Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.295.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...
vexx5555 kaže...

Pozitivne: mogu napisati gomilu gluposti na netu baz da itko zna tko je u stvari to napisao. 100 % sam siguran da ove teme ne bi ni bilo da anonimnost na netu ne postoji.

Pa eto to bi bilo pozitivno, ne?
Svatko bi 2 put razmislio prije nego piše gluposti.

Rezultat - kvalitetnije okruženje.

Problem? :)

Ne.

Rezultat - sterilnije okruzenje. Ljudi su odgajani da budu inhibirani, tako da u bilo kojoj formi komunikacije, gdje im mozes prikaciti "tag" vratit ce se inhibicijama.

Internet je toliko genijalan upravo zbog anonimnosti - naravno da postoje (uvjetno!!!) "lose" strane toga, ali zahvaljujuci takvoj anonimnoj komunikaciji, sposobni smo vidjeti iz prve ruke kako tocno funkcionira covjek kad moze komunicirati slobodno....

Vecina se prvo ispuse, izvrijedja sve okolo, i neki ostanu na tom nivou... vecina ode korak dalje... 

@Garfield-LS

Nigdje nisam mislio propitkivati bozju volju, nego propitkivati nase _shvacanje_ bozje volje. Biblija je poprilicno abstraktni skup pravila, i otvorena je interpretaciji, a i uostalom pisana je od ljudi a ne od boga, dakle, kako je moguce sa sigurnoscu tvrditi da je tvoje shvacanje bozje volje 'bolje' od primjerice mojeg? Samo zato sto ti duze vrijeme to proucavas nije nikakav argument, dapace sasvim je moguce provesti 40 godina proucavajuci pogresne ideje.... sve sto si postigao nakon toga, jer da ih vise ne mozes napustiti, jer sebe i svoj zivot definiras kroz te ideje.

"Ja sam Garfield-LS, krscanin".... ako ti nekim cudom uklonimo vjeru - tko si sada?

Sto ako si ti, recimo kao primjer, homofob - pa bibliju interpretiras na takav nacin da stvaras nove argumente u svoju korist? Evo usput i fiktivni mentalni izazov - kako mozes sa sigurnoscu tvrditi da se svaki covjek radja heteroseksualan?

Jesi li znao da je MRI mozga muskih homoseksualnih osoba pokazao da im presjeci u odredjenim segmentim puno vise slice zenskim presjecima, nego muskim? To je iz kutka znanosti...

Sto ako je bozja volja da se ljudi radjaju homoseksualni (jer je, primjerice, bog odlucio da nas ima previse pa je ovo njegov nacin da 'stanji' populaciju)?

Mene zapravo interesira parsus (jer se ne mogu sjetiti) iz nekog katolickog teksta, gdje se navodi da homoseksualce treba promjeniti i izvesti na pravi put. Uhvatio sam se homica cisto zato jer su zgodan primjer, a i ti si ih spomenuo, pa...

Edit:

Cini se da je ovaj biskup Devcic donekle "normalan", no nazalost cini mi se takodjer da samo igra politicke igrice:

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/10/21/0625006.html

You're such an inspiration for the ways that I'll never ever choose to be...... Oh so many ways for me to show you how the savior has abandoned you.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 17:07 (Deus ex machina).
15 godina

Na samom uvodu: ne, nisam pročitao cijelu temu jer i sam naslov dovoljno i previše govori o čemu se "tu" radi, a volio bih i ja osobno dati obol raspri o "društvu" kao ovakvom, jer kako ja vidim situaciju, "ovo" i "ovakvo" društvo postoji samo zbog "sebe" i nekolicine po Gausu "odabranih" ili budi bolje rečeno "izabranih" {#} !!!!

Jedan primjer vidim u današnjim vozačima, jedan nažalost primjer iz naše zone, siroti Drago Gabrić, gdje ću odmah reći, drago mi je da dečko vozi nešto kao BMW X6, ALI istodobno pri tome "ŠPARATI" {#} na 21 cola ćelavim gumama, gdje je tu razum prije svega, ako se ima za karikirano janjetinu, pa moraš imati i za parking na takvom mjestu jer nisi evidentno socijalni slučaj. 

Drugi primjer je opet sa vozačima koji parkiraju kako to "njima" odgovara, kada ovo pišem, govorim parkiranju po pješačkim projelazima, stazama za bicikliste, obilježenim mjestima za neke osobe s posebnim namjenama i razlozima za nešto, a to hrvatska policija nije u stanju makar prevenirat ili onemogućiti! Nešto se u zadnje vrijeme pokušava, ali je to za sada jalovo, nažalost!!

Kada vidim punije stasom i dugoročne stažom i godonama života, naše vrle političare, situacija je tu i više puta gora nego u društvu. sama percepcija posojanja bitka političara je prije svega u vrlo visokim plaćama, sigurnoj mirovini, isto tako visokoj, dnevnicama, sudjelovanja u raznim nadzornim odborima, uvelike život na račun malog sitnog radnika koji nema osnovna elementarna prava, a i zakoni države su ili slabi ili se ne provode, da ne govorim, neke detalje poznajem iz vlastitog iskustva, pre dobro, dočim sindikalisti su u biti plaćenici grupe koja je u vrhu i "bez kojih se ne može". Onog trenutka kada uđemo u EU, vidjeti će te epsku bitku tko će prije u službu u EU, jer tamo je PRAVA LOVA, a tek mirovina {#} !!??

Kada pokušate uvesti u neke sfere javnih službi unapređenje i pokušati raditi na sistematizaciji iste i poslova u državnoj službi, najčešće se nailazi na toliko prepreka, da nije za povjerovati, a sve iz razloga jer netko nema osobne koristi iz toga. Dok u zapadnim zemljama svi uz gradonačelnike i župane, ovo je malo karikirano, rade kao volonteri izuzev tajnika/ce iz časti, kod nas se bore samo za te pozicije, a što tamo rade, pa najvećim dijelom 99% jedno veliko NIŠTA, jer su tu po direktivi i pričaju ono što im piše u napisnom textu kakvog papirića kojeg nakon govora odmah bace, a kada bi takav posao radili stručnjaci bez naknade i za ideal općeg dobra, hmmmmmmmm, ponekada se pitam kako nisam postao do sada utopista jer mi se ipak čini kako će možda jednom biti bolje.

Tamo negdje oko 1996 godine, u RH se trebao donijeti prijedlog Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem bi bila predviđena kazna za bilo koji prometni prekršaj ili nešto gore po danu prihoda, pa te pitam, bi li Kerum onako bahato primjetio; "što samo 2000 ćuna", što je nešto više od mirovine moje majke za 39 godina staža u tekstilnoj industriji, u tri smjene, a njegov nećak ili tko kupuje na POVLASTICU Ferraria, on sa Hummero-m gazi mopedistu, i tako do unedogled s takvim i sličnim primjerima, plaće u KERUM i JOKER firmama su bez komentara!

Ovo nije jedina sfera o kojoj i u kojoj se čovjek može pronaći povrijeđen, omalovažen ili na neki drugi, peti, deseti način degradiran, jer je u svakom slučaju pitanje koji je stvarni razlog tomu, eklatantan primjer ću navesti kada ću navesti kako je u strogoj tajnosti i prije nego je ukinut "harač" na primanja, plaće i mirovine, ova naša vlada odrezala zakon kojim se uzima i 10% mirovina istima, ne na svu sreću svima, ali onima iznad 3000 kuna, u kojima sam i ja jesu. Kada bi ih upitao ima li i postoji li bolji razlog za oporavak ovog društva i ekonomije, a ne rezanje mirovina i plaća, oni iz jednostavnog razloga što izlaza ne znaju naći, ne bi niti imali nekakav konzistenta odgovor, koji me dovodi do zakjlučka ovog posta koji trenutno pišem, koji glasi vrlo kratko; danas u Hrvatskoj se najmanje ili nikako ne plaća RAD, ALI NITI TO NIJE NAJGORE, najgore je što RADNE NAVIKE NE POSTOJE, uopće, ili su u negativnim postocima Gausove krivulje prisutne!

Tko i što može ili treba u svezi problema poduzeti, primjerice, u Karlovcu nisu preko 30 godina u stanju sagraditi jedan običan bazen,  da svaki građanin uzme 1 lopatu i jedno 50 puta zagrabi istom, evo ti iskopa za 15 dana, ali prije svega nema voljnog momenta i gradonačelnika i župana za primjer jer što bi se on uprljao i zamarao dok nema izbora, a niti gordih političara iz gornjeg doma, koji bi te i na WC-u ljubili za tvoj glas njima, ali kada meni trebaju oni pomoć, gluha linija.

HITRO-HR bi trebao nešto raditi kao hitro, ali ako imaš sreće, tek u 12 pokušaju uz minus od xy na kvadrat kuna ćeš uspijeti, ako {#} {#}!!!!

OIB bi trebao rješavati svaki problem, ali i danas se traži JMBG, tko je zaslužan za takav uspjeh ovog projekta, muk, od 100 glasa niti jedog za čuti {#} !

Zašto u Sloveniji postoje samo 2 trgovačka lanca, dok u Hrvatskoj postoje možda čak i 22, uz naravno odlijev profita i debele zarade u matičnu zemlju, i na kraju krajeva, Slovenija koja je sa Tolar-om, koji BTW nije bio novac u punom smislu riječi već bon, a iz razloga što na njemu nije bilo potpisa guvernera njihove Narodne ili koje već banke, prije je od Hrvatske ušla u EU, bio tko bio za ili protiv nje, bilo to dobro ili loše, dok smo mi s pravom Hrvatskom Kunom poslije Hrvatskog Dinara tu negdje na margini pregovaranja, dok nas u Jadranskom moru musaju i muljaju s ribama i ribolovom a i TV signalima koliko god im volja, opet jedan veliki hmmmmmmmmmmmmm {#} !!?? Poglavlje 23, pravosuđe, poštenje, ajooooooooj {#} {#} !!!!!!

Da se može nešto uraditi SVOJOM glavom su primjer dečki koji su napravili android aplikaciju BUGDroid za što im skidam kapu do Kine, a tko će od Mudrinića, Todorića, Drkova, i inih primjetiti, kada neki nakon što su prije 20 i neku godinu kao vozači tamića, sada su "Tajkuni" i šire ideju o proizvodnji "tople vode" s novcem koji nisu zaradili poštenim radom, jer se toliki novac u roku od oko 5 godina jednostavno na pošten način ne može zaraditi, i svoju "vrlo prvu" tvrtku ne ponuditi na otkup RH, mutež i siva ekonomija, a tek MONOPOL, kojeg sve više ima {#} !

Samo kvalitetan i karakteran odgoj i stjecanje od mala prije svega radnih navika doma od roditelja, koji će za dobro svoje djece i drugih bez problema šibom pokazati što je ispravno, jer s nekim šupljim ispraznim bljezgarenjem o nekim pravima, odošnmo i mi i mast u propast {#}, i da, radnika treba poštivati i nadasve dobro i pošteno platiti za njegov rad, a kada naši vrli saborski zastupnici (i ostali političari, tajkuni, i ovi i oni na papiru, direktori, ... ), ostanu na najmanje 6 mjeseci na goloj vodi, tek tada će možda uvidjeti kako se nazire izlaz iz krize i nastalih teškoća

ATJ Lučko
15 godina
protjeran
Vezano uz gore navedene nejasnoce oko postupanja organa reda.
Sto mislite na ovaj pojam:
Postojala je osnovana sumnja na moguce izvrsenje kaznenog djela.

Tu ne treba nikakav nalog. Jer se okarakterizira kao zurni dio u svrhu prevencije i sprjecavanja istoga da nelegalnim stedstvima prijetnje ssprovede u djelo.
Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

'' .. s obzirom da je rezultat ilegalnog pretresa..'' -nije ilegalni pretres jer postoji sudski nalog, nalog je dobiven na osnovu traženja kontrole ''Osiguranja Svetog Oca'' skratimo =OSO-a.

Kod takvih posjeta je normalna stvar (i bez pretnje) provjera svih ulica, kuća, stanara, vozila.. itd.

Misliš da postoji sudski nalog? Zašto bi sud dao nalog, ako je zaključak policije da nije bilo prijetnji i nema osnove za prijavu. Osnova za sudskog naloga je nepostojanje osnove za prijavu?

Nisam baš duboko u problematici, ali mislim da se ne radi o sudskom nalogu, već o zakonu koji omogućuje da u ovakvim situacijama policija niti ne treba imati sudski nalog za pojedine radnje. To je to, što kažeš da je normalno.

Meni se uopće ne čini da je normalno, imam osjećaj da je to neka siva zona, a i kladio bih se da je u nesuglasici s nekim drugim zakonima. Npr Ustavom RH. Ovo je varijanta da cilj opravdava sredstva, a navodno to tako ne bi smjelo funkcionirati. Ako su zaključili da nema prijetnje i osnove za prijavu, koji je opravadani motiv za pretres? Štefa je baš interesiralo kako mu izgleda kuća iznutra? Ili, 'ajmo svejedno pogledati, sigurno ćemo nešto naći? Ne vidim baš neku logiku u tome..

S druge strane, svaki mjesec neki glavonja dođe u RH, eto ti razloga da se pretražuju stanovi. Jer je Pero ružno pogledao jumbo plakat s likom glavonje koji dolazi. Nema neke prijetnje, ali 'ajmo mu pretresti stan. Logično, zar ne?

15 godina
protjeran
Isto vam dodje kao kod pojmova, nuzna obrana i krajnja nuzda.
Zakonski jako kompleksan segment.
Sasvim je normalno da vam na prvi pogled djeluje kao krsenje ovlasti.
Mislite da prije ovavih akcija, pravna sluzba murije vrsi procjenu zakonitosti. Nije valjda da mislite kako u postajama nema dipl pravnika?
17 godina
neaktivan
bed kaže...
S druge strane, svaki mjesec neki glavonja dođe u RH, eto ti razloga da se pretražuju stanovi. Jer je Pero ružno pogledao jumbo plakat s likom glavonje koji dolazi. Nema neke prijetnje, ali 'ajmo mu pretresti stan. Logično, zar ne?

S prve strane mi još nemamo pojma o kakvoj se prijetnji radilo.

Jer ako ja svojim imenom i prezimenom (adresom, poslom, statusom veze, najboljim filmom, čarapama i žvaka - sve p*izdarije koje ljudi ostavljaju na faceu) stojim iza napisanog "Ubiti ću papu",

zašto ne bi postojala opravdana sumnja?

Po meni se to ne razlikuje previše od izjavljivanja toga na trgu.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
bed kaže...

S prve strane mi još nemamo pojma o kakvoj se prijetnji radilo.

Jer ako ja svojim imenom i prezimenom (adresom, poslom, statusom veze, najboljim filmom, čarapama i žvaka - sve p*izdarije koje ljudi ostavljaju na faceu) stojim iza napisanog "Ubiti ću papu",

zašto ne bi postojala opravdana sumnja?

Po meni se to ne razlikuje previše od izjavljivanja toga na trgu.

Imaš na indexu, malo je seruckao frajer, ništa pretjerano ali eto - procjena osiguranja, kako sam rekao, i policije.

Cemetary gates
15 godina
protjeran
Samim tim,ako je osoba u kaznenoj evidenciji poznata od prije,zapreke za zurnim pakiranjem pretresa su jos manje.
17 godina
neaktivan
carduelis spinus kaže...

Mislite da prije ovavih akcija, pravna sluzba murije vrsi procjenu zakonitosti. Nije valjda da mislite kako u postajama nema dipl pravnika?

/sarkazam/ Ja mislim da je policiji toliko dosadno u Hrvatskoj da uzmu imenik i na slijepo odaberu osobu kojoj će pretrest stan.

Jer koji put jednostavno ne možeš češaj jajca cijeli dan, pa je bolje usmjeriti oči javnosti i nekolicine forumaša na sebe.

Provjeravanje kršenja ovlasti, zakonitosti, unutarnja kontrola, ocrnjavanje u medijima, vrijeđanje... Sve je to bolje od dosade na poslu.

Čak i ja znam ponekad maznut nešto s posla, samo da je neki moving.

Jer sigurno nemam pametnijeg posla.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 16:55 (wyks).
15 godina
protjeran
Onda je malo cudno kada odvjetnici tih nevinih zrtava dosade,nemogu izvuc klijenta iz pritvora. Ja idem zdravom logikom,ne malodusnim ofrlje zakljuckom...sve je to naopako kao i sve u drustvu.
15 godina
carduelis spinus kaže...
Isto vam dodje kao kod pojmova, nuzna obrana i krajnja nuzda.
Zakonski jako kompleksan segment.
Sasvim je normalno da vam na prvi pogled djeluje kao krsenje ovlasti.

Slažem se s tvojim razmišljanjem, ALI, većinomste ili zaboravili ili previdjeli; ili su ljudi podplaćeni u policiji, recimo ako odradi 128 sati u 20 dana, ne radnih, treba uočiti razliku, on mora na slobodne dane, a ako je sudjelovao u nekoj važnoj istrazi, jedno velikoo ništa {#} ili po neki puta radno mjesto nije opravdano stručnom spremom, na uglavno višim razinama {#} !! Da ne govorimo o materijalno tehničkim resursima, koji su do nedavno bili na nivou WP 5.1, i takvo nešto slično, auti sa 1.0 dizel motorima, ograničenja mjesečne kilometraže, bojevih gađanja, raznih specijalističkih usavršavanja, psihofizičkih i inih pregleda, .... {#}  {#} !!??

Kada se u nekoj izglednoj budućnosti bude striktno i promptno provodio Zakon te se štitio i Policajac u službi, kao engleski Bobby recimo, tada će svaki kriminalac ili običan prijestupnik debelo razmišljati o onim dataljima nužne obrane ili krajnje nužde, jer ako sagledamo problem da je Policajac prije svega ODLIČNO PLAĆENA karakterna osoba koja štiti državu, imovinu, čuva građane i poredak, a ne da strahuje smijem li ja viknuti na njega ili ne, tada će svaka rasprava pasti u vodu i postati suvišna {#} !!!!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 16:53 (ATJLučko).
17 godina
neaktivan

Sarkazam.

Tvoj zaključak je trebao biti da policiji stvarno nije ni na kraj pameti raspravljati se u medijima o vlastitoj kompetenciji.

15 godina
protjeran
To sve stoji i slazem se da Hrvatski policajac treba biti respektiran. Pa to je nas policajac. Dobro,puno je vremena proslo pa ljudi neznaju kako izgleda kada ti stane na zulj milicioner zbog banalnih sitnarija. Toga vise nema.
Ali ovo nije tema TEMELJNOG policajca sa plocbika,vec rad i odluke,tima kriminalista,vjestaka i pravnika. Temeljni samo sprovodi u djelo nalog onih prvih.
15 godina
protjeran
Ma samo volim kada se razmjena misljenja na ovakvim temama vodi sa nekim logicnim i argumentiranim poveznicama. Gospodin Drago je jedan od takvih.
15 godina
carduelis spinus kaže...
To sve stoji i slazem se da Hrvatski policajac treba biti respektiran. Pa to je nas policajac. Dobro,puno je vremena proslo pa ljudi neznaju kako izgleda kada ti stane na zulj milicioner zbog banalnih sitnarija. Toga vise nema.
Ali ovo nije tema TEMELJNOG policajca sa plocbika,vec rad i odluke,tima kriminalista,vjestaka i pravnika. Temeljni samo sprovodi u djelo nalog onih prvih.

I opet se slažem s tobom, ALI znaš kako s protekom vremena se hlade i tragovi, a tko bi mogao pružiti više informacija s terena od samih građana u ključnih nekoliko sati, upravo tako, temeljni policajci, ali kada se oni ne bi tretirali kao roba s greškom ili kolateralna smetnja, kada bi "oni radili" svoj posao a ne poslove za koje postoje druge službe koje svoj posao pak ne rade, socijalne naprimjer, doktori, medicina u globalu, zašto pijanu osobu policija treba mora vozito doma, kada sam nazvao hitnu, spustili su mi slušalicu, nazdravlje {#} !!!!

Ovo s timovima funkcionira samo ako je moment i situacija na strani policije, inače se po saznanju tek pokreće aparat {#} !!!!

ATJ Lučko
15 godina
protjeran
I ja se slazem sa ovim sto si napisao. Ima tu dosta toga za analizu,alinije dobro kada se ljudi uhvate sture vijesti iz medija kao pijan plota. Vijest je vijest...gdje,kada,koliko i cime...se nesto dogodilo..a sve to na temelju opet sterilne izjave glasnogovornika mupa. Dobiju uvijek onoliko materijala koliko je novinaru dovoljno za dvije crtice clanka u crnoj kronici.
Ako si novinar istrazitelj..onda pises kolumne i imas kanale za dojave.
Gledajte za cije se clanke vjesate. Nije isto novinarstvo o IT-u kad citas kolumnu gospon Draga i kad citas IT c/p vijest na net.hr pod technoklik.
Umorio me mobitel.
Lijep pozrav decki.
18 godina
neaktivan
Re: Norijada - jao nama sada! ! !
Garfield-LŠ kaže...
Hm, pa moje metode su drugačije, ne bih išao mačem mijenjati stvari, nego uvjeravanjem, ljubavlju, svjedočanstvom poštujuću puno slobodu onoga drugoga.

Ne diram je FER, nego njegov militantni dio, koji cijelo Sveučilište želi pokoriti svojoj kariranokošuljaškoj ideologiji, ali to je već druga priča.

Ovaj tekst što nudiš za pročitati je samo nečija verzija zavedenosti, kada se radi o konačnim pitanjima koje se tiču samoga čovjeka o životu i smrti.

Hm, ne razumijem te točno što želiš reći kad veliš "želi pokoriti cijelo Sveučilište svojoj kariranokošuljaškoj ideologiji"? Daj to malo pojasni, mislim studiram na FER-u, ali nigdje ne slijedim "kariranokošuljačku ideologiju"... Jel to još jedan od stereotipa o ferovcima ili...?

Taj tekst je jako zanimljiv, jedno drugačije razmišljanje. Nitko, ali baš nitko na ovom svijetu ne zna tko je Bog i kako izgleda. Pusti ti Stari Zavjet, Novi Zavjet, Kur'an, Toru i ostale svete spise. Svi su oni odreda nastali od ljudske ruke, prošli kroz ogromno vremensko razdoblje u kojem su bili, a i još uvijek su podložni promjeni, različitim vrstama interpretacija i sve što ide uz to. I ovaj tekst koji sam ti dao i Bibliju, je napisao čovjek. Samo zato što je netko jednom davno napisal da je Bog preko Mojsija razdvojio more da ljudi mogu proći, pa onda ga natrag zatvorio i potopio egipatsku vojsku ne znači da je upravo tak i bilo. To je priča, napisana od ljudi. Alegorija, a ne stvarni događaj.

Biblija je zapravo jako poučna, ali tek kad shvatiš da je to zapravo samo alegorija, priča kroz koju se nešto želi reći, prenijeti neka poruka. Npr., Knjiga Postanka. Kad malo bolje pogledaš, pa to i nije tolko glupo, više manje sve se tak i događalo, tim redoslijedom. Knjiga Postanka kaže da je Bog prvo stvorio svjetlost, zatim nebeski svod, onda more i kopno, onda dan i noć, zatim je napunio more s morskim životinjama i nebo s pticama, onda je napunio kopno životinjama te je naposlijetku stvorio čovjeka. Kolko god neki mislili, to i nije toliko glupo, pa, više-manje tim redosljedom se sve i događalo, samo naravno, ne u 6 dana, već milijardama godina. Dakle, alegorija, a ne doslovno.

Isto tako možeš recimo pročitati i Nikomahovu etiku i shvatiti da se zapravo u samoj srži, kad odstraniš sve te pričice, ovo ono, poruka previše niti ne razlikuje. Praktički se može svesti na jedno jedino zlatno pravilo: "Ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi.", drugim riječima, čini dobro, pa će ti se dobro i vratiti.

Nitko ne zna što se nalazi poslije smrti. To je valjda jasno svima. Možemo jedino vjerovati. Osobno vjerujem da netko ili nešto postoji. Zvao se Bog, Alah, Jahve, Q-kontinuum ili ne znam kak, nije mi bitno previše. Svaka religija zove tu božansku osobu svojim imenom. Sve se svodi na isto zapravo. Nešto ili netko, ali tko, to nitko od nas ne zna.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Nitko ne zna što se nalazi poslije smrti. To je valjda jasno svima. Možemo jedino vjerovati. Osobno vjerujem da netko ili nešto postoji. Zvao se Bog, Alah, Jahve, Q-kontinuum ili ne znam kak, nije mi bitno previše. Svaka religija zove tu božansku osobu svojim imenom. Sve se svodi na isto zapravo. Nešto ili netko, ali tko, to nitko od nas ne zna.

Mozda te buraz doceka Garfildov duh u utjelovljenju zombija. Ja planiram umrijet sa tavom u ruci, nek se nadje. {#}

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
17 godina
neaktivan
Prebrutali ste da bi se ovo sve uspjelo pratiti, hehe... Štancate kilometarske postove ;)
Ima smislenih zaključaka...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
18 godina
neaktivan
Biberijada - jao nama sada
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

ja neznam što oni vide u tom bieberu, osim para

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
neaktivan

Ja potpuno shvaćam zaluđenost poznatim osobama. Ruku na srce, svi smo u jednom trenutku života bili ludi za određenom celebrity osobom.

Bile to Sharon Stone, Pamela Anderson i Carmen Electra, Farrah Fawcett i Jane Mansfield kod starijih generacija. Clark Gable, James Dean i slični kod žena.

Međutim ovo što današnja djeca okružena u taj neobjašnjiv "Biber kult" rade i kako funkcioniraju jednostavno nije normalno i prešlo je granice zdravog razuma i zdrave zaluđenosti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

Ja primjerice zaista još ne znam tko to je.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

on je pretpostavljam proizvod medija,stvore ga i onda na njemu zarađuju
bilo je i kod nas takvih priča,ona lana pavić mi pada na pamet,za druge se ne mogu sjetiti kako se zovu,a da ! gotovčevi i njima slična ekipa

http://www.youtube.com/watch?v=xdHyIPJVF-A
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

on je pretpostavljam proizvod medija,stvore ga i onda na njemu zarađuju
bilo je i kod nas takvih priča,ona lana pavić mi pada na pamet,za druge se ne mogu sjetiti kako se zovu,a da ! gotovčevi i njima slična ekipa

Sad sam baš izgooglao, ali ne živi li taj mali kao milijarder, mislim. Balavac ima milijune već, i koliko vidim čitavu hordu obožavatelja. Na granici stvarno neke bolesne generacije X.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Međutim ovo što današnja djeca okružena u taj neobjašnjiv "Biber kult" rade i kako funkcioniraju jednostavno nije normalno i prešlo je granice zdravog razuma i zdrave zaluđenosti.

prije odraz vremena,trenutka..facebook,youtube i slično

thedream kaže...

Sad sam baš izgooglao, ali ne živi li taj mali kao milijarder, mislim. Balavac ima milijune već, i koliko vidim čitavu hordu obožavatelja. Na granici stvarno neke bolesne generacije X.

kozmetičke promjene onog o čemu danny piše u prethodnom postu + mediji i masovnost konzumacije

http://www.youtube.com/watch?v=xdHyIPJVF-A
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 13:22 (seneka).
16 godina
neaktivan

Ne mogu nikako shvatiti masovnost konzumacije dripca od 18g.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne mogu nikako shvatiti masovnost konzumacije dripca od 18g.

konzumacija masivnosti je isto super, a djeca boluju od jednog i od drugog već od najranije dobi, eto to se dešava kad djecu umjesto roditelja odgaja televizor, konzola, komp i gadžeterija a roditelji moraju trčati za novcima da bi osigurali masivnost i masovnost onoga što čuju na televizijama...

EDIT: virtuozo imaš li TD tik danas ili je nešto drugo posrijedi?

Tallahasee kaže...
1domagoj1 kaže...

Mozda te buraz doceka Garfildov duh u utjelovljenju zombija. Ja planiram umrijet sa tavom u ruci, nek se nadje. {#}

misliš li da se on to javlja na forumu posthumno i prenosi ideje belzebuba osobno ili si pak po zadrtosti njegovih mišljenja skontao da je on u stvari samo čangrizavi bogobojazni hokejaš pa će prije tebe? {#}

BTW. budisti nemaju boga odnosno božansku osobu, da ispravim domagoja, ali imaju svetu osobu koja je pokazala (according to religiji) put ka prosvjetljenju

BTW1. poveznica svih religija nije bog već svetost FYI

BTW2. hmmm... nije li onda i dinamo (...sveto ime to... na prišivku garfildove pederuše npr. {#}) religija ili je kako je onomad tvrdio Marković, Tuđman ili Canjuga ne znam više, pravi hrvatski katolički klub a onda i BBBi u stvari samo militantno, agresivno krilo katoličke crkve?

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 15:59 ((s)izgoreo).
16 godina
Danny_HR kaže...

Ja potpuno shvaćam zaluđenost poznatim osobama. Ruku na srce, svi smo u jednom trenutku života bili ludi za određenom celebrity osobom.

Bile to Sharon Stone, Pamela Anderson i Carmen Electra, Farrah Fawcett i Jane Mansfield kod starijih generacija. Clark Gable, James Dean i slični kod žena.

"Svi" je riječ koju ne bi trebao često koristiti, pogotovo u ovom kontekstu.

Ja, naime, nikada nisam bio zaluđen nekom javnom osobom i boli me kita za sve te ljude, a sve što me zanima od njih je njihov posao...dakle gluma, pjevanje itd.

Razvoj tehnologije i abnormalna dostupnost informacija, a što je najgore i kvazi-informacija, stvorili su odlične uvjete da se čovjek istakne, iako nema što istaknuti.

Zato si danas popularan ako se nađeš na par portala, pa se vijesti samo šire drugim portalima, poput raka, a nema nikakve veze čime se baviš.

Tako će Bieberovu "slavu", barem na kratko, u sjenu baciti nekakav idiot koji će na Trgu silovati kozu, ili ne znam što.

Prije su se ljudi željeli istaknuti kvalitetom, pokazati nešto što znaju, a danas se ljudi ističu samo kako ne bi bili "prosječni".

Lejdi gage, biberi, riJane i slične medijske spodobe neće nikada ostati zapisane kao nešto bitno u glazbi....dođu, iskaču iz paštete, odu, dođe netko drugi i tako u krug...zato mi se iz zvučnika redovito deru razne rock "starkelje" i mnogi DNB anonimci, te slični umjetnici {#}

Današnji billboardi daju ti najbolju sliku nakaradnosti glazbenog svijeta početkom 21 stoljeća, a svaka stvar koju čuješ može biti kreirana u pola sata, od bilo kojeg anonimca sa malo opreme, ali taj anonimac ne izlazi iz nekakvog jajeta na "stejđ" i ne izgleda tako da ga svaki tinejdžer želi poje*at...glas je nebitan {#}

16 godina
neaktivan

ta mladež šta izvodi taj nekakvi 'biberski kult' je blago rečeno retardirana

umisto da te ženske nađu neke svoje momke one sanjaju o bieberu, kojeg ionako neće nikad uhvatiti, a i sjebat će si najbolje godine života 

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice