1. Onda se slazemo, kao sto sam rekao, ja postujem tudje religije, ali imam zero-tolerance prema bilo kakvoj vrsti nasilja. U svojem dvoristu, svoj si gazda, i ja sam u svojem. U zajednickom prostoru, trazi se medjusobna tolerancija i postivanje, no ja pokusavam objasniti da ja postujem tebe (ljude) zato jer postujem ljude... ne zato jer imam postovanja za tvoju religiju. Ne znam da li sam jasan ovdje, uopce me ne briga u sto tocno vjerujes, postujem tvoje osjecaje. No ima ljudi koji ih ne postuju, i ako je tvoja reakcija na to nasilje, e onda si izgubio i moje postovanje jer ako na rijeci odgovaras nasiljem - za men nisi covjek, nego dijete.
Deus, po meni ovo tvoje razmišljanje je skroz pogrešno. Sam si sebi totalno kontradiktoran ili ne uspjevaš svoje pravo razmišljanje bolje objasniti.
Prvo, nećemo jednog čovjeka svesti na najogoljenije fizičko postojanje, nego ga shvatiti kao splet svih kulturoloških, religioznih i drugih osobina koje ga čine.
Drugo, ako ćeš poštovati nečije osjećaje, kao što kažeš, onda ćeš morati poštovati i njegove religiozne osjećaje, u smislu da ćeš se makar udostojiti da ga ne vrijeđaš po tom osnovu, ako ništa drugo.
Treće, čitava ova zajebancija oko Southparka, Facebooka itd. provociranje predstavlja jedan vid verbalnog nasilja, tako da ćeš morati biti "zero-tolerantan" i prema začetnicima ovih budalaština.
I da budem još jasniji nitko od tebe ne traži da ti mene ili nekog drugo poštuješ radi moje religije, ali makar me nemoj vrijeđati po tom osnovu.