Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Mislim da je ipak u svojim korijenima EU nastala prvenstveno iz razloga da se onemogući ili barem navrijeme spriječi bilo kakva primisao ratovanja između članica, poput svjetskih ratova, gdje su se mnogi taracali međusobno kao što znamo.

Nekakav oblik zajedništva u ekonomskom, kulturnom pa i povijesnom smislu mislim da je preteško zamisliv a kamoli ostvariv. Ne moramo se zavaravati, i među članicama EU itekako ima međusobne netrpeljivosti.

A što se tiče Vatikana, pa ja sam tu malo grub. Mislim da smo mi kao narod dotakli jedno dno, uz svesrdnu pomoć ove divne Vlade. Sretni smo čak, i kad nas jedan Vatikan, čija je uloga otprilike u svjetskoj politici, nešto tipa Vinogradara u Ligi prvaka, pogura, ili-ti izjavi nešto lijepo o nama, uz najbolje želje i pozdrave, i slično.

.

između ostalog,samo pogledaj kakvu su kilavost pokazale kad im se ratovalo na njihovim granicama,da se nisu umiješali ameri(iz svojih interesa) pitaj boga kako bi danas izgledao balkan
ako ti dođe današnji večernjak u ruke pročitaj onaj kratki tekst u sredini
što se tiče hdz-a nemam šta dodati,slažem se,bušićevo proročansko prokletsto iz 72..("tek kad naši dođu na vlast,vidjećete kako se pljačka")..tako nekako

Ave Imperator, morituri te salutant !
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Ako nije problem daj još ovoga, barem neki link ili nešto, sad si me zainteresira, brojevi su uvik zanimljivi.

Ma samo progooglaj, "666 mathematics", "666 mathematical properties" i sl.

Teorija brojeva je zanimljivo područje matematike...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 12:24 (1domagoj1).
18 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
Psiho246 kaže...

Kad smo već kod religije, vjerovanja itd., možeš li mi objasniti što opisuje taj tvoj avatar, odnosno što ti predstavlja taj broj 666, jer vidim to u nickovima mnogih forumaša a i tebi u avataru, a mislim da je povezano sa Sotonom, jesam li u pravu? Objasni mi detaljnije pliiiz {#}

Zato sto sam ja sotonin sin dosao iz pakla da pokorim sve vjernike! Zapravo moja nevjera je nesto usadeno u mene od sotone, sto me zapravo cini sotoninim sinom! (ovaj odgovor sam zapravo dobio od jednog vjernika, izuzev dijela sa sinom)

{#}

Ne, salim se.

Ovo se desilo dok su se jos brojevi posteva zbrajali ovdje, te se desila ta slucajnost da su se podudarili broj posteva (666) i broj mjeseci koji sam tada bio na forumu (6).

To sam SS-o, te nedugo kasnije kada je ukinuto zbrajanje postova, na ovaj nacin sam u jednu ruku pobijedio sistem, a u drugu imao fora avatar.

Totalno nevezano za vjeru ili religiju, nema namjeru provocirati vec je stvarno tu bezveze. Bolji avatar nemam, ovaj mi se svida. {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Da, na to mislim,ali najviše me ovo fascinira, citat s wikipedije:

"Ti su ratovi započeli u doba kada je Katolička crkva, s Papom na čelu, nastojala ostvariti duhovnu i svjetovnu prevlast u kršćanskom svijetu. Na crkvenim saborima u Piacenzi i Clermontu 1095. g. Papa Urban II. pozvao je na rat protiv muslimana za oslobođenje Jeruzalema, obećavši sudionicima oprost od svakoga grijeha. "

Crkva je započela rat, tj. Papa je pozvao rat protiv muslimana,a 5. Božja zapovjed glasi Ne ubij.

crkva odnosno papa je organizirao križarske radove da oslobodi svetu zemlju (jeruzalem) od muslimana

nije bilo napada na muslimane bez razloga, jer su oni preuzeli svetu zemlju prije toga, stoga je to bilo vraćanje jeruzalema u kršćanske ruke

a papa nije kriv za pljaćke križara, oni su sami krivi jer većina njih nisu bili kršćani nego obični ratnici s crvenim križem na oklopu

a što se tiče zapovijedi ne ubij? što ako nekoga ubijem u samoobrani? jeli onda isto trunem u paklu?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...
a što se tiče zapovijedi ne ubij? što ako nekoga ubijem u samoobrani? jeli onda isto trunem u paklu?

Pa ne možeš ti tumačiti bibliju kako ti paše i nazivati se kršćaninom/katolikom.

Ne smiješ ubiti nikako i pod nikojim uvjetom. Sjeti se i onoga o okretanju drugog obraza - Isusove riječi po Matejevom evanđelju.

Ne budi licemjeran pa ili prihvati božje zapovjedi i zakone ili ih nemoj prihvatiti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 14:36 (Danny_HR).
16 godina
protjeran
ubojstvo je u redu ako je u samoobrani.
braniti svoj dom je pravo i dužnost.. ako ne ide nenasiljem onda je sila jedino rješenje da se obrani pravda.

samo je pri tome jedno bitno: ne ubij s mržnjom.
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
18 godina
neaktivan
karakteran kaže...
braniti svoj dom je pravo i dužnost.. ako ne ide nenasiljem onda je sila jedino rješenje da se obrani pravda.

To nije ono što je Isus rekao.

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

Sto ce znatno umanjiti cin ubojstva. XD Ili da.

16 godina
neaktivan

ja nigdje do sad sebe nisam nazvao kršćaninom

a što se tiče samoobrane po biblijskim riječima ja bi rađe trebao umrijeti ili biti ozlijeđen nego slučajno nekoga ubiti dok se branim

a ako slučajno i ubijem zar tu nije ispovijed?

16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
karakteran kaže...

To nije ono što je Isus rekao.

to je upravo ono što je isus propovijedao, a biblija izopačila kao i mnoge druge njegove riječi, a neke njegove nauke čak izbacila da bi lakše manipulirala vjernicima. držati ljude u strahu to je ono što treba da bi se ovce najlakše šišalo, a crkvi time pribavilo materijalno i s time neophodna moć.

VirtUoso kaže...
karakteran kaže...

Sto ce znatno umanjiti cin ubojstva. XD Ili da.

jako je bitno da kad ubiješ (u samoobrani) ne ubiješ s mržnjom i ne postaneš monstrum kao onaj tko te želio izbaciti iz kuće (doma, domovine etc). ne budimo kao oni.

Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
16 godina
Cerina15 kaže...

Najgluplja stvar u cilom kršćanstvu, možeš bilo šta napravit, i pokajat se, onda si na nuli, nemaš nikakvu kaznu (osim pokore koja je većinom samo izmolit neke molitve i slično).

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
protjeran
Cerina15 kaže...

a što se tiče samoobrane po biblijskim riječima ja bi rađe trebao umrijeti ili biti ozlijeđen nego slučajno nekoga ubiti dok se branim

cerina majkumu ne slušaj bibliju, reko sam ti čemu služi ta krivotvorina.

još ćeš si nabit osjećaj krivnje potpuno nepotrebno.

18 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Da, po biblijskim bi.

I ne, ispovjed nije tu da bi mogao bezvrižno griješiti. Totalno si u krivu i prilagođavaš religiju sebi, baš kao što se radi već stoljećima.

Uostalom kad se ispovjedaš moraš se istinski kajati za to i obećati da to nećeš ponavljati, zar ne?
Nije li to onda lažno ako znaš da bi u ponovljenoj situaciji postupio isto?

karakteran kaže...

to je upravo ono što je isus propovijedao, a biblija izopačila kao i mnoge druge njegove riječi, a neke njegove nauke čak izbacila da bi lakše manipulirala vjernicima. držati ljude u strahu to je ono što treba da bi se ovce najlakše šišalo, a crkvi time pribavilo materijalno i s time neophodna moć.

A ti to znaš jer si stajao do Isusa kad je govorio?

Čak i da je izopačila (što sasvim sigurno jest) - kršćanstvo se bazira na bibliji, zar ne? Na svetom pismu.

Nije li onda licemjerno smatrati se katolikom ako pljuješ po tome što u toj knjizi stoji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 14:47 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

@sirka666

ako je istina ono što kršćanska vjera govori onda ispovijed nije totalno glupa stvar

jer isus je da treba opraštati

knjiga koliba to najbolje opisuje

16 godina
protjeran

ti si čovječe slijep na oba oka kad tako govoriš. pa pogledaj u kakvoj se situaciji nalazi svijet! ko je kriv? duhovni i crkveni vođe između ostalog. a po čemu su se oni vladali? po bibliji!

pa nije isus budala da propovijeda imaginarno. on je bio praktičan tip. tumačio je vjerska učenja bolje nego bilo tko, zato ga je biblija i isključila u najbitnijem - karmi i inkarnaciji. nema oprosta koji briše sve. biblija nudi lažnu sigurnost. 

dany bez ljutnje, ali nekima bi stvarno bilo zgodno da se drže računala, skupljaju znanje, temeljito se preispitaju, pa onda postaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 14:52 (karakteran).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

I'll just leave this here:

O da.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
Cerina15 kaže...

@sirka666

ako je istina ono što kršćanska vjera govori onda ispovijed nije totalno glupa stvar

oprost se ne bere na cesti.

prvo ide uvid, pa pokajanje (katarza), pa iskrena zamolba za oprost. tada ga je moguće očekivati od suprotne strane, ne kao formalnost nego kao iskren čin. sve ostalo je zavaravanje.

18 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ti si čovječe slijep na oba oka kad tako govoriš. pa pogledaj u kakvoj se situaciji nalazi svijet! ko je kriv? duhovni i crkveni vođe između ostalog. a po čemu su se oni vladali?

Pa upravo zato i postoje religije, da bi bile ultimativno sredstvo za kontrolu naroda.

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
karakteran kaže...

ti si čovječe slijep na oba oka kad tako govoriš. pa pogledaj u kakvoj se situaciji nalazi svijet! ko je kriv? duhovni i crkveni vođe između ostalog. a po čemu su se oni vladali?

Pa upravo zato i postoje religije, da bi bile ultimativno sredstvo za kontrolu naroda.

Mislim da su prije bijeg od stvarnosti što i nije, često smo svjedoci, nešto negativno. A najveće sredstvo za kontrolu naroda je politika odnosno vlast.

Religija može zamračiti um, ali pravi master of puppets je ipak vlast.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

danny ne govorim da bog oprašta ljudima koji ubiju ili ukradu pa se ispovijedi i onda to ponovno učine

to je iskorištavanje boga i za to bi čovjek trebao dobiti još veću kaznu po tebi, po meni

ja sad se do sad ispovijedio više puta i uvijek sam ponovno psovao? jeli isto idem u pakao što sam se pokajao pa opet ponovio?

16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

to je zamisao onih koji su pisali bibliju (200 godina nakon isusove smrti), a koji s isusovim učenjem nemaju ama baš nikakve veze.

18 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

danny ne govorim da bog oprašta ljudima koji ubiju ili ukradu pa se ispovijedi i onda to ponovno učine

to je iskorištavanje boga i za to bi čovjek trebao dobiti još veću kaznu po tebi, po meni

ja sad se do sad ispovijedio više puta i uvijek sam ponovno psovao? jeli isto idem u pakao što sam se pokajao pa opet ponovio?

Ne, ne ideš u pakao jer on ne postoji.

Ali da postoji išao bi tamo jer se nisi ni jednom iskreno pokajao i odlučio da to nećeš raditi. Bar tako objašnjava tvoja religija.

Neiskreno pokajanje isto je kao i nikakvo.

karakteran kaže...

to je zamisao onih koji su pisali bibliju (200 godina nakon isusove smrti), a koji s isusovim učenjem nemaju ama baš nikakve veze.

Ja samo govorim da je cijela rimokatolička crkva bazirana na tim zapisima.

Mislim da ja i ti od početka govorimo o sasvim drugim stvarima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 14:55 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

ako bog postoji i sve što ta vjera govori

onda svi idemo u pakao?

nemožemo bit totalno čisti od grijeha kad umremo

ali zar tu nije čistilište?

16 godina
protjeran
thedream kaže...
Mislim da su prije bijeg od stvarnosti što i nije, često smo svjedoci, nešto negativno. A najveće sredstvo za kontrolu naroda je politika odnosno vlast.

Religija može zamračiti um, ali pravi master of puppets je ipak vlast.

crkva i političari rade ruku pod ruku. najveću obavještajnu mrežu ima vatikan. ni cia i kgb. vatikan.

Cerina15 kaže...

pakao je zemlja. nema pakla osim ovog gdje živimo. nekom lakše nekom teže, ali uvijek jedno: kamp (logor) koji ima samo jednu svrhu. načiti voljeti.

16 godina
protjeran
karakteran kaže...
Cerina15 kaže...

@sirka666

oprost se ne bere na cesti.

prvo ide uvid, pa pokajanje (katarza), pa iskrena zamolba za oprost. tada ga je moguće očekivati od suprotne strane, ne kao formalnost nego kao iskren čin. sve ostalo je zavaravanje.

Luther je, cini se, zivio i borio se badava.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Ne, ne ideš u pakao jer on ne postoji.

pakao,kao i sotona postoji.

sto mislis odakle dolazi zlo? pitanje je retoricko.

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 15:00 (Toni93).
18 godina

dragi drzavni sluzbenici i namjestenici. 

ima boga, nema rada.

a vi iz privatnog sektora mozda uhvatite jedan dan od ovih 9.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
18 godina
neaktivan
Ma banaliziraš. Nit ja smatram da bi u slučaju da pakao postoji ljudi koji psuju išli tamo, nit smatram da će netko pred "božji sud" stati čist.

Samo ti pokušavam objasniti da imaš krivu viziju ispovjedi.
Mogu ja biti serijski ubojica i svaki put se ispovijediti navodno iskreno i miran sam?
16 godina

Zašto se tako slijepo držite tog kršćanstva, i onda kada vidite da u novinama osvane kako islamci poštuju šerijatski zakon ,na primjer "oko za oko" se zgražate kako je to primitivno...

Peace means I'm reloading my gun.
18 godina
neaktivan
torrente kaže...

dragi drzavni sluzbenici i namjestenici. 

ima boga, nema rada.

a vi iz privatnog sektora mozda uhvatite jedan dan od ovih 9.

Ovisi u kakvim si odnosima s poslodavcem i kolko posla ima.

:)

Kod nas u firmi je suša, tek tu i tamo koji klijent, pa nije nemoguće da si uzmemo tih par dana slobodno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice