti da sabori pojedinih zemalja imaju mogućnosti sami o tome odlučivati, da ne spominjemo građane koji bi s time trebali izraziti svoje slaganje.

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Kvote za mlijeko i zabrana isključivog gospodarskog pojasa su jedan od razloga protiv ulaska u EU. Nije EU jedino tržište. Imamo Rusiju, Kinu i ostale za trgovanje.

Islanđani i dalje ne žele uči u EU koliko god se ta priča prodavala u medijima kako bi se bolje manipuliralo Hrvatima, "vidite i oni žele u EU".

Deset točaka Vaclava Klausa protiv Europske unije:

[...]

LOL? Europska unija je primarno gospodarska unija. Način vladanja državnika i suverenitet država se ne dira sve dok države nisu u kritično velikim dugovima. Svaka članica EU ima svoj ustav, zakonodavnu i izvršnu vlast, sudstvo, obrazovni sistem, zdravstveni sistem, vojsku... Samim time, izjava da članice EU nisu suverene, nije istinita.

~~~ Kad ju žvajznem, sva je plava ~~~
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Očito je da nemaš blage veze o tome što je EU!

Baljezganja o naddržavi su pogotovo slatka sada ,u jeku predizborne kampanje ,ali molim te ,ne ovdje!!

Now ,something completely diferent - Zašto se ljudi više boje ateista od ijednog vjernika?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 17:15 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Zato sto je vuk opasniji o ovaca. :)
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

dobro, je da je teško pratiti sve postove u ovoj temi, al brate ako nije ovo bilo bar pet puta linkano u zadnja tri dana...{#}

iddqd
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Wikipedija se nikada, ni pod kojim uvjetima, ne može citirati u ozbiljnom znanstvenom radu. Eventualno se dopušta u prikazima ili prethodnim priopćenjima, i to samo prilikom navođenja nekih biografskih podataka o nekom autoru, no onda se citira, navede datum i priloži screenshot tog dijela članka. I to je baš eventualno. Ne mogu vjerovati kakve sve stvari nađem ovdje.

U pravu si, ali meni bas nije jasno zasto... vecina ozbiljnih clanaka ima 'ozbiljne' radove referencirane na dnu, otkuda su izvucene informacije.

Tako da mi taj dio nema puno smisla.

Takodjer, osobno vise vjerujem necemu sto svatko moze uredjivati po vlastitom nahodjenju, gdje je konsenzus postignut izmedju velikog broja ljudi koji ponesto znaju (odnosno ne znaju) o temi, radije nego da jedan covjek napise knjigu pa je sad on autoritet. Svatko moze biti u krivu, pa cak i ako si autoritet na podrucju, nema tu apsolutno nista lose.

So break my twisted world - its the only way, and take these chains of gold, and let me die this way; please believe me I lost my soul today... My friend it's ending now - there's nothing left to say.
17 godina
neaktivan

da, samo što bi u znanstvenom radu trebao citirati originalni autorski rad na kojeg se pozivaš, wikipedija je posrednik.

Dakle, u znastvenom radu u redu je prepisati iz originala, nije u redu prepisati iz kopije. Što bi značilo što, znanstveni rad je samo ako se koristi znanje iz maksimalno druge ruke?... sve poslije je plagijat {#}

Edit: pardon, zanilo me, neću više trolat

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 21:15 (badmad).
16 godina
neaktivan
badmad kaže...

da, samo što bi u znanstvenom radu trebao citirati originalni autorski rad na kojeg se pozivaš, wikipedija je posrednik.

Dakle, u znastvenom radu u redu je prepisati iz originala, nije u redu prepisati iz kopije. Što bi značilo što, znanstveni rad je samo ako se koristi znanje iz maksimalno druge ruke?... sve poslije je plagijat {#}

M'da :-D Nije lako treba znat' umotat plagijat... :-D

Izgleda da se, k'o i stihovi, znanje trosi kad prelazi iz ruku autoriteta u narodnu predaju. Ali ono... naletis na ovakve clanke pa mi bude i jasno... naci ce ljudi svojeg boga gdje god mogu, dovoljno je da nesto ne razumiju... :-D

Ipak, na drugu ruku, bolje je ovako.

So break my twisted world - its the only way, and take these chains of gold, and let me die this way; please believe me I lost my soul today... My friend it's ending now - there's nothing left to say.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...

Wikipedija se nikada, ni pod kojim uvjetima, ne može citirati u ozbiljnom znanstvenom radu. Eventualno se dopušta u prikazima ili prethodnim priopćenjima, i to samo prilikom navođenja nekih biografskih podataka o nekom autoru, no onda se citira, navede datum i priloži screenshot tog dijela članka. I to je baš eventualno. Ne mogu vjerovati kakve sve stvari nađem ovdje.

U pravu si, ali meni bas nije jasno zasto... vecina ozbiljnih clanaka ima 'ozbiljne' radove referencirane na dnu, otkuda su izvucene informacije.

Takodjer, osobno vise vjerujem necemu sto svatko moze uredjivati po vlastitom nahodjenju, gdje je konsenzus postignut izmedju velikog broja ljudi koji ponesto znaju (odnosno ne znaju) o temi, radije nego da jedan covjek napise knjigu pa je sad on autoritet. Svatko moze biti u krivu, pa cak i ako si autoritet na podrucju, nema tu apsolutno nista lose.

Pretpostavljam da je stvar u tome što Wikipedia nema konkretno ime autora koje bi dalo težinu članku, niti je realno za očekivati da može ići u dubinu kao izvori na koje se referira -- pošto se nerijetko referira na 50+ izvora, koji mogu imati i po par-sto stranica.

Na kraju krajeva, Wikipedia je enciklopedija koja obuhvaća ama baš svako područje; i makar je sveobuhvatna, nema bogzna kakvu dubinu; što je, pretpostavljam, nedopustivo pri pisanju znanstvenih radova.

EDIT: no to, naravno, ne znači da joj išta fali za referiranje u raspravi na forumu. Niti da je netočna, što su neki forumaši znali implicirati -- naravno, govorim o en.wiki.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 21:20 (i_rambo_plache).
15 godina

Post pišem kao odgovor, mada to nije, jer me zdere mobilna verzija foruma (na operi nemam gumb za novu poruku).

Bez obzira na to što mi je ta činjenica otprije poznata, svaki put pošizim kad ju ponovno pročitam.

http://www.jutarnji.hr/florence-hartmann--haski-sud-je-zlocine-u-vukovaru-smatrao-prekompliciranima-za-stavljanje-u-optuznicu/988274/;jsessionid=FF33B9C8A5B19A7F5836090EC6AB3388.5

Trgovanje tužiteljstva i njihova poimanja optužnice za Vukovar su..... (nemam adekvatnu riječ za koju nebi popio karton). Još kad uzmeš u obzir činjenicu da nisu dostavili dokaze, koje je BiH trebala za tužbu protiv Srbije.

Ironija je još veća jer su oba suda smješteni u Hagu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 16:40 (mario.L_hr).
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
LOL? Europska unija je primarno gospodarska unija. Način vladanja državnika i suverenitet država se ne dira sve dok države nisu u kritično velikim dugovima. Svaka članica EU ima svoj ustav, zakonodavnu i izvršnu vlast, sudstvo, obrazovni sistem, zdravstveni sistem, vojsku... Samim time, izjava da članice EU nisu suverene, nije istinita.
Tko nam je nametnuo kvote?
 suverenitet država se ne dira sve dok države nisu u kritično velikim dugovima
Država ne može biti malo suverena, malo nesuverena, ili jesi ili nisi.
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
i_rambo_plache kaže...
1. Tko nam je nametnuo kvote?
 suverenitet država se ne dira sve dok države nisu u kritično velikim dugovima
2. Država ne može biti malo suverena, malo nesuverena, ili jesi ili nisi.

1. Nametnuli su nam kvote zato što ne žele da u zajednicu uđe gospodarski nazadna zemlja samo da parazitira na sisi EU. IMHO, sasvim opravdano. Ipak je to primarno gospodarska unija, a ne dobrotvorna ustanova.

2. Zaboravio si staviti moju cijelu rečenicu u citat: "Način vladanja državnika i suverenitet država se ne dira sve dok države nisu u kritično velikim dugovima."

S time da priznajem da sam izjavio glupost, pošto EU ne dira suverenitet njenih članica. Lapsus calami...

Nadodao bih još da su tih 10 Klausovih točaka čisto proricanje budućnosti EU, ništa drugačije od gatanja ciganke. Neosporivo je i da je Klaus iznio tih 10 točaka isprovociran Lisabonskim ugovorom. Dosad se nijedna točka nije ostvarila, a nekako sumnjam da bi se Unija, na već klimavim nogama, mogla održati kad bi te točke stvarno postale istinite.

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...

Poanta je ako se slažeš - da bude točno, a ne u što vjerujemo. {#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 15:46 (thedream).
14 godina
protjeran

malo sam zadnjih par sati švrljao po forumima i primjetih da su u anketama PROTIV ulaska Hrvatske u EU u jako velikom broju desničari, ljevičari u manjem broju, no ima ih.

ako pitate kako znam tko je ljevičar, tko desničar, znam (dugo sam na tim forumima) jer su to nickovi iza kojih stoje osobe koje su se tako već nekoliko puta deklarirale kao takve, pišu postove braneći svoje stavove bilo ljevičarske, bilo desničarske.

postavio bih ovdje anketu i baš me zanima  (mada ovdje ne znam tko je sklon kojoj političkoj opciji)

Na referendumu ću glasati ;

22 ZA ulazak Hrvatske u EU
12 PROTIV ulaska Hrvaske u EU
2 NEĆU izaći na referendum
1 Svejedno mi je
0 Što je to EU
Prof.dr.sc glazbeni producent, (bez sluha)
14 godina
odjavljen

Sad već vidim : "Čim uđemo u EU ja idem van raditi/studirati"! {#}

16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Ono što je svakako nedopušteno i s pravom ismijavano svugdje u znanstvenoj zajednici je "ozbiljno" citiranje sa wikipedije. Prvi i glavni razlog tome je što nema apsolutno nikakve raspodjele odgovornosti za napisano. Neki anonimac je koristeći neke izvore došao do nekog zaključka i naveo ga na wikipediji. S kime onda polemiziraš kad pišeš kontra toga? S kime se slažeš kada pišeš u korist tome? Dodatno, problem je što je ono stalno-mijenjajuća i podložna manipulaciji (kako faktičnoj tako i ideološkoj). Kada citiraš nekoga tko je nešto tiskao onda se slažeš s njime, napadaš njega, naslanjaš se na njega, odmičeš od njega, itd. Sa Wikipedijom nikad ne znaš i, u principu, anything goes.
thedream kaže...

Poanta je ako se slažeš - da bude točno, a ne u što vjerujemo. {#}

Pa, u pravu ste oboje, to sam i slutio.

However, meni je to najveci problem, valjda zato jer sve gledam tako rigidno. Meni je najnormalnije da se nesto ili "zna" ili "ne zna", i slus.

Totalno mi je apsurdna situacija gdje vise autora tvrdi svoju "istinu" a ti biras tko je u pravu, ovisno o tvojim stavovima.

Slazem se da je jako nezgodno pobijati anonimnu zajednicu, no opet u rigidnim znanostima - napravis teorem i eksperiment i ako prolaze, gotovo.

I pogotovu u vezi tocnosti - kad citam ikakvu knjigu koja se ne bavi mojom profesijom (recimo, nekakva knjiga o ekonomiji ili knjiga o obiteljskim vrijednostima) - obavezno proucim nabrzaka na internetu tko su autori, cisto da im vidim background. Jer ako vidim da je autor knjige o ekonomiji nekakav super dobrostojeci profesor na nekom faxu, vrlo vjerojatno covjek nece pisnuti ni slova protiv onoga sto mu je to omogucilo. Obiteljski psiholog koji je ujedno i tvrdokoran krscanin.... pa, znate i sami nastavak.

Samo zato sam mislio da je konsenzus bolji, jer nema opasnosti da individualac u znanost unosi osobne stavove.

Mozda se ova "opasnost" zapravo odnosi samo na 'rigidne' znanosti. Bo.

I am falling - to see what's left behind....... I am fallen - to you I must be blind.
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
1. Nametnuli su nam kvote zato što ne žele da u zajednicu uđe gospodarski nazadna zemlja samo da parazitira na sisi EU. IMHO, sasvim opravdano. Ipak je to primarno gospodarska unija, a ne dobrotvorna ustanova
Ne, nego radi toga što jače članice (prvenstveno Njemačka, Francuska) štite svoj interes i svoju proizvodnju, ograničavajući našu. Ne vidim kako bi se nazadna zemlja mogla razvijati ukoliko se kvotama ograniči njezin razvoj.
kizo2703 kaže...
Očito je da nemaš blage veze o tome što je EU!
Baljezganja o naddržavi su pogotovo slatka sada ,u jeku predizborne kampanje ,ali molim te ,ne ovdje!!
Baljezganje su ti one priglupe "Tu pripadamo" reklame.
Diplomat kaže...
Sad već vidim : "Čim uđemo u EU ja idem van raditi/studirati"
Što te sad sprečava?
14 godina
neaktivan

Tako svi kažete jedni bi u EU  a drugi ne bi, a na kraju ćemo svi kukati zašto nije kako smo zamislili.

Kada se uđe u EU idem u US studirati na koledž, tamo kažu se stekne više znanja jer u Americi je Informatika razvijenija nego kod nas (nemojte se ljutiti samo sam tako čuo).

Kalko1212 ingame
17 godina
moderator
kalko1212 kaže...

Tako svi kažete jedni bi u EU  a drugi ne bi, a na kraju ćemo svi kukati zašto nije kako smo zamislili.

Misliš, zašto nije onako kako smo zamislili prije desetak godina, dok je za Hrvatsku još bilo nade? Hrvatska je sad toliko upropaštena da jedino čemu se možemo nadati je da totalno ne bankrotiramo - ako će nam Europa pomoći u tome, super. Uzmi u obzir da je cijeli svijet u recesiji, uključujući Europu i dok se Europa ne oporavi, ne možemo očekivati da će nas ona spasiti - prvo moraju spašavati sami sebe.

kalko1212 kaže...

Kada se uđe u EU idem u US studirati na koledž, tamo kažu se stekne više znanja jer u Americi je Informatika razvijenija nego kod nas (nemojte se ljutiti samo sam tako čuo).

Informatika? što je to informatika? {#} BTW od koga si to čuo?

17 godina
kalko1212 kaže...

Da, istina. Mi ovdje jos uvijek racunamo na abake i to na FER-u, ovi na ostalim faksevima jadni samo s kamencicima rade...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
kalko1212 kaže...

Misliš, zašto nije onako kako smo zamislili prije desetak godina, dok je za Hrvatsku još bilo nade? Hrvatska je sad toliko upropaštena da jedino čemu se možemo nadati je da totalno ne bankrotiramo - ako će nam Europa pomoći u tome, super. Uzmi u obzir da je cijeli svijet u recesiji, uključujući Europu i dok se Europa ne oporavi, ne možemo očekivati da će nas ona spasiti - prvo moraju spašavati sami sebe.

kalko1212 kaže...

Informatika? što je to informatika? {#} BTW od koga si to čuo?

Hoću reći da ćemo samo uništiti sami sebe jer stalno država nešto prodaje, a ništa se ne događa jer sve političari uzmu a mi jedva spajamo kraj s krajem.

EU ajde ali prijatelj poznaje čovjeka u Španjolskoj, koja je ušla u EU i kaže da kada se uđe onda je najgore ali nakon par godina se poboljša.

Kalko1212 ingame
17 godina
moderator
kalko1212 kaže...
Hoću reći da ćemo samo uništiti sami sebe jer stalno država nešto prodaje, a ništa se ne događa jer sve političari uzmu a mi jedva spajamo kraj s krajem.

Ne razumijem kakve to veze ima s EU. Pa sve to smo već u učinili, a još nismo u EU.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
kalko1212 kaže...

Ne razumijem kakve to veze ima s EU. Pa sve to smo već u učinili, a još nismo u EU.

Trebaš shvatiti političari žele u EU jer će imati veće plaće, a neki čak pričaju (nisam ja to žene tračeve šire) da će onda naši političari opljačkati EU ili pak prodati našu zemlju nekom drugom.

Kalko1212 ingame
16 godina
mbaksa kaže...
kalko1212 kaže...

- ma kao da jesmo... zajednička bankarska groznica nas trese, gledamo merkelicu (umjesto neke misice, ili kako li se sad nazivaju sexyženke?)...

- tudi je takor, EU!!!

btw, naši političari su savršeni, sve ostalo je podla insinuacija (često utuživa, sjetimo se novih zakona). Zato kažem, političari su naše blago. Sanader je poseban dragulj. Dok smo gledali satove, on je naporno radio, často i bez dnevnice, ručka ili baterije mobitela (neobičan ručak, stol je prazan, samo neki papirić šeta.. to je restoran? weird! ja sam bio uvjeren da jo to filmska scena iz Kum-3 samo bez FBIa.. + i bez špageta na stolu).

Zašto uvodim ovaj 'dokaz'? Bezveze, ako može tužiteljstvo (uz blagoslov suda) mogu i ja. Je da će po takvim dokazima šjor Ivo biti vjerojatno poštenjačina, ali to se moglo i očekivati. Ili ste mislili da je nadimak Maestro slučajan?

btw,

nema teme o ovrhoviteljima, tj brača Erp ... T-mobile račun-hanžek-ovrha? Gdje su gongaši?

Kao i to da je opet netko u CERNu nešto krivo izračunao (km-mile itd..) jer Albert mora biti u pravu ;-) ili Tesla.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 22:57 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
mbaksa kaže...
kalko1212 kaže...

- ma kao da jesmo... zajednička bankarska groznica nas trese, gledamo merkelicu (umjesto neke misice, ili kako li se sad nazivaju sexyženke?)...

- tudi je takor, EU!!!

btw, naši političari su savršeni, sve ostalo je podla insinuacija (često utuživa, sjetimo se novih zakona). Zato kažem, političari su naše blago. Sanader je poseban dragulj. Dok smo gledali satove, on je naporno radio, často i bez dnevnice, ručka ili baterije mobitela (neobičan ručak, stol je prazan, samo neki papirić šeta.. to je restoran? weird! ja sam bio uvjeren da jo to filmska scena iz Kum-3 samo bez FBIa.. + i bez špageta na stolu).

Zašto uvodim ovaj 'dokaz'? Bezveze, ako može tužiteljstvo (uz blagoslov suda) mogu i ja. Je da će po takvim dokazima šjor Ivo biti vjerojatno poštenjačina, ali to se moglo i očekivati. Ili ste mislili da je nadimak Maestro slučajan?

btw,

nema teme o ovrhoviteljima, tj brača Erp ... T-mobile račun-hanžek-ovrha? Gdje su gongaši?

Kao i to da je opet netko u CERNu nešto krivo izračunao (km-mile itd..) jer Albert mora biti u pravu ;-) ili Tesla.

Da istina mi gledamo Merkalicu dok nam onaj lik iz Amerike, koji je izvuko milijune na padu dionica lijepo kaže Merkel je kriva za krizu u Europi (jer je Njemačka sa Francuskom glavna u EU) mi ko muhe bez glave, zujimo i kukamo i ništa ne poduzimamo.

Kalko1212 ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice