ovo boldano je ključna riječ,samo mislim da se piše prosvijetljen,i kao takvog ga treba poštovati neovisno o svjetonazoru..
pozdrav @karakterni
Zašto bi itko poštovao isusa koji daje ultimatume, ukoliko nećeš vjerovati pržit ćeš se u paklu a ukoliko vjeruješ bit ćeš u božjem blaženstvu vječno, što se mene tiče izbor je očajan jer niti mi se sviđa takvo blaženstvo niti mi se sviđaju užasi pakla, niti mi se sviđa vječnost, prezirem isusa, njegov suženi izbor i način na koji se dokopao titule (rođenjem) razdvojivši se u sina...
BTW. nije li jedino buda prosvijetljeni i to ne bog već učitelj kojega možeš ali i nemoraš izučavati a da te njegovim ne slijeđanjem ne snađu sve muke pakla, dapače buda je svoju titulu zaradio samospoznajom o..., te oslobađanjem od svih žudnji a ne isusovski preko veze, rođenjem, nametanjem i unaprijed dogovorenom (sa samim sobom ocem), uskrsnućem i uzačašćem
Evo i budinih riječi pred umiranje koje su miljama daleko od klečanja i moljakanja za božji oprost od nametnutog nam i nezasluženog grijeha:
Spasenje tražite jedino u istini, ne očekujte pomoć ni od koga drugog osim od sebe samih.
to je pravi savjet... nisam vjernik ali da nekim slučajem moram biti, slijedio bih budu

... inače puno editiram tekstove da dobiju smisao koji sam želio postići, kadkad neuspješno...

daj još 500 puta editiraj,gori si od krleže