Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.215.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
M_dipl. kaže...
...

Dakle, ja nisam protiv ovoga što The Man govori, samo mi smeta stav da bi takve promjene nužno donijele napredak, da bi kontra njih ići bilo nazadno, i da bi blowjob i joint trebali biti ideali nekakvog slobodnog i naprednog društva (kako on to predstavlja). Za mene su ti ideali puno prije u potpunosti slobodno i besplatno obrazovanje na svim razinama, privredni plan koji narodu omogućava da živi normalno, kulturno uzdizanje u umjetničkom i pravno-političkom pogledu, politički sustav koji odgovara narodu i njegovim ambicijama, itd. Te stvari smatram vrijednima borbe, a ne marihuanu i prostituciju.

Sumnjam da je The Man to pokušao predstaviti kao ultimativne ideale društva, tek kao svoje želje.

Nešto ispred ovog citata napisao si da bi te promjene bile pri dnu liste najvažnijih, slažem se. Ali čak i najmanji pomak je ipak pomak. Svakako bolje nego da se stoji na mjestu. Čak i kad pišeš ispit uvijek krećeš od onog što ti je najmanji problem napraviti...

Ne smatram da bi se ovim promjenama uzrokovala veća netrpeljivost među grupama ljudi, jer objektivno za to ne postoji razlog.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Napredne zemlje "nesvrstanih" uistinu su bile pravi put za razvoj tehnologije u Jugi. Daj nemoj me ****t

Ma neću niti pisat', jer dobro si i napisao...transformatori, oružje i kamiončeki su i bili naš limit, sa izvozom u te zemlje, dok su naprednije zemlje znale što znači ulaganje u tehnologiju.

Uistinu nas je čekala svijetla budućnost i da nije to propalo {#}

O kakvom pobogu razvoju tehnologije sanjaš? Da ne bi japancima, njemcima ili amerima prodavali najnoviju tehnologiju? Mo'š mislit'.. Svi valjaju staru tehnologiju gdje god je to moguće na prostore gdje je ista - ultra nova tehnologija. Pa što ne bi mi mogli valjati široku lepezu proizvoda u zemlje koje bi bile oduševljene tim proizvodima i za koje je to 'svemirska tehnologija'? Tim više što je tržište bilo uhodano.

Imaš pravo, kad ne proizvodiš ništa, tek onda se smješi svijetla budućnost..

EnlightenedPhoenix kaže...
 THC može pomoći u smanjivanju boli... ali samo u tome... sve ostalo su čiste gluposti... IAKO držim da je narodna medicina u tim stvarima definitivno najbolja...

Inače to što ne sadrži kancerogene tvari... to ti je sve li-la... tko zna sto je za koga kancerogeno ili nije...

Pogledaj filmić 'hemp oil'. Simpatično izgleda i ima neke logike pogotovo u dijelu vezanom uz farmaceutsku indurtriju..

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

......

Ja, naravno, nemam pojma da li isto vrijedi i u liječenju društvenih bolesti, pa da li legalizacija droga i prostitucije radi dvosmjerno, odnosno vraća se feedback u društvo i ono se samo "deregulira" i na drugim poljima, ali vrijedi i o tome razmisliti. 

Hmmm.... moram priznati da sam se bas zamislio nad ovim pitanjem, zato jer mi je osobno dosta zanimljivo na laicki nacin pratiti te promjene u drustvu.

Mislim da je najveci problem legalizacije prostitucije i narkotika u tome sto bi ljudi vrlo jednostavno stanjili vec tanke novcanike, sto bi dovelo do jos veceg nezadovoljstva.

No onda opet, danas se nezadovoljstvo lijeci novim autom, novim namjestajem...

Dugorocno, moglo bi se vjerojatno reci da bi drustvo otislo u kompletnu dekadenciju, nesto alla Brave New World. Ali onda opet, potpuno isto kao i ti, ja nisam nikad probao joint niti sam ikad platio prostitutku.... i takvih ljudi ce uvijek biti, onih koji su jednostavno nezainteresirani za takvu vrstu zabave bila ona legalna ili ilegalna i koji se okrecu necemu drugome (ektremni sportovi ili simulacije letenja ;-))

Tko zna da li bi imalo smisla da trazim legalizaciju surfanja na superspeed vlakovima?

Bas fino pitanje, a moj odgovor bas bezvezan :-D Nisam apsolutno nista rekao ni odgovorio :-D

Still awake, I continue to move along, cultivating my own nonsense....welcome to the wasteland, where you'll find ashes...nothing but ashes...
18 godina
Deus ex machina kaže...

Mislim da je najveci problem legalizacije prostitucije i narkotika u tome sto bi ljudi vrlo jednostavno stanjili vec tanke novcanike, sto bi dovelo do jos veceg nezadovoljstva.

Zapravo i ne bi. Onaj kome treba prostitucija ili narkotik taj i sada, na nelegalan način dolazi do toga. Mislim da bitne promjene ne bi bilo u tom pogledu.

Tko nije do sada pomišljao na to, neće ni dalje. Mislim da je zakon najmanje presudna stavka za isprobavanje prostitucije ili droga...

18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Line-o-Coke   {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
15 godina
neaktivan
18 godina
nasaposta kaže...

Zakonski je tu sve pokriveno.

S njegve strane sve u redu, svatko bi tako postupio na njegovom mjestu.

Međutim, kakav je to zakon i tko ga je donio kad ljudski život vrijedi 5 godina, odnosno najčešće 3,5 i manje.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
nasaposta kaže...

Međutim, kakav je to zakon i tko ga je donio kad ljudski život vrijedi 5 godina, odnosno najčešće 3,5 i manje.

krivo

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 19:32 (CROifer).
17 godina
neaktivan
Ali Danny ako je legalno dio tih para ide drzavi i u tome je poanta. To je ionako prisutno, ali drzava nema nikakve koristi od toga, a mogla bi imati.
If creativity is a field, copyright is the fence.
18 godina
The Man kaže...
Ali Danny ako je legalno dio tih para ide drzavi i u tome je poanta. To je ionako prisutno, ali drzava nema nikakve koristi od toga, a mogla bi imati.

Naravno, ne samo država, nego i pojedinci.

Prostitutke bi npr mogle imati zdravstveno, što je povoljno za njih ali i mušterije.

16 godina
Danny_HR kaže...

Kakva je uopće korisnost zatvora?
Ubiješ nekoga, odeš u zatvor...ležiš, jedeš, trošiš resurse i u najvećem broju slučajeva si potpuno beskorisna individua.

Kada izađeš, čeka te stigma kriminalca..dakle, na burzi ćeš biti, ili ćeš nastaviti sa drugim kriminalnim radnjama.

Nasipe treba graditi, ceste...Vukovar čeka na obnovu. Ajmo, nema ležanja po ćelijama :D

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
nasaposta kaže...

Ljudski život je vrhunski ideal, u hijerarhiji ljudskih prava iznad je i ispred svih drugih prava, a onda dođe ovakav alkos sa nogom na papučici gasa i sjebe sve, a potom ovi sve izrelativiziraju i onda dođe da vrijedi 5, 3,5 godine zatvora ili ništa.

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
15 godina
boxer kaže...
Danny_HR kaže...
nasaposta kaže...

Ljudski život je vrhunski ideal, u hijerarhiji ljudskih prava iznad je i ispred svih drugih prava, a onda dođe ovakav alkos sa nogom na papučici gasa i sjebe sve, a potom ovi sve izrelativiziraju i onda dođe da vrijedi 5, 3,5 godine zatvora ili ništa.

Mislim da je kompletni kazneni sustav loš (tu ne mislim samo na našu državu). Pogledajte samo koliko godina se dobije za ratni zločin (hint: Vukovar). Kada usporedite te kazne i kaznu koju je dobio dotični, ispada da je kažnjen izuzetno žestoko. Moj dojam je da nije tako. Pitanje je samo zašto se druge kažnjava preblago?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Iako je ova tema prilično široko "zapasala", ne vidim kako se bioenergija na bilo koji način može dovesti u vezu s naslovom "Šta se događa s našim društvom?"...

Upravo si sam sebi odgovorio :D. Baš tako!

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Mislim da je kompletni kazneni sustav loš (tu ne mislim samo na našu državu). Pogledajte samo koliko godina se dobije za ratni zločin (hint: Vukovar). Kada usporedite te kazne i kaznu koju je dobio dotični, ispada da je kažnjen izuzetno žestoko. Moj dojam je da nije tako. Pitanje je samo zašto se druge kažnjava preblago?

kazneni sustav jest loš, ali ne zbog visine kazne već zbog mogućnosti da se zatvorenik rehabilitira u zatvoru, umjesto da se kažnjenike liječi ili socijalno rehabilitira za vrijeme trajanja kazne oni se jedino izoliravaju od ostatka društva što ih još više udaljava od istog, po završetku kazne recidivi se jedino mogu podrazumjevati, čuđenja su suvišna u ovakvom sustavu kažnjavanja bez popravljanja, kada bi barem polovica zatvorenika doživjela osjećaj krivnje i kajanja obavio bi se velik posao ... 

P.S. naravno pljačka banke, destabiliziranje sustava pljačke ljudi te sabotaža ma kojih sustava za pljačku ljudi i ljudskih sloboda, pod što podrazumjevam tvrtke, banke, vlade koje rade protiv ljudi a favoriziraju feudalce, kapitaliste i mafiju te njihove sustave za obranu, vojske, milicije, policije, obavještajne službe, političare i ostalo nisu zločin već pozitivne i po društvo zdrave djelatnosti ACAB, AGovernmentsAB etc.

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:22 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan

Nije mi jasno kako ovi ljudi iz medija mogu napisati izašao je sa D&G vrecicom u ruci te cekao ga BMW jel ih briga? {#}

15 godina
(s)izgoreo kaže...
mario.L_hr kaže...

kazneni sustav jest loš, ali ne zbog visine kazne već zbog mogućnosti da se zatvorenik rehabilitira u zatvoru, umjesto da se kažnjenike liječi ili socijalno rehabilitira za vrijeme trajanja kazne oni se jedino izoliravaju od ostatka društva što ih još više udaljava od istog, po završetku kazne recidivi se jedino mogu podrazumjevati, čuđenja su suvišna u ovakvom sustavu kažnjavanja bez popravljanja, kada bi barem polovica zatvorenika doživjela osjećaj krivnje i kajanja obavio bi se velik posao ...

Potpuno se slažem s gore napisanim. Ovakvim sustavom vlast jednostavno opere ruke pod izgovorom "Sve smo poduzeli". Što nije točno. Poduzeli su one mjere koje ih najmanje koštaju (kako naša vlas tako i bjelosvjetske).

Prethodnim postom sam htio ukazati na činjenicu da niti jedan sustav nije imun od neadekvatnog kažnjavanja. Meni osobno je nepojmljivo da je ista kazna za najgori mogući zločin i za smrt izazvanu prometnom nesrećom. Da se razumijemo ne mislim da je Žužić kažnjen predugom kaznom. Ako se stvari dovedu u međusobni odnos ispada da se nekom žestoko progledalo kroz prste.

Jadan je onaj sustav koji dopusti da osoba s toliko prekršaja (koliko se jsećam 19 prije navedenog) bez problema sjedne u automobil i napravi strahotu. Sjećam se prethodnog sustava gdje ti nije palo na pamet sjesti za volan bez vozačke ili bi nakon ponovljenih prekršaja već bio "preispitan".

18 godina

ne. nema reparacije nad nasilnicima ili delikventima. uglavnom imaju genetsku predispoziciju da rade to sto rade i da zavrse u izolaciji.

nema tog programa preobrazbe i dovodjenja na pravi put. ako se negdje neki primjer ukaze, to je prividan i privremen slucaj.

od sirokog spektra razbojstava, neka nikada nece uci u nikakav oblik rehabilitacije...recimo sexualni delikti...dapace, za njih jos rade i android aplikacije "imate li sumnjivca u kvartu koji je regan za rejpanje" LOL

svi razbojnici imaju poremecaj gena koji regulira hormon serotonin. ne....te bilmeze se nemoze preodgojit ili nasopat cokoladom da im se popravi ugodjaj zadovoljstva samim sobom. oni u drustvu 4 zida mogu samo pohadjat tecajeve ,izrada registarskih tablica i loncarica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:24 (torrente).
18 godina
neaktivan
torrente kaže...

ne. nema reparacije nad nasilnicima ili delikventima. uglavnom imaju genetsku predispoziciju da rade to sto rade i da zavrse u izolaciji.

nema tog programa preobrazbe i dovodjenja na pravi put. ako se negdje neki primjer ukaze, to je prividan i privremen slucaj.

od sirokog spektra razbojstava, neka nikada nece uci u nikakav oblik rehabilitacije...recimo sexualni delikti...dapace, za njih jos rade i android aplikacije "imate li sumnjivca u kvartu koji je regan za rejpanje" LOL

svi razbojnici imaju poremecaj gena koji regulira hormon serotonin. ne....te bilmeze se nemoze preodgojit ili nasopat cokoladom da im se popravi ugodjaj zadovoljstva samim sobom. oni u drustvu 4 zida mogu samo pohadjat tecajeve ,izrada registarskih tablica i loncarica.

ja uistinu mislim da se sve može naučiti, pa čak ukoliko nekome i fale ili su mutirani geni (u što sumnjam) za empatiju i suosjećanje takvi ljudi se mogu naučiti zdravom odnosno društveno-prihvatljivom ponašanju iako prirodan nagon za takvo što nikad neće osjetiti, naravno pristup mora biti znanstven a ne zvjerski kakav tretman i sami sprovode odnosno sprovodi se na njima... ako uzmemo da je život pojedinca svetinja takav tretman prije otpisa treba i sprovoditi

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

Teško se može reći da je netko genetski predisponiran da se bavi kriminalom. Veliki broj kriminalaca su situacioni kriminalci.

Na bavljenje "kriminalom" najveći utjecaj ima višak "negativnih" definicija, ideja, utjecaja društva, odgoja itd.

Ono što trebate uvidit jeste da je kriminal općenito govoreći vrsta "zanata ili posla" od kojeg žive. Potpuno isto kao što je netko liječnik, vatrogasac, pekar i sl.

Za takve ne postoji "rehabilitacija". Njemu je lakše obiti kuću i pokrasti zlato i novac nego nekvalificiran kopati kanale da bi  zaradio. Zato je tu izolacija koja ga primarno spriječava da čini to što čini, a rehabilitacija ima vrlo male ili nikakve učinke na njega. 

Druga je stvar kada se radi o počenticima.

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
17 godina
odjavljen

Problem je što naše društvo ima trule korijene-naše moralne vrijednosti ne postoje, i to je toliko daleko otišlo da više ni bratu ne možeš vjerovat.

Ne možeš graditi zgradu ako ti se temelji raspadaju. Danas nitko nema morala, vlada sveopće bezakonje i anarhija.

Kao da će se nešto promijeniti ako netko drugi dođe na vlast. malo sutra-pa i ovi što prosvjeduju bi napravili isto da dođu na vlast.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 23:31 (vexx5555).
15 godina
vexx5555 kaže...

Problem je što naše društvo ima trule korijene-naše moralne vrijednosti ne postoje, i to je toliko daleko otišlo da više ni bratu ne možeš vjerovat.

Ne možeš graditi zgradu ako ti se temelji raspadaju. Danas nitko nema morala, vlada sveopće bezakonje i anarhija.

Kao da će se nešto promijeniti ako netko drugi dođe na vlast. malo sutra-pa i ovi što prosvjeduju bi napravili isto da dođu na vlast.

Anarhija i nije tako loše društveno uređenje.

17 godina
neaktivan
Anarhija nije uređenje...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
Anarhija i nije tako loše društveno uređenje.

Ma da? Da sami uzmemo vlast u svoje ruke? Ja bi se onda bojao djecu slati u školu ako bi je uopće bilo.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
18 godina

vise puta vidjeno na NGC dokumentarcima,a i bez njih,ako si malo stariji, odvrtis film svih svojih poznanika nazad u djetinjstvo, te ih pocnes preslagivati.

gle cuda sva tadasnja problematicna djeca, zeljna maltretiranja druge djece i pravljenja nereda, danas su ili debelo poznati zatvorskom sustavu ili su poginuli u divljackim prometnim nesrecama,koje su sami izazvali. ja ih znam pun autobus...a bus ima koliko..50 sjedista?

dakle, sa tom zicom se ispadne iz maternice. pitanje je dokle ce se zica razmotavat.

15 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Anarhija nije uređenje...

U vrijeme kada sam ja išao u srednju školu (80-te) su je tako kvalificirali. Ako malo pogledašovdje vidjeti ćeš da nisam pogriješio.

16 godina
neaktivan

Anarhija je glupost.

I'm from Hollywood
15 godina
woodgamesfx kaže...

Anarhija je glupost.

Isto toliko kao i sadašnje stanje gdje nam vlada smanjuje trošarine na benzin, kao da nebi poskupio, dok s druge strane ubacuje skoro 50% u vlastiti džep. Kao i situacija da je ulazak u političke strukture sustava ravan Jackpotu, sve četiri u zrak i uživaj. Gdje god se okreneš deru te za sve živo i mrtvo. Uređeni sustav samo za koga?

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
woodgamesfx kaže...

Anarhija je glupost.

Isto toliko kao i sadašnje stanje gdje nam vlada smanjuje trošarine na benzin, kao da nebi poskupio, dok s druge strane ubacuje skoro 50% u vlastiti džep. Kao i situacija da je ulazak u političke strukture sustava ravan Jackpotu, sve četiri u zrak i uživaj. Gdje god se okreneš deru te za sve živo i mrtvo. Uređeni sustav samo za koga?

Štima, ali ne može se gledati na sustav kroz Hrvatsku prizmu vidi recimo zemlje Skandinavije, ili Japan. Uvijek će bit smart assova koji će potkradat sustav isl.

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan

Anarhija _nije_ kaos, iako mnogo ljudi to poistovjecuje, ili smatra drugo logicnom posljedicom prvog.

Anarhija je jednostavno nedostatak vlade, tj. aparata koji zastupa misljenje pojedinca.

Still awake, I continue to move along, cultivating my own nonsense....welcome to the wasteland, where you'll find ashes...nothing but ashes...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice