Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pročitaj taj dio u bibliji

pošto si ateist vjerujem da nećeš, pa izlazim iz daljne rasprave

Drago oprosti na td ali ga neću maknuti -.-'' nemoj reći da te vrijeđa? lol

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 21:18 (Cerina15).
17 godina
protjeran

Da...i naravno, uzmimo simboliku koja se vucara kroz našu povijest.

Simbol križa, je strogo ako pitamo kršćane, znak kršćanstva.

Zašto je onda car Trajan, koji je izgnao kršćane i zabranio kršćanstvo, tiskao znak križa na kovanice? Tj. prikaz žene s križem, žene koja je na skoro svakoj kovanici u zapadnim zemljama od onda, pa do dana današnjeg.

Mislim, kršćanstvo definiraju tuđi simboli, koji u većini slučajeva ne znače ni donose ništa dobro.

@ Cerina...ja osobno sam pročitao bibliju više puta nego ti poždero čevapa u životu.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 21:16 (doxy).
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Cerina15 kaže...

Ne znam na koga se ovo odnosi - možda mene? Ateist sam i pročitao sam Bibliju više puta. Na koji dio misliš - jesi li ti čitao Bibliju?

This space for rent!
18 godina
neaktivan

Vi ateisti ste nešto zabrijali jer tko je cuo da ateisti citaju Bibliju!? Mislim da jeste onda bi ste znali da ne možete Bibiliju shvatiti doslovno, u prijevodu: Ako pise da je bog dao ubiti tog nekoga to ne znaci da ga je ubio u strogom smislu te rijeci, vec da ga je zatrpao medenjacima i dao mu dozivotnu zaliha vina.

[/sarcasm off]

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 21:21 (AA-d00d).
18 godina

cudo su te bozanske aplikacije u cloudu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carduelis_spinus
16 godina
neaktivan

neželim se uvlačiti u te teme o kršćanstvu jer sebe nevidim ako teista ili ateista nego nekoga tko samo vjeruje u neku višu silu, bila ona iz bilo koje religije danas, ili nemala uopće religiju

samo pitanje kako je nastao svemir ili tko ga je napravio izvlači bezbroj pitanja na koje ni ne pokušavam odgovorit, vidit ćemo kad umremo a možda i nećemo

17 godina
protjeran
Cerina15 kaže...

Evo malo nekaj iz "Vjere naših očeva".

"Biblija je puna nejasnoća i poteškoća, ne samo za nepismene, nego i za načitane"

18 godina
Cerina15 kaže...

Zapravo i ne. Ako tebe nije sram, sve pet.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Desio se fejsbuk :)
16 godina
neaktivan

zašto bi me bilo sram?

a što se tiče fejsbuka zašto ga svi mrzite? ako ćete ga koristiti koristite ako nećete tko vas j*be, fejs je tu samo radi ženskih

16 godina

Bog je ultimativni "badass"...ali meni je samo bitno da nas voli... {#}

Dok se ne naljuti, jel'... :)

Nego, čujem da Nemeš nije ljut, ipak {#}

15 godina
neaktivan
Činjenica jest da nas je fejsbuk zatvorio pred monitor.
Činjenica jest da je sve više mladih zapostavilo školu i kako naša država nema budućnost zbog toga.
Činjenica jest da fejsbuk već dugo vremena sustavno uništava naše društvo.
Činjenica jest da u prošlosti nije bilo fejsbuka, pa je stopa rođene djece bila veća nego danas, dakle, i ta teorija " zbog ženskih" opada.
Činjenica jest da mladi više nemaju kreacije, volje i želje, te da nam se bliži propast svede li se sve na big brader i fejsbuk.Više o fejsbuku ću reći kasnije, sad nemam vremena.
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

zašto bi me bilo sram?

a što se tiče fejsbuka zašto ga svi mrzite? ako ćete ga koristiti koristite ako nećete tko vas j*be, fejs je tu samo radi ženskih

Ja briem da fejs mrze samo oni (osim hejtera ženskih tipa aWiChh mWa pusseko :*) šta nemaju šta pokazat na slikama, pa ga onda odjednom preziru

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
16 godina
AtomicBomb kaže...
Činjenica jest da je sve više mladih zapostavilo školu i kako naša država nema budućnost zbog toga.
Činjenica jest da u prošlosti nije bilo fejsbuka, pa je stopa rođene djece bila veća nego danas, dakle, i ta teorija " zbog ženskih" opada.
Činjenica jest da mladi više nemaju kreacije, volje i želje, te da nam se bliži propast svede li se sve na big brader i fejsbuk.Više o fejsbuku ću reći kasnije, sad nemam vremena.

Ništa od toga nije činjenica.

Ja san bia zatvoren pred kompon prije facebooka, igra san igre, visia po blogovima, youtube, net.hr chat...

Pad nataliteta je isključivo zbog modernog života, di se zapostavlja obitelj, odnosno više nije u cilju imat 5 dice nego jednog/dvoje, stvari se više okreću karijeri...

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
AtomicBomb kaže...

Činjenica jest da svaka izmjena generacija povlači upravo ovakva mišljenja, samo u drugačijem okružju...kako kulturološkom, tako i tehnološkom.

Uvijek stariji misle kako su mladi izvan kontrole...prvo tamo sredinom prošloga stoljeća... ne slušaju starije (čitaj: prestaju sa bespogovornimk slušanjem zapovijedi roditelja) , piju, idu na zabave...

Pa onda 70-e i 80-e...piju, luduju, drogiraju se i je*u gdje stignu

Pa onda ratna generacija, koja je "poremećena i drogeraška"...divljaci koji će puknut'

Pa sad novi Facebook klinci koji "nisu normalni"...samo sjede pred monitorom i igraju Farmu...itd..itd..itd

Puno desetljeća, ista ljudska s*anja i usko gledanje na cijelu generaciju, kroz lošije primjerke, naravno

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
AtomicBomb kaže...

Ništa od toga nije činjenica.

Ja san bia zatvoren pred kompon prije facebooka, igra san igre, visia po blogovima, youtube, net.hr chat...

Pad nataliteta je isključivo zbog modernog života, di se zapostavlja obitelj, odnosno više nije u cilju imat 5 dice nego jednog/dvoje, stvari se više okreću karijeri...

Zato i jesmo tu di i jesmo.Da moja mlađa sestra već dila srca po fejsbuku, a ni četvrti osnovne nije završila.

Niste ni svjesni koliko nas poglupljuje taj fejsbuk.Prije su blogovi bili in, ali tada se bar pisalo, zabilježavalo, više neka vrsta dnevnika, danas su samo lajkovi na statuse u điru.

Kažeš youtube? Slušao si glazbu sigurno.To isto nije loše, i činjenica je da smo u prošlosti zbog izostavljanja fejsbuka ipak manje visili na internetu.

Dada, stvari se više okreću karijeri, a naša je država u silaznoj putanji kao i većina svjetske populacije baš zbog toga što se rađa sve više glupljih ljudi.Ali to nije do njih, nego zbog sistematike života koja dolazi pred njih nakon rođenja.I to je odmah kraj.

16 godina
AtomicBomb kaže...
Zato i jesmo tu di i jesmo.Da moja mlađa sestra već dila srca po fejsbuku, a ni četvrti osnovne nije završila.

Niste ni svjesni koliko nas poglupljuje taj fejsbuk.Prije su blogovi bili in, ali tada se bar pisalo, zabilježavalo, više neka vrsta dnevnika, danas su samo lajkovi na statuse u điru.

Kažeš youtube? Slušao si glazbu sigurno.To isto nije loše, i činjenica je da smo u prošlosti zbog izostavljanja fejsbuka ipak manje visili na internetu.

Dada, stvari se više okreću karijeri, a naša je država u silaznoj putanji kao i većina svjetske populacije baš zbog toga što se rađa sve više glupljih ljudi.Ali to nije do njih, nego zbog sistematike života koja dolazi pred njih nakon rođenja.I to je odmah kraj.

Pa da...ranije generacije su barem imale "sreću" čitati Bravo, Ok, teens i slične izvore mudrosti...umjesto da gube vrijeme na Faceu {#}

Prijatelju...tehnologija zatupljuje, ali samo u onolikoj mjeri koliko si osoba sama dopusti.

Zanimljivo je to...kao da nas je priroda sve skupa zaje*ala i kroz naše samostalno djelovanje nastavila evolucijski razvitak čovjeka, kojeg je čovjek sam i zaustavio naglim razvojem...idioti će za 200 godina otpasti i biti nebitni {#}

15 godina
neaktivan
eevek kaže...
AtomicBomb kaže...

Činjenica jest da svaka izmjena generacija povlači upravo ovakva mišljenja, samo u drugačijem okružju...kako kulturološkom, tako i tehnološkom.

Uvijek stariji misle kako su mladi izvan kontrole...prvo tamo sredinom prošloga stoljeća... ne slušaju starije (čitaj: prestaju sa bespogovornimk slušanjem zapovijedi roditelja) , piju, idu na zabave...

Pa onda ratna generacija, koja je "poremećena i drogeraška"...divljaci koji će puknut'

Pa sad novi Facebook klinci koji "nisu normalni"...samo sjede pred monitorom i igraju Farmu...itd..itd..itd

Puno desetljeća, ista ljudska s*anja i usko gledanje na cijelu generaciju, kroz lošije primjerke, naravno

Vjerovao ili ne ja imam 15 godina.

Eh sada.Ja gledam iz svoje perspektive jer i sam spadam u takvu generaciju i puno bolje mogu znati kakvi su kod nas mladih trenutni standardi, od nekog starijeg.Zato i govorim ovo što govorim, jer to vidim svojim očima.Stariji će uvijek nešto zanovijetati, ali kad mladi čovjek upozori na nešto, onda je to nešto drugo...
Ja od gušta odem na utakmicu sa prijateljima, kasnije vani, u grad, ili bilo gdje.Živim život  !
A onaj tko gušta od sreće kad pobijedi sa najviše lajkova u nekom izboru za najljepšeg "pedera" na fejsbuku, taj sigurno ne živi život.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 21:50 (AtomicBomb).
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ovaj je svijet stigao do kritične točke razvoja. Djeca više ne slušaju roditelje. Kraj svijeta ne može biti daleko - Egipatski svećenik (2000.g.pr.Kr.)

Ova je mladež pokvarena do dubine svoga srca. Mladi su izopačeni i lijenčine. Nikad neće biti kao nekadašnja mladež. Današnja mladež neće biti sposobna sačuvati našu kulturu. - Zapis na glinenoj pločici u Babilonu (oko 1000.g.pr.Kr.)

Ne gajim više nikakve nade za budućnost naše zemlje bude li današnja mladež sutra na vlasti, jer je ta mladež nesnosna, bezobzirna, jednostavno užasna - Hezoid (720.g.pr.Kr.)

Tolko o tome..

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
18 godina
eevek kaže...

Starije je to od sredine prošlog stoljeća. Imaš u Platonovoj Republici (navodni) razgovor Sokrata na tu temu gdje priča o bahatosti i osionosti djece spram roditelja - pogledaj ovdje, taj dio je označen crveno. 

This space for rent!
16 godina
AtomicBomb kaže...

Eh sada.Ja gledam iz svoje perspektive jer i sam spadam u takvu generaciju i puno bolje mogu znati kakvi su kod nas mladih trenutni standardi, od nekog starijeg.Zato i govorim ovo što govorim, jer to vidim svojim očima.Stariji će uvijek nešto zanovijetati, ali kad mladi čovjek upozori na nešto, onda je to nešto drugo...
Ja od gušta odem na utakmicu sa prijateljima, kasnije vani, u grad, ili bilo gdje.Živim život  !
A onaj tko gušta od sreće kad pobijedi sa najviše lajkova u nekom izboru za najljepšeg "pedera" na fejsbuku, taj sigurno ne živi život.

Daleko od toga da san ja reka da je facebook svetinja i da je odličan.

Ali odličan je ako uključiš glavni organ u tijelu - mozak. Na facebooku se može saznat dosta korisnih informacija, počevši od informatike, preko sporta, muzike, i tako dalje. Nekima facebook ne služi samo za lajkanje. Neko je na forumu reka kako svojoj djeci govori "faca si ako si izmislia facebook, ali nisi faca ako samo visiš na njemu"

To je po meni pravi opis situacije, triba napravit nešto od sebe a ne samo visit po internetu, ne samo na facebooku, već internetu općenito.

Samo šta to neki prekasno shvate...

Peace means I'm reloading my gun.
15 godina
neaktivan
Slažem se oko toga.
Dakle, fejsbuk prezirem jedino radi takvih likova, jer ih je stvarno puno.
A ovo oko informacija si u pravu, na facebooku se stvarno može svašta saznati...
Ali ipak bih radije volio da se okupljamo svaki dan kraj koša ispred zgrade ( koji je nekad svaku večer bio pun, a danas prazan ) nego na chatu :)
17 godina
protjeran
Drago kaže...
eevek kaže...

Starije je to od sredine prošlog stoljeća. Imaš u Platonovoj Republici (navodni) razgovor Sokrata na tu temu gdje priča o bahatosti i osionosti djece spram roditelja - pogledaj ovdje, taj dio je označen crveno. 

Sve se meni čini da je to konstanta.

Čitajući sve više u kurvi babilonskoj, vidim i ovu temu uklopljenu u cijeli priču ... lol

18 godina
M_dipl. kaže...

Prema Sumeranima, bog Enki je doslovno masturbacijom stvorio Eufrat i Tigris. ;)

I bi dobro! 

{#}

This space for rent!
16 godina
AtomicBomb kaže...

Ma vidi...mlad si i trebaš se fokusirati na sebe, da se izgradiš u osobu kakvom želiš postati, a ne se zamarati drugima.

Ja sam sa 15 bio frik koji nije oči odvajao od monitora, a bilo je to prije dosta vremena.

Sa 16 sam bio gotovo svakodnevno napušena budala, ali nikada sa problemima u ponašanju ili u školi. Monitor je i dalje bio centar svijeta.

Sa 17 sam bio pijana i napušena budala, koja sluša hardcore, klasičnu glazbu i operete (a? mo'š to zamislit' i pojmit' uopće?). Monitor je i dalje bio tu, linije koda su se lagano gomilale, a frizura je bila postojana {#}

Sa 18 sam bio...ma to ne mogu niti opisati, jer ponestaje mi riječi za takvog čudnovatong nekljunaša.

Kasnije sam postao nešto potpuno deseto, ali monitor je i dalje tu. Nije me učinio asocijalnim...ni programiranje, ni web, ni igre, ni chatovi, ni faking fezbuk :)

Poanta svega jest: za nekoga tko me promatrao sa strane, a moju generaciju odlučio usporediti sa mnom, smak svijeta je bio sigurna stvar i na dohvat ruke, pokrenut umobolnom mladeži koja samo dimi, pije, ždere čips i nakon svega toga toliko popi*di da sluša Pavarottia, jer ne znaju više što rade i gdje su {#}

Ostavite se analiza i raznih "padova sustava", jer sve je to samo prolaznost vremena...još puno čudnih pojava ćeš doživjeti do starosti, ne brini {#}

Ja još uvijek teško prelazim "preko mobitela", kao pojave...ne zato što je beskoristan, nego me uvijek smetala činjenica da sam sada dostupan svakoj budali...ali to je tako {#}

Drago kaže...

Ma znam, htio sam spomenuti ove generacije koje se tiču nas, malo direktnije...dakle klinci, mi sami i naši starci/djedovi :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 22:28 (eevek).
17 godina

Čudi me da nitko ne spominje križarske ratove{#}

15 godina
neaktivan
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-anti-static-rukavice/103005.aspx
17 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

misliš one pljačkaške pohode naših predaka ?
bez brige ratovi se vode,samo ne na takav brutalan način nego vrlo uglađeno diplomatski za stolom i iza zatvorenih vrata
ne mogu nikako naći jedan interesantan članak na portalu večernjeg lista gdje autor na jednostavan i uvjerljiv način objašnjava genezu nastanka evropske unije i ulogu vatikana u tom procesu
pošto sam na prethodnim stranicama podcjenjivao papin posjet, više nisam siguran da je taj događaj toliko beznačajan
u svakom slučaju mogu prihvatiti činjenicu da  je vatikanu u interesu da gura jednu katoličku hrvatsku u eu
kao i to da jedni englezi eu od početka doživljavaju kao katolički projekt
vjekovna borba interesa ,taština,utjecaja i drugog samo je kozmetički uljepšana a u osnovi ostala ista - odviše ljudska
moja utopijska uvjerenja opet su na kušnji{#}

Ave Imperator, morituri te salutant !
17 godina

Da, na to mislim,ali najviše me ovo fascinira, citat s wikipedije:

"Ti su ratovi započeli u doba kada je Katolička crkva, s Papom na čelu, nastojala ostvariti duhovnu i svjetovnu prevlast u kršćanskom svijetu. Na crkvenim saborima u Piacenzi i Clermontu 1095. g. Papa Urban II. pozvao je na rat protiv muslimana za oslobođenje Jeruzalema, obećavši sudionicima oprost od svakoga grijeha. "

Crkva je započela rat, tj. Papa je pozvao rat protiv muslimana,a 5. Božja zapovjed glasi Ne ubij.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 11:54 (Jack Sparrow).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
Jack Sparrow kaže...

misliš one pljačkaške pohode naših predaka ?
bez brige ratovi se vode,samo ne na takav brutalan način nego vrlo uglađeno diplomatski za stolom i iza zatvorenih vrata
ne mogu nikako naći jedan interesantan članak na portalu večernjeg lista gdje autor na jednostavan i uvjerljiv način objašnjava genezu nastanka evropske unije i ulogu vatikana u tom procesu
pošto sam na prethodnim stranicama podcjenjivao papin posjet, više nisam siguran da je taj događaj toliko beznačajan
u svakom slučaju mogu prihvatiti činjenicu da  je vatikanu u interesu da gura jednu katoličku hrvatsku u eu
kao i to da jedni englezi eu od početka doživljavaju kao katolički projekt
vjekovna borba interesa ,taština,utjecaja i drugog samo je kozmetički uljepšana a u osnovi ostala ista - odviše ljudska
moja utopijska uvjerenja opet su na kušnji{#}

Mislim da je ipak u svojim korijenima EU nastala prvenstveno iz razloga da se onemogući ili barem navrijeme spriječi bilo kakva primisao ratovanja između članica, poput svjetskih ratova, gdje su se mnogi taracali međusobno kao što znamo.

Nekakav oblik zajedništva u ekonomskom, kulturnom pa i povijesnom smislu mislim da je preteško zamisliv a kamoli ostvariv. Ne moramo se zavaravati, i među članicama EU itekako ima međusobne netrpeljivosti.

A što se tiče Vatikana, pa ja sam tu malo grub. Mislim da smo mi kao narod dotakli jedno dno, uz svesrdnu pomoć ove divne Vlade. Sretni smo čak, i kad nas jedan Vatikan, čija je uloga otprilike u svjetskoj politici, nešto tipa Vinogradara u Ligi prvaka, pogura, ili-ti izjavi nešto lijepo o nama, uz najbolje želje i pozdrave, i slično.

Grubo bi to usporedio sa onom, da je i noga u guzicu > korak naprijed. Na takvim smo granama, da tko god nas pohvalio, mi ćemo kao mali pingvini i tuljani veselo klicati, pljeskati i rotirati se oko svoje osi. Kao mutavci.

Nemam ništa protiv Vatikana i Pape, njegove poruke su bezvremenske, one su vječne i ne treba biti vjernik da ih se razumije, to su pozitivne poruke vrlo velikim dijelom (abortus ne, homofobija također ne, politikanstvo često, ne..itd.)

Iskreno želim vjerovati da je najveći problem našeg naroda HDZ, jer ako HDZ ode, u što sam siguran ne da hoće, nego mora jednostavno, da će koalicija u momentu pristupanja EU ipak popraviti raspoloženje građana, i da će biti dovoljno snažna za provođenje reformi koje nas čekaju. Ukoliko je problem - mentalni sklop, što znam da je glupo poricati, jer svakodnevno pokazujemo tko smo, što i kakvi smo, onda mislim da nijedna vlast, nijedna opcija ni politička partija ne može izvući nešto od ovog naroda.

Bio sam nedavno na jednom seminaru u Sloveniji, mislim, neću pretjerati, često se pretjeruje. Ali Slovenija je u mnogim stvarima, počevši od organizacije, urednosti, poslovne komunikacije, nekog osnovnog bontona, jedno 30g ispred nas, što ustvari i brojni ekonomski pokazatelji zorno predočuju.

Zgodno je da Slovenci nisu rata pošteno ni primirisali, ali još zgodnije je da bi HDZ u jednoj uređenoj pravnoj državi, već odavno bio likvidiran sa političke scene, ili u najmanju ruku sankcioniran zbog ilegalnog financiranja same stranke, pa njene mladeži, zatim podmetanja drugim strankama, klevete i slično.

Kod nas zaista psi laju, a karavane prolaze. Jedva čekam rezultate izbora da se uvjerim po evo,treći put, da mi je budućnost u inozemstvu.

Cemetary gates
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice