Mislim da je ipak u svojim korijenima EU nastala prvenstveno iz razloga da se onemogući ili barem navrijeme spriječi bilo kakva primisao ratovanja između članica, poput svjetskih ratova, gdje su se mnogi taracali međusobno kao što znamo.
Nekakav oblik zajedništva u ekonomskom, kulturnom pa i povijesnom smislu mislim da je preteško zamisliv a kamoli ostvariv. Ne moramo se zavaravati, i među članicama EU itekako ima međusobne netrpeljivosti.
A što se tiče Vatikana, pa ja sam tu malo grub. Mislim da smo mi kao narod dotakli jedno dno, uz svesrdnu pomoć ove divne Vlade. Sretni smo čak, i kad nas jedan Vatikan, čija je uloga otprilike u svjetskoj politici, nešto tipa Vinogradara u Ligi prvaka, pogura, ili-ti izjavi nešto lijepo o nama, uz najbolje želje i pozdrave, i slično.
.između ostalog,samo pogledaj kakvu su kilavost pokazale kad im se ratovalo na njihovim granicama,da se nisu umiješali ameri(iz svojih interesa) pitaj boga kako bi danas izgledao balkan
ako ti dođe današnji večernjak u ruke pročitaj onaj kratki tekst u sredini
što se tiče hdz-a nemam šta dodati,slažem se,bušićevo proročansko prokletsto iz 72..("tek kad naši dođu na vlast,vidjećete kako se pljačka")..tako nekako