Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Ja ne kužim gdje samo nađu Ustaške poruke u Thompsonovim pjesmama. Slušao sam sve i jednu i ni u jednoj  nisam čuo nešto Ustaško (osim na početku Čavoglava "Za Dom spremni"). Imam negdje jedan cd sa baš Ustaškim pjesmama, i to je nešto skroz drugačije od Thompsona jer se zovu nešto u stilu "Večeras se Slobo peče" , "E moj čedo" itd. Ako ga iskopam, napisat ću koje sve pjesme su tu. 

Jaco,moja mater te traži!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 14:52 (vexx5555).
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
vexx5555 kaže...

Ako ga iskopam, napisat ću koje sve pjesme su tu. 

nemoj majke ti {#}

necemo valjda ponovno pokretati raspravu na tu temu.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina

Malo o curama koje su neki dan pretukle svoju vršnjakinju usred bijelog dana.

Očekujem jednog dana da ih vidim u crnoj kronici, po uglovima gdje zarađuju kao "dame noći" i slično...

Baš su fora curke {#}

Volim seks i rado ga se sjećam...
18 godina
neaktivan

stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju Ljiljana Buhač ocjenjuje Milanovića kao nepripremljenog i nervoznog, kaže da se vrpoljio... više ovdje

sandinista
18 godina
(s)izgoreo kaže...

stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju Ljiljana Buhač ocjenjuje Milanovića kao nepripremljenog i nervoznog, kaže da se vrpoljio... više ovdje

Kad čujem "stručnjak/inja za neverbalnu komunuikaciju" tražim nož...

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...
Mentalist kaže...

Nakon onakve rasprave o vjeri, dolaze na red ove rasprave najnizeg karaktera.

Nije ni bilo za ocekivati da cemo ih uspjeti izbjegavati cijelo vrijeme, a niti da ce biti dobre, pogotovo zato sto na forumu nema niti jednog Srbina koji bi raspravljao.

Tema foruma su događanja u hrvatskom društvu.

Drago kaže...
vexx5555 kaže...

Ja ne kužim gdje samo nađu Ustaške poruke u Thompsonovim pjesmama. Slušao sam sve i jednu i ni u jednoj  nisam čuo nešto Ustaško (osim na početku Čavoglava "Za Dom spremni"). Imam negdje jedan cd sa baš Ustaškim pjesmama, i to je nešto skroz drugačije od Thompsona jer se zovu nešto u stilu "Večeras se Slobo peče" , "E moj čedo" itd. Ako ga iskopam, napisat ću koje sve pjesme su tu. 

Nećeš

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 15:25 (Drago).
18 godina

Ta neverbalna sta vec je bi za mene rekla da sam il drogiran il da moram u ludnicu kad bi me malo pogledala :)

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
neaktivan

Da li se ovakva dogovaranja na Facebooku mogu koristit na sudu kao dokaz? Btw radi se o ovom.

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/09/16/0595006.html?pos=n0

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
15 godina
F1-IVO kaže...

Da li se ovakva dogovaranja na Facebooku mogu koristit na sudu kao dokaz? Btw radi se o ovom.

Ne,barem ne u nasem pravosudu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
F1-IVO kaže...

Mogu. Samo tužiteljstvo mora od providera dobiti ispise spajanja kojim potvrđuje identitet autora poruka. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sam pojam katolickog Boga je kontradiktoran i par pitanja koja sam postavio nije mi niti jedan pop, fratar ni profesor vjeronauka znao objasniti. Mozda Dipl bude...

1. Prvo glupo pitanje koje smo svi jednom postavili i na koje nisam dobio logicnki odgovor je - Ako je Bog stvorio svemir, tko je stvorio boga. Ako je bog oduvjek i zauvjek, isto se moze primijeniti na svemir.

2 .Ako je vec svemoguc i sveznajuc, cemu cijela ova prica sa zivotom na Zemlji i iscekivanjem sudnjeg dana? Ako vec zna sve, onda zna tko ce napravit kakvo sranje, tko ce u raj, a tko ce u pakao. Mogao je to odmah rijesiti, a ne nas tlaciti tisucama godina, s obzirom da je nas i njegov cilj uzivati u raju do beskonacnosti? Get to the point, God!

3. To opet povlaci pitanje slobode covjeka, odnosno slobodne volje darovane od strane Boga koju teolozi toliko vole spominjati. Ako je Bog sveznajuc i ako zna tko ce sto napraviti, onda zapravo nemamo slobodnu volju vec je sve predefinirano. Slobodna volja ne postoji. Ona je virtualna.

4. Cetvrta stvar, ako je bog svemoguc, koja je poanta borbe dobra i zla na sudnji dan? Ako je bog svemoguc, zar ta bitka vec nije unaprijed rijesena? Ako postoji opcija da bog izvuce kraci stapic, sto to znaci? Bog je mrtav? Sotona postaje bog? Mislio sam da je bog zauvijek...

6. Sesta stvar, ako bog voli sve ljude neizmjerno, ako je on ljubav i oprost, kako ih moze poslati u pakao? Mislio sam da on sve oprasta. Negdje sam cak citao da neki teolozi/filozofi smatraju da zbog te beskonacne ljubavi cak i ne postoji pakao?

7. Sedma stvar, ako je stvorio covjeka i sve ljude neizmjerno voli, i ako su svi ljudi nastali od Adama i Eve, zasto favorizira Zidove? Zasto je pomagao Mojsiju pobiti one kako se vec zovu. Zasto je utopio egipcane? Zasto je pobio nevinu djecu za vrijeme Pashe? Jeli bog ima svoje momente kada se pretvara u krvoloka?

Imam jos par pitanja koja mi nisu jasna, ali kasno je i ne mogu ih se sjetiti...

1. Bog postoji oduvijek, i jednog dana je napravio svemir. Znači svemir je tu nakon Boga

2. Mogao je ali nije

3. Kako ne postoji, ja u ovom trenutku mogu učinit sve što mi zakoni prirode dopuštaju. Kažeš da Bog zna što ćemo mi učinit, ali on nama ne određuje što ćemo učiniti. Mi sami donosimo odluke...

6. Bog svima daje priliku da ispovijede svoje grijehe, neke ljudi to jednostavno ne žele učiniti...

7. Pomogao je Mojsiju zato što njegov narod vjeruje u njega (Boga).

Sad tu još ostaje pitanje što se iz biblije ne treba shvaćat doslovno... ali to se nije moglo izbjeć. Jer da je prije 2 000 godina pisalo kako je zaista svijet nasto, ljudi uopće to nebi shvatili (ima hrpa pojmova koje ljudi iz onog vremena nebi razumjeli.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
18 godina
cuspajz kaže...

... lalalal 

Sad tu još ostaje pitanje što se iz biblije ne treba shvaćat doslovno... 

Objasnjenja ti nemaju nikakve logike. Nisu usvojena :)

Vezana za ovo zuto... tko odredjuje sto se shvava doslovno a sto ne? Crkva? Ona to interpretira kako njoj najvise odgovara.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
protjeran
Lol, izgoreo,nisam znao da tebi odgovaram..Da sam znao,nebi ni odgovorio..A i nisam se bavio nicim nacistickim :/...
Straight Edge
16 godina
protjeran
cuspajz kaže...

1. Bog postoji oduvijek, i jednog dana je napravio svemir. Znači svemir je tu nakon Boga

2. Mogao je ali nije

3. Kako ne postoji, ja u ovom trenutku mogu učinit sve što mi zakoni prirode dopuštaju. Kažeš da Bog zna što ćemo mi učinit, ali on nama ne određuje što ćemo učiniti. Mi sami donosimo odluke...

6. Bog svima daje priliku da ispovijede svoje grijehe, neke ljudi to jednostavno ne žele učiniti...

7. Pomogao je Mojsiju zato što njegov narod vjeruje u njega (Boga).

Sad tu još ostaje pitanje što se iz biblije ne treba shvaćat doslovno... ali to se nije moglo izbjeć. Jer da je prije 2 000 godina pisalo kako je zaista svijet nasto, ljudi uopće to nebi shvatili (ima hrpa pojmova koje ljudi iz onog vremena nebi razumjeli.

1.  Sta je radio cijelu beskonacnost prije nego sto je stvorio svemir, igrao mice?
  2.  Zato jer voli zabavu.
  3. Ako ti mozes raditi sve lose stvari, po 100. put se postavlja pitanje zasto ti bog to dozvoljava ako zna da je to lose.
  4. -
  5. -
  6. On im je dao da rade grijehe da bi mu se mogli ispricati. Ja da slusam tebe da mi kazes da ces me udariti, potpises dokument kojim govoris da ces me udariti u odredjeno vrijeme i odredjenom mjestu i opet ti dozvolim da me udaris, i onda da cekam tvoju ispriku da te ne bi mucio cijelu beskonacnost?
  7. LOL, Židovi su prokleti jos otkako je Isusa izdao jedan.
And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 15:40 (Mentalist).
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Malo o curama koje su neki dan pretukle svoju vršnjakinju usred bijelog dana.

Očekujem jednog dana da ih vidim u crnoj kronici, po uglovima gdje zarađuju kao "dame noći" i slično...

Baš su fora curke {#}

Citam vijest, kaze nitko od prolaznika nije pomogao curi dok su ju cipelarile. Pa jao, da sam se tamo zatekao, ne znam stvarno, nebi ih tukel, al bi ih tak zasamaral svaku da bi si zapamtile. A tek dok vidim tu razinu pismenosti, dode mi da izbacim grah kojeg sam se malo prije najel, al na kontra stranu. A i ovi kreteni sa tog Danas hr-a, umjesto da objave ta imena, oni ih cenzuriraju. Uh, sad sam se nazivciral idem prosetat da se malo skuliram.

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Citam vijest, kaze nitko od prolaznika nije pomogao curi dok su ju cipelarile...

Postali smo bezosjećajni i besćutni.

Prije jedno godinu dana u autobusu je neki dedica poletio na nos i nikako da se digne (još si je nos i glavu malo razbio). Ja sa kraja busa dolazim naprijed i podižem ga (nije bio baš lagan a uz to se još i opustio) na jedvice jade a drugi u busu okrenuli glavu. Mamu im njihove bezobraznu!!!

Uspio sam ga posjest i dat mu maramicu da si obriše malo krvi sa glave.

Toga je sve više, pogledajte samo na portalima neku nesreću i slike koje je poslao netko tko se tamo zatekao. Znači prvo se vadi mob da se slika tragedija pa se onda netko sjeti pomoći. Užas!

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
16 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Postali smo bezosjećajni i besćutni.

Prije jedno godinu dana u autobusu je neki dedica poletio na nos i nikako da se digne (još si je nos i glavu malo razbio). Ja sa kraja busa dolazim naprijed i podižem ga (nije bio baš lagan a uz to se još i opustio) na jedvice jade a drugi u busu okrenuli glavu. Mamu im njihove bezobraznu!!!

Uspio sam ga posjest i dat mu maramicu da si obriše malo krvi sa glave.

Toga je sve više, pogledajte samo na portalima neku nesreću i slike koje je poslao netko tko se tamo zatekao. Znači prvo se vadi mob da se slika tragedija pa se onda netko sjeti pomoći. Užas!

Ne znam kako je u vas, ali u nas se ponekad desi da se ljudi sagnu da daju pare prosjaku, on ih probode, uzme novčanik i pobjegne.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
Darky kaže...
znaš ovakvo razmišljanje nam daje samo jedno :

ako hdz pobjedi opet (ne daj bože) onda samo ostaje

• ili kolektivno ritualno samoubojstvo
  • ili vrečicu u ruke i bjež pješke što dalje od ove države

ja ne vidim drugog izlaza

jer sad je sve već uništeno, privrede više nema, privatni sektor koji je neposluje sa inozemstvom da iz vana dobija novac je mrtav.

jedino se plaća dobija iz proračuna kojeg pune kreditima

ja se nadam da neću morati gledati porobljavanje u starosti (za cca 20 god) kad nam djeca i unucu budu proklinjali sve u što smo ih uvalili

ako hdz pobjedi ja znam da za mene ovdje nema više budućnosti.... {#}

Naravno.

(IMHO train of thoughts):

Problem je u tome sto kad to kazes na drugaciji nacin, npr: "Covjek mora prvo pobrinuti za sebe, svoju egzistenciju, i egzistenciju svoje obitelji, a tek onda nekakve egoisticne coporativne tvorevine kakve su nacija, vjera, kulturoloska subgrupa i slicno" - onda se ljudi gade na tebe jer nisi spustio glavu i bio zahvalan za krs i bijedu za koju se omladina borila i ginula dok si ti bio u osnovnoj. Kill all infidels, jelte?

Ne samo da im ne mogu bit zahvalan, nego dapace, mogu samo rec - izgubili su najbolje godine zivota, neki i poginuli, a za sto? Za onog sijedog debila sa krivom vilicom koji motivira ljude sa tribinice i vice im 'Imamo Hrvatsku', salje ih u rat, dok se on svaki dan ustaje bez problema uz kavicu i dorucak, na posao odlazi u odijelu i ne brine se o tome da li ce mu koji metak skratiti dan Po meni, ti jadni borci su ovce (da ne kazem kreteni), a ne netko kome treba biti zahvalan.

Zahvalan sam pametnim ljudima koji su skuzili iz prve s koje strane vjetar puse, fino spakirali obitelji i otisli, pa onda mic po mic pomogli bilo kome tko se odlucio na isti korak.

Ljudski zivot je prekratak da bi se itko zamarao prolaznim glupostima kakve su one navedene ego-tvorevine (vjera, nacija...). Sta je to posebno ime za ovih 100km2 IKOME trebalo??? Ja to nisam NIKOGA trazio. Niti jednom covjeku nikad nisam rekao "Eh, kako bih volio da na silu omedjis ovaj prostor i das mu posebno ime, i digni oruzje za svaki slucaj ako se bivsa braca pobune. Najveca zelja u zivotu mi je da sam sebe zovem Hrvatom a ne Jugoslavenom, i bit cu ti do kraja zivota zahvalan za to."

Zbog toga jer nisam nikoga to trazio, necu biti zahvalan!

Znam da zvuci sebicno, no kako ja to vidim - jedino je normalno.

Covjek svoju zenu moze zagriliti (i opipati), svoju djecu moze vidjeti i odgojiti, svoju hranu jesti, svoje godisnje odmore prozivjeti.

A sta covjek moze sa drzavom, vjerom?

Osjecati se genijalno jer pripadam nekakvom coporu koji dijeli samo cinjenicu da su ili rodjeni na istom geografskom prostoru (koji je netko umjetno omedjio) ili kroz nekakav pravni proces dijele istu vrstu putovnice?

....but its hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. 

Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst... And then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life...

You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry... you will someday. 

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 15:55 (Deus ex machina).
14 godina
F1-IVO kaže...

Ovo je van svake pameti. Pa jeli imaju ta djeca i mrvicu pameti? S čime razmišljaju!?

Baš je jučer ovdje neka tema bila na forumu, ne sjećam se kako se zvala (Mislim da je lockao ili obrisao Drago, i trebao je). Otvarač je napisao kako mu neki stariji tip zlostavlja mater i svi su komentari dole sljedili "Ubij ga! Prebij ga na mrtvo! Gredu u ruke i po leđima!"

A svi neki ultra-turbo isusovci i vjernici. I onda takvi savjetu, ubij ga, prebij ga. Izenadio sam se pomalo kako razmišljaju danas mladi. Sa nasiljem baš ništa nećeš rješiti.

Ovima curama pod hitno treba pomoć, ne osuđivati.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
      Sa nasiljem baš ništa nećeš rješiti.

Često govorim ovako, o evoluciji, a često se i varam...

Prije nekoliko hiljada godina, postojala su dva plemena. Ovo pleme je mnogo radilo i zivjeli su dobro, ali svaki mjesec ovo drugo pleme je dolazilo i kralo im hranu.

Ovo prvo pleme je ubilo svaki primjerak živog bića drugog plemena, i zivjeli su miru.

Pouka: S nekima nema diplomatije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 15:59 (Mentalist).
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
 Izenadio sam se pomalo kako razmišljaju danas mladi. Sa nasiljem baš ništa nećeš rješiti.

Imam iskustva sa nasiljem unutar obitelji i u užem krugu prijatelja i davno sam shvatio da fizičkim napadom nećeš ništa rješit osim što ćeš prespavat u službenim prostorijama MUP-a i zaradit kaznenu prijavu.

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
F1-IVO kaže...

Ovo je van svake pameti. Pa jeli imaju ta djeca i mrvicu pameti? S čime razmišljaju!?

Baš je jučer ovdje neka tema bila na forumu, ne sjećam se kako se zvala (Mislim da je lockao ili obrisao Drago, i trebao je). Otvarač je napisao kako mu neki stariji tip zlostavlja mater i svi su komentari dole sljedili "Ubij ga! Prebij ga na mrtvo! Gredu u ruke i po leđima!"

A svi neki ultra-turbo isusovci i vjernici. I onda takvi savjetu, ubij ga, prebij ga. Izenadio sam se pomalo kako razmišljaju danas mladi. Sa nasiljem baš ništa nećeš rješiti.

A kako im pomoci? To dolazi od doma. Prvo bi trebalo roditelje nauciti pameti, a onda djecu, a znas onu - starog psa tesko je nauciti novim trikovima.

Balavice. Ali sto je najgore, sta mozes? Da sam se zatekao u blizini, fino bi izgubio smirenost i nasamarao one koje bi dohvatio, onda bi mala goveda otrcala doma pa roditeljima u suzama pricali kako sam ih htio namlatiti i silovati... pa eto, uletis u nevolje ni kriv ni duzan. Ja ne okrecem glavu, ali iskreno sam se uvijek dvaput zapitao kako se situcija moze razviti, jer me najvise uvijek plasio pravosudni sustav (na kojem svaki incident eskalira)... ne daj boze da je sudac neki daljnji rod nekog roditelja jedne od tih klinka, ili su iz istog sela ili sto vec... zavrsis u buksi dok si rekao keks!

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

da. jedino je zalosno sto im bas i nema tko pomoci osim drustva samoga koje na svakom koraku promovira narcisoidnost i egocentricnost, a nekakav oblik nasilja(verbalno npr. - politika?) je skoro pa svakodnevno te i "promovira" kao najbolja obrana.

Mentalist kaže...

LoL mentol

ludi su ti primjeri.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
Mentalist kaže...

Ne znam kako je u vas, ali u nas se ponekad desi da se ljudi sagnu da daju pare prosjaku, on ih probode, uzme novčanik i pobjegne.

Mrtvih ko u priči. Prosjaci su poznati ubojice.

This space for rent!
18 godina

- koje si vire?

- koje ti triba?

14 godina
torrente kaže...

- koje si vire?

- koje ti triba?

Ili onaj iz Bosanske serije kada je davao oglas gdje tražu curu/ženu.

"Prelazim na svaku vjeru zbog ženske".

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

A kako im pomoci? To dolazi od doma. Prvo bi trebalo roditelje nauciti pameti, a onda djecu, a znas onu - starog psa tesko je nauciti novim trikovima.

Balavice. Ali sto je najgore, sta mozes? Da sam se zatekao u blizini, fino bi izgubio smirenost i nasamarao one koje bi dohvatio, onda bi mala goveda otrcala doma pa roditeljima u suzama pricali kako sam ih htio namlatiti i silovati... pa eto, uletis u nevolje ni kriv ni duzan. Ja ne okrecem glavu, ali iskreno sam se uvijek dvaput zapitao kako se situcija moze razviti, jer me najvise uvijek plasio pravosudni sustav (na kojem svaki incident eskalira)... ne daj boze da je sudac neki daljnji rod nekog roditelja jedne od tih klinka, ili su iz istog sela ili sto vec... zavrsis u buksi dok si rekao keks!

Kao sto rekoh, isto bi nasamaral, bez razmisljanja sto ce poslije biti ili bi moglo biti. Jbg, to je reakcija u tom trenutku. Ne znam, pozval bi se na dobre samaritance ili sto vec...

Kak je Burke navodno rekao: "All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."

Drago kaže...

{#} <-- Drago, ovak me svaki dan nasmijete. :D

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper.
16 godina
protjeran
Drago kaže...
Mentalist kaže...

Sarkazmom na alegoriju?

18 godina
1domagoj1 kaže...
Drago kaže...

{#} <-- Drago, ovak me svaki dan nasmijete. :D

Domagoj, a zakaj vi meni "vikate", prosim?

BTW - http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/148871/Crkva-ostaje-bez-Croatia-osiguranja.html

Boli me nepravda, vapijuća do neba, kada država ovako odluči udriti baš po najslabijemu i protiv dogovora s Našin Svetin Ocon Papon!

This space for rent!
15 godina
protjeran

Jesu li zaista tinejžderi danas toliko retardirani???:

U moje vrijeme se ljudi nisu tako retardirano dopisivali (na stranu još retardiranije ponašanje).

( ˘͡ -˘͡)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice