Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
protjeran

Littlemanbeingera
a.c. clarke je mastao o tome za svoga zivota, marx i ostala ekipa bradonja iz "mraka" je sanjala o tome, goethe je davno pisao poruke za buducnost, h.g. wellsu je to bila inspiracija za nekoliko djela. koliko njih danas nazivamo "genijalcima, ljudima ispred svoga doba" a jos uvijek ne vidimo zasto.

Ako moderno društvo ide prema nečemu a o čemu su neki od spomenutih pisaca pisali prije će doći do distopije nego utopije.

Venus projekt mi se čini zanimljivim:

Drago
Misliš kao institucionalizirani infanticid i gerontocid?

Očekivao sam da će netko spomenuti infanticid i gerontocid. Da spomenemo eutanaziju i Jacka Kevorkiana? Takvo ponašanje nije prisutno u svim plemenskim zajednicama ali i dalje im ne treba socijala da bi mogle funkcionirati kao društvo temeljeno na uzajamnom pomaganju. Što se tiče infanticida i gerontocida, život u ekstremnim uvjetima je doveo do ekstremnih mjera.
Spartanci nisu bili plemenska zajednica ali su ipak provodili infanticid.

Drago
a ona je pak u kotradikciji s tvojim vlastitim ranijim  postom u kojem si rekao da ga nije bilo.

Mislio sam na posjedovanje zemlje, posjeda.

Drago
često zapašeš strašno široke i kompleksne teme i onda donosiš nevjerojatno jednostavne sudove o stvarima o kojima se i stručnjaci spore i nisu im jasne, a tebi se s daleko manje informacija i podataka čini da je tu sve jasno.

Svjestan sam kompleksnosti teme niti se one mogu riješiti uz salonska prepucavanja na forumu a oko čega se kao što si i sam rekao stručnjaci teško mogu dogovoriti. Isto tako se ne može tvrditi kako bi svijet bio ljepši i bolji kada bi se ukinule granice i privatno vlasništo (misleći pri tome prvenstveno na zemlju, ne na odjeću i obuću) jer se i na taj način pojednostavljuje problem.

(s)izgoreo
Eto unatoč tome što bi ti još htio biti na drvetu, majmunima je prošla žalba

Otkuda ti ovaj genijalni zaključak? Misliš li ti da je svaki izumitelj ili znanstvenik poput Tesle išao djeliti svoja dostignuća besplatno?
Od nečega se mora živjeti, suviše altruistički nastrojen pojedinac će biti pregažen.

M_dipl.
"pravo etničkih, vjerskih i jezičnih manjina, u državama gdje postoje takve manjine, da zajedno s ostalim pripadnicima svoje skupine imaju svoj vlastiti kulturni život, da ispovijedaju i održavaju svoju vlastitu vjeru ili da se služe svojim vlastitim jezikom."

Da li to znači da Velika Britanija treba prihvatiti šerijatski zakon, da se udovolji pravima muslimanske manjine?

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4749183.ece

Ili prakticiranje vjere na ovakav način?

Ako većina društva to ne podržava, vlada i političari trebaju slušati svoj narod i sukladno tome poduzeti određene mjere u protivnom rade protiv svojeg naroda.

Nitko od tih manjina ne traži da se ponašaju kao domaći stanovnici ("Rimljani") ali isto tako bi se od njih očekivalo da se prilagode zemlji u koju su odlučili doći. Nitko ih silom ne tjera da dolaze u Europu.
Ako ću otići u Kinu, neću od Kineza tražiti da se prilagode mojem europskom, zapadnjačkom načinu razmišljanja,nego ću se nastojati prilagoditi kineskom stilu života koliko je to u mojim mogućnostima.
Nisam vidio još ni jednog Kineza u Europi da radi neke ekscese, prosvjede, niti da traži neka posebna prava.

17 godina
odjavljen

Garfield-LSD, post ti je stvarno katastrofa. Ajde još bi razumio sve tvoje proljeve ...hmm... nečeg....nekog bijesa ili što već, ali kada si spomenuo crkvu i SDP, to je bilo previše.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 23:09 (vexx5555).
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Veliki Brat kaže...

c-c-c

To se ne govori, sve i da je istina. A nije. Je'l tako?  :)

Naravno da nije samo sam se šalio :D ;)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
protjeran
Re: Norijada - jao nama sada! ! !
Garfield-LŠ kaže...

Netko voli nazivati grad Zagreb, nepokorenim gradom, ali koliko se imalo za vidjeti to baš ne drži vodu. Zato što se cak i gradonacelnik pridružio maturantima, koji su kao virusna infekcija napali mirnocu i kulturu gradskog života sa svojim divljackim pohodima, gdje brašno leti u zrak kao da pada snijeg, a nije katolicki Božic. Tko je birao tog Milana, pa biraci SDP dok još u toj partiji nije bilo bracnih problema izmedu same stranke i tog famoznog Bandica, jer da je bila na vlasti u Gradu jedna ozbiljna politicka opcija na vlasti koja brine o javnom cudoredu, ne bi dopustila stihiju koju proizvodi mlada masa ljudi kojima ne treba još davati mrkvu kao pogonsko gorivo, nego im treba po zaslugama dodijeliti odgovarajucu kolicinu batinanja, što im uvelike nedostaje u njihovom odrastanju kao pravih zrelih licnosti. 

Jesi neki dan spominjao "cudno obucene mladice sa palestinkama (ovo je trebao biti neki jako vazan detalj) koji su napali mladog navijaca koji se vracao valjda s neke utakmice. Pa su i tebe cudno gledali ali hvala bogu nisu i napali" (koja prokleta izmisljotina sve to). 

Sad bi ti batinao? Jesi stvarno prokleti manipulator. Tebe i tebi slicne treba zakonom zabranit.

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
17 godina
neaktivan

Hebiga takvo je društvo , ja se bojim sam po noći hodat gradom (Varaždin) kaj me nebi neki pijani pankići iscipelarili , bilo je prošli tjedan u novinama da su se neki potukli na korzu , bilo je krvi i marica je došla . Loka se na svakom uglu ... shvaćam da su ljudi željni zabave , ali ne na takvi način da se moraju potuć . Prošle godine se je jedna maturantica bacila u dravu sa svojom frendicom što nas je sve šokiralo ... k tome da su nam profesori govorili nek idemo lokat na dravu . Ljudi su umišljeni puni sebe , vidim kad nekamo izlazim ,  uffff kako me to smeta . I svi govore kako se to ne smije radit ali eto , ipak se radi , nitko te neće žalit .. samo te mogu vrijeđat.

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 0:17 (nixXxa).
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Nitko od tih manjina ne traži da se ponašaju kao domaći stanovnici ("Rimljani") ali isto tako bi se od njih očekivalo da se prilagode zemlji u koju su odlučili doći. Nitko ih silom ne tjera da dolaze u Europu.
Ako ću otići u Kinu, neću od Kineza tražiti da se prilagode mojem europskom, zapadnjačkom načinu razmišljanja,nego ću se nastojati prilagoditi kineskom stilu života koliko je to u mojim mogućnostima.
Nisam vidio još ni jednog Kineza u Europi da radi neke ekscese, prosvjede, niti da traži neka posebna prava.

ti se praviš blesav ili što? pa zar su se europljani prilagodili životu u sveameričkim i afričkim starosjedilačkim društvima? kako se živi u australiji i novom zelandu? isus u stvari nije bio židov nego filipinac koji je propovijedao u manili a filipinski katolički misionari slučajno se nastanivši u španjolskoj u stvari donijeli kršćanstvo u europu, bjelokošćani npr. nisu ni imali svoj jezik pa su ga posudili od francuske ...?

što se mog genijalnog zaključka tiče on se bazira na tome da si ti potpuno pomiren i gotovo mazohistički sretan sa postojećom situacijom pa vjerujem da bi bio isto tako škrt i sebičan i na grani te se sa nje nebi micao ni milimetra jer se pokazalo da kad siđeš bivaš napadnut od lava i tko si ti uopće da mijenjaš ili uopće promišljaš o običajima koje generacije majmuna gaje već milenijima...

molim te da prestaneš pisati na temi jer iritiraš, kad te čitam osjećam se kao da gledam dnevnik neke od domaćih televizijskih kuća

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 4:25 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

Trebate vidjeti kako samo sjemeništarci slave svoju „norijadu“...pa to je milina gledati, kao vojska idu jedan iza drugoga pjevajuci pjesme koje slave vjecnog nam Gospodina, nema tu galame, klokanovskog poskakivanja, nema ni trunke alkohola u njima, nema pobudenih seksualnih strasti, nego mirno i dostojanstveno uz svetu Misu, slavljenje pocetka zrelosti života, uz neku jednostavnu zakusku.

{#}odlično garfield,pozdrav

(s)izgoreo kaže...

tradicionalno orginalan potpis{#}

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY&feature=related
18 godina

Garfield je gradska i pismena verzija Božice Jurić

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
protjeran

(s)izgoreo
ti se praviš blesav ili što? pa zar su se europljani prilagodili životu u sveameričkim i afričkim starosjedilačkim društvima? kako se živi u australiji i novom zelandu? isus u stvari nije bio židov nego filipinac koji je propovijedao u manili a filipinski katolički misionari slučajno se nastanivši u španjolskoj u stvari donijeli kršćanstvo u europu, bjelokošćani npr. nisu ni imali svoj jezik pa su ga posudili od francuske ...?

Vrati se još dalje u prošlost, dobro ti ide. Što misliš ovim drobljenjem svega i svačega dokazati? Što je bilo, bilo je.
Znači, muslimanska manjina ima pravo nametati svoje običaje i zakone u Europi budući da su europljani naselivši američke kontinente, Australiju, Novi Zeland, stvorili tamo novu civilizaciju prilagođenu prema sebi pa bi se trebali svega odreči da bi (s)izgoreo bio zadovoljan.
Europljani (Englezi, Francuzi, Španjolci, Portugalci (danas, šaka jada), Nizozemci itd.) su osvajali i otkrivali nove zemlje zato jer su imali znanja, mogućnosti i moći da to rade, bili su bed es madefakeri. Imaš problema sa tim?
Što misliš da su drugi narodi sjedili skrštenih ruku?
Arapi su širili svoju vjeru i utjecaj po Africi a Mauri (Moops) su držali 500 godina skoro cijeli Pirinejski poluotok. Balkan i turska osvajanja nije potrebno spominjati. Arapi su bili glavni trgovci robljem, nebitno kojoj je rasi pripadao rob, možda će ti čudno zvučati ali i puno europljana je završilo kao roblje kod Arapa.
Nije slika tako crno-bijela kao što ti tendeciozno pišeš.

Manje gledaj holivudske filmove.

(s)izgoreo
što se mog genijalnog zaključka tiče on se bazira na tome da si ti potpuno pomiren i gotovo mazohistički sretan sa postojećom situacijom pa vjerujem da bi bio isto tako škrt i sebičan i na grani te se sa nje nebi micao ni milimetra jer se pokazalo da kad siđeš bivaš napadnut od lava i tko si ti uopće da mijenjaš ili uopće promišljaš o običajima koje generacije majmuna gaje već milenijima...

Nisam ja s ničim pomiren. Ali neće meni (s)izgoreo i njemu slični određivati što bi trebao činiti sa svojim imetkom ili stečenim bogatstvom. Da je Warren Buffet siromašan nebi mogao svoje sadašnje bogatstvo staviti u neke zaklade za edukaciju siromašnih slojeva društva, jer bi mu (s)izgoreo ograničio količinu bogatstva a time i mogućnost unapređenja društva.
Mogu Nijemci i Francuzi kao dvije gospodarski i tehnološki najjače države u Europi upumpavati i davati poticaje PIGS-ima koliko god žele ali to je bacanje novaca u vjetar, nikada neće biti razvijeni kao oni, jedan od razloga je mentalitet i nedostatak radne discipline. To govori kako nisu svi ljudi isti, jedni će svojom marljivošću i radom uvijek biti ispred onih koji misle parazitirati i živjeti od tuđeg rada.
Slično se događa s Hrvatskom koju političari zadužuju a ne razvijaju vlastitu industriju i poljoprivredu nego su ono što vrijedi uništili ili prodali vrlo jeftino. Valjda bi trebali očekivati od EU da nas vadi iz govna u koja smo se vlastitim neznanjem, pohlepom i kriminalom uvukli.
Razjasnimo jednu stvar, nisam škrt i sebičan toliko da bi predstavljao lik Molierovog "Škrtca". Pomažem bližnjima oko sebe koliko je to u mojim mogućnostima ali ne na taj način da netko moje pomaganje počne zloupotrebljavati.

Da li nešto treba mijenjati u svijetu, možda treba, ali ne postoji instant i jednostavno rješenje a neke promjene će se dogoditi same po sebi kada se za to uvidi potreba ili će nešto ili netko utjecati da se poduzmu određene promjene.

(s)izgoreo
molim te da prestaneš pisati na temi jer iritiraš, kad te čitam osjećam se kao da gledam dnevnik neke od domaćih televizijskih kuća

Ne trebaš čitati što pišem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 16:07 (the_tux).
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

Garfield je gradska i pismena verzija Božice Jurić

Ali ima svoj stav, to mi se sviđa.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Vrati se još dalje u prošlost, dobro ti ide. Što misliš ovim drobljenjem svega i svačega dokazati? Što je bilo, bilo je.

što bi htio da ti opisujem kako su se amerikanci lijepo prilagodili kulturama u zemljama u kojima šire demokraciju...

the_tux kaže...

Nisam ja s ničim pomiren. Ali neće meni (s)izgoreo i njemu slični određivati što bi trebao činiti sa svojim imetkom ili stečenim bogatstvom.

eto upravo sam krenuo oduzeti ti sve što si stekao, ne moraš se uopće braniti, resistance is futile, napast ću te mišem i tipkovnicom... ne razmjenjuju li se na ovoj temi mišljenja i ideje? da sam barem napisao da bi svoje ideje nametao silom, preskočio si dio o konsenzusu...

the_tux kaže...

Ne trebaš čitati što pišem.

prestat ću, ali te molim da mi se bar ne obraćaš jer će mi pobjeći pogled pa bi te postom ponovno mogao razvlasiti teško stečenog bogatstva

17 godina
protjeran
thuglife kaže...

Recite da sam mlad, neiskusan, ili što nešto slično, no nakon što ovo pročitam meni je njega žao.

Nemoj da se sramiš svoje humanosti, slobodno izrazi sve plemenite osjećaje svoje duše(naravno, ona ne može da reinkarnira, kao što misli ovaj napušeni čupavac sa tvog avatara).

Danny_HR kaže...

Garfild spominje kaos i neobuzdanu mladež... Zanimljivo, kako živim u Sopotu, po povratku s posla biciklom sam prošao kroz Bundek i nisam vidio "haos" ni pretjeranu razvratnost.

Ako išta, ova je godina bila mnogo mirnija od prošlih.

Danči, bacite pogled na ovo:( Klokanski galop )...

....što li se može vidjeti na ovim isječcima, negoli klokanovski galop nezrele mladeži koja srlja u propast svoje duše.
Ovo što ste vi vidjeli je samo djelić onoga, što je svoj veliki finale imalo puno prije. Da tamo nema redara koji koliko-toliko održavaju red, imali bi smo puno više utopljenika na „Bandeku“, recimo. Ili pak da je tamo šuma kao ona koje je bila prije, nego je Bandić naredio uređenje imali bi smo puno više seksualnog razvrata, što se sada nakon uređenja nije moguće provesti, bez znatiželjnih pogleda. Mada da je bilo više droge, ne bi usudio ne kladiti(mada prezirem klađenje) da bismo imali nepoćudne scene kao one iz tamo, sada već daleke '68 godine, kada su se počeli emancipirati mladi ljudi u izražavanju svojih niskih strasti, na kojima se moglo vidjeti gomile obnaženih derišta koje se htjeli promijeniti svijet, pa su pokazali ono zbog čega se mi od prvi ljudi(Adama i Eve) moramo pokrivati.

vexx5555 kaže...

Garfield-LSD, post ti je stvarno katastrofa. Ajde još bi razumio sve tvoje proljeve ...hmm... nečeg....nekog bijesa ili što već, ali kada si spomenuo crkvu i SDP, to je bilo previše.

Crkva je tu da spašava ljudske duše, a ta partija je tu da ih još potiče, da što više padnu u svom nemoralu.

Tallahasee kaže...

Jesi neki dan spominjao "cudno obucene mladice sa palestinkama (ovo je trebao biti neki jako vazan detalj) koji su napali mladog navijaca koji se vracao valjda s neke utakmice. Pa su i tebe cudno gledali ali hvala bogu nisu i napali" (koja prokleta izmisljotina sve to). 

Sad bi ti batinao? Jesi stvarno prokleti manipulator. Tebe i tebi slicne treba zakonom zabranit.

Spomenuo sam dva alternativca koja su mučki izveli napada na nedužnog i slabijeg subkulturnog neistomišljenika. Nisam rekao da su oni imali palestinke marame. To sam naveo kao jedan od modnih detalja studenta filozofije u Zagrebu, pored svih ostalih duga kosa, pravoslavna popovska brada itd... Palestinka simbolizira nasilje kada se neki nesretnik u ime nečega razne eksplozivom, te pri tom ubije masu nedužnih ljudi. Ako je već htio biti koristan mogao je otići u kamenolom delati kao miner, pa ako mu se štogod desi, može mu se to uračunati kao žrtva u ime čega god želi.
Gle, poslije one kaotične situacije u gradu kada su se igrali ratova bandi oni tzv. navijači-boysi, te ostale subkulturne skupine, pa su te igre uzele danak u životu Frenkija, te Ritza, znam da me zbog prišivka Dinamovog grba na torbi, jedan alternativac, gledao ispod oka, kada sam se vraćao kući, ili pak kada u sam jednom u tramvaju doživio prije više godina dok sam čitao svoje omiljeno štivo u obliku Glasa Koncila znam da me isto tako jedno žensko derište obučeno kao sotonjara, gledalo kao da me želi ubiti, te sam osjetio negativnu energiju iz tog smjera, pa me samo molitva sačuvala da ostanem pribran, te ne reagiram na sotonske zamke i podvale. Znači nisam rekao da su me ona dva kvartovska bandita htjela napasti taj put, kad su onog nedužnog navijača omotanog u šal od voljenoga kluba GNK Dinama, podmuklo napali, nego da su me ljudi sličnih razmišljanja čudno gledali sa otvorenim namjerama da nasrnu na mene. Sve se to da jasno iščitati iz onoga što sam napisao, zato molim za pozornije čitanje, da ne moram davati dodatna objašnjenja.

Da, potrebna nam je odgojna mjera koja u sebi nosi fizičko kažnjavanje. Znači uz malo mrkve i puno batina, svaki magarčić nađe put iz šikare, isto tako je kod odgoja djece. Ne vidim drugih razloga, zašto ne bilo tako, ako zanemarimo sve laži i obmane liberalističkog(namjerno, ne piše liberalnog)  odgoja. To ne bi bilo neuračunljivo batinanje za svaku sitnicu, nego batinanje uz kontrolirane uvjete, na primjer učenik u školi nešto krivo napravi ili nekakvu nepodopštinu, te mu prosvjetar-batinar, odrapi kaznu, na primjer deset jakih udaraca šibom po dlanu ruke kojom ne piše. Dakako sve bi se to moglo, lako kontrolirati i regulirati uz današnju tehnologiju, gdje mi se sve pratilo preko video-zapisa.

seneka kaže...
Garfield-LŠ kaže...

Trebate vidjeti kako samo sjemeništarci slave svoju „norijadu“...pa to je milina gledati, kao vojska idu jedan iza drugoga pjevajuci pjesme koje slave vjecnog nam Gospodina, nema tu galame, klokanovskog poskakivanja, nema ni trunke alkohola u njima, nema pobudenih seksualnih strasti, nego mirno i dostojanstveno uz svetu Misu, slavljenje pocetka zrelosti života, uz neku jednostavnu zakusku.

{#}odlično garfield,pozdrav

Najljepša hvala Seneka dragi, čitamo se i dalje {#}.

Krist i Konstantin. Uvijek odabir pada na Krista.
16 godina
Garfield-LŠ kaže...

Da, potrebna nam je odgojna mjera koja u sebi nosi fizičko kažnjavanje. Znači uz malo mrkve i puno batina, svaki magarčić nađe put iz šikare, isto tako je kod odgoja djece. Ne vidim drugih razloga, zašto ne bilo tako, ako zanemarimo sve laži i obmane liberalističkog(namjerno, ne piše liberalnog)  odgoja. To ne bi bilo neuračunljivo batinanje za svaku sitnicu, nego batinanje uz kontrolirane uvjete, na primjer učenik u školi nešto krivo napravi ili nekakvu nepodopštinu, te mu prosvjetar-batinar, odrapi kaznu, na primjer deset jakih udaraca šibom po dlanu ruke kojom ne piše. Dakako sve bi se to moglo, lako kontrolirati i regulirati uz današnju tehnologiju, gdje mi se sve pratilo preko video-zapisa.

Ovo je stvarno radikalno i glupo.

Prije svega ovo govorim iz perspektive učenika.

Batinjanje kao odgojna mjera mislim da jednostavno ništa tražiti u školi. Prije je ovaj tvoj stil odgajanja bio aktulana u školi no sumnja tada su sjeca bila nešto zrelija nego danas. Razlika je samo što prije nije bila dosupna tolika lepeza mogućnosti glupiranja na razne načine. Fizičko kažnjavanje uzrokuje samo strah kod učenika i tako se baca problem pod tepih. Usto sumnjam da bi to bilo provedivo u srednjim školama, osim ako ne želiš od škole napravati zatvorsku ustanovu. A po tvojim "kršćanskim" postovima to je očito.

Dalje navodiš nezrelost naših maturanata. Pa kakvu ti zrelost očekuješ od djece? Čovječe, rijetko tko se moralno i odgovorno ponaša u toj dobi. I meni je ponašanje maturanata glupo, no to ne znači da bi se sad oni trebali ponašati   u skladu sa mojim normama. Takvo glupiranje je jednostvno "tradicija" i prije se tatko radilo, sviđalo se to nama ili ne.

Mrzim svoj nadimak!!!
18 godina
neaktivan

Evo za Garfielda jedna slika. Mislim da je prilično samoobjašnjavajuća.

18 godina

Evo jos za garfilda malo bizarnosti, koje su pak malo vece od norijade:

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
1domagoj1 kaže...

Evo za Garfielda jedna slika. Mislim da je prilično samoobjašnjavajuća.

Tu usporedbu sam ja vec potegnul, Norijada vs Saborski Show imaš li ti Licencu za te stvari kolko znam nisi me ništ pital za dopuštenje i slicno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tu usporedbu sam ja vec potegnul, Norijada vs Saborski Show imaš li ti Licencu za te stvari kolko znam nisi me ništ pital za dopuštenje i slicno.{#}{#}

{#}

16 godina
protjeran
Garfield-LŠ kaže...
  te mu prosvjetar-batinar, odrapi kaznu, na primjer deset jakih udaraca šibom po dlanu ruke kojom ne piše

Ti zivis u srednjem vjeku.

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
18 godina
protjeran

(s)izgoreo
što bi htio da ti opisujem kako su se amerikanci lijepo prilagodili kulturama u zemljama u kojima šire demokraciju...

(s)izgoreo
da sam barem napisao da bi svoje ideje nametao silom, preskočio si dio o konsenzusu...

Ispričavam se, promaklo mi je. Da, takve promjene zahtijevaju dogovor među ljudima a ne silu.

(s)izgoreo
prestat ću, ali te molim da mi se bar ne obraćaš jer će mi pobjeći pogled pa bi te postom ponovno mogao razvlasiti teško stečenog bogatstva

Ne obraćam se tebi nego onom što je napisano i želio sam malo prodiskutirati o tome, nije mi namjera bila nikoga iritirati.

18 godina
Tallahasee kaže...
Garfield-LŠ kaže...
  te mu prosvjetar-batinar, odrapi kaznu, na primjer deset jakih udaraca šibom po dlanu ruke kojom ne piše

Ti zivis u srednjem vjeku.

U njegovoj kuci zene nemaju pravo glasa. Na njima je da peru ciste i odgajaju djecu, nesmiju jesti za stolom kada i muskarci,nemaju pravo glasa i mozes ih tucako mislis da su nesto napravile
Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
neaktivan
To je okej. Lijepo je vidjeti marljivu zenu i majku, a i totalno je nebitno tko gdje sjedi dok je meal ispred tebe. Ipak, tuci zene nikako nije lijepo. Radije im zabranis da otvaraju labrnju. To ih najvise pogadja, jer upravo je jezik njihova Katana 3 kojom napadaju nase strpljenje i toleranciju. Verbalno i psihicko nasilje puno je gore od fizickog i najcesce prolazi neprimjeceno, a ostavlja trajne posljedice na zrtvu koja jednog dana pukne pod pritiskom pa nabavi neku kiselinu ili motornu pilu vrhunske kvalitete i otpocne odmazdu...

Pogledajte si "Dan Ludila" with Michael Douglas ako vec niste i sve bu vam bilo jasnije...

Laku noc sviraci!
If creativity is a field, copyright is the fence.
16 godina
neaktivan
Uzmi batak i bježi :)

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/05/20/0570006.html

U dubrovačkom hotelu Hilton Imperial šest je djevojaka u četvrtak navečer pokušalo pobjeći ne plativši račun za pojedenu večeru. Mlade djevojke, strankinje, stigle su u hotel i pošle u restoran u kojemu su naručile obilnu večeru.

5 min sam se smijao kada sam pročitao ovo, čak me i kolege počele gledat ispod oka , ali nikako si ne mogu izbit sliku iz glave u stilu da turisti počnu krast i bježat s robom iz dućana, tržnica, dvorišta-kokošinjca , te naravno restorana :)
Pitam se dal bi i tada toliko sa zebnjom cekali svakog :)

EDIT :

Ove godine se spremam na Rab jel zna tko dobar restoran sa širokim izlazom {#}

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 14:09 (woodgamesfx).
17 godina
neaktivan
Re: Uzmi batak i bježi :)

Ništa nova, ništa nova.

Koliko puta mi se desilo da u koricama za plaćanje računa, fali 100, 200kn i to isključivo kod istih državljanina.

Da ne pričam o unaprijed rezerviranim večerama za 20 ljudi, koji se tek na plaćanju sjete da ih je bilo 18 iako su pojeli  i popili i ta 2 menija (30€ za meni).

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
16 godina
neaktivan

{#}

ženske su se igrale, koja ne uspije pobić plaća večeru

Don't worry, be happy Bob Marley
17 godina
odjavljen
Re: Uzmi batak i bježi :)
woodgamesfx kaže...

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/05/20/0570006.html

U dubrovačkom hotelu Hilton Imperial šest je djevojaka u četvrtak navečer pokušalo pobjeći ne plativši račun za pojedenu večeru. Mlade djevojke, strankinje, stigle su u hotel i pošle u restoran u kojemu su naručile obilnu večeru. 

I Garfield-Lš je komentirao:

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

Užasnut sam, u našem glavnom gradu Zagrebu u utorak u Marijinom mjesecu, zbivali su se i izmjenjivali dogadaji, koje služi balavurdiji puštenoj s lanca, da pokažu što zaista znaju... brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj 

brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj

hmmmm....

hmmmm 2 hmmmm 2
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
18 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Garfield-LŠ kaže...

Užasnut sam, u našem glavnom gradu Zagrebu u utorak u Marijinom mjesecu, zbivali su se i izmjenjivali dogadaji, koje služi balavurdiji puštenoj s lanca, da pokažu što zaista znaju... brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj 

brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj brblj

hmmmm....

pa zar vam garfild još nije na ignore? izbljuvotine koje taj čovjek ostavlja na forumu su van svake pameti a nebi ih se postidio niti veliki inkvizitor.

taj bi i samog isusa da kojim slučajem navrati proglasio bradatim četnikom i protjerao u središte pakla...

edit: što je seneka, što nevalja?

2 bananirajte garfilda
13 čitam ga jer volim šalu...
3 prijavite ga policiji!!
5 popravite mu time mašinu
4 n/a
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 15:17 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Moj avatar sasvim odgovara količini sranja koje pojedinac može izreći u jednom postu.

Žalosno je što je do nekih struja došla a plus još imaju i računalo s pristupom internetu.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 16:09 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Sta mu dodje ovo LS u nadimku?

I'm a fucking walking paradox. No I'm not.
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Sta mu dodje ovo LS u nadimku?

Lumen Štrumf.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice