Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.281.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
seneka kaže...

ovo boldano je ključna riječ,samo mislim da se piše prosvijetljen,i kao takvog ga treba poštovati neovisno o svjetonazoru..
pozdrav @karakterni

Zašto bi itko poštovao isusa koji daje ultimatume, ukoliko nećeš vjerovati pržit ćeš se u paklu a ukoliko vjeruješ bit ćeš u božjem blaženstvu vječno, što se mene tiče izbor je očajan jer niti mi se sviđa takvo blaženstvo niti mi se sviđaju užasi pakla, niti mi se sviđa vječnost, prezirem isusa, njegov suženi izbor i način na koji se dokopao titule (rođenjem) razdvojivši se u sina...

BTW. nije li jedino buda prosvijetljeni i to ne bog već učitelj kojega možeš ali i nemoraš izučavati a da te njegovim ne slijeđanjem ne snađu sve muke pakla, dapače buda je svoju titulu zaradio samospoznajom o..., te oslobađanjem od svih žudnji a ne isusovski preko veze, rođenjem, nametanjem i unaprijed dogovorenom (sa samim sobom ocem), uskrsnućem i uzačašćem

Evo i budinih riječi pred umiranje koje su miljama daleko od klečanja i moljakanja za božji oprost od nametnutog nam i nezasluženog grijeha:

Spasenje tražite jedino u istini, ne očekujte pomoć ni od koga drugog osim od sebe samih.

to je pravi savjet... nisam vjernik ali da nekim slučajem moram biti, slijedio bih budu

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 14:34 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

ovo boldano je ključna riječ,samo mislim da se piše prosvijetljen,i kao takvog ga treba poštovati neovisno o svjetonazoru..
pozdrav @karakterni

Zašto bi itko poštovao isusa koji daje ultimatume, ukoliko nećeš vjerovati pržit ćeš se u paklu a ukoliko vjeruješ bit ćeš u božjem blaženstvu vječno, što se mene tiče izbor je očajan jer niti mi se sviđa takvo blaženstvo niti mi se sviđaju užasi pakla, niti mi se sviđa vječnost, prezirem isusa, njegov suženi izbor i način na koji se dokopao titule (rođenjem) razdvojivši se u sina...

BTW. nije li jedino buda prosvijetljeni i to ne bog već učitelj kojega možeš ali i nemoraš izučavati a da te njegovim ne slijeđanjem ne snađu sve muke pakla, dapače buda je svoju titulu zaradio samospoznajom o..., te oslobađanjem od svih žudnji a ne isusovski preko veze, rođenjem, nametanjem i unaprijed dogovorenom (sa samim sobom ocem), uskrsnućem i uzačašćem

Evo i budinih riječi pred umiranje koje su miljama daleko od klečanja i moljakanja za božji oprost od nametnutog nam i nezasluženog grijeha:

Spasenje tražite jedino u istini, ne očekujte pomoć ni od koga drugog osim od sebe samih.

BTW. nisam vjernik ali da nekim slučajem moram biti bio bih budist

Ograničen si, krajnje. Samo to ću ti reći. Ja sam iz velikog vjernika krenio putevima agnostika pa čak i na granicu ateizma, uz glazbu i kulturu koju sam njegovao a  koja je često graničila sa okultnim i sotonističkim, nikad nisam rekao da "prezirem Isusa".

Mislim da si prilično izgubljen, ali suzdržat ću se od daljnjih reakcija na tvoj post pošto bi lako mogle biti sankcionirane kartonima, pa i težim sankcijama.  Mislim da bi morao nešto razumjeti - da to isto možeš mrziti, a pošto nisi vjernik kako sam kažeš, logika stvari nameće da trabunjaš i nemaš rođene veze šta prezireš, religija ti je slikovnica pretpostavljam za budale, magnet za mase i u krajnjoj liniji nešto izloživo posprdu i smijehu.

U biti sam način na koji si prezentirao ovdje svoj stav, kroz ovaj post, ustvari traži samo jedno protupitanje. A po čemu misliš da si u pravu?

Ustvari svojom izjavom objektivnom promatraču postavljaš pitanje jesi li sav svoj - jer preziranjem Isusa, kao ipak, dozvoliti ćeš - simbola dobra, ti prezireš to isto dobro? Nije li tako? Sad mi odgovori - što je dobro za tebe, nije za mene, i rasprava je gotova prije nego li je počela.

Pitanje je ustvari gdje je Isus pogriješio, ili preciznije u što se ogriješio, a razapet je od vlastitog naroda, za grijehe koje nije počinio. U čemu nalaziš uzrok svojeg,hm..preziranja kako kažeš?

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
S našim društvom se događaju samo sran*a :)
Danas sam pročitao "vijest" o još jednom smaku svijeta ..... pa gdje to ide više ......
"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ograničen si, krajnje. Samo to ću ti reći. Ja sam iz velikog vjernika krenio putevima agnostika pa čak i na granicu ateizma, uz glazbu i kulturu koju sam njegovao a  koja je često graničila sa okultnim i sotonističkim, nikad nisam rekao da "prezirem Isusa".

Mislim da si prilično izgubljen, ali suzdržat ću se od daljnjih reakcija na tvoj post pošto bi lako mogle biti sankcionirane kartonima, pa i težim sankcijama.  Mislim da bi morao nešto razumjeti - da to isto možeš mrziti, a pošto nisi vjernik kako sam kažeš, logika stvari nameće da trabunjaš i nemaš rođene veze šta prezireš, religija ti je slikovnica pretpostavljam za budale, magnet za mase i u krajnjoj liniji nešto izloživo posprdu i smijehu.

U biti sam način na koji si prezentirao ovdje svoj stav, kroz ovaj post, ustvari traži samo jedno protupitanje. A po čemu misliš da si u pravu?

Ustvari svojom izjavom objektivnom promatraču postavljaš pitanje jesi li sav svoj - jer preziranjem Isusa, kao ipak, dozvoliti ćeš - simbola dobra, ti prezireš to isto dobro? Nije li tako? Sad mi odgovori - što je dobro za tebe, nije za mene, i rasprava je gotova prije nego li je počela.

Pitanje je ustvari gdje je Isus pogriješio, ili preciznije u što se ogriješio, a razapet je od vlastitog naroda, za grijehe koje nije počinio. U čemu nalaziš uzrok svojeg,hm..preziranja kako kažeš?

eto ja sam rekao da prezirem isusa, kada to kažem mislim na isusa opisanog u novom zavjetu, kakav je on u stvarnosti bio i dali je uopće bio nemam pojma niti me interesira, govorim o moljakanju, klečanju, bogomoljama i vjerničkom načinu kad kažem da prezirem... nisam li fino objasnio zašto prezirem njega i to njegovo ucjenjivačko dobro i zbog čega ga ne poštujem (NJEGOVU NOVOZAVJETNU KATOLIČKU INTERPRETACIJU I VJERNIČKU PRAKSU OBOŽAVANJA) u tekstu koji si citirao... simbolika me krajnje ne interesira, nedaj bože da sam sotonist ja naprosto u boga a niti u njegovog oponenta ne vjerujem a i zbog gore navedenih razloga a i još mnogih koje sam ranije opisivao prezirem religiju

EDIT: prekriženo u biti simboliku sam i opisivao, i to njegovo simboličko i ucjenjivačko dobro prezreo a uzdigao budističke napore u traženju istine i prosvjetljenosti, pa na kraju dovoljno je da se oprost odkupi novcem i svi grijesi će nam biti oprošteni

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:29 ((s)izgoreo).
18 godina
M_dipl. kaže...
Psiho246 kaže...
(...)

Stari moj, nemam ja ništa protiv tebe, dapače, mislim da si u većini slučajeva odličan sugovornik, samo mi smeta taj napadački ton kojim prosipaš žuć po temi jer očigledno imaš nerazriješenih problema sa religijom.

Ako ćeš kritizirati, onda to čini kako treba (a rekao sam ti kako treba u onoj drugoj temi), ako si na misiji da ljude razuvjeriš onda ti moram reći da su ti metode totalni fail jer ljude se razuvjerava argumentima i znanjem, a ne nazivanjem religioznih ljudi debilima čije je vjerovanje ravno vjerovanju djece u djeda mraza.

Trenutno se ponasas kao tipicni vjernik.

Kompletno si ignorirao sve sto sam napisao do sada te si se koncentrirao na jednu jedinu rijec - debil.

Iako mislis da je to pogresan naziv, te da to nije nacin ono-ovo, mozda bi promijenio misljenje da si u nasoj dragoj RH svjedocio misi na kojoj propovjednik rusi ljude u nesvijest i slicne gluposti.

Jesi li kada vidio one krscanske kampove gdje ispiru mozgove djeci?

Je li ti kada Jehovin svjedok pokucao na vrata?

To su sve od reda debili te ako hoces blazi naziv, jer ti je ovaj izraz ocito trn u oku, to su ljudi sa mentalnim poteskocama ili psihickim problemima.

Osobno cak i poznajem jednu osobu totalno zaludenu religijom, te stvari koje izlaze iz njegovih usta su stvari koje ja ne mogu pojmiti jer nemaju veze sa razumom, logikom ili icime stvarnim.

Ja jednostavno pokusavam natjerati ljude da razmisljaju glavom, da koriste taj mozak koji im je navodno bog dao.

Mislis da ovo sto pisem nema efetkta na takve ljude? Ima, barem u RL sam natjerao nekolicinu ljudi da barem razmisle te proispitaju svoje stavove vezane za religiju.

Tko zna koliko ljudi zapravo upravo sada citaju ove postove i mijenjaju svoje misljenje iako ne sudjeluju u temi.

Moj cilj je da ljudi vide apsurdnost tog koncepta religija te kako one samo stvaraju imaginarne razlike medu ljudima te kako uce ljude laznim moralnim pravilima te stvaraju krivu predodzbu dobroga i losega. (naravno ne u svim slucajevima)

Govorim o abortusu, zastiti kod seksualnog odnosa, odgoju djece, predrasuda prema zenama, odnosu prema opojnim sredstvima, opcenito o seksualnom odgoju, odnosima prema drugim vjerama itd.

Ovo sto sam nabrojao se tice krscanstva, ali sve druge religije donose slicne stvari.

U kratko, religije sputavaju napredak covjecanstva.

Govorim naravno o religijama, a sto se tice vjere u boga, tko zna? Sto se mene tice, moguce je da postoji neko vanzemaljsko ili cak vansvemirsko bice napravljeno od nekakve nedefinirane energije koje ima sposobnost savijanja prostora i vremena te koje obitava cak i u nama nepoznatim dimenzijama.

Ono sto sam siguran jest da takvo uzviseno bice nije doslo na Zemlju i reklo nekom random covjeku da ja ne smijem masturbirati, imati seksualni odnos prije braka te da ne smijem neumjereno uzivati u jelu i picu i da glasam za HDZ.

Ako stvarno takvo bice postoji i doista je to ucinilo, pri svojoj smrti kada dodem na njegov sud cu ga upitati - "WTF ti radis i zakej se zamaras takvim blesavim stvarima kada si vec svemoguc? Zivi svoj besmrtni zivot i pusti nas da zivimo svoj, kako si navodno i prvotno zamislio."

{#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

eto ja sam rekao da prezirem isusa, kada to kažem mislim na isusa opisanog u novom zavjetu, kakav je on u stvarnosti bio i dali je uopće bio nemam pojma niti me interesira, govorim o moljakanju, klečanju, bogomoljama i vjerničkom načinu kad kažem da prezirem... nisam li fino objasnio zašto prezirem njega i to njegovo ucjenjivačko dobro i zbog čega ga ne poštujem (NJEGOVU NOVOZAVJETNU INTERPRETACIJU I VJERNIČKU PRAKSU OBOŽAVANJA) u tekstu koji si citirao... simbolika me krajnje ne interesira, nedaj bože da sam sotonist ja naprosto u boga a niti u njegovog oponenta ne vjerujem a i zbog gore navedenih razloga a i još mnogih prezirem religiju

"Volim vašeg Krista, ne volim vaše kršćane. Vaši kršćani su tako različiti vašem Kristu" - Mahatma Gandhi.

Po tebi ispada da je Isusov nauk ustvari - ugovor. Iako se i sama Crkva zna izjašnjavati o tome kao o sklapanju - saveza, mislim da to baš i nije doslovno tako. Živi tako i tako, bla bla bla, inače ćeš goriti tu i tu, i sve što si nabrojao, u čemu se čak i slažem s tobom većim dijelom. Ispada da zaista ukoliko želimo biti spašeni, što bi stvarno bilo zgodno je li, kad dođe Sudnji dan, da moramo ispuniti obrazac na 10 stranica, potpisati se i po njemu živjeti čitav život. Bojim se da ako si u pravu, i ako je to tako, da nitko u taj raj neće, ili se neće skupiti ni ekipe za baciti hakl 3 na 3.

Samo mi i dalje nije jasno, ako svi ponaosob tražimo vlastiti put pravednosti, pogotovo mi - kažem mi, koji ne vjerujemo, ili imamo svoje viđenje tog vjerovanja, zašto prezirati? Pa teško je graditi bilo kakvo razumijevanje ako su ti horizonti uski.

Poštujem tvoj stav, nemam daljnju potrebu replicirati. Ne razumijem ga ali ajd, respektiram.

Cemetary gates
18 godina

Ova tema je postala dosadna.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Poštujem tvoj stav, nemam daljnju potrebu replicirati. Ne razumijem ga ali ajd, respektiram.

pročitaj edit na prošloj stranici bit će ti jasnije {#}... inače puno editiram tekstove da dobiju smisao koji sam želio postići, kadkad neuspješno...

18 godina
tnakir kaže...

Meh, evo i ja glasam da predemo na nesto novo. Izlizali smo ovo koliko smo mogli izlizati.

Sumnjam da cemo ikamo vise napredovati sto se toga tice, ali treutno je jos uvijek glavna vijest dolazak i odlazak pape, tako da kod nasih medija nema nisto zanimljivog o cemu bi mogli pricati, osim ovoga o cemu vec pricamo. {#}

Zapravo: http://danas.net.hr/svijet/page/2011/06/06/0770006.html?pos=n1

Ove nove bakterije, sta mislite o svemu tome? Jos jedna medijski napuhana kriza? Zadnje sta sam procitao (ovaj tekst jos nisam) je da je 18 ljudi umrlo.

Moja prva misao: "18 ljudi? Wow strasno. Toliko ih umre u jednoj malo vecoj automobilskoj nesreci. Sad ce nas natjerat da uzimamo novi ultra deluxe antibiotik koji kosta 9,99."

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:23 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa ajmo pričati onda o pčkama,mislim..ta tema je neiscrpna. {#} Bez lažnih izmišljenih iskustava molim. Krenimo od zadnjeg odjeba ili nešto slično...{#}

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...
tnakir kaže...

Pa ajmo pričati onda o pčkama,mislim..ta tema je neiscrpna. {#} Bez lažnih izmišljenih iskustava molim. Krenimo od zadnjeg odjeba ili nešto slično...{#}

To nije tema u ovoj raspravi. Iako je problem naseg drustva sto dosta njih nedobiju dovoljno pickhe pa piyde po forumu tu :)

Mentalist je moj idol... I torrente isto
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:23 (tnakir).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

eto ja sam rekao da prezirem isusa, kada to kažem mislim na isusa opisanog u novom zavjetu, kakav je on u stvarnosti bio i dali je uopće bio nemam pojma niti me interesira, govorim o moljakanju, klečanju, bogomoljama i vjerničkom načinu kad kažem da prezirem...

isusa bi trebalo smjestiti u povijesni kontekst ondašnjih prilika u palestini,vjerovatno je takvih u to doba bilo na stotine,zašto je on izabran ne znam
ni ja ne ližem oltare, ali valjda ima nešto od te kolektivne svijesti u nama akumulirane 2000 godina (neovisno od indoktrinacije)
npr zašto se njega najviše psuje u bijesu ? pa ne valjda zato jer si se eto lupivši nožnim palcem u ormar odlučio nabrzinu obračunati s crkvom,psuje se najsvetije..
isus mi je bliži po tradiciji i civilizaciji kojoj pripadam,makar sam jedno vrijeme koketirao s budizmom
uostalom svi prosvijetljeni manje više propovijedaju isto,razlika je u terminima i nekakvim varijacijama
ti si čak veći vjernik od mene,ja ne prezirem ništa

Ave Imperator, morituri te salutant !
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

To nije tema u ovoj raspravi. Iako je problem naseg drustva sto dosta njih nedobiju dovoljno pickhe pa piyde po forumu tu :)

A ja i previse u zadnje vrime i sad me malo frka da se nije primilo... ono nabrekle i bolne grudi i tako to... {#}

Mislim kad se forum krece put forum.hr-a zasto ne {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:37 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan

ja sam mislio predložiti onom dečku da temu o abortusu prošverca ovdje ali mu je zaključaše.

jedino ovdje su everythingolozi, a obradilo se sve, od osame BL, preko podravka juhe do religije i ne znam čega.

i nitko ne zaključava temu.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

isusa bi trebalo smjestiti u povijesni kontekst ondašnjih prilika u palestini,vjerovatno je takvih u to doba bilo na stotine,zašto je on izabran ne znam
ni ja ne ližem oltare, ali valjda ima nešto od te kolektivne svijesti u nama akumulirane 2000 godina (neovisno od indoktrinacije)
npr zašto se njega najviše psuje u bijesu ? pa ne valjda zato jer si se eto lupivši nožnim palcem u ormar odlučio nabrzinu obračunati s crkvom,psuje se najsvetije..
isus mi je bliži po tradiciji i civilizaciji kojoj pripadam,makar sam jedno vrijeme koketirao s budizmom
uostalom svi prosvijetljeni manje više propovijedaju isto,razlika je u terminima i nekakvim varijacijama

već drugi put te hvatam kako se oslanjaš na narodno blago, ja mislim da je narod (kako bi srbi u onom jednom filmu rekli) moron... ako sam ja kako kažešveći vjernik od tebe ti si tada veći budist od mene jer gajiš ravnodušnost {#}, što ja nikako ne mogu jer je utjecaj sranja na mene prevelik... dali ja u tom i takvom trenutku isus bio potreban ili se zbog neke druge karakteristike religija proširila u to vrijeme u to ne želim sada ulaziti, bitno je ono što znači i koliko nas sputava sada

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:52 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

@ Đapa

ne znam kako možeš vjerovat crkvi od A-D kad nisi siguran što je točno među onom gomilom priča?

ja joj ne vjerujem ni malo.

ja sam rekao općenito za ljude ne za sebe..

18 godina
magicmist kaže...

ja sam mislio predložiti onom dečku da temu o abortusu prošverca ovdje ali mu je zaključaše.

jedino ovdje su everythingolozi, a obradilo se sve, od osame BL, preko podravka juhe do religije i ne znam čega.

i nitko ne zaključava temu.

Pa ovo i jest tema za gnojilište - zašto bismo imali 12317238907 takvih tema u informatičkom forumu, kad postoji jooš nekoliko tredova tog tipa (bircuz) gdje se drobi o svačemu što s računalima nema veze? 

S tim da je to osjetljiva tema gdje od prvog posta do svađe treba otprilike svega dva posta, kao i u drugim sličnim temama te ih stoga izbjegavamo.

Čudi me kako ova priča s Isusom nije slično završila (ovo nije poziv da nastavite).

This space for rent!
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

Sad si taknuo u (za mene) vrlo vrlo zanimljivo mjesto.

Da li si znao da su u Quebecu 'najpopularnije' uvrede upravo one koje se ticu krscanske crkve, ili su cak istoimenice sa crkvenim terminima!! Kontekstualno gledano, Quebec je jedno od zadnjih mjesta u svijetu (naravno, ne ukljucujuci zemlje treceg svijeta) koje se 'rijesilo' pritiska crkve.

Primjerice:

"maudit ostie de crisse de calisse" - doslovce, nesto alla "proklet bio kristov kalez"

"tabarnak de st-sacrement" - ovo je jos smijesnije.... 'tabarnak' je, ako sam dobro shvatio, mjesto u crkvi gdje se cuva hostija (moguce da grijesim)... kao sto vidis, nema nekog smisla jer je rijec istovremeno postala vrlo uobicajena psovka, kao sto je u hrvatskom uobicajen recimo "J3boga ja" ili u engleskom "F*ck!"

@Drago

scuse moi... {#}

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 16:40 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Da li si znao da su u Quebecu 'najpopularnije' uvrede upravo one koje se ticu krscanske crkve, ili su cak istoimenice sa crkvenim terminima

ineterasantno..
ma pusti ,moram  @izgorjelog preobratit da ne luta sam,takvih isto ima praviše pa nisu nipočemu autentični,i privesti ga natrag stadu{#}
znaš kako se kaže: " u čoporu smrdi ali je toplije"

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Ono sto sam siguran jest da takvo uzviseno bice nije doslo na Zemlju i reklo nekom random covjeku da ja ne smijem masturbirati, imati seksualni odnos prije braka te da ne smijem neumjereno uzivati u jelu i picu i da glasam za HDZ.

Ako je vjerovati Sumeranima, a ne znam zašto se pisana dokumentacija jedne nacije ne bi trebala uzeti kao osnovana, to se već dogodilo. Dapače, tako smo nastali, a sad drkicu i hdz mislim da nisu spominjali..

Deus ex machina kaže...

Da li si znao da su u Quebecu 'najpopularnije' uvrede upravo one koje se ticu krscanske crkve, ili su cak istoimenice sa crkvenim terminima!!

To je i meni zanimljivo. Svaka nacija ima neku svoju varijantu koja je najprisutnija u psovkama. Njemcima je drek ishodište svih uvreda, 90% psovki ima govno u sebi. Englezi briju na krv, a mi sve nabijamo na k_rac. Nisam skontao gdje su povijesne odrednice za takve sklonosti nacija.

18 godina
neaktivan
seneka kaže...

" u čoporu smrdi ali je toplije"

htio si reć u čoporu smrdi a i ljeto je {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 17:39 ((s)izgoreo).
18 godina
bed kaže...
Psiho246 kaže...

Ako je vjerovati Sumeranima, a ne znam zašto se pisana dokumentacija jedne nacije ne bi trebala uzeti kao osnovana, to se već dogodilo. Dapače, tako smo nastali, a sad drkicu i hdz mislim da nisu spominjali..

Zasto ne uzimati dokumentaciju jedne nacije kao osnovu za nesto? Pa zato jer to skoro sigurno nije dokumentacija jedne nacije, vec dokumentacija vladajucih u ono doba.

Kako smatram religiju sredstvom za upravljanje masama (nacijama), odgovor se sam namece. Zapravo, nadam se da ne tvrdis da je religija Sumerana ona ispravna, tj. da je uzviseno bice doslo na Zemlju i stvorilo covjeka?

Pa kada se desila onda evolucija dovraga (lol)?

Zapravo, ako se uzme u obzir da je tako nesto napisano prenesenim znacenjem, zapravo je moguce da je neka izvanzemaljska inteligencija dosla na Zemlju i posadila sjeme (DNK, RNK).

Gledao sam neki film koji je predstavio ovakav koncept i smatram da je to zanimljivo, iako nema zapravo nikakve osnove. :)

Uglavnom, ne poznajem kulturu Sumerana dovoljno da bi raspravljao o njima, ali i nisam siguran da sam uhvatio poantu tvoga posta, tako da cu prestati pisati. {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

" u čoporu smrdi ali je toplije"

htio si reć u čoporu smrdi a i ljeto je {#}

{#}daj još 500 puta editiraj,gori si od krleže
htio sam reći to što sam rekao,odnosno citirao krležu,on je prema vlasitom priznanju mijenjao tekst u beskonačno,čudo da je išta i tiskano
svaki samotnjak je toga svjestan,to je najteži put, ali valjda ćemo se prije prosvijetliti jbg,ovi u masi ni nemaju susret sa samim sobom,iz jednostavnog razloga - boje se..

17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
bed kaže...
Psiho246 kaže...

Zasto ne uzimati dokumentaciju jedne nacije kao osnovu za nesto? Pa zato jer to skoro sigurno nije dokumentacija jedne nacije, vec dokumentacija vladajucih u ono doba.

Kako smatram religiju sredstvom za upravljanje masama (nacijama), odgovor se sam namece. Zapravo, nadam se da ne tvrdis da je religija Sumerana ona ispravna, tj. da je uzviseno bice doslo na Zemlju i stvorilo covjeka?

Pa kada se desila onda evolucija dovraga (lol)?

Zapravo, ako se uzme u obzir da je tako nesto napisano prenesenim znacenjem, zapravo je moguce da je neka izvanzemaljska inteligencija dosla na Zemlju i posadila sjeme (DNK, RNK).

Gledao sam neki film koji je predstavio ovakav koncept i smatram da je to zanimljivo, iako nema zapravo nikakve osnove. :)

Uglavnom, ne poznajem kulturu Sumerana dovoljno da bi raspravljao o njima, ali i nisam siguran da sam uhvatio poantu tvoga posta, tako da cu prestati pisati. {#}

Žalosna stvar je, da uz sve dosad kaj (ne)znamo, najbliži u opisivanju ove teorije su bili u onoj niskobuđetnoj seriji Stargate. Po pitanju NASTANKA čovjeka. Kad si čovjek malo razmisli, to je čak možda i jedino logično objašnjenje.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

{#}daj još 500 puta editiraj,gori si od krleže
htio sam reći to što sam rekao,odnosno citirao krležu,on je prema vlasitom priznanju mijenjao tekst u beskonačno,čudo da je išta i tiskano
svaki samotnjak je toga svjestan,to je najteži put, ali valjda ćemo se prije prosvijetliti jbg,ovi u masi ni nemaju susret sa samim sobom,iz jednostavnog razloga - boje se..

možda je u jednom trenutku onda pisalo i ovo što ću ti sada odgovoriti, ...a i preglasno je{#}{#}

17 godina
neaktivan
bed kaže...

To je i meni zanimljivo. Svaka nacija ima neku svoju varijantu koja je najprisutnija u psovkama. Njemcima je drek ishodište svih uvreda, 90% psovki ima govno u sebi. Englezi briju na krv, a mi sve nabijamo na k_rac. Nisam skontao gdje su povijesne odrednice za takve sklonosti nacija.

Englezi - pa oni su se makar naratovali i nagledali krvi. "Bloody hell" mi nekako zvuci kao uzvik koji bi neki neuki seljober izvalio za vrijeme lokalnog spektakla izrezivanja iznutrica iz nekog nesretnog Skota ili Irca...

Nijemci - nemam dume.

Balkanci - Mozda je to od Turaka i njihovih pohoda :-D Netko se zahebao u zapisivanjima povijesti, kolac ili k***c, skoro jedno te isto :-D :-D :-D

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kad smo već kod religije, vjerovanja itd., možeš li mi objasniti što opisuje taj tvoj avatar, odnosno što ti predstavlja taj broj 666, jer vidim to u nickovima mnogih forumaša a i tebi u avataru, a mislim da je povezano sa Sotonom, jesam li u pravu? Objasni mi detaljnije pliiiz {#}

Ispricati cu vam istinitu pricu. Dok su mi bile sve petice, nikad nisam dobio nista, a kad sam ispravio biologiju sa 1 na 5 dobio sam 200Kn. To je valjda neki poremecaj u mozgu. - Mentalist
18 godina
Psiho246 kaže...

Ove nove bakterije, sta mislite o svemu tome? Jos jedna medijski napuhana kriza? Zadnje sta sam procitao (ovaj tekst jos nisam) je da je 18 ljudi umrlo.

Moja prva misao: "18 ljudi? Wow strasno. Toliko ih umre u jednoj malo vecoj automobilskoj nesreci. Sad ce nas natjerat da uzimamo novi ultra deluxe antibiotik koji kosta 9,99."

A kaj se tu ima mislit od jedne obicne sezonske gripe, koja hara svake godine samo u Americi recimo umre od 3000 pa čak do 50 000 ljudi po jednoj godini službena statistika pa niko ne panicari zbog toga. Nema smisla ic ubrajat za sve ostale zamlje, u svijetu jer bi došli do jako velikih brojeva ljudi koje pobere u grob obicna sezonska gripa i oko tog opet niko ne panicari jel.{#}{#}

http://www.cdc.gov/flu/about/qa/disease.htm

"Flu seasons are unpredictable and can be severe.  Over a period of 30 years, between 1976 and 2006, estimates of flu-associated deaths range from a low of about 3,000 to a high of about 49,000 people."

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
Psiho246 kaže...

Kad smo već kod religije, vjerovanja itd., možeš li mi objasniti što opisuje taj tvoj avatar, odnosno što ti predstavlja taj broj 666, jer vidim to u nickovima mnogih forumaša a i tebi u avataru, a mislim da je povezano sa Sotonom, jesam li u pravu? Objasni mi detaljnije pliiiz {#}

"SIX - SIX SIX

THE NUMBER OF THE BEAST,

HELL AND FIRE

WERE SPAWNED TO BE RELEASED"

Psiho ti dosta voli tu pjesmu inace, a to su ti neke sotonjare s dugim kosama, Boze sacuvaj, to sve treba oparit limunskom terapijom po onoj stvari! Usput, mene bas interesira oko cega se ti to tocno ne slazes u vezi Quebecoise uvreda? Zelis reci da nisam u pravu, i da te uvrede ne postoje? Ili sta drugo? Mozes li argumentirati svoje neslaganje, cisto da znam da li da uopce obracam paznju na ista sto pises...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 19:32 (Deus ex machina).
18 godina
rambox kaže...

A kaj se tu ima mislit od jedne obicne sezonske gripe, koja hara svake godine samo u Americi recimo umre od 3000 pa čak do 50 000 ljudi po jednoj godini službena statistika pa niko ne panicari zbog toga. Nema smisla ic ubrajat za sve ostale zamlje, u svijetu jer bi došli do jako velikih brojeva ljudi koje pobere u grob obicna sezonska gripa i oko tog opet niko ne panicari jel.{#}{#}

http://www.cdc.gov/flu/about/qa/disease.htm

"Flu seasons are unpredictable and can be severe.  Over a period of 30 years, between 1976 and 2006, estimates of flu-associated deaths range from a low of about 3,000 to a high of about 49,000 people."

Je, ali smrtnost od gripe je otprilike 1:10.000 u ukupnoj populaciji, a u slučaju ove bakterije zaraženo je oko 2.000 ljudi, a mrtvih je do sada 19 - dakle, mortalitet je bitno veći. K tome, barem trećina će od zaraženih ostati s trajnim posljedicama (oštećenja bubrega i drugih organa), tako da bih ja onome tko može birati savjetovao gripu prije nego zarazu ovom verzijom e. coli.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice