Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Ne ukradi? :D

S obzirom da u toj video-snimci (od prije oho-ho godina) dodiruje međunožje i nasmijava, ja sam sklon zaključiti da se radi o 6.-oj - Ne sagriješi bludno. :)

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

3) Majka Tereza je ozbiljno sumnjala da postoji ikakav Bog, guglaj, a o njenoj umiraonici za indisjku sirotinju, načinu na koji je dolazila do novca i kako ga je slala dalje u Vatikan, umjesto da uloži u hospicij pisano je više puta. Ne da mi se tražiti linkove, ako se Baksi da. 

http://www.miraclesceptic.com/motherteresa.html
http://www.secularhumanism.org/library/fi/shields_18_1.html
http://hittingbedrock.blogspot.com/2007/09/mother-teresa-and-money.html

etc

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
seneka kaže...
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Baksa, mozes li mi malo pojasniti zasto smatras religije stetnim za drustvo?

Ja ti sad tu mogu kuckati tone i tone teksta, no iz njihovih videa će ti ubrzo postati jasno zašto religije smatram štetnim za društvo. .

ali ne možeš dati nijedan konkretan odgovor po pitanju smtrnosti,duhovnosti i ostalih elementarnih pitanja tipa: kako i zašto postojimo?
kao ni znanost koja se kilavi već stoljećima i ništa nije u tom smislu otkrila,osim možda biologije,ali se svojom popularizacijom gura da uzme primat glavne religije
zato postoji religija,i postojaće dok je svijeta i vijeka

pišem kao ateist , proklet neznanjem i razapet u vakumu besmisla

Ateist, ali neznalica.

Imaš neteističkih religija (budizam), koje su opet loše, iz svih ranije navedenih razloga, a kod kojih ne postoji "vakuum besmisla". Vakuum besmisla je, inače, posve zapadnjački koncept koji neki prihvate, a neki ne. Istočnjački narodi (govorim o dalekom istoku - Indija, Kina, Japan...) uopće nemaju osjećaj tog vakuuma besmisla, a mislim, iskreno, ni da ga ti ne osjećaš, već da bezveze lupetaš. 

Toliko ti je život besmislen da jedeš, piješ, spavaš, radiš, glasaš na izborima, sudjeluješ u raspravama itd. a sve "besmisleno". Kako to. Ne razumijem što uopće znači ta "besmislenost". Daj mi objasni. 

Osim toga, odgovori postoje na tvoje "bremenita" pitanja "kako i zašto postojimo". Postojimo zato jer se organski spojevi u ovakvim fizikalnim uvjetima daju samostalno reproducirati, uzimati materijal i energiju iz svoje okoline za dalji rast i reprodukciju i tako perpetuirati. 

Ideja da mora postojati neki poseban "razlog", nacrt po kojemu postojima, a koju vjerojatno implicitno prihvaćaš znači i da prihvaćaš postojanje višeg bića koje ima tu ideju, ali onda nisi ateist.

This space for rent!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Da, shvacam. Kao sto rekoh, zaboravi ove o stovanju boga. Naravno da ce se "zastititi". To ti je ko da potpises ugovor sa neznam ni ja kime u kojem pise da si obavezan ovo, ovo i ovo.

Ponašaš se ko apologet. Zašto bih zaboravio? Ako tome tu nije mjesto, onda neka ide van! Što je to tu samo za ukras? I još sam kažeš da je to ko "ugovor u kojem si obavezan ovo, ovo i ovo" - pa kako da onda zaboravim na to?! Molim te nemoj krojiti svojih "deset božjih zapovijedi".

tnakir kaže...

Ovo ne pozeli interpretiraj kao ne ukradi i nemoj jebuckati zenu koja je zauzeta.

Jedno je poželjeti tuđe stvari i poželjeti jebuckati ženu koja je zauzeta, a drugo je ukrasti i jebuckati ženu koja je zauzeta. Zar ti ne vidiš razliku? Ono prvo nije pod tvojom kontrolom, ovo drugo je pod tvojom kontrolom. Stoga je nemoralno da ti neka religija imputira "grijeh" zato što ti se dogodilo nešto što nije pod tvojom kontrolom.

tnakir kaže...
Dalje, postenje je relativan pojam. Biti posten meni ili nekom provalniku nije isto. On ne osjeca krivnju ni griznju savjesti ako uzme cokoladu iz ducana i ne plati je.

Što ti znaš što provalinik osjeća ili ne osjeća, kako znaš da ispočetka nije tako osjećao i odakle ti uopće pravo da tako generaliziraš?

18 godina
tnakir kaže...
Littlemanbeingerased kaže...

vegetiranje. prihvacanje zadanoga stanja kao neizbjeznoga.

spavanje dok si budan.

(sto se tice zrtvi wtc-a i njihovih obitelji. hebiga. mozda bi bilo bolje da se propitaju kakvu to vanjsku politiku vode njihove "vodje" posto postoje ljudi koji su spremni riskirati sve da im nanesu bol.)

Nebih se slozio. Postoje ljudi koji ne vegetiraju nego trude zivjeti tu svoju vjeru koliko mogu, pomazu ljudima humanitarnim radom i slicno.

Sto se tice zrtava 9/11, u tom trenutku im nije bilo do politike, nego im je trebala utjeha, tu su je pronasli. Kao sto rekoh, svatko se tjesi na svoj nacin.

@Seneka - postojimo radi ocuvanja vrste. Nema tu nikakve velike pameti. Darvinizam. Evolucija. Nema tu nekog viseg cilja. Mi smo samo pametnije zivotinje i to je to.

Humanitarni rad nije "živjeti svoju vjeru". Živjeti svoju vjeru, u kontekstu kršćanstva, je srednji vijek. Zabrana kupulacije nedjeljom i praznikom, zabrana kontracepcije, zabrana pobačaju, paljenje heretika, križarski ratovi, "askeza" (prljavština, autoflagelacija, vještice...). 

Humanitarni rad nema veze sa "življenjem vjere". Humanitarnim radom se bave i ateisti i vjernici. 

This space for rent!
16 godina
protjeran
Drago kaže...
      Ne da mi se tražiti linkove, ako se Baksi da.

Ogroman post slijedi.

On topic:

Ja sam nekrsten, dakle vec osudjen na pakao, ipak nastavljam zivjeti cijeli vijek da cinim svoja zla djela i herezu?

Najnepostenije mi je u cijeloj religiji sto u raj dusa ide onoliko koliko je stara, kako je tesko zivjeti bolesnim bebama u raju cijelu beskonacnost?

I Tnakir, cudno mi je sto se toliko zalazes za religiju. Jer, po onome sto sam ja vidio postoje dvije vrste vjernika:

Pravi vjernikTM koji vjeruje da stvarno postoje bog, pakao, raj i djavli, koji mora biti taman dovoljno lud da nije normalan.

Nepravi vjernik, koji vjeruje u boga, ali ga nije briga, te opet ne vodi racuna o nacinu zivljenja i moralu.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
protjeran
Drago kaže...

Humanitarni rad nije "živjeti svoju vjeru". Živjeti svoju vjeru, u kontekstu kršćanstva, je srednji vijek. Zabrana kupulacije nedjeljom i praznikom, zabrana kontracepcije, zabrana pobačaju, paljenje heretika, križarski ratovi, "askeza" (prljavština, autoflagelacija, vještice...).

Humanitarni rad nema veze sa "življenjem vjere". Humanitarnim radom se bave i ateisti i vjernici.

Papa, crkva i bog dugo vec ne zele da se ljudi seksaju.

Kad su ljudi napredovali dovoljno da dovedu do bezgresnog zaceca, ovi su zabranili i to.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
Mentalist kaže...

Papa, crkva i bog dugo vec ne zele da se ljudi seksaju.

Kad ti Officer (fratar i sl.) dozvoli (dadne ti sakarament ženidbe) moš se seksati, ali ako se ne varam samo u službi razmožavanja, odnosno produženja vrste.

Kondomi su sotonske gume, tako oni kažu. Ja kažem glupost.

18 godina
Mentalist kaže...

I Tnakir, cudno mi je sto se toliko zalazes za religiju. Jer, po onome sto sam ja vidio postoje dvije vrste vjernika:

Pravi vjernikTM koji vjeruje da stvarno postoje bog, pakao, raj i djavli, koji mora biti taman dovoljno lud da nije normalan.

Nepravi vjernik, koji vjeruje u boga, ali ga nije briga, te opet ne vodi racuna o nacinu zivljenja i moralu.

Ja sam ateist. Ne zalazem se za religiju, samo kazem da nije sve tako crno, da kad se izbace ova sranja o pokornosti i slicno, da zapravo pravila i uvjeti i nisu toliko losi.

I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Kad ti Officer (fratar i sl.) dozvoli (dadne ti sakarament ženidbe) moš se seksati, ali ako se ne varam samo u službi razmožavanja, odnosno produženja vrste.

cak i nad tim, potpuno prirodnim cinom, su zeljeli preuzeti kontrolu.

ako nisu gadovi, ne znam sto su.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
tnakir kaže...
Mentalist kaže...

Ja sam ateist. Ne zalazem se za religiju, samo kazem da nije sve tako crno, da kad se izbace ova sranja o pokornosti i slicno, da zapravo pravila i uvjeti i nisu toliko losi.

Ne možeš se tako pogađati. Ki bi da bi. Ti si navodno ateist, ali si ujedno i apologet za religiju.

Kad se zaista "izbace ova sranja o pokornosti i slicno", onda bismo mogli reći da "pravila i uvjeti i nisu toliko losi.". To što radiš je cherry picking - biraš ono što ti paše, ignoriraš ono što ti ne paše. To tako ne ide.

Za primjer: Kad izbacimo sve ove stvari oko holokausta i ogromnih zločina koje je Hitler počinio, zapravo vidimo da je u duši bio dobar, ambiciozan čovjek koji je volio životinje (zbog čega je bio vegetarijanac). {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:35 (mbaksa).
16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

cak i nad tim, potpuno prirodnim cinom, su zeljeli preuzeti kontrolu.

ako nisu gadovi, ne znam sto su.

Jesi li cuo na one vegeterijance muslimane sto jedu samo desnom rukom i nikad ne pipnu usta dok jedu?

To ja zovem pravim pokazivanjem moci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:34 (Mentalist).
18 godina
mbaksa kaže...

Kad se zaista "izbace ova sranja o pokornosti i slicno", onda bismo mogli reći da "pravila i uvjeti i nisu toliko losi.". To što radiš je cherry picking - biraš ono što ti paše, ignoriraš ono što ti ne paše. To tako ne ide.

A jbg, kao sto rekoh, oni si moraju osigurati slijepe sljedbenike, jer ako toga nema, nema ni religije.

14 godina

Ajde baksa. Pa zakone ni ne poštuje ni sam župnik, papa, biskup. Onaj iz Imotskog je vodao 2 maloljetnice. :)

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

vec ti je baksa rekao (ili drago..).

kad se izbace ta s*anja ostane ti ono sto je prirodno i normalno danasnjem ljudskom bicu.

oni su jednostavno uzeli svojatati prirodne zakone i ljudski moral te su ih obavili u veo mistike koji naglasava pokornost neosnovanim autoritetima.

znam da ok razmisljas, ali ne treba nam ikakav vid religije za normalno drustvo koje (vecina nas barem) prizeljkujemo.

edit:

tnakir: A jbg, kao sto rekoh, oni si moraju osigurati slijepe sljedbenike, jer ako toga nema, nema ni religije.

i upravo si sam sebe demantirao :) (moju tvrdnju o mentalnom vegetiranju)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:38 (Littlemanbeingerased).
18 godina
tnakir kaže...
Mentalist kaže...

Dakle, kad usvojiš samo ona pravila koja su ionako karakteristična za sva ljudska društva, neovisno o religiji, onda je "religija" okej?

Pa ono - i ja volim nogomet u smislu da mi se sviđaju dresovi, ali mi je glupo što gađaju u gol, a ne na koš, i što se igra na travi, a ne na parketu. 

A inače mi je nogomet okej. 

This space for rent!
18 godina
moderator
tnakir kaže...
mbaksa kaže...

A jbg, kao sto rekoh, oni si moraju osigurati slijepe sljedbenike, jer ako toga nema, nema ni religije.

Pa helou! Pa zašto bi je i trebalo biti?!

Pa daj pogledaj Afriku - hoćeš šnitu kruha? Dođi, postani kršćan katolik i dobit ćeš! Zar je to tebi moralno? Zar takve religije imaju smisla? Religije koje se šire nemoralnim aktivnostima i koje ucjenama otežavaju napuštanje religije? Kome takve religije trebaju? I kako te religije već samim tim što rade nisu štetne za društvo? A ima tu još i hrpa razloga.

18 godina

kad se izbace ta s*anja ostane ti ono sto je prirodno i normalno danasnjem ljudskom bicu.

Nisu karakteristicna svakom ljudskom bicu. I dalje postoje kanibali i slicno kojima je normalno ubit covjeka. Dakle, cijela kultura ubojstvo vidi kao nesto normalno.

Drago kaže...

Dakle, kad usvojiš samo ona pravila koja su ionako karakteristična za sva ljudska društva

Procitati ono gore...

18 godina
tnakir kaže...

Nisu karakteristicna svakom ljudskom bicu. I dalje postoje kanibali i slicno kojima je normalno ubit covjeka. Dakle, cijela kultura ubojstvo vidi kao nesto normalno.

LOL - samo je kanibalima "normalno ubit čovjeka"? U zapadnom društvo nije normalno ubit čovjeka? Zapadne zemlje su institucionalizirano ubijanje ljudi smrtnim kaznama počele ukidati tek 70-tih i 80-tih godina, a svjetski zapadnjački prvak demokracije, SAD, i dalje smatra normalnim ubiti čovjeka u većini svojih saveznih država. 

Ratovi - si čuo za taj koncept? Reci mi koje to kulture u zadnjih par desetljeća inciraju ratove (u kojima je, pogodio si, normalno ubit čovjeka)? Neki kanibali ili zapadne demokracije?

EDIT: BTW - SVE judeokršćanske religije i njihovi derivati istodobno osuđuju, ali i opravdavaju ubojstvo drugog čovjeka ili uništenje čitavih naroda. Uglavnom, ako si emo, tamo možeš naći razlog da kukaš za ubijenima; ali isto tako ako si psiho, možeš naći više nego dovoljno poticaja za ubojstva tone ljudova.

Vrlo loša razina diskusije (za tebe).

Promisli prije nego postaš.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:50 (Drago).
18 godina
neaktivan

samo napomena.

kanibalizam ne mora nuzno znaciti ubojstvo (nekro kanibalizam).

18 godina
Drago kaže...
Ratovi - si čuo za taj koncept? Reci mi koje to kulture u zadnjih par desetljeća inciraju ratove (u kojima je, pogodio si, normalno ubit čovjeka)? Neki kanibali ili zapadne demokracije?

Isao sam na ekstrem, ali da, sam si reko - rat. Normalna stvar. Jel to moralno?

18 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...

Isao sam na ekstrem, ali da, sam si reko - rat. Normalna stvar. Jel to moralno?

Ne znam - kaj kažu religije?

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Ne ubij.

( da kaj {#} )

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:54 (tnakir).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
Drago kaže...

Ne ubij*.

*Ne odnosi se na odnos hriscan-musliman.

18 godina
moderator
tnakir kaže...
Drago kaže...

Ne ubij.

( da kaj {#} )

Jesi ti pročitao Bibliju? Isječci: http://www.evilbible.com/Murder.htm

18 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...

Ne ubij.

( da kaj {#} )

Jel? Evo što kaže Biblija na temu ubijanja:

http://www.evilbible.com/Murder.htm

Kuran isto dozvoljava ubijanje u posebnim okolnostima, ali se čini da je ipak malo tolerantniji od Biblije: 

http://islam.about.com/od/terrorism/f/terrorism_verse.htm

This space for rent!
18 godina
mbaksa kaže...

Jesi ti pročitao Bibliju? Isječci: http://www.evilbible.com/Murder.htm

Drago kaže...

Jel? Evo što kaže Biblija na temu ubijanja:

http://www.evilbible.com/Murder.htm

Kuran isto dozvoljava ubijanje u posebnim okolnostima, ali se čini da je ipak malo tolerantniji od Biblije: 

http://islam.about.com/od/terrorism/f/terrorism_verse.htm

Zli ateistički umovi slično razmišljaju (i guglaju)! {#}

This space for rent!
18 godina
This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ateist, ali neznalica.

Imaš neteističkih religija (budizam), koje su opet loše, iz svih ranije navedenih razloga, a kod kojih ne postoji "vakuum besmisla". Vakuum besmisla je, inače, posve zapadnjački koncept koji neki prihvate, a neki ne. Istočnjački narodi (govorim o dalekom istoku - Indija, Kina, Japan...) uopće nemaju osjećaj tog vakuuma besmisla, a mislim, iskreno, ni da ga ti ne osjećaš, već da bezveze lupetaš. 

bitno je da si ti pametan i sve znaš
zašto bi se sramio ako i koketiram sa religijom i stavljam ateizam na kušnju
uostalom to radi i najjača religija - znanost ,kad se nađe u ćorsokaku

18 godina
seneka kaže...
Drago kaže...
Ateist, ali neznalica.

bitno je da si ti pametan i sve znaš
zašto bi se sramio ako i koketiram sa religijom i stavljam ateizam na kušnju
uostalom to radi i najjača religija - znanost ,kad se nađe u ćorsokaku

plonk

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice