Littlemanbeingera
a.c. clarke je mastao o tome za svoga zivota, marx i ostala ekipa bradonja iz "mraka" je sanjala o tome, goethe je davno pisao poruke za buducnost, h.g. wellsu je to bila inspiracija za nekoliko djela. koliko njih danas nazivamo "genijalcima, ljudima ispred svoga doba" a jos uvijek ne vidimo zasto.
Ako moderno društvo ide prema nečemu a o čemu su neki od spomenutih pisaca pisali prije će doći do distopije nego utopije.
Venus projekt mi se čini zanimljivim:
Drago
Misliš kao institucionalizirani infanticid i gerontocid?
Očekivao sam da će netko spomenuti infanticid i gerontocid. Da spomenemo eutanaziju i Jacka Kevorkiana? Takvo ponašanje nije prisutno u svim plemenskim zajednicama ali i dalje im ne treba socijala da bi mogle funkcionirati kao društvo temeljeno na uzajamnom pomaganju. Što se tiče infanticida i gerontocida, život u ekstremnim uvjetima je doveo do ekstremnih mjera.
Spartanci nisu bili plemenska zajednica ali su ipak provodili infanticid.
Drago
a ona je pak u kotradikciji s tvojim vlastitim ranijim postom u kojem si rekao da ga nije bilo.
Mislio sam na posjedovanje zemlje, posjeda.
Drago
često zapašeš strašno široke i kompleksne teme i onda donosiš nevjerojatno jednostavne sudove o stvarima o kojima se i stručnjaci spore i nisu im jasne, a tebi se s daleko manje informacija i podataka čini da je tu sve jasno.
Svjestan sam kompleksnosti teme niti se one mogu riješiti uz salonska prepucavanja na forumu a oko čega se kao što si i sam rekao stručnjaci teško mogu dogovoriti. Isto tako se ne može tvrditi kako bi svijet bio ljepši i bolji kada bi se ukinule granice i privatno vlasništo (misleći pri tome prvenstveno na zemlju, ne na odjeću i obuću) jer se i na taj način pojednostavljuje problem.
(s)izgoreo
Eto unatoč tome što bi ti još htio biti na drvetu, majmunima je prošla žalba
Otkuda ti ovaj genijalni zaključak? Misliš li ti da je svaki izumitelj ili znanstvenik poput Tesle išao djeliti svoja dostignuća besplatno?
Od nečega se mora živjeti, suviše altruistički nastrojen pojedinac će biti pregažen.
M_dipl.
"pravo etničkih, vjerskih i jezičnih manjina, u državama gdje postoje takve manjine, da zajedno s ostalim pripadnicima svoje skupine imaju svoj vlastiti kulturni život, da ispovijedaju i održavaju svoju vlastitu vjeru ili da se služe svojim vlastitim jezikom."
Da li to znači da Velika Britanija treba prihvatiti šerijatski zakon, da se udovolji pravima muslimanske manjine?
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4749183.ece
Ili prakticiranje vjere na ovakav način?
Ako većina društva to ne podržava, vlada i političari trebaju slušati svoj narod i sukladno tome poduzeti određene mjere u protivnom rade protiv svojeg naroda.
Nitko od tih manjina ne traži da se ponašaju kao domaći stanovnici ("Rimljani") ali isto tako bi se od njih očekivalo da se prilagode zemlji u koju su odlučili doći. Nitko ih silom ne tjera da dolaze u Europu.
Ako ću otići u Kinu, neću od Kineza tražiti da se prilagode mojem europskom, zapadnjačkom načinu razmišljanja,nego ću se nastojati prilagoditi kineskom stilu života koliko je to u mojim mogućnostima.
Nisam vidio još ni jednog Kineza u Europi da radi neke ekscese, prosvjede, niti da traži neka posebna prava.

odlično garfield,pozdrav

Mentalist je moj idol... I torrente isto