Pozitivne: mogu napisati gomilu gluposti na netu baz da itko zna tko je u stvari to napisao. 100 % sam siguran da ove teme ne bi ni bilo da anonimnost na netu ne postoji.
Pa eto to bi bilo pozitivno, ne?
Svatko bi 2 put razmislio prije nego piše gluposti.
Rezultat - kvalitetnije okruženje.
Problem? :)
Ne.
Rezultat - sterilnije okruzenje. Ljudi su odgajani da budu inhibirani, tako da u bilo kojoj formi komunikacije, gdje im mozes prikaciti "tag" vratit ce se inhibicijama.
Internet je toliko genijalan upravo zbog anonimnosti - naravno da postoje (uvjetno!!!) "lose" strane toga, ali zahvaljujuci takvoj anonimnoj komunikaciji, sposobni smo vidjeti iz prve ruke kako tocno funkcionira covjek kad moze komunicirati slobodno....
Vecina se prvo ispuse, izvrijedja sve okolo, i neki ostanu na tom nivou... vecina ode korak dalje...
@Garfield-LS
Nigdje nisam mislio propitkivati bozju volju, nego propitkivati nase _shvacanje_ bozje volje. Biblija je poprilicno abstraktni skup pravila, i otvorena je interpretaciji, a i uostalom pisana je od ljudi a ne od boga, dakle, kako je moguce sa sigurnoscu tvrditi da je tvoje shvacanje bozje volje 'bolje' od primjerice mojeg? Samo zato sto ti duze vrijeme to proucavas nije nikakav argument, dapace sasvim je moguce provesti 40 godina proucavajuci pogresne ideje.... sve sto si postigao nakon toga, jer da ih vise ne mozes napustiti, jer sebe i svoj zivot definiras kroz te ideje.
"Ja sam Garfield-LS, krscanin".... ako ti nekim cudom uklonimo vjeru - tko si sada?
Sto ako si ti, recimo kao primjer, homofob - pa bibliju interpretiras na takav nacin da stvaras nove argumente u svoju korist? Evo usput i fiktivni mentalni izazov - kako mozes sa sigurnoscu tvrditi da se svaki covjek radja heteroseksualan?
Jesi li znao da je MRI mozga muskih homoseksualnih osoba pokazao da im presjeci u odredjenim segmentim puno vise slice zenskim presjecima, nego muskim? To je iz kutka znanosti...
Sto ako je bozja volja da se ljudi radjaju homoseksualni (jer je, primjerice, bog odlucio da nas ima previse pa je ovo njegov nacin da 'stanji' populaciju)?
Mene zapravo interesira parsus (jer se ne mogu sjetiti) iz nekog katolickog teksta, gdje se navodi da homoseksualce treba promjeniti i izvesti na pravi put. Uhvatio sam se homica cisto zato jer su zgodan primjer, a i ti si ih spomenuo, pa...
Edit:
Cini se da je ovaj biskup Devcic donekle "normalan", no nazalost cini mi se takodjer da samo igra politicke igrice:

!!!!
na 21 cola ćelavim gumama, gdje je tu razum prije svega, ako se ima za karikirano janjetinu, pa moraš imati i za parking na takvom mjestu jer nisi evidentno socijalni slučaj.
!!!!
!!?? Poglavlje 23, pravosuđe, poštenje, ajooooooooj
!!!!!!
Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
!!!!
) religija ili je kako je onomad tvrdio Marković, Tuđman ili Canjuga ne znam više, pravi hrvatski katolički klub a onda i BBBi u stvari samo militantno, agresivno krilo katoličke crkve?